Dodaj do ulubionych

Artykuł o szpiclu DORFIE

IP: *.torservers.net 03.11.11, 08:07
www.gazetapolska.pl/10402-spoldzielcy-w-sluzbie-sb
Warto chyba przeczytac i zrozumieć...
Obserwuj wątek
    • Gość: T-1 Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 08:44
      Napisali w Niezależnej:
      Spółdzielnie mieszkaniowe są w wielu przypadkach przechowalnią osób uwikłanych w związki z komunistycznymi służbami specjalnymi. Bezpieka dbała o swoich agentów – zdarzało się, że w nagrodę zostawali członkami rad nadzorczych lub nawet prezesami.

ale mi odkrycie
      a gdzie ich nie było i gdzie ich nie ma
      ????
      W każdym państwie są służby bezpieczeństwa.

p.s
      Ciekawe co chcą osiągnąć tym artykułem.

A już myślałam ,że mnie nikt nie rozśmieszy z rana !!!
      super tekst w 'Niezależna' pisany cieniutkim piórkiem.
      Harc mistrzu - trzeba by aby tam się popisać swoją erudycją i wiedzą.
      Niech im szczeny odpadną.
      W 2011 roku szukają w spółdzielni esbeka,w kościele esbeka
      ja się zaraz ...
      zesram ze śmiechu

• Gość: harc mistrz =----> Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.1000lecie.pl 03.11.11, 16:59
        Gość portalu: T-1 napisał(a):
        > ale mi odkrycie
        > a gdzie ich nie było i gdzie ich nie ma
        > ????
        > W każdym państwie są służby bezpieczeństwa.
        >
        > p.s
        > Ciekawe co chcą osiągnąć tym artykułem.
        >
        > A już myślałam ,że mnie nikt nie rozśmieszy z rana !!!
        > super tekst w 'Niezależna' pisany cieniutkim piórkiem.
        > Harc mistrzu - trzeba by aby tam się popisać swoją erudycją i wiedzą.
        > Niech im szczeny odpadną.

> W 2011 roku szukają w spółdzielni esbeka,w kościele esbeka

Ten temat już był poruszany na Forum Katowice więcej niż rok temu.
        forum.gazeta.pl/forum/w,59,104815269,,Dorf.html?s=0
        Gazeta Polska dopiero teraz o tym pisze i do tego bardzo zdawkowo oraz ogólnikowo, więc nie dziwota, że u mieszkańców Tysiąclecia i członków tej spółdzielni... wywołuje to śmiech.
        Nie wiem jaki to może być rodzaj śmiechu, ale... po tym, co ten były prezes sp-ni "PIAST" prawie przez 25 lat nam nawyczyniał, i jakie są tej jego destrukcji dalsze konsekwencje na dziś - to sprawa wcale nie jest do śmiechu. Osiedlu grozi - po masowej wyprzedaży przez Dorfa terenów spółdzielczych prywatnym developerom - totalna degradacja Tysiąclecia przez "zabetonowanie".

Ten proceder grabieży obszarów zielonych osiedla został w 2008 roku zatrzymany przez "Rewolucję Tysiąclecia", która ogarnęła SM "Piast" Katowice, ale 15 atrakcyjnych działek zmieniło bezpowrotnie właściciela (tam developerzy stawiają i będą stawiać dodatkowe wieżowce-apartamentowce), a 5 działek wyprowadzono aportem do spółki z o.o. TBS, ale udało się je odzyskać. Tym terenom wewnątrz osiedla także groziła dodatkowa zabudowa.
        I do tego... na zakończonym inwestycyjnie i już przeludnionym rekordowo osiedlu (ponad 12.000 osób/km2).

Mógłbym znacznie więcej napisać o tym panu D. i o jego wyczynach, o nietykalności, a także o traktowaniu członków oraz spółdzielni mieszkaniowej PIAST jak... swojego "prywatnego folwarku". Na szczęście - to już jest za nami i zrobiliśmy jako "rewolucjoniści Tysiąclecia" wszystko, co trzeba było, aby ten pan już więcej do spółdzielni na prezesa nie powrócił, i aby poniósł odpowiedzialność za to co narobił.
        (HKP)
        ...
        PO STANIE WOJENNYM, NA NAJWIĘKSZYM NA ŚLĄSKU OSIEDLU, SB MUSIAŁA MIEĆ ZA PREZESA "SWOJEGO CZŁOWIEKA".
        Więc nie jest to żadne... wielkie odkrycie.
        • Gość: Basia Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 18:04
          Sprzedawał działki,sprzedawał mieszkania ,ale i stawały bloki wtedy jeden za drugim.
          Nie patrzyliśmy mu w rachunki i skąd na to brał pieniądze.
          Wystarczało to co było tzn. to ,że bloki stawały i czynsz nie był zabójczy.
          Faktem jest ,że zażądał wtedy trochę za dużo jak na kieszenie biednych już wtedy ludzi.
          'Biedni ludzie' gdyby nie ten fakt co im był po kieszeni ,nigdy nie zrobiliby rewolucji i ...itd...itp..
          Teraz czasy się zmieniły.
          Mieszkania po złotówce rozdane,tereny sprzedane,place zagospodarowane.
          Żyć nie umierać(chociaż cmentarz też jest) ,ławeczki,chodniczki,zebranka,kochanka,huśtawki,sadzawki ....

Czy On był esbekiem to mnie to niewiele obchodzi. Nie znam historii aby ktoś stracił przez niego życie. W/g mnie ,zwyczajnego członka, rządził całkiem dobrze.
          Nie rządził zresztą sam.
          Zawsze była jakaś wybierana Rada Nadzorcza (tak jak i teraz zresztą)
          Niektórzy mówią ,że to ci sami ludzie.
          Teraz takie szukanie ofiar jest już obrzydliwe- jakby chcieli jeszcze ugotować i zjeść
          tylko nie wiem kto i co za tym stoi
          oni mnie już zaczynają wqoorwiać

• Gość: ' Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.c201.msk.pl 03.11.11, 18:42
            Minie parę lat i znajdą się "spryciarze" (za komuny nazywali takich złodziejami i wsadzali do pierdla gdy nie mieli udokumentowanych majatków) którzy zaczną kupować całe bloki, mieszkańców wypier.... a budynki rewitalizować . Każdy będzie mógł sobie kupić dwupoziomowe mieszkanko o powierzchni 150m2 z widokiem na Katowice albo park. Przecież otake Polske walczyli w latach '80. Marzenia się spełniły. Komu się nie podoba to czekają wolne miejsca w kanałach. I spieszyć się zanim sołtys włazy zaspawa.
            • Gość: Basia Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 19:13
              Teraz wszyscy mają własnościowe i zanim ich wyp...to musieliby to zorganizować np wpuścić chętnych w tzw wspólnotę , zadłużyć wspólnotę,wykupić od chętnych sprzedania i dopiero sprzedawać
              To nie kamienica 4 piętrowa tylko blok na mini 16 pięter.
              To nie na głowy businesmenów XXI wieku.
              Ludzi ubywa , a nie przybywa i taki blok to niełatwy zarobek a raczej kłopot .

Co chcesz?
              Marzenia się spełniły.
              Mieszkanie w bloku własnościowe jest, aut więcej niż miejsc na parkingach.
              Kanały ?
              Raczej nie.
              Teraz socjal ma się całkiem nieźle.
              Kwestia tylko kiedy przejdziemy na socjal i darmową zupkę i mieszkanie bez czynszowe .
              Jesteśmy w Europie przecież , gdzie są pewne normy.
              Palec na cynglu trzeba trzymać .
              no
              jutro -to wszystko idzie w pizdu i zrobimy okrężnicę

• Gość: ' Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.c201.msk.pl 03.11.11, 20:10
                Masz naiwne pojęcie o możliwościach biznesmenów" III RP. Oni już na początku lat '90 potrafili sprzedawać fabryki za ułamek wartości (ten ułamek to wielokrotność wartości takich bloków z 1000 lecia). A nie słyszałaś, że "spadkobiercy" Gieschego już wyciągnęli łapy po pół województwa śląskiego? A o księstwie siewierskim i pszczyńskim nic nie słyszałaś? Poczytaj kto jest spadkobiercą. I co?
                • Gość: Basia Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 21:34
                  Fabryki i ziemie kupowali za grosze, a tu póki co każde mieszkanie ma swoją wartość.
                  Możemy je zawsze stracić
                  jutro będzie futro
                  business is bussiness -
                  firma kogucik spie...ł i ucik

• Gość: ' Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.c201.msk.pl 04.11.11, 10:56
                    Jeśli polskie sądy uznają, że ziemia, na której zostały wzniesione bloki należy do "spadkobierców" Gieschego to wartość mieszkań spadnie o 90 albo więcej %. Wystarczy, że 1 m2 dzierżawy ziemi będzie wynosił miesięcznie 50 tys. zł. Wolno? W III RP wszytko wolno byleby mieć władzę np tak jak KK.
                • Gość: cdn Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 21:49
                  o Giszu czytałam , ale o siewierskich i pszczyńskich nie znalazłam nic (na szybko)
                  jak masz linki to zapodaj. Zawsze to coś więcej na dekiel niż nic.
                  • Gość: ' Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.c201.msk.pl 04.11.11, 11:08
                    Proszę bardzo: księstwo siewierskie pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%99stwo_siewierskie ostatni właściciel przed wybuchem II wojny światowej był arcybiskup krakowski Adam Sapieha ;)))))))) pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Stefan_Sapieha
                    Księstwo pszczyńskie pl.wikipedia.org/wiki/Ksi%C4%99stwo_Pszczy%C5%84skie którego właścicielem od 1938r jest Jan Henryk XVII. Ponieważ III RP jest demokracją w stylu USA jest kwestią czasu aby znacjonalizowane dobra wróciły do ich "właścicieli" bądź spadkobierców. Naród może jedynie średniowiecznym możnowładcom nadmuchać do doopy za to, że rozdawali ziemię jakby byli jej właścicielami. Bo tak im KK wmówił, że władzę i ziemię mają od boga.
      • Gość: oo Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 22:20
        w necie to fragment artykułu. wiecej jest w papierowym wydaniu
        • Gość: harc mistrz & HKP Re: Artykuł o szpiclu DORFIE (ch...d...k...ci...!) IP: *.1000lecie.pl 04.11.11, 10:55
          Gość: Basia 03.11.11, 18:04 napisała:
          Sprzedawał działki,sprzedawał mieszkania ,ale i stawały bloki wtedy jeden za drugim.
          Nie patrzyliśmy mu w rachunki i skąd na to brał pieniądze.
          Wystarczało to co było tzn. to ,że bloki stawały i czynsz nie był zabójczy.
          Faktem jest ,że zażądał wtedy trochę za dużo jak na kieszenie biednych już wtedy ludzi.

'Biedni ludzie' gdyby nie ten fakt co im był po kieszeni ,nigdy nie zrobiliby rewolucji i ...itd...itp..
          Teraz czasy się zmieniły.
          Mieszkania po złotówce rozdane,tereny sprzedane,place zagospodarowane.
          Żyć nie umierać(chociaż cmentarz też jest) ,ławeczki,chodniczki,zebranka,kochanka,huśtawki,sadzawki ....

Czy On był esbekiem to mnie to niewiele obchodzi. Nie znam historii aby ktoś stracił przez niego życie. W/g mnie ,zwyczajnego członka, rządził całkiem dobrze.
          Nie rządził zresztą sam.
          Zawsze była jakaś wybierana Rada Nadzorcza (tak jak i teraz zresztą)
          Niektórzy mówią ,że to ci sami ludzie.
          Teraz takie szukanie ofiar jest już obrzydliwe- jakby chcieli jeszcze ugotować i zjeść
          tylko nie wiem kto i co za tym stoi
          oni mnie już zaczynają wqoorwiać

[konie tego cytatu, podkreślenia moje - harc mistrza]

Dawno się tak nie uśmiałem i nie ubawiłem, przeczytawszy osobliwy "panegiryk Pani Basi na cześć prezia D.", jaki napisała, zaraz po moim poście, do którego mnie tak gorąco zachęcała, aby niektórym z czytających... "szczęka opadła". ;-))))))))))))))))))))))))

Widać, że Pani Basia z Tauzena stylizuje się na się w powyższych postach na popularną "ulubienicę YOU TUBE panią, Basię Kwarc" - rzucającą obficie (w miejsca przecinków) jędrne "słówka": ch..., du..., ku.., ci...!!! itp.

Teraz trochę żałuję, że w ogóle dałem się jej skusić na merytoryczną wypowiedź w temacie tego otwartego wątku, ale dla jasności sprawy i dla uniknięcia tworzenia bałamutnych mitów o tym "panu na włościach" - czyli byłym prezesie D. - być może warto było napisać na Forum Katowice chociaż parę słów prawdy.

Trzeba bowiem znać fakty i dokumenty oraz sprawy, aby móc się rzetelnie wypowiadać na FK, a nie "fantazjować literacko i ze swadą" i zamazywać TO - CO BYŁO I... CO MIAŁO TUTAJ MIEJSCE. (!!!)

W takiej sytuacji pozostaje tylko zachłysnąć się filmikami internetowej Pani Basi... i śpiewać radośnie oraz tańczyć, w rytmie nośnego "leitmotivu":
          - CH...! DU...! KU...! CI...!
          - CH...! DU...! KU...! CI...
          (itd. itd. i tym podobnie)
          - P R Z E J E B A N E . . .
          - P R Z E J E B A N E . . .
          - P R Z E J E B A N E ! ! !
          (hkp)
          ...
          www.youtube.com/watch?v=tECH4jUNAqo
          www.youtube.com/watch?v=Br2d-UvkPj8
          - Adieu...!
          • Gość: Prezes Re: Artykuł o szpiclu DORFIE (ch...d...k...ci...! IP: *.static.sitel.net.pl 04.11.11, 12:31
            hajotku...zawieszam cię..., tak mi alik czujduch radzi!
          • Gość: eot Re: Artykuł o szpiclu DORFIE (ch...d...k...ci...! IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.11, 12:47
            ha ha ha
            Króciutki śmiech pani Basi bo i cóż ma się śmiać do rozpuku jak wszystko dalej, ale ano wkoorfia!
            Harc mistrz wie swoje dużo ,a pani Basia tyle co spoko obywatel z Tauzyna.
            A co obywatel spoko wie to i napisała, ale tego Harc mistrz nie podkreślił
            znaczy sie olał
            tak jak olali spoko obywatele wybory do ZPCZ,RN i kto nimi rządzi.
            Dobrego samopoczucia życzę i snoow o Hollywoodzie

• Gość: harc mistrz *--=== Re: Artykuł o szpiclu DORFIE (tylko konkrety) IP: *.1000lecie.pl 04.11.11, 17:43
              Z autokratami władzy tak już jest, że po wielu latach swego panowania... tracą realny kontakt z rzeczywistością i wydaje im się, we własnym poczuciu bezkarności oraz nietykalności, że MOGĄ WSZYSTKO. I wtedy popełniają błędy...

To, co powyżej Pani Basia napisała o byłym prezesie Dorfie, że... "Faktem jest, że zażądał wtedy trochę za dużo jak na kieszenie biednych już wtedy ludzi. 'Biedni ludzie' gdyby nie ten fakt co im był po kieszeni, nigdy nie zrobiliby rewolucji i ...itd...itp..." - jest tylko w małej części (tylko co do rewolucji) prawdopodobne.

Bo tę REWOLUCJĘ TYSIĄCLECIA nie zrobili (jak każą doświadczenia historyczne)... "młodzi, wykształceni i z wielkich miast", ale... zwyczajni starzy emeryci i renciści z osiedla. I oni ją doprowadzili do końca.

A wystarczyła tylko do jej wybuchu "mała iskra" i na Tauzenie... rozpętało się piekło. Wszystkie polskie telewizje to transmitowały z Tysiąclecia na cały kraj w swoich programach.
              Zaś eufemistyczne określenie, że... "zażądał wtedy trochę za dużo" - zupełnie mija się z prawdą. W terminie do 30 dni domagał się od członków sp-ni wpłat pieniędzy od kilku do kilkunastu tysięcy zł. Na liczbę blisko 8.000 członków zdążono wysłać tylko 2.000 pism z tymi żądaniami (25 %) i... tysiące ludzi przyszło pod SM "Piast", aby go "wywieźć na taczkach".
              [mówili wtedy, że uciekł z siedziby spółdzielni przez garaż podziemny?]

Wysyłkę pozostałych stert pism do członków z tymi żądaniami przytomnie wstrzymano, aby nie drażnić większej liczby ludzi. Później je zniszczono. W sumie chciał bezprawnie wyłudzić od członków sp-ni aż 24 miliony zł (!). Około setka ludzi jednak te kwoty wpłaciła, więc potem trzeba było im te pieniądze zwrócić.

To tylko jedna ze spraw p. D. ale o jakże wielkim ciężarze gatunkowym.
              Bo proszę spróbować sobie wyobrazić, czy w ogóle możliwym i realnym było, aby wyciągnąć od mieszkańców Tysiąclecia od KILKU DO KILKUNASTY TYSIĘCY ZŁOTYCH, gdy ci ludzie w ogromnej większości... żyją z dnia na dzień oraz z trudem "wiążą koniec z końcem"???
              Chyba z okien swoich bloków by wyskakiwali nie mogąc spełnić tak absurdalnego żądania.
              Sam więc sobie pan były prezes... "strzelił w kolano", albo "gola-samobója".
              Tak kończą swoje kariery oderwani od rzeczywistości autokraci...
              (HKP)
              ...
              CZUWAJCIE, SPÓŁDZIELCY!!!
              • Gość: Erna Hemingway Re: Artykuł o szpiclu DORFIE (tylko konkrety) IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.11, 18:46
                napisał harc mistrz *--===

> Sam więc sobie pan były prezes... "strzelił w kolano", albo "gola-samobója".
                > Tak kończą swoje kariery oderwani od rzeczywistości autokraci...
                > (HKP)

w rzeczy samej jak on to sobie wyobrażał??
                że pójdziemy do banku ,weźmiemy pożyczki i przyniesiemy mu ,
                w kolejce stojąc do okienka w sekretariacie.
                A jak ktoś nie przyniesie to mu kopa za brama Piasta i basta

Stary człowiek i może

p.s
                i tak trzeba dwa razy do roku przypominać następcy
                bo jak nie to out
                Holding Out For A Hero
                w doopach im się przewraca z dobrobytu
    • Gość: @bananówa Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.static.sitel.net.pl 04.11.11, 19:15
      hajotku...a skąd wiesz ?
      Gość: harc mistrz *--=== 04.11.11, 17:43 napisał
      Z autokratami władzy tak już jest, że po wielu latach swego panowania... tracą realny kontakt z rzeczywistością i wydaje im się, we własnym poczuciu bezkarności oraz nietykalności, że MOGĄ WSZYSTKO. I wtedy popełniają błędy...
      • Gość: teacher Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.11, 20:07
        To wynika z funkcji zarządzania.
        Jest wiele teorii o stylach zarządzania między innymi amerykański psycholog
        J. A. C. Brown przeprowadził ich klasyfikacje.

- styl autokratyczny - kierownik sprawuje całość władzy, z nikim nie konsultuje swoich decyzji, zdystansowany od swoich pracowników niejako wymusza posłuch za pomocą rozbudowanego systemu kar i nagród. jest kilka typów autokratów:
        - surowi - nigdy nie delegują swoich uprawnień, są pryncypialni, apodyktycznie, ale postępują sprawiedliwie;
        - życzliwi - sami ustalają, co jest najlepsze dla pracowników, ale czują się za nich odpowiedzialni;
        -nieudolni - to, jaki jest ich stosunek do podwładnych zależy wyłącznie od ich chwilowego nastroju.

Pan D. niewątpliwie był autokratą apodyktycznym i nastrojowym pośród uległych i emocjonalnie i finansowo uzależnionych przydupasów.
        I to go zgubiło.
        I bardzo dobrze sprawdziło się porzekadło ,że chytry dwa razy traci.
        Nie dopuszczał tego do siebie jak i żadnej innej filozofii zarządzania oprócz tej ,której uczono go w jego najwyższej szkole zarządzania.

Nie studiowałeś psychologii zarządzania ?
        W necie jest dużo w tym temacie. Poczytaj 'na dobranoc' zanim zaczniesz zarządzać ....
        • Gość: gil Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.11, 00:12
          Czymkolwiek Prezes by nie był i z kimkolwiek by się nie spotykał, to niezaprzeczalnym faktem jest , że Osiedle Tysiąclecia jest dużą Jego zasługą i tego Mu nikt nie odbierze.
          PS. Dobrych snów wszystkim ludziom na spokojnym i ładnym w księżycową, listopadową noc , Tysiącleciu.
          Czuwajmy, bo licho nie śpi...a są tacy PO-litycy, którzy spółdzielczość mieszkaniową chcą zniszczyć.
          • Gość: Mala genia Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.11, 08:25
            To wszystko zależy jak widzisz ( po czasie) od tego punktu widzenia czyli wzroczności.(?)
            Plusowa wzroczność to taka jak Twoja i moja i większości zwykłych członqw rzeszy piasta.
            Minusowa wzroczność to taka co sięga jednak więcej niż mniej, w rzeczy samej siedzi, a wynika z papierów i analizy tychże.
            Większość plusowa,papieru używa do wiadomych celi i dziwi się ,że czasem trafia prosto do nocnika z ręką bez papieru !
            Tak jak w tym pisie !
            Była wielka siła intelektów ,przywódca jak Ńapoleon nieduży,bystry,odważny.
            Napoleon ten od tamtego różnił się tym ,że tamten miał genialnych generałów,którzy ....
            wygooglaj sobie (pomiędzy umizgami do młodego niepisa) 'generałowie napoleona' i poznaj moc autokraty innego.
            Nie mam wzroczności ujemnej i niedowidzę już i w ogóle to mam talent mieszania w tym co wyżej , ale też nie do końca sprawnie .
            'Generałem' D. był i tego mu nikt nie odbierze, w jakim wojsq służył to wszyscy wiedzą
            i takie plucie na mundur to mnie się ogólnie nie podoba za żadne pieniądze.
            Jak o mnie chodzi to wolałabym mieć przed blokiem Rondo Doorfa , a nie Rondo Sławika.
            Nawet to rondo teraz jest jakby go nie było.Widać jedynie te dwa monstra activne.
            Na rondo wychodzą dwie drogi dodatkowo , a wjeżdżający spod activa na rondo nieraz jadą
            pod prąd bez objeżdżania ronda.
            Widzisz Gilu jedna wielka kupa na środku i to pod moimi oknami - niech to szlag.....
            Proqrator Kaziu dziwnie ufny jest temu co też wymodził sam .
            W ogóle to fajnie jest nocą , a tu cały dzień nowy się zaczyna i nie możemy go zmarnować na gonitwie królików pisowskich i piastowskich.
            Łabądki już przyleciały na nasze Maroko ,pora je nakarmić (byle nie drożdżami tzn chlebem )
            bo wyzdychają
            Time I said good bye

• Gość: ŁowcaKretynów Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.static.sitel.net.pl 05.11.11, 11:19
          Skończyłeś rządzić, to odlej się i walnij ale w wyro!
          • Gość: gil Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.11, 16:33
            kretyn, jak kretyn zostanie kretynem.
            Czuj duch kretynie-łowco.
            • Gość: niepis Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.183.153.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.11.11, 19:13
              dał głos złowiony gilowy :)
              na twoim gilek przykładzie widać ,że kretynizm jest nieuleczalny
              • Gość: gil Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.11, 21:39
                niepisku. spójrz w lustro...........
                Czuj duch.
                PS. Pampersy i nynu do pryka. Śnij sPOkojnie o 96 z .............
                • Gość: Ziobrzysta Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.static.sitel.net.pl 05.11.11, 22:10
                  Nie każdy potrzebuje pampersy...., jak ty gilo_kretynku. Poza tym....małpujesz etymologicznie, co ma wiele wspólnego ze sraniem na brzozie.
                  • Gość: gil Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.11, 22:45
                    Ziobrzysta się odezwał, ale heca....
                    A gdzieś tam słyszałem , że go na całego wypieprzyli.
                    Ale byli pisowcy tak mają, odradzają się jak FENIKS nawet z własnych gUwień.
                    Czuj duch ziobrzysto i wracaj do Brukseli na stałe. Kretynów mamy dość w kraju.
                    PS. niepis PO-trzebuje, niestety.
                    • Gość: ŁowcaKretynów Re: Artykuł o szpiclu ... IP: *.static.sitel.net.pl 06.11.11, 09:02
                      gilku, ciebie widać na forum; a poza tym....w domu wszyscy zdrowi? Śliczna pogoda, skocz na brzózki., wysraj się opal dzióbek a nie siedź na forum, zmień klimat .
                      • Gość: przy okazji Re: Artykuł o szpiclu ... IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 09:37
                        www.youtube.com/watch?v=p9-zYEhvLZo
                        oho ho ho
                        dziadek Popis tzn wymóżdżony Dżony wstał i zasuwa bajery łowiąc kretynów co to nawet jak nie mają nic do powiedzenia
                        wchodzą w śmiałe dyskusje i robią z nich swoje pole do POPISu.
                        Trudno i coraz trudniej się żyje na tym forum.
                        Jakby nie przystanąć i nie pochylić się nad tematem ,który niejednemu wydaje się wzniosły
                        nawet oczywisty bo politycznie profilowany
                        to zaraz pojawi się jakiś emocjonalnie przerośnięty specjalista i po dyskusji

No i po co wchodzić w dyskusję z takim niedojdą umysłowym?

Internet to wspaniałe okno na świat.
                        Czy koniecznie przez to okno trzeba zza zasłony pokazywać swoje zwoje?
                        Pokazuj tę dobrą twarz
                        jak ją masz!!!

• Gość: OkazB Katowice z lotu ...gila. IP: *.static.sitel.net.pl 06.11.11, 09:51
                          No właśnie, druga brzózka przed tobą, okazjonalnie.
                          • Gość: harc mistrz ;-(((( Re: Katowice (oraz Os.Tysiąclecia) z lotu ...gila. IP: *.1000lecie.pl 06.11.11, 14:51
                            Zaraz po nadzwyczaj wyrozumiałym o "WZROCZNOŚCI PLUSOWEJ" dla p. Dorfa - forumowym gilu, niesamowicie wazeliniarską konstatację (TYŻ "PLUSOWĄ")...Mała genia napisała w niniejszym wątku:

Nie mam wzroczności ujemnej i niedowidzę już i w ogóle to mam talent mieszania w tym co wyżej, ale też nie do końca sprawnie.
                            'Generałem' D. był i tego mu nikt nie odbierze, w jakim wojsq służył to wszyscy wiedzą
                            i takie plucie na mundur to mnie się ogólnie nie podoba za żadne pieniądze.
                            Jak o mnie chodzi to wolałabym mieć przed blokiem Rondo Doorfa , a nie Rondo Sławika.

[- Ufff... koniec tego ociekającego "wazeliną" cytatu.]

