Dodaj do ulubionych

Życie jak ze złota - autobiografia Janosza

IP: *.stk.net.pl 17.06.05, 21:28
No Panie Bartku piatka z zadania domowego ! Narescie dowiemy sie cos wiecej o
tym tajemniczym zawsze usmiechnietym,dla wszystkich i przepojonym zydowskim
humorem zabrzaninie z Poreby. Z checia siegnolem po ten tekst i polecam go
wszystkim. To taki zabrzański blaszany bebenek . Gryzok :)
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 01:17
      najlepsze jest o karierze tatusia w SA
      • Gość: GOROL Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.wa.bigpond.net.au 18.06.05, 09:53
        Przeciez pisalem ze to nazistowska gnida!!A ktorys tam hanys ze"to wielki
        pisarz"!!!
        • Gość: kermit Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 10:16
          na drzewo palancie
          • Gość: GOROL Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.wa.bigpond.net.au 19.06.05, 14:58
            A Ty kermit na "stawiki"kumkac!!!!!
        • Gość: OBERSCHLESIER Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.05, 20:58
          JANOSZ DLA SLAZAKA; JAK MICKIEWICZ DLA POLAKA!

• Gość: OBERSCHLESIER Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.05, 20:59
          JANOSZ DLA SLAZAKA; JAK MICKIEWICZ DLA POLAKA!

gruss an janosch
          • Gość: toombak Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 21:28
            Sobjepany polske nigdy tego niy pojmnoom!

Jejih "wjeszcze" muszoom ciyngjym wajac' za Litwoom, Uojczyznoom mojoom lebo
            zieloonoom Ukrajinoom abo improwizowac' ze Kordijanym cy Koonradym?

Niy poradzoom byc' ludzke, normalne!

Bo soom nawjedzoonymi pomylyn'cooma?
    • Gość: agusia Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:16
      Autobiografia potwierdza to że Janosz jest wyjątkowy.
      Wyjątkowy od urodzenia, po prostu taki nasz, choć przez tyle lat nie z nami.
      Mam nadzieję, że na całość autobiografii nie będziemy długo czekać!
      Panie Bartku udało się panu przekazać "ducha" tekstu co w przypadku tłumaczenia
      jest wielką sztuką. Trza być do tego po prostu wrażliwym synkiem:) Pozdrawiam.
      • Gość: agusia Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:23
        A jak niejakiemu gorolowi nie podoba się Janosz to po jakiego zagląda na forum?
        To palant jakiś i zadymiarz!!!!! Żałosny i tyle
        wynocha:)
        • Gość: GOROL Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.wa.bigpond.net.au 20.06.05, 08:42
          Ty agusia!! Zalosni to Wy jestescie z ta "slaskowoscia" ,z ktorej wszyscy sie
          smieja i pogardzaja ! Na g..wno to Wam potrzebne,zacznijcie sie wreszcie
          utozsamiac z krajem w ktorym zyjecie!!!!
          • arnold7 Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza 20.06.05, 16:23
            Gość portalu: GOROL napisał(a):

> Ty agusia!! Zalosni to Wy jestescie z ta "slaskowoscia" ,z ktorej wszyscy sie
            > smieja i pogardzaja ! Na g..wno to Wam potrzebne,zacznijcie sie wreszcie
            > utozsamiac z krajem w ktorym zyjecie!!!!

Zyjemy na Slasku palancie.
            • Gość: GOROL Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.wa.bigpond.net.au 21.06.05, 06:04
              Zyjesz na Polskim Slasku kutasie!!!!
              • arnold7 Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza 22.06.05, 16:44

> Zyjesz na Polskim Slasku kutasie!!!!

A gdzie takie cos jest?
                • Gość: Hanys Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: 212.106.130.* 22.06.05, 18:24
                  Co niekierym ciynzko cos wytuplikowac
          • Gość: RODAK DO GOROLA!!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.05, 17:30
            > Ty agusia!! Zalosni to Wy jestescie z ta "slaskowoscia" ,z ktorej wszyscy sie
            > smieja i pogardzaja ! Na g..wno to Wam potrzebne,zacznijcie sie wreszcie
            > utozsamiac z krajem w ktorym zyjecie!!!!

jakbyscie sie wy utozsamiali przed 1919, to mielibysmy teraz SWIETY SPOKOJ od
            takiego gorolstwa, jak ty!!!
            • Gość: GOROL Re: DO GOROLA!!!! IP: *.wa.bigpond.net.au 21.06.05, 06:02
              Ty RODAK-niemiec!!A pocaluj Ty mnie w d....e!!!!!
          • Gość: zg Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.range86-129.btcentralplus.com 20.06.05, 21:27
            prowokatorze z weszpolskiej mlodziezy, ubeku z ABW czy kim tam jestes; mozesz
            pisac do woli. SLASK wraca na swoje miejsce na mapie europy, dzieki unii
            europejskiej autonomia to tylko kwestia czasu...
            biografia janosza to cos naprawde wyjatkowego!!!
            • Gość: GOROL Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.wa.bigpond.net.au 21.06.05, 06:00
              zg!!glupku,kretynie,oszolomie,a co powiesz na to ze JANOSZ to nasz ,polski
              czlowiek ? A o tej Waszej za...nej autonomii to zapomnij raz na zawsze!!!!
              • Gość: klos Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.05, 16:00
                CZY TA AUTOBIOGRAFIA NIE JEST CUDNA.
              • Gość: Prośląski Polak Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 21.06.05, 21:47
                Słuchaj Gorolu! Jestem Polakiem urodzonym na Śląsku i mam wielu przyjaciół
                Ślązaków i bardzo cenię "śląskość". Natomiast Ty przynosisz wstyd narodowi
                polskiemu swoimi chaskimi tekstami. To właśnie przez takich jak Ty często nas
                nazywa się pogardliwie gorrolami. Nauczmy się szanować odrębną przeszłość
                historyczną Ślązaków. Wtedy nie będziemy musieli się obawiać żadnych
                separatyzmów. Wszelkie tendencje separatystyczne są skutkiem chamstwa i
                ignorancji naszych (niestety) rodaków. Jest mi z tego powodu wstyd.
                • Gość: GOROL Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.wa.bigpond.net.au 22.06.05, 06:32
                  Ty Proslaski Judaszu! Poczytaj wczesniejsze posty "hanysow" w ktorych nas
                  obrazaja w chamski sposob!To co ja pisze to jest nic w porownaniu z Ta banda
                  kretynow !!!!
                  • Gość: klod Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.06.05, 07:19
                    ciekawe kto podsyca te niesnastki slasko slaskie.
                    kto dolewa oliwy do ognia i komu na tym zalezy
                    warszawa czy berlin? a moze dalej Moskwa
                  • Gość: agusia Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:06
                    Zastanawia mnie ten gorol, nie ma chyba biedny co robić, więc wszystkich wokół
                    obrarza i atakuje. A gdzie ty mieszkasz chłopczyno? Na Śląsku?
                    Jeśli tak, to poznaj jego historię i uszanuj!!!a jak ci się nie podoba to
                    zawsze możesz się z tąd wynieść:)
                    Dla mie biografia Janosza jest cudna. A dla Ciebie? Czytałeś? Może o tym
                    porozmawiaj na forum.

• Gość: agusia Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:09
                      A z krajem w kórym żyjemy się utożsamiamy, zapewniam.
                  • Gość: Prośląski Polak Nie wciskaj mi kitu IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 23.06.05, 07:00
                    Nie wciskaj mi kitu. Czytałem wszystkie posty i wiem, że Twojego chamstwa nic
                    nie przebije. Możesz mnie nazywać Judaszem. Ja uważam, że jesteś prostakiem,
                    który przynosi wstyd Polsce.
                    • Gość: 7896jyg Re: Nie wciskaj mi kitu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:13
                      Take TU s'cioonguy ze polskoom "administracyjoom"!

• Gość: Prośląski Polak Re: Nie wciskaj mi kitu IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 24.06.05, 23:21
                        Jeżeli chcesz coś powiedzieć to zrób to w jakimś języku. Bo to co wybełkotałeś
                        naopewno nie jest po ślasku ani w żadnym innym normalnym języku.
                        • Gość: Pytek Re: Nie wciskaj mi kitu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:43
                          To je Waszo problyjma!

Cy bys'cie i Wy tu s'cioongli ze polskoom "administracyjoom", co to ji sie
                          zdauo, irze TU tyrz je Polska?
                          • Gość: Prośląski Polak Do Pytka IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 25.06.05, 18:01
                            O co Ci chodzi? Przecież ja nie jestem do Ciebie wrogo nastawiony. Wręcz
                            przeciwnie. Nie przybyłem tu z polską administracją. Moi rodzice przybyli tu w
                            poszukiwaniu pracy. Byli pracownikami fizycznymi. Chyba nie podejrzewasz ich o
                            to, że byli kolonizatorami. Zawsze wychowywali mnie w poszanowaniu do Ślązaków.
                            • Gość: Franzin Re: Do Pytka IP: 213.227.103.* 26.06.05, 14:40
                              Wyrazy szacunku dla Prośląskiego Polaka i jego rodziców od starego Ślązoka.
                              Czy nie byłoby lepiej i roztropniej nie reagować na wysublimowane
                              poczucie "humoru" Gorola - to prosba do wszystkich.
                              • Gość: l'k987 Re: Do Pytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:36
                                Przeca "Gorol" to Nasz Karlus, yno za forhangym polakowstwa!

Do dywersyjny roboty.
                    • Gość: GOROL Re: Nie wciskaj mi kitu IP: *.wa.bigpond.net.au 25.06.05, 08:01
                      Kretynie-lizydupo!!! Nie pieprz ze czytales !!!! Mozesz mnie nazywac jak
                      chcesz ,ale ja we wlasne gniazdo nie sram tak jak Ty!!!Wstyd Polsce przynasza
                      Tacy jak Ty Judasze i zaprzance!!!!!!
                      • Gość: polsko haja Re: Nie wciskaj mi kitu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:47
                        Widza, co tu je goudka "eht" Polouka ze "prowdziwym" Poloukym? :-)

Jak to dobrze niy mjec' ze polskoom hajoom nic do czyniynio.

Poonbooczkowi niyh bydoom za to dziynki!
                      • Gość: Prośląski Polak Re: Nie jestem lizodupem IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 25.06.05, 17:13
                        Nie jestem ani lizodupem ani Judaszem. Bycie Polakiem nie zwalnia z posiadania
                        kultury osobistej. Ponieważ mieszkam na Śląsku to szanuję Ślazaków i ich
                        odrębność kulturową. Ślązacy mają takie same prawa jak inne narody, a my jako
                        przybysze powinniśmy szanować miejscowych. Wtedy oni też będą nas szanowali.
                        • Gość: Aborygyn Niy je rzeh przihlastkym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:41

Przeca My Wous wszyskih kejs' TU przigarnyli! Bez Mjyuosierdziy.
                          I dali przigarnioomy.
                          Bo korzdy z Wous je nowoom przidowkoom ku ubogacyniu Naszy Kultury i Tradycje.
          • Gość: Jasiu Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.netcologne.de 23.06.05, 08:23
            Ty agusia!! Zalosni to Wy jestescie z ta "slaskowoscia" ,z ktorej wszyscy sie
            smieja i pogardzaja ! Na g..wno to Wam potrzebne,zacznijcie sie wreszcie
            utozsamiac z krajem w ktorym zyjecie!!!!

To jest właśnie Nasz Kraj - Górnośląski -,i właśnie z Nim się utożsamiamy,a
            śmiać się z Niego śmieją i pogardzają ci,którzy do tego Kraju Górnośląskiego
            przybyli,choć prawdą,nie wszyscy,GOROLU.
            • Gość: 876jhg Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:16
              Bardzo Noom klapuje ta Waszo, polsko i mjymjecko pogarda!

To uoona je podporoom Naszy goornoszloonzkos'cie.

Tyn sie hihro, co sie s'mjeje na uostatku!

A ku tymu jeszcze daleko sztreka.
            • Gość: GOROL Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.wa.bigpond.net.au 25.06.05, 07:54
              Jasiu!Ty niemiecki kundlu! Ja jestem z Zaglebia i Ten wasz Gorny Slask to wiesz
              gdzie mam? A smieja sie z waszej kretynskiej slaskowosci!!!!
              • Gość: lk0986 Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 10:49
                Tyn sie s'mjeje, co sie hihro na uostatku!

Spoomnijcie se to.
                • Gość: harc mistrz Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 11:13
                  Roz pewiyn gościu Śmioł sie tak,
                  Iże z tyjgo śmiychu trefił go szlag!
                  - Śmiyjcie sie, panowie...
                  ... bo ŚMIYCH TO ZDROWIE!!! -
                  Zarzęził, leżonc na wnak.
                  (HKP)
                  ...
                  CZUWEJTA, CHOPY!!!
                  A Ty, Pytek, NPG!... N.P.G. !!!
                  Janosch wraco...
                  • Gość: szlus ze ZHP? Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:48
                    To Wasz:
                    Umar Maciyj, umar, lerzy jurz na desce, kej by Mu zagrali, podskoczoou by
                    jeszcze.
                    Bo w Macieju tako Dusza, rze hoc' umrze to sie rusza, uoj Dana, Dana, Dana,
                    Dana, Daana!

Tysioonc harcerskih Hufcoof niy spoloonizuje Goornygo Szloonzka!

Bo uostatek Ih s'lygo.
              • Gość: Jasiu Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.netcologne.de 25.06.05, 16:49
                Autor: Gość: GOROL IP: *.wa.bigpond.net.au
                Data: 25.06.2005 07:54

Jasiu!Ty niemiecki kundlu! Ja jestem z Zaglebia i Ten wasz Gorny Slask to wiesz
                gdzie mam? A smieja sie z waszej kretynskiej slaskowosci!!!!

Sehr geehrter GOROLU,ich hätte auch Dich Mischling nennen können,doch das tue
                ich nicht,so wie nie in den Sinn käme mir polską tradycję - kretyńską -
                nazywać,a jak widzę,z której nie zaczerpnąłeś wiele wiedzy i obyczaju,pozostając
                przy brukowej polskowatości,GOROLU.
              • Gość: Prośląski Polak Re: do Gorola IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 25.06.05, 17:19
                Skoro jesteś z Zagłębia to co się wtrącasz do spraw śląskich. Siedź sobie za
                rzeką czerwony pająku a od Ślązaków się odczep. Jestem Polakiem ale wyżej cenię
                Ślązaka nawet jeżeli uważa się za Niemca niż czerwonego Zagłębiaka.
                • Gość: Pytek Re: do Gorola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:51
                  Uoznaczo to yno tyla, co we guymbokym poworzaniu majoom Czarskich, Jarzębskich,
                  Kuroniów, ... i inkszyh przibuyndoow?
                • Gość: GOROL Re: do Gorola IP: *.wa.bigpond.net.au 27.06.05, 07:42
                  Jakie ,slaskie sprawy Ty pomajgany odszczepiencu!!! I dalej wchodzisz hanysom
                  do dupy bez mydla!! przyjdzie czas ze Ci odpowiednio zaplaca !!!!
                  • Gość: agusia Re: do Gorola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:13
                    gorol, ale z ciebie wancka!
                    • Gość: GOROL Re: do Gorola IP: *.wa.bigpond.net.au 28.06.05, 03:58
                      Ty agusia !! Troche wiecej inwencji!!!!
                      • Gość: agusia Re: do Gorola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:01
                        a po co? Nie ma dla kogo:)
                  • Gość: Prośląski Polak Re: do Gorola IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 27.06.05, 15:47
                    Nikomu nie wchodzę do dupy. Uważam tylko, że nie wszyscy Polacy muszą być
                    ograniczeni umysłowo tak jak ty. Jak do tej pory nie spotkała mnie żadna krzywda
                    ze strony Ślązaków. Dostałem natomiast kiedyś po mordzie w Sosnowcu tylko za to,
                    że mieszkam w Katowicach. Jestem Polakiem ale wolę Ślązaka od Zagłębiaka. I mam
                    do tego racjonalne powody.
                    • Gość: GOROL Re: do Gorola IP: *.wa.bigpond.net.au 28.06.05, 03:56
                      No i widzisz" farbowany hanysie" nie tylko ja sie na Tobie poznalem!!!!!
    • Gość: ziutek Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.05, 20:51
      Nie było mnie pół roku, wracam, a tu jak w brazylijskim serialu, to samo.
      Nieważne o czym się zaczyna rozmowę. Wazne zjest to aby sie pobrzucać
      wyzwiskami: gorole kontra ślonzoki, ale nikt nie ma ochoty porozmawiać o atrykule.
      No tak trza by go przeczytać a nawet zrozumieć o co chodzi, a po co. Fajnie jest
      się opluć.
      Drodzy pieniacze cieszę sie że tu macie swoją enklawę.
      Inaczej pełno by was było gdzie indziej :)
      Trzymajcie sie twardo tego miejsca.
    • Gość: ichlok Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 23:10
      a czamu ta mynda gOROL pisze z australijskigo ip???
      • Gość: lk876 Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:16
        Bo to je jedyn ze tyh "prawyh" Poloukoow, kjerymu sie spoomni uo Polsce jyno
        wtynczos, kej nia pociepnie?
    • Gość: Jurek Re: Życie jak ze złota - autobiografia Janosza IP: *.sycomp.pl / *.crowley.pl 02.07.05, 12:08
      Przeczytałem w piątkowym dodatku Gazety Wyborczej fragmenty z autobiografii
      pisarza.Ogarnęło mnie pewne zazenowanie.Odkąd w Biblii Izaakowi kazano zabic
      syna?Z tego co wiem, to Abraham miał zabic syna swojego Izaaka.Bład popełnił i
      krajan znad ,,Szarnawki" jak i tłumacz:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka