Dodaj do ulubionych

Śląska Alexis została uniewinniona

IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.12, 12:27
Czy były prokurator a obecnie adwokat Jacek K., który próbował wymusić na niej zeznania poprzez straszenie kolejnymi aresztami wobec takiego obrotu sprawy zostanie pociągnięty do odpowiedzialności?
Obserwuj wątek
    • Gość: flam Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 12:58
      Mimo uniewinnienia coś mi tu pośmierdywa.
      Dlaczego?.

Bo nikt niewinny nie nadaje na swoją koleżankę w celu chronienia swojej d...y.
      A jej zeznania dla mnie tyle warte co "Mniej niż zero" (nie mylić z piosenką).
      • Gość: Niederschlesier Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 17:12
        Myślę tak samo.
    • Gość: gw ufff układ górą.. możemy spać spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 13:00
      Sląski węgiel jest pod ochroną
    • Gość: stary wiarus Gnidy prokuratorskie. IP: 62.148.70.* 14.05.12, 13:51

Kiedy takie osoby przestaną być prokuratorami.
      • Gość: Byno Re: Gnidy pisowskie IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.12, 13:55
        "Cieszmy sie rodacy! Znow zaplacimy odszkodowania jej oraz jej corce za bezzasadne przetrzymywanie w areszcie i falszywe oskarzenia! Kanalie, ktore sa za to odpowiedzialne znow pozostaną bezkarne!
        Dlugo, bardzo dlugo ludzie muszą walczyc i udawadniac, ze nigdy nie byli wielblądami.
        Podziekujmy bracia i siostry kaczystom z PiSlamu, bo to ich radosna tfuu! tfuu! tfurczosc i miernot namianowanych przez nich na stolki prokuratorskie i sedziowskie."
        • 1zorro-bis PISuary ....... 14.05.12, 14:30
          no tak, ale firnmy juz nie ma, Barbara Blida nie zyje i....co jej z tego uniewinnienia? Kto zplaci za lata stracone o pieniadzach nie mowiac? Powninien ZIOBRO!
        • Gość: przeksięgować Re: Gnidy pisowskie IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 14:31
          Jak głosi znafca Byno :AferyW nie było i nia ma. Są tylko dłużnicy i wierzyciele , a to inaczej brzmi i z czasem zamieni miejsce u tego drugiego z Winien na Ma, jak Karolinka co przyszła i poszła.
          www.youtube.com/watch?v=xf3eid4TtFw&feature=relmfu
      • mariusz8113 Re: Gnidy prokuratorskie. 14.05.12, 15:03
        A ja uważam tak ....gnidy sędziowskie , kiedy takie osoby przestaną być sędziami
        • bezspokoju Re: Gnidy prokuratorskie. 14.05.12, 18:12
          Gdy pójdą na wcześniejsze emerytury lub w stan spoczynku z pensją kilkunastu tysięcy zł. miesięcznie, a o to w tej chwili walczą.
    • Gość: robol Śląska Alexis została uniewinniona IP: 91.227.64.* 14.05.12, 14:38
      Biedactwo dorobiło się majątku ciężką harówą.Ja haruję 40 lat i ledwo wiążę koniec z końcem.
      • Gość: zbych Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 15:04
        Dlaczego te fujary i nieudacznicy, plujący jadem z pis-komuny, bolszewicy i siepacze z Odessy są na wolności. Kiedy skończy się tolerancja dla tych ohydnych sekciarzy z pis-bolszewii.
        • mariusz8113 Re: Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 15:11
          hi ....hi ....hi ...ale się uśmiałem...cha !...cha !...cha!...
    • Gość: max Były PZPR-owski baron śląski śmieje się? IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 14:41
      Tow. Szarawarski odwiedzający firmę Kmiecik chyba teraz śmieje się ( cieszy)?
      • Gość: ku pamięci Re: Były PZPR-owski baron śląski śmieje się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 15:03
        Ja sięgnąłem wczoraj po raz kolejny do Internetu i pozwoliłem sobie wydrukować.
        Jeżeli państwo oczywiście mieliby taką wolę i chęć, to ja przekażę te wydruki. Tylko kilka
        artykułów dotyczących śledztwa w sprawie mafii węglowej, przede wszystkim udziału
        w tymże procederze pani Barbary Kmiecik, bo była to centralna osoba, wokół której
        teksty były tworzone i pisane, oraz występowanych powiązań z panią Barbarą Blidą.
        I tak pierwszy tekst, który znalazłem… Aczkolwiek, jak mówię, jest to tylko wybiórcze
        wskazanie tekstu, to nie są wszystkie teksty, tych tekstów jest znacznie więcej. 9 luty
        2005 r.: „Śląska policja zatrzymała szarą eminencję branży górniczej”. W tekście jest
        fragment, są fragmenty dotyczące powiązań pani Barbary Blidy z panią Barbarą Kmiecik,
        np. poparła ją, cytuję, chodzi o poparcie pani Barbary Bli..., pani Barbary Kmiecik.
        Poparła ją śląska posłanka SLD Barbara Blida, która wysłała w tej sprawie list do Piechoty.
        Koniec cytatu. Wymieniam, cytuję inny cytat: Wymieniała Blidę, o której mówiła
        per Basia. Koniec cytatu.

Tekst z dnia 11 lutego 2005 r., też „Gazeta Wyborcza”, pt. „Zatrzymanie Alexis polskiego
        węgla”. Bardzo podobne stwierdzenia dotyczące pani Barbary Blidy, w tym, cytuję:
        Przechwalała się, że jej mercedesem – mówimy oczywiście o pani Barbarze Kmiecik
        – że jej mercedesem jeździ posłanka SLD Barbara Blida. Samochód ukradziono, gdy
        posłanka jechała nim z Warszawy na Śląsk. Do dziś go nie odnaleziono. Koniec cytatu.
        11 luty 2005 r., również „Gazeta Wyborcza”: „Szara eminencja branży węglowej zasłabła
        w sądzie”. W tym tekście znajduje się fragment, iż pani Barbara Kmiecik powoływała
        się na śląską posłankę SLD panią Barbarę Blidę. Z tego samego dnia, 11 luty
        2005 r.: „Śląska Alexis zasłabła w sądzie”. Dokładnie taki sam cytat.
        9 marca 2005 r., „Gazeta Wyborcza”, strony gazeta.pl: „Sąd uchylił areszt Barbarze
        K. – Alexis polskiego górnictwa”. Ponownie fragment dotyczący pani Barbary Blidy,
        iż powołując się na znajomości z posłanką SLD – fragment dotyczący Barbary Blidy
        oczywiście, ale relacjonowany przez Barbarę Kmiecik – powołując się na znajomości
        z posłanką SLD Barbarą Blidą, jeździła autem Barbary K.
        26 maj 2005 r.: „Poseł Barbara Blida może mieć kłopoty z urzędem skarbowym”. To
        już jest tekst bezpośrednio nawiązujący do osoby i poświęcony osobie pani Barbary Blidy.
        27 luty 2006 r., gazeta.pl: „Alexis polskiego górnictwa stanie przed sądem”. W tekście
        ponownie powołanie, powoływanie się czy przytaczanie fragmentów, z których wynikało,
        że pani Barbara Kmiecik powoływała się na panią Barbarę Blidę, często mówiła
        o niej po prostu per Basia.
        22 luty 2007 r., gazeta.pl: „Alexis sypie układ...”, przepraszam, „Alexis sypie węglowy
        układ”. I tu już mamy do czynienia z dłuższym fragmentem, który został poświęcony
        pani Barbarze Blidzie, a mianowicie, zacytuję: Alexis przyznała też śledczym,
        że drogimi prezentami kupowała przychylność polityków lewicy. W swoich zeznaniach
        wymieniała m.in. Barbarę Blidę, byłą minister budownictwa oraz posłankę SLD. Przed
        laty Alexis lubiła powtarzać na salonach, że są przyjaciółkami. Teraz twierdzi, że częściowo
        finansowała budowę jej domu, a nawet kupowała ekskluzywne kosmetyki i garsonki,
        w których Blida występowała w Sejmie. W zamian oczekiwała od niej politycznej
        protekcji. Koniec cytatu.
        To tylko niektóre teksty, które pojawiły się w tym okresie do dnia, do tego nieszczęsnego
        dnia, w którym miało, w którym nastąpiło rano zatrzymanie pani Barbary Blidy.
        I tak jak mówiłem, tekst z dnia 25 kwietnia 2007 r., również gazeta.pl: „Była posłanka
        SLD Barbara Blida zastrzeliła się”. W tekście tym, z tego, co się zorientowałem, po raz
        ostatni „Gazeta Wyborcza” i dziennikarze „Gazety Wyborczej” użyli określenia na prowadzone
        śledztwo „śledztwo w sprawie mafii węglowej” i w sposób rzetelny niewątpliwie
        przeprowadzili analizę materiału, który stanowił podstawę do zatrzymania. Mamy
        tutaj wymienione dowody, które wskazały... Ogólnie oczywiście opisane dowody, które
        stanowiły podstawę do zatrzymania i w ogóle do podjęcia czynności procesowych w stosunku
        do pani Barbary Blidy.
        Jeżeli państwo chcecie, ja oczywiście dysponuję i chętnie przekażę te teksty. Z tych
        tekstów oczywiście, z tego, co w tej chwili powiedziałem, wynika jedno: Jeżeli pani Barbara
        Blida miała czuć się zaszczuta, tak jak twierdzili niektórzy z posłów, to na pewno
        powodem czy przyczyną tegoż zaszczucia, tego stanu, w jakim się znalazła, nie były
        działania prokuratury ani innych organów państwa.
        Tak jak powiedziałem, szanowni państwo, rzeczą charakterystyczną dla tych artykułów
        było to, że informacje przekazywane w tych artykułach były zgodne z prawdą.

orka2.sejm.gov.pl/KomSled6.nsf/0/FECF165612836EDCC125779200426764/$file/0397906.pdf
    • Gość: pipi Śląska Alexis została uniewinniona IP: 79.162.130.* 14.05.12, 15:05
      No cóż ,tylko robić interesy "po trupach" !
      A póżniej żądać odszkodowania "za niewinność"!!!
      ŻAL
      • Gość: jokel Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.plastcom.pl 14.05.12, 15:29
        Dla zabrynicznego Polaka każdy Ślonzok jest winny.
        Dajcie człowieka a paragraf już się znajdzie - to przyświecające ich działaniom słowa.
        Bardzo wielu od po wojnie, zagrzebali na amen
      • mariusz8113 Re: Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 15:30
        Ukraina powinna brać z nas przykład , a my możemy być dumni , że pokazaliśmy Europie jak w praktyce stosujemy standardy UE w ramach programu OCHRONY MAFIJNYCH INTERESÓW....
        • Gość: byno Re: Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.12, 16:15
          polska" Tymoszenko" pobito przeca przed Sejmem w piatek,wiec o co chodzi ,standarty som
    • aekielski Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 15:43
      Ciekawe ile jej zostało z pieniędzy jakie miała gdy była zaliczana do najbogatszych Polaków?
    • keram01 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 16:23
      Z tej notki wyciągam taki wniosek że gdyby żyła B. Blida toby się ją oskarżyło o wszystko , a tak to niema winnych.
    • Gość: vwe Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.05.12, 16:24
      nie wierzę w jej niewinność jak i w to, że Blida sama się zastrzeliła ! to zagnać agenta tomcia w czarną dupe do kicia i uniewinnić sawicką ! sprawa cuchnie i podczas wyjaśniania np, śmierci BLidy, nikt nic nie pamiętał !!! sb przywracało pamięc !!!
    • tykaczor Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 16:40
      Pani Kmiecik ! Pani chce tę sprawę puścić w niepamięć ? A od czego są sądy by żądać odszkodowania od kundli pisowskich ?
    • waldemark112 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 16:56
      Na podstawie jej niby rewelacji zaatakowano ze skutkiem śmiertelnym B. BLIDĘ.Askunksy pisowskie atakują Posla za to ,że do z------y powiedział von.
    • r1111111 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 17:33
      Ani chybi będzie kandydatką z ramienia PO w wyborach.
      Nadaje się.
    • costa3500 Śląska Alexis została uniewinniona 14.05.12, 18:20

Były minister sprawiedliwości ZERO musi być załamany baba mu się wywinęła,a już szykował jej miejsce koło Blidy.
    • Gość: Stary Alfred Śląska Alexis została uniewinniona IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 23:00
      Kto tu jest " Ojcem chrzestnym"?
    • erka-4 Śląska Alexis została uniewinniona 15.05.12, 07:24
      cytat:
      W latach 90. figurowała na liście najbogatszych Polaków.

...skąd to bogactwo,czyżby z upadłości komunizmu się wzięło.
      Komunizm zwały węgla zostawił,a kapitalizm po to powstał aby te zwały na niego pracowały.
      I po co z tego robic problem jakiś,ja bym jedynie sądy i prokuratury polikwidował bo one nie sa potrzebne nikomu a jedynie podnoszą koszty obecnego systemu.
      Zostawił bym jedynie uczciwego szeryfa pod bronią,tylko czy byłby taki a zwłaszcza chętny do takiej pracy a nawet gdyby się taki i znalazł to czy by długo wytrzymał a nawet i przeżył ?
      Był kiedyś taki szeryf co papałę miał nie od parady i jak skończył i dlaczego ???,każdemu wiadomo.

p.s.
      Śląska Alexis została uniewinniona - wiadomo,aby być kapitalistą to pierwszy milion ukraść należy,taki jest pogląd niegdysiejszego polskiego premiera,a zatem czy to jest jakieś przestępstwo w obecnym systemie ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka