Gość: sceptyk IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.12, 12:27 Czy były prokurator a obecnie adwokat Jacek K., który próbował wymusić na niej zeznania poprzez straszenie kolejnymi aresztami wobec takiego obrotu sprawy zostanie pociągnięty do odpowiedzialności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flam Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 12:58 Mimo uniewinnienia coś mi tu pośmierdywa. Dlaczego?. Bo nikt niewinny nie nadaje na swoją koleżankę w celu chronienia swojej d...y. A jej zeznania dla mnie tyle warte co "Mniej niż zero" (nie mylić z piosenką). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niederschlesier Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 17:12 Myślę tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw ufff układ górą.. możemy spać spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 13:00 Sląski węgiel jest pod ochroną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wiarus Gnidy prokuratorskie. IP: 62.148.70.* 14.05.12, 13:51 Kiedy takie osoby przestaną być prokuratorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: Gnidy pisowskie IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.12, 13:55 "Cieszmy sie rodacy! Znow zaplacimy odszkodowania jej oraz jej corce za bezzasadne przetrzymywanie w areszcie i falszywe oskarzenia! Kanalie, ktore sa za to odpowiedzialne znow pozostaną bezkarne! Dlugo, bardzo dlugo ludzie muszą walczyc i udawadniac, ze nigdy nie byli wielblądami. Podziekujmy bracia i siostry kaczystom z PiSlamu, bo to ich radosna tfuu! tfuu! tfurczosc i miernot namianowanych przez nich na stolki prokuratorskie i sedziowskie." Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis PISuary ....... 14.05.12, 14:30 no tak, ale firnmy juz nie ma, Barbara Blida nie zyje i....co jej z tego uniewinnienia? Kto zplaci za lata stracone o pieniadzach nie mowiac? Powninien ZIOBRO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeksięgować Re: Gnidy pisowskie IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 14:31 Jak głosi znafca Byno :AferyW nie było i nia ma. Są tylko dłużnicy i wierzyciele , a to inaczej brzmi i z czasem zamieni miejsce u tego drugiego z Winien na Ma, jak Karolinka co przyszła i poszła. www.youtube.com/watch?v=xf3eid4TtFw&feature=relmfu Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz8113 Re: Gnidy prokuratorskie. 14.05.12, 15:03 A ja uważam tak ....gnidy sędziowskie , kiedy takie osoby przestaną być sędziami Odpowiedz Link Zgłoś
bezspokoju Re: Gnidy prokuratorskie. 14.05.12, 18:12 Gdy pójdą na wcześniejsze emerytury lub w stan spoczynku z pensją kilkunastu tysięcy zł. miesięcznie, a o to w tej chwili walczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Śląska Alexis została uniewinniona IP: 91.227.64.* 14.05.12, 14:38 Biedactwo dorobiło się majątku ciężką harówą.Ja haruję 40 lat i ledwo wiążę koniec z końcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbych Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 15:04 Dlaczego te fujary i nieudacznicy, plujący jadem z pis-komuny, bolszewicy i siepacze z Odessy są na wolności. Kiedy skończy się tolerancja dla tych ohydnych sekciarzy z pis-bolszewii. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz8113 Re: Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 15:11 hi ....hi ....hi ...ale się uśmiałem...cha !...cha !...cha!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Były PZPR-owski baron śląski śmieje się? IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 14:41 Tow. Szarawarski odwiedzający firmę Kmiecik chyba teraz śmieje się ( cieszy)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku pamięci Re: Były PZPR-owski baron śląski śmieje się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 15:03 Ja sięgnąłem wczoraj po raz kolejny do Internetu i pozwoliłem sobie wydrukować. Jeżeli państwo oczywiście mieliby taką wolę i chęć, to ja przekażę te wydruki. Tylko kilka artykułów dotyczących śledztwa w sprawie mafii węglowej, przede wszystkim udziału w tymże procederze pani Barbary Kmiecik, bo była to centralna osoba, wokół której teksty były tworzone i pisane, oraz występowanych powiązań z panią Barbarą Blidą. I tak pierwszy tekst, który znalazłem… Aczkolwiek, jak mówię, jest to tylko wybiórcze wskazanie tekstu, to nie są wszystkie teksty, tych tekstów jest znacznie więcej. 9 luty 2005 r.: „Śląska policja zatrzymała szarą eminencję branży górniczej”. W tekście jest fragment, są fragmenty dotyczące powiązań pani Barbary Blidy z panią Barbarą Kmiecik, np. poparła ją, cytuję, chodzi o poparcie pani Barbary Bli..., pani Barbary Kmiecik. Poparła ją śląska posłanka SLD Barbara Blida, która wysłała w tej sprawie list do Piechoty. Koniec cytatu. Wymieniam, cytuję inny cytat: Wymieniała Blidę, o której mówiła per Basia. Koniec cytatu. Tekst z dnia 11 lutego 2005 r., też „Gazeta Wyborcza”, pt. „Zatrzymanie Alexis polskiego węgla”. Bardzo podobne stwierdzenia dotyczące pani Barbary Blidy, w tym, cytuję: Przechwalała się, że jej mercedesem – mówimy oczywiście o pani Barbarze Kmiecik – że jej mercedesem jeździ posłanka SLD Barbara Blida. Samochód ukradziono, gdy posłanka jechała nim z Warszawy na Śląsk. Do dziś go nie odnaleziono. Koniec cytatu. 11 luty 2005 r., również „Gazeta Wyborcza”: „Szara eminencja branży węglowej zasłabła w sądzie”. W tym tekście znajduje się fragment, iż pani Barbara Kmiecik powoływała się na śląską posłankę SLD panią Barbarę Blidę. Z tego samego dnia, 11 luty 2005 r.: „Śląska Alexis zasłabła w sądzie”. Dokładnie taki sam cytat. 9 marca 2005 r., „Gazeta Wyborcza”, strony gazeta.pl: „Sąd uchylił areszt Barbarze K. – Alexis polskiego górnictwa”. Ponownie fragment dotyczący pani Barbary Blidy, iż powołując się na znajomości z posłanką SLD – fragment dotyczący Barbary Blidy oczywiście, ale relacjonowany przez Barbarę Kmiecik – powołując się na znajomości z posłanką SLD Barbarą Blidą, jeździła autem Barbary K. 26 maj 2005 r.: „Poseł Barbara Blida może mieć kłopoty z urzędem skarbowym”. To już jest tekst bezpośrednio nawiązujący do osoby i poświęcony osobie pani Barbary Blidy. 27 luty 2006 r., gazeta.pl: „Alexis polskiego górnictwa stanie przed sądem”. W tekście ponownie powołanie, powoływanie się czy przytaczanie fragmentów, z których wynikało, że pani Barbara Kmiecik powoływała się na panią Barbarę Blidę, często mówiła o niej po prostu per Basia. 22 luty 2007 r., gazeta.pl: „Alexis sypie układ...”, przepraszam, „Alexis sypie węglowy układ”. I tu już mamy do czynienia z dłuższym fragmentem, który został poświęcony pani Barbarze Blidzie, a mianowicie, zacytuję: Alexis przyznała też śledczym, że drogimi prezentami kupowała przychylność polityków lewicy. W swoich zeznaniach wymieniała m.in. Barbarę Blidę, byłą minister budownictwa oraz posłankę SLD. Przed laty Alexis lubiła powtarzać na salonach, że są przyjaciółkami. Teraz twierdzi, że częściowo finansowała budowę jej domu, a nawet kupowała ekskluzywne kosmetyki i garsonki, w których Blida występowała w Sejmie. W zamian oczekiwała od niej politycznej protekcji. Koniec cytatu. To tylko niektóre teksty, które pojawiły się w tym okresie do dnia, do tego nieszczęsnego dnia, w którym miało, w którym nastąpiło rano zatrzymanie pani Barbary Blidy. I tak jak mówiłem, tekst z dnia 25 kwietnia 2007 r., również gazeta.pl: „Była posłanka SLD Barbara Blida zastrzeliła się”. W tekście tym, z tego, co się zorientowałem, po raz ostatni „Gazeta Wyborcza” i dziennikarze „Gazety Wyborczej” użyli określenia na prowadzone śledztwo „śledztwo w sprawie mafii węglowej” i w sposób rzetelny niewątpliwie przeprowadzili analizę materiału, który stanowił podstawę do zatrzymania. Mamy tutaj wymienione dowody, które wskazały... Ogólnie oczywiście opisane dowody, które stanowiły podstawę do zatrzymania i w ogóle do podjęcia czynności procesowych w stosunku do pani Barbary Blidy. Jeżeli państwo chcecie, ja oczywiście dysponuję i chętnie przekażę te teksty. Z tych tekstów oczywiście, z tego, co w tej chwili powiedziałem, wynika jedno: Jeżeli pani Barbara Blida miała czuć się zaszczuta, tak jak twierdzili niektórzy z posłów, to na pewno powodem czy przyczyną tegoż zaszczucia, tego stanu, w jakim się znalazła, nie były działania prokuratury ani innych organów państwa. Tak jak powiedziałem, szanowni państwo, rzeczą charakterystyczną dla tych artykułów było to, że informacje przekazywane w tych artykułach były zgodne z prawdą. orka2.sejm.gov.pl/KomSled6.nsf/0/FECF165612836EDCC125779200426764/$file/0397906.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Śląska Alexis została uniewinniona IP: 79.162.130.* 14.05.12, 15:05 No cóż ,tylko robić interesy "po trupach" ! A póżniej żądać odszkodowania "za niewinność"!!! ŻAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokel Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.plastcom.pl 14.05.12, 15:29 Dla zabrynicznego Polaka każdy Ślonzok jest winny. Dajcie człowieka a paragraf już się znajdzie - to przyświecające ich działaniom słowa. Bardzo wielu od po wojnie, zagrzebali na amen Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz8113 Re: Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 15:30 Ukraina powinna brać z nas przykład , a my możemy być dumni , że pokazaliśmy Europie jak w praktyce stosujemy standardy UE w ramach programu OCHRONY MAFIJNYCH INTERESÓW.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byno Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.12, 16:15 polska" Tymoszenko" pobito przeca przed Sejmem w piatek,wiec o co chodzi ,standarty som Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 15:43 Ciekawe ile jej zostało z pieniędzy jakie miała gdy była zaliczana do najbogatszych Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
keram01 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 16:23 Z tej notki wyciągam taki wniosek że gdyby żyła B. Blida toby się ją oskarżyło o wszystko , a tak to niema winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vwe Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.05.12, 16:24 nie wierzę w jej niewinność jak i w to, że Blida sama się zastrzeliła ! to zagnać agenta tomcia w czarną dupe do kicia i uniewinnić sawicką ! sprawa cuchnie i podczas wyjaśniania np, śmierci BLidy, nikt nic nie pamiętał !!! sb przywracało pamięc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 16:40 Pani Kmiecik ! Pani chce tę sprawę puścić w niepamięć ? A od czego są sądy by żądać odszkodowania od kundli pisowskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemark112 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 16:56 Na podstawie jej niby rewelacji zaatakowano ze skutkiem śmiertelnym B. BLIDĘ.Askunksy pisowskie atakują Posla za to ,że do z------y powiedział von. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 17:33 Ani chybi będzie kandydatką z ramienia PO w wyborach. Nadaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 18:20 Były minister sprawiedliwości ZERO musi być załamany baba mu się wywinęła,a już szykował jej miejsce koło Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Alfred Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 23:00 Kto tu jest " Ojcem chrzestnym"? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Śląska Alexis została uniewinniona 15.05.12, 07:24 cytat: W latach 90. figurowała na liście najbogatszych Polaków. ...skąd to bogactwo,czyżby z upadłości komunizmu się wzięło. Komunizm zwały węgla zostawił,a kapitalizm po to powstał aby te zwały na niego pracowały. I po co z tego robic problem jakiś,ja bym jedynie sądy i prokuratury polikwidował bo one nie sa potrzebne nikomu a jedynie podnoszą koszty obecnego systemu. Zostawił bym jedynie uczciwego szeryfa pod bronią,tylko czy byłby taki a zwłaszcza chętny do takiej pracy a nawet gdyby się taki i znalazł to czy by długo wytrzymał a nawet i przeżył ? Był kiedyś taki szeryf co papałę miał nie od parady i jak skończył i dlaczego ???,każdemu wiadomo. p.s. Śląska Alexis została uniewinniona - wiadomo,aby być kapitalistą to pierwszy milion ukraść należy,taki jest pogląd niegdysiejszego polskiego premiera,a zatem czy to jest jakieś przestępstwo w obecnym systemie ? Odpowiedz Link Zgłoś