12.12m 03.03.06, 11:31 dziewczyny jak macie jakis problemy albo pytania na temat ciazy porodu połogu i wychowania to moze pomoge.lub cos doradze.pytajcie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roza551 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 11:54 Jestem w dziewiatym tygodniu ciazy i zauwazylam, ze lewa strona mojego brzucha jest znacznie wieksza od prawej. O czym to moze swiadczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 11:57 najprawdopodobniej jest takie ulozenie ciazy jeszcze nie raz bedziesz miala brzuch w rozne strony,a to twoja pierwsza ciaza? Odpowiedz Link Zgłoś
patiz27 prosze o opinie 05.03.06, 13:09 pierwsza beta 6200,po 48h 7300 czy taki wzrost swiadczy o nie prawidlowym rozwoju ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś
demarta jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOTTO? 03.03.06, 12:13 jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOTTO? Odpowiedz Link Zgłoś
bamboo Re: jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOT 03.03.06, 12:22 demarta, na temat ciąży i połogu miało być... Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOT 03.03.06, 12:24 no ale ja na pieluchy i wózek chciałam.........to się nie liczy? ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOT 03.03.06, 12:41 witam pania demarte z tym pytaniem to musisz do jakiegos jasnowidza uderzyc bo w tym przypadku ci nie pomoge.jasnowidz podejrzewam tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOT 03.03.06, 12:45 szkoda (((( Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOT 03.03.06, 13:07 takie jest życie)) Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku Re: jakie numery wygrają milion w tą sobotę w LOT 03.03.06, 21:56 Ha! Ha! Ha! Rewelka! Odpowiedz Link Zgłoś
roza551 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 13:56 Dematra: "Wszechswiat i glupota ludzka nie maja granic. Chociaz co do wszechswiata mam pewne watpliwosci" /A.Einstein/ Odpowiedz Link Zgłoś
xxedithxx Re: zadawjcie pytania-odpowiem 09.03.06, 13:25 jestem w 14 tygodniu ciazy i mam brazowe plamienia troche sie boje iwybieram sie do lekarza powiedz ze to nic powaznego z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
sienaa Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 14:11 hej, czy rodziłaś siłami natury i jeśli tak to czy miałaś znieczulenie? Jak się po nim czułaś i czy miało to jakieś następstwa co do dziecka? 2pytanie: o co chodzi z tym krwawieniem po porodzie? kiedy się zaczyna i kiedy kończy? i czy to znaczy że np. przez 2 tyg. trzeba nosić podpaski? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 14:33 hej.rodzilam silami natury bez znieczulenia,po porodzoe krwawilam połtora miesiaca,tydzien przerwy i okres,juz nie moglam z tymi podpaskami,ale u kazdej kobiety jest inaczej,mialam anemie i bylam bardzo oslabiona,nie wiem jak jest po znieczuleniu,ja dostalam narkoze do szycia i nie moglam po narkozie zajarzyc o co chodzi ale po 2 godzinach przeszlo.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 16:44 o co chodzi z tym ze nie mogłas zajarzyc o co chodzi)) tzn nie wiedziałas kim jestes i skad sie wziełas? Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 16:49 narkoza do szycia? mam pewne watpliwosci czy ...rodzilas? a moze jestes kolejnym domoroslym ginekologiem-poloznikiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:21 no nie moge nie slyszalas o narkozie do szycia po ciezkim porodzie?z choinki sie urwałas,sorry ale w tym momencie mnie zdenerwowalas,moj synek ma 11miesiecy a ty mi mowisz ze ja nie rodziłam,zmien forum kobieto!!!!!!i nie pisz do mnie głupot.niedowiarek z ciebie w Czestochowie na MIckiewicza szpital BIeganskiego usypiaja do szycia,chyba ze ktos nie chce to dostaje miejscowe znieczulenie.sprawdz sobie to zamiast mnie oskarzac o domoroslego ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:49 przepraszam bardzo ale to forum jest otwarte, TY mnie tez zdenerwowalas a ja sie nie unosze z tego powodu, wrzuc na luz bo zlosc pieknosci szkodzi... i amietaj, ze nieprzemyslanymi stwierdzeniami mozesz doprowadzic do paniki niektore mamusie na tym forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:56 czym cie zdenerwowalam?tym ze chcialam sie podzielic wrazeniami a zostalam niezle obrazona?i zarzuca mi sie ze klamie i nigdy nie rodzilam?zastanow sie Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 05.03.06, 14:39 12.12m napisała: w Czestochowie na MIckiewicza szpital BIeganskiego > usypiaja do szycia,chyba ze ktos nie chce to dostaje miejscowe > znieczulenie. Potwierdzam. Też tam rodziłam i byłam uśpiona do szycia. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 08.03.06, 08:32 dzieki ze napisalas bo wiekszosc z tego forum mi nie wierzy.pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:15 nie, bylam troche otumaniona krecilo mi sie w glowie nigdy wczesniej nie mialam narkozy.ale do szycia poprosilam bo bardzo sie szycia balam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:17 nie jestem pewna czy wiesz czym jest narkoza? moze dostalas raczej "glupiego jasia" bo nie sadze, ze cie intubowano i podawano narkoze... troche dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:18 porodu sie nie bałas i rodziłas bez znieczulenia i potakim diabelnym wysiłku bedac zapewne cholernie zmeczona myslałas o tym ze sie boisz szycia z tego co wiem a mam juz jeden porod za soba do tego szycia akurat nie znieczulaja a co dopiero mowic o narkozie . Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:24 no wlasnie... ewentualnie mozna dostac znieczulenie miejscowe, ja tak mialam ale ta narkoza ??? lepiej daj sobie spokoj z doradzaniem bo zaszkodzisz niejednej spanikowanej przyszlej mamusce Odpowiedz Link Zgłoś
koza06 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 12:29 eva123 napisała: > no wlasnie... ewentualnie mozna dostac znieczulenie miejscowe, ja tak mialam > ale ta narkoza ??? lepiej daj sobie spokoj z doradzaniem bo zaszkodzisz > niejednej spanikowanej przyszlej mamusce tez miałam narkoze bo szycie bolało bardziej niz sam poród,eva123,jasminar,demarta jestescie zwykłymi trollami waszym ulubionym zajeciem jest dogryzanie,takie osoby powinni wywalac z forum!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:26 jeszcze raz powtarzam kobietom wszystkim bez wyjatku ze na mickiewicza szpital bieganskiego w Czestochowie dostaje sie narkoze do szycia chyba ze ktos nie chce to daja znieczulenie miejscowe,ja akurat mialam ciezki porod pocieli mnie wzdluz i wszerz wiec mnie uspiliNORMALNA NA SWIECIE NARKOZA a glupi jas to co innego,(ile macie lat?) Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:43 to forum jest po to zeby ludzi obrazac?ja mam 29lat i zadzwon sobie do tego szpitala w ktorym rodzilam bo nie mam sily tlumaczyc juz o narkozie. Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: do eva123 04.03.06, 12:30 Dziewczyno nie złość się tak!!! Moja koleżanka tez miała narkozę do szycia w szpitalu w Tychach (śląskie) uśpili ją na 20 min. Nie myśl że wszystko wiesz najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: do eva123 04.03.06, 21:03 nie chodzi o zloszczenie tylko ja mowie jedno a inni drugie i nie wierza ze takie cos jest Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:34 To mogła być tzw. narkoza płytka. Mój syn miał taką jak miał zabieg podciecia wędzidełka jezyka. Dostał pierw głupiego jasia, a później go normalnie uśpili, po 5 minutach przywieźli mi go i jeszcze spał, ale zaczął sie powoli wybudzać z tej narkozy. Nie wiem czy był intubowany, ale wiem, że lekarze mówili ze miał zabieg w narkozie. Cały zabieg trwał ze 3minuty.Przypuszczam, ze do zszycia kobiety też mogli zastosować ten rodzaj narkozy. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:46 po narkozie sie wybudzilam po 2 godzinach to nie wiem co to za narkoza byla ale napewno nie glupi jas.i dzieki ze jest tu ktos kto mi wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 19:51 No to na pewno cos podobnego co miał mój synek, jak mi go przywiexli to też spał sobie jeswzcze i też tak po ok.1,5 - 2 godzinach zaczął sie wybudzać. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:31 to cie zle poinformowali bo mozna wybrac taka opcje,ja chce doradzac innym bo widze ze mam wiecej wiadomosci i nasze prawo w jednym palcu ale jak sie takie madralinskie wtracaja to az sie odechciewa Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar [...] 03.03.06, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:38 morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.html dla zainteresowanych czym jest narkoza Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:39 Bardzo zabawne, piszesz, ze masz wieksza wiedze... ale od kogo? od dziewczyn na tym forum? Madralinska sie znalazla. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:50 zakoncz te glupia gadke,jak chcesz sie klocic to poszukaj sobie kogos w domu.nie musze ci sie tlumaczyc ze swojego zycia.jak jestes madrzejsza to powiedz mi w jakich przypadkach stosuje sie narkoze poporodowa.no?wykaz sie swoimi wiadomosciami. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 17:56 Na mojej porodowce podaje sie znieczulenie miejscowe do szycia. Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 18:03 A kim jestes z zawodu, anestezjologiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 18:05 i takie tylko podaja własnie miejscowe gdyz narkoza mogłaby byc grozna dla wycienczonych naturalnym porodem kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
eva123 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 12.12m 03.03.06, 18:14 nie wiem czym jest narkoza poporodowa ale jak przyjdzie moj maz (lekarz) to sie go zapytam no chyba,ze wedlug Twoich sugestii12.12m sie z nim pokloce bo na forum nie mam z kim )))). powtarzam Ci to jest forum otwarte i kazdy ma prawo sie wypowiedziec ale trzeba to robic z rozwaga bo niektore osoby biora tu wszystko zbyt doslownie. Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka do 12.12m 03.03.06, 18:25 dam prostą i zyczliwa rade- niektóre osoby z tego forum sa dosc specyficzne- po prostu najlepiej na ich komentarze nie reagowac. szkoda tylko (niejednego) wątku który zostaje przez takie- powiedzmy- "zbedne komentarze" zaśmiecony. wyrażajmy własne opinie, spierajmy sie ale nie obrażajmy. p.s. ja również Ci wierze- znajoma miała bardzo podobną sytuacje jak Twoja. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: do 12.12m 03.03.06, 18:49 dzieki ci bardzo,chcialam na tym forum wspierac inne kobiety,doradzac sobie nawzajwm ale sama widzisz jak jest.dzieki.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 12.12m 03.03.06, 19:18 jesli pracuje twoj maz na porodowce to bedzie wiedzial,po narkozie obudzilam sie po dwoch godzinach.a jesli nie to zadzwoncie sobie do tego szpitala numery sa na stronie szpitale cz-wa. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 21:38 a trzeba byc anestozjologiem zeby narkoze dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 10:50 "> a trzeba byc anestozjologiem zeby narkoze dostac?" Nie ,ale zeby doradzac jako fachowiec w tej sprawie to i owszem. Trzeba bylo napisac post pod tytulem podziele sie moimi doswiadczeniami z ciazy,porodu i pologu . Piszesz ,ze jestes bardzo doswiadczona mama z marca czy kwietnia (juz nie pamietam) 2005 no to ja to juz moge doradzac wogole we wszystkim,bo jestem jeszcze bardziej doswiadczona mama z marca ale 2004 ,a ile ksiazek przeczytalam i na forum jestem juz od czterech lat ... ))). Mysle ,ze problem w tym ,ze zle sie wyrazilas ... i straszysz dziewczyny ,ja krwawilam tylko kilka dni ,wzielam zz i wogole doszlam do siebie po 10 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: zadawjcie pytania-odpowiem -pytanie 04.03.06, 11:00 Wogole kim jestes z zawodu i dlaczego uwazasz ,ze masz wieksza wiedze ,a potem wklejasz linki wyszukane z internetu hmmm... to jak jest z ta wiedza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 21:06 to twoje szczescie ja krwawilam dluzej i uwazam ze kazda kobieta przechodzi to inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 01:01 12.12m napisała: > ja chce doradzac innym bo > widze ze mam wiecej wiadomosci i nasze prawo w jednym palcu ale jak sie takie > madralinskie wtracaja to az sie odechciewa K... mać co za tupet. Trzeba było post tytułowy sformułować następująco: "Pytajcie, tępe idiotki, o co chcecie, a ja wszechwiedząca wam odpowiem, o ile wasze pytania nie okażą się dla mnie za trudne, a wtedy napyskuję sobie, a co". Żenada, koleżanko. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik_25 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 18:28 Oj dziewczynki, dziewczynki! Cos adrenalinka Wam podskoczyla Naprawde lubie to forum, ale po co tyle emocji??? Jeszcze kurcze któras przez ta adrenalinke wczesniej urodzi i bedzie Na tym forum (w odroznieniu do for z ekspertami) na posty odpowiadaja glownie zwykle osoby (nie polozne, lekarze, etc.) Dzielimy sie tu "nasza wiedza" i to jest super, ale zawsze trzeba do tego zachowac dystans, a z drugiej strony uwazac co sie mowi i tyle. Nio kobitki weekend sie zaczal, wiec sie usmiechnijcie i poglaszczcie Wasze pociechy Pozdrawiam super serdecznie, Sylwia i malutki kameleon Odpowiedz Link Zgłoś
luciii nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedzący/a 03.03.06, 18:31 uważam, że opieranie się na wywodach pana/i X jest conajmniej śmieszne co innego pytać kobietki, które to samo przechodzą, bądź mają własne zdanie na jakiś temat, a co innego robienie "posług" bez ujawnienia tożsamości i stopnia lekarskiego, a jeśli chcesz pomagać odpowiadając, cóż za problem odpowiadać w postach pytających? [a tu śmiem wątpić w jakąkolwiek wiedzę, skoro chowasz się za płaszczykiem bezimienia netowego] Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 18:55 przykro mi ,chcialam pogadac ale nie ma z kim jak sama widzisz bo inni wiedza lepiej jak ja rodzilam.dziwny ten swiat.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 19:12 Nie przejmuj sie tak bardzo tym, co inni mowia.Zreszta jak posiedzisz dluzej na forum (jakimkolwiek) przekonasz sie,ze jest duzo zazdrosci,zawisci, pozerstwa, sztucznosci i chamstwa.A do tego czesto kolka wzajemnej adoracji.Zostan soba i tyle!Zreszta na pewno wiele kobiet bedzie chcialo skorzystac z twoich porad.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 19:17 Lepiej żeby nie korzystały - przychodzi ktoś po raz pierwszy na forum, pisze, że udzieli porad, a nie pisze nawet, cyz jest matką z doswiadczeniem, czy studentką medycyny, czy może położną z dwudziestoletnim stażem. Już bezpieczniejsze jest korzystanie z doswiadczen kolezanek z kółka wzajemnej adoracji, niz przypadkowego trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 19:20 Nie, no chyba chciala podzielic sie z nami doswiadczeniem matki, zwyklej kobiety, tak jak kazda z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii gdzie napisała, że radzić może jako matka? post 03.03.06, 19:47 jest tak sformuowany, że spokojnie naiwne czy nieświadome netu kobiety mogą zrozumieć to, jako porady "fachowca" Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 19:24 nie jestem pierwszy raz na forum,jestem matka z doswiadczeniem i myslalam ze moge cos doradzic i pogadac bo po to forum jest,lamiesz prawo nazywajac mnie trollem.dziewczyny skad sie bierze u was tyle nienawisci? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: nie ma nienawiści, tu jest logika i zdrowe my 03.03.06, 20:35 ty mi mowisz o logice? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 19:25 ja tez naleze do kwietniowych mam 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
luciii dokładnie, ale niestety naiwnych nie sieją :/ 03.03.06, 19:46 sami się rodzą i wierzą iksom bardziej niż lekarzom Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 19:23 Nie na każdym forum tak jest, ale jesli chodzi o CiP - to trzeba przyznać - w szczególności, ja już rzadko tu zaglądam, ale co jedna złosliwa urodzi i przeniesie się na Niemowlę to druga szybciutko zajmuje jej miejsce. I tak w kólko. Natura próżni nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: nie budzisz mojego zaufania, jako wszechwiedz 03.03.06, 21:43 dzieki za podniesienie na duchu,az milo sie zrobilo,jestem soba tylko mnie denerwuje chamstwo na ktore jeszcze nie wynaleziono lekarstwa to choroba nieuleczalna,niestety.pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii wystarczyło inaczej sformuować posta, a nie robić 03.03.06, 19:44 z niego tektu, jaki zapodają "fachowcy" nie widzę problemu w napisaniu: "urodziłam, coś tam przeżyłam, chcesz to pytaj" tu przynajmniej jest jakiś zarys, jakaś wskazówka z kim mamy do czynienia a ten tekst, jaki zapodałaś nie mówi nic, więc równie dobrze ktoś zupełnie nieświadomy może pytać Cię o coś bardzo istotnego i zawierzyć Twojej odpowiedzi, myśląc, że jesteś fachowcem [no pomijam już, że naiwnych nie sieją i na necie ich najwięcej] i niech się oburzają rzesze tych, co najwięcej ufają nie lekarzom a "bezimiennym doradcom", mnie to ani ziębi ani grzeje Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: wystarczyło inaczej sformuować posta, a nie r 03.03.06, 20:08 a skad wiesz jaki mam zawod?ja koncze ten post i prosze chodzcie sobie do lekarzy i placcie za porady kase,i nie mowcie ze nie ma nic za darmo bo jest,tylko albo nie chcecie albo nie umiecie z tego korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii a co mnie obchodzi Twój zawód? jeśli jesteś fachow 03.03.06, 20:15 cem , idź na forum, gdzie porad udzielają specjaliści, tu na zwykłym forum każdy normalnie myślący człowiek nie powinien ufać pseudo-wywyższaczom, co im się wydaje, że pozjadali wcszelkie rozumy skoroś fachman, to się tytułuj i podaj prawdziwe dane, co by była możność ich sprawdzenia, czy nie jesteś zwykłą oszustką jeśli nie, to po co mi wiedza o Twoim wykształceniu? nic mnie to nie ineteresuje i do życia nie jest potzrebne założyłaś głupawego posta i teraz się denerwujesz o nic jak lubisz doradzać idź za doradcę do jakieś przychodni, gdzie każda z kobiet zobaczy Cię na oczy i sama się przekona kim jesteś, bo na necie, to każdy może być super specjalistą i wykłócać się kto ma rację dla mnie Twoje nerwowe przekrzykiwania nas, myślących logicznie nie każdemu lekarzowi się płaci, i te Twoje krzycki, że za porady się płaci a za Twoje nie, są dla mnie śmieszne, a Twoja postawa żałosna na tym kończę gadkę z Tobą, bo uważam ją za bezcelową i nic nie wnoszącą fin Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: a co mnie obchodzi Twój zawód? jeśli jesteś f 03.03.06, 20:44 ok.to po co wchodzisz na forum jak ci to nie potrzebne?dowidzenia pani Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku [...] 03.03.06, 21:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: wystarczyło inaczej sformuować posta, a nie r 03.03.06, 20:19 No to może nam powiesz jaki masz zawód? Będzie wiadomo jakich pytań oczekujesz i w jakim zakresie mozesz pomóc. Bo w zakresie, który podałaś w pierwszym poście, mieszczą się moje dwa pytania, ktore Ci zadałam, a odpowiedzi się nie doczekałam. Tematy "ciazy porodu połogu i wychowania" są bardzo szerokie i skąd ktoś ma wiedzieć czy zadawać Ci pytania jak ginekologowi, czy jak psychologowi, pediatrze czy jak doświadczonej matce po prostu??? Twój post po prostu jest tak lakoniczny, nieprecyzyjny i ogólny, że nie wiadomo w zasadzie o co Ci chodzi. A Ty tego nie przyjmujesz do wiadomości. I stąd ta cała dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Ja poproszę o radę 03.03.06, 19:22 W kwestii wychowania: 13-letni syn sąsiadki jest krnąbrny i chamski. Matka nie może sobie z nim poradzić. Nie słucha jej ani ojca. Wpadł w złe towarzystwo, pije i szlaja się po osiedlu zamiast iść do szkoły. A takie było miłe z niego dziecko jeszcze do niedawna. Poradź, proszę, jak chłopaka zawrócić ze złej drogi i wychować na porządnego czlowieka. I jeszcze chciałam Cię spytać co to jest gastrulacja i czy to prawidłowe? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 19:30 13latek to nie niemowle,ani porod ani ciaza anipolog,z tym problemem musisz sie udac na inne forum,przeczytaj sobie o czym mial byc moj post.tylko niestety zboczyl z tematu,a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 19:35 Ojej... Ale napisałaś tak: "dziewczyny jak macie jakis problemy albo pytania na temat ciazy porodu połogu i wychowania to moze pomoge.lub cos doradze.pytajcie.pozdrawiam" No to jeden mój problem dotyczy wychowania, a drugi ciąży. Myślałam, że mi pomożesz, skoro już się tak zadeklarowałaś, a Ty mi piszesz żebym poszła na inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 19:39 Wez juz sobie odpusc, to jest zenujace.Dziewczyna chciala pomoc i tyle.Po co tyle agresji i nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 19:47 simonkapl napisała: > Po co > tyle agresji i nienawisci. ????? Ja sie tylko zapytałam. 12.12m szeroko określiła dziedziny w których służy radą, zalożyłam że jest kompetentna i zapytałam. Moje pytania nie wykraczają poza "temat ciazy porodu połogu i wychowania". Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 19:48 A dlaczego niemowlę? To wychowuje się tylko niemowlęta? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 20:11 w poscie nie ma nic o wychowaniu,tylko ciaza porod,polog i niemowle Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 20:23 Proszę, przeczytaj swój pierwszy post na samej górze, to nie takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 20:33 duzo jest takich przypadkow,trudnego wieku nastolatkow,nie znam rodzicow tego dziecka ani sytuacji domowej,bo nic sie nie dzieje bez powodu.za malo wiem zeby w tym przypadku cos poradzic Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 22:02 Dwunastka em to [o]szustka, wiec nie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Ja poproszę o radę 03.03.06, 20:24 O! dzięki - wyraźnie mnie to uspokoiło Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 20:02 Witam! Trochę się pogubiłam w tej "kłótni".Jejku!Jaka napaść! Może takie informacje już padły,ale mam pytanko.Rozumiem,że to było krótkie znieczulenie ogólne do szycia tak?Podane dożylnie?Napisz mi jeszcze czy w tym szpitalu gdzie rodziłaś ma się do WYBORU to lub znieczulenie miejscowe?Dzięki i pozdrawiam! tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 20:13 tak mozna wybrac ja wybralam takie i powstalo tu wielkie halo kto nie chce to wybiera miejscowe,pozdrawiam cie tez. Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 20:19 Dzięki!Też tego HALO nie rozumiem tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 20:16 Przepraszam bardzo,czy jestes lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl dziewczyny 03.03.06, 20:24 Dziewczyny, nie chce was urazic, ale jak wy wypisujecie bzdury typu: utylam 30 kg w ciazy, ale dziecko jest najwazniejsze dla mnie wiec obzeram sie slodyczami i wy tez tak robcie,bo tak jest ok (przesadzam celowo, ale to ma taki wydzwiek), to jest super.Potem mamy maja cukrzyce, opuchniecia, nadcisnienie i rozstepy, dopiero jest tragedia.Ale jak dyskutowac z wami, to zaraz ublizacie i sie robicie strasznie nieprzyjemne, bo ktos ma odmienne zdanie. A w tym przypadku,12.12 nie pisala jako lekarz, ona po prostu zaoferowala swoja pomoc jako mama.Przeciez na forum doradzamy sobie ciagle a fachowcami nie jestesmy.Wiec juz dajcie spokoj, bo wasze posty czesto sa duzo bardziej beznadziejne i nikt wam nie ubliza. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: dziewczyny 03.03.06, 20:33 Posłuchaj - jeśli chce doradzać jako mama (a nie wiadomo, nie napisała przecież jako kto) to zakładanie takiego wątku nie ma sensu. Na forum jest mnóstwo mam i dziewczyn w ciąży i jeśli ktoś ma problem sam zakłada wątek i pyta, wtedy są większe szanse, że ktoś napotkał taki problem i będzie umiał pomóc. A jedna mama, nawet doświadczona, nie jest przecież w stanie móc doradzić we wszystkich zagadnieniach "na temat ciazy porodu połogu i wychowania". Całe forum jest jednym wielkim takim watkiem doradczym z wieloma potencjalnymi doradcami i to ma sens. Zakładanie osobnego wątku może mieć sens jeśli ktoś jest specjalistą w jakiejś dziedzinie i napisze kim jest i w jakich konkretnie sprawach może pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii zgadzam się z tym w 100% 03.03.06, 20:39 jeśli chce doradzać jako matka, niech się dopisuje do powstałych postów z pytaniami, tak jak cała nasza reszta dla tych, co będą jeszcez chcieli się burzyć i wytykać nam jakieś wyssane z palca dyrdymały zadaję... moje ulubione pytanie retoryczne, a jakżeby inaczej a brzmi ono tak: [czyżby 99,9% z nas była inna, bo pojęłyśmy sens pomagania, czy tylko opisania naszych przeżyć i doświadczeń, dopisując się do zadanych pytań, a nie tworząc niesprecyzowane i niejasne wątki?] czy muszę coś jeszcze wyjaśniać? myślę, że tyle, to nawet pięciolatek zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: zgadzam się z tym w 100% 03.03.06, 20:48 Szczerze ci powiem, ze to twoje retoryczne pytanie jest jak dla mnie troszke dziwnie sformulowane, a nawet rzeklabym niepoprawnie.A chyba do najglupszych nie nalezePozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: zgadzam się z tym w 100% 03.03.06, 20:58 A w którym miejscu niepoprawne? Bo ja zrozumiałam i treść i formę Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 ból pleców!!! 03.03.06, 21:24 Witam serdecznie, jestem w 38 tygodniu ciąży odczuwam straszny ból pleców zwłaszcza jak siedzę bądź leżę! Czy to normalne? Czy to oznaka zbliżającego się porodu? Czekam na odpowiedź i z góry serdecznie dziękuję! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: ból pleców!!! 03.03.06, 21:26 to masz szczęście, że dopiero w 38 tc... ja miałam wstrętną zgagę i ból pleców już od 30 tc.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 Re: ból pleców!!! 03.03.06, 21:28 misspigy napisała: > to masz szczęście, że dopiero w 38 tc... ja miałam wstrętną zgagę i ból pleców > już od 30 tc.. ) ale to oznaka zbliżającego się porodu? Wcześniej nie miałam bóli pleców! Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy Re: ból pleców!!! 03.03.06, 21:30 poszukaj parę postów niżej: tuż przed porodem, jak to jest: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=37735558 Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 Re: ból pleców!!! 03.03.06, 21:34 nic wielkiego tam nie jest napisane, co by pomogło rozwiać moje wątpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: ból pleców!!! 03.03.06, 21:52 ja urodzilam w 38 tyg.objawy identyczne,wiec zycze powodzenia,trzymaj sie,bo dzidzia tuz tuz... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_21 Re: ból pleców!!! 03.03.06, 22:04 dzięki, serdeczne! A jak długo bóle pleców miałaś? Do momentu porodu, kilka dni, tygodni, opisz! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: ból pleców!!! 03.03.06, 22:11 ok tygodnia przed porodem,tak konkretnie bolalo tez nie moglam spac,wiec doskonale cie rozumiem.ani na plecach,ani na boku i tak sie przemeczylam az do porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
roza551 Re: ania800 04.03.06, 12:37 Dzieki za post. Podnioslas mnie na duchu.Jeszcze nie umieram, wiec z dzwonieniem do lekarza zaczekam. Co do tej narkozy to nie mam zielonego pojecia. Ale skoro kilka forumowiczek potwierdzilo opinie 12.12m to prawdopodobienstwo stoi po jej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 21:54 Kiedy urodze? Ile wazyc bedzie dziecko? Czy podadza mi zzo? I jak bedzie mialo 20 lat czy bedzie dawalo sie zlapac na glupawe watki? Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 22:42 Oj! Boimy sie? Mamy stracha? Kup se scyzoryk do obrony, przyda się takiemu tchorzowi, co obraza normalne kobiety robiac z siebie boga wiedzy. Kazdy kto ma cos na sumieniu trzesie portkami, dokladnie tak jak ty teraz. Nienawidze tchorzy, flaki sie wywracaja jak patrze na twe chore posty, gdzie zarzucasz innym chamstwo, a sama jestes nielepsza, ba! Nawet i gorsza w docinkach i uwlaczaniu innym! Idz se wez nerwosol i sie kladz dziecino, bo to nie pora na zmory. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia84 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 03.03.06, 22:47 SORRY, ALE JESTEŚCIE WSZYSTKIE CHORE! To się wybacza niby, hormony szaleją i te sprawy. A Ty 12.12m nawet nie reaguj!!! Po co masz się zniżać do poziomu dna??? W końcu dadzą sobie spokój. Dominują przede wszystkim PRYMITYWNE, PUSTE kobietki i tylko dzieciom współczuć mamuś... Kto postu nie zrozumiał,ten wie, że słowa tyczą się jego... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku [...] 03.03.06, 22:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 no i dobrze 05.03.06, 09:53 wulgaryzm to mało powiedziane,szok! az włos sie jezy Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 21:11 pozdrawiam cie tez to nie ma sensu,nie wszyscy dorosli do macierzynstwa i ne ma za bardzo z kim pogadac,oprocz wyjatkow,pa.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ci_i Re: zadawjcie pytania-odpowiem 05.03.06, 11:42 prysku.prysku.po.pysku napisała: > Oj! Boimy sie? Mamy stracha? Kup se scyzoryk do obrony, przyda się takiemu > tchorzowi, co obraza normalne kobiety robiac z siebie boga wiedzy. Kazdy kto ma > > cos na sumieniu trzesie portkami, dokladnie tak jak ty teraz. Nienawidze > tchorzy, flaki sie wywracaja jak patrze na twe chore posty, gdzie zarzucasz > innym chamstwo, a sama jestes nielepsza, ba! Nawet i gorsza w docinkach i > uwlaczaniu innym! Idz se wez nerwosol i sie kladz dziecino, bo to nie pora na > zmory. a ty jaki poziom reprezentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
martunia24 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 00:21 czytam te wasze wypowiedzi az sie wierzyc niechce ze wzbudzil w was tyle oburzenia ten post Co w tym zlego ze 12.12m zaoferowala ze odpowie na pytania przeciez po to tu wchodzicie -zeby pytac doradzac sie ,od kazdej z nas zalezy czy bedziemy pytac ja o rade czy otworzymy nowy watek.Skoro napisala ze pytania maja byc z zakresu ciazy porodu pologu i wychowania a pisala ze ma 11 miesieczne dziecko to byscie sie domyslily ze chodzi o niemowlaka.Te wasze wypowiedzi w 100% swiadcza o was nie umiecie sie w ogole zachowac byscie zaoszczedzily sobie pisania tych bzdur i obrazania drugiego czlowieka ktory nic wam niezawinil!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 00:33 Masz całkowitą rację! "Mądry istotę słów wyczyta między wierszami" "Mądrość niektórych, ogranicza się do ograniczania mądrzejszych" Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 06:58 Jak takas madra, to mi powiedz po cholere latach po forum? Powinnas to wszytsko wiedziec bez wlazenia na net. Lepiej wracaj nauczac religii, to ci najlepiej wychodzilo, katechetko. Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 06:59 latach = latasz Odpowiedz Link Zgłoś
imiriam prysku.prysku.po.pysku 04.03.06, 15:47 Już sam nick może wiele powiedzieć o jego użytkowniku. Jeżeli dodamy do tego poziom wypowiedzi, zaprezentowanych przez Ciebie w tym wątku, to pozostaje mi tylko szczerze współczuć Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 01:14 martunia24 napisała: >Skoro napisala ze pytania maja > byc z zakresu ciazy porodu pologu i wychowania a pisala ze ma 11 miesieczne dziecko to byscie sie domyslily ze chodzi o niemowlaka. Cytuję post rozpoczynający wątek: "dziewczyny jak macie jakis problemy albo pytania na temat ciazy porodu połogu i wychowania to moze pomoge.lub cos doradze.pytajcie.pozdrawiam" Możesz mi napisać, gdzie tu jest wzmianka o 11-miesięcznym dziecku? Wiem, że jestem krótkowidzem, ale nawet w soczewkach nie mogę się tej wzmianki dopatrzyć. Jeśli zamierzasz mi przytoczyć, że pisała o tym w poście niżej, bądź w innym wątku, najmocniej przepraszam, ale nie ma obowiązku czytania wszystkich odpowiedzi w wątku ani tym bardziej wszystkich postów na forum. Więc nie zarzucaj dziewczynom nieumiejętności czytania i niedomyślności, bo to żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 06:59 przy odrobinie dobrej woli i NICZEGO(!) WIECEJ można się domyślić ze skoro autorka pisze o ciązy i połogu to słowo WYCHOWANIE bedzie tyczyło sie nie 10- czy 15- latka tylko niemowlaka...... o tempora, o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku [...] 04.03.06, 07:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 21:14 mowisz o sobie?bo ja jestem zdrowa,(robilam badania do pracy) Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku [...] 05.03.06, 08:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku Re: zadawjcie pytania-odpowiem 04.03.06, 06:57 martunia24 - kojejna niedowidzaca? Albo moze jasnowidz? Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 do prysku.prysku.po.pysku 04.03.06, 10:57 Zmień nick.Proponuję małą inwersję: po.pysku(dla Twojego otrzeźwienia) i dopiero prysku.prysku - pryskaj z tego forum.Jak masz jakieś uwagi to formułuj je w nieco innym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 Re: do prysku.prysku.po.pysku 04.03.06, 11:27 No i wyszło na to że sama do siebie odpisałaś)))))))))))))))Jedyne słuszne stwierdzenie twojego autorstwa.Ale się ubawiłam))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 roza551 04.03.06, 12:12 autorka chyba nie ma czasu więc ja Ci odpowiem) z pierszym dzieciem mdłosci ból piersi miałam tylko przez 2 tyg od 7 do 9 tyg i przeszło teraz jestem w 10 tyg i już od 5 wymiotuję i jest koszmar tylko się cieszyć że C i przeszło kiedyś w końcu musi co do bólu brzucha to też mam gin powiedzial że to przerz rozciągającą siemacice ale jeśli bardzo się martwisz zadzwoń do lekarza bedziesz spokojniesza bo ja nie ginekolog swoją drogą to musze powiedzeć że sie uśmiałam z tego wszystkiego ( nie chodzi o Twój post roza551) tylko o całą kłotnie i o ta narkoze po porodzie może ja rodizłam w jakimś nienormalnym szpitalu ale u mnie podaje się zniweczulenie miejscowe i to tego przez godzinę od porodu nie można spać ze wzgledu na ewentualne powikłania omdlenia więc nie wiem czy z ta narkoza to do końca prawda ale wnikać nie mam zamiaru Mateuszek i Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m Re: roza551 04.03.06, 21:17 to co mam szpital zaskarzyc ze mi narkoze dali a moglo to niesc za soba jakies powiklania?bo nie wiem teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: roza551 05.03.06, 08:50 ania800 napisała: > autorka chyba nie ma czasu więc ja Ci odpowiem) z pierszym dzieciem mdłosci > ból piersi miałam tylko przez 2 tyg od 7 do 9 tyg i przeszło > teraz jestem w 10 tyg i już od 5 wymiotuję i jest koszmar tylko się cieszyć że > C i przeszło kiedyś w końcu musi > co do bólu brzucha to też mam gin powiedzial że to przerz rozciągającą siemacic > e > ale jeśli bardzo się martwisz zadzwoń do lekarza bedziesz spokojniesza bo ja ni > e > ginekolog > > swoją drogą to musze powiedzeć że sie uśmiałam z tego wszystkiego ( nie chodzi > o > Twój post roza551) tylko o całą kłotnie i o ta narkoze po porodzie może ja > rodizłam w jakimś nienormalnym szpitalu ale u mnie podaje się zniweczulenie > miejscowe i to tego przez godzinę od porodu nie można spać ze wzgledu na > ewentualne powikłania omdlenia więc nie wiem czy z ta narkoza to do końca prawd > a > ale wnikać nie mam zamiaru > > Mateuszek > i > Maleństwo aniu narkoza to prawda,u nas w szpitalu tez robia naprawde! Odpowiedz Link Zgłoś
prysku.prysku.po.pysku [...] 04.03.06, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania77 Re: do prysku.prysku.po.pysku 04.03.06, 12:54 Coż za błyskotliwa odpowiedź...))))Ona jest twoją najlepszą wizytówką.Nic dodać nic ująć.Naprawdę szkoda czasu na dialog z tobą więc bądź łaskawa nie zawracać mi więcej.....gitary. Odpowiedz Link Zgłoś
szczebiotka ułożenie pośladkowe-rzeczywiscie niebezpieczne? 04.03.06, 11:09 Witam,chciałam bym się dowiedzieć czy ułożenie pośladkowe jest rzeczywiscie tak niebezpieczne dla dziecka?słuszałam ze jesli za wczesnie odejdą wody bądz zaczną się skurcze a do szpitala daleko...nie wróży to nic dobrego dla dziecka? Jestem w 26 tyg.ciaży i gdy usłyszałam ze mój dzidziuś jest tak ułożony to nawet się ucieszyłam gdyż niewyobrażam sobie porodu naturalnego.Teraz juz sama nie wiem...Proszę o odpowiedz...Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
roza551 R: obiawy ciazy zanikly... 04.03.06, 11:23 Jestem w dziewiatym tc. Od dwoch dni zauwazylam, ze nie mam nudnosci, przestaly bolec mnie piersi(zrobily sie miekkie)nie atakuja mnie napady sennosci. Przestalam czuc sie byc w ciazy, jakos lekko.Co jakis czas zaboli mnie w dolnej czesci brzucha. Trudno mi samej odpowiedziec, czy jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś