Dodaj do ulubionych

Piotr Uszok do Platformy: Boicie się, że mi się...

19.07.12, 12:07
Uda się, uda ...przemianować Dolinę im.Stachonia na .... Dolinę im....no zgadnijcie kogo?
No ale najpierw musi być Park Sztywnych, Krematorium i rondo na środku stawu Łąka.
Obserwuj wątek
    • laguardia Piotr Uszok do Platformy: Boicie się, że mi się... 19.07.12, 12:12
      Biedne, zatroskane o przyszłość miasta misie z PO. Już nie wspominając o gospodarzu Godlewskim. Teraz już rozumiem postępujący upadek Parku - jego prezes po prostu cały czas myśli o dobrobycie Katowic. Tylko po co w takim razie pchał się na stołek?
      • Gość: Harry Re: Piotr Uszok do Platformy: Boicie się, że mi s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 12:18
        Uszok oddawaj pieniądze mieszkańców, które przetrwoniłeś robiąc interesy z Królem. Za tę niegospodarność już dawno Cie powinno nie być na tym stołku.
      • Gość: Tauzeniak Akurat Park IP: *.1000lecie.pl 19.07.12, 12:31
        to ma się jak najlepiej, chyba dawno nie byłeś
        • Gość: nicki może do innego parku chodzisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 12:37
          Elki brak, kolejki wąskotorowej brak, najemcy kiosków oplakatowali park bo ich Pan Prezes chce wyrzucić, no wzór gospodarności i menadżerskiego podejścia
        • laguardia Re: Akurat Park 19.07.12, 13:23
          To wymień mi co takiego w parku jest teraz "najlepiej", skoro formułujesz takie oceny.
      • polsz Re: Piotr Uszok do Platformy: Boicie się, że mi s 19.07.12, 13:19
        masz rację. W ciągu dwóch lat Godlewski spieprzył w parku tyle, że jego poprzednicy potrzebowali na to lat 20. A teraz rwie się do władzy.... Cóż, w Katowicach jest jeszcze więcej do rozp....
        • 7bart7 Re: Czasami okazuje się, że może być gorzej 19.07.12, 14:43
          Nie pałam miłością za rządami Prezydenta Uszoka, ale patrząc na działania Godlewskiego i upartyjnienie wszystkich możliwych miejsc publicznych przez PO, czy postawę otoczenia szefa Rady Miasta nie życzę Katowicom rządów PO.
        • Gość: tomek Re: Żałosnyny i bezwstydny bełkot moherów IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 19:34
          polsz napisał:

> W ciągu dwóch lat Godlewski spieprzył w parku tyle, że jego poprzed
          > nicy potrzebowali na to lat 20.<

Jeśli rzeczywiście spieprzył to samo co już jego poprzednicy spieprzyli przez 20 lat, to duzo czasu nie potrzebował.
          <A teraz rwie się do władzy.... Cóż, w Katowicac
          > h jest jeszcze więcej do rozp....<
          Więcej niż co? Więcej niż już zdążył rozpierd_lić Uszok ? Niewykluczone. W końcu to miasto, pracowici ludzie tworzyli przez prawie 200 lat, a Uszok pierdzi w stołek w UM dopiero 18 lat. W tym czasie miasto straciło ponad 60 tys mieszkańców czyli "zaledwie" 20%. Zostało go do kompletnego rozpierd_lenia jeszcze dla 4 Uszoków. Za to w rozpierd_laniu centrum Katowic nikt już Uszoka nie pobije. Nie ma takiej możliwości, bo centrum straciło ono ponad 50% ludności. Z 30 tysiącami mieszkańców i hipermarketem zamiast dworca, to centrum może juz teraz rywalizować z Czeladzią, a gdzie tam jeszcze do końca kadencji tego kłapoucha.

Uszok napisał do radnych miejskich:
          "NIE ZAMIERZAM przebudować rynku przed wyborami 2014, a wy się boicie, że przebudowa tego miejsca jednak się uda"
          Czyli radni się boją ,że uda się cepowi, to czego NIE ZAMIERZA. Przecież to jest głupsze nawet od słynnego wałęsowego "za a nawet przeciw", choć Wałęsa był po zawodówce a Uszoka ktoś podobnio zaszczycił maturą i dyplomem.
          Czego się należy naprawdę bać , to właśnie,ze się Uszokowi uda wszystko co mu się dotychczas udawało i co ZAMIERZA.
          To ,że pajac był tyle razy wybierany, to największa hańba demokracji. Sam na niego raz głosowałem i rumienię się ze wstydu, bo dość było spojrzeć na zdjęcie.
          Każdy dzień i każda informacja, dostarcza nowych dowodów co to za prymitywny cep . Facet ma od 18 lat w ręku wszystkie nici władzy i środki sterowania rozwojem miasta. Podlegaja mu zarówno finanse jak i urzędy wydające decyzje urbanistyczne, komunikacyjne, wskazania lokalizacyjne, warunki zabudowy i zagospodarowania terenu, wydziały zatwierdzające lub odrzucające Projekty Budowlane zarówno nowych obiektów jak i Projekty Budowlane rozbiórek i wyburzeń, przebudów wszystkiego co jest w mieście.
          I taki typ chce utajnić przed wyborcami swoja odpowiedż na krytykę ze strony rady , w której ma zresztą większość. A w tej odpowiedzi zero merytorycznych wyjaśnień, wyłacznie zarzut politycznych motywów u konkurentów. Tak jakby w normalnej politycznej konkurencji, wyborcom nie należały się żadne merytoryczne wyjaśnienia podjętych działań czy zaniechań.
          Żeby chociaż próbował merytorycznie argumentować, że jest dobrze czy nieźle na tle innych miast wojewódzkich. Albo przynajmniej, że jest szansa na odbicie się od dna, zeby nie tracić nadzieji. Nic z tych rzeczy. Z beznadziejnym gościem nadzieji jest nie drodze.
          Zeby chociaż ta jego moherowa sitwa spod kruchty była związana z jakąś partią. Choćby z pazernym, buraczanym PSLem, albo tym anachronicznym antyśląskim PISem. Przynajmniej byłoby wiadomo , która centrala powinna się wstydzić za tych skorumpowanych szkodników.
          • Gość: tomek Re: Żałosny i bezwstydny bełkot moherów IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 19:40
            Przepraszam za pomyłkę w tytule. Nie da się ukryć, że to ze zdenerwowania.
          • Gość: @ Re: Żałosnyny i bezwstydny bełkot moherów IP: *.play-internet.pl 24.07.12, 19:22
            Ja na niego ( Uszoka ) nie głosowałem. Za to od Godlewskiego i całej PO ( na którą kiedyś głosowałem, na szczęście już nie ostatnio ) mam zamiar trzymać się jak najdalej.
    • Gość: zebrok trzeba jak najszybciej pozbyć się mafii PO IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 12:25
      zepsuli kraj, zepsują katowice
    • condor-2 Piotr Uszok do Platformy: Boicie się, że mi się... 19.07.12, 12:42
      przez 20 lat rządzenia Katowicami nic mu się nie udało,teraz przed kolejnymi wyborami nadal będzie opowiadał bajki mieszkańcom,mamy cię dość bajkopisarzu.
    • felucjan "może się jednak uda" - tak działa Uszok. 19.07.12, 12:58
      Wszystkie inwestycje w Katowicach są realizowane przez Uszoka i jego ludzi na zasadzie "może się uda, a może nie uda". Szczegółowe analizy i planowanie nie są im potrzebne, bo zawsze jest nadzieja, że się uda, że ludzie to "łykną", że nikt nie zauważy. A co takiego się Prezydentowi nie udało? Można wymieniać długo: wypożyczalnia rowerów w strefie zakazem poruszania się na nich, budowa dworca z paskudnym centrum handlowym, przebudowa rynku, ożywienie ul. Mariackiej wyremontowanej za kilkadziesiąt mln. zł (pijalnia alkoholi to nie ożywienie ulicy), ścieżki rowerowe, basen dla mieszkańców, pozwolenie na zabudowę terenów przy Dolinie 3 Stawów... itd.

Teraz w dodatku Prezydent ma czelność łamać prawo i jako osoba publiczna odpowiada na oficjalne pismo osób publicznych z starając się je utajnić dopiskiem, który można interpretować następująco "nie udostępniać 300 tysiącom kretynów żyjących w tym mieście, bo nie che mi się z nimi gadać".
      • Gość: olo Re: "może się jednak uda" - tak działa Uszok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 13:57
        Aby powstal rynek potrzebna jest przestrzen,wiec na poczatek nalezy wysadzic w powietrze te twory "dawnej epoki Zenit ,Skarbek,Superjednostke,Dom prasy Hotel Katowice,budynek PKP. I mozna myslec o rynku....
      • Gość: katowiczanka Re: "może się jednak uda" - tak działa Uszok. IP: *.ngm.net.pl 19.07.12, 14:27
        Nie bronię Uszoka, który nie powinien być już dawno prezydentem, ale Godlewski w czasie kampanii wyborczej twierdził, że Katowice wystarczy posprzątać a teraz czepia się przebudowy rynku. Jak znam życie "PRZEBUDOWA RYNKU" skończy się na przesunięciu torów tramwajowych, aby zmiejszyć hałas w nowym UM i zrobieniu klombu no moze jeszcze fontanny.
        Koleś PO z Chorzowa załatwił Godlewskiemu posadkę w parku ( po przegranej w wyborach ) oraz "lekarzowi" w skansenie (żenada).Tu widać kolesiostwo i partyjniactwo w takim grajdole, niczym w PSL-u. I tak jest wszędzie!
        Dopóki nie będzie zmiany ordynacji wyborczej i wprowadzenia kadencyjności stanowisk na każdym szczeblu, w Polsce nie będzie lepiej.
        Stara "gwardia" powinna odejść!!!
    • latka6 Piotr Uszok do Platformy: Boicie się, że mi się... 19.07.12, 13:57
      Szanowny Panie Prezydencie Piotrze Uszok,
      miasto pod Pana rządami umiera. Nie wykorzystał Pan okresu prosperity, który wykorzystali inni zdolni prezydenci z wizjami, z polotem, otwarci na nowe, na kontakty z kapitałem, nie zamknięci w kostuchnowo-podleskim grajdole. Prezydenci Dutkiewicz, Grobelny, Majchrowski, Gronkiewicz-Walz i wielu innych rozwinęli "swoje" miasta do poziomu metropolii europejskich. Procentuje to napływem światowych koncernów, przedstawicielstw, finansjery co daje miejsca pracy, inicjuje nowe działalności gospodarcze, choćby świadczące usługi, dostawy, outsourcing na rzecz tych "wielkich", a to z kolei znów napędza rozwój miasta i regionu. Proste, ale trzeba to rozumieć. Katowice omijają wszyscy. Pomimo jednej z najlepszych lokalizacji w kraju , doskonałej infrastruktury komunikacyjnej, potencjału przemysłowego, gruntowego i ludzkiego. Wystarczy spacerem przejść się po Katowicach. Olbrzymia ilość bildboardów oferujących wolne powierzchnie biurowe, czego nie uświadczy się w miastach będących w czołówce krajowej, jest tego dobitnym dowodem. Do Katowic firmy nie wprowadzają się, z Katowic firmy uciekają. Rynek i inne inwestycje to jedno wielkie pasmo Pana porażek. Proponuję wynająć autokar ( koszt niewielki ok. 1000-1200zł), zaprosić do niego kierownictwo UM i udać się niedaleko. Do Polski "B". Tylko 170 km. Do Kielc. Miasta z którego na Śląsku szydzi się. Otworzą Wam się oczy. Zobaczycie co to znaczy inwestycje, w jakim błyskawicznym tempie realizuje się je, jak doskonale usprawnia się infrastrukturę drogową, komunikację, jak pięknie może wyglądać miasto, które przed kilkunastoma laty przypominało kiepska powiatówkę. Teraz Katowice przy Kielcach wyglądają jak nędzna powiatówka przy metropolii. Może warto porozmawiać z Prezydentem Wojciechem Lubawskim o tym jak Oni to robią. Jak to możliwe przeprowadzić przebudowę Rynku w jednym sezonie. Jakim sposobem wybudować wielopoziomowy parking obok ratusz również w jeden sezon. Może Pan dyr. Piotr Handwerker dowie się jak to się robi w Kielcach, że w tak błyskawicznym tempie wybudowano wschodnią obwodnice miejską, jednocześnie przebudowując dwa śródmiejskie wiadukty, wyjazdówkę na zachód, prowadząc remonty kilku rond, budując dwa wielopoziomowe skrzyżowania i przebudowując dziewięciokilometrowej długości dwupasmówkę w kierunku południowym. Ponadto całkowicie wyremontowana została główna ulica handlowa-deptak, kręgosłup Kielc ul. Sienkiewicza (ok. 2 km), jedna z najpiękniejszych w Polsce. Cuda ?. Pomoc Zaświatów ? Nie . Po prostu odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. To tylko dwie kadencje Pana Prezydenta W. Lubawskiego, który otoczył się właściwymi ludźmi, obsadził stanowiska fachowcami , a nie klakierami. Efekty widoczne "gołym okiem". A wszystko bez fanfar, konkursów, głupich przepytywań tysięcy mieszkańców. Tak po prostu. Normalnie. Panie Prezydencie Uszok. Zarządzanie Katowicami Pana przerasta. To nie ta skala. Zapewne doskonale radziłby Pan sobie na poziomie gminnym. Tylko ile jeszcze Katowice muszą stracić, ile straconych szans dla miasta zanim Pan zda sobie z tego sprawę i dla dobra stolicy Śląska i Zagłębia odda władzę osobie rzutkiej, nowoczesnej , z pomysłami, otwartej na świat , a nie zasklepiającej się w swojej niemocy?
      • rangerek Re: Piotr Uszok do Platformy: Boicie się, że mi s 20.07.12, 14:03
        kurcze idealna diagnoza - szkoda że taka prawdziwa :(
    • Gość: były wyborca PO Godlewski to magik IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.12, 16:17
      Im częściej Godlewski otwiera gębę tym bardziej jestem pewny, że w następnych wyborach zagłosuję na Uszoka. Nigdy nie myślałem, że to zrobię, ale Godlewski skutecznie mnie do tego przekonał.
      • Gość: matylda Re: Godlewski to magik IP: *.c34.178.msk.p.34.178.95.in-addr.arpa 19.07.12, 16:54
        Godlewski ma rację, ponieważ Uszok nie ma bladego pojęcia o tym czym jest nowoczesny organizm miejski. Uszok nie rozumie też zasad demokracji, nie toleruje jej i nie lubi, najpewniej chciałby sprawować rządy autorytarne mając wokół siebie tylko małe grono lizusów, których wynagradza się za posłuszeństwo i bezwzględną lojalność. Uszok to człowiek z ubiegłego stulecia, którego osobowość (jeżeli ją posiada) oparta jest na schematach i regulaminach panujących w zmilitaryzowanych zakładach pracy w komunistycznym przemyśle wydobywczym. Uszok to także człowiek, który bezwzględnie hołduje kościelnej hierarchii, z pewnością bliski jest swoją osobowością (jeżeli ją posiada) takim zwyrodniałym typom jak ksiądz dyrektor.
        • angrusz1 Re: Godlewski to magik 19.07.12, 17:07
          Matylda napisała :

"...Uszok nie ma bladego pojęcia...
          ...Uszok nie rozumie ...
          Uszok to człowiek z ubiegłego stulecia
          Uszok to także człowiek, ..."

Ale ludzie go jakoś wybierają . Widocznie im taki człowiek odpowiada .
        • Gość: Gość Re: Godlewski to magik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:41
          Matyldzie pomyliły się nazwiska i wypisz wymaluj napisała o Godlewskim który pielgrzymuje do biskupa, o zarządzaniu nie ma pojęcia (patrz: Park Śląski) a i słoma z butów wychodzi
          • Gość: katowiczanka Re: Godlewski to magik IP: *.centertel.pl 20.07.12, 09:33
            oszuk masz nas za idiotów, ale do czasu, do czasu pamiętaj o tym
            • Gość: jarzombek tylko referendum! IP: *.play-internet.pl 24.07.12, 19:28
              uszok do parku godlewski na miasto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka