Gość: IoN IP: *.net 02.08.05, 09:25 Ludzie... czy wy nie czytacie co podpisujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aDam Re: Zatrzymani za Argentynę IP: 57.66.195.* 02.08.05, 10:22 Oni zapłacili zanim cokolwiek przeczytali! Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikosia szwagier ŚMIERĆ FRAJEROM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:27 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszb1 Re: ŚMIERĆ FRAJEROM !!! 02.08.05, 14:22 za to numer był niezły kiedy z ciekawości poszedłem (na zaproszenie zwerbowanego już wcześniej kumpla) na "sabat" pewnej firmy X werbujący nowych jeleni to grupy "Argentyńczyków", a kiedy zabrałem głos w dyskusji z kontrargumentami padło pytanie, kim ja jestem aby negować instytucję kredytów argentyńskich... kiedy odpowiedziałem że jestem inspektorem skarbowym to prowadzący zbladł i szybciutko ogłoszono przerwę "na papierosa" ale do wznowienia spotkania nie doszło. Kumpla oczywiście wyrzucili z kręgu wtajemniczonych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahah BUEHEHEHHEHEHE IP: 81.210.116.* 02.08.05, 15:52 Szacunek inspektorze, uśmiałem się :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimikra Jak się ma nóż na gardle, to się nie chce czytać IP: *.icpnet.pl 02.08.05, 11:02 nawet za dokładnie. A nadzieja nie zawsze jest matką tylko głupich. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Jak się ma nóż na gardle to TYM BARDZIEJ trzeba 02.08.05, 13:49 Ale kretynów nie sieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zatrzymani za Argentynę IP: 80.50.251.* 02.08.05, 10:29 Moim zdaniem systemy tego typu to świetny sposób na uzyskanie kredytu, nawet wtedy, gdy banki odmawiają nam jego udzielnia. Polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bigos dobrze, że to tylko Twoim zdaniem IP: *.katowice.pik-net.pl 02.08.05, 10:41 a swoją drogą nie rozumiem skąd się biorą Ci wszyscy frajerzy???telewizji nie oglądają?radia nie słuchają??/wszędzie się trąbi o kredytach argentynskich i nadal sporo ludzi daje się na nie złapać!!!Czy wystarczającym czynnikiem alarmującym nie jest to, że już na samym początku pobierane są opłaty??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanik Re: dobrze, że to tylko Twoim zdaniem IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 02.08.05, 11:24 a skad sie biora ci wszyscy frajerzy od totolotka, mimo ze juz w szkole ucza ich podstaw rachunku prawdopodobienstwa Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: dobrze, że to tylko Twoim zdaniem 02.08.05, 11:49 Bo zakład totolotka jest w miarę tani. Wszyscy (no prawie) mają świadomość znikomej szansy, ale też nie rujnują się przy okazji. Chyba, że jest jakiś maniak wysyłający po tysiąc zakładów. No i najważniejsze, nikt w totolotku nie gwarantuje , że w końcu się wygra, w przeciwieństwie do oszukańczych z założenia przeróżnych "systemów". Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: dobrze, że to tylko Twoim zdaniem 02.08.05, 13:07 Ja w totka nie grywam,bo tam też kulczyk swoje pazerne łapska wtrąca,a nie lubię dorabiać takich bęcwałów.Ale nie dziwię się ludziom,którzy grają.Zawsze jakąś szansę ma ten,który wyśle bodaj jeden zakład,niż ten,który nie wysyła.Chociaż Lotto też robi przewalanki,ale zasady są jasne,nikt nikogo nie zmusza.System argentyński z założenia jest wielkim oszustwem i te sku..ele,którzy nad tym pracują mają tego świadomość licząc tylko na to,że jednak jakiś tam procent ludzi nie czyta DOKŁADNIE umów.A zresztą te umowy są tak pisane,że zwykły człowiek może mieć problem ze zrozumieniem wszystkich kruczków,jakie czychają.Ale nie dziwmy się,wszak w legalnych bankach umowy też są pisane bardzo zawile.Współczuć tylko należy ludziom,którzy jednak dają się nabierać takim bydlakom. Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: dobrze, że to tylko Twoim zdaniem 02.08.05, 14:01 ale to on ma kasę. Ty, który nie jesteś jak sądzę bęcwałem raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: dobrze, że to tylko Twoim zdaniem IP: *.rozgadana.pl 02.08.05, 13:26 > a swoją drogą nie rozumiem skąd się biorą Ci wszyscy frajerzy???telewizji nie > oglądają?radia nie słuchają? Oglądają seriale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al Re: Zatrzymani za Argentynę IP: 155.140.122.* 02.08.05, 10:38 Ale jaka to byla potrzeba fizjologiczna - to dosyc istotne. Postawil boje, czy po prostu oddal troche moczu (co wiekszosc robi w basenie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieprz Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:00 Do basenu sika sie będąc w nim a nie stojąc na brzegu. Wtedy nie widać :- )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) i się nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Zatrzymani za Argentynę 02.08.05, 10:58 Trzeba być wyjątkowym idiotą by daćsiętak nabrać. Kredyt, ale najpierw Ty płać! Przecież to śmierdzi na kilometr. Raczej w lichwiarskie kredyty łatwiej wdepnąć, bo w to? Sami sobie winni, jak ci co nie zamykają drzwi i się dziwią, że ich okradli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:38 Łatwo wam tak mówić, ale wszystkie kredyty mają odgórną prowizję, jeszcze pozostaje wiarygodność, co innego pekaosa a jakaś lokata, ale z dobrym podejściem marketingowo psychologicznym, łatwo owinąć ludzi w okół palca. Nie róbmy z ofiar winnych bo nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:00 I co z tego.......... Policja ściga,łapie za ciężkie pieniądze przygotowuje dokumenty - a złodziej złodziejowi krzywdy nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.acn.waw.pl 02.08.05, 11:00 "Najpierw wpłacało się 4 proc. jego wartości, a dopiero potem podpisywało umowę z firmą..." no coz.. za glupote sie placi. przykre, ze jacys oszusci na tym zeruja, ale taka glupota przechodzi ludzkie pojecie. (ponad 5000 osob.. szok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieobojętny Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:12 I Ci ludzie głosują sluhają co im się obiecuje,głosują i mamy to co mamy zero normalności nie można uchwalać dobrych praw ,zadłużać państwo,a najgorsz to to że uchwalono ustawę likwidującą możliwość prowadzenia legalnie tego rodzaju firmy i co nikt nie wiedział że powstała? co na to organa ścigania ktp rejestrował tą firmę kto zatwierdzał statut regulamin itp?Ludzie kiedy zaczniemy wymagać od Władz spełniania swych obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:43 cyt "że uchwalono ustawę likwidującą możliwość prowadzenia legalnie tego rodzaju firmy i co nikt nie wiedział że powstała?" przecież te firmy prowadzą Ci co uchwalają ustawy, albo ich znajomi, więc o co chodzi ;). A wymagać od władz to sobie możemy, dopóki ich nie wymienimy na nowych, przedewszystkim młodych ludzi, to możemy sobie co najwyżej pomarzyć o sprawiedliwości uczciwości i takich tam różnych mitycznych wartościach... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zatrzymani za Argentynę 02.08.05, 12:05 > A wymagać od władz to sobie możemy, dopóki ich nie wymienimy na nowych, > przedewszystkim młodych ludzi, to możemy sobie co najwyżej pomarzyć o > sprawiedliwości uczciwości i takich tam różnych mitycznych wartościach... Przede szystkim, to uczciwych. Młodzi rwący się do stanowisk jakoś nie wzbudzają mojego zaufania. Z drugiej strony jak tych uczciwych odróżnić? Wszyscy kandydujący próbują przedstawiać siebie jako godnych zaufania. Wiadomo tylko kto już to zaufanie nadużył i nie jest godzien pełnić funkcji państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HT Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.concordelogistics.com 02.08.05, 13:41 COZ MUSZE PRZYZNAC ZE PRACOWALEM W PODOBNEJ FIRMIE (BYLO O NIEJ GLOSNO JAKIES 4- 5 LAT TEMU) SYSTEM TEN SAM ALE ZAMAIST KREDYTOW MU OBIECYWALISMY SAMOCHODY. ZOSTALEM ZWOLNIONY BO PRZYLAPANO MNIE KILKA KROTNIE NA MOWIENIU PRAWDY KLIENTOM. UWERZCIE MI LUDZIE NIC NIE CZYTAJA ALBO CZYTAJA TO CO IM SIE KAZE PRZECZYTAC....JEST TO ZEROWANIE NA LUDZKIEJ UFNOSCI, NIEWIEDZY I NAIWNOSCI...TAK WLASNIE DZIALA SYSTEM ARGENTYNSKI. NAWET PO PRZECZYTANIU CIEZKO JEST DOJSC O CO WLASCIWIE W TYM CHODZI BO UMOWA NIE JEST JEDNOZNACZNA, MOZNA JA ODCZYTAC NA ROZNE SPOSOBY I KTOS KTO NIGDY NIE MIAL STYCZNOSCI Z PRAWEM BADZ OSOBA NIE ZNAJACA PRZEPISOW NIE DOPATRZY SIE W NIEJ NIUANSOW KTORE POZNIEJ DZIALAJA NA JEGO NIE KORZYSC. POZA TYM PRZED PODPISANIEM KLIENT NIGDY NIE DOSTAJE UMOWY DO REKI WIEC NIE MA MOZLIWOSCI ZAPOZNAC SIE Z JEJ TRESCIA PRZED Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupki Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:16 przecież trzeba być kompletnym idiotą żeby wpłacać ileś procent przed otrzymaniem pożyczki!!!! no ale cóż ludzie głupi są i będą!!!!!!!i dalej będą tego typu sprawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceek Re: Zatrzymani za Argentynę IP: 212.160.172.* 02.08.05, 12:02 Pokaż mi bank który nie pobiera żadnych opłat przed udzieleniem pożyczki. Nawet jeśli są takie to najczęściej zeby dostac pieniądze trzeba najpierw zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: Zatrzymani za Argentynę IP: 80.68.236.* 02.08.05, 14:01 Aigo, Lukas, Eurobank - większość banków nie pobiera w tej chwili prowizji z góry tylko dolicza do raty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Zatrzymani za Argentynę IP: 212.160.172.* 19.08.05, 09:50 Mylisz się. Większość pobiera prowizję. Ale zgadzam się że również spora część z nich ma opcję kredytowania prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec Re: Zatrzymani za Argentynę IP: 213.17.164.* 02.08.05, 11:40 "... bo nie miał płynności kredytowej." Co to jest płynność kredydowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moczu Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.trybunal.gov.pl / *.trybunal.gov.pl 02.08.05, 11:59 > Co to jest płynność kredydowa? Przecież napisali - do basenu odrobinę tej płynności kredytowej oddał. Odpowiedz Link Zgłoś
gadery Re: Zatrzymani za Argentynę 02.08.05, 15:40 Za malo zarabia i nie ma szansy aby splacil kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:51 Winę za to ponosi na rząd, a szczególnie ci co wydawali zezwolenie na okradanie obywateli.Teraz w Polsce jest bandycki system kapitalistyczny , popierany przez złdzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewolucja Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 12:02 Już dawno nadszedł czas na rewolucje, 20 milionów polaków nie ma co jeść, są ogołupiani przez księży a okradani przez polityków. nadszedł czas by to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosomak Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.05, 12:14 Gość portalu: Kuba napisał(a): > Winę za to ponosi na rząd, a szczególnie ci co wydawali zezwolenie na > okradanie obywateli.Teraz w Polsce jest bandycki system kapitalistyczny , > popierany przez złdzieji. Jasne, bo kiedyś to w bandyckim systemie komunistycznym mozna było kupić "malucha" w systemie argentyńskim (tylko nazwa była inna) - czasem po kilkunastu latach wpłacania - odbierało się własne auto. Wtedy to było super, nie to co teraz, kapitaliści paskudni! A fe, w salonie można kupić - skaranie boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: payatz Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.08.05, 12:33 Co to jest "płynność kredytowa", wy marne pseudo-dziennikarzyny? Mieliście na myśli "płynność finansową" czy "zdolność kredytową", pismaki bez krzty talentu? Odpowiedz Link Zgłoś
fastum.1 Re: Zatrzymani za Argentynę 02.08.05, 13:20 Juz dawno temu media ostrzegaly spoleczenstwo przed tkzw. kredytami argentynskimi. Dlaczego, po tak dlugim czasie wyludzania pieniedzy od obywateli, dopiero teraz podejmuje sie w tej sprawie sledztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabrany PIF ''SKARBIEC'' czy oni już siedzą !!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:25 czy ktoś może mi odpowiedzieć czy sku..syny z Polskiej Izby Finansowej ''Skarbiec '' już siedzą w więzieniu ? Potrzebowałem i wtopiłem !!! Obiecywali i gó.. dali !!! Całe szczęście że tylko wtopiłem na pierwszej włacie ale pieniędzy nigdy nie odzyskałem . Może jak jest jakiś pozew zbiorowy to odzyskam to co te sku..syny mi ukradli!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka POPIERAM! SMIERC FRAJEROM! 02.08.05, 13:52 Jak mozna byc na tyle naiwnym zeby wierzyc ze ktos ci pozyczy kase skoro od lat nie ma sie plynnosci finansowej i wszystkie banki odmawiaja. Skoro tak sie dzieje to chyba cos jest nie tak z jego budzetem. To po co taki koles zaciaga kolejne dlugi? Na co on liczy? Ze banki to jakis czerwony krzyz od dawania pieniedzy? Dobrze im wszystkim tak! Tym bardziej ze tyle w telewizji trabili o tym systemie wyludzania pieniedzy! I jeszcze to tych frajerow nieczego nie nauczylo. Brak slow normalnie. Tak dlugo poki znajda sie naiwniacy, prostaki i po prostu glupcy, tak dlugo znajda sie i ci co beda to wykorzystywac. Logiczne. A tak zmieniajac temat, nie sadze zeby ktokolwiek w tej sprawie poszedl siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJA74 Re: POPIERAM! SMIERC FRAJEROM! IP: 212.244.166.* 02.08.05, 14:49 A wyobraz sobie ze tki pan X ma komornika na plecach :) i ten komornik ma pierszenstwo do pieniazkow przed splata bankowych odsetek i tak dalej .. to on woli sobei w tki sposob zalatwic kredycik tylko nie wieze tych pieniazkow nie zobaczy przez dlugi czas albo wcale .. to jedna z mozliwosci ... AJA Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: Zatrzymani za Argentynę 02.08.05, 13:53 nie dość, że nie czytają to obwiniają państwo za to co się dzieje. Małe dzieci w obcym świecie. Naiwni, bezradni, bezbronni. Problem polega jednak na tym, że łatwiej jest im zwalić winę na system niż zmienic swój system myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark I to ma być świadome europejskie społeczeństwo, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.05, 13:57 śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naiwny Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:25 Czyżby łatwiej zmusić do uczciwości podkładając bombę, niż odzyskać stracone pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 16:28 Postuluję, by oszukanych pozbawiać praw wyborczych,poddać natomiast badaniom wiktymologicznym. Skóra cierpnie na myśl o zbliżających się wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Zatrzymani za Argentynę IP: *.efsnet.ca / 216.113.101.* 02.08.05, 17:57 Zalatwil potrzebe do basenu... Kara kilkadziesiat tysiecy zlotych... To po prostu bzdura. Wypelnienie basenu nie moze tyle kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ac78f92aa421c5e2b9 Re: Zatrzymani za Argentynę 02.08.05, 19:55 Gość portalu: Adrian napisał(a): > Zalatwil potrzebe do basenu... Kara kilkadziesiat tysiecy zlotych... To po > prostu bzdura. Wypelnienie basenu nie moze tyle kosztowac. To był bardzo duży basen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Frajerzy IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.08.05, 23:25 Jak można spłacać kredyt którego sie nie dostało ???? Ci ludzie sa bezgranicznie głupi skoro dali sie nabrac na taki dzicinny chwyt. Brałem już w życiu kilka kredytów ale nigdy nie spłacałem ich zanim sam ich nie otrzymałem i zainwestowałem. Odpowiedz Link Zgłoś