Dodaj do ulubionych

Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy

• Gość: bywalec... Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.microchip.net.pl 16.10.11, 12:45
      To niech ztrudnią pracowników z firm zewnętrznych. Chętni na pewno sie znajdą.
    • Gość: mundurowy Suchajcie spece od "reform" IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 16:51
      Rządowi spece i inne dziennikarły od "przywilejów" mundurowych - werbujcie w więzieniach i na ulicach. Ogłoście : policjant nie musi biegać, nie musi umieć pisać, nie musi umieć strzelać.
      Na pewno ktoś się zgłosi.
    • Gość: adi Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.11, 20:03
      Niech więcej inwestują w żołnierzyków którzy nic nie robią he.Chore.Mam niecałe 3 lata służby i też myślę całkiem realnie o odejściu.
    • Gość: i dobrze Nauczycieli oszukano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 20:42
      i odebrano mozliwośc odejścia na wcześniejsza emeryturę po 30 latach. Teraz nawet cięzko chory musi pracować do 60 roku życia.
      Policjanci boja się tego samego.
      Zresztą w policji tylu kapelanów że mogą chodzić na patrole. Będzie taniej. Zamiast broni i kamizelek wystarczy Biblia i krzyż.
    • Gość: mmm Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 20:47
      Nie rzucają pracy, tylko po 15 latach odchodzą na emerytury - z budżetu państwa czyli za nasze pieniądze. Nie ma innego państwa na świecie, w którym obowiązywałyby takie niemoralne przepisy.
    • konwalia_1984 Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra 16.10.11, 20:47
      Gość portalu: mee napisał(a):

> Ciekawe jak pracujac w policji mozna nabawic sie "miesnia brzucha" (bas) to chy
      > ba niemozliwe jak jest sie ciagle w ruchu? Dlaczego niemieccy policjanci pracuj
      > a do 62 roku zycia, nauczyciele maja 26h/tydz, a czescy gornicy pracuja do 62 r
      > oku, tylko u nas jest do cholery uprzywilejowanych i UJ jest w czwartej setce.
      > Moze oto chodzi w ruchu Oburzonych, dosc swietych krow!
      --------------------------

Będę zobowiązana, jeśli podasz jakie emerytury otrzymują niemieccy policjanci, po zakończeniu służby.
      Bardzo łatwo pisać bzdury, trzymając swoją doopę w fotelu przed komputerem.
      Proponuję Ci codzienny spacer po parku lub w pobliżu, po godzinie 20:00.
      Myślę, że nie będziesz pisał głupot, mając połamane ręce przez " kiboli " lub " złotą młodzież"
      potrzebującą kasy na piwko lub " jabola".
      Wtedy nie będziesz już pisał o " świętych krowach "

• Gość: adryjak Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 16.10.11, 20:49
      No to kto będzie teraz bronił władzy ludowej[pardon PO] przed gniewem ludu -w kontekście
      nadciągającego kryzysu?
      No wiem Palikot!
    • Gość: waldi_46 Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.11, 20:50
      w dupach tym nierobom się poprzewracało w USA agenci odchodzą na emeryturę po 35 latach przy 55 roku życia a i to nie wszyscy . ta banda nierobów mundurowych nigdzie nie zagrzeje miejsca . za ten stan rzeczy winni są politycy bo dawno powinni te przywileje zlikwidować ale tym wysrańcom chodzi tylko o przetrwanie kadencji bo ciemny naród to mają w dupie .
    • miroo Policjant w RP niepotrzebny... ksiądz tak... 16.10.11, 20:50
      taka logika polaków...
      dlatego księża mają miliony a policjanci nie mogą wyżywić rodzin..
      • sioban Re: Policjant w RP niepotrzebny... ksiądz tak... 16.10.11, 21:37
        Bardzo mnie ciekawi jak 35 letni koleś odchodząc na emeryturę chce wyżywić rodzinę hehe, o to chodzi żeby pracował a nie patrzył jak tu by w domu poleżeć
    • Gość: gburowaty Rysio Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 20:51
      A wiecie ile kosztuje utrzymanie szkół policyjnych i wykształcenie jednego policjanta i ile czasu musi upłynąć aby tenże wykształcony a jakże policjant pionów operacyjnych był w pełni efektywny? Rozumiem że macie i taka świadomość i pieniądze na ten cel, bo przecież inaczej szanowalibyście efektywne kadry! Co nie?
    • neienoor Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy 16.10.11, 20:51
      Brakuje pieniędzy na policję (jedną z dwóch obok straży pożarnej naprawdę potrzebnych służb), a tymczasem grube pieniądze idą na nie wiadomo komu potrzebne inne "mundurówki" ...
      Niech mi ktoś wyjaśni, po co nam np. straż graniczna - co ona ma do roboty poza obszarem powiedzmy 50 km od zewnętrznej granicy UE ? Czy ona robi coś takiego, czego nie robi lub nie może robić policja, żebyśmy utrzymywali kolejną potężną służbę wraz z jej całą czapą ?
      Po co taka służba, jak ABW czy SKW ? Jakich to tajemnic strzeże ? W walkę ze szpiegostwem to inwestować mogą sobie Amerykanie czy Japończycy, który w badania i rozwój nowych technologii inwestują więcej co roku, niż cały polski budżet. Wtedy jest sens chronić owoce tej pracy przed kradzieżą i wykorzystaniem przeciw samym twórcom. Ale co mamy chronić u nas ?
      Po co nam "wysokowyspecjalizowane" resortowe mundurówki typu straż ochrony kolei, straż pocztowa itp. - już nawet wojsko doszło do wniosku, że taniej i skuteczniej pilnują majątku prywatne firmy ochroniarskie, zwłaszcza, że ich dochody są wprost zależne od skuteczności ochrony. A jakoś i tak wciąż giną kable trakcyjne i to na uczęszczanych liniach.
      Podobnie jakoś nie widać skuteczności straży więziennej, wciąż w więzieniach a to ktoś ucieknie, a to się powiesi, a to dyrektor zaszlachtuje więźnia (choć pewnie należało mu się po stokroć), a jak się zrobi bunt, to i tak wzywa się policję do pacyfikacji ... sprywatyzować ten biznes, niech będzie tylko jedna czy dwie osoby nadzorujące więzienie z ramienia sądu penitencjarnego a resztą niech się zajmie ochrona. I proszę nie pisać o "pracownikach resocjalizacji", bo to można robić w szwedzkich warunkach, a nie w naszych przepełnionych mamrach, więc i tak to fikcja.
      A na koniec - po co obywatel ma się zastanawiać za każdym razem, jak ma styczność z jedną z tych służb, co takowa może, a czego nie może ... niech ma do czynienia z jedną, za to sprawną policją, dobrze wyposażoną i dobrze opłacaną (żeby nikomu nie opłacało się tracić dobrej pracy za łapówkę).
      I przy okazji jeszcze jedna sprawa - wciąż się słyszy, że pensje policjantów i strażaków mają być zrównane z pensjami zawodowych żołnierzy w odpowiednim stopniu. A ja zapytam - a czemu zrównane, a nie o 50% wyższe ? Bo jednak policjant czy strażak codziennie ryzykuje w pracy zdrowiem i życiem, a czym ryzykuje czołgista siedzący gdzieś w lesie pod Żaganiem ? Że się z nudów zapije na śmierć ? Czym jego praca jest trudniejsza od operatora spychacza na budowie ?
      • Gość: bla bla bla Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra IP: *.dynamic.mm.pl 16.10.11, 21:22
        Odniosę się tylko do jednej kwestii.. Do SG!
        Pytasz po co SG w UE? a co z granicą zewnętrzną? może zapomniałeś, ale na wschodzie graniczymy z Litwą, Rosją, Ukrainą i Białorusią i tam wciąż jest dużo przejść plus tysiąc km granicy do zabezpieczenia. W dodatku SG odpowiada za kontrolę na głównych szlakach komunikacyjnych oraz za bezpieczeństwo w lotnictwie cywilnym (wciąż choć zmiany są już w toku). Najbardziej dramatyczna sytuacja jest obecnie właśnie na lotniskach o czym nikt nie mówi, gdzie kolejki na okęciu wychodzą czasem poza terminal, bo SG z racji odejść nie ma ludzi do obstawienia kontroli bezpieczeństwa czy kontroli ruchu granicznego.
        Minister Rostowski za sukces swojego ministerstwa uważa to, że przez 3 lata budżetówka nie miała podwyżki choćby o inflację... A to nie tylko wysocy urzędnicy, ale i pielęgniarki. W SG na wejściu dostaje się teraz 2000 netto na rękę. W Warszawie wyżyj za takie pieniądze. Do tego dochodzi absurd o którym pisał kolega wyżej, że ktoś kto wyczuł i odszedł na emeryturę 3 lata temu ma teraz więcej emerytur niż zarabiał i niż kolega, który razem z nim nie zdecydował się na odejście. Dodatki są obcinane,podwyższenia etatów na niskich stanowiskach też nie ma, a wszystko chcą zabierać to ludzie odchodzą. Prawdziwa fala szykuje się po nowym roku w związku z tym, że znowu nie było podwyżki choćby o inflację, a odejście na początku jest najkorzystniejsze... Nikt nie będzie już chciał pracować. Co z tego, że w komendach stołecznej, nadwiślańskim oddziale SG czy gdziekolwiek indziej leży kilkaset podań o przyjęcie jak nikt ludzi nie przyjmuje bo nie ma pieniędzy na przyjęcia, szkolenie i uposażenia... Trochę długi wywód, ale pozdrawiam:)
        P.S. Nie bronię tu żadnych przywilejów. Ludzie odchodzą bo chcą i mają dość, niech rząd stworzy dobre warunki pracy a ludzie będą pracować długo, bo mają rodziny i kredyty na głowach i często kochają swoją pracę... Mitem są 30-paroletni emeryci, to minimalny odsetek, osobiście nie znam nikogo kto by odszedł na emeryturę przed 40tką.
        • Gość: czupakabra Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra IP: *.lublin.mm.pl 16.10.11, 21:38
          i to napisał pewnie funkcjonariusz SG
          • Gość: Beny Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra IP: 109.95.114.* 16.10.11, 23:25
            Oby. Najlepiej przecież jak wypowiadają się osoby których temat dotyczy bezpośrednio. Nie uważasz?
        • asmok6 Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra 17.10.11, 09:52
          Gość portalu: bla bla bla napisał(a):

> Odniosę się tylko do jednej kwestii.. Do SG!
          > Pytasz po co SG w UE? a co z granicą zewnętrzną? może zapomniałeś, ale na wscho
          > dzie graniczymy z Litwą, Rosją, Ukrainą i Białorusią i tam wciąż jest dużo prze
          > jść plus tysiąc km granicy do zabezpieczenia. W dodatku SG odpowiada za kontrol
          > ę na głównych szlakach komunikacyjnych oraz za bezpieczeństwo w lotnictwie cywi
          > lnym (wciąż choć zmiany są już w toku). [ ... ]

Tymczasem zamiast skierować funkcjonariuszy z wewnętrznych granic tam gdzie ich brakuje, przekazuje im się zadania innych służb. Np. kontrola prędkości i wlepianie mandatów za jej przekraczanie. Skoro teraz X funkcjonariuszy SG będzie realizowało zadania drogówki to nic dziwnego że brakuje ich np na lotniskach.
          Fascynujące jest to jak zmiana przepisów zwiększa zapotrzebowanie na pracowników budżetówki. Mieliśmy dużo więcej zamkniętych granic. Zastanwiano się coo zrobić po wejściu polski do strefy. Tymczasem paradoksalnie im mniej granic tym więcej roboty ma SG.
          Wiesz ... jeśli dorzucimy im także gaszenie pożarów, wywożenie śmieci, usługi transportowe to się okaże że znowu ich brakuje i trzeba zatrudnić kolejnych. Choćby do robienia z tych wszystkich nowych obowiązków dokumentacji, zarządzania zasobami, sprawozdawczości itd.
          Tylko że to chyba nie tędy droga.

• lidek51 Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra 16.10.11, 22:06
        Taaaaaa brawo mądralo za 5 groszy ciekawe jaką odpowiedzialność miały by firmy ochroniarskie w których pracuje 60% byłych więźniów lub bandytów w kwestii pracy w zakładach karnych ?????
        A to że jedna osoba na setki tysięcy się powiesi w miesiącu to niestety jest normalne we Francji jest ok 200% samobójstw więcej .
        W związku z tym lepiej sam weź sznurek i się bujnij jak masz pisać bzdury BAranku
        • Gość: Beny Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra IP: 109.95.114.* 16.10.11, 23:29
          "60% byłych więźniów lub bandytów" Podaj proszę źródło tej informacji. Skoro używasz takich argumentów, to chyba możesz je udowodnić. Jeśli nie, to bujnij się sam.. na fotelu.
    • Gość: halohalo Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.range81-154.btcentralplus.com 16.10.11, 20:51
      trzeba zmienic przepisy naboru do policji. w uk mozesz miec 52 lata i cie przyjma do policji,jezeli przejdziesz wszystkie testy.
    • Gość: premier tuks Fcuk off. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 20:55
      Bez żalu.

Moje dotychczasowe spotkania z policją (mam prawie 40 lat):

1. Łapówki suszarkowcom.
      2. Umożenia (ukradli mi to i owo).
      3. Totalne pijaństwo (znam kilku). + WIEŚMAK DRIVE.

I JA ZA TO WSZYSTKO PŁACĘ!!!
      • Gość: m Re: Fcuk off. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 21:14
        i to wszystko z kuroniówki czy na skupie puszki podrożały???
      • Gość: obywatel Re: Fcuk off. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 21:15
        Też mnie nigdy nic miłego nie spotkało od psihujów.Rozwiązać rozgonić.
      • Gość: cwiara Re: Fcuk off. IP: *.internetunion.pl 16.10.11, 22:15
        Jak ci o pierd..chałupę ..lub zaje.. kogoś w rodzinie to nie dzwoń na Policję " ZA TO WSZYSTKO ZAPŁACISZ "..WSZYSCY PSY NA NICH WIESZAJA ,A JAK CO DO CZEGO TO PIERWSI NA KOMENDĘ LECĄ BO IM LUSTERKO W 15 LETNIM GOLFIE W NOCY KTOŚ URWAŁ !!!
        • Gość: p Re: Fcuk off. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 22:21

Milicjanci po służbie zawsze spoko!

Bękarci z budżetówki... Wypijcie jutro na służbie i po wieśmaka dla komendanta skoczcie.

Bo tylko to umiecie, życiowi nieudacznicy!
      • nessuno Re: Fcuk off. 16.10.11, 22:23
        Gość portalu: premier tuks napisał(a):

> Bez żalu.
        >
        > Moje dotychczasowe spotkania z policją (mam prawie 40 lat):
        >
        > 1. Łapówki suszarkowcom.
        > 2. Umożenia (ukradli mi to i owo).
        > 3. Totalne pijaństwo (znam kilku). + WIEŚMAK DRIVE.
        >
        > I JA ZA TO WSZYSTKO PŁACĘ!!!

Po pierwsze kmiocie,to powinieneś się doszkolić i nie kaleczyć ojczystego języka. Po drugie,skoro przyznajesz się do dawania łapówek, znaczy się jesteś drogową łachmytą i do twego dupska powinien dobrać się prokurator. I nie pluj się,że za to wszystko płacisz,bo pewnie jesteś zwykłym żulem chlającym tanie wino i jeżdżącym 25 szrotem z raichu i oczywiście robisz na czarno.
        • Gość: donkey Re: Fcuk off. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 22:31
          Haha, kolejny milicjant po służbie...

Czekam na więcej pijaczków.

Kto kaleczy język?!?!
          Debil po szkole milicyjnej... Sprawdź swój post, komandosie z komendy z Pierdziszewie Górnym, a jutro łap mnie na suszarce - może dostaniesz 20 PLN na buty dla dziecka - i tak pewnie nie jest twoje.
        • extrafresh Re: Fcuk off. 16.10.11, 22:42
          Ja też dawałem łapówki milicji.
          25 lat temu.
          Naślij na mnie prokuratora forumowy wojowniku.
      • Gość: roy Re: Fcuk off. IP: *.222.226-86.eturbo.pl 17.10.11, 09:34
        Moje częste spotkania ze społeczeństwem:
        1. Pijana zarzygana świnia na środku jezdni= Izba Wytrzeźwień
        2. Ścierwo próbujące wręczyć łapówkę = Sąd i wyrok
        3. Cham za kółkiem który polską łaciną tłumaczy dlaczego na 40-tce jechał 120...
        Na szczęście oprócz takich obywacieląt są jeszcze i tacy którzy naprawdę potrzebują pomocy i dla nich warto być POLICJANTEM.
        Biorąc pod uwagę pkt 1 z twojego tekstu dla mnie jesteś punktem 2 z mojego
    • Gość: PZ Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.11, 21:04
      Nie masz ambicji pracujesz w Policji...
    • Gość: fe i bardzo dobrze; naturalna selekcja nierobów IP: *.limes.com.pl 16.10.11, 21:04
      nikt ich nie zmusza do pracy; amen
    • jelonek666 niech spierda....!!!!! nieudacznicy życiowi!!! 16.10.11, 21:06
      od dłuższego czasu do Policji idą kombinatorzy albo ciecie którzy żadnej innej roboty nie potrafią znaleźć!!!! ostatnio kumpel - marzący o karierze w policji jako fajnej FUSZE - opowiadał że jego znajomy pałkarz na służbie jeździ Alfą Romeo i strasznie jej z partnerem nie lubią bo NIE MOŻNA JEJ ZEPSUĆ!!!! garują na każdym biegu, nie szanują a tu nic!!!! a czemu nie lubią tego samochodu????? BO W ŚRODKU WSZYSTKO JEST NAGRYWANE I POGADAĆ NIE MOGĄ NORMALNIE!!!!!! H.W.D.P - Hitler w Dresach Pumy FOREVER!!!!!!!!!!
      • billy.the.kid Re: niech spierda....!!!!! nieudacznicy życiowi!! 16.10.11, 21:19
        na gliniarskiej emeryturce jestem od 27 lat. po 16 latach służby .
        i mam głęboko w pupie wszystkich gamoni co to marudzą na policję i jej przepisy emerytalne.
        • Gość: czupakabra Re: niech spierda....!!!!! nieudacznicy życiowi!! IP: *.lublin.mm.pl 16.10.11, 21:41
          my ciebie też mamy w głębokim poważaniu, więc spierd...aj z ta swoją emeryturą na drzewo
          • billy.the.kid Re: niech spierda....!!!!! nieudacznicy życiowi!! 16.10.11, 21:48
            TYlko widzisz głupolku , ja MAM TĘ EMRYTURKĘ.
            • Gość: Kumpel Re: niech spierda....!!!!! nieudacznicy życiowi!! IP: *.ghnet.pl 16.10.11, 22:05
              Byłeś, jesteś i będziesz śmieciem.
              Podniecasz się marną psiarską emeryturką a każdy biznesmen mógłby cię kupić razem z budą.
              Wy psy musicie zrozumieć, że istnieje też życie poza schroniskiem.
            • Gość: premier tuks Re: niech spierda....!!!!! nieudacznicy życiowi!! IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 22:23
              Ty billy... Poczekaj na budżetowe cięcia.
              Zostaniesz ze swoją emeryturką i może ci na mocne piwo z biedry starczy.
      • Gość: habi Re: niech spierda....!!!!! nieudacznicy życiowi!! IP: 46.77.124.* 22.09.13, 08:40
        a jak ci napie... lamusie albo jebna 10e to na policje lecisz. Dupne hwdp a ku... bez policji to bys ku... zdech . Frajer bedzie zapie...l do 67 lat i zdechnie w biedzie a policjant po 50tce bd odpoczywal a ladny hajs bd pan listonosz co miesiac przynosil. I dorosnij fiucie jak bd mial wlasna rodzine to zrozumiesz
    • Gość: rysio przed wojną było trzydziesci kilka tysie IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 21:17
      przed wojną było trzydzieści kilka tysięcy policjantów i dawali rade. Dzisiaj ponad 100 tysięcy. Po cholere?
    • hansfakir Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra 16.10.11, 21:24
      W Polsce jest mnóstwo pracy i nikt już nie chce pracować za kilka tysięcy złotych 15 lat do emerytury.
    • Gość: Policja Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 21:25
      ja w drogówce mam 3 tysiące a z łapówek średnio dwa razy tyle
    • Gość: OBS Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.11, 21:28
      I bardzo dobrze, niech odchodzą!!! od razu widać co ich pchnęło do pracy w policji: Przywileje i szybka wysoka emeryturka!!!
      A nie służba dla społeczeństwa! jeszcze w to wierzycie!?
      WSZYSCY LUDZIE SĄ RÓWNI, PRECZ Z PRZYWILEJAMI!!!!!
    • Gość: Namir Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pracy IP: *.finemedia.pl 16.10.11, 21:30
      My Anarchiści na przyszłą wiosnę wam łby pourywamy :) lepiej się do nas przyłączcie :)
    • Gość: rysiek Czym prędzej trzeba im dać emerytury po 5ciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 21:31
      latach "słuzby", do tego służbowe mieszkania i samochody na własność, bo jeszcze się wszyscy obrażą i odejdą. I co wtedy z nami będzie :(
    • sioban żarty 16.10.11, 21:32
      Emerytura po 15 latach pracy to skandal i żart z reszty ludzi, to relikt przywilejów z PRL, nie mamy już milicji więc policja powinna pracować jak każdy.
      Następne rzeczy : 100 % płatne chorobowe - efekt 20% stanu policji ciągle na L4, czyli tyle akurat jest za dużo zatrudnionych.
      13 pensje co dziwi bo rok ma 12 miesięcy, urlop dłuższy od normalnego w prywatnej firmie, premie mundurowe, kasa za wyjazdy poza teren zamieszkania, dofinasowanie do mieszkań.
      Nie należy się sugerować pensją policjanta trzeba spojrzeć na resztę profitów.
      Jeszcze jedna fajna rzecz tzw dyżury domowe, siedzi się w domu przed tv a czas pracy leci.
      Pora się zabrać za towarzystwo i nauczyć pracować.
      Aha i najważniejsze policja nie płaci zusu i nie dostaje z niego kasy a bezpośrednio z budżetu.
      • Gość: Pies Re: żarty IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.11, 22:07
        Kolego to co napisałeś to stek bzdur i bredni, Zapraszam przekonasz się jak bardzo jesteś w błedzie :) Dyżur domowy? 24 godziny pod telefonem a w tym 8 w pracy i nie jest to liczone jako całość tylko w przypadku jesli jesteś wezwany uznaje się to za nadgodziny reszta będąc nonstop na wezwanie za psi h....j :) Mundurówka a co cię dziwi? Pracuję niszczę ubrania więc dlaczego nie? Dłuższy urlop o ile? 26 dni to tyle samo a wogóle dupsko bym ci skorpał za pisanie takich bzdur
        • Gość: lansky Re: żarty IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 22:24
          Dyżur w domu?!

Taka praca!!!

A jak nie masz tel. domowego (przymus?), ani komórki (przymus?).

Wam budżetowym nierobom nigdy nie dogodzi.
          • Gość: dk Re: żarty IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.10.11, 18:06
            A nie przyszło ci do głowy geniuszu, że nawet jak nie ma telefonu, to może po niego po prostu przyjechać radiowóz i poinformować, że ma si stawić w jednostce ?
      • piotrus508 Re: żarty 16.10.11, 22:07
        NIe masz racji. Policjanci nie naleza do ZUS i dlatego nie chodza na zwolnienia L-4 bo ich to nie obowiazuje. Wedlug prawa policjant jest nieobecny w sluzbie z powodu choroby. Policjant idac do lekarza dostaje tylko zaswiadczenie o chorobie i nie dostaje druku ZUS. Dlatego ma platne 100 procent. Zadna iny zawod na swiecie nie ma w obowiazku narazajac zdrowie i zycie dbac o porzadek prawny. MOwic po polsku policjant ma obowiazek zgionac na przyklad gdy nie umie plywac ma obowiazek skoczyc do wody i sie utopic ratujac tonacego. Inaczej narazi si ena odpowiedzialnosc karna. Dyzurt domowy jest to dyzurt poza normalnymi godzinami gdzi epolicjant jest w pracy.
        Co do mundurowki policjant jest zobowioazany za te pieniadze zakupic sobie umoundurowanie a trzynasta pensja to juz naprawde niewiele w porownaniu z gornikami ktoryzy odbieraja 15 pensji.

Pozdrawiam

Piotr
        www.natolinbis.pl

• Gość: Beny Re: żarty IP: 109.95.114.* 16.10.11, 23:38
          Dopiszę tylko, iż zwyczajny obywatel też zostanie ukarany w przypadku nieudzielenia pomocy potrzebującemu:
          --
          Art. 162. KK
          § 1. Kto człowiekowi znajdującemu się w położeniu grożącym bezpośrednim niebezpieczeństwem utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu nie udziela pomocy, mogąc jej udzielić bez narażenia siebie lub innej osoby na niebezpieczeństwo utraty życia albo ciężkiego uszczerbku na zdrowiu, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
          --
          • Gość: roy Re: żarty IP: *.222.226-86.eturbo.pl 17.10.11, 09:57
            A Ty czytasz ze zrozumieniem? policjant musi Ci pomóc nawet jeśli może przy tym zginąć, jeśli tego nie zrobi Ty i Twoja rodzina możecie go oskarżyć o niedopełnienie obowiązku służbowego bo ślubował "nawet z narażeniem życia". Ty musisz pomóc ale tylko pod warunkiem, że nie poniesiesz przy tym ryzyka utraty zdrowia lub życia...i dlatego mi dziadek Piłsudski( a nie PRL) dał przywileje, a Tobie nie.
      • Gość: yo Re: żarty IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.11, 14:47
        miałem styczność z różnej maści niedouczonymi głupolami ale ty bijesz wszystkich na głowę.
      • Gość: ? Re: żarty IP: *.pl 17.10.11, 14:56
        Jak nie wiesz o czym piszesz to nie zabieraj głosu. Dyżur domowy polega na tym, że jesteś dyspozycyjny, nie możesz w tym czasie dalej wyjechać z rodziną, wypić z kolegą drinka, bo zawsze może ktoś zadzwonić i cię uraczyć pracą, a czas służby wlicza ci się tylko wtedy jak cię ściągną do pracy więc gdzie tu przywilej. Cały dzień zmarnowany z reguły weekand'owy, zwłaszcza że z reguły tylko 1 weekand wolny w miesiącu i to nie zawsze;(
        Skąd masz te dane że 20% policji jest na zwolnieniu, kilka miesięcy temu była nagonka na ten temat i przy okazji wyszło, że policjanci w porównaniu z cywilami i innymi służbami mniej chorują, tzn. przebywają na zwolnieniach.???? 13 pensje mają też i inni , ba nawet 14-te. Jaka kasa za wyjazdy, ostatnio pojechałem na drugi koniec kraju w delegacje musiałem wszystko sfinansować z własnej kieszeni, a teraz czekam na swoje pieniądze. Myślisz , że w cywilu nie ma delegacji i szkoleń, są i to zorganizowane z takim rozmachem i kasą że tylko pomarzyć.
        N o ale cóż, taki mamy kraj i takie zawistne społeczeństwo, racja nikt mi nie kazał służyć ale też jak ci się wydaje, że jest tak dobrze to zmień profesję, a za kilka miesięcy pogadamy.
      • Gość: ::: Re: żarty IP: *.multi-play.net.pl 17.10.11, 17:21
        No faktycznie facet nie wie nic o tej pracy, to tak zwane nic
      • Gość: dis Re: żarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 21:26
        Proponuję popracować przez kilka lat, praktycznie każde święta czerwone w pracy, weekendy zajęte a urlop to jak jest robota nie ma wyjazdu. Służąc w Policji- owszem bez rodziny-nie jest tak, że każde popołudnie po pracy to wolne. Stres - po 8 latach już wizyta u lekarza , bo nie dało się spać po nocach a jak dotrwać do 15 lat nie mówię już np. 25 . Pensje w porównaniu do pracy - mała. L-4 należy się sto procent , a jak nie to wolne weekendy.
      • Gość: brharry Re: żarty IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.11, 20:57
        Idź człowieku do policji takich jak ty tam potrzebują. Jak będziesz w domu na święta raz na kilka lat i zostawi cię zona albo pójdzie w bok to nie będziesz pisał rzeczy na których się nie znasz
    • sioban Re: Komendy pustoszeją. Policjanci uciekają z pra 16.10.11, 21:33
      Zgadzam się.
    • piotrns Śląska policja ma 1300 wakatów 16.10.11, 21:49
      ale nie przyjmie więcej niż 350 osób. Ciekawe - "wakat" to zwykle było puste miejsce czekające na pracownika. A tutaj za bardzo tych 1300 miejsc nie czeka?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka