Dodaj do ulubionych

Dredy burzą powagę szkoły

11.02.05, 00:54
"Wyobrażacie sobie dredziarza z dobrymi stopniami?"
Osobiscie znam wielu dresiarzy ktorzy maja dobre oceny i swietnie zdana mature, nawet studiuja. Przeraza mnie takie myslenie. To co tylko chlopcy w jeansach moga miec dobre oceny? Przeciez wszyscy jestemy rowni.

"Wiadomo przecież, że dredziarze to lenie i bezczelne tępaki."
A skad to pan wie? Gdzie pan to wyczytał? Znam wielu sympatycznych dresiarzy. Co wiecej znam dresiarzy ktorzy chodza do Domu Pomocy Spolecznej i tam pracuja jako wolonatriusze. Spedzaja godziny z osobami starszymi schorwanymi.
A pan kiedys byl w Domu Pomocy Spolecznej?

"Pani dyrektor Smolarek wie, że uczeń w dredach będzie miał poważne kłopoty z przystosowaniem się do wymogów nowoczesnego społeczeństwa obywatelskiego."

Czyli dredy maja zly wplyw na mlodziez? Udowodniono to? Czy czlowiek z dredami nie bedzie potrafil budowac spoleczenstwa obywatelskiego? Skad to pan wie? Czyli spoleczenstwo obywatelskie moga albo potrafia budowac tylko ludzie z normalnymi fryzurami. Dredy wsrod fryzur sa mniejszoscia, trudno spotkac osobe z dredami ale normalnych fryzur na ulicy pelno a spoleczenstwa obywalteslkiego nie widac. Moze warto zaczac od siebie. Jak sadze ma pan normalna fryzure wiec niech pan buduje spoleczenstwo obywatelskie. Ciekawe kiedy ostani raz pomogl pan starszej osobie? Ciekawe kiedy ostatni raz wykonal pan gest ktory buduje spoleczenstwo obywatelskie?
Obserwuj wątek
    • on_ona Re: Dredy burzą powagę szkoły 11.02.05, 02:23
      Trzeba umiec czytać, nie tylko litery i słowa, ale i myśli. Ubawiła mnie ta
      odpowiedz. Pozdrawiam
    • Gość: Kaner Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.05, 08:50
      Chlopie wiesz co to ironia?

jak dla mnie niezle ;)
      • Gość: olo Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:41
        Ta dyrektorka pewnie taka sama błyskotliwa jak autor pierwszego wątku j.z wolski
        • Gość: koza EJ KOLEGO ZWOLSKI-WRZUĆ NA LUZ-POCZUJ TĘ IRONIĘ IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 12.02.05, 19:10
          artykuł- dla mnie bomba!!;-) mam nadzieję, że przeczyta to owa
          dyrektorka /przez bardzo małe "d"/ i zapłacze nad swoją głupotą!!! Ta kobieta
          nie powinna mieć do czynienia z młodzieżą
          Rodzice chłopca powinni wspomóc syna w walce o zachowanie godności. Jestem
          matką 23latka-studenta. Miewa różne pomysły, ale nikomu nie robi krzywdy kiedy
          ma długie włosy, kiedy jest łysy, kiedy nosi spodnie typu"kupa" itd.
          Najważniejsze, że jest mądrym, dobrym człowiekiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: romanko Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:28
      co za osioł(nie obrażając osłów) to pisał ? tylko współczuć.
    • tufda Re: Dredy burzą powagę szkoły 11.02.05, 12:19
      Sarkazm to dla j.wzolski'ego język obcy.
    • Gość: MAr Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: 213.238.88.* 11.02.05, 12:40
      PS było niezłe!
    • bolekzaja Re: Dredy burzą powagę szkoły 11.02.05, 12:50
      Kiedy byłem dzieckiem, to była moda na tzw +++BIKINIARZE +++
      Nosili sie kolorowo i byli przedmiotem drwin i szykan.
      Ich fryzury były dziwne ale zadbane.
      Kiedy idę ulicami mojego miasta gdzie się urodziłem, to widzę statecznych panów
      niejednokrotnie z tytułami zawodowymi, a tak niedawno znajomych mi bikiniarzy.
      Lata mijają, życie samo reguluje, MŁODE GŁOWY a potem łysina i stateczność.
      NIe walczmy z czymś co jest zawsze przegrane, z wódką, prostytucją i młodzieżą.
      Są osobnicy przegrani od chwili poczęcia. Na to nie ma rady !
    • Gość: Ojciec Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:09
      Widzisz debilu? Twoja frustracja wynika z niumiejętności wychowania własnego
      syna! Nie potrafisz wychować go jak należy i wyżywasz się na forum z jakimiś
      debilnymi nie mającymi uzasadnienia teoriami!

Politycy, sportowcy, biznesmeni..ba! NAUKOWCY! W każdej nacji spotkać można
      ludzi mądrych, sukcesu i pełnych społecznej aprobaty mimo, iż wygląd ich- choć
      czasem szokujący- jest niczym w porównaniu z ich zaangażowaniem w pracy,
      polityce, sporcie etc.

Zmarły Pan Kałużyński- krytyk, postać nietuzinkowa, ze smiesznym usmieszkiem,
      ciągle drapiący się po pewnych częściach ciała, z fryzurą dalece
      nieuporządkowaną... jakie to ma znaczenie w porównaniu z zakresem jego wiedzy i
      ugruntowanej pozycji specjalisty i fachowca?
    • Gość: jurek Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: 195.117.68.* 11.02.05, 13:22
      Pani dyrektor Twoje miejsce jest na Bialorusi ,Ty nie potrafisz zyc wnormalnym
      spoleczenstwie zachowujesz sie jak bys niedawno zeszla z drzewa
    • Gość: Kappa Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 11.02.05, 13:55
      Kolejna osoba która nie umie czytać albo brak jej odrobiny inteligencji aby
      zrozumieć tak prosty tekst :(

Podpowiedź: Panie J.Zwolski osoba która pisała artykuł który pan komentuje tak
      naprawdę jest przeciwko takiemu myśleniu. Naprawdę wystarczy tylko trochę
      popracować głową...
    • Gość: viśen Dredy burzą powagę szkoły?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:33
      Człowieku czy ty wiesz oczym mówisz??? Gdzieś ty się wychował!!! z takimi
      poglądami to zapisz się do LPR przyjmą cię z otwartymi ramionami. Nie życzę
      sobie, żebyś ubliżał mnie i moim znajomym za to że mamy dready!!! Z twojej
      wypowiedzi wynika, że jesteśmy nierobami, złodziejami i innnym "tatałajstwem".
      A to że nie dostosowywujemy się do "nowoczesnego społeczeństwa"? I bardzo
      dobrze!!! Ja dajmy na to nie czuję chęci przystosowywania się do takich jak ty
      albo Roman Giertych!!! Jestem dumny z tego kim jestem, a to jak wyglądam jest
      moją prywatną sprawą i nikt nie powinien w to wnikać.
    • Gość: HEHE Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:26
      debilu ten koles co pisal ten artykul robil sobie jaja z tej dyrektorki;/ dobry
      jestes czado!!!!!!!!!!!
      • Gość: kiki Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: 213.238.83.* 11.02.05, 17:42
        Czado może i jest dobry, ale jeszcze na początku studiów wyglądał jak ulizany
        uczeń liceum z lat 50-tych, hihihiii
    • Gość: Nika Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:27
      [OT]Z szeregu opinii moich poprzedników wynika, że ich poloniści byli
      rzeczywiście bardziej skłonni zajmować się tym, co mają oni na głowach, niż
      tym, co mają W głowach... bo chyba niektórzy o ironii nie mają zielonego
      pojęcia. Dredy czy ich brak - posty pokazują, że to naprawdę bez znaczenia...
      [/OT]
      Wracając do artykułu - cieszę się, że ktoś w taki sposób demaskuje hipokryzję
      instytucji wychowawczej, jaką jest szkoła. Zadziwia mnie, gdy dyrektor szkoły
      zaprasza kogoś "na dywanik" z powodu "niewłaściwego" wyglądu, a przed taką
      rozmową i po niej prowadzi np. zajęcia WOS-u i mówi podczas nich o tolerancji.
      Rozumiem, że uczyć należy wyłącznie podczas lekcji, a poza nimi? Praktyczny
      egzamin z treści "Roku 1984" George'a Orwella? W porządku, pogódźmy się z tym,
      że szkoła jest instytucją o ustroju totalitarnym. Jednak w takim wypadku nie
      możemy nawet marzyć o czymś takim, jak społeczeństwo obywatelskie - gdyż chyba
      podstawowych zasad demokracji i współżycia społecznego powinna nauczać właśnie
      szkoła.
      Pozdrawiam(y)! Polonistka, adeptka profesji nauczycielskiej (szczęśliwie w
      prywatnej instytucji) oraz kilkadziesiąt "dreadlocków" na jej głowie.
      • Gość: sceptyk Wyjaśnienie do komentarza IP: *.postinfo.com.pl 11.02.05, 17:17
        Wszystkim polecam komentarz Nika.
        I wyjaśniam:
        autor kpi sobie z Pani Dyrektor. Wystarczy popatrzeć na jego fotografię. Jest
        to tekst typowo ironiczny. Aha, fotografia jest po prawej stronie monitora,
        patrząc wg czytającego.
        Ja natomiast jestem zrozpaczony tym, że kilka osób potraktowało komentowany
        tekst dosłownie. Nie gratulujcie swoim polonistom. Ponieśli oni wielką klęskę
        dydaktyczną.
        Już nie dziwię się opiniom do wielu innych artykułów. Żeby skomentować, trzeba
        najpierw zrozumieć.

Jeszcze raz: spójrz na zdjęcie autora, będzie łatwiej zrozumieć jego wypowiedź.
    • Gość: Ancia Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:18
      Z kad takie przeswiadczenie, ze dredziarze to nieuki, lenie itp?? najłatwiej
      jest uogólniac!! Oczywiscie uczen powinien byc zawsze czysto i schludnie ubrany
      ale powinnismy szanowac i akceptowac go takim jaki jest!! ktos lubi loki,
      dlugie wlosy inny z kolei goli sie maszynka a ktos inny ma dredy czy jest w tym
      cos złego? NIE to tylko jakies chore niezdefiniowane uprzedzenia! Pana
      wypowiedz sugeruje mi, ze jest pan bardzo ubogi wewnetrznie. Nie chciala bym
      zawrzec jakiej kolwiek znajomosci z takim czlowiekiem jak pan. Ciekawa jestm
      jak daleko pan zajdzie z taka postawa??! Wspołczuje pana dzieciom...

• Gość: sceptyk wyjaśnienie dla zwolskiego i jemu podobnych IP: *.postinfo.com.pl 11.02.05, 17:18
      Wszystkim polecam komentarz Nika.
      I wyjaśniam:
      autor kpi sobie z Pani Dyrektor. Wystarczy popatrzeć na jego fotografię. Jest
      to tekst typowo ironiczny. Aha, fotografia jest po prawej stronie monitora,
      patrząc wg czytającego.
      Ja natomiast jestem zrozpaczony tym, że kilka osób potraktowało komentowany
      tekst dosłownie. Nie gratulujcie swoim polonistom. Ponieśli oni wielką klęskę
      dydaktyczną.
      Już nie dziwię się opiniom do wielu innych artykułów. Żeby skomentować, trzeba
      najpierw zrozumieć.

Jeszcze raz: spójrz na zdjęcie autora, będzie łatwiej zrozumieć jego wypowiedź.
      • Gość: Ojciec Re: wyjaśnienie dla zwolskiego i jemu podobnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:40
        No..ja bardzo przepraszam, ale trochę mną wstrząsnęło ze zdziwienia. Mój
        poprzedni komentarz "dokładający" razy autorowi tekstu doprawdy wygląda
        idiotycznie ponieważ w momencie kiedy pisałem poprzedni post FOTOGRAFII AUTORA
        NIE BYŁO (lub nie wyświetliła mi przeglądarka- nie dam saobie za to uciąć
        głowy). Tak więc obecnie inaczej przyjmuję intencje autora (doskonały pomysł), a
        sądząc po treści odpowiedzi negatywnych, mam wrażenie, że nie tylko ja
        fotografii nie widziałem.
        • Gość: p. Re: wyjaśnienie dla zwolskiego i jemu podobnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:32
          taaa, ps i tekstu pewnie tez nie. złośliwość rzeczy martwych. ach te
          przeglądarki.
    • Gość: ble Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:58
      trzeba umiec czytac miedzy wierszami. to bylo z ironią tepaku!
      • Gość: Ojciec Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:13
        Twoja wypowiedź czytam miedzy wierszami. I co widze? Twój poziom inteligencji i
        bezmierna głupote... tempaku. Teraz wstaw swoje zdjęcie, to może znów zmienie
        zdanie.
        • Gość: N.B. DOM WARIATÓW!!! IP: *.chello.pl 13.02.05, 06:46
          Czy ktoś mi wyjaśni dlaczego w tym wątku same czuby sie wypowiadają? Czy to
          są "Tworki online"? Pierwszy raz z czymś takim spotykam się w internecie.

Pozdrawiam

Napoleon.
          • Gość: ktosia do N.B. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 09:13
            Bardzo Ci dziękuję za wsadzenie mnie do jednego wora z czubami ;)
    • Gość: CZARNY_*& Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 11.02.05, 23:08
      Panie tam Zwolski...O czym ty tu w ogóle gadasz??Nie bardzo cie rozumiem ale z
      tego co przeczytaBem to wynika ze ty musiales byc tu cytat:"Wiadomo przecież,
      że dredziarze to lenie i bezczelne tępaki."taki myusiales byc!!!Nie wiem
      dlaczego jesli jestes leniem i bezczelnym tepakiem wypowiadasz sie w takich
      sprawach!zastanow sie troche o czym piszesz!!!
    • Gość: ktosia Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 01:17
      Ludzie! Przecież ta szkoła ma swój wewnętrzny regulamin i czy się to komuś
      podoba, czy nie, TRZEBA go przestrzegać i tyle.
      Jeśli będą w tej szkole noszone dredy, każdy inny uczeń będzie mógł sobie
      wybierać inne punkty regulaminu, którym nie trzeba się podporządkowywać.

Strach się bać żyć w takim kraju, gdzie wszyscy stoją murem przeciw jakiemuś
      ustalonemu porządkowi... A ten ironiczny artykuł wręcz nawołuje do jego
      burzenia. Dlatego mamy w Polsce tak jak mamy. Afery, łapówkarstwo, kradzieże,
      rozboje. Naprawdę nie widzicie związku?

Zanim ktoś spróbuje mnie zbluzgać za moje w tej sprawie zdanie, niech się
      dobrze zastanowi, czy na pewno ma rację.
      • gobi01 Re: Dredy burzą powagę szkoły 12.02.05, 11:20
        Subkultury nie mogą mieć wstępu do publicznej, państwowej szkoły. Nie chodzi mi
        o kajakarzy, harcerzy czy graczy komputerowych, tylko o bardziej
        uzewnętrzniających swe poglądy: gity, skejty, faszyści, sataniści i inne
        popaprańce. Nie zgadzam się, że należy im pozwalać na tańce pogo, agrafki w
        nosie i fioletowe włosy, wygłupiaste spodnie i porozdzierane bluzki. Nie zgadzam
        się, że palenie tytoniu lub marihuany to osobista sprawa człowieka (niezależnie
        od wieku). Szkoła to nie tylko kilku świrów, to również setki spokojnych
        uczniów. Oni mają prawo do normalności - bez małpich wygłupów, rewii mody i
        propagandy "róbta co chceta".
        Młodzież szkolna jest pod opieką rodziców i to oni mają decydować o ich ubraniu
        i zachowaniu. Rodzice współpracują ze szkołą, mają wpływ na jej działanie i
        regulaminy. Statut szkoły i jej regulaminy to obowiązujące prawo. Kto nie zgadza
        się z tym prawem może zmienić szkołę albo starać się o zmianę regulaminu, ale
        powinien go przestrzegać. Dyrektor ma obowiązek dbać o przestrzeganie prawa. To
        nie są tematy do żartów i ironicznych artykułów.
        Przypomina mi się odezwa Pinka Floyda "teachers, leave them kids alone!"
        Chodziło o co? "Zostawcie dzieciaki, niech nie wiedzą, co dobre a co złe, a my
        im sprzedamy nasze dragi i flagi."
        • Gość: marzena Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.rybnet.pl 12.02.05, 14:19
          W ogóle się z tym nie zgadzam. "Inne popaprańce"? Może trochę szacunku.. Jeśli
          uważasz, że każda subkultura jest popapraństwem to szczerze współczuję.
          Dlaczego nie należy pozwalać na tańce pogo? Czy tańczy je się na przerwach w
          szkole? Wątpię - przynajmniej nie w mojej.
          Młodzież jest pod opieką rodziców - no właśnie! W artykule wyraźnie pisze, że
          chłopcy mieli zgodę swoich rodziców i nie zrobili niczego przeciw ich woli. A
          co do regulaminu to przecież nie pisze w nim, że nie wolno nosić dreadów. Czy
          to nie jest schludna fryzura? W takim razie trzeba też zabronić chodzenia z
          włosami postawionymi na żelu. No bo w końcu.. czemu nie? Dyrektorka nie miała
          żadnego prawa zmusić ucznia do zcięcia dreadów. Nie mówiąc już o tym, że
          zrobiła to siłą. Tym bardziej, że chłopak dobrze się uczył...
          • gobi01 Re: Dredy burzą powagę szkoły 14.02.05, 00:00
            Nie w twojej - no właśnie: masz szczęście. W twojej szkole nie tańczy się
            pogo, nie częstuje kolesia z glana, nie kroi frajerów... Czyżby działał
            jakiś regulamin?
      • Gość: pat co do regulaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:30
        Czyli jezeli napiszesz sobie regulamin dotyczacy powiedzmy twojej frimy ma on
        prawo być ponad konstytucję, która gwarantuje wolność osobistą?
        • gobi01 Re: co do regulaminu 12.02.05, 14:07
          Konstytucja nie zabrania żyć w brudzie i kłamać,
          nie nakazuje uczyć się i być koleżeńskim.
          Wygląda na to, że trzeba zweryfikować wszystkie szkolne regulaminy
          i uzupełnić konstytucję o w.w. problemy, żeby jednak umożliwić
          wprowadzenie tych regulaminów na nowo, bo są przecież potrzebne!
          • Gość: pat Re: co do regulaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:01
            a kto ci daje prawo do ustanawiania reguł życia w społeczeństwie? czy od jutra
            kolor czerwony bedzie zakazany bo demoralizuje, niebieski żeby ludzie nie
            bujali w obłokach. A jakby tak ułatwic wszystkim uczniom zycie w szkole- garnek
            na głowe i tniemy! fryzurki na kask! hmm jednak nie na kask. bo to budzi złe
            skojarzenia z hełmem a od hełmu do wojska a z wojska do wojny! ulala tylko
            ANGSOC nas ratuje. usuńmy niebezpieczne wyrazy!
            • gobi01 Re: co do regulaminu 12.02.05, 23:53
              Ustawa o systemie oświaty daje radzie pedagogicznej prawo oraz obowiązek
              ustanowienia regulaminu w szkole. Szkoła musi mieć statut, ale z reguły
              przepisy porządkowe są osobno - w regulaminie szkoły oraz regulaminach
              pracowni. Dyrektor jest najbardziej kompetentną osobą do kontrolowania
              zgodności z regulaminem.
              Problemem nie jest uczeń indywidualista, tylko to że w istniejącym systemie
              nie ma miejsca, do którego dyrektor szkoły mógłby go skierować. Skoro mu
              nie pasuje ta szkoła z jej zakazami, to powinien mieć możliwość uczęszczania
              do innej - kolorowej i indywidualistycznej. Do szkoły, gdzie uczniowie mają
              palarnie, gdzie pedagog szkolny rozdaje prezerwatywy i metadon, gdzie skejty
              przyjaźnią się ze skinami. Do szkoły, w której nauczyciele są tolerancyjni
              i kochają uczniów takimi, jacy są, nie stawiając im wymagań.
              • Gość: pat Re: co do regulaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 13:39
                popadasz ze skrajności w skrajność. To że uczniowie się wyróżniają, starają się
                być oryginalni, uczą się nieschematycznego myślenia i zamiast kopiować
                ustanawiają style i trendy jest jak najbardziej pozytywne. oznacza to że mają
                jakiś pomysł na siebie, próbuja się jakoś odnaleźć w szarym świecie. Sami
                stawiają sobie wymagania. I dlaczego ich potępiać za indywidualność? Historii
                nie tworzy masa, "stugębna magma" tylko jednostki. A w szkolach palarnii nie ma
                i nie będzie, bo nieletnim papierosów sie nie sprzedaje ;) a wrcając do
                dyrektora... oj dawno się w szkole nie było... nie wszystkich dyrektorów można
                określić epitetem kompetentny.
                • gobi01 Re: co do regulaminu 14.02.05, 00:16
                  Jak myślisz, dlaczego popadam w skrajność? Otóż dlatego, że W JAKIMŚ
                  MIEJSCU TRZEBA POSTAWIĆ ZAKAZ. GW rozpętała awanturę o dredy.
                  Jak nie dredy, to coś innego zostanie potraktowane jako nieuzasadnione
                  ograniczenie osobistej wolności. Rzecz dotyczy w istocie prawa szkoły
                  do wymagania od ucznia odpowiedniej postawy.
                  Nie można wychowywać pięciuset uczniów bez określenia zakazów. Jak masz
                  jedno dziecko, albo nawet troje, to możesz do każdego z nich podejść
                  z osobna i porozmawiać ze dwie godziny przed snem. Wtedy tłamsisz jego
                  nieskażoną kulturą osobowość przez pranie mózgu. Mając kilkuset uczniów
                  musisz dbać o równość, zapewnić WSZYSTKIM bezpieczeństwo, podać obowiązki
                  i zakazy.
                  Można wspierać zachowania "subkulturowe": przydzielać gabinety dla band
                  uczniowskich (osobno rasta, osobno skin), organizować otrzęsiny połączone
                  z prezentacją ich zwyczajów, dać miejsce w samorządzie szkolnym ich
                  przedstawicielom. Obawiam się, że skutki takich metod mogą być smutne.
                  Osobiście uważam, że do państwowej szkoły subkultury nie mają wstępu.
                  Zostawiają dredy, prochy, noże i resztę tożsamości związanej ze swoim
                  gangiem i stają się członakmi innej społeczności - szkoły. Współpracują
                  z kolegami i nauczycielami w innym celu, niż cele ulicy - ku zdobyciu
                  wiedzy i kwalifikacji. Uczniowie poddają się procesowi uspołeczniania,
                  uczą się współdziałaniać, uczą się odpowiedzialności i dyscypliny.
                  • Gość: pat Re: co do regulaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:22
                    czy masz za sobą jakieś przykre wspomnienia? wg mnie dredy nie równają sie
                    noże. I pozwól że powróce do pytania kto ma ustanawiać zasady? Kto ma nam
                    cenzurować książki, stworzyć listę kolorów zakazanych, ograniczać myśli i
                    zaklejać usta za przekleństwa? tak naprawde to trzeba zamknąć szkoły publiczne
                    bo indywidualności nie uda się zabić patrz upadek komuny, "Equilibrium" itd. A
                    w zasadzie to kiedy chodziłeś/-aś do szkoły? i jaki ze szkołą masz kontakt? bo
                    twoje wypowiedzi wyglądają jak sceny z amerykańskich filmów o nastolatkach
                    granych przez 29-letnich aktorów. ;)
                    • gobi01 Re: co do regulaminu 14.02.05, 21:16
                      Nie mam przykrych wspomnień. Szkołę znam "z obu stron". Moje wypowiedzi
                      nie dotyczą jakiejś tam szkoły w Ameryce. Żyję w środowisku nauczycielskim.
                      My jesteśmy takimi ludźmi, że jak jedna wycieczka zamarznie w Tatrach,
                      to pamiętamy jeszcze po 10 latach i rozmawiamy o tym. Gimnazja znam
                      wyjątkowo dobrze.

"wg mnie dredy nie równają sie noże. I pozwól że powróce do pytania
                      kto ma ustanawiać zasady? Kto ma nam cenzurować książki, stworzyć listę
                      kolorów zakazanych, ograniczać myśli i zaklejać usta za przekleństwa?"
                      Zasady stanowi Sejm Rzeczypospolitej Polskiej - o tym nie dyskutujemy.
                      Myśli ograniczamy sobie sami, o ile mamy zdolność poznania dobrego
                      i złego.

Wydaje mi się oczywiste, że nie jestem wrogiem takiej albo innej fryzury,
                      nie jestem wrogiem takiego albo innego emblematu, nie jestem wrogiem
                      wolności do rozwoju. Jestem wrogiem złych czynów, które wychodzą ze złych
                      serc. Pod tym względem nauczyciele muszą być wyjątkowo uczuleni. W szkole
                      musi panować atmosfera sprzyjająca wychowaniu i nauce. Według mnie dredy
                      nie równają się noże. Czy trzeba pozwalać uczniom na wszystko, dopóki nie
                      wyciągają noży? A jak wyciągają, to też nic takiego, dopóki kogoś nie dźgną?
                      Nie jestem Salomonem, żebym stał w drzwiach i odsiewał: punk bez noża
                      wchodzi, punk z nożem nie wchodzi, skin z bejsbolem nie wchodzi,
                      skin bez bejsbola wchodzi, rasta z jedną działką wchodzi,
                      rasta z 5 działkami nie wchodzi.
                      Trzeba powiedzieć prosto "w szkole nie bawimy się w subkultury".
                      Są inne rozwiązania pozwalające na edukację: specjalne "kolorowe" szkoły,
                      nauczanie domowe, nauka w ZDZ - dla dorosłych.
    • Gość: bell-wszy-ca Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.wolomin.net / *.wolomin.net 12.02.05, 08:46
      Po raz kolejny wstydzę się, że jestem nauczycielką :(((((((
      • nnike Re: Dredy burzą powagę szkoły 14.02.05, 01:29
        Wiesz co? Poczytaj wszystkie posty Gobi01 i albo idź po rozum do głowy, albo
        zmień zawód. A najlepiej to drugie.
    • Gość: pedrik Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.fronet.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 17:36
      cała ta buda jest powalona z dyrom na czele . dyrektorka wymyśla gupie
      regulaminy a potem robi takie coś uczniom . powinna dawno już odejść . Gdybyśmy
      byli w średniowieczu spłonęła by na stosie , a ja bym ten stos podpalił
    • Gość: :))) Nie ma jak ... IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.05, 19:46
      Nie no ... nie wierze .... NAPRAWDĘ myślisz, ze ten artykuł jest
      napisany 'serio'? Czy tylko udajesz [prowokacja] ... przecież po przeczytaniu
      kilka słów artykułu można się kapnąć, że to tylko żart, ironia! A artykuł jest
      bardzo dobry, tak w ogóle ;)
    • Gość: Nitek Re: Dredy burzą powagę szkoły IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 09:41
      Ja mam dredki dosc spore, bo jak odchyle glowe do tylu to mnie po posladkach
      smyraja :P i jak na razie problemow z nimi nie mialem. W sumie na uczleni jeste,
      drugi rok socjologii i jeszcze nikt policja mnie nie gonil zebym je obcial. to
      co jakas pani sszanowna nauczycielka robi to bez sens. Porownanie z za dlugimi
      paznokciami jest jak najbardziej na miejscu. Az sie boje co mi zrobia rodzice
      jak uszu nie umyje :D
    • Gość: Sebastian Dredy burzą powagę szkoły IP: 195.117.214.* 21.02.05, 13:15
      To absurd i brak tolerancji!! To, że ktoś nosi dredy, nie świadczy o jego
      rozwoju intelektualnym. Nie każdy dredziarz jest leniem i nieukiem (a wręcz
      przeciwnie!). Dredy należy wycinać do głowy??!! A co robicie z uczniami którzy
      chodzą w obwisłych i szerokich spodniach?? Zwężacie im je ?? Z tego co
      zauważyłem, to osoby w dredach (w przeciwieństwie do innych) są spokojne,
      tolerancyjne, nie lądują w komisariatach tak jak skejci lub ini. A co do nauki
      to jestem uczniem klasy 3 technikum, mam średnią 4.75 i nie mam kłopotów w
      szkole z tego powodu, iż noszę dredy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka