Dodaj do ulubionych

Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię

14.07.08, 15:41
Bardzo proszę was o radę. Właśnie odebrałam wynik testu diagnostycznego
obciążenia glukozą 75 g. Na czczo 78 ( norma ), po 1 godz. 183 ( lekko powyżej
), po 2 godz. 104... Mam pytanie, czy w związku z tym mogę zgłosić się do
poradni tylko przy szpitalu na Banacha ( musiała bym tam w celu zapisu jechać
daleko z dzieckiem ) albo na Bródnie ( dzisiaj rozmawiałam z najbardziej
niemiłą lekarką świata, jak będzie trzeba to do niej pójdę, ale jak dla mnie
to za poważna sprawa, żebym jeszcze przejmowała się humorami jakiejś Pani )...
Stąd moje pytanie, czy są jeszcze inne alternatywy, czy może w IMiD na
Kasprzaka w ramach poradni albo gdzie indziej, albo w końcu prywatnie? Czy
możecie polecić jakieś inne opcje???
Obserwuj wątek
    • aga_sama Re: Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię 14.07.08, 16:04
      szpital na karowej, polecam, dr Grymowicz zajmuje się cukrzyczkami i jeszcze
      jakaś inna, chyba milsza smile

zadzwoń do rejestracji, wszystko Ci powiedzą, nie wiem, jak to się odbywa z
      pacjentkami z zewnątrz, bo moja ciąża ze względu na inne komplikacje od początku
      była prowadzona w przychodni przyszpitalnej
      • malwes Re: Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię 14.07.08, 17:17
        Przy Karowej jeszcze doktór Malinowska jest od cukrzycy.
    • laminja Re: Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię 14.07.08, 17:58
      prywatnie możesz iść do dr Pieles z Żelaznej (przyjmuje w babka medica)- nie
      wiem czy przyjmuje państwowo - trzeba zadzwonić do przychodni przyszpitalnej i
      zapytać.
      • marti_de Dziękuję 14.07.08, 21:30
        Jutro zadzwonię sobię na Karową, mam nadzieję, że dostanę szybko wolny termin bo
        to już 29 tydzień, więc czas goni. Dziękuję za podpowiedź z tym szpitalem,
        naprawdę myślałam, że tylko Banacha i Bródno mi zostaje...uff
        • laminja Re: Dziękuję 15.07.08, 11:09
          ośrodkiem referencyjnym dla cukrzycy ciążowej jest chyba jeszcze klinika na
          Starynkiewicza (oprócz Karowej). Tam mogą być mniejsze kolejki.
      • perls Re: Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię 15.07.08, 10:55
        ja też polecam dr Pieles, bardzo fajna i konkretna lekarka. Bez
        paniki!
        • fanfagoria Re: Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię 15.07.08, 13:36
          i ja polecam dr Pielessmile oaza spokoju jak dla mnie i bardzo kompetentny lekarzsmile
    • osa551 Re: Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię 15.07.08, 20:26
      Ja dzwoniłam na Karową, żeby się zapisać. Jak dzwoniłam na początku grudnia, to
      najbliższy termin był na koniec stycznia. Na Karowej w poradni cukrzycowej
      przyjmuje dr Agnieszka Sotowska. Możesz sie do niej zapisać bez problemu w
      przychodni NOVUM na Bocianiej (przy Puławskiej). Ja wolałam zapłacić za prywatną
      wizytę i iść do lekarza od razu niż czekać z cukrzycą 8 tygodni na wizytę.
      • marti_de Re: Ciąża z cukrzycą- Warszawa- polećcie poradnię 15.07.08, 21:23
        a to niespodzianka z tymi terminami...wybieram się tam jutro na 7:30 rano, i dam
        znać jak jest z miejscami na Karowej. Prawdę mówiąc nie mogę czekać dłużej niż
        tydzień/ 10 dni...
        • marti_de już nieaktualne 16.07.08, 12:32
          No więc byłam już w szpitalu. Dostałam dietę, tabelkę do robienia notatek, raz
          w ciąży jeszcze mam się stawić u diabetologa, więc ogólnie paniki nie ma.
          Glukometr kupiłam sobie sama i mierzę cukier. Z tego co się dowiedziałam to moje
          przekroczenie norm jest malutkie, więc bez stresu przy zmianie jedzenia powinno
          być wszystko ok. A myślałam, że będzie to wszystko bardziej skomplikowane smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka