Dodaj do ulubionych

TVK Stream Communications

25.09.09, 08:27
Witam

Chciałbym się dowiedzieć Państwa opinii o telewizji kablowej Stream Communications, która jest monopolistą na rynku Częstochowskim i której mam być nieszczęście abonentem.

1. Po podwyżkach w roku 2008 płaciłem za kablówkę 42 zł/mc a w lipcu tego roku przysłano mi podwyżkę abonamentu na 50 zł/mc!!! (dołożyli niby jakieś 3 kanały).
2. Do Firmy Stream Communications permanentnie nie można się dodzwonić. Automat odbiera połączenie, gada wciśnij to, wciśnij siamto, muzyczka gra nikt nie podnosi a ja płacę.
3. W biurze na ul. Staszica siedzą osoby pozbawione jakiejkolwiek kompetencji nie potrafiące udzielić jakiejkolwiek konstruktywnej odpowiedzi.
4. Firma pociągnęła w 2008r. światłowody i zaoferowała internet. Niestety ceny znów z księżyca (np. łącze 2MBit za 49 zł i to w promocji przy równoczesnej umowie na tv kablową.

I tak odwiedził mnie wczoraj ich akwizytor i zupełnie zdębiałem. Okazuje się, że nie mogę podpisać umowy na samą kablówkę analogową za 40 zł/mc bo promocja obejmuje tylko nowych abonentów. Co ciekawe ja mam umowę tylko z TVK VEGA a nie ze Stream... Czyli pozostaje mi albo płacić 50 zł/mc albo rozwiązać umowę. A miało być tak pięknie internet i kablówka w jednym w przyzwoitej cenie...

Ciekaw jestem Państwa opinii o tej kablówce, może komuś udało się coś wywalczyć z nimi...
Obserwuj wątek
    • Gość: egle Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 08:43
      Ja mam tę kablówkę na osiedlu Wyczerpy. Dostałam też podwyższkę opłaty i się
      wściekam, ponieważ te kanały które są to są do d...py . Nie ma dnia żeby wszytko
      działało dobrze. Programy zacinają się albo jak się ogląda to się wyłączają .
      OGÓLNE DZIADOSTWO. MAM ICH GDZIEŚ KUPUJĘ POLSAT
      • Gość: Alfa Re: TVK Stream Communications IP: *.143.lesio.net 25.09.09, 08:54
        Poblem w tym iż nasze TV SAT CYFROWE wcale nei wychodzą w koncowym
        rozliczenu wiele taniej niz kablówka. A podobnie jak słychac od
        wielu abonentów maja klienta w d.. Tu podobnie jak w sieciach
        komorkowych wazne abys podpisał umowe - wtedy przed podpisaniem
        oferują ci złote góry a jak podpiszesz to wtedy maja cie głeboko.
      • Gość: xoxo Re: TVK Stream Communications IP: *.um.gov.pl 29.09.09, 11:09
        dokładnie to samo,

50 zł za +/-45 kanałów analogowo?? Podwyżka tłumaczona wzrostem opłat za
        kanały??? chyba oni mają chyba jakieś specjalne podwyżki. dają gratisowo jakieś
        3 kanały, z czego może CC jest wart uwagi. Robili u mnie na klatce coś ostatnio,
        ma być wkrótce tv cyfrowa. Zobaczcie jaką ofertę mają w innych miastach na
        cyfrową telewizję. Banda złodziei.
        I w ogóle promocja dla nowych klientów, miesięcznie tylko 39zł, a ja jestem u
        nich odkąd pojawili się na wyczerpach czyli ok 15lat.

muszę iść do nich rozwiązać umowę od razu ponieważ jakby nie było zmienili umowę
        bez konsultacji z klientami a ja nie mam zamiaru płacić 50zł za takie gów.o.

ja chybą wybiorę n-kę.
      • Gość: K.U.R.T.Z. Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.03.10, 11:26
        Firma BEZNADZIEJA JAK MACIE MOŻLIWOŚĆ TO WYBIERAJCIE INNYCH, bałagan w papierach
        i fakturach, haczyki w umowie UWAŻAJCIE NA TERMIN KOŃCA UMOWY bo puszczą was z
        torbami, telefoniczne bok do dupy: wybierz temat rozmowy->wybierz numer
        klienta->wybierz ostatnie numery konta-> i czekaj sobie na konsultanta jak się
        doczekasz to super, jak chcesz się dodzwonić to nie zapomnij ładowarki i zestawu
        słuchawkowego a jak już się dodzwonisz to ci powiedzą że trzeba jechać
        osobiście, pojedziesz osobiście to podchodź do konsultanta który aktualnie nie
        gra w pasjansa. W skrócie zło konieczne jak nie ma nic innego !!!
      • Gość: vini Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.13, 09:30
        Czy u Was tez jest awaria Kablówki na Rakowie ?
    • Gość: josie Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.09.09, 10:54
      Ja właśnie w promocji tv+net mam abonament ~27 zł, a net 2 Mbit ~35 zł, przy
      rocznej umowie, więc pewnie można jeszcze taniej. I wcale nie musiałam o to
      walczyć ;) To chyba zależy na kogo w tym biurze trafisz. Może miałam szczęście
      ale uzyskałam odpowiedź na wszystkie pytania. Problem mam z fakturami, na
      których widnieją zaległe kwoty mimo, że nie mam żadnych zaległości. No i
      dostarczanie tych faktur też jest "rewelacyjne". Wystawiają co dwa miesiące, z
      tym, że dostarczają już po terminie płatności tej pierwszej (dlatego pewnie
      później powstają te "zaległości). I jeszcze to co było już wielokrotnie
      poruszane na forum, czyli jakość niektórych programów (szczególnie polsatu). Co
      do tego, że masz umowę z Vegą, to Stream jest następcą prawnym Vegi. Raczej nie
      powinno być problemu z rozwiązaniem starej umowy i podpisaniem nowej, promocyjnej.
      • davidowicz666 Re: TVK Stream Communications 25.09.09, 11:51
        Była taka promocja na początku roku ale już dawno jej nie ma i pewnie nie
        będzie. Takie ceny to rozumiem :-)
        • Gość: josie Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.09.09, 14:03
          Nie wiem, czy teraz się coś pod tym względem zmieniło ale kiedyś było tak, że
          promocje zmieniały się co miesiąc.
          Sprawdziłam na stronie i widzę, że w pakiecie tv+net abonament teraz jest za 29
          ale net prawie 2x droższy niż w "mojej" promocji. Może wkrótce zareagują na
          ruchy konkurencji (m.in. upc) i wprowadzą korzystniejsze promocje.
          • Gość: and Re: TVK Stream Communications IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 17:48
            ... konkurencji...?! Jakiej konkurencji....?
            • Gość: DD Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 26.09.09, 20:14
              właśnie, przecież to monopolista...
              • Gość: josie Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 27.09.09, 16:30
                I to napisały osoby, które mają net z innych firm. Czyli jednak można coś innego
                wybrać.
                • Gość: fcb Re: TVK Stream Communications IP: 212.87.241.* 02.11.09, 10:25
                  Nie można. Mieszkasz na osiedlu? Czy w domku jednorodzinnym? Bo jak w domku to
                  nie wiesz o co chodzi.
                  • Gość: josie Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 17:17
                    Jak nie można, jak można. Niżej piszesz: "Tak trudno poszukać amatorskiej sieci
                    w pobliżu? Ludzie, trochę wysiłku." Zdecyduj się. Mieszkam w bloku.
                    • Gość: fcb Re: TVK Stream Communications IP: 212.87.241.* 04.11.09, 00:51
                      No to powinnaś wiedzieć jak jest. Spółdzielnia ma podpisaną umowę z jedną firma
                      i tylko ta firma może dostarczać sygnał do odbiorców. Jedyna możliwość innego
                      dostawcy to amatorska sieć. Z tym, że te są sukcesywnie zastraszane. Kapujesz?
                      A więc jeśli np w "Hutniku" jest Stream, to nie zmienisz sobie na UPC. Jedyne co
                      możesz to poszukać amatorów.
                      • Gość: josie Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.11.09, 16:03
                        "Kapuję", ale "kablówka" to nie jedyne rozwiązanie. Jest cyfrowy polsat, jest n,
                        itp. O dostawcach netu nawet nie wspominam, bo tu wybór jest jeszcze większy.
                        Wystarczy się tylko trochę rozejrzeć. No ale to wymaga użycia większej energii
                        niż narzekanie, że "się nie da" i "zostaje płakać i płacić".
                        • Gość: zielony groszek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.11.09, 18:14
                          > Wystarczy się tylko trochę rozejrzeć. No ale to wymaga użycia
                          > większej energii
                          > niż narzekanie, że "się nie da" i "zostaje płakać i płacić".

Niestety, nie wszędzie może odbierać z satelity :-(
                          Wschodnia strona dużych bloków odpada. Nic nie działa, tylko kabel i "zostaje
                          płakać i płacić". Z netem jest trochę lepiej są dostawcy radiowi lub TPSA i neo.
      • Gość: wkur..y Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 07:40
        Wątek trochę stary ale go odświeżę.Ta firma to poprostu najzwyklejsi
        złodzieje.Człowiek jest poprostu głupi że podpisuje umowę z kimś takim.Do tych
        co mieli tak fajną umowę 29 z TV + 35 z NET niech się nie cieszą bo po
        ukończeniu okresu promocji ( 12 miesięcy lub 24 ) ceny są jakieś z kosmosu bo za
        internet 1 mb liczą sobie 100 zł.Bez obrazy dla miejsca ale chyba w Bangladeszu
        byłoby taniej.Złodzieje i tyle.
        • Gość: załamany Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 08:53
          To co oni wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie!!! Płaciłem dotychczas 76zł za
          kablówke + internet 2mb (nie za tanio ale jeszcze w granicach przyzwoitości) aż
          tu nagle przychodzi rachunek do zapłaty 160zł!!! gdzie 130zł to opłata za
          internet!!! To jest jakiś skandal!! Przy podpisywaniu umowy nikt nie podał
          cennika, który obowiązuje poza promocją! Złodzieje i oszuści
          • exenet Re: TVK Stream Communications 02.11.09, 10:17
            Podziwiam ich dostarczanie FV, termin platnosci 30 dnia a fv dostaje 30 :] i co
            teraz ? Pani na infolyny powiedziala ze nie musze sie martwic odsetek nie
            bedzie. Ja im juz nie wierze, wystarczy ze daja dalej ciala z jakoscia
            niektorych programow. Tak wiem wiem przejda na swiatlowody i bedzie ok, tylko ze
            ja juz jestem podpiety pod swiatlowod. Aaa zeby nie bylo pakiet zloty tv analog
            nikomu nie polecam!
    • Gość: fcb Re: TVK Stream Communications IP: 212.87.241.* 02.11.09, 10:27
      Tak trudno poszukać amatorskiej sieci w pobliżu? Ludzie, trochę wysiłku.
      • Gość: hmm Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 11:21
        Ludzie macie pretensje nie wiadomo do kogo ,a tymczasem sami jestescie sobie
        winni. Podpisujecie umowy promocyjne ,np.na 2 lata ,a po tym okresie ceny sie
        zmieniaja ! Ja miesiac przed koncem takiej promocji dzwonie do przedstawiciela
        kablowki i oznajmiam gosciowi ze rezygnuje z ich uslug . Oczywiscie od razu jest
        inna gadka ,gosc mowi ze teraz maja dla mnie lepsza oferte ,przedstawia mi ja ,a
        ja ja akceptuje:) teraz za szybszy net i taka sama tv place mniej .
        • Gość: Pablo__79 Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.11.09, 12:02
          A ja płacę 62zl za kablówke i internet - jest lepiej gdzieś????
        • Gość: wkur...y po wizyci Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 17:31
          tak właśnie jest też w Stream gó... czymś tam.po teraz mam lepsza ofertę niż
          miałem.tylko jest jeden szkopuł że o naliczaniu według nowego cennika powinienem
          zostać powiadomiony a nie dostawać już gotową fakturę do zapłaty z "nową" ceną z
          2 miesięcznym opóźnieniem.wszystko
        • Gość: gosc Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 13.11.09, 21:20
          G*** prawda - dobra firma i lczący sie z klientami przedstawiciel sami
          dbaja o klienta, sami dzwonią i Cię namawiają. chyba, że podobnie jak
          ci są nastawieni od razu na wyzysk - i maja w d**ie klienta, liczy się
          tylko jego kasa.
          Widać ze CRM to dla nich czarna magia...
          • Gość: Syf Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 29.03.10, 13:57
            I po twoim poście widać ze jesteś przedstawicielem stream ;)
            Firma to złodzieje i tyle !!
    • exenet Re: TVK Stream Communications 03.11.09, 15:49
      Dzwoniac na ich infolinie dzisiaj czekalem ponad 22 minuty az ktos ruszy swoj
      zad i odbierze... niestety nie doczekalem sie... po cholera to infolinia
      istnieje skoro nie mozna pogadac z konsultantem o sprawie ktory automatyczny BOK
      nie zalatwi?
      • masal034 Re: TVK Stream Communications 03.11.09, 16:48
        dzwoniłem do nich w tamtym tygodniu i też nikt nie odebrał, czekałem chyba z 10
        minut ;/
    • Gość: klientka Re: TVK Stream Communications IP: 83.19.32.* 03.11.09, 20:04
      Witam, bardzo dziwi mnie to co przeczytałam, ponieważ ja jestem ich klientką od
      zawsze- wcześniej VEGI i już od dawna płacę 29,00 za pełny pakiet, tzn mam
      niemal wszystkie programy i nie mam z nimi żadnych problemów. Przy takim
      abonamencie jak Twój nie rozumiem czemu po prostu nie zmienisz dostawcy usługi-
      przy takiej ilości ofert?!!
      • Gość: zielony groszek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 03.11.09, 20:11
        > Przy takim abonamencie jak Twój nie rozumiem czemu po prostu nie
        > zmienisz dostawcy usługi- przy takiej ilości ofert?!!

Mieszkam na ul. Katynia. Płace firmie Streem dawniej Vega 129 zł na miesiąc za
        Internet i TV pakiet złoty. Na promocję się nie załapuję, bo jestem starym
        klientem. Chciałam zmienić dostawcę TV, ale nie ma na kogo. TVsat nie łapie po
        mojej stronie domu a innej możliwości brak :-(
        Zostaje płacić i płakać, że inni mają taniej. Np. UPC.
        • Gość: ogr Zlodzieje i oszusci IP: *.prenet.pl 03.11.09, 22:32
          Po 4 latach naslali na mnie firme windykacyjna za niby nie zaplacone 25 pln w
          Vega . Jak rozwiazywalem umowe specjalnie uregulowalem na biezaco wszystko , ale
          kto tyle czasu trzyma dokumenty na takie drobne kwoty . Zenada i skandal
          • Gość: boniek Re: Zlodzieje i oszusci IP: *.play-internet.pl 19.12.12, 17:05
            Nie dajcie sie nabrać na podpisywanie umowy z Multimedia.ciągle zawyzali mi rachunki a internet ciagle się zawieszał.Badziewie mi sprzedali a dzisiaj po śądach z nimi chodzę!!
            Nie radze Multimedia każdy operator komórkowy jest lepszy i ma dobry internet. Przestrzegam.
            • Gość: viriana Re: Zlodzieje i oszusci IP: *.net.stream.pl 19.12.12, 22:48
              Obawiam się, ze BONIEK ma rację - właśnie dostałam rachunek z firmy Multimedia na blisko 700 zł. W listopadzie odbyłam z nimi rozmowę telefoniczna, w czasie której został mi zaproponowany abonament na TV, internet i telefon za 110 zł, więc te 700 w żaden sposób mi się nie zgadzało. Zadzwoniłam ,wkurzona, jak nie wiem co, bo taka kwota , szczególnie przed Świętami chyba każdego by wkurzyła. Konsultantka sprawdziła i okazało się, że omyłkowo został mi doliczony montaż drugiego gniazdka internetowego. Wie ktoś może do czego służy to drugie gniazdo, którego w rzeczywistości nikt mi nie montował?
              A druga sprawa - poprzednia konsultantka "pomyliła się" . Nie wiem na czym polega pomyłka, ale obecna konsultantka nie wie ile będzie wynosił rachunek po korekcie. Teoretycznie powinien wynosić 110 zł, ale praktycznie to nie wiadomo, bo tamta konsultantka "się pomyliła" .
              Reasumując - jeśli jesteście przed podpisaniem umowy z tą firmą, weźcie pod uwagę wpisy BOŃKA i mój i zastanówcie się czy warto.
              • d0_0b Re: Zlodzieje i oszusci 20.12.12, 14:32
                Ja podpisałem umowę (na dwa lata) w listopadzie ... miesiąc instalacyjny (listopad) miał być za darmo ... dwa kolejne miesiące (grudzień i styczeń) po złotówce (1 zł) ... zaraz po podłączeniu zatelefonowałem na infolinię, żeby zrezygnować z ubezpieczenia i multisaver'a ... Niedawno dostałem pierwszą fakturę - 50 zł płatne do końca grudnia ... omijajcie "toto" szerokim łukiem ...
                • kiliusz Re: Zlodzieje i oszusci 20.12.12, 16:06
                  Jeśli jednak chcesz wykupić jakieś ubezpieczenie, to warto dokładnie czytać OWU i wszelkie regulaminy, żeby później nie być na lodzie. W jakimkolwiek ubezpieczeniu koniecznie przeczytaj dokładnie ww. dokument. Będzie się płacić składki przez X lat, a potem może z tego nic nie być.
                  Polecam taki mały poradnik i opis jak to wygląda
                  toniepotrzebne.pl/ubezpieczenia/jakie-ubezpieczenie/
                  • d0_0b Re: Zlodzieje i oszusci 20.12.12, 17:35
                    Mnie tego tłumaczyć nie musisz ... "Oni" (tj. MultiMedia) ubezpieczenie i prog. antyvirusowy (mulisaver) "dorzucają z rozpędu - nie można wypowiedzieć inaczej jak poprzez infolinię ... okres wypowiedzenia dwa miesiące (!) ...
                    A jeżeli chodzi o ubezpieczenia jako takie to wychodzę z założenia, że zamiast co miesiąc płacić te 50 zł (średnio) to lepiej to odłożyć na lokatę (lub do skarpety) ...
        • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 13:48
          nie płacz zadzwoń 664488891 jestem przedstawicielem Stream Com możesa mieć tv zł + net 2mb za 65 zł.pzdrawiam JJ
          • exenet Re: TVK Stream Communications 14.11.09, 01:02
            Skoro jestes przedstawicielem to napisz prosze ile kosztuje to lacze 10mbitow
            tak reklamowane na tysiacu.
      • Gość: wkur...ny Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.11.09, 18:24
        cały czas rozmawiamy tutaj o pakiecie złotym + internet.to że pani ma tv złoty
        za 29 zł to wspaniale i radzę się tego trzymać.problem polega na tym jak ktoś
        zapragnął internetu z vegi-stream-u.podpisujesz dość ciekawą umowę bo 62 zł za
        net 1 mb + tv zł to jest oki ale trzeba się pilnować bo po upływie 12 lub 24
        miesięcy walą Ci cenę 130 zł za taki pakiet.należy iść i podpisać kolejną umowę
        promocyjną,na kolejne 12 lub 24 miesiące wtedy jest nawet taniej.specjalnie
        napisałem pilnować bo nie powiadamiają o zmianie ceny tylko walą gotową
        fakturę.tyle.dla mnie to i tak są złodzieje i źle zrobiłem że podpisałem z nimi
        cyrograf.no ale cóż trzeba to jakoś kontynuować bo konkurencji tak naprawdę nie
        ma jak tu niektórzy piszą...
        • Gość: gosc Złodzeje i oszuści IP: *.net.stream.pl 13.11.09, 21:17
          wszystko było pięknie przez rok - 49 złotych za złty pakiet i internet
          . teraz nagle się zrobiło 160 złotych. dzownie do biura obsługi i mila
          pani przeprasza, ze niby to taka pomylka, kaze placic normalną stawkę,
          a tu znowu mi dzis przyszły kolejne faktury na 160zł za m-c i na
          dodatek mam jeszcze 400zł do wyrównania za poprzednie faktury!!!!

nie polecam. Złodzieje i oszuści.
    • Gość: m. Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 23.11.09, 19:07
      WITAM JA DZWONIŁAM DZISIAJ NA INFOLINE I KILKA INNYCH NUMERÓW - NIKT
      NIE ODEBRAŁ PRZEZ OKOŁO CZTERY GODZINY Z PRZERWAMI (CIEKAWE KTO
      ZAPŁACI MÓJ RACHUNEK TELEFONICZNY) JA PROPONUJE WRESZCIE SIĘ ZEBRAĆ
      I NAPISAĆ SKARGE DO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA
      • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 24.11.09, 09:31
        dzwonić to tylko po godzinach pracy i.... nagrać się na sekretarkę
        lub najlepiej jechać osobiście do biura i ....10 min i po sprawie
        • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 24.11.09, 09:42
          swoją drogą ich strona internetowa jest nieaktualna I CAŁKOWICIE DO
          BANI. Mogli by ją uaktualnić i zrobić jakiś adres kontaktowy do ich
          serwisu czy przedsawicieli na region Przecież wiele spraw dało by
          się załatwić od ręki
    • exenet Re: TVK Stream Communications 25.11.09, 19:03
      Dziekuje cie Stream Communications ze za przelaczenie mnie na super swiatlowod
      nie mam zadnego programu! Oczywiscie dzwonic se mozna i czekac az ktos raczy
      odebrac. Oj w piatek zrobie im awanture ich ala BOK.
    • Gość: Kroki Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 04.01.10, 21:39
      Tak jak wszyscy piszą popieram można szukać już innych dostawców.W tym miesiącu
      jest jakaś nowa promocja 4 mb jakoś tanio.Okazało się ze po pól roku cena
      dwukrotnie wzrasta ostrzegam.Posiadam internet 1 rok jedna wielka żenada
      kablówkę z vegi od początku zawsze sie tłumacza usterkami o nic nie dbają.Nie
      polecam
      • mav504 Re: TVK Stream Communications 05.01.10, 23:42
        witam jestem klijetem tej firmy i nie jest tak zie jak to piszecie, miałem
        kablowkę dostałem podwyżke na 50zl ale zaraz się zjawił ich przedstawiciel i
        podpisałem z nim umowe na nową tv ale cyfrową w tej samej cenie i mam więcej
        kanałów o 32, dodatkowo podpisalem umowe na internet 10 mb za 39zl :) uwazam ze
        taki internet za taką cene jest super, oczywiscie sa tez minusy bo dostalem raz
        faktóre na inna sumę ale poszedłem do siedziby wyjasniłem i bylo ok,
        • Gość: hmm Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 06.01.10, 16:56
          Moze na milion mega ? Stream oferuje max 6 mega..
          • Gość: bil Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 06.01.10, 17:55
            jest 10 mega
            • mav504 Re: TVK Stream Communications 08.01.10, 00:35
              pewnie ze jest przeciesz nie wymyslilem tego, a ludzie pisza bzdury bo cos
              uslyszeli i jeszcze pewnie cos dodali od siebie.Ludzie nie ma firmy idealnej!!!!
              ta firma ma + i- jak kazda, co do jakosci uslóg to nie mozemy nazekac a to
              przeciez najwazniejsze
              • Gość: hmm Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 08.01.10, 14:09
                Okej zwracam honor :) Na stronie Streamu nadal jest max 6 mb,ale dowiedzialem
                sie dzis ,ze jednak maja 10 :) To jest promocja tylko dla nowych klientow ?
                • Gość: brodaty Re: TVK Stream Communications IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.10, 00:02
                  Ja wlasnie czekam na podlaczenie i jutro ma mnie odwiedzic monter aby podlaczyc
                  neta. 10 mb / 39 zl przy umowie na 12 mcy (nowy klient). Z tego co wiem nie moga
                  zaoferowac takiej oferty w calej cz-wie, tylko tam gdzie jest pociagniety
                  swiatlow. Kumpel uzywa od polowy grudnia i jak narazie sobie chwali. Pozyjemy
                  zobaczymy.
                  • Gość: admin Re: TVK Stream Communications IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.01.10, 00:05
                    Jak wszyscy psioczący na Stream ocenią ich ofertę 10 Mb za 39 zł? Ilu z Was ma
                    taniej za taką samą prędkość? Wielu nawet technicznych możliwości nie ma (choćby
                    ja sam) by mieć tak szybkie łącze.
                    • Gość: fff Re: TVK Stream Communications IP: 212.87.240.* 20.01.10, 16:56
                      Gość portalu: admin napisał(a):

> Jak wszyscy psioczący na Stream ocenią ich ofertę 10 Mb za 39 zł? Ilu z Was ma
                      > taniej za taką samą prędkość? Wielu nawet technicznych możliwości nie ma (choćb
                      > y
                      > ja sam) by mieć tak szybkie łącze.

na Północy w INDS.pl maja 10 Mbit za 30 zł, do tego żadnych złodziejskich umów
                      terminowych i dodatkowych opłat za dzierżawy lini lub dodatkowych obowiązkowych
                      abon za telewizje kablowa - to sie nazywa zdrowe podejście do klienta, niestety
                      działają tylko lokalnie na jednostce C
                      • Gość: admin Re: TVK Stream Communications IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.01.10, 19:17
                        Zobacz za to ile kosztuje Neostrada 10 Mbit. Wspomniany przez Ciebie INDS był,
                        jest i będzie tylko lokalnym dostawcą i dla przeciętnego mieszkańca Cz-wy ich
                        oferta nie ma większego znaczenia.
                        • Gość: smutny Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 07:17
                          ciekawe za ile lat będzie net ze Stream w Redzinach?
                          • Gość: LOYER Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 14.02.10, 19:38
                            Przyznaje że zazwyczaj nie piszę na forach ale STREAM-VEGA wkurza mnie już od podpisania umowy.
                            Uważam że takiego bałaganu w papierach niema nawet w ZUS-sie :)
                            Rachunki przychodzą w "setach" co kilka miesięcy po trzy w jednej kopercie i dodatkowo przedawnione terminy płatności.
                            Jakość TV - standard
                            Jakość Internetu - masakra (połowa tego co jest na umowie)
                            JESTEM BARDZO ZIRYTOWANY OBSŁUGĄ W CZĘSTOCHOWSKIM BIURZE OBSŁUGI !!!
                            Ponieważ zasłanianie się ciągle Krakowem i niemocą działania powoduje jeszcze większą frustrację klienta.
                            INFOLINIA - miły głos zbierający informacje i przekazujący do odpowiedniego worka na śmieci.
                            Osobiści dzwoniłem kilka razy licząc na pomoc (bo internetu brak itp.)
                            Nigdy jednak na obiecany telefon z działu technicznego się nie doczekałem?!
                            Mam nadzieję że na rynku częstochowskim pojawi się poważna konkurencja i wymusi na STREAM profesjonalizm (choć odrobinę)
                            Polecam TEST SPEED STREAM u mnie cały czas 569 kbps zamiast 1MB
                            W pracy używam internetu przez ORANGE koszty mnie nie dotyczą ale szybkość jest odpowiednia.
                            W domu .................. LOGOWANIE .............. itd. Jak na ATARI z KASETĄ?!
                            Proszę się dobrze zastanowić przed podpisaniem umowy w dodatku na dłuższy okres.

• adiqqq Re: TVK Stream Communications 17.02.10, 17:34
                              Wcześniej dało się jeszcze przeżyć ten zupełny brak jakiegokolwiek kontaktu i totalną olewkę klienta.
                              W końcu cena nie była jakaś zaporowa, transfery i opóżnienia były w normie, no i zawsze publiczne IP.
                              No, ale niestety od tego tego miesiąca, dwa z tych atutów poszły się je***, transfer zamiast stabilnych 2MB/s, skacze do kilkuset kilobajtów, ping w grach sieciowych 200+ (wcześniej nie przekraczał 50).
                              Z tego miejsca pozdrawiam geniusza, który zgodził się na podłączenie nowych klientów, po mimo tego że łącze jest przeciążone.
                            • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 21:25
                              Jestem przedstawicielem SC w Częstochowie podłączylem kilkuset klientów żaden z nich nie ma transferu netu ponżej umowy.Cena 39 zł za 10 Mb jest w Częstochowie bezkonkurecyjna.DTV za49.95zł jest również konkurecyjna w stosunku do platform cyfrowych ,pakiet analogowy na drugi tv gratis.Opiekuję się swoimi klientami.Potrzebujesz żetelnej informacji zadzwoń 664488891.
                              • adiqqq Re: TVK Stream Communications 18.02.10, 22:23
                                Miło byłoby, gdyby ta informacja o internecie 10MB/s była dostępna, nie tylko na tym forum.
                                Co ciekawę, od kilku dni na klatcę widzę informacje, iż Stream oferuje internet 3MB/s za bodajże 59zł.

Co do tych problemów z transferem.
                                Problem prawdopodobnie występuje tylko na Rakowie. Pytałem znajomego i ma te same problemy.

Z testu na stronie Speedtest, wynika że upload jest w normie, lecz download nie jest stabilny, raz jest wyższy, raz niższy, ping wynosi średnio 100ms.
                                Strony www ładują się w normalnym tempie, ping popularnych stron typu o2.pl czy google.pl wynosi poniżej 40, więc tu problemu też nie ma.
                                Problem zaczyna się w grach sieciowych, wysokie opóźnienia uniemożliwiają jakąkolwiek grę.
                                O ile w routerach priorytet ustawiony na porcie 80 jest wysoki, i nie widać problemów przy przeglądaniu stron, o tyle w grach już jest to widoczne.

Jeśli te informację nadal nie wystarczą i dalej nie będzie widać przyczyny problemu, skontaktuję się z Panem telefonicznie.
                              • Gość: Pablo__79 Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 10:17
                                Gość portalu: januszczl napisał(a):

> Jestem przedstawicielem SC w Częstochowie podłączylem kilkuset
                                klientów żaden z
                                > nich nie ma transferu netu ponżej umowy.Cena 39 zł za 10 Mb jest w
                                Częstochowi
                                > e bezkonkurecyjna.DTV za49.95zł jest również konkurecyjna w
                                stosunku do platfor
                                > m cyfrowych ,pakiet analogowy na drugi tv gratis.Opiekuję się
                                swoimi klientami.
                                > Potrzebujesz żetelnej informacji zadzwoń 664488891.

Potrzebuje ŻETELNEJ informacji (przecież to nawet nie wygląda)
                                aż zadzwonie jestem ciekaw jak u Ciebie z wysławieniem sie
                              • Gość: ? Re: TVK Stream Communications IP: 193.138.241.* 20.02.10, 10:02
                                bajki to Kobuszewski opowiadał...
                              • Gość: egle Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.12, 08:41
                                Witam Pana. Mam do Pana następujące pytanie. Mam zawartą umowę na rok (umowa z dnia 12.05.2011 r) z Stream na pakiet podajże Basic Extended + internet + telefon i za wszystko płacę około 130 zł lub trochę więcej w zależności od przekroczenia limitu telefonu. Mieszkam na osiedlu Wyczerpy. Nie chciałabym rezygnować z dalszych usług tej firmy ale przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałabym się dowiedzieć czy może Pan zaproponować mi coś bardziej korzystniejszego z mniejsze pieniądze. Może jest jakaś promocja, a może będzie na święta. Jeżeli nie to kiedy powinnam rozwiązać umowę. Informację proszę na maile: elenkiewicz12@poczta.fm, A może przedstawiciel waszej firmy mógłby przyjść do domu z konkretną propozycja tak jak to było dawnej.
    • cartrex Re: TVK Stream Communications 18.02.10, 09:37
      Syf Kila Mogila Brak poszanowania praw abonenta ,zapisow wczesniej
      zawartej umowy w moim przypadku VEGA (50% bonifikaty na czas
      nieokreslony)zpis w umowie czarno na bialym Ja swoje oni swoje a
      rachunki od stycznia 2009 100%
      i po roku ping ponga bezprawne odlaczenie sygnalu MASAKRA.
      Federacja Konumentow konczy gre w ping ponga zobaczymy kto wygra
      A Czestochowski oddzial to jakies kompletne niemoty
      Uwaga Uwaga Uwaga na to co z nimi podpisujecie
      • Gość: maniek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 24.03.10, 13:40
        Raków Zachód,kiedy będzie w tej dzielnicy podłączone 10 mb.?
    • Gość: Janek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 02.03.10, 20:35
      Dzisiaj poszedłem przedłużyć umowę. I za pięć dziewiąta, zostałem potraktowany
      po chamsku przez obsługującą klientów panią, o kolorze włosów blond.Przy wejściu
      powiedziała mi, że czynne od godziny 9 tej. To do czego jest ten korytarz. Nie
      ma tam nawet krzeseł dla interesantów. Nie wszedłem przecież do pokoju.
      Wyszedłem na dwór. To jak się traktuje klienta? Gdzie są przełożeni tych
      obsługujących nas Pań?
      • Gość: sly Re: TVK Stream Communications IP: *.strefa.com 02.03.10, 21:42
        Ludzie drodzy, składajcie skargi do miejskiego rzecznika praw konsumenta (w UM). Przecież włos się jeży jak czytam te wypowiedzi. To ma być firma? Na kilometr smierdzi to monopolem - tak jakby w ogóle nie bali się utraty klientów. Nie znosze chamstwa i gdybym ja mial takie przejscia z tą firmą juz dawno bym cos z tym zrobil. Na szczescie jestem w gronie tych którzy placą 29 zł za pakiet złoty (swoją drogą polityka cenowa tej firmy-widmo jest ciekawa - kazdy płaci inną kwotę za to samo) a net mam z innego źródła.
        Do tego jeszcze ten biedny pan przedstawiciel, który wypowiada sie na forum za cala firme...Stream powinien popracowac nad kontaktami z klientem, uporządkowac swoją www, ujednolicic i aktualizowac cenniki i promocje, przysylac faktury w miare normalnie - ale czy to my mamy uczyć pana prezesa tej pozal sie boze firmy jak ją prowadzic? żenada!
        • Gość: hmm Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 03.03.10, 13:01
          Badziew jakich malo ,predkosc netu w weekendy spada strasznie ,kilkaset metrow
          dalej ludzie maja UPC i net od 8 mb/s do 120!!!. Dlaczego my jestesmy skazani na
          jedyna sluszna kablowke ??
          • Gość: lirene50 Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 19:52
            Kupiłam od ww przedstawiciela internet i telewizję cyfrową dekoder z nagrywarką.Jestem bardzo zadowolona z obsługi jak i z funkcjonowania ww usług.Pozdrawiam malkontentów Lirene 50
          • Gość: Kuba Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:59
            Widziałeś te 120Mb w Częstochowie?Bo 10Mb za 39zł w Stream mam swoim kompie
            • Gość: le Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 13.03.10, 15:58
              haha ,takie bajeczki to mozesz opowiadac dzieciom :)
    • homer1981 Re: TVK Stream Communications 14.03.10, 12:33
      Jutro chciałbym wybrać się do Stream na Staszica. 2 lata temu
      podpisywałem umowę na pakiet złoty+internet za niecałe 50,00m-c. W
      maju kończą się 2 lata. Czytając Wasze wypowiedzi, aby pilnować
      dokładnie końca okresu promocyjnego postanowiłem zorientować się już
      teraz czy cokolwiek ciekawego mogą mi zaoferować na tym etapie.
      Zastanawiam się czy w BOK na Staszica uzyskam jakieś konkretne
      informacje, czy lepiej próbować na tę ich infolinię albo przez przez
      przedstawicieli handlowych? Jak macie jakieś informacje, odp proszę.
      Pozdr.
      • Gość: marcin91 Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 14.03.10, 19:07
        sam nie wiem co ci poradzic - ja sam tez bede mial niedlugo podobna
        sytuacje
      • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 20:18
        zadzwoń do mnie na 664488891 dostaniesz kompletną infomację jestem przedstawicielem Steam Comm.
        • Gość: Tomecki Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 18.03.10, 21:31
          Nie polecam kontaktów z przedstawicielem tej śmiesznej firmy. Przedstawiciel
          który przyjeżdża tylko do klienta jeśli chcesz podwyższyć swój pakiet.W innym
          przypadku odsyła do bok. Czyli klient złapany przestaje być ważny.
          Nieporozumienie i brak szacunku. A jeśli ktoś nie ma czasu bądź nie może jechać
          na drugi koniec miasta do punktu obsługi to po skończonej promocji dowalą mu
          taką cenę że z butów wyskoczy, mimo iż chciał podpisać nową umowę z
          przedstawicielem. Takiego przedstawiciela powinno się wywalić na zbity
          pysk!!!!!!!!!! Pan złoty nie jest wart 5 złoty!
          • Gość: michal Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 22:40
            Po jaką cholerę korzystacie z takich usług w ogóle? To jakby wziąć
            kredyt w SKOK-u zamiast w banku! Zwykła lichwa i tu i tu.
            Lepiej sobie wziąć którąś z platform cyfrowych: Polsat lub N-kę.
            • Gość: Kuba 123 Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:04
              Bo są zwyczjnie lepsze Podpisałem właśnie umowę na cyfrowke net 10mb +telefon 30min +pakiet analogowy na drugi telewizor za jedyne 89.90 umowa na rok dekoder w cenie Gdzie masz lepiej
              • Gość: majka Re: TVK Stream Communications IP: 195.117.22.* 19.03.10, 11:22
                Czyli wynika z tego ze najlepiej wybrac sie do biura. Wiecie w
                jakich godzinach jest otwarte?
                • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 21:52
                  Wręcz przeciwnie gdyby kuba123 zawarł umowę ze mną oprócz dobrej ceny dostałby bonus 1 miesiąc niepełny =1zł , pierwszy miesiąc pełny=1zł.Zadzwoń 664488891 przekonaj się sama.
                  • Gość: wico Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 20.03.10, 09:03
                    mam neta od grudnia 3Mb/s +cyfrowa tv nie narzekam teraz byl u mnie
                    przedstawiciel i zapytal czy nie chce doplacic 3zl wiecej i miec 10Mb/s cyfrowa
                    tv+fonke zgodzilem sie i place teraz 89zl nie mialem jeszcze ani jednej przerwy
                    w necie hula jak trzeba :)
                  • Gość: radiowka Re: TVK Stream Communications IP: 193.138.241.* 20.03.10, 09:44
                    możesz przesłać ofertę na @ ???
                    • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:50
                      mogę tylko podaj jaka dzielnica bo co innego jest na Rakowie a co innego na Parkitce, Wyczerpach, Śródmieściu i Tysiącleciu.
                      • homer1981 Re: TVK Stream Communications 20.03.10, 12:17
                        Ja skorzystałbym z możliwości otrzymania oferty od Pana drogą
                        mailową. Bardzo proszę o informację na adres mailowy gazety. W
                        przypadku zainteresowania ofertą skontaktuję się telefonicznie w
                        poniedziałek. Mieszkama na Ostatnim Groszu - Niepodległości.
                        • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:34
                          pełen pakiet tv 52 kanały +net 1mb razem 53zł ,z netem 3mb 63 zł pierwszy miesiąc niepełny =1zł za wszystko + pierwszy pełny miesiąc pełny =1zł za wszystko koszt montażu 6zł .Solo net 3mb =45 zł tv solo 29zł
                          • homer1981 Re: TVK Stream Communications 20.03.10, 14:20
                            Ja korzystam aktualnie z usług Stream /umowa na warunkach promocji
                            kończy się z końcem kwietnia/.Mam pakiet złoty+net1mb za 49,63. Czy
                            ww.warunki obowiązują także w tym przypadku? Mój e-
                            mail:homeron@o2.pl
                          • Gość: radiowka Re: TVK Stream Communications IP: 193.138.241.* 21.03.10, 00:24
                            Witam ponownie , poproszę ofertę dla ulicy Boh. Katynia , Błeszno , obecnie
                            pakiet złoty tv , i chcę do tego internet.
                            • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 10:21
                              patrz dwa posty wcześniej.
                              • Gość: maniek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 21.03.10, 19:18
                                3mb+tv złoty ,umowa 14 miesięcy,pierwsze dwa miesiące koszt 1 zł,okey, ale
                                pozostałe 12 miesięcy to stałe 63 zł ? coś nie wierze.
                                • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 12:53
                                  chcesz sie założyć o skrzynkę piwa?
                                  • Gość: Le Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 22.03.10, 17:49
                                    Januszczl ,mam pytanie, Jaki najszybszy net oferujecie na Mireckiego?
                                    • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 20:01
                                      3mb chyba że nie masz od nas netu to jest jakaś możliwość negocjacji wyższej prędkości
                                      • Gość: Aga Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 23:57
                                        Nigdzie nie można znaleźć spisu kanałów, nie ma nawet na stronie stream'a.
                                        Mógłby ktoś podać spis kanałów pakietu złotego? Z góry dziękuję
                                        • Gość: tata Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 23.03.10, 09:23
                                          Wychodzi na to że ta ich strona to jedno WIELKIE NIC I SZKODA TAM ZAGLĄDAĆ . O
                                          wszystko i tak trzeba osobiście się pytać przedstawicieli a później jeszcze się
                                          z nimi targować?
                                          Paranoja jakaś
                                          • Gość: f Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 23.03.10, 19:36
                                            [URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/758590071.png[/IMG][/URL]

Predkosc w umowie 2 MB ,taka jak w tescie od kilkunastu dni. Co robic ?
                                            • Gość: korekta Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 23.03.10, 19:37
                                              www.speedtest.net/result/758590071.png
                                          • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 21:17
                                            life is brutal czego Ci trzea?
                                        • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 21:15
                                          chętnie Ci wyśle napisz gdzie mieszkasz
                                          • Gość: net Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 24.03.10, 15:34
                                            kiedy będzie dostępny net 10 mbit/s i cyfrowa telewizja na Bohaterów Katynia
                                            • Gość: maniek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 24.03.10, 20:40
                                              Raków Zachód,kiedy będzie w tej dzielnicy podłączone 10 mb.?
                                              • Gość: Aga Re: TVK Stream Communications do Januszczl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 11:14
                                                Spis kanałów, Raków okolice al. Pokoju
                                                • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications do Januszczl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 13:06
                                                  podaj adres email to wyślę JJ
                                              • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 13:09
                                                jeszcze w tym roku ale na dzisiaj brak konkretnego terminu bo będzie podłączane stopnowo.
                                                • Gość: maniek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.03.10, 19:07
                                                  to dotyczy Raków Zachód ?
                                                  • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 20:03
                                                    to dotyczy całego Rakowa
                                                  • Gość: abonent Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.03.10, 21:40
                                                    Rok temu podpisywałem umowę net 2mb plus złoty pakiet 12 miesięcy po 59 złoty
                                                    12 - 24 69 złoty i mam pytanie tak będzie jak było ustalone bo nie chce się
                                                    zdziwić jak zobaczę nowy rachunek A nie mam czasu na spacery do biura obsługi
                                                    pytanie do pana przedstawiciela
                                                  • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 22:11
                                                    będzie jak podpisałeś wiecej wiary pozdrawiam JJ
                                                  • Gość: maniek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 25.03.10, 21:56
                                                    ok,jeszcze jedno pytanie,w chwili obecnej czy do 10mb,można dobrać tv złoty
                                                    analogowy ,czy też trzeba odgórnie tv cyfrową
                                                  • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 22:13
                                                    jak będzie zobaczymy na dzis jeszcze nie ma
                                                  • Gość: nokiusz Re: TVK Stream Communications IP: *.prenet.pl 27.05.10, 18:39
                                                    TV STREAM przygotowała nam od 20 maja br. "miłą" niespodziankę !
                                                    Nie ma już pakietów premium : HBO i CINEMAX ! Zostają tylko CANAL+ i
                                                    pakiet HD /oczywiście w księżycowej cenie 29pln(!)/. Początek
                                                    końca ???
                                                  • Gość: gość Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 12.09.10, 10:09
                                                    Koszmar. Mieszkam na Tetmajera. Internet od czwartku mam godzinę - dwie dziennie, o 15 znika obowiązkowo i nie ma go do rana. Zgłosiłam, pan, pani, bo dzwonię tam co dzień, poinformowali mnie uprzejmie, że technicy mają 5 dni roboczych na naprawę. Cóż, poczekam do środy... Ale najlepsze jest to, że regulamin, jak mnie poinformowano, zastrzega, że bonifikata na fakturze należy się wyłącznie wtedy, gdy netu nie ma 24 h. czyli: włączą na 5 minut i usługa dostarczona! Bonifikata się nie należy. Takie informacje otrzymałam w krakowskim biurze, częstochowskie, jak już większość z was pisała, to fikcja ...
                                                  • adiqqq Re: TVK Stream Communications 03.07.10, 13:55
                                                    Pytanie do przedstawicieli, jak jest aktualnie z dostępem do internetu w
                                                    dzielnicy Raków?
                                                    Jest dostępne 10Mb/s? Jak z cenami, dla starych abonentów?
                                                  • Gość: maniek Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 03.07.10, 19:30
                                                    max.3mb
                                                  • Gość: Dialog Re: TVK Stream Communications IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 22:35
                                                    Stream jest poracha. Szkoda że w Częstochowie jest ograniczony dostęp do mediów i niektórzy są po prostu na nich skazani!!!!!!!!!!masakra, bo albo stream albo zlodzieje z tp
                                                • Gość: up Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 03.07.12, 06:35
                                                  .
                                                • Gość: vini Re: TVK Stream Communications IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.13, 12:34
                                                  kiedy nowe dekodery ?
                      • Gość: Magda Re: TVK Stream Communications IP: *.strefa.com 28.03.10, 20:53
                        Mam do Pana gorącą prośbę. Jeśli to możliwe to proszę przesłać mi cennik usług.
                        Interesuje mnie dodatkowy pakiet canalu+ i ewentualnie pakiet z HBO. Próbuje się
                        dodzwonić od paru dni na infolinię ale nadaremnie. Mieszkam na Rakowie i mam
                        obecnie pakiet złoty tv.
                        Mój adres: maddi@o2.pl
                        Z góry dziękuje
                        • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 13:03
                          Ceny są następujące TV złoty 29 zł. Canal+pierwszy miesiąc niepełny =1zł +5zł dekoder, pierwszy miesiąc pełny =1zł +5zl dekoder, następnych 11 niesięcy 29zł +5 zł dekoder
                          • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 21:47
                            wszystkim swoim respondentom oponentom i klientom składam nalepsze Życznia zdrowych pogodnych i wesołych Świąt Wielkanocnych niech Wam hula internet ,dtv jest jak brzytwa ,a razem zmienimy świat na lepszy Janusz Januszewski tel 664488891
                            • Gość: klient Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 09.05.10, 09:40
                              Proszę o informacje :dzielnica Raków ,jaki aktualnie jest największa prędkość
                              internetu i czy jest już dostępne podwojenie prędkości od 0:00 do12:00 dla Rakowa.
                              • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 20:40
                                aktualnie 3Mb na podwojenie trzeba jeszcze poczekać ze 2 miesiące autor listu trochę się pospieszył z informacją JJ
    • Gość: czarownica Re: TVK Stream Communications IP: *.alfanet24.pl 09.05.10, 22:46
      Mam pakiet złoty na czas nieokreślony od 2 lat. Jakiś czas temu była
      podwyżka do 50zł a w piątek dostałam informację, że od 01.06.2010
      cena wzrośnie do 59,99zł! To jest jakiś skandal. Już te 50zł to nie
      mało, ale 60zł to PRZESADA! Nie chcę się wiązać umowami, ale płacę
      regularnie i tak się mnie traktuje? Jak to możliwe, że niektórzy
      płacą 29zł? Dlaczego jest aż taka rozbieżność w cenach na terenie 1
      miasta? Nie chcę internetu - mam z innej firmy. Może p.
      Przedstawiciel coś mi zaproponuje? Mieszkam na Tysiącleciu. W
      przeciwnym razie rezygnuję z usług.
      • Gość: dziubas Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 08:49
        Brak słów co do tej kablówki 60 zł!!! obok mnie blok niestety należący do innej
        spółdzielni i mają lepszy pakiet i płacą 30 zł !!!!!
        • Gość: akira Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 10.05.10, 14:23
          dostałam podwyzke o 35,70 zł za internet, parametry nie uległy
          zmianie,
          żadnej informacji dlaczego chcą więcej kasy, tylko liścik od
          zarządu z gratulacjami, że korzystam z usług Stream.

od maja począwszy mam płacić za dostęp do internetu o szybkości
          NET512 69,70 zł.
          to chyba przesada !!!!
          • Gość: hmm Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 10.05.10, 14:31
            No ciekawe ,ja czekam juz 2 miesiac na rachunki ,ostatni placilem w
            marcu. Jesli dostane podwyzke ,to tego samego dnia ide zlozyc
            rezygnacje z ich uslug . Podwyzka jest podstawa do rozwiazania umowy
            bez konsekwencji.
          • Gość: czarownica Re: TVK Stream Communications IP: *.trustnet.pl 10.05.10, 14:34
            No PRZESADA! Leć kobieto negocjować..oni mnie rozwalają. A myślałam, że UPC
            najgorsze..już je przebili.
          • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 20:52
            skończyła Ci się promocja patrz data końca promocji na umowie zadzwoń 664488891 może da się nową umowę promocyjną bez podwyżki
      • Gość: januszczl Re: TVK Stream Communications IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 20:43
        Mam propozycję złoty pakiet cyfrowy za 49,90 umowa na rok.
        • Gość: czarownica Re: TVK Stream Communications IP: *.alfanet24.pl 11.05.10, 21:47
          A po co się bawić w nowe papierki? Dlaczego nie może zostać tak jak było? Skoro
          macie elastyczne ceny co do dzielnicy i rodzajów umów - można się targować. Nie
          lepsze moje PEWNE 50zł na umowie na czas nieokreślony niż 0zł (moja rezygnacja)?
          Stream motywuje podwyżkę rosnącymi kosztami licencji programowych oraz wyższymi
          wydatkami na utrzymanie i modernizację sieci - co za bzdura. Najpierw kładli
          światłowody, nałapali jeleni na internet za 5zł, a reszcie przywalili podwyżkę -
          nie głupie to, ale nie fair wobec klientów. Ja po prostu wiedziałam, że tak
          będzie. Nie zależy mi na dodatkowych kanałach - oglądam może z 5 a i to rzadko.
          Nie mam na to czasu. Proszę się zastanowić nad moją propozycją. Napisałam dziś
          do BOK - zobaczymy jak długo się czeka na odpowiedź. Pozdrawiam.
          • Gość: Jedrek Re: TVK Stream Communications IP: *.147.131.188.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.10, 11:56
            Jakie modele tunerów jakiej firmy oferują ? W BOK Pan powiedział o
            jakimś standardowym, HD i z nagrywaniem, pytam bo obecnie oglądam TV
            na monitorze który ma wejścia VGA i DVI.
        • Gość: czarownica Re: TVK Stream Communications IP: *.alfanet24.pl 11.05.10, 21:57
          A i jeszcze jedno. Śródmiejska Spółdzielnia Mieszkaniowa oferuje pełny pakiet za
          25zł i im się opłaca! Fakt nie ma 50 czy 80 kanałów, ale chyba 35 - jak dla mnie
          super, tyle, że nie mieszkam w zasobach tej spółdzielni.
          Porównanie:
          Spółdzielnia - centrum Cz-wy (pewnie max 10tyś klientów)
          Stream firma ogólnokrajowa (KILKASET TYSIĘCY klientów), a cena 2 razy większa.
          WSTYD!
        • Gość: czarownica Re: TVK Stream Communications IP: *.alfanet24.pl 11.05.10, 22:13
          Mój email: habibe@interia.pl
        • Gość: misiu41 Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 12.05.10, 15:49
          Czy ktoś wie kiedy bedzie platforma tv na ostatnim groszu i na rakowie.
          Za ile i jakie będą kanały
          • Gość: misiu41 Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 12.05.10, 15:53
            Z chęcią bym wymienił tv kablową na platformę tv od STREAM
            • junior1208 Re: TVK Stream Communications 12.05.10, 17:34
              Czy ktoś używa dekodera HD ze stream?? jestem ciekaw bo chciałbym sobie założyć
              i nie jestem pewien, co to są za dekodery jakiej firmy ??
              • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 18.05.10, 14:33
                A masz już w ogole tv cyfrową ze stream?.....mój tel.500323765

A masz już w ogóle tvcyfrową ze stream?mój tel500323765-
                przedstawiciel..pozdrawiam

-
                • Gość: Z księżyca Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 07.12.10, 15:27
                  ja mam tv cyfrową na ul. księżycowej ale żadna rewelacja wiecznie zakłócenia, brak głosu, przerwy w dostawie tv, z internetem to samo, jeśli są zaniki w przesyłaniu internetu, mam taki komp ze sam mi się wyłącza, a na STASZICA nikt ci nie pomoże.

PORAŻKA
                • Gość: intermaniak Re: TVK Stream Communications IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.11, 22:15
                  po waszych wpisach ide naszą prace za oferte kabla i netu pocałować w d...ę.
                  • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 28.09.11, 13:11
                    I jak coś zapraszam do nas tel.500323765pozdrawiam
                    • Gość: laik_totalny Re: TVK Stream Communications IP: *.czest.pl 07.10.11, 14:17
                      Spieszę donieść, że podpisałam umowę ze Streamem 6 września, najpóźniej do 5 października usługa miała być uruchomiona. Mamy 7 października, usługa nie jest uruchomiona, a pani na infolinii bardzo się dziwi, że jakaś umowa została podpisana. Właśnie przesłałam umowę faxem do Krakowa, nie omieszkam donieść co dalej.
                      • Gość: laik_totalny Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 07.10.11, 21:50
                        Donoszę, ze - mimo obietnicy pani z infolinii, ze ktoś sie ze mną skontaktuje w sprawie niedotrzymanej umowy- na razie nikt się ze mnąnie skontaktował. Ciag dalszy nastąpi...
                        • drugiry100 Re: TVK Stream Communications 08.10.11, 12:12
                          Usługa nie jest uruchomiona ponieważ umowa zawarta była 6.09 a wniosek o przeniesienie numeru złożony kilka dni póżniej..rozwiązanie umowy z poprzednim operatorem wymaga 1miesięcznego okresu wypowiedzenia..czyli nastąpi z dniem 30.10...[po czym zostanie usługa uruchomiona..w przeciwnym razie płaciłaby Pani ruachunki za mc pażdziernik 2 operatorom...logiczne?pozdrawiam
                          • Gość: laik_totalny Re: TVK Stream Communications IP: *.czest.pl 11.10.11, 08:31
                            Może i logiczne, ale niezgodne z umową . Na umowie jest zapis "Włączenie usługi nastapi najpóźniej 5 października". Jeśli twierdzi Pan, że logiczny jest 30 października, to znaczy, że umowa jest nielogiczna lub kłamliwa. I czemu w centrali tak bardzo się dziwią, ze mam podpisaną nową umowę, ze proszą o przysłanie jej faxem? Brak przepływu informacji, bałagan, czy jeszcze coś innego?
                            Aha..jeśli po czasie okazuje się, że podpisana umowa jest nielogiczna, to moze chociaż należałoby o tym poinformować. W zasadzie to nalezałoby wprowadzić aneks, ale aż takich cudów nie wymagam.
                            I - oczywiście - jak dotąd nikt sie ze mną nie skontaktował, mimo zapewnienia pani z centrali, że ktoś sie skontaktuje. Też logiczne?
                            • Gość: Marimar Re: TVK Stream Communications IP: *.net.stream.pl 14.10.11, 16:07
                              Dostałem dzisiaj razem z rachunkiem informację, że kanał Mezzo zostanie wyłączony. Był to program który oglądałem najczęściej, choć też rzadko. Teraz to właściwie nie potrzebny pakiet złoty. Możecie mi podpowiedzieć jak zrezygnować z pakietu i dekodera zostawiając internet? Jak ma wyglądać wypowiedzenie umowy? Okres promocyjny miałem do września.