Gość: Arnold IP: 213.186.78.* 01.10.02, 00:33 Jest to problem. Co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 00:37 Najlepiej strzel sobie w glowe. Sorry, ale sam jestes problemem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 00:44 -Jaracz, spokojnie podejdz do tematu?, nie zachowul sie jak ci z Niemiec! -Arnoldowi, ufam, choc mamy czasem inne poglady! -ludzie cos z tym trza zrobic, zapomnijcie o gorolach - biermy sie za komuchow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 00:53 Gość portalu: mrW napisał(a): > -Jaracz, spokojnie podejdz do tematu?, nie zachowul sie jak ci z Niemiec! neee, ale Arnold (jak i wiekszosc slonzokow tutaj) zachowuje sie, jakby mieli monopol na racje, no i co dobre to hanys, co zle to gorol.. > -Arnoldowi, ufam, choc mamy czasem inne poglady! jak mozna ufac komus, kto stosuje logike kalego i wszystko uogolnia? pozdrowienia Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 01:00 -Jaracz, musimy trzymac sie razem, i dojsc do jakiegos, nieznanego mi do tej pory porozumienia!, to jest nasza jedyna szansa - inaczej pozabijamy sie! -co ty na to?, sprobujmy! -przeciez do czegos musimy dojsc wspolnie, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 01:10 Gość portalu: mrW napisał(a): > -Jaracz, musimy trzymac sie razem, i dojsc do jakiegos, nieznanego mi do tej > pory porozumienia!, to jest nasza jedyna szansa - inaczej pozabijamy sie! > -co ty na to?, sprobujmy! > -przeciez do czegos musimy dojsc wspolnie, co nie? mrW przeciez dobrze wiesz, ze ja nie mam ZADNYCH uprzedzen do Slazakow, lubie ich i szanuje, znam wielu i wielu z nich czuje sie takze wspanialymi Polakami, i tak jest, razem pracujemy, by nasza Ojczyzna mogla byc piekniejsza.. Uwielbiam i kocham moja Zone, tak samo jak jej Rodzine, ktora jest cala ze Slaska.. Pomogli mi zrozumiec skomplikowana historie Slaska jak i jego aktualne polozenie.. Ale (a moze wlasnie dlatego) takiego czegos co robi Arnold nie bede tolerowal, bo za duzo juz rzeczy widzialem, zeby widziec swiat jednokolorowo tak jak on to robi.. Dobry Slazak, zly Polak.. smieszne to.. pozdrowienia i szacunek dla Ciebie mrW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 01:33 -chlopie, wielkie dzieki!, pozdrow cala Swoja rodzine od nas! -Arnold, jest jedynym, ktory na tym forum nigdy mnie, nie obrazil, a mogl wiele razy, a to z uprzedzen ziomkow z Niemiec, a to z innych argumentacji -nawet, wtedy jak roz mu napisolem, to mnie wyzwol, ale nie brzytko i napisol tak; "ales sie czail, nowet jo sie dol nabrac", zdziwilo mnie to troche, bo pomyslalem; pozniej, nie zalapal, co chcialem przez to powiedziec - to sie zdaza, to jest forum (wielki korkociag) -najwazniejsza osoba, ktora wyciagnela do mnie dlon na tym forum, byl Arnold, a potem Karlik, z tymi dwoma zawsze chcialem prowadzic dialog na wysokim poziomie, i mam nadzieje, ze sie nie pomylilem -Arnold z Karlikiem nie za bardzo sie lubia, ale chcialem doprowadzic do jakiejs ugody miedzy nimi - po czesci sami doszli do pewnego porozumienia, ale nie do konca, a szkoda.. -Karlik ma doswiadczenie, i wie co jest grane, nawet lepiej niz nie jeden tu puszacy na tym forum pozdr. Was! mrW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Gorole IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 10:23 A ja się pod tym podpisuję rękami i nogami. Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji (tzn. mam żonę ślązaczkę i teściów rodowitych ślązaków z którymi mieszkamy) no może prawie takiej bo teściowa zachowuje się dokładnie tak jak arnold, ale nie mam nic przeciwko ślązakom i myślę dokładnie tak samo jak Jaracz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 01.10.02, 10:32 Nie wiem ,czy zauwazyliscie, ze nie uzylem sformulowania "Dobry slazak, zly Polak". Sam osobiscie znam bardzo porzadnych Polakow, rozumiejacych nasze, slaskie sprawy i identyfikujacych sie z ta ziemia bo tu mieszkaja, maja powiazania rodzinne, jak wlasnie to opisaliscie wyzej, i nas, Slazakow szanuja. Ale sa rowniez inni. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 00:39 -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjscia?! -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Gorole IP: *.rednet.com.pl 01.10.02, 07:56 Gość portalu: mrW napisał(a): > -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjscia?! > -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga? Pyrsk! Mosz recht,niy kozdy gorol je zly,ala prawie kozdy to komuch(do mie glosujacy za sld to komuch)! Wystorczy przesledzic wyniki wyborow,czy to parlamentarnych,czy to prezydenckich z ziem typowo gorlskich(tych za rzyka). ugoda wg. mnie je niymozliwa,ala za spokojym bych bol,my tukej,loni tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 08:10 Gość portalu: GOSC napisał(a): > Gość portalu: mrW napisał(a): > > > -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjscia?! > > -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga? > > > Pyrsk! > Mosz recht,niy kozdy gorol je zly,ala prawie kozdy to komuch(do mie glosujacy > za sld to komuch)! super, a kazdy czlowiek pijacy piwo to alkoholik... widziales co sie dzialo, jak rzadzilo AWS?! Syf i malaria... Dziwisz sie wiec, ze ludzie glosuja jak glosuja? Jaracz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Gorole IP: *.rednet.com.pl 01.10.02, 08:17 przeca to byz synsu,cobys mi dowol takie porownanio,jo tyz moga pedziec-czy wiysz co sie dziolo bez 50 lot,problem politykow to inksza sprowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Gorole IP: *.de45616.dealer.de / 10.57.42.* 01.10.02, 09:21 gorol to taki co wyjechol do Niymcow i teraz udaje Niymca a jest tu nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Gorole IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 10:33 Gość portalu: Jaracz napisał(a): > Gość portalu: GOSC napisał(a): > > > Gość portalu: mrW napisał(a): > > > > > -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjs > cia?! > > > -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga? > > > > > > Pyrsk! > > Mosz recht,niy kozdy gorol je zly,ala prawie kozdy to komuch(do mie > glosujacy > > za sld to komuch)! > super, a kazdy czlowiek pijacy piwo to alkoholik... > > widziales co sie dzialo, jak rzadzilo AWS?! Syf i malaria... Dziwisz sie wiec, > ze ludzie glosuja jak glosuja? > > Jaracz A poza tym skinom też trzeba wydzielić małe państewko wielkości śląska. Niech chłopcy też coś mają z życia, niech zbudują im ośrodki "wypoczynkowe" z piecami do których będą zapraszać żydowskie wycieczki zagraniczne. Niech se wybiorą drugiego hitlerka, przecież chłop chciał dobrze... tylko przyszedł rachunek za gas i... ehhh ludzie powtórzę jeszcze raz Polska to Polska a jak ktoś nie czuje się Polakiem tylko niemcem niech jedzie do niemiec i niech nie niszczy tego strzępu poczucia jedności narodowej który pozostał jeszcze w każdym normalnym Polaku. Gościu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 01.10.02, 10:46 I tu jest problem, bo ja sie nie czuje Polakiem, nie chce wyjezdzac do Niemiec, jestem u siebie na Slasku, i slysze ze tacy jak ja "niszcza ten strzep poczucia jednosci narodowej ktory pozostal jeszcze w kazdym normalnym Polaku" Gosciu to co napisales jest wlasnie tym czego Slazacy doswiadczaja od goroli, to odczucie ze skoro tu jest Polska (w sensie przynaleznosci panstwowej" to co my tu do jasnej cholery jeszcze robimy? A my tu jeszcze bezczelnie czujemy sie gospodarzami i pozwalamy sobie na wypowiedzi na forum. Eeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Gorole IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 10.10.02, 19:21 Gosciu,zlote slowa ,powinni to zrobic w 1945 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 01.10.02, 23:23 Najwyzszy czas odlaczyc nieslaskie terytoria od tzw. woj, Slaskiego. Wtedy wyjdzie na jaw ktory region popiera czerwoncow. Odpowiedz Link Zgłoś
hugon Re: Gorole 01.10.02, 11:11 mrW szanowanie poglądów drugiego człowieka tolerancja to bardzo szlachetna cecha pod jednym warunkiem wszystko ma swoje granice i obrzucanie błotem Polski i Polaków nie może byc tolerowane pod żadnym pozorem ! hugon Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: Gorole 01.10.02, 11:28 Formularz tłumaczący wszystkie życiowe klęski Samochód Ci się zepsuł,* żona niewierna,* dzieci są głąbami w szkole,* z butów odpadły zelówki,* sąsiad kradnie,* w pracy szef poniża,* interes idzie źle,* impotencja,* w porfelu tylko rachunki do zapłacenia,* nie mamy za co palić,* nie możemy już palić,* papierosy/cigarety są syfiaste,* nie możemy się napić,* musimy się napić,* wódka/gorzoła jest droga* wszystko to wina Gorola/Hadziaja* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Gorole IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.10.02, 11:31 od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: Gorole 01.10.02, 11:36 Gość portalu: !!! napisał(a): > od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-)))))))))))))) Wykaż na podstawie powyższegotekstu czy autor reprezentuje kulturę czy kulturwę? Odpowiedz Link Zgłoś
bwanakubwa Re: Gorole 01.10.02, 14:22 byt napisał: > Gość portalu: !!! napisał(a): > > > od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-)))))))))))))) > > Wykaż na podstawie powyższegotekstu czy autor reprezentuje kulturę czy kulturwę > ? Masa Byt , Twoja niekonsekwentna jest. Miala z krzyczaca nie dyskutowac na zaden temat Odpowiedz Link Zgłoś
byt Re: Gorole 02.10.02, 09:31 bwanakubwa napisała: > byt napisał: > > > Gość portalu: !!! napisał(a): > > > > > od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-)))))))))))))) > > > > Wykaż na podstawie powyższegotekstu czy autor reprezentuje kulturę czy > kulturwę > > ? > Masa Byt , Twoja niekonsekwentna jest. Miala z krzyczaca nie dyskutowac na > zaden temat Witaj, Jestem bardzo konsekwentny. Wypowiedź niejakiego !!! posłużyła jako przykład dla dziatwy szkolnej, jak odróżnić reprezentanta kultury od reprezentanta kulturwy. pozdrawiam byt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Gorole IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.10.02, 11:31 od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-)))))))))))))) PS. jak tam leobschütz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 02.10.02, 01:47 -ty komunistyczny gorolu z Niemiec, co ty tu wogole masz do powiedzenia? -pierdzisz na kazdym kroku!, hepiesz jak gbur i nawet kulturalnie nie umiesz przeprosic? -kultura, to podstawa w zyciu! - zapamietaj!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 02.10.02, 15:57 Dzieki Slezan. Pierwszy konkretny pomysl, ktory zreszta popieram. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 04.10.02, 00:04 slezan napisał: > Asymilować. -nagla zmiana podejscia do sprawy, czy tez wreszcie zmadrzales? -ciekawe?, ty chyba si nacpales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 05.10.02, 01:18 Dalij asymilowac, do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś