Dodaj do ulubionych

Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si...

IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 07.03.12, 10:23
...
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Trzeba nadrobic 60 lat zaleglosci IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 07.03.12, 10:29
      ... Jesli Katowice doprowadzono do takich zaniedban,
      ze teraz prawie wszystko wymaga przebudowy i generalnych remontow,
      to trzeba sie pogodzic z koniecznoscia parkowania daleko od centrum.
      Budowa jest budowa.
      BARDZO DOBRZE, ZE KOMPLEKSOWO PRZEBUDOWUJE SIE CALE CENTRUM
      - im szybciej tym lepiej,
      a spacerek od parkingu do pracy, sklepu, czy kina jeszcze nikomu nie zaszkodzil.
    • Gość: SI Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 10:30
      Co za problem zostawić samochód np. w pobliżu pętli tranwajowej i przesiąść się do tranwaju?Z każdej strony Katowic jest taka możliwość,ja osobiście jadąc z Siemianowic zostawiam auto przy pętli słonecznej i w 5min. jestem w centrum Katowic,bez stania w korku i bez szukania miejsca parkingowego!
      • Gość: teacher Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 10:41
        Jestem lektorem i ucze w kilku firmach w katowicach, codziennie wożę ze sobą kilkanaście książek na zajęcia (różne grupy, różne poziomy itd). Nie wiem ile mój kręgosłup to wytrzyma jesli będę musiała dźwigać te kilogramy od firmy do tramwaju do autobusu do firmy itd...
        • Gość: Wielbiciel D Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.c193.msk.pl 07.03.12, 10:53
          Biust będzie jędrniejszy od ćwiczeń :P
        • Gość: eee Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 10:59
          przynajmniej się nie roztyjesz, teraz wszystkie te baby cyc po kolana, brzuch, udziory...
          • Gość: tede Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:27
            ...za to twojej głowy już nic nie uratuje szowinistyczny zboczeńcu..
            • Gość: pasażerka Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.zanet.pl 07.03.12, 12:56
              Czemu szowinistyczny?? Ruch na świeżym powietrzu sprzyja każdemu. Jęczenie, że przez centrum jedzie się godzinę świadczy moim zdaniem naprawdę albo o ogromnym lenistwie albo o zwykłej głupocie. Kto mu każe? Też by sie wzial za siebie. Może tyłeczek będzie zgrabniejszy? :)
              • Gość: tede Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 13:00
                Szowinistyczne są te wszystkie seksistowskie uwagi skierowane do kobiet? Mieszczą się w twoim repertuarze? Chciałabyś coś takiego usłyszeć o sobie (o cellulicie, rozstępach, kłopotach z nadwagą, cerą itd)?
                • Gość: hej Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.internetia.net.pl 07.03.12, 13:12
                  Ale on ma rację, kobiety w Polsce są coraz to tłuściejsze. Żrą hamburgery i pizzę, bo gotować nie potrafią, a gotującego frajera nie są w stanie tolerować (bo co to ya chop, chop to ma zarabiać kupę szmalca), brykami pomykają, zero ruchu, co najwyżej raz na miesiąc do fitnesu schabami pomachać i tłustymi zadkami. Niedługo ten dowcip o krowach na zachód od Odry będzie przerobione na tuczniki na wschód od Odry i żadna ministra wam nie POmoze.
                  • Gość: tede Paraliż miasta~Fitness?! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 13:17
                    Ale co to ma do rzeczy?! Że niby co: niefrasobliwy inwestor i wykonawca zapewniają nam za free darmowy program treningowy?! Na ulotkach i plakatach takich zachęt nie ma. To ma być sposób prezydenta na poprawienie kondycji mieszkańców?! :)) jaja sobie robisz
                    • Gość: ted Re: Paraliż miasta~Fitness?! IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:59
                      Każdy sposób dobry jeśli jest skuteczny :)
                      • Gość: pasażerka Wielka szkoda, że ktoś jest przeciwny zmianom IP: *.zanet.pl 07.03.12, 18:38
                        Wielka szkoda, ale wygląda chyba na to, że pan Warzecha jest po prostu przeciwny przebudowie obskurnego Rynku...? Uszok ma wiele za uszami i ja go nie wybierałam, ale wygląda na to, że niektórym jest w niesmak, że za Uszoka naraz jest tyle zmian na lepsze. Ja nie mowie, ze to jest zasługa Uszoka, ale PO po prostu nie zbije kapitału i dlatego taki lament?
                • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:20
                  Pasażerka nic takiego nie usłyszy bo po tym co pisze wnioskuję, że dba o siebie, a nie wozi czterech liter od progu do progu :)
            • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:19
              To nie żaden zboczeniec tylko koneser pięknych kobiecych ciał nie zniekształconych wożeniem tyłka od progu do progu :) Zrobienie kilku kroków jeszcze nikogo nie zabiło :) Chyba że na KUL-u uczą inaczej... :)
        • Gość: gość Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 07.03.12, 12:27
          nie widzę problemu - przeprowadź się do wiednia - tam ścisłe cwentrum jest dostępne dla samochodów od 7 do dziesiątej , a objechanie 7km ringiem i to gdy nic nie remontują zwyczajowo trwa w szczycie conajmniej godzinę!!!!
          • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:23
            Dla ludzi którzy mieszkają w mieście to nic nowego, ale reszta tego nie zrozumie :)
        • Gość: ja Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 18:55
          kup sobie walizeczke na kółkach! Powodzenia!
      • Gość: tede To dostań się teraz na AWF lub na Brynów w 5 minut IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:08
        ...spacerkiem
        • Gość: hej Re: To dostań się teraz na AWF lub na Brynów w 5 IP: *.internetia.net.pl 07.03.12, 13:16
          gdzie jak gdzie, ale na AWF to tylko sprintem, kobitko, sprintem, urozmaiconym przeskokami przez różnego rodzaju barierki i żywopłoty. Raz, dwa, raz, dwa, raz, dwa..
      • zolza1983 Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam 07.03.12, 17:52
        Mieszkam w centrum Katowic, pracuje w Zabrzu, samochdem do końca lutego - 30 min, od poniedziałku - 50 min, komunikacja miejscą - 90 min
    • Gość: TT Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 10:38
      10 kilometrów w 50 minut, to prędkość pieszego? Oj Warzecha, Warzecha, krucho z matematyką było u was na tej teologii.
      • Gość: hann-a Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.centertel.pl 07.03.12, 11:18
        pokonanie kilometra zajmuje mnie więcej pięć minut
        • trzezwy.umysl Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam 07.03.12, 11:33
          O ile chodzi się z prędkością 12km/h.. - to jest średnia prędkość chodziarza.. Normalny zdrowy człowiek przemieszcza się z prędkością około 4-5km/h. Przejście 10km zajmuje więc ponad 2 godziny!!
          • Gość: tede 10km/h to tempo normalnego piechura... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:13
            ... a może jeszcze wynajęci klawiszowcy napiszecie, że to całkiem normalna prędkość samochodu... z 1900 roku;))
            • trzezwy.umysl Re: 10km/h to tempo normalnego piechura... 08.03.12, 02:43
              Wytrzeźwiej zanim coś napiszesz. Prędkość doświadczonego piechura na utwardzonej drodze to 7km/h (wiki: goo.gl/OJDV9). Powyżej tej prędkości jest już marszobieg. Normalny człowiek porusza się tak jak wcześniej napisałem 4-5km/h. I ta prędkość nie jest uzależniona od opcji politycznej więc Twoje insynuacje upchnij sobie w buty pomiędzy wystającą słomę. Tak się składa ze dojeżdżam do Katowic do pracy i każde roboty są dla mnie utrapieniem. Ale uważam ,że bez sensu jest rozciągać przebudowy w nieskończoność tylko po to żeby ktoś mógł zaoszczędzić 30 min w samochodzie. Tak jak tu ktoś już napisał - najlepiej zostawić wózek na pętli i dojechać tramwajem. Centrum Katowic powinno się zmienić na raz - najlepiej CAŁE. Mam nadzieję, że wyburzą też kiedyś wreszcie Zenit - obleśny i nie pasujący do niczego. Najlepiej gdyby odbudowano tam przedwojenną kamienicę. To samo z nijakim domem prasy.
      • Gość: iljicz Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.itfc.com 07.03.12, 12:15
        Pewnie mu byla potrzebna tylko do liczenia aniolow na glowce od igly.
        • Gość: tede Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:19
          lepsze to niż wykształcenie górnicze - jak widać - do niczego nieprzydatne w mieście
        • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:25
          Myślę że nawet do tego była zbędna. Podobno na KUL-u są do tego specjalne kalkulatory, żeby głupie zajęcia z matematyki nie odciągały studentów od klepania paciorków :)
      • Gość: TD 10km/h to normalne tempo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:31
        ...widać dawno nie chodziłeś... wszędzie cię wożą...
    • Gość: panikasch radny Adam Warzecha IP: 109.95.203.* 07.03.12, 10:40
      Adam Warzecha – urodzony 24 grudnia 1967 w Katowicach.

Absolwent Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego (1993).

dziekuje nie mam wiecej pytan
      • Gość: tede Re: radny Adam Warzecha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:14
        A ty skończyłeś coś oprócz szkoły zawodowej i WUMLu?
        • Gość: pasażerka Re: radny Adam Warzecha IP: *.zanet.pl 07.03.12, 12:59
          rocznik '67, a już nie potrafi chodzić pieszo? Pewnie się roztył niemiłosiernie? :/
          • Gość: tede Re: radny Adam Warzecha IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 13:04
            ..no widzisz, a ty nie dość że brzydka, to jeszcze głupia...
            • Gość: ted Re: radny Adam Warzecha IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:40
              Oj tede nie ładnie tak. Jak już ci brakuje argumentów to skończ dyskusję a nie obrażaj rozmówcy.
              • Gość: pasażerka Re: radny Adam Warzecha IP: *.zanet.pl 07.03.12, 18:34
                Dzięki ted :-* A pan wyżej sam sobie wystawia świadectwo takimi słowami.
        • Gość: ted Re: radny Adam Warzecha IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:16
          Lepsza dobra zawodówka, bo daje pożyteczny zawód niż liczenie aniołków na KULu :)
      • Gość: katttowitzer @panikasch IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:54
        ...może lepiej siedź już w Tychach i już się nie wychylaj...
    • Gość: Paszczak Łubudubu, niech żyje prezydent Naszego klubu... IP: 88.220.76.* 07.03.12, 10:48
      ... cierpliwie czekam aż wszyscy koledzy, koleżanki i podwładni Uszoka zarejestrują na forum pełne poparcie dla prezia.

PS. "Ja byłem chory w zeszłym tygodniu i nie mogłem".
      Prezio robi wszystko po swojemu budując piękne, wspaniałe i nowe Katowice.
      I ma gdzieś reakcyjnych mieszkańców nie rozumiejących jego wspaniałych wizji.
    • Gość: ah Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 10:52
      tak Biskupski....masz racje...w tym miescie nie da sie nic zatrzymać....ale na szczęście takich baranków jak ty jest mało....grzeszysz brakiem wiedzy albo kłamiesz :)
      w każdym innym mieście można zatrzymać KAŻDĄ budowę na KAŻDYM etapie.....prócz Katowic....tutaj nie da sie NIC zatrzymać...bo pewnie to jest poza obszarem decyzyjnym prezydenta który nie potrafi podejmować decyzji.
      • Gość: IdzSpac Co fakt, to fakt, biskupski pier$%# jakby sie IP: 91.198.53.* 07.03.12, 13:06
        szaleju najadl, ale jak szefuncio smaruje to i wlasne gluty smakuja jak miod gdy szefuncio zapyta, co nie?
        • Gość: z miasta Re: Co fakt, to fakt, biskupski pier$%# jakby sie IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 14:09
          Sądząc po kulturze wypowiedzi głosowałeś na PO? Zgadłem?
    • Gość: xyz Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.c193.msk.pl 07.03.12, 10:52
      warzecha.katowice.pl/?page_id=2
      • Gość: SI Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 11:08
        Cytat z profilu pana Warzech:
        Wraz z klubem radnych PO inicjator budowy wielopoziomowych parkingów i centrów przesiadkowych, które pozwolą na odkorkowanie centrum miasta. Jego działania zmierzają w kierunku przekształcenia Katowic w miasto przyjazne mieszkańcom, z którego wszyscy będziemy dumni. Zwolennik odważnych, dynamicznych i energicznych działań inwestycyjnych zwłaszcza w zakresie przebudowy centrum miasta. Jego interwencje i interpelacje dotyczą kwestii poprawy jakości życia w Katowicach, szczególnie zaś w zdegradowanych oddalonych od centrum dzielnicach. Rozwiązuje też palące i bolesne problemy zgłaszane na co dzień przez mieszkańców.

To jak panie Warzech zostawiamy samochody na obrzeżach miasta i dbamy o przyjazne centrum czy pakujemy sie samochodami pod każdą intytucje w której mamy sprawe do załatwienia?Z pana słów czuć obłudą na kioletr!
        • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:29
          > Zwolennik odważnych, dynamicznych i energicznych działań inwestycyjnych zwłaszcza w zakresie przebudowy centrum miasta.

:)))))))))) Padłem ze śmiechu :))))) Gdybyśmy liczyli na energiczne i dynamiczne działania Warzechy i jego kumpli z PO to Rynek w tym kształcie doczekałby XXII wieku :))) Chyba że w tych działaniach mieszczą się energiczne próby upieprzenia każdej inwestycji w tym mieście. To zgoda.
      • Gość: tede Interpelacja o odkorkowanie centrum Katowic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:42
        ziom, interpelacja jest na tej stronie: warzecha.katowice.pl/?p=1264
        widać, że Biskupski niczego nie skumał
        • Gość: pasażerka Re: Interpelacja o odkorkowanie centrum Katowic IP: *.zanet.pl 07.03.12, 13:05
          To jest zwykłe jątrzenie.
          • Gość: tede Re: Interpelacja o odkorkowanie centrum Katowic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 13:08
            ...to jest niestety obraz życia mieszkańców tego miasta - ale ty nie masz o tym pojęcia, bo tu nie mieszkasz...
          • Gość: ted Re: Interpelacja o odkorkowanie centrum Katowic IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:42
            To nie jest nawet jątrzenie tylko chęć zwrócenia na siebie uwagi przez nędznego POlityka. Nic więcej.
    • Gość: oszuk Co ja pacze? IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 10:58
      Co ja pacze?

No tak, PO. Zablokuja wszystko i niczego nie będzie. Nie woź Pan du.y blaszakiem po centrum jak sie nie podoba!

Przecież kiedyś to musza zrobić, jak to maja zrobić? Trzeba być wyjątkowo #$#$## aby tego nie rozumieć.

--
      tukato.pl/art/w-tychach-zaczyna-sie-komunikacyjny-armagedon/
      • Gość: tede Re: Co ja pacze? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:21
        ... Trzeba byś wyjątkowym #$#$# i analfabetą, żeby nie zrozumieć co napisane
      • Gość: hej Re: Co ja pacze? IP: *.internetia.net.pl 07.03.12, 13:20
        Platfusom się nic nigdy nie POdoba, najgorsza możliwa opozycja zawsze i wszędzie tam gdzie są opozycją. Gdy już się biorą za kierowanie czymkolwiek to efekt tego jest n.p. w Szczekocinach.
    • Gość: Kris D Fandzolicie Panowie Radni IP: *.sileman.net.pl 07.03.12, 10:59
      Korki i tak będą, tymbardziej, że Rynek jest i tak zamknięty dla ruchu. Lepiej zrobić wszystkie najtrudniejsze prace razem i skumulować utrudnienia w jednym okresie, niż potem kisić się w robotach drogowych przez najbliższe 10 lat!
    • Gość: aaa Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 11:03
      Jak się nic nie robi to nie ma problemów. Pan Warzecha chyba o tym niewie. Jesli ktoś niezna się na budowie to niewie jakiej to pracy wymaga. Lepiej zamknac wiecej ulic zeby było bezpieczniej niż jakis wypadek miałby się wydarzyc. Ale żeby takie żeczy przewidywac trzeba się na tym chodź troche znac :)
      • Gość: tede pżes gżedźnoźdź jósz nie piż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:35
        ...widać, że ta ortografia celowo przesadzona... daj już spokój żałosny najemniku..
        • Gość: aaa Re: pżes gżedźnoźdź jósz nie piż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 07:33
          Obraźliwe komentarze zachowaj dla siebie i twoich znajomych. Na pewno będą za nie wdzięczni :)
    • Gość: marzena Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.welnowiec.pl 07.03.12, 11:07
      co za bzdury w katowicach są zawsze korki niezaleznie od tego czy jest remont, przebudowa czy jakis pajac skaczacy z mostu...;-)
      • Gość: PajacCieSplodzil Pajac Cie splodzil... IP: 91.198.53.* 07.03.12, 13:08
        ... a i widac ze cos Ci po ojcu zostalo...
    • Gość: haaaaaaaaaaaaaaaa! Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.12, 11:14
      "
      Stąd mały eksperyment - wyjaśnia. Okazało się, że przejechanie dziesięciu kilometrów przez centrum Katowic zajęło radnemu 50 minut. - To prędkość pieszego. Nikt mi nie wmówi, że nie ma utrudnień - mówi Warzecha."

no to ja chce zobaczyć jak radny robi ten dystans (10km) w 50 minut :D stawiam 1000 zł :D
      • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:45
        Ten facet pewnie nigdy nie przeszedł pieszo dalej niż od drzwi samochodu do kanapy w salonie więc skąd ma wiedzieć takie rzeczy? :)
    • Gość: AB Jak jest remont to musza być utrudnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 11:26
      Czas najwyższy, że ruszył remont rynku w Katowicach. Za kilkanaście miesięcy Katowice zmienia swój wygląd na bardziej nowoczesny. Przy tego typu pracach muszą wystąpić utrudnienia. Panu Radnemu proponuję parkowanie na obrzeżach miasta i spacer do centrum, okazja do bliższego kontaktu z architekturą Katowic.
      Pozdrawiam
      • Gość: tede Re: Jak jest remont to musza być utrudnienia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:24
        utrudnienie utrudnieniami - ale sposób zarządzania tym bałaganem to kpina...
    • Gość: witt A co z Parkiem Wodnym?... IP: 213.227.87.* 07.03.12, 12:04
      Kolejny projekt przedwyborczy? Od dziesieciu tylko slysze ze jest w planach a najglosniej przed kolejnymi wyborami.
      • Gość: jacek Re: A co z Parkiem Wodnym?... IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:47
        O ile radni PO nie zechcą udupić także tej inwestycji to powstanie.
    • Gość: KKK Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.123.201.53.jotanet.pl 07.03.12, 12:38
      Nie remontują - źle !
      Remontują - źle !
      I weź tu ludziom dogódź ...
      • Gość: tede Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:47
        chodzi o to, że:
        ŹLE remontują
        i
        ŹLE zarządzają
        • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:49
          Powiedział specjalista od zarządzania niebiańskimi chórami po KUL-u... :)
    • Gość: Katowiczanin ZAWSZE ŹLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 12:44
      No a jak można przebudować centrum nie zamykając dróg? Jak nie było nic robione- źle. Jak teraz jest robione- źle. Z jakiś powodów zostaną przerwane prace Inie daj Boże)- źle. Zawsze źle - jak tu zadowolić Polaka? Nie da się. Jak zmienimy mentalność, to może będzie nam się żyło lepiej. Trudno, trzeba to zrobić aby Katowice wreszcie wyglądały jak nowoczesne miasto a nie zaściankowa prowincja.
      • Gość: tede Nie potrafią nawet jednej sygnalizacji... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:49
        ... przeprogramować, a się wzięli za przebudowę miasta.
        Banda amatorów...
    • 1jasiu88 Remontują-źle.Nic by nie robili-też źle. 07.03.12, 12:52
      Polakowi nie dogodzisz.
      • Gość: tede Źle remontują - nie potrafią... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.12, 12:56
        ... nie znają się na tym..
        ... podstawowe sprawy skopali...
        • trzezwy.umysl LOL.. znalazł się ekspierd od siedmiu boleści 08.03.12, 02:52
          Czyżbyś się nie załapał? :)
      • Gość: ZnaFca Dogodzisz, tylko zrob co masz zrobic IP: 91.198.53.* 07.03.12, 13:09
        logicznie i porzadnie, a nie na odp***dol sie - pod publiczke!
        • Gość: dan Re: Dogodzisz, tylko zrob co masz zrobic IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 14:04
          Tak jak partyjni koledzy Warzechy robią np. na kolei? Logicznie i porządnie?
      • Gość: ted Re: Remontują-źle.Nic by nie robili-też źle. IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:52
        Polakowi dogodzisz, to PO-lakowi nie dogodzisz, bo z woli mieszkańców Katowic kibluje w opozycji i zajmuje się wyłącznie torpedowaniem inwestycji w mieście.
        • trzezwy.umysl Re: Remontują-źle.Nic by nie robili-też źle. 08.03.12, 02:51
          Żeby być uczciwym musisz przyznać, że druga opcja robi to samo.. a opcje poboczne tym bardziej i głośniej bo muszą wyjść z cienia. Wszyscy oni pchają się do koryta i próbują krytykować oponentów - bo żaden nie może się niczym pochwalić, więc jedyne co im pozostało to dowalać drugim i dbać, żeby oni też nie mogli się niczym pochwalić. Taka własnie jest Polska.
    • Gość: js Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: 194.9.52.* 07.03.12, 12:58
      Ja porosze pana Uszoka o stale usprawiedliwienie spoznien dziecka do szkoly!!! przeciez chyba mozna cos pomyslec inaczej a nie caly ruch Katowic puscic Sądową to jest horror przed 8 rano!!!
      Ale pana Uszoka zdajesie obchodzi tylko jego wizerunek a mieszkancy niech sobie narzekaja i sie sami martwa...!!! "piekna" postawa samorzadowca....
      • Gość: oszuk Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 13:17
        to się nie spóźniaj, rusz tyłek z domu wcześniej.
        • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:55
          Dokładnie tak. Ostatnie kilkaset metrów przejdź pieszo, dzieciak będzie zdrowszy, bo pewnie i tak ma zwolnienie z WFu bo tam trzeba biegać a nie da się jeździć po sali gimnastycznej samochodem :)
    • Gość: Kierowca Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.opera-mini.net 07.03.12, 13:22
      Bo tramwaje należy zlikwidować i drogi w te miejsce zrobić. Większość ludzi jeździ autami ponad 85% a z reszty tylko niewielką część tramwajami. Po torowisku jeżdżą tylko tramwaje a kierowcy z podatków to sponsorują.
    • Gość: kato Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.mentorg.com 07.03.12, 13:26
      Głupota, według was lepiej żeby nic nie robili i Katowice wyglądały by nadal tak jak je niemcy zostawili!! Obudźcie się wreszcie się coś w tym mieście ruszyło.
      • Gość: ted Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 13:56
        Każdy prócz Warzechy to rozumie.
    • Gość: Pacyfik Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam si... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 13:42
      Witam,
      Cieszę się, że ruszyły prace związane ze zmianą oblicza Naszych Katowic. Pracuję w południowej części Katowic ale praktycznie każdego dnia muszę pojawić się w centrum w celu załatwiania bieżących spraw służbowych. Wiem, że się remontuje, wiem, że się zmienia. Parkuję więc dalej i korzystam z komunikacji lub spaceru. Z uśmiechem na twarzy widzę, co się dzieje w Katowicach. Marudzenie, jak Pana Warzechy i innych nudzących się najwyraźniej obywateli nic kreatywnego nie wniesie. Proponuję się więc uzbroić w cierpliwość, stanąć za Prezydentem, firmami wykonawczymi, i wspierać ich w działaniu. To z całą pewnością będzie ich wszystkich motywowało do pracy.
      • Gość: hmmm Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.12, 13:58
        Warzecha w cywilizowanym kraju miasta ograniczają ruch samochodowy w centrum. A już nie mówiąc o rejonach w pobliżu rynków miast gdzie nawet gdy jeszcze samochód rządził były już one wyłączone
        • Gość: petrus Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:09
          W cywilizowanych krajach masz centra przesiadkowe, parkingi i dobrze skorelowany transport publiczny. Powiedz mi na jakim parkingu mam zostawić auto w rejonie pętli brynowskiej by było bezpieczne ?
      • Gość: juzza Re: Katowice stoją w korku. "Niech prezydent sam IP: *.waldex.net 07.03.12, 15:31
        Tu nie o to chodzi, żeby nie przebudowywać, ale o to, zeby robić to z głową. Jeśli remontujesz dajmy na to swój dom, w którym w czasie remontu musisz mieszkać - to robisz to tak, żeby dało się żyć, a nie wszystkie pokoje, kuchnię i łazienkę na raz, prawda? Tu też tak być powinno - tylko w większej skali. Co do samego remontu - jestem niestety pesymistą. W latach bodajże 2005-2006 przybudowywane było Rondo - to też miała być nowa jakośc i nowy obraz Katowic. Skończyło się tak, że od strony Koszutki ('ćwiartka Ronda do niej przylega) - najpierw pocięto wszystkie chodniki i ulice, w celu przeniesienia spod Ronda różnych instalacji - potem, zamiast wymienić zniszczoną nawierchnię w całości to ją połatano - dziś są tu już same dziury, wycięto ponad 40 dorodnych drzew odgradzających osiedle od Ronda, potem zdjęto zakazy wjazdu na taki mini skwer - co po 5 latach skutkuje, że zamiast trawników, całkiem z resztą ładnych - jest rozjeżdżone przez auta klepisko/bagno - w zależności od pogody) itd. Wracając do przebudowy Rynku - już żal mi mieszkańców sąsiadujących - bo wg tego wzorca - rynek może i będzie, ale w okół zostanie syf i malaria... :(
    • Gość: Reden Jaki remont? IP: *.esilco.pl 07.03.12, 14:06
      Tu nie chodzi o żaden remont, tylko dostosowanie układu komunikacyjnego dla Vagina Center.
      Miasto robi dobrzee prywatnej firmie.
      • Gość: petrus Re: Jaki remont? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:12
        Dokładnie tak jest ! To nie przebudowa rynku lecz zmiana układu komunikacyjnego dla vaginy przy pl.Szewczyka. Nie ma koncepcji, a co dopiero projektu przebudowy rynku, zaś wszyscy z Sołtysem na czele doznają orgazmu i wpierają ludziom ciemnotę.....
        • Gość: ciocia Krysia Re: Jaki remont? IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 14:19
          Mniej pornosów chłopcy to się wam wagina nie będzie rzucać na oczy
          • Gość: petrus Re: Jaki remont? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:59
            czytaj ze zrozumieniem ciotko Kristo ! W oparciu o jakie koncepcje i zatwierdzony projekt jest przebudowywany Rynek ?
          • Gość: ... Re: Jaki remont? IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 07.03.12, 18:39
            Ciocia Krysia mo recht.
    • tadeusz542 Uszok jeździ po zamkniętych ulicach 07.03.12, 14:07
      Niech ten rzecznik nie pieprzy bo sam widziałem Uszoka jadącego 3-go Maja i przez Rynek na Korfantego .
      Skoro dziad jest taki mądry to niech korzysta z przejazdów jakie zafundował pozostałym mieszkańcom Katowic.
      Nie wiem o co tu chodzi ale z pewnością nie o to żeby miasto się rozwijało bo nie da się rozwijać czegoś co ma zaciśniętą pętlę na szyi .
      • Gość: katowiczanin Re: Uszok jeździ po zamkniętych ulicach IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 14:12
        Jak widzisz nawet z tą pętlą którą (niepo)radni z PO zaciskają temu miastu na szyi Katowice to obecnie najdynamiczniej przebudowujące się miasto w Polsce.
    • Gość: Jot "rynek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:09
      Katowice mają paskudny "rynek" - źle
      W Katowicach remontowany jest "rynek"- też źle.
      Niektórzy to chcieli by zjeść ciastko i mieć ciastko
      • Gość: Traveler Re: "rynek" IP: 194.11.254.* 07.03.12, 15:33
        Ja do przebudowy rybku samej w sobie nic nie ma do zarzucenia. Rybke nie byl modernizwoany od pol wieku. Jedyny problem to moment wykonania tego planu. Ja niestety Prezydenta MIasta kAtowic zrzucil bym ze stolka za taka decyzje. Jestem osoba, ktora dojezdza z siemianwoic do pracy na os. Paderewskiego. jakis rok czy dwa lata temu przez przebudowe dw. PKP zostalem pozbawiony dojazdu bezposredneigo sutobusem 110. Przezylem, bylo polaczenie przez rynek z przesiadka. Dostosowalem sie. Zamkneicei rynku okazalo sie jednak przeszkdoa nei do przyjecia. W poniedzialek spoznilem sie od pracy pol godz.! Jako ze pracuje w godz. 9:00-17:00 nie wiele czasu ,oge poswieciec rodzieni wracajc o 18stej do domu. Rodzina sie przyzwycaila bo rano jeszcze moglem pare chwil z nia psedzic. ale przejedchanie 10 km w poltora godz. autobusem to dla mnie za wiele! Trmawaj tez nei jest rozwiazaniem bo na os. paderewskeigo nie dojezdza, a jadac nim po warszawskiej to przeszkoda jest zamkniety most na granicznej. Rozwiazaniem bylby samwochod, wczesniej tak czaem jezdzielm, ale wydawanie 250 zl na paliwo na miesiac jest ponad nasz domowy budzet - prosta kalkulacja, albo tydzien nie jemy albo KZK GOP. Pozostaje na piechote isc do pracy to w koncu tylko 10 km, szkoda tylko ze zaden z emnie korzeniowski,a do tego nie chce spedzac 3 godz. idac do pracy. Szkoda mi tylko z enie jestem mieszancem katowic, moglbym nie zaglosowac na prezydenta w przyszlych wyborach...
        • Gość: katowiczanin Urzekła nas twoja historia IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 15:47
          Zawsze możesz poszukać roboty w Siemianowicach gdzie nic się nie remontuje i dojazd wszędzie jest super, prezydent jest super i w ogóle fajnie, tylko dlaczego do pracy jeździsz do Katowic, skoro tam tak fajnie?
          Możesz poszukać mieszkania w Katowicach koło pracy, np. na Paderewie - będziesz chodzić do roboty spacerkiem. Możesz poszukać innej roboty, do której będziesz mieć lepszy dojazd.
          Ale skoro wybrałeś mieszkanie w Siemianowicach bo tam tanio, to my mieszkańcy Katowic mamy w głębokiej d..pie twoje problemy z dojazdem bo masz je na własne życzenie. Ja już trzy razy zmieniałem mieszkanie właśnie z tego powodu, żeby nie marnować czasu na dojazd tylko móc poświęcić go rodzinie. Polecam.
          • Gość: traveler Re: Urzekła nas twoja historia IP: 194.11.254.* 07.03.12, 16:16
            Az zal komentowac trwoja wypowiedz. 3 razy sie juz przeprowadzales z rodzina. Hmmm...w idze ze twoja rodzina uwielabia zmieniac szkoly przedszkola, adres zamieskania dokuemnty a co najwazneiejsze znajomych, odleglosc do bacbci kuzynow itp. ale co tutaj komentowac, od razu widac jak niska wartosc ma dla ciebie rodizna i dom to miejsce gdzie kazdy powinie czuc sie bezpiecznie jako w tym jedynem miejscu na calym swiecie. A apropo pracy, nie saze bym do emerytury pracowal w jednej firmie a zywot ludzi wedrownych mi raczej nie odpowiada. Ale coz, dyskutuje tutaj zapewne z osoba ktora nie musi sie liczyc z kredytem na miesjanie tylko moze zmeiniac kazde lokum jak rekawiczki...
            • Gość: pasażerka Brak slow IP: *.zanet.pl 07.03.12, 18:42
              Napisales, ze "szkoda, ze nie jestes mieszkancem Katowic to bys tu glosowal". I cale szczescie, ze nie jestes skoro masz takie nastawienie do inwestycji w miescie! Wyprowadz sie na wies jak tesknisz.
        • Gość: synek Re: "rynek" IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 16:27
          po co jezdzisz do roboty az na paderewe skoro nie jestes w stanie zarobic w niej nawet 250 zeta na paliwo? ulice tam zamiatasz? jak postanowiles placic podatki w siemianowicach to idz tam to urzedu miasta i popros o dofinansowanie na przewozy pracownicze do katowic.
        • Gość: tratarata Re: "rynek" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 18:08
          Wiosna idzie, idealna trasa na rowerek :) A i przy 20 stopniowym mrozie widziałem jeżdżących....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka