bartoszcze OGŁOSZENIA!!! 25.02.05, 19:24 Poczynając od dzisiejszego dnia mamy specjalne podforum na zamieszczanie ogłoszeń (link jak najbardziej widoczny). Uprzejmie proszę o oszczędzenie mi roboty i ogłaszanie się od razu tam. Proszę przestrzegać wskazówek zamieszczonych na forum ogłoszeniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze "PRZECZYSZCZENIE" WĄTKU 15.04.05, 11:01 Celem poprawy przejrzystości niniejszego wątku, pozwoliłem sobie wyciąć z niego wszystkie posty nie dotyczące bezpośrednio zasad moderowania. Posty wycięte postaram się umieścić w jakimś publicznie dostępnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze PROŚBA O NIEDOPISYWANIE SIĘ W TYM WĄTKU 15.04.05, 14:51 tak aby był on bardziej przejrzysty dla tych, którzy chcą się z niego coś dowiedzieć - chyba że będzie to pytanie związane z moderowaniem, chociaż wolałbym, aby poszło na maila w każdym razie dopiski, które nie będą miały wartości poznawczej dla innych, będą również prędzej czy później usuwane, a ich kopie będą widoczne w wątku- archiwum, do którego link za chwile podam Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze WĄTEK-ARCHIWUM 15.04.05, 14:52 Wszelkie posty, które zostały lub zostaną usunięte z tego wątku celem poprawy jego przejrzystości, będą dostępne tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24007&w=22768018&a=22768018 Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze W ZWIĄZKU Z NADCHODZĄCYMI WYBORAMI 24.07.05, 01:10 Żeby potem nikt nie mówił, że nie było uprzedzenia - komunikat oficjalny: "Ponadto zaznaczamy, że forum jest miejscem dyskusji, a nie prowadzenia kampanii wyborczej. Na Forum nie można publikować materiałów wyborczych. Posty, które uznamy za reklamy kandydatów i komitetów wyborczych będą usuwane przez administrację i moderatorów społecznych." forum.gazeta.pl/forum/1,59000,2810934.html Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: W ZWIĄZKU Z NADCHODZĄCYMI WYBORAMI 24.07.05, 10:14 Hehe, a fraszka "wyborczo" bezpartyjnego jest dozwolono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farquad drobne pytanie do Pana Moderatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:30 Chciałbym zapytać, gdzie jest granica którą uważa Pan za nieprzekraczalną. Miałem okazje przeczytać parę przedziwnych wypowiedzi na forum i jestem ciekaw Pańskiej opinii - chyba, że jest to forma towarzystwa wzajemnej adoracji (inne prawa dla swoich, inne prawa dla obcych). forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=27022020&a=27167456 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=27022020&a=27071378 Być może taki powinien być poziom rozmów (przynajmniej w Pańskiej opinii), ale jak dla mnie jest to zbyt blisko "holenderskiego" poczucia humoru (aby mógł Pan zrozumieć, odsyłam do komentarzy prasowych nt. "housewitz"). Winszując towarzystwa życzę dalszego uporu (aż do bólu) w krzewieniu idei autonomii. Jak na razie jest duża szansa, że osiąga Pan efekt odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: drobne pytanie do Pana Moderatora 11.08.05, 15:17 1. Określenie granicy w sposób abstrakcyjny jest m.zd. niemożliwe. Ale proszę spróbowac się podjąć takiej definicji w osobnym wątku. 2. Jeżeli idzie o zacytowane wypowiedzi, to m.zd. nie naruszają one co do regulaminu ani Netykiety. Co najwyżej można się zastanawiać, na ile dopuszczalne jest używanie języków obcych, ale jak do tej pory byłem w tym punkcie dosć tolerancyjny. 3. Nie jest zadaniem moderatora ustalanie poziomu dyskusji. Ten tworzą forumowicze. 4. Stwierdzenie o krzewieniu idei autonomii przyjmuję jako pewien odbiór mojej osoby, aczkolwiek uważam go za chybiony, w każdym razie jeżeli idzie o moje czynności jako moderatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farquad cd drobne pytanie do Pana Moderatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:23 Widać chybionym jest zwracanie uwagi osobie, która uwag do wiadomości nie zamierza przyjmować. O ile rozumiem rolę moderatora forum, Pan powinien (choćby dla własnego użytku) taką granicę określić. Prawo do wpływania na dyskusję na tym podobno polega. Brak reakcji na niektóre posty odbija się na poziomie dyskusji. Bycie moderatorem to nie tylko czerwone, co niektórym brzmi dumnie. Chyba, że chodzi o bazar a nie forum dyskusyjne przy szanowanej gazecie (postrzegane jako forum regionalne, forum miasta Katowice - a jak Cię widzą, tak Cię piszą). Jeśli zaś słabo się Pan orientuje w pochodzeniu wszelkiego typu haseł w stylu "ziemia dla ziemniaków" i ich znaczeniu dla wszelkiej maści "-izmów" mogę tylko współczuć. A rozwrzeszczany niemiecki (kiepski, jak zauważa slezan) używany w rozmowach na temat Śląska, jego przeszłośći i przyszłości, nadaje tym rozmowom dodatkowe znaczenie. Zapewne internetowy film, o którym ostatnio głośno, również netykiety i regulaminu by nie naruszył. To w końcu zaledwie "dowcipne" wykorzystanie paru archiwalnych zdjęć. Być może jest tak, jak pisze bravo, że ma Pan swoje poglądy, które znajdują odzwierciedlenie na forum (przeglądam tylko niektóre wątki i to nieregularnie), ale jak rozumiem z Pańskiego posta, taka opinia jest chybioną i stara się Pan być ponad swoje poglądy. Możliwe, że swoje dobre samopopczucie powinien Pan skonfrontować z treścią wątków ze swoim udziałem. A Pański obiektywizm i sposób pełnienia roli moderatora ma znaczenie dla postrzegania Ślązaków w Polsce, co nie jest już tak całkiem Pańską prywatną sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: cd drobne pytanie do Pana Moderatora 11.08.05, 17:46 Fakt, nie zwróciłem uwagi na tytuł drugiego z postów. Ale tego typu hasła na forach są powszechne i wycinanie wszystkich wypowiedzi, których sens sprowadza się do postulatów "Polska dla Polaków", "Śląsk dla Ślązaków", byłoby Syzyfową pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: cd drobne pytanie do Pana Moderatora 11.08.05, 23:27 Gość portalu: farquad napisał(a): > Widać chybionym jest zwracanie uwagi osobie, która uwag do wiadomości nie > zamierza przyjmować. Uwagi przyjmuję. Nie oznacza to, że muszę się zgadzać z nimi. > O ile rozumiem rolę moderatora forum, Pan powinien (choćby dla własnego użytku) > taką granicę określić. Prawo do wpływania na dyskusję na tym podobno polega. > Brak reakcji na niektóre posty odbija się na poziomie dyskusji. Bycie > moderatorem to nie tylko czerwone, co niektórym brzmi dumnie. > Chyba, że chodzi o bazar a nie forum dyskusyjne przy szanowanej gazecie > (postrzegane jako forum regionalne, forum miasta Katowice - a jak Cię widzą, > tak Cię piszą). Staram się konsekwentnie wyjaśniac moją funkcję, ale nie zawsze wszystkie niuanse są oczywiste. Po pierwsze, wyjaśnienia wymaga, że co do zasady jestem odpowiedzialny za utrzymywanie pewnego porządku, okreslonego przez regulamin Forum i zasady forumowej Netykiety. Jeżeli tak rozumie Pan "poziom" Forum, to jesteśmy zgodni. Jeżeli natomiast uważa Pan, że powinienem także dbać o poziom intelektualny debaty na Forum - to byłaby to z mojej strony niedopuszczalna ingerencja w zasady Forum. Po drugie, podtrzymuję pogląd o praktycznej niemożliwości określenia granicy w sposób abstrakcyjny. Jest ona de facto kształtowana da casu, i może się przesuwać. Tak samo jak orzecznictwo sądowe w sprawach niedookreślonych. A kazuistyczne formułowanie granicy jest - jak dowodzi historia prawa - chybione. > Jeśli zaś słabo się Pan orientuje w pochodzeniu wszelkiego typu haseł w > stylu "ziemia dla ziemniaków" i ich znaczeniu dla wszelkiej maści "-izmów" mogę > tylko współczuć. A rozwrzeszczany niemiecki (kiepski, jak zauważa slezan) > używany w rozmowach na temat Śląska, jego przeszłośći i przyszłości, nadaje tym > rozmowom dodatkowe znaczenie. Nie jestem upoważniony do doszukiwania się ukrytych znaczeń, które autorzy chcieli, a może wcale nie chcieli zamieścić. Interweniuję, kiedy narusza się prawo lub regulamin. Nie wykluczam błędów, bo nikt nie jest od nich wolny. Niemniej jednak zasadą Forum jest swoboda wypowiedzi, a ograniczenia są od niej wyjątkami. > Zapewne internetowy film, o którym ostatnio głośno, również netykiety i > regulaminu by nie naruszył. To w końcu zaledwie "dowcipne" wykorzystanie paru > archiwalnych zdjęć. Naruszyłby. Zbędna złośliwość. > Być może jest tak, jak pisze bravo, że ma Pan swoje poglądy, które znajdują > odzwierciedlenie na forum (przeglądam tylko niektóre wątki i to nieregularnie), > ale jak rozumiem z Pańskiego posta, taka opinia jest chybioną i stara się Pan > być ponad swoje poglądy. > Możliwe, że swoje dobre samopopczucie powinien Pan skonfrontować z treścią > wątków ze swoim udziałem. Tak, posiadam własne opinie i poglądy na wiele spraw, o których mówi się na Forum. I staram się, aby te opinie i poglądy nie wpływały na dokonywanie oceny, czy konkretne posty zamieszczane na Forum naruszają prawo, regulamin lub Netykietę, bo na tym polega moja funkcja moderatora. Funkcja ta w moim przekonaniu nie ogranicza mnie w przedstawianiu własnego zdania. Jeżeli natomiast Pan uważa, że z uwagi na swoje opinie i poglądy dokonałem/nie dokonałem pewnych interwencji, których dokonałaby inna osoba, jestem gotów do dyskusji. Najchętniej w osobnym wątku, bo ten ma cel informacyjny dla forumowiczów. Podkreślam jednak, że podstawą działania moderatora są regulamin i netykieta. > A Pański obiektywizm i sposób pełnienia roli moderatora ma znaczenie dla > postrzegania Ślązaków w Polsce, co nie jest już tak całkiem Pańską prywatną > sprawą. > Moja funkcja moderatora nie ma nic wspólnego z postrzeganiem Ślązaków. O tym decydują wypowiedzi Ślązaków. Mnie wolno co najwyżej interweniować, kiedy wypowiedzi te naruszają regulamin lub netykietę. Bez względu na to, czy są to wypowiedzi Ślązaków, Zagłębiaków, Niemców czy Finów. Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 Bartoszcze ;) 12.08.05, 00:04 ciekawy wątek masz,nie czytałam go jeszcze ,bo jak wiesz jestem od niedawna na forum--i znowi wiele nowego dowiedziałam się tutaj-------pozatym zgadzam się z Twoimi wypowiedziami--------pozdrawiam--jeżeli mój post narusza coś tam to możesz go wyciąć- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER sloneczko, nie sluzuj. IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.05, 03:02 zgasnij :) gruss Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko1 oberschlesier 12.08.05, 22:25 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > zgasnij > > :) > > gruss z afrodyty wróciłeś?mało Ci było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farquad ostatni post "pytanie do Pana Moderatora" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 10:43 Aby zamknąć tę nużącą wymianę opinii: > Nie jestem upoważniony do doszukiwania się ukrytych znaczeń, które autorzy > chcieli, a może wcale nie chcieli zamieścić. Interweniuję, kiedy narusza się > prawo lub regulamin. Nie wykluczam błędów, bo nikt nie jest od nich wolny. > Niemniej jednak zasadą Forum jest swoboda wypowiedzi, a ograniczenia są od niej > wyjątkami. Tytuł posta: "Polska - prostytutka" 1. to zapewne w Pańskiej opinii zbitek dwóch neutralnych słów nie niosących żadnych treści, 2. aby było jaśniej (w oparciu o Pański literalny sposób traktowania zasad na forum obowiązujących) - cytat, jeśli jest cytatem, winien zawierać cudzysłów ("cytowaniem" próbował się bronić Leper oskarżany o pomówienia), > Moja funkcja moderatora nie ma nic wspólnego z postrzeganiem Ślązaków. O tym > decydują wypowiedzi Ślązaków. Mnie wolno co najwyżej interweniować, kiedy > wypowiedzi te naruszają regulamin lub netykietę. Bez względu na to, czy są to > wypowiedzi Ślązaków, Zagłębiaków, Niemców czy Finów. Tu proponowałabym pozostawienie Finów w spokoju, narazie nie próbują ogłosić autonomii w obrębie Finlandii. A nawet gdyby, byłoby mi to zupełnie obojętne. Nie jest natomiast dla mnie obojętne propagowanie autonomii Śląska, ponieważ tu mieszkam - to jest moja "mała Ojczyzna". Stąd nie akceptuję wypowiedzi swoimi hasłami odwołujących się do haseł związanych z nazizmem. Bez względu na to co autor ma do powiedzenia (w tym konkretnym przypadku akurat niewiele). W pierwszym i w drugim przypadku zaskakuje mnie sposób obrony Pańskiego stanowiska (szczególnie w zestawieniu z powołaniem się na konkretne dwa przykłady) nie odwołujący się bezpośrednio do wskazanych postów. Jeśli zas chodzi o obraźliwe treści dziwi mnie, bo jak rozumiem mieszka Pan na Śląsku, że nie zna Pan charakteru określeń "hanys", "gorol", ich znaczenia (specyficznej treści) dla Ślązaków i Zagłębiaków. Określenia dość często goszczące w co żywszych "rozmowach" na temat autonomii. Niestety nie przekonał mnie Pan do swojego obiektywizmu. Nie przekonał mnie Pan również co do zasad jakimi kieruje się Pan moderując to forum. Wobec tego, możliwość rozsądnego dialogu na temat autonomii, może być na tym forum niemożliwa. Szkoda, bo jest to podobno forum regionalne. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: ostatni post "pytanie do Pana Moderatora" 12.08.05, 11:47 A teraz pewna drobnostka, która wskazuje na jednostronność Twoich dociekań: "Wadą III RP jest wolność słowa dla V kolumny, która dziś deklaruje śląskość i chce autonomii, a jutro będzie niemieckość i chęć przynależności do "Rajchu". Do takich ludzi mój pradziadek strzelał w Powstaniu Śląskim, szkoda, że Rosjanie w '45 nie oczyścili dokładnie Śląska z elementu niepolskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farquad slezan?, bartoszcze? - może mógłbym się wreszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 12:49 dowiedzieć z kim rozmawiam... Cytat przywołany nie jest moją wypowiedzią. Mieszanie wolności słowa z autonomią nie ma nic do rzeczy. Wskazane posty są wyłacznie odzwierciedleniem albo głupoty, albo braku szacunku dla osób, które mieszkają na Śląsku. Autonomia Śląska to ciekawy temat i pozwalający wskazać "onych" co nam zabierają i nas rujnują. Pieniądze i dobre materialne zabierane były w okresie poprzedniego ustroju wszystkim (równo, jak leciało), bogaci tracili więcej, ubodzy tracili mniej. Na odbudowę stolicy składali się nie tylko Ślązacy (vide: uroczy plakacik RAS). Linki i odnośniki ze stron ZLNŚ czy RAŚ najlepiej wskazują kto miałby mieć w tym interes - oprócz samych bezpośrednio zaangażowanych i zainteresowanych. Jeśli chodzi o rozmowę na temat autonomii - - ile jest osób uważających się za Ślązaków (osoby narodowości śląskiej - nie Polaków - potocznie zwanych "Ślązakami" z tytułu miejsca zamieszkania), - jaki obszar winna obejmować autonomia (które powiaty, województwa), - jaki jest to procent ogółu mieszkańców Śląska lub proponowanego terenu objętego autonomią (w sensie: narodowość: Śląska, Polska, Niemiecka itd.), - w jaki sposób miałoby sie to przełożyć na "autonomię" - od strony prawnej (odgrzewanie sytuacji zsprzed wojny w dzisiejszej sytuacji jest delikatnie mówiąc dziwne), Z innej beczki: - śląski jako język urzędowy w urzędach, w szkołach? - napisy dwujęzyczne, trójęzyczne (dod. niemiecki), czterojęzyczne (dod. czeski), na jakim obszarze? - jaki byłby bilans strat i zysków (znam osoby o nieznanej mi narodowości żyjące na Śląsku na krawędzi minimum socjalnego - rozumiem, że ogłoszenie autonomii znacząco poprawi ich sytuację), - jak to się ma do najprostszego faktu (do tego nie potrzebujemy chyba autonomii) że nie ma jednego biletu komunikacyjnego na terenie potocznie określanych Śląskiem - to problem za mało efektowny? Jak na razie RAŚ w mojej opini to hucpa - zabawa z nadzieją na coś dla jej organizatorów. W momencie ogłoszenia narodowości Śląskiej i spisu powszechnego dla zabawy sam może bym obstawał przy swojej narodowości śląskiej - ale po przejrzeniu stron RAS i ZNLŚ, dzisiaj odeszła mi ochota do takich żartów. Na stronie www.gornoslaskie-dziedzictwo.com. linkowanej przez arnolda wskazywana jest lista szkód (np. w zakresie substancji zabytkowej na Śląsku) - bez zająknięcia, że Armia Czerwona robiła w okolicach 45 roku co chciała, na terenie niemalże całej Polski. A przypomnę, że AC gościła u nas dzięki Niemcom. Ma to tworzyć klimat prześladowania i celowego niszczenia zabytków "śląskich" choć o ich "śląskości" (w rozumieniu dzieła narodu śląskiego) decyduje wyłącznie położenie. Patronów ruchu, wcielonych do narodowości śląskiej, też nikt nie pytał czy czuli się "Ślązakami" w takim sensie (poza tym byłoby trudno bo w większości nie żyją). Jestem Ślązakiem i nie czuję żadnych powodów by Warszawiacy mieli mi cokolwiek zwracać. Ale też nie widzę powodów do szczególnej autonomii - jak napisałem wcześniej w mojej ocenie paru zdesperowanych facetów chciało by pożyc na poselskich i innych dietach. Nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy zrobili coś dla Śląska sami. Ponieważ zwrócono mi uwagę, iż to forum dotyczy zupełnie innych spraw przeniosę tę wypowiedź do Arnolda7 "poznaj co oznacza "Górny Ślask". Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: slezan?, bartoszcze? - może mógłbym się wresz 12.08.05, 22:29 Bartoszcze skasuje pewnie ten post, bo podpada chyba pod spam. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: slezan?, bartoszcze? - może mógłbym się wresz 13.08.05, 00:20 slezan napisał: > Bartoszcze skasuje pewnie ten post, bo podpada chyba pod spam. A szkoda, bo pewnikiem zainteresowalby psychoanalityka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farquad Re: slezan?, bartoszcze? - może mógłbym się wresz IP: *.swic.dialup.inetia.pl 13.08.05, 09:23 znasz jeszcze jakieś inne specjalizacje? a może to wyczerpuje twoje możliwości? podpowiadam są jeszcze pediatrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farquad Re: O MODEROWANIU FORUM IP: *.swic.dialup.inetia.pl 13.08.05, 09:27 co się stało z wczorajszym wątkiem - "sorry - ..." rozmawiałem ze slezanem a dziś wątku nie ma... prosiłbym o odpowiedź na forum Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: O MODEROWANIU FORUM 13.08.05, 10:00 Gość portalu: farquad napisał(a): > co się stało z wczorajszym wątkiem - "sorry - ..." > rozmawiałem ze slezanem a dziś wątku nie ma... > prosiłbym o odpowiedź na forum został klasycznie przeniesiony na "Silesiana". tam go znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
oqo Re: O MODEROWANIU FORUM 20.08.05, 22:16 nie posiadający nawet polskiej klawiatury wnuczek doktora Mengele ze swoją radosną twórczością rozbawia nas do łez ale stwierdzenie że Polacy to zwierzęta wydaje się być mocno przesadzone. Może nie tylko dla mnie .Czy ktoś tu sprząta ? -- Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: O MODEROWANIU FORUM 20.08.05, 22:20 Nie tylko ten, ale wszystkie tego prymitywa! I zablokujcie IP durniowi. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Forum "dam pracę". 26.08.05, 19:43 Witam... Dlaczego w ofertach jest jedynie pozycja - DAM PRACĘ ? nie moze to byc ogólnie - PRACA? Woliścislości na tatym forum nie będą szuakli potencjalni pracodawcy. Może dałoby się coś z tym zrobić? Pozdrawiam i dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze W ZWIĄZKI Z WYBORAMI.. 28.08.05, 21:17 ..uprzejmie przypominam, że Forum nie jest miejscem prowadzenia agitacji. Wątki reklamujące kandydatów lub ich programy będą usuwane. A ogólne dyskusje polityczne proponuję prowadzić na Forum Kraj lub w innym adekwatnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: W ZWIĄZKI Z WYBORAMI.. 28.08.05, 23:23 No pewnie. Welunek to jest za poważno sprawa jak na forum miejske. No i niy bej Boże łotwiyrać wontkow ło pojedyńczych kandydatach, bo nozyczki pódom w ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Malenka sugestyjka odnosnie FK panowie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.11.05, 17:37 Moze i to blahe z waszej strony niedopatrzenie panowie, ale od dluzszego juz czasu na glownej stronie FKatowice widnieje takie oto obwieszczenie: "Tym forum _opiekuje się_ bartoszcze i settembrini." - I wszystko byloby pewnie w nalezytym porzadku, gdyby nie to, ze albo brak jest tam dwukropka (i po nim nastepuje wyliczenie nikow dwu zacnych moderatorow), albo podkreslenie liczby mnogiej okresleniem "opiekują", tak jak ma to miejsce w przypadku wiekszosci innych moderowanych portali miejskich, i tak daleko nie szukajac: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=61 Bardzo przepraszam za te drobiazgowosc, nie ma ona zlosliwego charakteru ;)) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Malenka sugestyjka odnosnie FK panowie 14.11.05, 17:50 racja racja :)) juz pisze do jabbura z prosba, by zmienil na liczbe mnoga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Dziekuje za pozytywne rozpatrzenie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.11.05, 17:56 settembrini napisał: > racja racja :)) juz pisze do jabbura z prosba, by zmienil na liczbe mnoga Skoro to nie w waszej gestii lezalo to wybaczcie, ze sie wam oberwalo ode mnie:) E.O.T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: O MODEROWANIU FORUM IP: *.h.pppool.de 14.11.05, 22:16 A czemuz to, Szanowny Moderatorze, wyciety zostal moj post z forum "Silesiana" na temat rzekomych roszczen Polakow."Polacy to....." .Temat ten, o ile mozna nazwac to tematem, zalozyl willi2. Jakos nie moge dopatrzyc sie zlamania regulaminu ani tresci godzacych w kogoklwiek.Bede b. zobowiazany za podanie, z powodu jakiego uzytego przeze mnie zwrotu, wyciales Pan ten post. Chcialem niesmialo zauwazyc, ze na forum "Silesiana" a takze i Katowice, produkuja sie osobnicy wrecz opetani nienawiscia do Polski, choc zyja na terenie naszego kraju. Uzywane przez nich zwroty typu, cyt. "polaczki", "polactwo" i wszelkiego rodzaju innego obelgi o jawnie antypolskim wyrazie, jakos nie wzbudzaja Panskiego niesmaku. Bede zobowiazany za Panska rzeczowa odpowiedz, pozbawiona ogolnikow i powolywaniu sie na enigmatyczne regulaminy. Z powazaniem dlugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: O MODEROWANIU FORUM IP: *.h.pppool.de 14.11.05, 22:22 Poprawiam sie i przepraszam za niescislosc;chodzi o temat "Czemu Niemcy to..." Napisalem tam jako "Anty-willi" Reszta b.z. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: O MODEROWANIU FORUM 15.11.05, 15:12 uzyles sformulowania naruszajacego netykiete, a wiec jednoczesnie punkt 5 regulaminu. prosze bys kolejne watpliwosci zadawal mi via e-mail (tam tez moge ci podac cytat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: O MODEROWANIU FORUM IP: *.crowley.pl 14.01.06, 13:40 Gdzie zginął wątek"w katowickiej oświacie śmierdzi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązok Re: O moderowaniu forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:22 Ginie wiele wątków. Komuś pewnie na tym bardzo zależy. Ot demokracja i wolność słowa. Pocałujcie się w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: O MoDeRoWaNiU FoRuM 12.04.06, 17:32 Gość portalu: Ciekawa napisał(a): > Gdzie zginął wątek"w katowickiej oświacie śmierdzi"?Y Ciekawa, na wiyrchu je blank ciekawa wyszukiwarka Jak sie cojs´straci to nojlepi sie upewnic´ eli sie to richtich straciyuo forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=35146341&a=36406950 Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: O MoDeRoWaNiU FoRuM 12.04.06, 17:45 [Nie można wysłać wiadomości. Za dużo wielkich liter w temacie.] bartoszcze napisał(WIELKYMI LITEROOMA): [O MODEROWANIU FORUM] Toosz ale z wos pieroonowe moderatory! Jak sie niywiy kedy z wielki a kedy z mauy litery to nojlepi wszysko wielkymi:-) PYRSK_HANYS_HANS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam wykończyłeś to forum,żegnam cie ozięble Bartoszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:12 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz A ja Ciebie żegnam z żalem , IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 12.04.06, 18:20 Odpowiedz Link Zgłoś