iza-bel 23.07.03, 14:53 Mam tam ( w klinice w Zabrzu ) lekarza prowadzącego i mam zamiar tam urodzić. Zastanawiam się, czy któraś z Was tam rodziła, albo słyszała coś o tym szpitalu. Kazda informacja jest dla mnie bardzo ważna. Iza-bel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nervusmama Re: Klinika w Zabrzu 02.08.03, 20:37 nie slyszalam przychylnych opinii na temat klinik lepiej rodzic w szpitalu w klinikach czesto sie zdarza ze anestezjolodzy sa na telefon niech cos bedzie nie tak znam kilka przypadkow w tym dwa ze slaska ze dzieci urodzily sie z powaznym niedotlenieniem i sa kalekie lepiej rodzic w szpitalu moze czasem syfiato ale wszystko i wszyscy na miejscu z tego co wiem to bardzo dobre notowania ma szpital w pyskowicach i 3 w tarnowskich gorach acha i gliwicki ale nie pamietam nr jest ok ale lepiej idz do szpitala w ktorym pracuje twoj lekarz jesli nie pracuje w zadnym normalnym szpitalu to tym bardziej bym nie rodzila u niego w klinice Odpowiedz Link Zgłoś
ewik.z Re: Klinika w Zabrzu 02.08.03, 22:27 Ja rodziłam w Zabrzu moją dwójkę dzieci Przy czym córkę najpierw na Janika a syna na Traugutta w tej klinice o której pewnie piszesz .Ja nie narzekam. Warunki o niebo lepsze od Janika, sale porodowe lepiej wyposarzone (ja miałam obydwa porody rodzinne i to bez porównania na korzyść kliniki)Zresztą i same sale położnicze dużo lepsze (mniejsza ilość łóżek, w każdej sali łazienka-a nie jedna na cały oddział)Na personel też nie mogłam narzekać , choć to pewnie zależy od relacji położna-pacjent , wiadomo że w każdym szpitalu najlepszy pacjent to ten z którym nie ma problemów !Ale naprawdę obserwowałam pracę pielęgniarek jak pomagały niedoświadczonym mamom przy karmieniu , pielęgnacji Jak matka była wykończona to nawet zajmowały się dzieckiem żeby matka mogła się przespać (Na Janika uważały że to najlepsza szkoła przed pójściem do domu bo tam nikt nie pomoże) Tak więc nie martw się Wszystko będzie O.K. A najważniejsze to Twoje zaufanie do lekarza , więc jeśli jest dobry, odpowiada Ci jego sposób prowadzenia ciąży, możesz z nim porozmawiać o problemach jakie Cię dręczą ,to się nie zastanawiaj tylko trzymaj się Go.Pomyślności Mama super- dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
alkar Re: Klinika w Zabrzu 03.08.03, 19:33 Witam Ja również rodziłam na Traugutta- bez większych zastrzerzeń. Najważniejsze to mieć dobrego lekarza prowadzącego.Anesteziolodzy też są OK. Praca pielęgniarek - zależy od zmiany, ale jakiś większych uchybień nie zauważyłam. Co do warónków to poprzedniczk już pisała - są naprawdę dobre. życzę powodzenia pzw Ola K Odpowiedz Link Zgłoś
edziecko.magusia Re: Klinika w Zabrzu 05.08.03, 01:20 Swojego synka rodziłam w szpitalu w Tarnowskich Górach i jestem z tego faktu bardzo zadowolona. Moje porzedniczki pisały że w Zabrzu na Traugutta nie jest źle co świadczyłoby o dużych zmianach jakie tam zaszły gdyż to co pamiętam jeszcze z czasów studiów nie zachęcało do porodu. Natomiast jeśli będziesz musiała skorzytstać z poradni laktacyjnej ( życzę Ci aby ta informacja nigdy Ci się nie przydała!)to śmiało zgłoś się na Traugutta. Personel jest b.dobrze wyszkolony a szefowa poradni dr M.Oslislo rozwieje Twoje wszystkie obawy i lęki. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bel Re: Klinika w Zabrzu 05.08.03, 13:28 Dziękuję za informacje. Być może już wkrótce przekonam się osobiście jak tam jest. Jestem dopiero w 27 tygodniu, skróciła mi się szyjka i mam silne skurcze, a leki jakoś nie bardzo działają. Na razie leżę w domu , ale przeprowadzka do szpitala jest bardzo prawdopodobna. Bardzo się boję, ale muszę wierzyć , że wszystko będzie OK. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. Trzymajcie za nas kciuki. Iza i 27 tyg.maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
d2806 Re: Klinika w Zabrzu 27.08.03, 10:44 Cześć! Dwa miesiące temu urodziłam ślicznego synka właśnie w klinice w Zabrzu, choć sama mieszkam ok 50 kilometrów dalej. Klinikę poleciła mi znajoma i naprawdę nie żałuję swojego wyboru. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania, z chęcią odpowiem. A teraz tak ogólnie: Sale są czteroosobowe, ale rzadko kompletne. W każdej ubikacja z prysznicem, miejsce do przewijania dziecka, waga elektroniczna dla maluszków. Personel jest sympatyczny, chętny do pomocy, zwłaszcza przy przystawianiu do piersi. Mowy nie ma o butelkach, szybciej położna spędzi z Tobą kilka godzin na nauce karmienia. Dziecko masz stale przy sobie, zabierają je tylko do szczepienia i kąpieli (czasami kąpią w sali, ale możesz też iść do pokoju położnych na kąpiel z dzieckiem). Jeżeli chcesz odpocząć, możesz poprosić o zaopiekowanie się maleństwem na jakiś czas. Zawsze po obchodzie ginekologicznym jest obchód pediatryczny, ważą, mierzą i tak dalej. Musisz się jednak o wszystko dopytywać lekarki, bo one zazwyczaj tylko piszą coś w swoich papierach i odpowiedzi udzielają dopiero po pytaniu. Nie zapomnij zapytać o bioderka! Mnie nic nie powiedziano, sama znalazłam w książeczce zalecenie o szerokim pieluszkowaniu! Polecam ponadto poród rodzinny, jeżeli chcesz rodzić w oddzielnym pokoju, a nie wraz z innymi kobietami oddzielonymi parawanem. Dostaniesz z pewnością dolargan i oksytocynę, po rozmowie z innymi kobietami doszłam do wniosku, że to rutyna. Muszę już kończyć, bo mały się budzi. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania, napisz. Aha, duży minus szpitala: fatalne jedzenie, ale chyba tak jest wszędzie. Powodzenia! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
xar Re: Klinika w Zabrzu 12.11.03, 16:55 czy mozecie ze mna porozmawiac o traugutta na gg 635548 lub na prv? Odpowiedz Link Zgłoś