faustine 13.04.07, 14:49 Jaki ten Luxmed jest to każda z nas wie ale ciekawi mnie czy badania USG robicie poza tą placówką , czy u któregoś z ichniejszych lekarzy . Jeśli tak to który wg was jest nadokładniejszy i w której placówce mają najlepszy sprzęt ? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajnaclaudia Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 14:51 Ale o jakie miasto chodzi? Ja prowadzę w Luxmedzie w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 14:53 Oj przepraszam bardzo , gapa ze mnie . Chodzi o Warszawę Odpowiedz Link Zgłoś
kitty29 Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 14.04.07, 07:43 Witam, W ciąży byłam u dwóch specjalistów od USG. Obu mogę z czystym sumieniem polecić. Pierwszy z nich przyjmuje na Puławskiej - dr. Króliński Specjalista - zetknełam się z nim już kilkakrotnie, nie tylko przy okazji ciąży. Tylko niestety jest dosyć małomówny. Podczas badania nie komentuje wyników i raczej nie pokazuje i nie objaśnia tego co jest na monitorze. Poza tym aparat, na którym pracuje jest dosyć niewyraźny. Drugi lekarz to dr. Gawlak. Dosyć młody, ale ma już specjalizacje. Jest bardzo kontaktowy. Bardzo dobrze wspominam wizytę u niego. Przyjmuje na ul. KEN. Aparat do usg jest wyraźny. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek75x Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 17.04.07, 10:14 ja tez jestem z Gdanska. Kto z Luxmedu prowadzi Twoja ciaze? Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 15:18 zawsze chodziłam na USG na Racławicką do każdego, kto się trafił akurat nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
hatta Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 20:16 Lepszy sprzet maja na Chmielnej i w Jerozolimskich, nie wiem jak jest z al KEN. Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 14.04.07, 05:32 generalnie najlepszą opinię ma dr Pietrasik - bywa niemiły, ale jak się na niego poskarżyłam 3 lata temu (jeszcze w Medicoverze) to mie teraz rozpoznał i był miluteńki. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Dr Dariusz Pietrasik 16.04.07, 15:55 Dr Pietrasik przyjmuje wyłącznie jako radiolog od USG ciąży w warszawskim Medicoverze. Już przy pierwszym kontakcie z nim uznałam go za buraka, bo jest niesamowicie nieprzyjemny, co na szczęście jest nieproporcjonalne do jego fachowości. Profesjonalizm ważniejszy od zachowania i nie bacząc na jego ułomność korzystam wyłącznie z jego usług jako radiologa. Po 5-ciu badaniach USG które mi wykonywał podczas ciąży stwierdzam, że dołączam do szerokiego grona osób uznającego go za doskonałego specjalistę. I jeszcze jedno - kiedy na wizytach USG towarzyszył mi mąż, dr Pietrasik łagodniał jak baranek i momentalnie szorstkie zachowanie zmieniało sie w żarty i uśmieszki. Mimo wszystko polecam go z czystym sumieniem. Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Dr Dariusz Pietrasik 16.04.07, 22:26 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
emilko1 Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 17.04.07, 11:34 Mnie powiedzieli jakies glupoty w luxmedzie i lecialam na sygnale do dr Makowskiego na Łudzką (wspanialy super fachowy jeden z najlepszych w Warszawie napewno!), on wykluczyl przypuszczenia lekarza z luxmedu, ale stresu mialam mnostwo. Na dowod, kto mial racje, moja coreczka ma 1,5 roku jest zdrowa i wszystko jest ok. Polecam Makowskiego warto wydac 150 zl wiedziec na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.sz Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 17.04.07, 12:14 robiłam 4D poza luxmedem, a 2D w luxmedzie. Najpierw na Puławskiej u dr Królińskiego (odebrałam go obojętnie), potem na Chmielnej u dr Pietrasik (był bardzo miły i dokłady, sprzęt bardzo wyraźny, mam świetne zdjęcia). Na ostatnie usg w ciąży tez zapisałam się do niego ale na al. KEN. Nie wiem jeszcze jak tam jest ze sprzetem. Odpowiedz Link Zgłoś