Tego co "Mała genia" napisała powyżej - nie da się ze spokojem czytać. ;-(((((((
                            I w ogóle obrazą oraz bluźnierstwem jest zestawienie (z okazji ronda pod swoimi oknami) takich diametralnie odmiennych i nie porównywalnych pod każdym względem... postaci.
                            Z wyróżnieniem... nie dla wielkiego bohatera Henryka Sławika, lecz dla... szpicla SB Dorfa.
                            - Geniu, jeśli jesteś rzeczywiście taka "mała" i tak mało wiesz... to poczytaj sobie:
                            www.youtube.com/watch?v=xftYh-eLO8M
                            (HKP)
                            ...
                            p. D. NIGDY NIE BYŁ ŻADNYM "GENERAŁEM W MUNDURZE" - NA CAŁE SZCZĘŚCIE, BO... W ŻADNYM "PROSZKU DO PRANIA" NIE DAŁO BY SIĘ TEGO MUNDURU JUŻ WYPRAĆ!!!

PS:
                            "Ani IXI, ani OMO... nie wypierze tak jak ZOMO"!!!
                            [przysłowie ludowe ze Stanu Wojennego, W TYM PRZYPADKU... dopiero by zawiodło ;-))))]
                            • Gość: harc mistrz & HKP Re: Katowice (oraz Os.Tysiąclecia) z lotu ...gila IP: *.1000lecie.pl 06.11.11, 15:05
                              W sprawie postaci Henryka Sławika - bohatera Polski i Górnego Śląska - suplement do w/w wpisu od harc mistrza:
                              www.youtube.com/watch?v=ENHhYpDIfwI&feature=related
                              Zobaczcie i ewentualnie poczytajcie sobie (po angielsku), jak tą wspaniałą postać historyczną widzi cywilizowany świat (być może o WZROCZNOŚCI "PLUSOWEJ" albo... HGW?).
                              (HKP - nie mylić z... HGW)
                              ...
                              CZUWAJ SERCEM I ROZUMEM!!!
                            • Gość: mala Genia Re: Katowice (oraz Os.Tysiąclecia) z lotu ...gila IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 15:57
                              Nie wnerwiaj się drogi Harc mistrzu ,że od mieszania w tym g temacie wzroczność się miesza kilka razy dziennie(w zależności gdzie oko przystawi)
                              Jak przyłożę oko do szyby na wschód i zamiast słonka co wstaje widzę facia co na balkonie w gaciach cygarete ćmi i spluwa w dół
                              to z plusa dostaję mniusa.
                              Jak na balkon wyjdę to mogę dzikiej muzy słuchać jeszcze długo za darmo
                              nawet jak już dawno drzwi zamknięte.
                              Żyć nie umierać i tylko myśl o tych 100 pokojach ,gdzie w każdym 100 łóżek i on po tych łóżkach się ciska i zasnąć nie może
                              mnie 3ma i
                              Myślę wtedy ,że tyle było krzyków i HalloA a wyszła AlloHa.
                              Jeden przeciw wszystkim mocnym w gębie ,a activy stoją i niczego się nie boją.

To czysta desperacja z moim imieniem ronda i nie ma nic wspólnego z postacią,której imieniem
                              ten plac nazwano.
                              Za mnie po mnie mogą sobie na nim wybudować jeszcze jeden blok 16 piętrowy
                              nie pożałuje wazeliny , zresztą macie własną.

www.youtube.com/watch?v=NKwlhc-ZWBs
                    • Gość: niepis Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.183.129.149.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.11.11, 15:31
                      tak czy inaczej -koniec kaczora jarusia :))
                      Jest już politycznym trupem :) Zapalmy mu świeczkę :)
                      (*)
                      • Gość: Kaczysta Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.play-internet.pl 06.11.11, 15:49
                        Nie pal , uważaj z ogniem otwartym , bo zagajnik brzozowy spłonie, i gile się spalą i galotki hajotkowi też się stlą.....! Pamiętaj o BHP i P.POŻ..! A nam tylko ....alika żal.
                        • Gość: niepis Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.183.129.149.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.11.11, 16:15
                          Kaczor -jakby nie było przygarnął zwierzę
                          i traktuje go lepiej od ludzi . Gdyby miał taki sam szacunek dla
                          drugiego człowieka jak dla kota, byłby całkiem miłym starszym panem . Niestety'
                          tak nie jest ,on nienawidzi ludzi .
                          • Gość: Kaczysta Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.static.sitel.net.pl 06.11.11, 16:36
                            Mnie się wydaje, że te wciórności są z tego powodu, że kot alik drapie mu wór w poprzek zamiast wzdłuż, ...? Pewnie alik zbyt małe pierzastego np. z gilków pokarmu dostaje...cy cuś...?
                            • Gość: niepis Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.183.129.149.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.11.11, 16:52
                              Myślisz ,że on ma jakiś wór ? :))
                              Na kartofle chyba ? ;)
                              • Gość: Kaczysta Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.static.sitel.net.pl 06.11.11, 18:40
                                Dobre , ...buhachchaahahaaaaa ! Myślisz, ze też świrgoli jak gilo_hajotek w szuwarach zamiast w brzózkach ?
                                • Gość: harc mistrz =--)-> TU... 154 "speców" rozmydla wątki na Forum GW - IP: *.1000lecie.pl 07.11.11, 10:55
                                  - zaś tamci "smutni panowie z SB"... byli wyszkolonymi fachowcami od paraliżowania spółdzielni oraz normalnego życia osiedli mieszkaniowych w Polsce. I tak już zostało...

Z tego też wynikają obecne tendencje partii PO... do ustawowego rozwalenia i likwidacji spatologizowanej spółdzielczości mieszkaniowej, poprzez "zastąpienie jej" (czymś o wiele gorszym dla osiedlowego mieszkalnictwa)... tzw. "WSPÓLNOTAMI MIESZKANIOWYMI".
                                  Czyli do przejścia ("przejściowego")... "z deszczu - pod rynnę"!!! ;-))))))))))

Skończcie więc już, Kochani Współ-Forumowicze, wreszcie to wrzucanie, gdzie się tylko na Forum da... sprawy Katastrofy Smoleńskiej, PiS-u, Kaczorów i pissdzielców od "nie.pisa", a także brzózek, gilo_hajotków i wiele innych "forumowych gniotków"...

Sprawa jest formalnie wyjaśniona i zakończona. Dwie komisje specjalne: rosyjska MAK-u i polska Millera, zbadały przyczyny tej katastrofy lotniczej w 2010 roku, i rzecz jest... (na co najmniej 50 lat - tak jak PO II WŚ sprawa zbrodni Katynia) k o m i s y j n i e oraz oficjalnie podana światu do wiadomości. I świat polityczny w to wierzy...

A wracając do sprawy Osiedla Tysiąclecia w Katowicach, to trzeba zauważyć, że to skupisko ludnościowe (po pozbyciu się p. Dorfaz SB)... wreszcie normalnie odżyło, pięknieje (pomimo developerskich zagrożeń) z dnia na dzień i... "na stare lata" (po jubileuszu XXV-lecia SM "Piast" Katowice)... zaczyna się dopiero i n t e g r o w a ć . To nas cieszy i zadowala.
                                  (HKP)
                                  ...
                                  CZUWANKO, DOBOROWA - FORUMOWA KOMPANKO!!!
                                  • Gość: gil Re: TU... 154 "speców" rozmydla wątki na Forum GW IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 11:39
                                    Halooooooo Harcmistrzu. Normalniejesz, czy dogania cię POmroczność jasna ?
                                    Sam opowiadasz bajeczki o minionej przeszłości , a aktualne PRAWDY chcesz utopić w bagnie chamstwa i nicości ??
                                    " Wolni ludzie tworzyć czas " / Norwid.
                                    Czuwajmy, bo licho nie śpi............
                                    PS. Marszałek Schetyna proponowany na wojewodę Dolnego Śląska........???
                                  • Gość: tereferum Re: TU... 154 "speców" rozmydla wątki na Forum GW IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 12:32
                                    -To był taki dobry człowiek.
                                    Jak mówi gil i Genia 'stawiał' bloki na Tauzynie, a przecież mógł wcale nie stawiać,
                                    tylko gdzieś tam nad Marokiem z paniami lekich obyczajów pić , palić i pieprzyć .
                                    -To był bardzo dobry człowiek .
                                    Jak szedł i ktoś mówił 'dziendobry' to odpowiadał 'dziendobry'
                                    -To był taki dobry człowiek.
                                    Prawie jak Lenin.
                                    Jak dzieci szły do szkoły i mówiły dziendobry to on też odpowiadał dziendobry ,
                                    a przecież taki komunista to mógł je powystrzelać.

Teraz pora na wprowadzenie podatków kastralnych czy katastrofalnych od naszych 'własnościowych, wyodrębnionych ' mieszkań i to równo i od tych wykupionych od komuny za duże pieniądze i tych co Kaczki rozdały jako karme przedwyborczą za symboliczną złotówkę.
                                    Jak co roku nie zapłacimy katastrofalnego to nie będzie ani wspólnoty ani współdzielczości
                                    tylko goowno w doopie.
                                    Ponoć już kombinują nad podniesieniem podatków od nieruchomości .
                                    Doborowa kompanka nie bardzo się zmieniła od pierwotnych czasów.
                                    Właściwie można po wykluczeniu z grona dwóch oszomułów powiedzieć , że jest to pierwotny skład sprzed zamięszania.
                                    Gadają zeon wcale stamtąd nie uciekł przez garaż w podziemiu .
                                    Jakby szukał masażystki to dajcie znać.

Wszystko ma swoją cenę
                                    • Gość: gil Re: TU... 154 "speców" rozmydla wątki na Forum GW IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 21:34
                                      tere.........piękne. Masz dobry gust i raczej wiesz co było i jest grane.
                                      Czuj duch.
                                      PS. Wszystko ma swój PO-czątek i kUniec / taki , czy inny /
                                      POdatkami się nie przejmuj.......
                                      Byle do wiosny pod nowymi rządami tych , których wybraliśmy by nas
                                      uszczęśliwili i okradali.
                                      • Gość: niepis Re:gilo rozmydla wątki na Forum GW IP: *.183.129.149.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.11.11, 21:41
                                        pociesz się gilowy,ciebie nie ma z czego okraść :) Ze starego roweru ? z biletu
                                        na tramwaj ?? :))
                                        czuj sruch !
                                        • Gość: gil Re:gilo rozmydla wątki na Forum GW IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.11, 22:05
                                          Jasne, ale ciebie połechcą po kieszeni , chociażby z tytułu POdatku katatastralnego za twoją PO-kumunistyczną chaupę krytą asbestem i drożejące pampersy.
                                          Czuj duch
                                          • Gość: harc mistrz & HKP PO b. prezesie Dorfie mamy na Tauzenie problem z d IP: *.1000lecie.pl 09.12.11, 10:56
                                            ... mamy na Tauzenie problem z developerami.

Kiedy p. Dorf zwąchał się z developerami, to w krótkim czasie, w latach 2006 -2008 - zanim się go pozbyto ze Sp-ni Mieszkaniowej "PIAST" Katowice 13 czerwca 2008 r. - zdążył jeszcze wyprzedać developerom z majątku spółdzielczego... aż 15 działek na Osiedlu Tysiąclecia.
                                            [5 dodatkowych działek wyprowadził do specjalnie powołanej Spółki z o.o. TBS-PIAST]

Okazuje się teraz, że najprawdopodobniej sam też został wkrótce... developerem (patrz artykuł z GW Katowice - poniżej):
                                            katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,7636221,Sufit_leci_ludziom_na_glowe__a_deweloper_niewzruszony.html
                                            I co bardzo jest ciekawe oraz wskazuje na korelacje czyli... powiązania, te 4 wieże apartamentowe przy ul. Chorzowskiej na Osiedlu Tysiąclecia, sprzedane developerowi "na odchodne" przez b. prezesa Dorfa... buduje f-ma developerska DOM-BUD, czyli ta sama, która jest negatywnym "bohaterem" powyższego artykułu prasowego w Gazecie Wyborczej z... Katowic.
                                            (HKP)
                                            ...
                                            A MIESZKAŃCÓW TYSIĄCLECIA, PROTESTUJĄCYCH PRZECIWKO ZAGĘSZCZANIU OSIEDLA I ROBIENIU Z NIEGO "GHETTA"... WSZYSTKIE TUT. WŁADZE MAJĄ W NOSIE vel W D...!!!
                                            ;-)))))))))))))))))))))))))))))))
                                            Z pieśnią na ustach i kielnią w ręku, budujemy, budujemy... mordy Wy moje!:
                                            www.youtube.com/watch?v=hlPlA6r9eWA
                                            • Gość: harc mistrz ERRATA Re: PO b. prezesie Dorfie mamy na Tauzenie proble IP: *.1000lecie.pl 09.12.11, 13:51
                                              Tak powinno być precyzyjniej napisane to długie (w powyższym poście) zdanie:

I co bardzo jest ciekawe oraz wskazuje na korelacje czyli... powiązania, te 4 wieże apartamentowe inwestora ACTIV INVESTMENT przy ul. Chorzowskiej na Osiedlu Tysiąclecia, na sprzedanych developerowi "na odchodne" przez b. prezesa Dorfa 2 działkach... buduje f-ma developerska DOM-BUD, czyli ta sama, która jest negatywnym "bohaterem" powyższego artykułu prasowego w Gazecie Wyborczej z... Katowic.
                                              (HKP)
                                              ...
                                              PRZEPRASZAM ZA PRZYPADKOWĄ NIEŚCISŁOŚĆ.
                                    • Gość: ,...., tereferum napisał(a): IP: *.c201.msk.pl 09.12.11, 12:27
                                      Ponoć już kombinują nad podniesieniem podatków od nieruchomości Dla urzędasów żerujących na społeczeństwie niczym huba jest gance-ganc czy będzie to forsa z tych czy innych podatków. Po prostu inne podatki i opłaty zostały "nakręcone" do rozmiarów monstrualnych. W podwyższaniu chodzi o to aby starczało na rosnące pensje rozrastającej się armii niekompetentnych urzędasów. Przez ostatnie 22 lat miłościwie panującego nam ustroju wywalczonego przez wybitnych solidaruchów pogłowie biurw wzrosło o 500%. Przez "przypadek" jest to zarazem elektorat POPiSu i PSL. Dzięki tej dalekowzrocznej polityce rządzących nami wybitnych solidaruchów (ich jedyną umiejętnością w latach '80 było sypanie piasku w trybki, rozrzucanie ulotek i organizowanie kontrpochodów 1-szo majowych -niektórzy próbowali wysadzać pomniki za co w nagrodę III RP dała im stanowiska marszałków, ministrów, posłów i senatorów) zatrudnienie znalazło 650 tysięcy obywateli bez kwalifikacji zawodowych. Teraz o wiele łatwiej jest zlikwidować kilka szkół podstawowych czy przedszkoli niż wypierdo... z pracy jedną biurwę dla której zabrakłoby forsy na wynagrodzenie. Przy okazji pooglądaj sobie z jaką prędkością rośnie cena np wody gdy Wodociągi stały się spółeczkami urzędu miasta i służą do finansowania etatów urzędniczych.
                                      Dzięki "S" dożyliśmy ciekawych czasów gdzie za działkę amfy albo znalezioną w śmietniku kromkę spleśniałego chleba ludzie będą podrzynać sobie gardła. Najważniejsze że mamy cel czyli listę 100 multimiliarderów w tygodniku "Wprost", którzy nie oglądając się wstecz doszli do czegoś w życiu potrzebując na to zaledwie kilku czy kilkunastu lat. Wystarczy jedynie odkładać grosz do grosza.
    • Gość: tauzenowiec Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: 194.146.249.* 12.12.11, 08:39
      Wyjątkowo wstrętna, obłudna, zakłamana i bezkarna "gnida"
      • Gość: . Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.c201.msk.pl 12.12.11, 09:06
        trzeba mieć dystans do wszystkiego www.youtube.com/watch?v=pLKy5-6wokw&feature=related
        • Gość: pytajniczek Z.R. Re: Artykuł o szpiclu DORFIE IP: *.181.206.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.11, 09:28
          Czy Dorf nadaje się do dekoracji "stajenki" - jako "bydło pospolite"???
          • chilligroup Re: Artykuł o szpiclu DORFIE 25.12.11, 12:13
            W stajence już wszystko obsadzone
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka