Dodaj do ulubionych

zarobki w UM Katowice

31.12.09, 02:45
Witam :) zastanawiam się jakich zarobków można się spodziewać na
stanowisku inspektora, a jakich na stanowisku podinspektora.. Nie
wiem co powiedzieć na rozmowie :( Ktoś pomoże? Z góry wielkie
dzięki :)
Obserwuj wątek
    • Gość: układ zbiorowy Re: zarobki w UM Katowice IP: *.opera-mini.net 31.12.09, 08:55
      Jeśli przyszły pracodawca będzie cię pytał jakie chcesz wynagrodzenie to oznacza, że chce cię orżnąć. Chce wykorzystać twoją niewiedzę nt wysokości wynagrodzeń pomimo, że obowiązuje siatka płac i to on powinien zaproponować konkretną kwotę. I tak już będzie do końca. To raczej ty powinnaś zadać pytanie jakie są widełki na danym stanowisku.
      • Gość: Mary Re: zarobki w UM Katowice IP: *.chello.pl 31.12.09, 11:23
        Jeżeli oprócz wymaganego wykształcenia masz jakieś doświadczenie, to możesz
        powiedzieć, że docelowo interesuje cię średnia krajowa. Wtedy na ogół rozmówcy
        udają, że nie wiedzą ile ona wynosi, :)Jeżeli zaproponują 1200 na początek,
        zapytałabym, ile zarabia sprzątaczka.
        • Gość: minimalna placa Re: zarobki w UM Katowice IP: *.opera-mini.net 31.12.09, 13:40
          Sprzątaczka na pełnym etacie zarabia 1276 zł a od 1 stycznia 2010r 1317 zł. Nie oddawaj się za 1200!
          • Gość: ee Re: zarobki w UM Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 11:12
            Za taką kasę da się żyć?
            • Gość: grosz do grosza Re: pensja dla oszczędnych IP: *.c201.msk.pl 02.01.10, 16:51
              Jeden z doradców PO twierdzi, że wystarczy oszczędzać i zostaje się milionerem. W Super Stacji podawali.
          • Gość: Wanda Re: zarobki w UM Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 20:56
            Proponuję panu Uszokowi wyżyć za te marne 1317 zł.BRUTTO
    • mia_miu Re: zarobki w UM Katowice 02.01.10, 14:21
      Witam ponownie, już noworocznie :)
      Tak mam już doświadczenie, ok 7 lat pracy asystenckiej, a potem w
      charakterze kierownika biura.. Wiem, że to nieuczciwe kiedy
      pracodawca zadaje pytanie na rozmowie o wysokość oczekiwanych
      zarobków zamiast zaoferować konkretną kwotę wynagrodzenia, ale
      dzieje się tak obecnie we wszystkich zakładach (nie tylko tych
      państwowych) Załamujecie mnie tą minimalną krajową :( Czy naprawdę
      UM nie oferuje nic ponad to? Termin rozmowy się zbliża, a ja
      niestety nadal nie wiem jakie są realia, pomóżcie proszę :)
      • Gość: praktiker Re: zarobki w UM Katowice IP: *.net.stream.pl 02.01.10, 14:47
        Nie bój się, nikt nie zapyta. Domyślnie przyjmą najniższą krajową a Ty masz się
        cieszyć że w ogóle. A na poważnie to gdzieś widziałem taryfikator jaki
        obowiązuje w administracji publicznej, poszukaj po necie, przy okazji ogłoszeń o
        rekrutacji czasem coś można wyczytać. Z tego co pamiętam to rewelacji w takich
        firmach nie ma, 2k to góra na początek.
        • Gość: kadencja Re: ewakuacja UM trwa - zbliżają się wybory IP: *.c201.msk.pl 02.01.10, 16:56
          W sumie to chodzi o mięso armatnie, które będzie do wyrzucenia, gdy skończy się kadencja Uszoka. Ci najbardziej zasłużeni zostaną przecież wszystkich nie można wyrzucić z pracy :)))
    • Gość: podinspektor Re: zarobki w UM Katowice IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.10, 20:55
      pracuje w um katowice, na rozmowie na 100% zapytają ile chcesz zarabiać,
      podinspektor dostaje na wejście ok. 2000 brutto (nawet jak powiesz 1200), ile inspektor nie wiem - jest ustawa o pracownikach samorządowych i rozporządzenia ministra, a w nich widełki, możesz sprawdzić
      • Gość: ee Re: zarobki w UM Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 15:35
        Brałem udział w rozmowie kwalifikacyjnej w UM Katowice w roku 2008.
        Nie pytali mnie o to jakie chciałbym wynagrodzenie.
        Po trzech tygodniach od rozmowy zadzwonili, że mogę być przyjęty i proponują ...
        już nie pamiętam dokładnie, ale chyba coś ok. 1700zł na rękę.

Praca wydawała się być ciekawa, może nawet bym skorzystał z oferty, ale w
        międzyczasie zatrudniłem się w innym miejscu.
        • Gość: szukający Re: zarobki w UM Katowice do ee IP: *.softpro2.pl 20.01.10, 10:05
          Czy mógłbyś napisać o co pytali na rozmowie ? dzięki wielkie
        • Gość: EWA Re: zarobki w UM Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 21:13
          Większość pracowników przyjętych w UM Katowice po krótkim czasie przenoszą się
          do Urzędu Wojewódzkiego gdzie dostają dużo wyższe wynagrodzenie.Pan prezydent
          Piotr Uszok i pani skarbnik Danuta Kamińska nie dbają o pracowników tylko o
          swoje pensje. Zobaczymy co będzie przed wyborami ? na pewno jak zwykle obiecanki
          a po wyborach bez zmian !!!
          • qatroscc Re: zarobki w UM Katowice 20.03.14, 10:37
            Podinspektor 1700 brutto
            Inspektor 2200 brutto
            Starszy specjalista 2500 brutto
            Naczelnik 9000-12000 brutto - wg oświadczeń majątkowych
    • piszczyk9000 Re: zarobki w UM Katowice 06.01.16, 17:33
      W 2015/2016 r. podinspektor 2000 brutto, czyli na rękę ok 1400 zł. Inspektor 2200 brutto. I nie myśl, iż po roku czy dwóch dostaniesz podwyżkę. Większość ludzi zwalania się po 3, 4 latach bo mają dość czekania na podwyżkę, którą wprawdzie ciągle obiecują, aby zatrzymać młodego pracownika/niewolnika, ale nigdy jej nie dostają. Dobre zarobki są od kierownika w górę. Kierownik od 4500 brutto, naczelnik 9000 zł brutto. Nieźle też zarabiają pracownicy ze stażem powyżej 10 lat, którzy zatrudnili się latach kiedy było jeszcze dobrze i mają wysokie stawki i dodatki typu wysługa. Reszta dostaje niewiele powyżej minimalnej krajowej. W dodatku jakaś kretyńska polityka tutaj funkcjonuje. Kolega który przyjął się w 2011 r na kwotę 1900 brutto odszedł po 3 latach pracy bo nie chcieli dać nawet 100 zł podwyżki. Na jego miejsce już któryś nabór szukają pracownika za 2000 brutto i niema chętnych ! A wymagania jakby płacili krocie. To nie prościej było mu dać tą 100 czy nawet 200 i zatrzymać sprawdzonego pracownika ? Widać nie. Marnotrawstwo i brak logiki wszędzie tu widać dookoła. Zresztą rotacja w UM Katowice ogromna. Nie bez powodu nie podają w ogłoszeniach o wysokości zarobków. Gdyby podawali to nikomu by nawet nie chciało się składać papierów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka