Dodaj do ulubionych

Przepisy kulinarne

08.03.05, 20:31
Zeby lepiej znalezc mozna zalozylem nowy watek;
Chinszczyzna


Kwasno –slodka potrawa

Przepis na 3-4 osoby

Co potrzeba:

500 – 600 g chudego miesa swinskiego
3-4 lyzki sosu z soji
3 lyzki octu
1/2 malej lyzeczki cukru, moze byc miod
1 lyzeczka soli
troche pieprzu
troche suszonych grzybow , (nie sa konieczne)
1- 2 stangi pory
2-3 papryki roznach kolorow
puszeke pokrojonych ananasow
1 ogorek
3 marchewki
olej ziarenkowy, tzn sezamowy z orzechow . raps czy podobny
250ml bulionu
1-2 lyzek maki kartoflanej



Mieso pokrajac w cieniutkie paski wlozycz do miski z marynada, z sosu Soji,
octu, cukru i soli, pieprzu , co najmniej godzine w tej marynadzie zanurzycz.
Oczywiscie od czasu do czasu mieszac tym miesem.
Jak macie suszone grzyby to je na malutkie czesci pokroic i w zimniej wodzie
rozmiekczyc.
Paprake, ogorki , marchewke i pore na male czesci pokroic.
Olej w woku zagrzac do goraca , jak jest goracy wlozac tam to mieso z ta
marynada.
Tak dlugo pod pokrywka smarzyc ze gotowe jest, teraz wyciagnac i do goracego
garnka wlozyc i dalej cieplo to mieso w tym garnku trzymac.
Do tego sosu co pozostal w woku wlozyc wszystkie wyrzywa i smazyc, poten
ananas
do tego ten bulion, wszystko zagotowac i zwiazac z maka kartoflana !
teraz wlozyc tam to cieplo trzymane mieso

Fertig

Podaje sie z ryzem albo z nudlami z ryzu czy soji!
Obserwuj wątek
    • laband Re: Przepisy kulinarne 08.03.05, 20:57
      no to my sie dobrali, jo tysz czynsto po chinsku warza, a raczyj smaza

      ale moja mi robi konkuryncja, ostatrni szlager to je gynsto zupa szpinakowo na
      mlyku kokosowym - pycha! (dosc ostre)
      • ballest Re: Przepisy kulinarne 08.03.05, 21:09
        Laband nie godej, tys je za zielonymi a teraz se dowiadujam po chinsku tysz
        warzysz?
        No a nie rob teraz jaj yno podej przepis, bo jou lubiam uostro !
        • laband Re: Przepisy kulinarne 08.03.05, 21:11
          no to jutro Ci to dom, dzisiej musza sie stracic juz

          dobryjnocki!
    • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:18
      Ballest -jednak najlepszymi kucharzami sa mężczyźni , czyż nie mialam racji?
      • ballest Re: Przepisy kulinarne 08.03.05, 21:22
        Sloneczko a Ty umiysz warzyc ) a jak ja, to podej jakis dobry przepis !
        • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:27
          Ballest -sorry -jo warza z głowy,niy patrza za bardzo na przepisy,
          • ballest Re: Przepisy kulinarne 08.03.05, 21:34
            No to podej na cos przepis z glowy ! CZEKOMY! jou go wyprobujam, Ty za to
            mozesz moj PRZEPIS wyproboawac ! ;)
            • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:38
              teraz chcesz warzyć?
              • ballest Re: Przepisy kulinarne 08.03.05, 21:44
                Niy, ale czymu se tak wywijosz!! przeca napisz jakis przepis, np. jak robisz
                smazonka ?
                Jak jou w Chinach to zaroz pierwszy dziyn w bardzo drogim Hotelu zech widziou
                jak smazonka robiom, nie nie mogam dali pisac, bo tu chodzi o pokozanie z wela
                jajek, na koncu jou chciou z dwoch jajek a pokozou uech im dwa po europejsku
                i uech dostou smazonka z 8 jajek, ale uech wszystko zjod ! ;)
    • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:59
      ja naprawdę nie umiem podawać przepisy,zrobic zrobie ale jak mam podać prepis to
      juz troche gorzej
      • ballest Re: Przepisy kulinarne 08.03.05, 22:02
        No tez dobrze, to teraz sobie zrobie smaka na cos NAJSMACZNIEJSZEGO, co Ty
        potrafisz i ide spac, pa !
        • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:12
          dziękuje,ze nie nalegasz,jutro Ci cos podam,może bedzie Ci smakować,dobranoc
          Ballest
          • Gość: ballest Re: Przepisy kulinarne IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 09.03.05, 08:31
            dodam, ze do tej chinszczyzny mozna tez pędy bambusa dodac, a tu wiecej
            przepisow na Chinszczyzne.

            www.restaurants.pl/przepisy/drob/chinszczyzna.htm
            --

            pyrsk

            ballest
          • Gość: myHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:48
            Witam wszystkich , którzy lubią dobrze zjeść i podziele się moim przepisem na:
            ŻOŁĄDKI INDYCZE LUB GESIE WE WŁASNYM SOSIE Z CEBULĄ

            8- 10 sztuk żołądków indyczych lub gęsich
            przyprawa Vegeta lub moze być inna
            liść laurowy
            3 cebule
            bulion
            olej lub smalec do podsmażenia(ja wolę na smalcu ,ale moze byc olej)
            troszke maki pszennej do obtoczenia
            oczywiscie w zależności od tego na ile osób przygotowujemy to ilość żoładków
            dowolna (przyjmuje sie 2 szt na osobę)


            Żoładki nalezy bardzo dokładnie oczyścić, usuwając wszystkie błonki, a potem
            dobrze sparzyć wrzątkiem.
            Posypać dużo przyprawą i obtoczyć w mące, żołądki przygotowujemy w całości
            Rozgrzać na patelni tłuszcz i podsmażyc na gorącym przygotowane wczesniej
            żoładki
            Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego , dodać liść laurowy i dużo
            cebuli, podlać trochę bulionem i wstawić do gorącego piecyka i dłuuuuuuuuugo
            dusić, ponieważ żołądki z indyka czy gęsi są dosyć twarde to dusi sie je około
            2-3 godzin ,( można również na bardzo małym ogniu a nie w piecyku )ale pamietac
            o tym aby od czasu do czasu poruszyć je i podlać troszkę bulionu.
            Tak przygotowane żołądki podajemy z pieczywem i do tego lamka wina wytrawnego
            lub półwytrawnego
            Palce lizać coś fantastycznego!
            Życzę smacznego


            Nie jest to szybkie danie na ostatnia chwilę
            Ale jak ktoś planuje romantyczą kolacje dla dwojga albo spotkanie przyjaciół to
            danie znakomite
            Zycze niezwykłych doznan kulinarnych i pozdrawiam
            MyHa
            • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:17
              no to czas na jedzenie
              widelce i noze do reki

              ballest zaczynaj
              • Gość: ballest Re: Przepisy kulinarne IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 09.03.05, 09:29
                Przepis napewno dobry, mysle, ze go wydrukuje i zona ugotuje

                --

                pyrsk

                ballest
                • laband Re: Przepisy kulinarne 09.03.05, 12:16
                  moja mama tysz to robi - moja juz tysz, he,he!
                • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:39
                  ballest to nie przepis jest dobry , ale te żoładki znakomite..!:))))))))

                  MyHa

            • Gość: sisi Re: Przepisy kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:26
              myHa,to musi byc dobre!
              Jak znajde czas to sprobuje!
              Dzięki za pomysł!
              • Gość: sloneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:30
                napewno dobre, bardzo smakowite
                niech ballest powie
                • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:37
                  teraz moze jakies drinki
                  lub kompoty ?
                • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:37
                  dziewczyny to potrawa wyprobowana na facetów , działa

                  potem podam jeszcze przepis na lekką sałatkę z brokułów dla nas , bo trzeba
                  dbac o linię .

                  pozdrawiam
                  MyHa
                  • laband Re: Przepisy kulinarne 09.03.05, 12:17
                    co to bouy juzas te brokuly?
                    • laband Re: Przepisy kulinarne 09.03.05, 13:45
                      juz wia znoduech co toj - a sam romanescu, kere nyiwia eli znocie:

                      salzmaenner.steinernet.ch/fc/fc-save-22-11-2003/5058.htm
                      to je oczywiscie to ze lewyj!
    • laband chinsko zupa szpinakowo Py-Cha! 09.03.05, 12:15
      Spinat - Lauch - Suppe
      mit Kokosmilch
      (einfach unwiederstechlich: Diese cremige Suppe mit frischem Spinat, knackigen
      Frühlingszwiebeln und würzigen Lauch ist Löffel für Löffel ein Genus)
      jo wyprobowou tysz ze mrozonym szpinykym - tysz je dobro!


      Zutaten

      500g frischer Blattspinat
      1 kleine Stange lauch
      1/2 Bund Frühlingszwiebeln
      3 Knoublauchzehen
      1 walnuss großes Stück Ingwer
      1 Dose Maiskörner (340 g Abtropfgewicht)
      2 EL Kokosöl
      400 ml ungesüßte Kokosmilch
      1/2 TL Sambal Oelek
      frisch geriebene Muskatnuss
      Salz

      Zubereitung
      (für 4 Personen)

      1 - Den Spinat verlesen, in ausreichend kaltem Wasser gründlich waschen und
      einem Sieb gut abtropfen lassen. Anschließend grob hacken.
      2 - Den Lauch und die Frühlingszwiebeln putzen, waschen und schräg in dünne
      Ringe schneiden. Knoblauch und Ingwer schälen, beides fein hacken. Die
      Meiskörner in ein Sieb geben, kurz abspülen und abtropfen lassen.
      3 - Den Wok erhitzen und das Öl hineingeben. Lauch, Frühlingszwiebeln, Knoblauch
      und Ingwer darin etwa 3 Minuten anbraten. Die Spinatblätter tropfnass dazugeben
      und kurz mitdünsten, bis sie zusammenfallen.
      4 - Die Kokosmilch dazugießen, Maiskörner und Sambal Oelek hinzufügen, umrühren
      und etwa 5 Minuten köcheln lassen. Mit Muskatnuss und Salz abschmecken und nach
      Belieben mit Chiliblüten garnieren. Dazu schmecken Reis und Sambal Oelk.


      (Für die Chiliblüten die Schoten von der Spitze aus halbieren , aber nicht ganz
      durchschneiden! Die Kerne entfernen und die Hälften in dünne Streifen zerteilen.
      20 Minuten in Eisewasser aufgehen lassen.)

      ps

      jak niy ma Kokosöl i chiliblüten to tysz sie obyndzie i bez tego!), a szpinak
      mrozony(jak fajnie roztajo to go odloc) juz ino na 3 sek. wciepnonc raj - jak
      we przepisie!





      • Gość: ballest Schlesischer Käsekuchen IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.05, 12:59
        Zutaten für den Teig:

        - 500g Weizenmehl
        - 250g Butter
        - 250g Zucker (Tasse)
        - 1 Päckchen Backpulver
        - 1 Vanillezucker
        - 2 Eigelb


        Ø Butter weich werden lassen; Prise Salz dazu und verrühren

        ! den Teig halb für den Boden und halb als Streusel verwenden !

        Zutaten für die Füllung:

        - 1500g Magerquark
        - 6 Eigelb
        - 8 Eiweiß
        - 1 Zitrone
        - 2 Päckchen Pudding

        Ø Eigelb mit Käse und Pudding vermischen, den Saft der ausgepressten
        Zitrone dazugeben
        8 Eiweiß steif schlagen und den Käse unterheben


        Backofen auf 250°C vorheizen u dann bei 180°C ca. 45 min backen.





        Gutes Gelingen wünscht Ballest.
        • laband Re: Schlesischer Käsekuchen 09.03.05, 13:03
          moja somsiadka (je ze kole Suawiyncic) robi super syrnik na monce kartoflanyj -
          wzyciu bych niy pomyslou ize
          1 - tego niy poznosz po smaku, 2 - moge to byc lepsze jak normalny syrnik, 3 -
          ize to je wogole myjglich!
          • Gość: MyHa ReSałatka z brokuła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:36
            bardzo lekka , prosta w przygotowaniu sałatka z brokuła

            składniki :

            1 duży , zielony brokuł
            3-4 jajka ugotowane na twardo
            20 dkg chudej szynki pokrojonej w paseczki
            3 łyzki majonezu bez tłuszczu +2 łyzki jogurtu
            1 duza łyzka tartego chrzanu ( na kwasku)

            Brokuł podzielic na małe różyczki i zaparzyć w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty
            odcedzić i wystudzić
            dodac do zimnego brokuła posiekana w paseczki szynkę oraz pokrojone jajka w
            ósemki
            lekko przełozyc w celu wymieszania
            sosem zrobionym z majonezu, jogurtu i chrzanu polać sałatke i jeszcze raz
            delikatnie przełożyć aby sos dotarł do wszystkich składników
            do tego pieczywo i nie trzeba juz nic więcej na kolacje
            mozna również dodać żółty ser starty na grubych oczkach

            smacznego
            MyHa
          • Gość: MyHa Re: Schlesischer Käsekuchen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:48
            A Wy Panowie zmuszacie mnie do tego żebym najpierw słownik wyjęła , to mi się
            już odechce potem to gotować czy piec !
            pozdrawiam
            MyHa
            p.s
            laband brokuły to podobne do kalafiora tylko zielone ;)
            • laband Re: Schlesischer Käsekuchen 09.03.05, 13:50
              ja, juz znoduech, jo niy wiedziou ino po polsku co to je
              • Gość: ballest salatka bardzo smaczna IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.05, 14:06
                skladniki:
                1) ogórek surowy
                2)pomidor
                3)kukurydza w puszce
                4) majonez
                5)koperek zielony
                6)zabek czosnku
                7)szczypta soli
                8)makaron w ksztalcie ryzu!!!!! taki malutki
                9) pieprz
                10) szynka gotowana

                Ogórek obrac ze skórki i pokroic w kostke; pomidor pokroic w kostke, dodac
                szynke i kukurydze, pokroic koperek, dodac majonez i wcisnac czosnek, posolic i
                popieprzyc.
                Makaron ugotowac, ugotowany oblac zimna woda i dodac do wszystkiego,
                wymieszac i gotowe. Pyszna salatka w 10 minut. Polecam.

                --

                pyrsk

                ballest
                • ballest Do MyHy Slaski SERNIK 09.03.05, 19:31
                  Zutaten für den Teig:

                  - 500g Weizenmehl
                  - 250g Butter
                  - 250g Zucker (Tasse)
                  - 1 Päckchen Backpulver
                  - 1 Vanillezucker
                  - 2 Eigelb

                  Ciasto do sernika:

                  - 500g maki pszennej
                  - 250g Masla
                  - 250g Zucker (Tasse)
                  - 1 Proszeku do pieczenia
                  - 1 Vanillezucker
                  - 2 zoltko z jajka





                  Ø Butter weich werden lassen; Prise Salz dazu und verrühren

                  ! den Teig halb für den Boden und halb als Streusel verwenden !

                  Maslo musi byc miekie, troche soli do niego dac, cale ciasto wymieszac
                  Pol ciasta na dno blachy a pol na posypki zuzyc !

                  Zutaten für die Füllung:


                  - 1500g Magerquark
                  - 6 Eigelb
                  - 8 Eiweiß
                  - 1 Zitrone
                  - 2 Päckchen Pudding

                  Dodatki do Filongu:

                  - 1500g chudego sera
                  - 6 zoltek z jajka
                  - 8 bialek z jajka
                  - 1 Cytryna
                  - - 2 Paczki budyniu



                  Ø Eigelb mit Käse und Pudding vermischen, den Saft der ausgepressten
                  Zitrone dazugeben
                  8 Eiweiß steif schlagen und den Käse unterheben
                  Zoltka z serem i budyniem wymieszac, sok z cytryny dodac.
                  Z 8 bialek pianke zrobic i wymieszac z serem


                  Backofen auf 250°C vorheizen u dann bei 180°C ca. 45 min backen.

                  Piekarnik do 250 ° C doprowadzic a potem przelaczyc na 180°C i 45 min. piec


                  Smacznego
                  • Gość: MyHa Re: Do MyHy Slaski SERNIK IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 09.03.05, 19:59
                    Dziękuję Ci ballest za tłumaczenie, wyprobuje przepis w weekend i napisze czy
                    sie udało

                    MyHa
                    • ballest Re: Do MyHy Slaski SERNIK 09.03.05, 21:47
                      Myha, kiedys kolega przyniosl blache takiego sernika do pracy, ja spojrzalem,
                      skosztowalem i zapytalem, masz uone ze Slaska, tak odpowiedzial, a skad wwiesz,
                      bo po kolaczu poznalem!
                      Jego zona nie jest ale z Gliwic, a spod OPOLA!
                      • Gość: MyHa Re: Do MyHy Slaski SERNIK IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 09.03.05, 21:50
                        Jak tak zachwalasz to musi być bardzo dobry,warto wyprobowac
                        MyHa
                  • sloneczko1 Re: Do MyHy Slaski SERNIK 10.03.05, 08:22
                    lubia kołocz ,to ten co podałeś zrobie w sobotę jak bede miala troche wiecej czasu
    • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 20:50
      dopiero niedawno wrócilam z pracy a tu widzę wpisy słoneczka z rana,,ciekawe kto
      sie podemnie podszywa? fałszywe słoneczko masz odwagę odpowiedzieć jak
      naprawdę się nazywasz? przepraszam Ballest ale sie teraz zdenerwowałam
      • ballest Re: Przepisy kulinarne 09.03.05, 21:49
        He, he a ja wiem kto ale nie wydam!
        Wpierw falszywie przypuszczalem, ale teraz wieczorem wiem juz napewno!
        • sloneczko1 Re: Przepisy kulinarne 09.03.05, 23:19
          Ballest jak jeszcze nie śpisz to powiedz
          • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 08:47
            a co to ?
            sloneczka się zklonowały? ratunku

            MyHa
            • sloneczko1 Re: Przepisy kulinarne 10.03.05, 09:01
              MyHa po prostu się zalogowałam i ja jestem teraz ja,nikt sie nie moze podemnie
              podszyć,co byś zrobiła widząc swoje imie na forum jak ciebie by tam w tym czasie
              nie było?ja odpowiadam tylko za to co sama mowie,a nie za to co ktos mowi w moim
              imieniu,pozdrawiam
              • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 09:45
                ok!, nic nie mówię
                MyHa
                • Gość: ballest Re: Przepisy kulinarne IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.05, 10:27
                  No i co MyHa, skonczyly sie Tobie przepisy, jak sie to mowi,
                  poprzez zoladek do serduszka ! to potrafisz PRAWDA !!!
                  - a po za tym NIC WIECEJ ??? ;)
                  --

                  pyrsk

                  ballest

                  • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 10:59
                    to stara sprawdzona metoda , zgadza sie !
                  • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 11:02
                    to stara sprawdzona metoda , zgadza sie !

                    a cóż to ma znaczyć :
                    >a po za tym NIC WIECEJ ??? ;)

                    mam jeszcze wiele w zanadrzu ale nie mam czasu , moze kiedyś??

                    MyHa


              • Gość: słoneczko Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 11:00
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23187&w=21438223
                ciekawa data zalogowania
                • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 11:12
                  Które sloneczko prawdziwe a ktore falszywe?
                  pogubiłam sie juz
                • Gość: myHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 11:36
                  kogo????????///
                  • ballest Re: Przepisy kulinarne 10.03.05, 15:51
                    Jak bym nie wiedzial, ze sloneczko to Slazaczka, to bym pomyslal ze to
                    Carramba ! ;)
                    • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 10.03.05, 20:58
                      zamiast sypać tutaj przepisami to w jakies podchody gracie, co jest?
                      Nikt nie ma fajnego przepisu?
                      To może ja Was zachece i polecę znowu cos smacznego

                      MIESO MIELONE ZAWIJANE W SZYNCE

                      8 duzych plastrów szynki(może byc Babuni, bo jest szeroka) niezbyt cienkich
                      0,5 kg miesa mielonego np. z łopatki(ale moze też być z indyka)
                      1 ząbek czosnku
                      1 cebulka
                      zielony koperek(lub suszony)
                      1 jajko
                      przyprawy np. Vegeta
                      250 ml śmietany
                      1 mały przecier pomidorowy lub ketchup

                      mieso doprawiamy jak na kotlety mielone ale niezbyt ostro i bez bułki
                      doprawione mięso zawijamy w szynke robiac kieszonki lub roladki
                      układamy w naczyniu żaroodpornym
                      smietane mieszamy z przecierem lub ketchupem i zalewamy ułożone roladki.
                      wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piecyka i zapiekamy przez 35-40 minut.
                      Podajemy na goraco na lisciu zielonej sałaty z frytkami i zielona sałata nnp.
                      na słodko jezeli ktos lubi .

                      Do tego dodajemy troche serca , lamka wina , zapalamy swiece i.....ŻYCIE JEST
                      PIEKNE !!!!

                      PALCE LIZAC ! SMACZNEGO

                      MyHa

                      • Gość: sisi Re: Przepisy kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:17
                        MyHa,ale masz fajowe przepisy,musze przyznac,ze sciagam!
                        pisz dalej,jak coś dobrego masz,najchetniej takie na szybko,bo wiadomo jak dziś
                        z czasem!
                        Pozdrawiam
                        • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:32
                          Jak dla kogoś przygotowujesz to na szybko nie warto, lepiej włożyć w to trochę
                          serca i czasu a efekt murowany.
                          Na szybko to mozna zjeść w Fast food, ale trudno to nazwac dobrym jedzeniem.
                          Sisi powodzenia w gotowaniu, moze jeszcze cos kiedys napisze, jak przypomne
                          sobie cos fajnego

                          pozdrawiam
                          MyHa
                • sloneczko1 Re: Przepisy kulinarne 10.03.05, 21:01
                  posłuchaj fałszywe słoneczko - żeby wejść na towarzyskie forum musialam sie
                  zalogować a ty nie musiałaś mego nicku brać na tym forum,czy ja nie mogę uzywać
                  dwóch nicków?teraz będę tylko jednym słoneczkiem pozdrawiam sloneczko1 i
                  więcej na ten temat z tobą nie będę rozmawiać,dla mnie to sprawa zamknięta
                  • ballest Re: Przepisy kulinarne 10.03.05, 22:19
                    Suoneczko, co sie tak denerwujesz, MARSZ SOFORT DO LOZKA!!! ale NATYCHMIAST !
                    Dzieci po 22.00 spia ! ;)

                    MyHa, zona juz kupila zoladki, jutro wieczorem bedzie gotowac !

                    Ciekaw jestem co tam uczysz na tej Politechnice !
                    • Gość: ballest Re: Przepisy kulinarne IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 07:19
                      MyHa !! to mieso zawijane w szynce to tez bedziemy gotowac !

                      --
                      Pyrsk

                      ballest



                      • Gość: sisi do słoneczka Re: Przepisy kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:23
                        gdzie jest nasze sloneczko,które jest to prawdziwe i NASZE???
    • laband zupa z bani 11.03.05, 07:29
      znocie to - fajnie zmiksowano bania, i na koniec zamrozony zielony groszek --
      wszysko na wywarze z jarzyn -
      • Gość: sisi do labanda Re: zupa z bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:34
        bania to dynia?
        • laband Re: zupa z bani 11.03.05, 07:37
          ja, jak mosz ogrodek to posadz take gatunki ban kere majom fajny zywy(niykedy
          aze czerwony mionsz i som smakowite - je naprowdy pieronowo mocka gatunkow bani.
          A jak mosz byle jako bania to proponuja trocha szafranu pod koniec do tego wsuc,
          bo oko jy mit (tyn groszek musi byc zamrozony jak go do gorka wciepujesz bo mo
          natym fajnym pomarynczowym tle zupy piyknie kontrastujoncy zywy zielony kolor,
          przi swiyzym groszku tego niy uzyskosz)
          • Gość: sisi do labanda Re: zupa z bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:39
            masz takie cudo w ogrodzie?
            • laband Re: zupa z bani 11.03.05, 07:40
              moja mama mo
              • Gość: sisi Re: zupa z bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:41
                Zapytaj przy okazji kiedy to sie sadzi albo sieje,bo nie znam sie a chetnie bym
                sobie takie cudo zafundowała.Czy to trudne w uprawie,zapytaj koniecznie,jak o
                to dbać!
                • laband Re: zupa z bani 11.03.05, 07:45
                  blank ajnfachowo - jo polecom maue banie o czerwonawym mionszu kere som
                  pnonce(ku wiyrchowi) - my je zawsze sadzymy na starym komposcie kajs we ece od
                  ogrodka, one som z natury mynsze ale pycha!

                  przi okazii podom sam kedys nazwa tyj bani.

                  A sadzic mogesz najprzod w doma we mauyj doniczce a potym przesadzic we ogrodku
                  - tak bydziesz jom miec pryndzyj.

                  ps

                  ogorki tysz tak robiymy i sadzymy je we szkrupkach od jajkow
                  • Gość: MyHa Re: zupa z bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:52
                    laband pomysł z sadzeniem ogorków w skorupkach po jajkach fantastyczny!
                    zawsze mnie to denerwuje jak tych sadzonek trzeba robic
                    tak zrobie napewno w tym roku

                    MyHa
                    • laband Re: zupa z bani 11.03.05, 07:58
                      ja, na dobro sprawa wystarczy potym przi sadzyniu ino zniysc ta szkrupka i
                      wsadzic do ziymi.

                      Pouomane szkrupki od jajek polecom tysz zaloc wodom i zostowic stoc - mosz z
                      tego dobry nawoz do kwiotkow kere mosz w doma na parapecie.

                      ps

                      a jak niymosz we ogrodku gnoju to mogesz we jakis kiblach zaloc skoszono trowa
                      wodom - to tysz je niyzuy nawoz np dlo tomatow (achtung tomatow nigdy niy
                      podlywac coby je poloc, loc ino ziymia kole nich.

                      jak flancujesz tomaty to dobre je tysz pod nie wysuc trocha sadzy kero
                      wycingocie ze komina
                      • laband Re: zupa z bani 11.03.05, 08:05
                        miauo byc "zgniysc"
                      • Gość: MyHa Re: zupa z bani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:27
                        tej sadzy nie znam ale popiól z grilla albo z ogniska tez rozsypuje do ziemi.
                        Wodą natomiast zalewam we wiadrze pokrzywy(jeśli wyrosna) i potem tym podlewam,
                        ale trawy nigdy nie i zawsze z nia klopot mam bo mam prawie samą trawe i kwiaty

                        MyHa
                  • Gość: sisi Re: zupa z bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:52
                    ale ta bania to z nasiona czy z sadzonki? Bardzo ciekawi mnie
                    • laband Re: zupa z bani 11.03.05, 07:54
                      pestki - nojwiynksze zawsze se ostow na drugi rok a inksze wysusz u bydziesz
                      miec cosik do "dziubania"(bo tysz som dobre i zdrowe!)
                      • Gość: sisi Re: zupa z bani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 07:57
                        Dzieki Laband
                        • laband Re: zupa z bani 11.03.05, 07:59
                          couko przijymnosc po mojyj stronie!
                          • Gość: ballest Re: zupa z bani IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.05, 08:49
                            Laband, ogorki przykryj przezroczystom foliom a kaj wylazom zrob diura (taki
                            krzyzyk) ze tylko ogorek wylezie, to mosz czyste ogorki a zasadzej je w dolkach
                            tak zeby woda jak podlewosz do korzyni se dostala!

                            Tomata mama tysz przykrywou folia , kerou dzwigou w dzien a na noc juzas
                            spuszczou!

                            --

                            Pyrsk

                            ballest
                            • Gość: ballest Andenbeeren - Physalis IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 11.03.05, 09:34
                              Andenbeeren tez mialem przez lata w ogrodzie w miedzyczasie mozna je kupic w
                              sklepie, sa bardzo smakowite i aromatyczne a uprawia sie je jak pomidory.

                              Andenbeeren
                              Physalis peruviana

                              Sind weitaus weniger exotisch, wie häufig angepriesen. Man kann sie als eine
                              Modefrucht der Gastronomie bezeichnen. Im Garten jedenfalls ist sie eher
                              unscheinbar und ohne nennswerten Zierwert.


                              Anzucht:
                              Die Anzucht ist denkbar einfach. Andenbeeren brauchen lediglich ein sonniges,
                              geschütztes Plätzchen. Die Kultur entspricht weitgehend der von Tomaten.
                              Jungpflanzen werden durch Aussaat herangezogen und nach den Eisheiligen in den
                              Garten gepflanzt. Je wärmer und geschützter die Andenbeere steht, desto besser
                              entwickelt sie sich – reichliches Wässern und mittlere Düngegaben
                              vorausgesetzt. Die Pflanzen erreichen eine Höhe von 1 bis 1,5 m und müssen an
                              einem Stützstab befestigt werden. Der Pflanzabstand beträgt etwa 1 m. Ab
                              September bilden sich die Früchte. Sie sind reif, wenn sie sich gelb bis orange
                              färben. Typisch sind die papierartigen Hüllen, von denen sie umschlossen sind.

    • Gość: sisi Re: Przepisy kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:40
      Podajcie przepis na smakowite kluski śląskie,czytałam rózne,ale na
      eksperymentowanie nie mam czasu.Jaka mąkę dodajecie,zeby nie były twarde?
      Podawajcie swoje sposoby!
      • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:47
        Tym razem Ci nie pomogę, jestem Gorolka ....hahahah
        Teraz mają pole do popisu Slązaczki bo słyną z tego ze sa dobrymi kucharkami,
        nie będę sie wychylać

        MyHa
      • Gość: laband Re: Przepisy kulinarne IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.05, 12:53
        to juz sam roz bouo, ale to nic - coby niy bouo niyporozumiyn to sie od razu
        pytom co nazywosz slosnkimi kloskami?
        • ballest Do My Ha 11.03.05, 20:44
          Zoladki mialy byc na dzis i na jutro, a wiesz co sie stalo, nie ma ich ponad
          kilogram zjedlismy we trojke !

          NIE PRZYSYLAJ PROSZE TAKICH RECEPTUR!

          bo zgrubne i nie spelnie mego przyrzeczenia !

          SMAKOWALO F A N T A S T Y C Z N I E !

          DZIEKI !
          • Gość: MyHa Re: Do My Ha IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 11.03.05, 22:00
            a cóż to , ślubowałeś post???
            przykro mi , że nie mogłeś dotrzymać
            kiedys poślę coś bardziej dietetycznego, może coś z ryb?
            dobranoc MyHa
            • ballest Re: Do My Ha 11.03.05, 22:27
              MyHa , ja przyrzeklem, ze w 2005 roku schudne o jeden KILOGRAM , chyba tego nie
              dotrzymam !
              W styczniu bylem na najlepszej drodze schudlem 104 gram, w luty 97 gram ale
              teraz, mozesz zapomniec ! Zmykaj MyHa i nie kus ! <;)
              • Gość: MyHa Re: Do My Ha IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 11.03.05, 22:35
                ja nie musze stać codziennie na wadze, to nie moje zmartwienie!
                ale w takim razie tego mielonego w szynce może nie próbuj, bo zamiast schudnąć
                przytyjesz!!!
                juz zmykam, dobranoc
                MyHa
                • ballest Re: Do My Ha 11.03.05, 22:55
                  MyHa, smakowalo wysmienicie, nalezy sie order, albo moze podniose Cie do rangi
                  starszego kaprala !
                  Na ten stopien napewno zasluzylas !
    • Gość: praszka Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami. IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 09:08
      Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami.

      1kg. ziemniaków
      1cebula
      1jajko
      2 łyżki mąki
      sól, pieprz

      40dkg pieczarek
      1 cebula
      ser żółty w plasterkach
      sól, pieprz

      Ziemniaki utrzeć na tarce. Cebulkę mąkę, jajko, sól, pieprz i ziemniaki
      wymieszać i usmażyć na patelni. Pieczarki z cebulą podsmażyć , przyprawić i
      rozłożyć na plackach. Położyć na każdym plasterek żółtego sera. Rozłożyć na
      blaszce, a następnie zapiec w piekarniku. Podawać na ciepło, można polać
      ketczapem.
      SMACZNEGO!
      • ballest Re: Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami. 12.03.05, 09:30
        Praszka, Tys mi tez smaku narobila, ciekawy jestem, kiedy sie zona za to
        zabierze !
        Moga byc lesne grzyby, bo tych mama zamrozonych 20 kg.?

        --

        Pochodzisz z Praszki kolo Czestochowy ?
        • Gość: praszka Re: Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami. IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:00
          Nie pochodzę z Praszki. Praszka to moja ksywa, nie chce być całkiem anonimowa.
          Parę osób zna mnie pod tym pseudonimem.
          Grzyby pewnie mogą być i leśne. Spróbuj i napisz jak smakuje!
      • sloneczko1 Re: Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami. 12.03.05, 10:24
        Praszko a jadłaś juz placki ziemniaczane pieczone na blasze kuchennej?niestety
        mam teraz tylko piec elektryczny i nie mogę sobie tak piec,pozdrawiam
        • Gość: praszka Re: Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami. IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 12:54
          Tak jadłam z blachy pieca weglowego, ale w plkastrach nie tarte. Smaczne
          przypieczone.
          • Gość: sisi Re: Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:37
            A ja dzisiaj na obiad właśnie placki zapodaje!
            • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?. IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 14.03.05, 19:36
              Nie było mnie na forum pare dni i z przykrością stwierdzam, ze nikt tu nie
              gotuje!!!!
              Dziewczyny czyżbyście nie potrafiły?
              a moze Wy wcale dziewczynami nie jesteście???hahah

              MyHa
              • ballest Re: dlaczego nic nowego?. 14.03.05, 19:42
                MyHa to nie sa te dziouchy co jou znom, one czekajom asz chop ugotuje, he,
                he !
                • nelena Re: dlaczego nic nowego?. 14.03.05, 20:44
                  u mnie w domu ja gotuje,ale w weekendy czesto wyjezdzamy i wtedy mam wolne,maż
                  moj nawet jajecznicy nie umie zrobic,ballest,ja bym sie nie doczekala,predzej
                  śmierci głodowej,haha
                  • ballest Re: dlaczego nic nowego?. 14.03.05, 20:58
                    Ja oprocz Chinszczyzny tez nic nie potrafie, albo nioe chce "potrafic" ;)
                    Jedna z moich siostr skonczyla szkole gastronomiczna, jak przyszla do domu z
                    swiadectwem ukonczenia, to jaj jej jeszcze raz egzamin zrobilem i oblala przy
                    jajeczniczy czytaj smazonce !
                    • nelena Re: dlaczego nic nowego?. 14.03.05, 21:02
                      a czemu oblała,tak ją ostro egzaminowałes?
                      • ballest Re: dlaczego nic nowego?. 14.03.05, 21:16
                        Bo mnie sie wiecej bala jak nauczycielki?
                        Zapomniala dadc tluszczu do patelni i spalila jajko!

                        Kiedys, jak nie bylo w Polsce apfelsinow tylko na Boze Narodzenie, to ja zawsze
                        zaraz wszystko zjadlem, ale moja siostra bardzo sporobliwou boua i zawsze
                        wszystko na pozni zostowioua.
                        Jou jom przekonoum zeby my w sklep grali, ona sie zgodzila, ja narobilem
                        zlotowek z papieru, wszystko wykupilem i zjadlem ;)
                        Jakie larmo bouo z rodzicami, ale nic nie mogli mi zrobic, za wszystko legalnie
                        kupilem i zaplacilem!
                        • nelena Re: dlaczego nic nowego?. 14.03.05, 21:28
                          widac,ze starszy od niej jestes,że dała sie nabrac na te złotówki z
                          papieru,teraz to ona by ci sie zrewanżowała,haha
                          • ballest Re: dlaczego nic nowego?. 14.03.05, 21:35
                            Nie, - teraz pracuje na Finzamcie, ja mam dwie siostry !
                            Ta druga nie ma szkoly gastronomicznej ale gotuje wysmienicie a wazy 50 kg!
                            • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 07:34
                              waga chyba nie ma nic wspólnego z umiejętnością gotowania,pod warunkiem ze sie
                              za czesto nie próbuje...hahaha
                              a co do tych dziewczyn na forum , to podejrzewam ze to jednak nie dziewczyny i
                              swoich pań wstydzą sie pytać o przepisy ....mam racje?

                              MyHa

                              • Gość: ballest Re: dlaczego nic nowego?. IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.05, 07:37
                                Byc moze racje masz, albo sa "lenie" czytej po slonsku zgnieue i im sie po
                                prostu nie chce!

                                --

                                pyrk

                                ballest
                                • nelena Re: dlaczego nic nowego?. 15.03.05, 07:58
                                  Powiem wam szczerze,nigdy nie pamiętam żadnych przepisów,oprócz elementarnych
                                  rzeczy.Przyrzadzam coś wile razy i każdorazowo mam przepis pod ręką.
                                  Ale i tak najbardziej mi smakuje jak ktoś cos dobrego ugotuje,ale nie wynika to
                                  moim zdaniem z lenistwa,jedynie z zamiłowania do innych czasochłonnych rzeczy
                                  no i jedzenia,jak najbardziej,jedzenia...
                                  • Gość: ballest Re: dlaczego nic nowego?. IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 15.03.05, 09:10
                                    Nelena, to jeszcze "fyrlaczki" w reku nie mialas !

                                    --

                                    pyrk

                                    ballest
                                    • Gość: nelena Re: dlaczego nic nowego?. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:14
                                      Co to za ustrojstwo???
                                • Gość: Braid Re: dlaczego nic nowego?. IP: 62.206.176.* 15.03.05, 09:15
                                  Gość portalu: ballest napisał(a):

                                  >Nie, - teraz pracuje na Finzamcie, ja mam dwie siostry !
                                  >Ta druga nie ma szkoly gastronomicznej ale gotuje wysmienicie a wazy 50 kg!
                                  • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:29
                                    Braid nie zaczynaj awantury na takim fajnym wątku o jedzeniu.
                                    Nerwy przy jedzeniu powoduja niestrawność i wrzody żołądka , nie wiesz o
                                    tym?????
                                    Jak chcesz zafundować sobie wrzody to jedz w Fast food,masz to pewne
                                    A na razie pozdrawiam
                                    I tak jestem przekonana ze wiekszość podających sie za kobiety to przebierańcy!
                                    MyHa
                                    • Gość: Braid Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: 62.206.176.* 15.03.05, 10:32
                                      > I tak jestem przekonana ze wiekszość podających sie za kobiety to
                                      przebierańcy!
                                      > MyHa

                                      mam podobne odczucia ;)))

                                      ale co do jednej to sie mylilac

                                      rowniez pozdrawiam
                                      • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:44
                                        Powiem tak- pewna to jestem tylko za siebie.
                                        Przeglądając watki na tym forum mam wrazenie , że większość piszących występuje
                                        w dwoch , trzech osobach ze soba dyskutując aby podnieść uczęszczalność swoich
                                        tematów. Nie wiem po co to robia i jak im sie to nie znudzi.
                                        Mam wrażenie , ze napewno Meg_s jest" pojedyńcza " i autentyczna ale co do
                                        pozostałych pań?

                                        MyHa
                                        • Gość: Braid Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: 62.206.176.* 15.03.05, 10:48
                                          Meg, olab, carrramba i Sisi to dziewczyny
                                          • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:50
                                            A Ty w ilu osobach wystepujesz?
                                            MyHa
                                            • Gość: Braid Oczywiscie Athanazyja rowniez IP: 62.206.176.* 15.03.05, 10:53

                                              Oczywiscie Athanazyja rowniez jest w 100% dziewczyna



                                              Gość portalu: MyHa napisał(a):

                                              > A Ty w ilu osobach wystepujesz?
                                              > MyHa


                                              A jak myslisz? napisz a ja obiecuje ze szczerze odpowiem
                                              • Gość: MyHa Re: Oczywiscie Athanazyja rowniez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 11:07
                                                myślę , że napewno w dwóch ale nie chce mi sie robic dochodzenia, szkoda na to
                                                czasu.
                                                Albo mam cos do powiedzenia i pisze albo nie i bez sensu podbijać bębenek

                                                jednoosobowa
                                                MyHa
                                                • Gość: Braid Re: Oczywiscie Athanazyja rowniez IP: 62.206.176.* 15.03.05, 11:20
                                                  Gość portalu: MyHa napisał(a):

                                                  >myślę , że napewno w dwóch ale nie chce mi sie robic dochodzenia, szkoda na to
                                                  >czasu.

                                                  Heheh tak najwygodniej
                                                  jedyne co to pisze z 2 IP-s bo pisze z 2 kompow jednak najczesciej
                                                  niezameldowany.
                                                  Skoro nie chce Ci sie robic dochodzenia to nie oskarzaj ;)))
                                                  A i mnie nie powinno sie chciec udowadniac ze sie nie dubluje.



                                                  >Albo mam cos do powiedzenia i pisze albo nie i bez sensu podbijać bębenek

                                                  >jednoosobowa
                                                  >MyHa

                                                  mysle ze zrobilabys wielkie oczy widzac w jednym temacie
                                                  niezameldowanych czyli z widocznym IP
                                                  Hanys_hanysa
                                                  labanda
                                                  Rodaka
                                                  LABANDA
                                                  bonbona
                                                  marianka
                                                  tedy65
                                                  szwagra

                                                  jesli o paru innych zapomnialem to przepraszam ;)))

                                                  Jednoosobowy Braid z dwoma IP-s
                                                  • Gość: MyHa Re: Oczywiscie Athanazyja rowniez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 11:40
                                                    ja też mam 2IP bo z dwoch róznych miejsc czasem cos napiszę, ale chyba sie
                                                    zaloguję, bo jak obserwuję, że ktoś się podszywa pod innych ...
                                                    Albo przestanę w ogóle odwiedzac to forum.
                                                    MyHa
                                                  • laband Re: Oczywiscie Athanazyja rowniez 15.03.05, 11:46
                                                    to wes se taki nick kery niy idzie nawet zalogowanym podrobic - jak sie
                                                    logowouech jako szwager to wszechp.loki sie zalogowali svvager ze podwojnym v -
                                                    pozdrowiom sam szczegolnie naszych gliwickich wszechp.lokow!!!
                                                  • Gość: Braid Re: czy wiesz IP: 62.206.176.* 15.03.05, 11:56

                                                    Ciekawe laband czy wiesz czyje to slowa?

                                                    "A kebyscie wiedzieli wiela jo sam nickow miou to byscie nic wiyncyj niy
                                                    pedzieli , he, he !"

                                                    powinno ci byc choc troche wstyd
                                                  • laband Re: czy wiesz 15.03.05, 12:00
                                                    niyma skutku bez prziczyny, kolego cyniku
                                                  • nelena Re: Oczywiscie Athanazyja rowniez 15.03.05, 12:28
                                                    MyHa,po prostu sie zaloguj,ja juz to zrobiłam,nie mogłam sisi był juz
                                                    zajety,wiec jestem nelena.
                                                    Tak jak słusznie ktoś powiedział,można mieć kilka nicków na rozne fora,trzeba
                                                    tylko pamietać o wylogowaniu przy zmianie forum,żeby nie było nieporozumień(
                                                    sama kiedys zapomniałam i wskoczyłam pod innym nickiem(sa fora gdzie logowanie
                                                    jest obowiazkowe).
                                                    I nie marudz,kobietą jestem!
                                                  • Gość: MyHa Re: Oczywiscie Athanazyja rowniez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:20
                                                    mnie tam bez róznicy ,jestes czy nie kobietą...

                                                    MyHa
                                                  • Gość: nelena Re: Oczywiscie Athanazyja rowniez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:46
                                                    No to wszystko jasne i temat wyczerpany!
                                          • sloneczko1 Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 16:36
                                            Braid a ja kim jestem według Ciebie???
                                            zrób analizę mojej postaci i powiedz mi
                                            chętnie posłucham
                                            będę wieczorem to masz czas
                                            chcę usłyszeć konkretną odpowiedź
                                            chętnie z
                                            Tobą porozmawiam na ten temat
                                            • ballest Nie wierzyc klamcy !!!? 15.03.05, 16:59
                                              Braid pisze pod wieloma nickami udowodnione sa dwa, gdzie pod nickiem rodak
                                              odpowiada jako Braid na moim watku!
                                              Myslalem ze to kazdemu jasne, bi nikt slepy nie jest, oczywiscie wtedy wylazl
                                              ze skory i zapomnial o tym,ze pisze z rodaka, ciekawy jestem czy sie przyzna!


                                              Oczywiscie zameldowany to henry morgenthau, to nieudowodnione ale prawie pewne!
                                              • Gość: Braid Ballest nie pij tyle IP: *.net-htp.de 15.03.05, 17:38

                                                oj balest :)))) dzis to ale prochow nabrales powaznie.

                                                ballest napisała:

                                                > Braid pisze pod wieloma nickami udowodnione sa dwa, gdzie pod nickiem rodak
                                                > odpowiada jako Braid na moim watku!


                                                Udowodnione????? kiedy??? komu???

                                                Do 16:30 mam IP cyfrowe zawsze to samo bo z Pracy.
                                                TECHNICZNIE nie mozliwe abym sobie w tym czasie wchodzil przez inne IP
                                                Rechnery w pracy sa tak administrowane ze kazda nowa software i kazda zmiane
                                                przeprowadza administrator majacy uprawnienia (2 na caly zaklad).
                                                Mialbys ksztyne inteligencji moze bys to wiedzieal.Ale ty zawsze idziesz na
                                                latwizne i podajesz "prowda" dla ubogich.
                                                A z domu mam tego proweidera z ktorym mam umowe i ten ma w adresie htp
                                                Rodak pisze zawsze niezameldowany i widac ze pisze z t-online ktorego adres to:
                                                IP: *.dip.t-dialin.net .... zawsze ten sam! ;)))
                                                A tego proweidera ma wlasnie laband ,hanys, tedy65, bonbon, marianek,szwager ..itd..
                                                cala slaska smietanka prowokatorow.

                                                Wiec te twoje klamstwa mozesz sobie wsadzic wiesz gdzie;))))

                                                Co do Henriego ... to uwyznym czytelnikom musialo juz dawno wpasc w oko
                                                ze ja cytuje jak juz teksty Niemieckie ..bo znam Niemiecki.

                                                Za to Henry ( nie dosc ze nie robi moich bledow ort.) to jeszcze czesto cytowal
                                                teksty angielskie ;))) ktorych ja NIE rozumie .

                                                Ale ballest znamy cie jako klamce ..bolek5 nie od parady nazwal cie falszysta
                                                od falszowania wszystkiego na twojamodle;))))

                                                Ja nie odpowiadalem tobie jako braid w dialogach z rodakiem ...
                                                TO TY klamco odpisywales Rodakowi piszac do niego "braid" a to nie to samo;))

                                                Tobie proponuje zajac sie balduinem sellabem i paroma innymi ;))))
                                                jak "bukowski"






                                                • ballest Braid nie wywiniesz sie ! 15.03.05, 20:02
                                                  Tu dowod :

                                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=21442628&v=2&s=0
                                                  Wiec po co te KLAMSTWA!!!

                                                  Udowadniaj co chcesz, ale jak to robisz to rob to po trzezwemu!

                                                  • Gość: Braid widzisz co chcesz czyli omamy balesta IP: *.net-htp.de 15.03.05, 20:55

                                                    ballest:))))
                                                    w ten dzien ktos kopiowal moj tekst nie dodajac nic od siebie ;)))
                                                    czy to takie trudne skopiowac kawalek mojego ekstu i wkleic pod jakas inna
                                                    wypowiedzia?? macie prowokatorzy tylko pecha ;)))) nie da sie podrobic mojego
                                                    IP ;))))))))))))))) wiec piszecie chcac niechcac z dialin.net hahaha
                                                    I to mial byc ten dowod??????
                                                    bo ty odpowiedziales rodakowi jako braidowi????
                                                    ballest nie powiem ze jestes glupi ...ale sobie to pomysle

                                                    Ta niby moja odpowiedz to wyrywek z innego tekstu rowniez kopiowanego.
                                                    Myslisz ze nie potrafilbym ci odpisac na czysto tylko musze kopiowac moje wlasne
                                                    wypowiedzi z archiwum????
                                                    Ja ..nie musze ;))) ale slascy prowokatorzy tak ;))))

                                                    zal mi cie coraz bardiej ...

                                                    Wlasnie dla tego sie nie melduje NIGDY zeby kazdy widzial moje IP
                                                    To byla bardzo tania zagrywka z waszej strony ;)))

                                                    Ale slazacy slyna tu na forum z tego ze kochaja bery bajki i mity
                                                    wiec w polaczeniu z mania osazonej twierdzy ...trwaj w mniemaniu ze
                                                    jest mnie i dziesieciu . na zdrowie .
                                          • sloneczko1 Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 20:36
                                            Braid - zadałam Ci pytanie ,
                                            czy możesz na nie odpowiedzieć a nie rozmawiać z Ballestem???
                                            • ballest Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 20:51
                                              Sloneczko, nie byc FRECH, bo ci tam przidam, jou mu tysz pytanie zadou, bo
                                              cygani asz se kurzi!
                                              Widzisz, ze braid pisze tylko piedoly !
                                              • Gość: braid Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.net-htp.de 15.03.05, 20:58

                                                ballest napisała:

                                                > Sloneczko, nie byc FRECH, bo ci tam przidam, jou mu tysz pytanie zadou, bo
                                                > cygani asz se kurzi!
                                                > Widzisz, ze braid pisze tylko piedoly !

                                                Oj ...widze ze ballest juz odpowiada na pytania zadane do mnie .
                                                I wie co i jak ..
                                                wiec czuje sie zwolniony z odpowiedzi ...
                                                pogadaj sobie z ballestem on Ci za mnie odpowie .

                                                pozdrawiam
                                                • ballest Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 21:06
                                                  Widzisz sloneczko, jak go ZLAPAKEM na klamstwie, ja wiem co kiedys ktos
                                                  skreslil, dlatego wiedzialem od dawna, ze jako RODAK najordynarniejsze wpisy na
                                                  tym FORUM robi, to taki maly gorolski klamca bez zdziebeczka kultury ale
                                                  innym , miedzy innymi Tobie chce klamstwa "przeciepywac"
                                                  • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 21:14
                                                    Fajnie się kłócicie, kłóćcie sie dalej !
                                                    Ale co to wspólnego z wątkiem na którym jesteście?
                                                    Kiedy będzie zawieszenie broni????

                                                    MyHa
                                                  • Gość: Braid Po raz ostatni glupcze IP: *.net-htp.de 15.03.05, 21:15

                                                    moja wypowiedz ze jestes dla mnie faszystowska szmata
                                                    podpisalem swoim jedynym nickiem jako Braid
                                                    Stoi jak byk w twoim dowodowym watku jako pierwszy wpis.

                                                    Po jakie licho mialbym wpis pozniej sie czaic pod innym nickiem ??
                                                    skoro wyzej juz pisalem co mysle o tobie??

                                                    zwlaszcza ze nawet uklad liter i kropek jest identyczny jak w powyzszym pisanym
                                                    przezemnie poscie;)))

                                                    i ponadto ...o dziwo juz w 3-4 minuty potem wpisuje sie laband ..
                                                    piszacy wlasnie z serwera dialin.net jak rodak ;))))

                                                    jestescie obaj ciency jak papier toaletowy.


                                                    > ale innym , miedzy innymi Tobie chce klamstwa "przeciepywac"

                                                    he?????? ze niby co???


                                                    ballest dam sobie spokoj w tej dyskusji i nie bede sie do twojego pozimu znizal
                                                    jak ktos juz trafnie o tobie powiedzial:

                                                    Nie dyskutuj z debilem.
                                                    Najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu,
                                                    a potem pokona doswiadczeniem."



                                          • sloneczko1 Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 21:36
                                            Braid - czekam na odpowiedź
                                            • ballest Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 21:43
                                              Sloneczko, widzisz , to jest Braid, wpadl jak sliwka w kompot, kiedys tu pisal,
                                              niejaki Mirek, taki sam klamca jak Braid !
                                              Tez zaprzeczal, ze to nie on co tych wulgaryzmow na Slazakow uzyl, ale pozniej
                                              go z rownowagi wyprowadzilem i sie zachowal jak Braid, eksplodowal
                                              wulgaryzmami !
                                              • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 21:48
                                                I tak watek kulinarny opanowany został przez kogel-mogel!
                                                Chłopaki , Wy sie po prostu spotkajcie i powiedzcie to sobie po ....

                                                pozdrawiam Was Myha
                                                • sloneczko1 Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 21:57
                                                  MyHa i Ballest -kim ja jestem według Was?kobietą czy mężczyzną?Braid podał w
                                                  wątpliwość moją płeć dlatego pytam się Go spokojnie ,bez nerwów ,bo chcę
                                                  wiedzieć jak doszedł do takiego wniosku
                                                  • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:01
                                                    Dla mnie to bez róznicy,czy jestes kobieta czy męzczyzna, na razie dobrze sie
                                                    bawię na forum.
                                                    Powiem Ci jednak , ze pewna co do płci jestem tylko do kilku osób i Ty do nich
                                                    nie należysz niestety.
                                                    Ja natomiast napewno jestem kobietą!!!!

                                                    MyHa
                                                  • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:03
                                                    p.s
                                                    ale ballest pewnie bedzie wiedział lepiej jaką płeć reprezentujesz....co
                                                    ballest?
                                                    MyHa
                                                  • sloneczko1 Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 22:09
                                                    MyHa - ja też nie jestem pewna czy jesteś kobietą czy mężczyzną
                                                  • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:43
                                                    i to jest Twój a nie mój problem !
                                                    Ja tam jestem pewna !
                                                    dobranoc
                                                    MyHa
                                                  • sloneczko1 Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 22:53
                                                    masz rację,to Twoja sprawa kim jesteś i moja kim ja jestem,dobranoc,dla mnie to
                                                    zamknięty temat
                                                  • Gość: ballest Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.lbo.de.add / *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.05, 06:42
                                                    Sloneczko, Ty jestes kobieta wierzmi, zauwazylem to po wpisach !

                                                    --

                                                    pyrsk

                                                    ballest
                                                  • Gość: nelena Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:25
                                                    słoneczko,też myśle,ze jesteś kobieta,MyHa ma wiele watpliwosci do róznych osób
                                                    co do płci,choć nie robi jej to różnicy,słusznie stwierdziłas,ze to temat
                                                    zamknięty,po co udowadniać,że nie jest sie wielbłądem,jeśli to nie ma
                                                    najmniejszego znaczenia...
                                                • ballest Re: dlaczego nic nowego?./do Braida 15.03.05, 22:03
                                                  Myha, to ci opowiem taka historyjka o koglu - moglu.
                                                  Bylem w Chinach w naprawde dobrym Hotelu zakwaterowany , - w pierwszy dzien
                                                  wychodze na sniadanie i widze, ze jest smazonka ze wszystkimi mozliwymi
                                                  przyprwami, pokazalem tym dwom, , ze chce z dwoch jajek i usiadlem za
                                                  stolikiem , Rainer zamowil z trzech jajek!
                                                  Za pare minut dostalem talerz jajecznicy, to byla GORA JAK GIEWONT !.
                                                  Rainer mnie sie pyta, z ilu jajek zamowiles, mowie z dwoch, on niemozliwe, ja z
                                                  trzech a Ty masz trzy razy tyle co ja!
                                                  Zjadlem wszystko, w zakladzie dostalem takich wiatrow z tych wszystkich
                                                  przypraw, ze co chwile musialem na ulice wychodzic, bo balem sie, ze zaklad w
                                                  powietrze wyleci ;)

                                                  Za pare dni, zaproszono nas do restauracji a szef tej firmy pokazywal dwa a
                                                  nam przynosili zawsze 8 sznapsow !
                                                  Zapytalem wiec moja tlumaczke powiedz mi, jak to jest zamawia dwa a dostajemy
                                                  8 ??

                                                  Ona do mnie, ballest dwa to sa 8 w Chinach !!

                                                  to sa dwa i pokazuje mi jak mam pokazac !
                                                  • Gość: MyHa Re: dlaczego nic nowego?./do Braida IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 15.03.05, 22:06
                                                    hahhahhahaha
                                                    Takie nieporozumienia moga byc opłakane w skutkach!!!!
                                                    Na przyszłośc uważaj!!

                                                    MyHa
                                  • Gość: nelena Re: dlaczego nic nowego?. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:48
                                    Ballest,wok nie tefala ale bergera mam,na razie nie narzekam,żeliwny!
    • nelena Re: Przepisy kulinarne 16.03.05, 08:30
      słoneczko,nelena to dawna sisi,musiałam sie zalogować,aby nie bylo watpliwosci.
      to tyle,aby nie wygladało,że nowa osoba jest
      • Gość: MyHa Re: Przepisy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:40
        Dziewczyny po co sie denerwować, przecież nie musi Wam ballest mówić czy
        jesteście kobietami czy nie!!!!!!
        Ja to wiem sama !!!!1
        pozdrowienia i miłego dnia

        MyHa
        • Gość: nelena Re: Przepisy kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:52
          dzieki MyHa,wzajemnie!