Dodaj do ulubionych

Przepisy kulinarne

08.03.05, 20:31
Zeby lepiej znalezc mozna zalozylem nowy watek;
Chinszczyzna


Kwasno –slodka potrawa

Przepis na 3-4 osoby

Co potrzeba:

500 – 600 g chudego miesa swinskiego
3-4 lyzki sosu z soji
3 lyzki octu
1/2 malej lyzeczki cukru, moze byc miod
1 lyzeczka soli
troche pieprzu
troche suszonych grzybow , (nie sa konieczne)
1- 2 stangi pory
2-3 papryki roznach kolorow
puszeke pokrojonych ananasow
1 ogorek
3 marchewki
olej ziarenkowy, tzn sezamowy z orzechow . raps czy podobny
250ml bulionu
1-2 lyzek maki kartoflanej



Mieso pokrajac w cieniutkie paski wlozycz do miski z marynada, z sosu Soji,
octu, cukru i soli, pieprzu , co najmniej godzine w tej marynadzie zanurzycz.
Oczywiscie od czasu do czasu mieszac tym miesem.
Jak macie suszone grzyby to je na malutkie czesci pokroic i w zimniej wodzie
rozmiekczyc.
Paprake, ogorki , marchewke i pore na male czesci pokroic.
Olej w woku zagrzac do goraca , jak jest goracy wlozac tam to mieso z ta
marynada.
Tak dlugo pod pokrywka smarzyc ze gotowe jest, teraz wyciagnac i do goracego
garnka wlozyc i dalej cieplo to mieso w tym garnku trzymac.
Do tego sosu co pozostal w woku wlozyc wszystkie wyrzywa i smazyc, poten
ananas
do tego ten bulion, wszystko zagotowac i zwiazac z maka kartoflana !
teraz wlozyc tam to cieplo trzymane mieso

Fertig

Podaje sie z ryzem albo z nudlami z ryzu czy soji!
Obserwuj wątek