Gość: Betka KZK GOP podnosi ceny wszystkich biletów IP: *.sileman.net.pl 30.05.11, 18:37 To śmieszne, żeby opłaty za przejazd komunikacją miejską uzależniać od wieku. Znam wielu starszych ludzi po 70 - ce, którzy mają większe dochody od niejednego młodego małżeństwa. To właśnie oni - emerytowani rodzice pomagają swoim dzieciom, których nie stać bardzo często na zaspokojenie podstawowych potrzeb życiowych. Dlaczego np. osoba bezrobotna ( która nie umie znaleźć pracy, a nie że jej się nie chce pracować) ma płacić za bilet, a osoba po 70 - ce, która ma przyzwoitą emeryturę ma jeździć za darmo ? Coś tu nie tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav KZK GOP podnosi ceny wszystkich biletów IP: 93.175.87.* 30.05.11, 18:49 Rozpieprzyć cały ten KZK GOP. Tam siedzą ludzie, którzy o zarządzaniu nie wiedzą nic. Tak można wnioskowac z posunięć jakie robią. Krewni krewnych pewnie jak w kazdych spółkach gdzie zasiadają zarządy miast. Bagno!!!! i niegospodarność. Powinni tam wkroczyć z prokuratury, ABW by zbadać wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano nic dziwnego, Urbańczyk to gorol ! 30.05.11, 19:00 a może się mylę?... Odpowiedz Link Zgłoś
zawszesilesia KZK GOP podnosi ceny wszystkich biletów 30.05.11, 20:04 p.Głogowski, niech pan się przejedzie autobusem w południe i sprawdzi średnią wieku! przecież emeryci mają 50 % zniżki, więc i tak seniorzy mogą jeździć taniej; dlaczego młodsi ludzie mają za nich finansować działalność KZK GOP? Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus Dlaczego nie ma oferty KZK+pociąg? 30.05.11, 20:35 Z usług KZK GOP nie korzystam, bo zwyczajnie finansowo bym nie wyrobił. Bilet miesięczny na kolej (trzy strefy) kosztuje 176zł i do tego jeszcze miesięczny na autobus i tramwaj za 100 zł? Jedyna metoda to drenaż pieniędzy. Całe szczęście, że mam pod domem linię kolejową Katowice-Kielce i nie muszę codziennie podjeżdżać. Bilet metropolitalny to jakaś kpina, bo tu jeden wspólny bilet wychodzi drożej niż dwa osobne na PR i KZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest KZK GOP podnosi ceny wszystkich biletów IP: 213.227.111.* 31.05.11, 07:25 P. Głogowski ma racje w swym komentarzu, bo to prawda że 90% pasażerów autobusów to seniorzy którzy pławią się w luksusie, na dodatek myślą że skoro mają zniżki to im wszystko wolno i nalezy się......wszystko wszystkim ale bez presady jak i wszystko ma swe granice, poza tym idiotyzmem największym jest umieszczanie pożądnych autobusów w zakątki miast, krótkie trasy zamiast umieścić je na większe i bardziej uczęszczane..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janina Re: KZK GOP podnosi ceny wszystkich biletów IP: *.pool.mediaWays.net 31.05.11, 16:15 Dlatego uwazam ze emeryci powinni placic za przejazd bez wzgledu na wiek. Nalezalo by tez wprowadzic tansze bilety miesieczne od godz 9 rano. Zamontowac czytniki w autobusach. Czesto jest tak ze emeryt ma o wiele wyzsza emeryture niz ludzie zawodowo pracujacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kzkgop Zlikwidować KZK GOP IP: *.opera-mini.net 31.05.11, 17:12 Jak zlikwidowano rozdzielnik i urynkowiono handel to sklepy od razu się zapełniły i powstało wiele nowych także o wielkościach wcześniej niespotykanych oraz czynnych w godzinach nocnych. A wcześniej tylko małe sklepy i pojedyncze ciut większe, 10-18, kartki, nocny jeden w centrum, a na stacjach nawet paliwa brak. Teraz nawet na stacji wszystko kupisz. Więc najwyższy czas zlikwidować KZKGOP. Jest popyt to wolny rynek zapewni podaż dużo lepiej niż z rozdzielnika KZKGOP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... KZK GOP podnosi ceny wszystkich biletów IP: *.mtvk.pl 31.05.11, 17:30 Wszędzie jest lepiej. Tylko tu rządzi banda. Cofnąć zniżkę seniorom? Niby dlaczego? Bo podrożało paliwo? Pewnie jak w końcu będzie tanie, zniżka nie zostanie przywrócona. Codziennie jeżdże 17 kilometrów z Mysłowic do Katowic i zajmuje to 40 minut bo autobus jedzie 20-30 km/h. Chyba czas zakończyć ten obłęd, coraz droższy obłęd dodajmy. Jedyne co można na śląsku, to podwyższyć ceny biletów, oraz wystawić rozwalające się złomy na ulicę, które imitują tramwaje i autobusy. ŻENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanka Re: KZK GOP podnosi ceny wszystkich biletów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 12:31 podnieść ceny biletów i fundować tym którzy tak jak ja od 24 lat jeżdżą w kierunku Brynowa poranny Joging, to już kolejny raz w przeciągu 5 dni do pracy szłam pieszo, ale bilet mam.Oczywiście możecie podnieść ceny biletów, ale jesli komunikacja nie funkcjonuje to zwracamy za każdy dzień niewykorzystanego biletu. Przykład: cena biletu na jedno miasto 96 to daje 2,88 na 1 dzień więc np. KZK GOP oddaje mi kasę za niewykorzystane dni , albo bezpośrednia mnie albo odlicza mi to od kolejnego miesiąca - kwestia do uzgodnienia.Może wtedy okazać się, że będąc obciążanym za takie sytuacje KZK GOP spojrzy normalnie na zwykłych pasażerów. Dlaczego kontrolerolujący bilety nie podchodzą do brzydko pachnących, nietrzeźwych, bezdomnych i ludzi majacych wypisany na twarzach swój zawód - gruby kark ??????? Zlikwidujmy wreszcie podział na tych którym wolno i tych którzy maja obowiązek a będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś