love_tuscany 22.09.08, 17:40 który poprowadzi moją ciąże i zapewni "łóżko" w szpitalu, dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: szukam lekarza z MSWiA 22.09.08, 20:13 Zapewni łóżko... he he, nieźle to ujęłaś. Szef kliniki położniczej, prof. Jakimiuk, świetny lekarz, gorąco polecam. Wybrałam go między innymi dlatego, że nie pozwala, by jego pacjentki nie zostały przyjęte do jego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
umber82 Re: szukam lekarza z MSWiA 23.09.08, 16:47 a gdzie chodzisz do Jakimiuka? wiem że przyjmuje w novum też bym chciała rodzić w mswia i mi go w sumie polecali- w 26 tyg ciąży zostałam bez lek. prowadzącego- czekam na odpowiedź pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hatta Re: szukam lekarza z MSWiA 23.09.08, 17:33 Poszukaj na forum, padalo sporo nazwisk. Np. dr Lenkiewicz- Muszynska. Ja akurat mam alergie na dr Jakimiuka, dlatego radze: poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: szukam lekarza z MSWiA 23.09.08, 21:20 Chodzę do novum. Na pierwszej wizycie faktycznie jest oschły, ale później super. Potrafi życzliwie wszystko wyjaśnić, rozwiać wszelkie wątpliwosci i wyczerpujaco wytłumaczyć. I zawsze wychodzę od niego uśmiechnięta. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22 Re: szukam lekarza z MSWiA 23.09.08, 21:31 Ja chodzę do dra Boruckiego na Bemowie w Septima-med(w tym gabinecie przyjmuje też dr Grzybowski z MSWiA).Trafiłam do niego,kiedy po kolejnej wizycie u państwowego lekarza na Wołoskiej wyszłam z niesmakiem.Teraz jestem bardzo zadowolona.Czuję się wysłuchana,poinformowana i zaopiekowana.Podaję namiary na gabinet:ul.Wrocławska21 (Bemowo) te.:638 52 18 Aha!Wizyta 90zł; wizyta z usg 150zł;posiew 50zł (robią też inne badania) Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: szukam lekarza z MSWiA 24.09.08, 07:53 Pytanie brzmi, czy doktor Grzybowski zapewni łóżko w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
love_tuscany thx, a dr Szafranko ? 24.09.08, 16:49 Znacie go? Przyjmuje na Condara 15, a do Novum można się tak po prostu umówić? - jak by nie było tam leczą niepłodność, i raczej nie prowadzą "zwyczajnych" ciąż? Mam umówioną wizytę u Szafranko w czwartek, ciekawi mnie czy on zapewnia łóżko? - on jest zastępcą szefa oddziału. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: thx, a dr Szafranko ? 24.09.08, 16:56 Nic nie słyszałam o Szafranko, oprócz tego, że jest zastepcą, wiec jakieś zdanie w tym całym interesie ma. i może jest trochę tańszy od prof. Jakimiuka... Novum to też zwykła przychodnia lekarska i lekarze prowadzą zwykłe ciąże, nie tylko po leczeniu. Ja przyszłam praktycznie z ulicy i nie było problemu z umówieniem na wizytę. Czasami tylko mi głupio, że pacjenci stamtąd długo się leczą a mnie udało się od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
blanik Re: thx, a dr Szafranko ? 25.09.08, 11:10 ja znam dr. Szafranko. W pierwszej ciazy przejal mnie na samym koncu, musiala byc cesarka ze wzgledow okulistycznych. Wiec w drugiej chodzilam do niego od poczatku, bardzo milo to wspominam choc ode mnie na Conrada to niezly hektar. I konsekwentnie cesarka, bardzo milo wspominam. Na trzecie tez sie do niego pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22 Re: szukam lekarza z MSWiA 25.09.08, 21:45 Mam koleżanki,które chodziły do jednego i drugiego i dostały się bez problemu.Wołoska ma to do siebie,że starają się nie odsyłać.Jeśli sale porodowe są zajęte to dadzą ci tymczasowe łóżko nawet na korytarzu(jeśli się zgodzisz).Z tego co wiem,to żadna kobieta której to zaproponowali nie odmówiła.Bodaj 16.IX było tam 7 porodów z czego 4 dziewczyny przyjechały niemal równocześnie i żadnej nie odesłali. Odpowiedz Link Zgłoś
sybilla1980 Re: szukam lekarza z MSWiA 26.09.08, 23:19 Generalnie większość lekarzy pracujących na oddziale dba o swoje pacjentki, choć oficjalnie nikt nie zagwarantuje na 100% przyjęcia na oddział za sam fakt leczenia się u lekarza (no może poza prof. Jakimiukiem). Jak leżałam przez miesiąc na patologi to nie spotkałam się z przypadkiem aby jakaś dziewczyna mająca tam swojego lekarza została odesłana. Ale trzeba też przyznać, że Wołoska generalnie stara się upychać dziewczyny w miarę możliwości. Ja też miałam tam swojego lekarza i mimo tego, iż na patologii był komplet bez problemu zostałam przyjęta na oddział. W mojej opinii fajni lekarze to dr Durczyński (szczególnie kiedy szykuje się cesarka), dr Lankiewicz, dr Grzybowski i Borucki, fantastyczny lekarz to prof. Powolny. Moja mama też bardzo chwali dr Szafranko (aczkolwiek miała z nim styczność na ginekologi, a nie położnictwie). Bardzo fajny jest dr Beta, ale nie wiem czy nie jest jeszcze za młody, aby mieć prywatną praktykę. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: szukam lekarza z MSWiA 27.09.08, 08:54 A dr Grzybowski dobry jest? Ciążę prowadzi mi Jakimiuk, ale ponieważ mam do niego daleko, chciałabym później, z uwagi na dziecko, znaleźć kogoś w pobliżu, wiem, że Grzybowski przyjmuje w Septimie, więc praktycznie pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
sybilla1980 Re: szukam lekarza z MSWiA 27.09.08, 22:53 Dr Grzybowski to świetny lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tati-ana Re: szukam lekarza z MSWiA 28.09.08, 15:23 klubgogo napisała: > A dr Grzybowski dobry jest? Ciążę prowadzi mi Jakimiuk, ale ponieważ mam do nie > go daleko, chciałabym później, z uwagi na dziecko, znaleźć kogoś w pobliżu, wie > m, że Grzybowski przyjmuje w Septimie, więc praktycznie pod nosem. Jest bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
love_tuscany dr Szafranko jest OK 29.09.08, 16:32 Hej, chciałam tylko powiedzieć, że byłam na wizycie u dr. Sz. i zrobił na mnie b. pozytywne wrażenie. Nie powinno być też kłopotu z łóżkiem więc jestem baaardzo zadowolona i zostanę z nim. Muszę Wam powiedzieć, że to całe poszukiwanie lekarzy, łóżek, szpitali, połóżnych jest mega wpieniające. Człowiek tonie w gąszczu informacji, które się wzajemnie wykluczają. Mówię Wam, jak tylko urodzę (21tc)to się upiję ze szczęścia - ups... jeszcze okres karmienia! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
paczkakaczek Grzybowski i Borucki 29.09.08, 18:16 Leczyłam się u nich, a Grzybowski prowadził mi ciążę. Jestem bardzo zadowolona. mimo pełnego odziału zostałam przyjęta do porodu, mimo, że spokojnie mogłam jeszcze jechać do domu, ale tak mnie bolało, że już mnie zostawili. Moja koleżanka kilka dni potem, to samo. Obie wchodziłyśmy "na hasło" jestem pacjentką doktora Grzybowskiego. Samą ciążę też prowadzi super. Gdy w czasie ciąży dwa razy pojechałam na odział, bo były problemy, to jeśli był sam Grzybowski zaraz się mną zajął, jeśli nie, to zajęli się bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś