vonjakob 15.02.13, 19:32 na wlasne zyczenie zalosc to usprawiedliwianie kradziezy... bo mial czelnosc nie chowac tego... nie twoje nie ruszaj... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciej ..zostawił na siedzeniu...,to można ukraść ??? .. IP: *.opera-mini.net 15.02.13, 19:45 ...Norwegowie w Wiśle,też winni bo nie zamykali za sobą pokoji,a w Polsce skoro nie zamknięte ...to można wejść ? ...skoro tak,to społeczeństwo mamy po prostu "moralne inaczej"....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ..zostawił na siedzeniu...,to można ukraść ?? IP: *.telesim.com.pl 15.02.13, 19:53 Centrum Katowic, zamknięte auto - co za idiotyczny tytuł. Złodziejstwo jest i tyle. Nie ma żadnego tłumaczenia bo niedługo GW napisze, że nie wolno samochodu w Katowicach zostawić ... Bo ukradną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan Re: ..zostawił na siedzeniu...,to można ukraść ?? IP: *.ip.skylogicnet.com 15.02.13, 20:01 Jak policja nie bije, to złodzieje kradna. Raz dostanie i się 100 razy zastanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: ..zostawił na siedzeniu...,to można ukraść ?? IP: *.v-net.com.pl 16.02.13, 07:11 tak ci tata mówił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirano Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 20:06 Pewnie jakiś zdegenerowany szlizjer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firyduri Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.opera-mini.net 15.02.13, 20:26 to pewnie jakiś menel poltonski, rodem ze gorolowca..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixum dyrdum Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 20:30 To była szajka odurzonych denaturatem szlyzjerów. Nazwa szajki to : Jorgusie, ale jest tam jeden Zdzisek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poltuń$$ Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.opera-mini.net 15.02.13, 20:35 eeeee tam, to była cywilbanda poltoni pito_ firydurnego, ustawiaczy z pobliskiego parkingu.Oni też roiobią za akumulatry, jako popychla..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 20:37 Pewnie się połaczyli ale przewodnią siłą szajki jest Zdzisek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reden Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.13, 20:09 Czy wyście oszaleli? To znaczy, że zdaniem redaktorów GW wolno okradać sa,ochody, a ofiary są sobie same winne. Miasto powinno byćbeieczne, a nie pełne złodziei! Odpowiedz Link Zgłoś
strass1 Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne życ... 15.02.13, 20:27 Normalne w katolickim kraju.Tylko w jednym nie kradną /albo mało/ to Austria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hlavacs Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: 78.104.133.* 15.02.13, 20:58 Kradną. Głównie Polacy na gościnnych występach. Tabliczki takiej treści jak tnij.org/unpa nie są rzadkością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupersznit red pięt... dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 20:32 Kiedyś mam nadzieje przeczytać... "redaktor pietraszewski dostał po gębie' bo prowokował kiboli. Poziom dziennikarstwa dobił do dna... Tylko zawsze pietraszewski spod tego dna puka. Odpowiedz Link Zgłoś
tadestades Re: red pięt... dno 16.02.13, 01:32 Zgodnie z logiką tekstu to nawet nie musiał prowokować kiboli, wystarczyło, ze pojawił się w ich pobliżu.... Odpowiedz Link Zgłoś
pregierz Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne życ... 15.02.13, 20:37 Hasiokczyzna i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soccer Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.play-internet.pl 15.02.13, 20:39 Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.kg.net.pl 16.02.13, 02:18 pobożne życzenia, zapewne chopcy zza wschodniej miedzy na gościnnych występach Odpowiedz Link Zgłoś
ocochodzi0 Do autora tekstu: 15.02.13, 20:47 Tytuł tego "artykuliku" świadczy o Pańskiej intelektualnej, moralnej i ogólnoludzkiej żałosnej kondycji. Zapamiętaj sobie raz i do końca życia: Każdy ma prawo zostawić swoje dobro w swoim samochodzie, domu, itd. Tego dobra NIE WOLNO zabrać ani zniszczyć komukolwiek. Złodziejstwo jest przestępstwem. CUDZE = NIE MOJE. Jutro na ulicy ktoś da Panu po gębie, bo będzie miał taki kaprys. Jak go Pan usprawiedliwi? Przecież oberwał Pan na własne życzenie. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
yaman49 Re: Do autora tekstu: 16.02.13, 08:11 Oczywiście. Oberwał bo się np. głupio uśmiechał. A należy się usmiechać mądrze. Tak, aby nie drażnić "panów tego kraju".Bo to oni i im podobni trzymają władzę. Zresztą tzw. władza umie o siebie i swoje mienie odpowiednio zadbać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyderec Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 21:20 ZTCW panowie wlamywacze maja niezle zinfiltrowana policje wiec nawet nie ma co liczyc na to ze Golec coś odzyska, a "na własne życzenie". to kpina w żywe oczy - wygląda na to że wejścia do redakcji też uzyskali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowicer Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.xdsl.centertel.pl 15.02.13, 21:34 vonjakob napisał: > na wlasne zyczenie > zalosc > to usprawiedliwianie kradziezy... > bo mial czelnosc nie chowac tego... > nie twoje nie ruszaj... Dokładnie! Bezczelność i arogancja pismaka przerosła wszelkie wyobrażenie! Co to jest? Jakiś pseudo dziennikarz trzyma stronę złodzieja???? To jest zwykły skandal, ale w GW nikt nic nie widzi i nie słyszy! Na własne życzenie powinniście wywalić go z roboty! Szlag człowieka trafia jak czyta takie bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.3s.pl 16.02.13, 10:31 przeciez ostatnio nasmarowali artykuł, że w Katowicach jest coraz bezpieczniej. ostatnio miałem znów okazję po kilkunastu miesiącach podziwiać profesjonalizm i rzetelność naszej "służby" mundurowej, generalnie za dużo się nie zmieniło, nadal syf i chłopczyki z małymi fujarkami, nadrabiającymi swoje ego. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek.katowice Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne życ... 15.02.13, 21:57 co za debil wymyślił ten tytuł!!! oby ci się też coś zdarzyło "na własne życzenie" idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Mi Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.13, 22:11 Ja też kilka dni temu zostałam okradziona we własnym sklepie "na własne życzenie". To "własne życzenie" polegało na tym, że kiedyś tam zdecydowałam się na samodzielny biznes, a w dniu kiedy zostałam okradziona na własne życzenie ten sklep otwarłam (jak co dzień). Przepraszam cały świat za moje "widzimisię". Przyrzekam poprawę! P.S. Pana pismaka proszę o lekkie zrewidowanie własnych poglądów. Jak coś nie jest moje, to tego ku..wa nie ruszam. Choćby mi samo do rąk lazło! Może trzeba wrócić do średniowiecznych zwyczajów i za kradzież ucinać ucho lub dłoń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mody Re: Złodziejskie Hanysowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 23:18 Widać bezrobotne gorole przyjeżdżają na łowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w To jakaś paranoja IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 00:00 Facet jest winien tego, że go okradziono, bo w swoim aucie zostawił swoje rzeczy. Szok i niedowierzanie. Za chwilę jak złodziej wyrwie komuś komórkę z ręki, to będzie to wina dzwoniącego, bo nie schował się w bunkrze nim rozpoczął roznowę. Takie myślenie możliwe tylko u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
liberpal Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne życ... 15.02.13, 23:17 Zadziałały mechanizmy wolnorynkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tadestades Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne życ... 16.02.13, 01:29 Trudno o głupszy tytuł! Własne życzenie polega na tym, ze Paweł płaci podatki z których utrzymuje katowicką policję. A ta policja dobrze wie, że kradną, ale.... nie postawi przy każdym samochodzie policjanta. To niech stawia dwóch! Jeśli, oczywiście, inaczej nie potrafi inaczej chronić naszego dobra. Może zastosować jakieś środki techniczne? Może mniej urzędników a więcej patroli, może.... no Panowie w ciuchach z napisem POLICJA - podobno jesteście (sądząc po wynagrodzeniach i przywilejach) fachowcami.... Jesli jesteście to wiecie co zrobić, prawda? Skoro wiecie i nie robicie to może z własnych pensji wypłacicie Pawłowi odszkodowanie? Nie stać was, czy honoru nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.3s.pl 16.02.13, 10:37 ja bardziej obstawiam to drugie, policja jak jest, każdy widzi. wąsate pasibrzuchy albo cudaki o swędzących rękach, generalnie zawsze służą społeczeństwu. wykrywalność idzie w górę, ale to tak jest jak się ludziom utrudnia zgłaszanie spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
tadestades Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż 16.02.13, 12:40 Obawiam się, ze masz rację.... Czasem zastanawiam się, czy nie zbliża się czas, gdyy ludzie powinni przestać płacić część podatków - tę część, która z budżetu przeznaczana jest na szeroko rozumiany "aparat wykonywania prawa" (policję, prokuraturę, sądy, więziennictwo). Taki obywatelski protest. Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne życ... 16.02.13, 07:19 Nie ma się co zżymać na tytuł. Pozostawione drogie rzeczy na siedzeniu w aucie to zachęta dla złodziei. Żyjemy w Polsce. Wystarczyło te rzeczy schować do bagażnika. A tu wielkie mecyje, bo ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 10:09 boguschitz napisał: > Nie ma się co zżymać na tytuł. Pozostawione drogie rzeczy na siedzeniu w auc > ie to zachęta dla złodziei. Żyjemy w Polsce. Wystarczyło te rzeczy schować do b > agażnika. A tu wielkie mecyje, bo ukradli. Wielkie mecyje to będą jak ciebie okradną, ale żyjemy w Polsce. Pamiętaj,że będziesz to miał na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.bcs.com.pl 16.02.13, 17:20 kradną także z bagażników - mało lotny umysłowo oponencie Odpowiedz Link Zgłoś
yaman49 Mam prawo... 16.02.13, 08:06 Mam prawo czuć się bezpiecznie. Mam prawo, w kraju, który zdziera ze mnie gigantyczne pieniądze pod pozorem dbałości o moje bezpieczeństwo, zdrowie , środowisko i co tam jeszcze wymyślą, mam prawo czuć się bezpiecznie. I to ma być moje prawo aby zostawiać swoją własność gdzie chcę a psim obowiązkiem państwa jest dbać o to aby mój dobytek nie poniósł uszczerbku. To oni są dla mnie a nie odwrotnie. Tymczasem aby pokryć swoją nieudolność i indolencję, nie dość, że muszę płacić ich pensje, długi, to jeszcze próbuje się mnie obciążyć odpowiedzialnością za ich lenistwo i brak kompetencji. Bezczelność tych darmozjadów przekracza pomału wszystkie dopuszczalne granice. Ale, mam nadzieję, już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Ten kraj naprawdę jest chory i bliżej mu do Azji.. 16.02.13, 09:14 ... niż do Europy. Jak można powiedzieć, że ktoś został okradziony na własne życzenie? Chodził po ulicy i prosił ludzi by ktoś go okradł? Tylko Polak może powiedzieć, że jeśli Cię okradziono to Twoja wina, bo powinieneś mieć przy sobie przynajmniej dwóch ochroniarzy, cztery kłódki, dwie blokady, akumulator z auta brać do domu, laptopy trzymać pod kurtką - zapiętą, z szyfrem, namiarem GPS itp. itd. Złodziej, to złodziej i NIE MA usprawiedliwienia dla kradzieży! A czemu w tym kraju usprawiedliwia się złodziei? Najwyraźniej większość z tych co ich usprawiedliwiają sami kradną - może nie od razu laptopy z samochodów, ale papier czy inne sprzęty z pracy... Polska to Azja, typowa Azja. Odpowiedz Link Zgłoś
nieztegopodworka Re: Ten kraj naprawdę jest chory i bliżej mu do A 16.02.13, 09:33 Tak jest Rojberek, w tym kraju zwanym Wolska to ludzie sa okradani na "wlasne zyczenie", kobiety gwalcone na "wlasne zyczenie" a ludzie mordowani na "wlasne zyczenie". Mam niesamowita ochote panu redachtorkowi dac w pysk. Tak ze trzy razy. I to na jego wlasne zyczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ten kraj naprawdę jest chory i bliżej mu do A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 10:17 Be przesady!!!! rowerzystow na bani policyjanty potrafia zlapac,sad osadzic i skazac!!! Nie jest tak zle!:)........nie przesadzajcie!!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ten kraj naprawdę jest chory i bliżej mu do A IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 16.02.13, 10:34 dobra! przygoda z wczoraj: wchodzę do marketu i wsadzam ile mam kasy bo wiecie tam nie da się zapłacić kartą. wyciągam 5 dych a powinno być 7, sprawdzam jeszcze raz ,d drugiej kieszeni, odwracam się i widzę moje dwie dychy!!! tylko małe ale - dwaj starsi panowie , nie jakieś obszczymurki , emeryci , którzy przjechali do skelu po zakupy ze swoimi matronami walczy o dwie dychy które przy wyciąganiu wypadły mi z kieszeni: nie tylko się kłócili , który pierwszy zobaczył kasę , oni się szarpali !!!! jak zwróciłem im uwagę , że to kasa która wypadła mi z kieszeni przy wyciąganiu , poczułem się niepewnie i usłyszałem , że to niczyje pieniądze bo leżały na ziemi .... potem jeszcze było trochę inwektyw , ale jak zwykle wzniosłem się na wyżyny mojego chamstwa i z najgłębszych czeluści umysłu wyciągłem najbardziej skrywane wulgaryzmy przed światem codziennym i problem został szybko rozwiązany. ludzie co to za polska mentalność: coś leży więc jest niczyje? niczyje pieniądze , kiedyś położone rzeczy na dachu mojego auta też były niczyje i gostka goniłem dobre 300 metrów i on dalej nie rozumiał o co chodzi! to nie byli złodzieje , to byli normalni , tzn ja sobie tłumaczę , że to byli prawdziwy katolicy....dzisiaj ukradną - jutro się wyspowiadają i jest git! Odpowiedz Link Zgłoś
tadestades Re: Ten kraj naprawdę jest chory i bliżej mu do A 16.02.13, 12:44 Chętnie się dołożę! Na własne życzenie p. "redaktora" :) Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 Re: Ten kraj naprawdę jest chory i bliżej mu do A 16.02.13, 11:12 W Azji trzy razy zapominałem iPoda w hotelach i zawsze udawało się go odzyskać. W Europie, a konkretnie w Niemczech, wystarczyło raz. Boże, gdybyśmy mieli naprawdę bliżej do Azji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubo Re: Ten kraj naprawdę jest chory i bliżej mu do A IP: *.sileman.net.pl 16.02.13, 12:40 Ta, pewnie.. Chciałbym, żeby Polska dorastała chociażby do pięt Singapurowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixum &dyrdymalski Golec i tak miał szczęscie...bo gdyby w Łodzi... IP: *.rudcom.pl 16.02.13, 09:38 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13411887,Stanal_w_obronie_dziewczyny__Dostal_kilka_ciosow_nozem_.html?lokale=katowice#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 gwałt też na własne życzenie? 16.02.13, 11:08 Zarówno policja, jak i redaktorzy GW wydają się podzielać zdanie, że ofiary złodziei same są sobie winne. "Okazja czyni złodzieja". Ciekawe, że w przypadku gwałtów uważa zupełnie inaczej. A czyż tak samo nie można powiedzieć "Okazja czyni gwałciciela"? Okradzeni nie mają traumy takiej jak po gwałcie, ale w gruncie rzeczy chodzi o to samo: przypisuje się ofiarom odpowiedzialność za przestępstwo. Odpowiedzialność moralna i prawna za przestępstwo jest wyłącznie po stronie przestępców, i nie ma co ich usprawiedliwiać w ten sposób, że ofiary były głupie i zostały okradzione na własne życzenie. Jeśli zachowując całkowitą odpowiedzialność sprawców można ostrzegać ludzi, żeby nie zostawiali laptopów i cennych przedmiotów, to można chyba też ostrzegać kobiety, by nie ubierały się wyzywająco udając się na samotne spacery? Ale to drugie zawsze się spotyka z zajadłym oporem. Człowiek ma prawo zostawić laptopa nawet za przednią szybą samochodu, i nikt nie ma prawa tego mu ukraść. Nie można pisać, że ludzie są okradani "na własne życzenie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boguschitz Re: gwałt też na własne życzenie? IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 14:01 To zostawiajcie dalej drogie rzeczy w samochodach, najlepiej za przednią szybą - są lepiej widoczne. I zgłaszajcie na policję. Na pewno wam to znajdą. Jak może dorosły człowiek być tak naiwnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Lider Golec uOrkiestra okradziony na własne ż IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.13, 13:41 Żenujące. Autor tego artykułu o tak niefortunnym tytule powinien przeprosić pana Pawła Golca za swoją gafę, (czytaj - głupotę) na łamach GW. Odpowiedz Link Zgłoś