Dodaj do ulubionych

lekarz ze starynkiewicza

19.11.03, 16:44
poszukuje dobrego lekarza z tego szpitala
pomozcie mi go wybrac
Obserwuj wątek
    • fogo Re: lekarz ze starynkiewicza 20.11.03, 10:43
      Cześć,
      Ja zaczęłam chodzić do dr Mirosława Wielgosia, o którym czytałam dużo dobrego.
      pozdrawiam, Liz
      • tyci81 Re: lekarz ze starynkiewicza 20.11.03, 11:57
        Witam.Wlasnie jestem na etapie szukania lekarza prowadzacego ciaze(jestem w 8
        tygodniu),w zwiazku z tym czy moglabys napisac mi gdzie Wielgos przyjmuje,ile
        placi sie za wizyte?Pozdrawiam.
        • slon5 Re: lekarz ze starynkiewicza 20.11.03, 22:07
          a moze znacie kobiete?
          • fogo Re: lekarz ze starynkiewicza 21.11.03, 10:36
            Ja chodzę do dr Wielgosia w Centrum Medycznym LIM w Mariocie, bo ma tam kartę
            rodzinną. Wizyta bez katy to 110 zł. Doktor podobno przyjmuje jeszcze w klinice
            przy Okopowej, ale nie pamiętam nazwy - było o tym na forum, może znajdziesz
            przez wyszukiwarkę. Tam jest taniej, bo chyba 70 zł za wizytę. Możesz też
            próbować umówić się bezpośrednio przez szpital.
            A propos kobiety, to wydaje mi się, że na Starynkiewicza pracuje dr Ewa Barcz,
            która jest też w CM LIM i było o niej na forum.
            pozdrawiam
            • mstrus1 Re: lekarz ze starynkiewicza 21.11.03, 13:39
              Ja w trakcie ciąży zmieniłam lekarza i teraz chodzę do dr Pawła Kamińskiego -
              jest to lekarz również z PL. Starynkiewicza.
              Ja chodzę do niego do Centrum LIM w Mariocie (tel: 458-70-00) wizyta 110zł.
              jeśli nie masz karty. Przyjmuje we wtorki i w czwartki.
              Wcześniej też chodziłam do kobitki ale ten facet naprawdę wie co robi.
              Poza tym szokuje tym że o wszytkim pamięta (tzn. waga; ciśnienie; słuchanie
              dzidziusia) bada ginekologicznie przy każdej wizycie.
              Mam do niego nr komóry także możesz zadzwonić i zapytać gdzie jeszcze przyjmuje.
              Dr Kamiński - 0-501737931
              Ja na poważnie zastanawiam się nad szpitalem na Starynkiewicza - planuje w
              najbliższym czasie pojechać tam żeby obejrzeć ten szpital i dowiedzieć się o
              szkolę rodzenia.
              Dajcie znać ktora z Was też planuje tam rodzić.
              Pozdrawiam
              Maria i 23 tyg. "Maleństwo"

• kasiaj51 Re: lekarz ze starynkiewicza 23.11.03, 10:57
      Cześć! Ja chciałam się wypowiedzieć na temat dr Wielgosia. Trzy lata temu
      prowadził mi ciążę i był przy porodzie mojego pierwszego dziecka. Ja chodziłam
      do niego do ambulatorium (w Szpitalu przyjmuje we wtorki i piątki, cena wizyty
      rok temu 60zł). Wizyty na zasadzie szybko, szybciutko w międzyczasie pobieżne
      odpowiedzi na pytania. Będąc na fotelu okazało się, że nie ma wzierników. Pan
      dr zaczął więc krzyczeć na całą przychodnię, po czym drzwi się otwarły i
      wtargnęły dwie panie z recepcji. Sam poród - tragedia. Leżę, przebicie
      pęcherza, leżę - kroplówka, leżę, leżę......minęło jakieś 6godzin, ból
      straszny, rozwarcia 2cm. Pan dr :"Dziś to skończymy, bo mi się niedługo dyżur
      kończy" Efekt końcowy: poród drogą cięcia ces. w znieczuleniu ogólnym ,
      zamartwica zagrażająca płodu. Dziecko przyszło na świat w 1min. z 6pkt w skali
      Apgar. Koszmar.
      Sorry za straszenie przyszłych mam, ale chyba trzeba znać wszystkie opinie.
      Kasia
    • matna_b Re: lekarz ze starynkiewicza 23.11.03, 23:23
      Ja mogę polecić dr Annę Celińską. Teraz, pod koniec ciąży zaczęłam do niej
      chodzić właśnie do przychodni przyszpitalnej chcąc oswoić się ze szpitalem w
      którym zamierzam rodzić. Jest b.miła i wydaje się być kompetentna. To tyle,
      ile mogę powiedzieć o niej po trzech wizytach. Trafiłam do niej z polecenia
      ordynatora, co również przemawia na jej korzyść.
      Pozdrawiam
      Martyna
      • katka74 Re: lekarz ze starynkiewicza do matma_b 24.11.03, 09:44
        Mam pytanie: czy w tej przychodni lekarze przyjmują za darmo, czy płaci się jak
        za prywatną wizytę? Jeśli tak to ile?
        Będę wdzięczna za odpowiedź.
        Pozdrawiam smile
        Katka
        • kasiaj51 Re: lekarz ze starynkiewicza do matma_b 24.11.03, 22:32
          Pisałam troszkę wyżej - rok temu wizyta kosztowała 60zł - niezależnie od
          lekarza (czy to np. prof. Janczewska, czy adiunkt...)
          Pozdr. Kasia
          • matna_b Re: lekarz ze starynkiewicza do matma_b 24.11.03, 23:05
            W przychodni przyszpitalnej, czy jak to się nazywa, nie płaci się i nawet nie
            ma dużych kolejek, przynajmniej w porównaniu z Karową. Jest tam też fundacja,
            w której trzeba już płacić. Nie wiem natomiast jak z terminami wizyt, tzn. jak
            długo trzeba czekać na pierwszą wizytę, bo kolejne wyznacza już lekarz
            prowadzący.
            Pozdrawiam
            Martyna
            • katka74 Re: lekarz ze starynkiewicza do matna_b 25.11.03, 09:29
              A na kiedy masz termin i od kiedy zdecydowałaś sie do niej chodzić? Mam jeszcze
              jedną wielką prośbę. Czy mogłabys po porodzie podzielić się wrażeniami? Albo na
              forum albo prywatnie, będę bardzo wdzięczna.
              Mój mail katka74@interia.pl
              Pozdrawiamsmile
              Katka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka