davidowicz666
25.09.09, 08:27
Witam
Chciałbym się dowiedzieć Państwa opinii o telewizji kablowej Stream Communications, która jest monopolistą na rynku Częstochowskim i której mam być nieszczęście abonentem.
1. Po podwyżkach w roku 2008 płaciłem za kablówkę 42 zł/mc a w lipcu tego roku przysłano mi podwyżkę abonamentu na 50 zł/mc!!! (dołożyli niby jakieś 3 kanały).
2. Do Firmy Stream Communications permanentnie nie można się dodzwonić. Automat odbiera połączenie, gada wciśnij to, wciśnij siamto, muzyczka gra nikt nie podnosi a ja płacę.
3. W biurze na ul. Staszica siedzą osoby pozbawione jakiejkolwiek kompetencji nie potrafiące udzielić jakiejkolwiek konstruktywnej odpowiedzi.
4. Firma pociągnęła w 2008r. światłowody i zaoferowała internet. Niestety ceny znów z księżyca (np. łącze 2MBit za 49 zł i to w promocji przy równoczesnej umowie na tv kablową.
I tak odwiedził mnie wczoraj ich akwizytor i zupełnie zdębiałem. Okazuje się, że nie mogę podpisać umowy na samą kablówkę analogową za 40 zł/mc bo promocja obejmuje tylko nowych abonentów. Co ciekawe ja mam umowę tylko z TVK VEGA a nie ze Stream... Czyli pozostaje mi albo płacić 50 zł/mc albo rozwiązać umowę. A miało być tak pięknie internet i kablówka w jednym w przyzwoitej cenie...
Ciekaw jestem Państwa opinii o tej kablówce, może komuś udało się coś wywalczyć z nimi...