Dodaj do ulubionych

Kiedy umówić się z położną na Karowej?

09.08.07, 08:37
Na ile wcześniej powinnam umówić się z położną na Karowej?
Czy mogłabym prosić o telefony do:
Agnieszki Muchy
Kasi Leniarskiej
Ani Stasiewicz?
Serdecznie pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • skinnycow Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 09:29
      Ja bym ci radziła raczej wcześniej niż później. A o telefony dowiedz
      się w samym szpitalu.
      • lew_monika Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 10:39
        Dzwoniłam do szpitala i na pytanie kiedy powinnam się umówić z
        położną usłyszałam: "no nie na 2 dni przed porodem"... W końcu
        dowiedziałam się, że na ok. 2 mies. przed porodem powinnam
        przyjechać do szpitala i umówić się, z położną, która wyjdzie. Nie
        jestem usatysfakcjonowana tą rozmową sad
        • tygrysiatko1 Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 11:46
          to nie była prawdziwa odpowiedź... ta pani musiała mieć zły dzień...
          dzwonisz do szpitala prosisz z Blokiem porodowym i mówisz że
          chciałabyś się umówić z położną do porodu i które Panie Cię
          interesują... wiele miesięcy spędziłam na praktykach na porodówce na
          Karowej i nigdy ale to nigdy nikt nie narzucał pacjentce z którą
          prywatną położną ma rodzić...
          • lew_monika Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 12:01
            Może Pani miała zły dzień. Nie wiem nawet z kim rozmawiałam. Ona mi
            nie narzucała położnej, tylko nie podała mi, żadnych informacji, na
            zasadzie "można tak albo tak". Informacja, że nie na 2 dni przed do
            dla mnie nie jest odpowiedź, bo żeby tego uniknąć powinna powiedzieć
            od razu ile w takim razie. Swoją drogą... dziwna reakcja jak na
            możliwość zarobienia... Ale w końcu to mi zależy smile
            • tygrysiatko1 Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 12:38
              jeżeli dzwoniłaś do 15 to najprawdopodobniej odebrała taka jaby
              sekretarka... jej nie zależy na udzielaniu pacjnetkom inf bo nic z
              tego nie ma i jest jakaś taka dziwna... nigdy nie wiedziałam czy
              jest w dobrym czy w złym nastroju i czy za moment jej się nie
              zmieni...
              • magdagl Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 12:59
                Hej ja umowiona bylam z Anią Stasiewicz 604056237 ale rodzilam z
                Agnieszka Muchą,którą gorąco polecam,bardzo mi pomogła,nr 506186921
                • lew_monika Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 13:38
                  Dziękuję smile A powiedzcie mi, czy to, że się z położną umówię, to
                  faktycznie pomoże mi dostać się do szpitala jak jest duże obłożenie?
                  Czy może być tak, że skoro zacznę rodzić nagle, moja położna nie
                  dojedzie, to zostanę odesłana w sytuacji, gdyby nie było miejsc?
                  Pytam, bo krąży opinia, że umówienie się z położną daje gwarancję
                  dostania się do szpitala.
                  • tygrysiatko1 Re: Kiedy umówić się z położną na Karowej? 09.08.07, 20:10
                    jeżeli nie bezie miejsc to położna Ci nie pomoże... nie zrzucą
                    przecież z łóżka innej rodzącej... ale zasada jest taka, że jeżeli
                    Ci się zacznie poród dzwonisz do położnej ona dzwoni do szpitala i
                    pytra się o miejsca... jeżeli są to rezerwuje misjsce dla Ciebie i
                    jedziecie do porodu..., a na to miejsce nikogo nie przyjmą chyba, że
                    np. przyjedzie pacjentka z np 8cm albo z drugim okresem... ale wtedy
                    powinno sie miejsce szybko zwolnić wink
                    • 0306a do tygrysiatko1 09.08.07, 20:52
                      Witaj, mam pytanie. Jesli jestem pacjentką lekarza z Karowej,
                      wykupię położną i moja ciąża jest zagrożonia (nadciśnienie,
                      cukrzyca), wybrałam Karową to nie mam szans się tam dostać...,
                      oczywiście rozmumiem kwestię barku łóżek, ale kurczę co w takiej
                      sytuacji robić? Pozdrawiam
                      • lew_monika Re: do tygrysiatko1 09.08.07, 21:09
                        smile Stąd m.in. moje pytanie, bo skoro nie ma łóżek, a ja rodzę to zastanawiałam
                        się jak mi pomoże opłacona położna. Tym bardziej, że w tym czasie mogą rodzić
                        kobiety z innymi opłaconymi położnymi smile Ale rozumiem, że ewentualnie może
                        "zaklepać" łóżko do momentu mojego dotarcia.

Z tego co wiem jeżeli w szpitalu nie ma łóżek to przewożą do innego. Ale nie
                        wiem kiedy przewożą, a kiedy odsyłają.
                        • tygrysiatko1 Re: do tygrysiatko1 09.08.07, 21:13
                          jeżeli będzie miejsce to położna zaklepie Ci je w momencie kiedy się
                          z nią skontaktujesz że rodzisz...
                      • tygrysiatko1 Re: do tygrysiatko1 09.08.07, 21:12
                        jeżeli masz zagrożoną ciążę to istnieje szansa, że na konic ciąży
                        przyjmą Cię na patologię...
                        • 0306a do tygrysiatko1 09.08.07, 21:23
                          Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz. Widze, że "wiele wiesz" o Karowej,
                          mogłabyś mi coś napisac o prof. Czajkowskim, jakim jest lekarzem,
                          chcę u Niego prowdzić ciążę, dzięki.
                          • tygrysiatko1 Re: do tygrysiatko1 09.08.07, 22:00
                            Profesor Czajkowski jest bardzo mądrym i dobrym lekarzem...
                            pacjentki prof Czajkowskiego mają 99,9999% szansy na przyjęcie do
                            szpitala... on bardzo szczegółowo rozlicza personel z wykonanych
                            cc... w każdym momencie można do niego zadzwonić z dyżuru przy
                            wątpliwościach (o każdej porze dni i nocy) a on pomoże... jeżeli
                            trzeba to przyjeżdża, też o każdej porze dnia i nocy wink
                            wiem faktycznie dużo.. bo bardzo dużo godzin w ciągu ostatnich 3 lat
                            spędziłam na większości oddziłów w tym szpitalu... w ramach
                            praktyk... mam porrównanie z innymi szpitalami i sama zdecydowałabym
                            sie na poród włąśnie w tym szpitalu... jeżeli masz jakieśpytania to
                            zapraszm na gg 7421440, albo możemy się umówić, spotkać i
                            porozmawiać...
                            • 0306a Re: do tygrysiatko1 09.08.07, 22:02
                              Bardzo serdecznie Ci dziękuję, oczywiście napewno odezwę się Ciebie
                              jeśli można, z chęcią zapytam jeszcze o kilka rzeczy, jeszcze raz
                              wielkie dzięki!
                              • tygrysiatko1 Re: do tygrysiatko1 09.08.07, 22:05
                                gdyby nie było można to bym nie dawała na siebie namiarów wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka