Dodaj do ulubionych

Siemiradzki w

15.04.03, 12:27
Obserwuj wątek
    • julka15 Re: Siemiradzki w Krakowie 15.04.03, 12:37
      Cześć wszystkim!

Coś mi się źle przycisnęło i muszę wysłać drugi raz..

Mam prośbę o informacje na temat szpitala Siemiradzkiego - któraś z was na
      pewno tam rodziła. Czy na przykład przy porodzie jest tylko położna, czy jest
      też lekarz, jakie warunki itp. Za miesiąc mam tam rodzić i nie wiem czy nie
      powinnam zacząć się rozglądać za jakąś położną ..

Z góry dzięki

Julka
      • ipb1 Re: Siemiradzki w Krakowie 25.04.03, 16:31
        Ja tam rodziłam pod koniec lutego. Miałam poród rodzinny, ale nie załatwiałam
        położnej. Po prostu przyjechaliśmy rodzić o 22 i wzięła nas ta, która miała
        dyżur. Lekarze też przyszli, ale dopiero pod koniec, bo wtedy zaczęły się u
        mnie małe komplikacje. Prowadził mnie dr Nowakowski( ordynator w tym szpitalu),
        ale nie prosiłam go o obecność przy porodzie, bo był beznadziejny przez całą
        ciążę- więcej o ciąży dowiedzieliśmy się z mężem z książek, prasy i internetu
        niż od lekarza. Generalnie szpital godny polecenia, chociaż krążyły o nim
        niepochlebne opinie. Pobyt tam po porodzie i w zasadzie przed, bo leżałam tam
        na patologii dwa dni podczas ciązy, wspominam bardzo miło.
      • iwka10 Re: Siemiradzki w Krakowie 03.05.03, 07:41
        hej,ja tam rodziłam w sierpniu 2000 i było okropnie!położna wrzeszcząca i
        wyzywająca mnie a lekarz nawet się nie pojawił.dopiero na drugi dzień przyszedł
        i powiedział że powinnam się odwdzięczyć(wiadomo jak).ale to było dawno mam
        nadzieję że ty trafisz lepiej.powodzenia.iwka
        • sowa_hu_hu Re: Siemiradzki w Krakowie 03.05.03, 12:08
          nie byłam w tym szpitalu więc nie moge sie w pełni wypowiedzieć...
          moja koleżanka leżała tam ostatnio na patologii - mówi że personel miły ale
          warunki nie najlepsze... inna koleżanka twierdzi natomiast ze szpital jest
          OK... musisz sama zdecydować....

ja np. będe rodzić w żeromskim i na temat tego szpitala słyszałam same
          pochlebne opinie....
          a ostatnio widziałam nową porodówke - naprawde SUPER warunki smile
          sale nie sa tak odnowione jak porodówka ale bardzo schludne , czyste i
          przyjemne smile

pozdrawiam
          • bluetab70 Re: Siemiradzki w Krakowie 04.05.03, 13:50
            rodziłam na Siemiradzkiego 5 lat temu, sam poród + położne+ opieka + pediatrzy
            byli OK, mnie dobił dr. Kowalczyk i 5-6 osobowe sale poporodowe, plus okropne
            łazienki. Ale może coś się od tego czasu zmieniło - podobno szpital się
            prywatyzował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka