Dodaj do ulubionych

Do prowadzących ciąże w Luxmedzie

13.04.07, 14:49
Jaki ten Luxmed jest to każda z nas wie smile ale ciekawi mnie czy badania USG
robicie poza tą placówką , czy u któregoś z ichniejszych lekarzy . Jeśli tak
to który wg was jest nadokładniejszy i w której placówce mają najlepszy
sprzęt ?
Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • fajnaclaudia Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 14:51
      Ale o jakie miasto chodzi? Ja prowadzę w Luxmedzie w Gdańsku.
      • faustine Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 14:53
        Oj przepraszam bardzo , gapa ze mnie . Chodzi o Warszawę smile
        • kitty29 Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 14.04.07, 07:43
          Witam,

W ciąży byłam u dwóch specjalistów od USG. Obu mogę z czystym sumieniem polecić.
          Pierwszy z nich przyjmuje na Puławskiej - dr. Króliński
          Specjalista - zetknełam się z nim już kilkakrotnie, nie tylko przy okazji ciąży.
          Tylko niestety jest dosyć małomówny. Podczas badania nie komentuje wyników i
          raczej nie pokazuje i nie objaśnia tego co jest na monitorze. Poza tym aparat,
          na którym pracuje jest dosyć niewyraźny.
          Drugi lekarz to dr. Gawlak. Dosyć młody, ale ma już specjalizacje. Jest bardzo
          kontaktowy. Bardzo dobrze wspominam wizytę u niego. Przyjmuje na ul. KEN. Aparat
          do usg jest wyraźny.

Pozdrawiam,
          Magda
      • kwiatek75x Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 17.04.07, 10:14
        ja tez jestem z Gdanska. Kto z Luxmedu prowadzi Twoja ciaze?
    • wiotka_trzpiotka Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 15:18
      zawsze chodziłam na USG na Racławicką do każdego, kto się trafił akurat
      nie narzekam
      • hatta Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 13.04.07, 20:16
        Lepszy sprzet maja na Chmielnej i w Jerozolimskich, nie wiem jak jest z al KEN.
        • matizka Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 14.04.07, 05:32
          generalnie najlepszą opinię ma dr Pietrasik - bywa niemiły, ale jak się na
          niego poskarżyłam 3 lata temu (jeszcze w Medicoverze) to mie teraz rozpoznałwink
          i był miluteńki.
          • paniwaz Dr Dariusz Pietrasik 16.04.07, 15:55
            Dr Pietrasik przyjmuje wyłącznie jako radiolog od USG ciąży w warszawskim
            Medicoverze. Już przy pierwszym kontakcie z nim uznałam go za buraka, bo jest
            niesamowicie nieprzyjemny, co na szczęście jest nieproporcjonalne do jego
            fachowości. Profesjonalizm ważniejszy od zachowania i nie bacząc na jego
            ułomność korzystam wyłącznie z jego usług jako radiologa. Po 5-ciu badaniach USG
            które mi wykonywał podczas ciąży stwierdzam, że dołączam do szerokiego grona
            osób uznającego go za doskonałego specjalistę. I jeszcze jedno - kiedy na
            wizytach USG towarzyszył mi mąż, dr Pietrasik łagodniał jak baranek i
            momentalnie szorstkie zachowanie zmieniało sie w żarty i uśmieszki. Mimo
            wszystko polecam go z czystym sumieniem. Pani Wąż
            • faustine Re: Dr Dariusz Pietrasik 16.04.07, 22:26
              Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi .
    • emilko1 Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 17.04.07, 11:34
      Mnie powiedzieli jakies glupoty w luxmedzie i lecialam na sygnale do dr
      Makowskiego na Łudzką (wspanialy super fachowy jeden z najlepszych w Warszawie
      napewno!), on wykluczyl przypuszczenia lekarza z luxmedu, ale stresu mialam
      mnostwo. Na dowod, kto mial racje, moja coreczka ma 1,5 roku jest zdrowa i
      wszystko jest ok. Polecam Makowskiego warto wydac 150 zl wiedziec na 100%.
    • anita.sz Re: Do prowadzących ciąże w Luxmedzie 17.04.07, 12:14
      robiłam 4D poza luxmedem, a 2D w luxmedzie. Najpierw na Puławskiej u dr
      Królińskiego (odebrałam go obojętnie), potem na Chmielnej u dr Pietrasik (był
      bardzo miły i dokłady, sprzęt bardzo wyraźny, mam świetne zdjęcia). Na ostatnie
      usg w ciąży tez zapisałam się do niego ale na al. KEN. Nie wiem jeszcze jak tam
      jest ze sprzetem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka