17.10.10, 15:59
Proszę o informację czy dworzec autobusowy w Katowicach jest w pobliżu dworca kolejowego.
Czy taki dworzec jest jeden, czy więcej bo jakoś nie potrafię tego zlokalizować. Jadę z Krakowa do Katowic i za parę minut mam pociąg z Katowic dalej no i robię rozeznanie czy zdążę. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: KASKA Re: dworzec IP: *.chello.pl 17.10.10, 19:43
      Dworzec autobusowy jest jakieś 10 min na nogach do dworca PKP. Mieści się na ulicy Piotra Skargi.
      • kazia99 Re: dworzec 17.10.10, 22:07
        Dziękuję
    • Gość: w jednym miejscu Re: dworzec IP: *.c201.msk.pl 18.10.10, 10:15
      W Katowicach jest kilka dworców autobusowych. Bezpośrednio przy dworcu PKP jest dworzec komunikacji miejskiej z kilkoma stanowiskami dalekobieżnymi chyba PKS lub prywatnych przewoźników. www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Katowice%2C+plac+Szewczyka+&cId=&sId=&moreCities=
      Następnie jest dworzec komunikacji miejskiej przy P.Skargi www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Katowice%2C+plac+Synagogi+&cId=&sId=&moreCities= i sąsiadujący z nim dworzec PKS-u Poza tym jest mini dworzec komunikacji miejskiej przy Kopernika www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=Katowice%2C+Kopernika+27&cId=&sId=&moreCities=
      Poza tym przy sądowej jest dworzec międzynarodowy przewoźników prywatnych (chyba, że go przenieśli w inne miejsce - to go już tam nie ma)
      • Gość: stara baśń Re: dworzec IP: *.opera-mini.net 18.10.10, 10:51
        A były czasy kiedy kierowca autobusu zapytany czy staje koło dworca nie udawał obrażonego bóstwa od którego żąda się nadludzkiego wysiłku i depcze jego osobistą godność tylko odpowiadał i czasem jeszcze uśmiechał się paszczą :-)
        • tangela Re: dworzec 18.10.10, 22:48
          Na tyle szczęśćia to ja juz nie liczę. Jescze mam bagaż , tego by już Pan Kierowca nei zniósł. Mam 20 minut ,z dworca PKS na dworzec PKP myślę że dam radę.
        • Gość: ela Re: dworzec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 10:49
          Wczoraj rano jechalam 657 do centrum, w Ligocie pani na przystanku podeszła do kierowcy i pyta czy jedzie do dworca ?, pokręcił przecząco, bez słowa, nastepne pytanie: czy jedzie Pan na pl. Wolności?.....bingo....kiwnął przytakująco, bez słowa, a paszczę miał nadętą i nie uśmiechniętą
          • Gość: ordnung Re: dworzec IP: *.c201.msk.pl 20.10.10, 13:33
            Pewnie nie miał nic do powiedzenia i był członkiem PO. Im zabroniono śmiać się zębowo a tym bardziej dziąsłowo, tak jak Walcowa z Warszawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka