Dodaj do ulubionych

Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny

IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 15:23
Jasne, każdy musi na pokaz manifestować rocznicę katastrofy bo tak chce PiS. Chyba ich totalnie powaliło! Właśnie to takie na siłę narzucanie jak trzeba obchodzić 10.04 powoduje tak ogromną niechęć do tych ludzi. Dla mnie 10.04.2011 będzie normalną niedzielą, a to jak będę wspominał katastrofę to moja sprawa i wara od tego wszystkim PiSowcom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pudelek Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.play-internet.pl 05.04.11, 15:23
      żałoba? z jakiego powodu? owszem, w tradycycji jest przyjęta (nie obowiązkowa!) żałoba roczna po śmierci najbliższej osoby. Nikt z moich najbliższych (na szczęście!) rok temu nie zginął. A sancto subito prezydent bynajmniej w żaden sposób bliski mi nie był.

PiS po raz kolejny próbuje zawłaszczyć całą przestrzeń społeczną dla siebie (nauczyło się dobrze od Kościoła katolickiego) i po raz kolejny mu to nie wyjdzie. Ja wyjeżdzam z miasta i nie będę musiał patrzeć w TV na gęby Jarka K. i innych robiących politykę na trupach
    • Gość: Dżon Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.com.pl 05.04.11, 15:27
      Jaką znowu żałobę chcę ogłaszać pan Pietrasz? Czy ktoś umarł, zginął ???
      Dośc tego obłędu, dośc tworzenia sztucznych mitów, dajcie zmarłym spokój, a żyjącym pozwólcie normalnie żyć !!!
      • extraschaf Re: Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny 05.04.11, 16:15
        Pietrasz, jak widzę twój wypłowiały plakat wyborczy na słupie przy tankszteli
        na Mikołowskiej myślę, że powodów do żałoby w tym mieście mamy już dość.
        Jesteś jednym z nich.
    • Gość: zakamuflowany Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: 195.94.208.* 05.04.11, 15:35
      Jak ktoś chce sobie uczcić ten dzień, to jego sprawa i niech nie zmusza do tego innych. Drodzy politopaci, zważcie że świat się wokół was nie kręci i większość "przypadkowego społeczeństwa" ma wrażenie, że was pasożytów za dużo jest. W tym kontekście zwykły wypadek lotniczy z udziałem polityków i urzędników wielu nam nie jawi się jako jakaś narodowa tragedia. Poza tym PiSdolce jedne nie dosyć że męczycie nas tym 10-tym, że w .... ( no wiecie gdzie ) szczypi, to jeszcze ten wasz kurdussuplimus generalny Ślązaków obraża.
    • Gość: berdys Re: Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.multimo.pl 05.04.11, 15:39
      po tym co przez rok po katastrofie wyrabialiście , straciłem wszelkie obciachy i resztki współczucia dla dużej części jej ofiar. Wydatnie zszargaliście ich pamięć i pokazaliście, jak szanujecie Śląsk - wiec nie zadajcie od Ślązaków współczucia. Na pewno nie będę czcić rocznicy śmierci osób których nie znalem, nie ceniłem za ich działalność w polityce i którzy właściwie są( byli ) dla mnie nikim. I nie potrafię zrozumieć waszej motywacji, ze zadacie kolektywnej żałoby. To jest WASZA katastrofa, nie moja. Wiec zajmijcie się sami sobą, we własnym gronie.
      • Gość: gość i komu to piszesz? IP: *.mikolow.multimetro.pl 05.04.11, 19:33
        takie smęty, przeczytałem i się załamałem. za czytanie książek się weź synek
    • Gość: lipez Kretynizm IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 15:40
      To na dobra sprawie nie mielibysmy już ani jednego normalnego dnia, bo przecież katastrofy i tragedie zdarzają się codziennie. 10 kwietnia to normalny dzień i wszystko powinno normalnie funkcjonować.
    • iaculator Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny 05.04.11, 16:21
      Dla znakomitej większości jest normalnym dniem, bo jeżeli mamy świętować to można wziąć pod uwagę i Mieszka i Chrobrego i Kazimierza Wielkiego i.... dało by się zaliczyć ze 365 Wielkich Polaków . Dla każdego dzień wolny... hi, hi, hi.... Lesery i nieudaczniki pisuarowe.
    • Gość: mrowka Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.rdns.sun-net.pl 05.04.11, 17:36
      Pani posłanko Nowak, nie wszyscy w tym kraju obchodzą wielki post - żyją tu także ludzie wyznający inną wiarę, jak również tacy, którzy nie przynależą do żadnego kościoła. po drugie nie lubię sposobu w jaki kościół i pis (ten sam sposób działania) narzucają mi co mam robić, myśleć, w co wierzyć. żałobę przeżywa się w duszy, a nie przed kamerami telewizyjnymi.
    • rojberek [...] 05.04.11, 18:42
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: gość ale z Ciebie gorolski propagandziarz IP: *.mikolow.multimetro.pl 05.04.11, 19:36
        Ślązak ma szacunek, do zmarłych też ... Twoje stwierdzenie po prostu obraża.
    • Gość: Ad Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 19:01
      Dla mnie to normalna niedziela, a kolejna żałoba to przesada. Jak chcą uczcic żałobę niech to robią we własnym gronie a nie apelują o przesówanie imprez. Jakoś po tragedii w Grenoble (mam nadzieję że tak to się piszę, a jak nie to sorki, nie znam prawidłowej pisowni) nie było drugiej żałoby.
      A tak w ogóle to mam już po dziurki w nosie tej tragedii, tylko tragedia w smoleńsku i tragedia w smoleńsku, chbya są więszke problemy niż tragedia w smoleńsku. Stało się, przykro mi i współczuję ale ile można?
      • artjomka Re: Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny 05.04.11, 20:10
        Moze mnie jaki ykspert powie, czy mam w ten dzien ubrac czarne ubranie? i czy ciemnogranatowy krawat pasuje - czy moze lepiej ubrac krawat Lepper-look?
        A jak ze skarpetkami? Moze jedna biala, a jedna czerwona - bo to tak patriotycznie?
        Ludzie - poradzta - a szybko ! Bo czas goni, a boje sie, ze z mojego czarnego garnituru wyroslem. Ostatnio mialem go na sobie jak umarl towarzysz Stalin.
        Pazdrawljaju!
        • Gość: Porarelaksu Re: Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.77.classcom.pl 05.04.11, 23:03
          Dobre :)
    • Gość: Gość Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.itcomp.pl 05.04.11, 20:14
      Zginął najgorszy prezydent a właściwie przez niego zginęło 95 osób i z tego powodu ja mam mieć żałobę i może na siłę się umartwiać? Nic z tego chcę się bawić, tańczyć, śmiać !!!
      • Gość: vds kto ci broni, "uspokuj" się bo bedziesz miał bule IP: *.mikolow.multimetro.pl 05.04.11, 20:51
        ...
    • bartoszcze Będzie inny! 05.04.11, 20:19
      Nie co dzień jest wyścig Formuły 1:))
      A jak ktoś chce sobie urządzić GP Smoleńska na Krakowskie Przedmieście Circuit, to bimajgest, beze mnie.
    • Gość: marcyk Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 21:46
      W tej katastrofie zginęli również przedstawiciele innych ugrupowań a nie tyko członkowie PiS. PiSowcy uszanujcie pamięć WSZYSTKICH którzy zginęli i przestańcie jątrzyć i szczuć, uszanujcie pamięć WSZYSTKICH zmarłych.
    • Gość: drSpock Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 21:48
      to będzie zwykła niedziela. mam ją zamiar spędzić z rodziną w parku, na świeżym powietrzu. nikt nie będzie mi mówił jak mam uczcić tych co zginęli rok temu!!!!!
    • matyjas94pl Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny 05.04.11, 21:53
      Myślę że pan Marek Skocza powinien się trochę doinformować.
      Filharmonia Śląska aktualnie nie ma "tradycyjnej sali" tylko nieremontowaną od 40 lat (albo więcej) sale Gallusa!!! Zorganizowanie takiego koncertu w takim miejscu byłoby chyba trochę niestosowne.
      Uważam również że nie ma powodu żeby wprowadzać żałobę narodową. To tylko rocznica a nie aktualne wydarzenie. Poza tym Bronek to nie to samo co ś.p. Lech. Nie wprowadza się żałoby z byle powodu.
    • Gość: lupo Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 23:05
      a do WC bedzie mozna?
    • Gość: waldi Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 23:45
      W Japonii Zginęło 10 tys osób i nikt nawet nie pomyślał o durnej żałobie narodowej i idiotycznym corocznym świętowaniu Bóg wie czego...
      Jak PIS chce to niech świętuje, ale niech nie włącza w tę szopkę obywateli i nie stara się zakazywać czegokolwiek. Przypomnijmy sobie , że w tzw. katastrofie "smoleńskiej" zginęło około 100 zwykłych obywateli...NIKT WYBITNY jak starają nam wmówić różni działacze.
      Rocznie ginie więcej ludzi na drogach i jakoś nikt tych wydarzeń nie wynosi na ołtarze nie mówiąc o wypłacie 250 tys zł odszkodowania dla rodzin ofiar.
    • Gość: xyz Dla wielu 10 kwietnia to dzień jak każdy inny IP: *.c193.msk.pl 06.04.11, 11:22
      Niestety 10 kwietnia wypada w niedzielę - kler skutecznie będzie prał ludziom mózgi w kościołach. Będzie o mgle, o zamachu, strzałach, wodzu narodu L.K., wrogiej reakcji niemiecko-rosyjskiej i inne dyrdymały.

Niedługo każde osiedle będzie miało pomnik L.K. i JP2. Kult jednostki wiecznie żywy.
    • Gość: sqro [...] IP: 157.158.66.* 06.04.11, 13:49
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka