slon5 19.11.03, 16:44 poszukuje dobrego lekarza z tego szpitala pomozcie mi go wybrac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fogo Re: lekarz ze starynkiewicza 20.11.03, 10:43 Cześć, Ja zaczęłam chodzić do dr Mirosława Wielgosia, o którym czytałam dużo dobrego. pozdrawiam, Liz Odpowiedz Link Zgłoś
tyci81 Re: lekarz ze starynkiewicza 20.11.03, 11:57 Witam.Wlasnie jestem na etapie szukania lekarza prowadzacego ciaze(jestem w 8 tygodniu),w zwiazku z tym czy moglabys napisac mi gdzie Wielgos przyjmuje,ile placi sie za wizyte?Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fogo Re: lekarz ze starynkiewicza 21.11.03, 10:36 Ja chodzę do dr Wielgosia w Centrum Medycznym LIM w Mariocie, bo ma tam kartę rodzinną. Wizyta bez katy to 110 zł. Doktor podobno przyjmuje jeszcze w klinice przy Okopowej, ale nie pamiętam nazwy - było o tym na forum, może znajdziesz przez wyszukiwarkę. Tam jest taniej, bo chyba 70 zł za wizytę. Możesz też próbować umówić się bezpośrednio przez szpital. A propos kobiety, to wydaje mi się, że na Starynkiewicza pracuje dr Ewa Barcz, która jest też w CM LIM i było o niej na forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mstrus1 Re: lekarz ze starynkiewicza 21.11.03, 13:39 Ja w trakcie ciąży zmieniłam lekarza i teraz chodzę do dr Pawła Kamińskiego - jest to lekarz również z PL. Starynkiewicza. Ja chodzę do niego do Centrum LIM w Mariocie (tel: 458-70-00) wizyta 110zł. jeśli nie masz karty. Przyjmuje we wtorki i w czwartki. Wcześniej też chodziłam do kobitki ale ten facet naprawdę wie co robi. Poza tym szokuje tym że o wszytkim pamięta (tzn. waga; ciśnienie; słuchanie dzidziusia) bada ginekologicznie przy każdej wizycie. Mam do niego nr komóry także możesz zadzwonić i zapytać gdzie jeszcze przyjmuje. Dr Kamiński - 0-501737931 Ja na poważnie zastanawiam się nad szpitalem na Starynkiewicza - planuje w najbliższym czasie pojechać tam żeby obejrzeć ten szpital i dowiedzieć się o szkolę rodzenia. Dajcie znać ktora z Was też planuje tam rodzić. Pozdrawiam Maria i 23 tyg. "Maleństwo" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaj51 Re: lekarz ze starynkiewicza 23.11.03, 10:57 Cześć! Ja chciałam się wypowiedzieć na temat dr Wielgosia. Trzy lata temu prowadził mi ciążę i był przy porodzie mojego pierwszego dziecka. Ja chodziłam do niego do ambulatorium (w Szpitalu przyjmuje we wtorki i piątki, cena wizyty rok temu 60zł). Wizyty na zasadzie szybko, szybciutko w międzyczasie pobieżne odpowiedzi na pytania. Będąc na fotelu okazało się, że nie ma wzierników. Pan dr zaczął więc krzyczeć na całą przychodnię, po czym drzwi się otwarły i wtargnęły dwie panie z recepcji. Sam poród - tragedia. Leżę, przebicie pęcherza, leżę - kroplówka, leżę, leżę......minęło jakieś 6godzin, ból straszny, rozwarcia 2cm. Pan dr :"Dziś to skończymy, bo mi się niedługo dyżur kończy" Efekt końcowy: poród drogą cięcia ces. w znieczuleniu ogólnym , zamartwica zagrażająca płodu. Dziecko przyszło na świat w 1min. z 6pkt w skali Apgar. Koszmar. Sorry za straszenie przyszłych mam, ale chyba trzeba znać wszystkie opinie. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
matna_b Re: lekarz ze starynkiewicza 23.11.03, 23:23 Ja mogę polecić dr Annę Celińską. Teraz, pod koniec ciąży zaczęłam do niej chodzić właśnie do przychodni przyszpitalnej chcąc oswoić się ze szpitalem w którym zamierzam rodzić. Jest b.miła i wydaje się być kompetentna. To tyle, ile mogę powiedzieć o niej po trzech wizytach. Trafiłam do niej z polecenia ordynatora, co również przemawia na jej korzyść. Pozdrawiam Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: lekarz ze starynkiewicza do matma_b 24.11.03, 09:44 Mam pytanie: czy w tej przychodni lekarze przyjmują za darmo, czy płaci się jak za prywatną wizytę? Jeśli tak to ile? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Katka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaj51 Re: lekarz ze starynkiewicza do matma_b 24.11.03, 22:32 Pisałam troszkę wyżej - rok temu wizyta kosztowała 60zł - niezależnie od lekarza (czy to np. prof. Janczewska, czy adiunkt...) Pozdr. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
matna_b Re: lekarz ze starynkiewicza do matma_b 24.11.03, 23:05 W przychodni przyszpitalnej, czy jak to się nazywa, nie płaci się i nawet nie ma dużych kolejek, przynajmniej w porównaniu z Karową. Jest tam też fundacja, w której trzeba już płacić. Nie wiem natomiast jak z terminami wizyt, tzn. jak długo trzeba czekać na pierwszą wizytę, bo kolejne wyznacza już lekarz prowadzący. Pozdrawiam Martyna Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: lekarz ze starynkiewicza do matna_b 25.11.03, 09:29 A na kiedy masz termin i od kiedy zdecydowałaś sie do niej chodzić? Mam jeszcze jedną wielką prośbę. Czy mogłabys po porodzie podzielić się wrażeniami? Albo na forum albo prywatnie, będę bardzo wdzięczna. Mój mail katka74@interia.pl Pozdrawiam Katka Odpowiedz Link Zgłoś