Dodaj do ulubionych

Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Miasta?

18.04.07, 12:00
Bo ja widzę prawie same Warszawianki... Czy nic się nie dzieje w innych
okolicach? Przecież w Gdańsku też są porodówki i przyszłe rodzące. Czekam na
Wasze doświadczenia. Mam termin za 3 tygodnie.
Obserwuj wątek
    • izaiwiktor Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 18.04.07, 22:29
      rodzilam 6 marca tego roku w szpitalu na zaspie. mialam CC. opieka naprawde
      fachowa. pielegniarki bardzo pomagaja przy wszystkim. polecam ten szpital.
      • fajnaclaudia Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 19.04.07, 08:28
        A jakie miałaś kwalifikacje do cc? Tzn jak Ci się udało tak urodzić? Ja bym
        bardzo chciała, ale niestety dziecko ustawione prawidłowo. A ja tak chcę cesarkę
        sad Chyba pozostaje mi tylko szpital prywatny.
        • izaiwiktor Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 19.04.07, 14:03
          bylam 14 dni po terminie. to moje 2 CC. brak postepu porodu. dali mi kroplowke
          na wywolaniw i nic sie nie dzialo. na zaspie bardzo duzo robia CC.ale nie
          polecam CC bo potem bol okropny, nie idzie sie ruszac szwy ciagna no i brzuch
          zostaje. mi zostal straszny brzuch. doslownie worek
          • kwiatek75x Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 19.04.07, 14:59
            Ja rowniez jestem z Trojmiasta, mam termin dopiero na 14 listopada, a rodzic
            bede prawdopodobnie na Klinicznej i chyba tez przez CC, bo jestem po
            wyluszczaniu miesniaka.
            • bea1644 Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 21.04.07, 17:11
              Ja mam termin na koniec czerwca i będę rodzić na Zaspie, gdyż raz już tam
              rodziłam i było rewelacyjnie. najważniejsze jednak w moim przypadku, oprócz ko-
              mfortowego porodu (rodzinny) okazała się doskonała opieka nad noworodkiem, u
              którego stwierdzono poważną wadę serca i zrobiono wszystko, by uratować moja
              Julię, która dziś jest wesołą 5-latką. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy z
              Trójmiasta, Beata
        • annemette Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 26.04.07, 22:33
          Co ty? Daj spokój cesarce. W Swissmedzie Ci zrobią za 3 czy 4 tys... Moim
          zdaniem, nie warto! Może rozważ ZOZ?
          • fajnaclaudia Swissmed w Gdańsku 27.04.07, 20:21
            Kochana, teraz nawet w Swissmedzie są pogadanki na temat rodzenia. Dziisaj jedna
            dziewczyna DOSTAłA ODMOWę wykonania cc bez wskazań nawet za kase. Co to się
            dzieje...
            • inez2002 Re: Swissmed w Gdańsku 30.09.07, 03:41
              Za taką kosmiczną cenę można by oczekiwać super obsługi, tymczasem np. dr
              Birkholzowi czasem mylą się szpitale i zachowuje się tak jakby był w państwowym.
              Starsze położne są może i kompetentne i doświadczone ale traktują pacjentki tak
              obojętnie i bezosobowo.
              Młodsze położne z reguły starają się być miłe ale zdarzają się wyjątki -
              uważajcie zwłaszcza na rudą, krótko obciętą z pieprzykiem, która wydziera się na
              pacjentki, robi wielką łaskę, obiecuje coś zrobić a potem kłamie w żywe oczy i
              udaje idiotkę, że nic o tym nie wie.

Poza tym mąż twierdzi, że po cięciu krocza zszyli mnie krzywo jak żołnierza na
              polu bitwy i mimo że rodziliśmy razem i od razu po porodzie podaliśmy jak się
              dziecko będzie nazywać to nie chcieli wpisać w książeczke zdrowia naszemu
              synkowi nazwiska męża tylko wymyślali jakieś bzdury, nawet jak w końcu
              przynieśliśmy akt urodzenia to w/w położna, chyba z jakiegoś Pcimia Dolnego
              przyjechała, zaczęła się wydzierać, że niemożliwe jest żeby dziecko w tym
              szpitalu miało nazwisko ojca.

Mąż tak się tym zdenerwował, że umówił się na jutro z prawnikiem.

Ogólnie bardzo nieprzyjemnie się nam skończył pobyt w tym szpitalu bo nie dość,
              że przy zdejmowaniu szwów o jednym zapomnieli to naszemu synkowi nie wyszły
              badania słuchu i bardzo się tym martwimy.
    • annemette Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 26.04.07, 22:31
      Witam,
      rodziłam 2 i pół roku temu, a drugi raz pół roku temu w Wojewódzkim. Za
      pierwszym razem byłam zadowolona, nawet bardzo. Za drugim jednak, nie
      rozumiałam, jak mogło mi się tam podobać. Sama porodówka jest ok, ale babki na
      położniczym to jakaś pomyłka. Na maxa niemiłe i niepomocne. Jak się nimi nie
      przejmować, to w sumie jest całkiem dobrze. Gorzej jak są jakieś problemy i
      trzeba się do nich zwracać a one laskę robią, że w ogóle tam są...
      • kropk-a Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 02.05.07, 13:32
        Ja ma termin za tydzien i nadal jestem niezdecydowana co do szpitala. Jestem z
        Gdyni, wiec rozwazalam redlowo ale wszyscy mnie straszą tym szpitalem smile
        A może któraś z Was wiem, kiedy po porodzie można najwcześniej wyjść do domu na
        własną prośbę? Dopiero w drugiej dobie czy może jeszcze wcześniej? Z góry
        dziękuję za info,
        A.
        • silje78 Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 02.05.07, 15:22
          ja też jestem z trójmiasta smile termin mam na początek września i wybieram
          pomiędzy zaspą i kliniczną.
          co do redłowa to moje dwie koleżanki tam rodziły. jedna sn, zapłaciła za poród
          rodzinny i uważa ze była lepiej traktowana niż te dziewczyny które tego nie
          opłaciły. ogólnie nie ma złych wspomnień. druga miała tam cc i jest raczej
          zadowolona. jedyny minus to to, że nie spytali jej o uczulenie na leki i podali
          penicylinę co skończyło się mega reakcją uczuleniową sad
          pozdrawiam
    • alinka761 Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 02.05.07, 18:24
      Ja mam termin na 23 czerwca i wybrałam Zaspę.Ma bardzo dużo dobrych opini i
      dobrze wyposażony oddział.No i w razie komplikacji lub braku postępu porodu
      (tfu,tfu) szybciej decydują się na CC niż w innych szpitalach.To wszystko wiem
      z netu i od znajomych jak to będzie w rzeczywistości dowiem się za niecałe 2
      miesiacesmile
      • ewa.sopot Re: Czy na tym forum są w ogóle dziewczyny z 3Mia 03.05.07, 18:49
        Rodzilam w Redlowie bo musialamcrying(((wynik nieprawidlowego podania lekow, ktore
        mialy wstrzymac skurcze i dalsze rozwieranie sie szyjki, nasz synek urodzil sie
        5 tyg. przed terminem, mialam cc, gdyz nie bylo czasu na wywolywanie porodu nat.
        dziecko mialo zaburzenia tetna i trzeba bylo natychmaist ciac. Poza jednym
        lekarzem, reszty nie polecam, bylam zachwycona jedynie praca poloznych, cudowne
        kobiety. Nie polecam cesarki bo to niesamowity bol.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka