Gość: dsgfgf IP: *.za.digi.pl 20.10.09, 14:12 PO i wszystko jasne ! By żyło się lepiej.....mordo ty moja hahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antybelfer extra nauczyciel - donosiciel..żenada IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.10.09, 15:00 super kolo, najpierw bierze kasę i jest ok, potem bije dziecko, za co powinien dostać po ryju i mieć resztkę spróchniałych zębów tam, gdzie zwyczjny człowiek ma mózg...potem może robi laskę "agentowi Tomkowi", tudzież ze wzajemnością i CBA ma git - aferę!!!!!!a prokuratorzy to łykają nie widząc, że po stronie emeryta nie ma ŻADNEGO PRZESTĘPSTWA!!!!gienijalne!!! wykładam zatem: 1-belfer nie pełni funkcji publicznej, jeśli nie jest dyrkiem lub podobnym funkcyjnym, 2-jeśli te 9 godzin odbębnił, to nie ma poświadczenia nieprawdy w kwitach przez kogokolwiek, 3-vide:pkt 2 - jak odrobił, to świadczenie należy mu się, jak psu (których notabene nie cierpię) buda czy micha abo cóś takiego ...zostaje zatem mobbing....tyle, że donoszący zyskał na nim, bo mobbingowało go szefostwo...aha, jaki to przepis penalizuje w Polsce ów mobbing?...nie ma takiego pojęcia, tylko złosliwe lub uporczywe naruszanie praw pracowniczych...no chyba, że chodzi o ewentualną, wspomnianą wyżej "laskę"...jeno kto - komu ją robił i za co?ale to i tak nie mobbing, tylko najwyżej korzyść osobista Tomka abo innego funkcjonariusza... ale afera.....śmiać mi się chce....redaktorze, zanim poPISzesz --- POpytaj ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny pieniążek Re: extra nauczyciel - donosiciel..żenada IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 16:11 Ależ żałosne towarzystwo, łącznie z konfidentem. Pomyśleć, że te mendy są nauczycielami. brrrrrrrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISmaker Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:07 Szanowny pan redaktor nie ma pojęcia o rzetelności dziennikarskiej. Po pierwsze z tego pożal się Boże artykułu wynika, że kryminalista wyłudził nienależną emeryturę pracując w szkole przez miesiąc. Chyba przepracował tyle ile prawo przewiduje ale pewnie w ZUSie kazali mu dorobić te parę godzin, żeby zgodziły się im rachunki. Tak to widzę. Kolega korumpowany po roku przypomniał sobie że wręczono mu łapówkę i poleciał do prokuratora. Prokurator powinien ścigać i łapownictwo czynne i bierne. Dla mnie wygląda to trochę groteskowo i jeszcze te nagrania. Panie redaktorze nie przyszło panu do głowy, że te nagrania były mu potrzebne po to by szantażować przełożonych. Sprawdził pan wyczyny tego wyśmienitego pedagoga w innych szkołach gdzie był zatrudniony. E po co ? Czy pan nauczyciel który przyjął łapówkę wpisał korzyść do zeznania PIT. To jest ciekawe czy jeśli nie, z równą determinacją będzie pan bronił pryncypiów i domagał się ścigania przez karbówkę. Takich jak pan tzw dziennikarzy to w ojczyźnie naszej na pęczki. Bez wyrazów szacunku bo i dla kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phehe uwiódl go agent Tomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:17 spoko Flip i Flap z TuskVNu udowodnią za tydzień że dziadka też uwiódł agent Tomek ;D Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... 20.10.09, 17:26 PLATFORMA = PZPN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: 77.223.195.* 20.10.09, 17:32 "...Okazało się, że zamiast obiecanych 700 zł ma tylko 690 zł..." jakby dostał 700 to by siedział cicho :) żałosna afera o 10 zł swoją drogą nieźle konfident na tym wyszedł, bo za te marne 7 godzin to by tyle nigdzie nie zarobil tytuł tez do bani bo etat w szkole to 18/18 a z artykulu wynika ze chodzilo o 9 godz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczona Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:35 Dawno nie czytałam czegoś głupszego. Tytuł : „Czy radny platformy kupił sobie etat w szkole”. Okazuje się, że etatami w szkole handluje nauczyciel plastyki z zawodu oraz nagrywacz rozmów przełożonych z zamiłowania. Jest tam też nie rzetelna wiadomość o stażu pracy gościa co kupił sobie to stanowicho. „przez kilka lat jako plastyk pracował też w tamtejszym Gimnazjum” Takie zdanko sugeruje, że w gimnazjum można by pracować ze sto lat. Otóż panie redaktorze wszyscy nauczyciele w gimnazjach pracują po kilka lat bo tyle czasu gimnazja istnieją . Nie wie pan o tym ? Reszty nie chce mi się komentować. „Wyborcza” równa do „Faktu”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:50 Nadchodzi nieuchronnie czas, że „Gazetę Wyborczą” będą rozdawać za darmo w marketach i na dworcach. Tak był z „Dziennikiem” to czeka GW . Duża zasługa będzie takich mózgowców jak pan Marcin Pietraszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kofana anana to cytat z taśm Renaty Beger, gdy Lipiński z PIS IP: *.tktelekom.pl 20.10.09, 17:59 kupował jej poparcie, pisomordki :)? Odpowiedz Link Zgłoś
benia225 Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... 20.10.09, 19:45 A co już mu powiedzieli, że od września przyszłego roku go nie zatrudnia i teraz sobie przypomniał? ZUS tak kretyńsko działa, że potrafi nawet 9 godzin wyliczyć, które brakują do emerytury. Znam kilka takich przypadków i nikt nie biegał na skargę do gazety. Gdyby kolo zrobił aferę od razu to rozumiem, ale po roku coś mi tu nie gra. Pazerny jakiś, albo mściwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie eta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 09:54 Jasne, że nie było to może w pełni etyczne, ale uważam też, że nie jest to żadne przestępstwo. Trochę empatii - każdy z nas by się cieszył, gdyby sam się znalazł w takiej sytuacji i ktoś by pomógł po 30 latach pracy. A to, że panowie się dogadali co to "wynagrodzenia"... tego nie pochwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim. Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: 77.223.195.* 21.10.09, 12:57 nono widać sprawiedliwość jak nie wiem. Pan J.Powałka nie raz uderzył, szarpał uczniów co poświadczą uczniowie, bo potrafił to robić przy wszystkich obecnych uczniach na lekcji i to nie było tylko jeden raz, ale było parę takich osób. Pan Mariusz.K może i to zrobiła, ale nie było to raczej coś strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatuszek_g Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... 21.10.09, 20:54 hahaha moja była szkoła xD. żal! Odpowiedz Link Zgłoś
wmczeladz Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... 22.10.09, 11:36 Większość komentarzy opiniuje nauczyciela Mariusza K., radnego Jana Powałkę i redaktora Marcina Pietraszewskiego. Jasno z nich widać, że rozgrzeszających radnego Powałkę jest przygniatająca większość, co dziwi w sytuacji gdy lwia część społeczeństwa domaga się wyjaśnienia wszelkich afer na szczytach władzy. Radnemu Powałce emerytura się nie należała, i nie chodziło o przepracowanie jakiegoś miesiąca, ale miesiąca do końca roku pod groźbą utraty tego cytuję: „przywileju”. Natomiast całkowicie niezrozumiałe jest niedostrzeganie roli Pani Marioli Kozieł i Pani Elżbiety Chybalskiej występujących jako rzeczniczki zainteresowanego radnego, które oferując nauczycielowi „pracę na lepszych warunkach” wyciągnęły z budżetu miasta dodatkowe pieniądze i spowodowały przedwczesne uszczuplenie funduszy ZUS o emeryturę radnego Powałki - „osoby przecież publicznej”. Gratuluję Paniom dyrektorką postawy moralnej godnej szefa placówki oświatowej. Ciekawe co zrobi z tym zarząd miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie eta IP: 77.223.195.* 22.10.09, 14:36 Gratuluję Paniom dyrektorką.... dyrektorkom jak już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie eta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 09:07 Naucz się pisać ortograficznie "dyrektorką". Do podstawówy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 12:20 Jakich smutnych czasow przyszlo nam doczekac Nie dosc, ze kazdy moze pisac co mu slina na jezyk niesie , to o zgrozo- jeszcze mu to opublikuja! I co gorsza nie w Fakcie ( na co wskazywalby sensacyjny ton artykulu) ale w niby-rzetelnej gazecie. Mam pytanie- na jakiej podstawie ujawnione jest nazwisko plastyka, ktory nie jest jeszcze nawet oskarzonym?? a na jakiej zatajone niby-poszkodowanego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: 195.94.208.* 22.10.09, 13:30 Jestem artystą okręgu śląskiego. Aż dziw bierze, że w Związku Polskich Artystów Plastyków w komisji rewizyjnej tej instytucji zaległa się szuja i donosiciel w postaci tajemniczego pana Mariusz K. czyli Mariusza Kubackiego, którego znam osobiście. Słysząc tak naganną historię i podobny artykuł przestrzegam współpracowników wymienionej osoby, które narażone są na bezwzględność, ale i słabość tego człowieka. Cała sprawa donosu śmierdzi podstępem i nieuczciwo ścią zwłaszcza dlatego, że z informacją zwlekał ponad pół roku. Co chciał ugrać Mariusz Kubacki, któremu należy się nagana w sferze czysto ludzkich kontaktów miedzyludzkich. człowiek, któremu brakło kilka godzin do uczciwej emerytury z całą pewnościa nie zasłużył na tak nikczemny gest ze strony bądź co bądź kolegi po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan kokot Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: 83.238.169.* 22.10.09, 19:40 Ja również uczęszczałem do tej szkoły. Przedstawiona sytuacja jest bardzo interesująca, zważywszy na charaktery osób "zamieszanych". Osobiście miałem możliwość mieć lekcje z panem Powałką i mogę z ogromnym przekonaniem stwierdzić, że był on świetnym nauczycielem- doskonale znał się na sztuce i tak samo doskonale przekazywał wiedzę uczniom (nawet ci niespecjalnie zainteresowani potrafili choć trochę docenić intelekt nauczyciela). Mi imponowała także jego stanowczość (ktoś wspomniał, że walnął jakichś uczniów-na naszych lekcjach akurat czegoś, co można nazwać biciem nie było, ale kilka wyszarpnięć z ławek jak najbardziej-pozytyw)-mgr Powałka jako jedyna osoba w szkole potrafił w PEŁNI zapanować nad klasą i dobrze wiedział, że na chamstwo niektórych uczniów trzeba odpowiedzieć dość drastycznie, np. poprzez złapanie delikwenta za fraki i wstawienie do przedsionka. Pan Powałka miał i ma też wielkie zasługi dla promocji sztuki i kultury w ogóle jako prezes Stowarzyszenia Inicjatyw Kulturalnych (super galeria sztuki współczesnej Elektrownia w Czeladzi w budynku starej kopalni-zapraszam!). Potrafię zrozumieć jego starania o zapewnienie sobie godnej emerytury, na którą niewątpliwie zasłużył. Jednakże, rozumiem i pana Mariusza Kubaczka (dlaczego K.???), który co prawda powinien zgłosić się z nagraniami znacznie wcześniej. Teraz trzeba przyjrzeć się dwóm paniom dyrektor czeladzkiego gimnazjum. Otóż jako uczeń tej szkoły doświadczyłem z ich powodu wielu nieprzyjemności (może nie tyle co nieprzyjemności, co utrudnień). Te dwie kobiety można określić jako dbające o pozory-mam tu na myśli wypełnione papiery, dzienniki itd. Natomiast takie sprawy, jak poniżanie jednych uczniów przez innych czy notoryczne obrażanie nauczycieli, były oczywiście bagatelizowane. Ponadto za wytycznymi dyrekcji w "Echu Czeladzi" ukazywały się od czasu do czasu kłamliwe artykuły np. mówiący o projektorze jako nieocenionej pomocy szkolnej wykorzystywanej podczas wielu lekcji-w rzeczywistości był on użyty tylko w trakcie przyjazdu młodzieży z zaprzyjaźnionych szkół. Panowały również nieco dziwne relacje pomiędzy kadrą nauczycielską a dyrekcją-nauczyciele w mniejszym lub większym stopniu po prostu bali się pani M.Kozieł i pędzili czym prędzej na jej zawołania. Ogólnie rzecz biorąc, tuszowano prawdziwe problemy i podkreślano zalety. Sądzę więc, że ujawnienie nagrania zarejestrowanego przez pana Kubaczka nareszcie pokazuje, jakimi wartościami w rzeczywistości kierują się panie Chybalska i Kozieł. Mam nadzieję, że zostaną one ukarane zakazem pełnienia stanowisk publicznych, co jest równoznaczne z pozbawieniem ich foteli dyrektorskich w Gimnazjum nr 2 w Czeladzi. W ten sposób odpokutują swoje błędy popełnione na przestrzeni lat, a szkoła w końcu uwolni się od ich niewłaściwych decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_poprawka Re: Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie eta IP: 77.223.195.* 22.10.09, 20:48 KUBACKI, KUBACKI!!! a nie jakiś tam Kubaczek.... taki fachowiec od relacji interpersonalnych w G2 a nazwiska nauczyciela nie zna. Jeśli zaangażowanie w naukę było wprostproporcjonalne do znajomości nazwisk nauczycieli, to nie dziwota, że "...jako uczeń tej szkoły doświadczyłem z ich powodu wielu nieprzyjemności (może nie tyle co nieprzyjemności, co utrudnień)..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: *.chello.pl 23.10.09, 17:03 Ludzie, na litość boską, zanim zabierzecie głos w jakiejś sprawie, postarajcie się o dystans do niej i odpowiedzcie sobie na parę pytań postawionych sobie (jeśli potraficie???, i jeśli chcecie zachować odrobinę szacunku dla siebie, może kiedyś wam się przyda!) W końcu ktoś mądry powiedział – warto być przyzwoitym, ale to niekoniecznie musi się opłacać. - czy umiem być obiektywny?, czym się kieruję wystawiając taką, a nie inną ocenę sytuacji, czy opiniując zachowanie człowieka..... ( czyżby, tekstem napisanym przez młodego wilczka, który manipulując nazwiskiem człowieka, zestawił je z domniemanymi zarzutami, czyniąc tym samym krzywdę moralną bliźniemu?) - czyżby już zapadł jakiś wyrok, (a ja tylko go komentuję?) nic podobnego nie miało miejsca........a więc co się stało ?? Otóż pewien nieuczciwy dziennikarz ( niestety zbyt dużo ich ostatnio) z gazety, która niestety na to pozwala (jak większość gazet, bo to chwytliwe tematy, w naszym bogobojnym społeczeństwie) nonszalancko rzuca kalumnie na człowieka, kształtując opinię tysięcy czytelników łamie prawo , stosuje wielką czcionkę , wprawdzie w tytule stawia znak zapytania ( co rozgrzesza pana dziennikarza), ale kto na takie pierdoły zwraca uwagę.............? SPROSTOWAŃ PO CAŁEJ SPRAWIE NIE BĘDZIE, g...... już ochlapało człowieka i niestety póki co, nie ma on szans obrony, ) - na podstawie czego powstał te obraźliwy w tonie artykuł ? ( Otóż są na tym świecie już ludzie, którzy rozmawiając z innymi stosują podsłuch ( temat jakże aktualny), zakładając z góry czyjąś nieuczciwość. Pan Mariusz- „wysoce moralny nauczyciel” podsłuchuje może wszystkich???, z którymi miał do czynienia, a materiały w razie potrzeby wyjmuje z szaf...... i udostępnia tabloidom, a może to zawodowy konfident?! Trudno oceniać zachowanie człowieka, który tak postępuje, można mu współczuć, musi to być bardzo nieszczęśliwy człowiek. - co wiem o konkretnej sprawie ??? ( zniszczyć dobre imię można łatwo, zaszczuć człowieka też, odebrać wiarę w sens tego co robi, zrobił...są to straty niewspółmierne dla człowieka uczciwego, a więc UWAŻAJ -TY- BEZMYŚLNIE KRYTYKUJĄCY INNYCH! – NASTĘPNĄ OFIARĄ TEJ MACHINY MOŻE BYĆ KTOŚ Z TWOICH BLISKICH LUB TY OSOBIŚCIE! Wszak wystarczy tylko jakiś podsłuch, nieuczciwy dziennikarzyna, czyjś brak dobrej woli, czyjaś psychopatyczna osobowość, a może bliżej nieokreślony splot wydarzeń i jest nowy temat, a teraz TY poczujesz się jak z powieści Orwella, czy Zamiatina. Nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeladzianka9 Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: *.tktelekom.pl 29.10.09, 09:35 Jednego nie rozumiem. Czy przed odejsciem na emeryturę Pan Powałka NIE SPRAWDZIŁ sobie czy nie dał ZUS-owi do sprawdzenia okresu zatrudnienia??? Boze jakich mamy nauczycieli!!! Prości, zwykli robole wiedzą, ze odchodząc na emeryturę muszą mieć okreslony staż pracy czy wiek, a tu nauczyciel i takie Panie DYREKTORKI tego nie wiedzą? a w tym Pani Kozioł radna powiatu? Z kim nasze dzieci maja do czynienia. Panie Burmistrzu jak wróci Pan z urlopu proszę zainteresować sie tę sprawą korupcji, a Pan Mariusz to chyba dostanie pochwalony za takie ujawnienie korupcji. Pani Ślagórska byłoby dobrze zeby też pogodziła sie z odejsciem bo oprócz reprezentowania UM to chyba juz na nic czasu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeladzianka9 Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: *.tktelekom.pl 29.10.09, 10:58 dot PISmaker-a; otóż po przeczytaniu Pana wywodu nasuwa sie pytanie:dlaczego pisze Pan jako autor i nazywa siebie: "PIS...". Pragne stanowczo zaznaczyć, ze PIS ścigał korupcjogennych itp złodziejaszków, a Pan TO bagno popiera. Proponuję zmienić nazwę może na PZPRmaker lub SLDmaker czy wreszcie POmaker. To ostatnie najbardziej mi się podoba i co wazne jest na czsie. PRECZ Z KRAJU Z ŁAPÓWKARZAMI I ZŁODZIEJAMI !!! Stanowczo popieram redaktora, dobrze, ze takie sprawy wyszły na jaw. Jestem pewna, że gdyby Pan redaktor tak "wszedł" w sprawy UM w Czeladzi to następny artukuł byłby o wiele ciekawszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko chwila kontemplacji IP: *.chello.pl 29.10.09, 13:31 zastanów się pseudo czeladzianko9 jakim wartościom hołdujesz, co propagujesz i przemyśl to bo ton twojej wypowiedzi, a znikoma wina wymienionych zupełnie się rozmijają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iroonia Radny Platformy Obywatelskiej kupił sobie etat ... IP: 83.238.169.* 03.11.09, 15:12 niestety moja była szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś