julka15 Re: Siemiradzki w Krakowie 15.04.03, 12:37 Cześć wszystkim! Coś mi się źle przycisnęło i muszę wysłać drugi raz.. Mam prośbę o informacje na temat szpitala Siemiradzkiego - któraś z was na pewno tam rodziła. Czy na przykład przy porodzie jest tylko położna, czy jest też lekarz, jakie warunki itp. Za miesiąc mam tam rodzić i nie wiem czy nie powinnam zacząć się rozglądać za jakąś położną .. Z góry dzięki Julka Odpowiedz Link Zgłoś
ipb1 Re: Siemiradzki w Krakowie 25.04.03, 16:31 Ja tam rodziłam pod koniec lutego. Miałam poród rodzinny, ale nie załatwiałam położnej. Po prostu przyjechaliśmy rodzić o 22 i wzięła nas ta, która miała dyżur. Lekarze też przyszli, ale dopiero pod koniec, bo wtedy zaczęły się u mnie małe komplikacje. Prowadził mnie dr Nowakowski( ordynator w tym szpitalu), ale nie prosiłam go o obecność przy porodzie, bo był beznadziejny przez całą ciążę- więcej o ciąży dowiedzieliśmy się z mężem z książek, prasy i internetu niż od lekarza. Generalnie szpital godny polecenia, chociaż krążyły o nim niepochlebne opinie. Pobyt tam po porodzie i w zasadzie przed, bo leżałam tam na patologii dwa dni podczas ciązy, wspominam bardzo miło. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka10 Re: Siemiradzki w Krakowie 03.05.03, 07:41 hej,ja tam rodziłam w sierpniu 2000 i było okropnie!położna wrzeszcząca i wyzywająca mnie a lekarz nawet się nie pojawił.dopiero na drugi dzień przyszedł i powiedział że powinnam się odwdzięczyć(wiadomo jak).ale to było dawno mam nadzieję że ty trafisz lepiej.powodzenia.iwka Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: Siemiradzki w Krakowie 03.05.03, 12:08 nie byłam w tym szpitalu więc nie moge sie w pełni wypowiedzieć... moja koleżanka leżała tam ostatnio na patologii - mówi że personel miły ale warunki nie najlepsze... inna koleżanka twierdzi natomiast ze szpital jest OK... musisz sama zdecydować.... ja np. będe rodzić w żeromskim i na temat tego szpitala słyszałam same pochlebne opinie.... a ostatnio widziałam nową porodówke - naprawde SUPER warunki sale nie sa tak odnowione jak porodówka ale bardzo schludne , czyste i przyjemne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: Siemiradzki w Krakowie 04.05.03, 13:50 rodziłam na Siemiradzkiego 5 lat temu, sam poród + położne+ opieka + pediatrzy byli OK, mnie dobił dr. Kowalczyk i 5-6 osobowe sale poporodowe, plus okropne łazienki. Ale może coś się od tego czasu zmieniło - podobno szpital się prywatyzował. Odpowiedz Link Zgłoś