IP: 213.186.78.* 01.10.02, 00:33
Jest to problem. Co robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 00:37
      Najlepiej strzel sobie w glowe.

Sorry, ale sam jestes problemem..
      • Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 00:44
        -Jaracz, spokojnie podejdz do tematu?, nie zachowul sie jak ci z Niemiec!
        -Arnoldowi, ufam, choc mamy czasem inne poglady!
        -ludzie cos z tym trza zrobic, zapomnijcie o gorolach - biermy sie za komuchow!
        • Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 00:53
          Gość portalu: mrW napisał(a):

> -Jaracz, spokojnie podejdz do tematu?, nie zachowul sie jak ci z Niemiec!
          neee, ale Arnold (jak i wiekszosc slonzokow tutaj) zachowuje sie, jakby mieli
          monopol na racje, no i co dobre to hanys, co zle to gorol..

> -Arnoldowi, ufam, choc mamy czasem inne poglady!
          jak mozna ufac komus, kto stosuje logike kalego i wszystko uogolnia?

pozdrowienia

Jaracz
          • Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 01:00
            -Jaracz, musimy trzymac sie razem, i dojsc do jakiegos, nieznanego mi do tej
            pory porozumienia!, to jest nasza jedyna szansa - inaczej pozabijamy sie!
            -co ty na to?, sprobujmy!
            -przeciez do czegos musimy dojsc wspolnie, co nie?
            • Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 01:10

> -Jaracz, musimy trzymac sie razem, i dojsc do jakiegos, nieznanego mi do tej
              > pory porozumienia!, to jest nasza jedyna szansa - inaczej pozabijamy sie!
              > -co ty na to?, sprobujmy!
              > -przeciez do czegos musimy dojsc wspolnie, co nie?
              mrW przeciez dobrze wiesz, ze ja nie mam ZADNYCH uprzedzen do Slazakow, lubie
              ich i szanuje, znam wielu i wielu z nich czuje sie takze wspanialymi Polakami,
              i tak jest, razem pracujemy, by nasza Ojczyzna mogla byc piekniejsza..
              Uwielbiam i kocham moja Zone, tak samo jak jej Rodzine, ktora jest cala ze
              Slaska.. Pomogli mi zrozumiec skomplikowana historie Slaska jak i jego aktualne
              polozenie.. Ale (a moze wlasnie dlatego) takiego czegos co robi Arnold nie bede
              tolerowal, bo za duzo juz rzeczy widzialem, zeby widziec swiat jednokolorowo
              tak jak on to robi.. Dobry Slazak, zly Polak..

smieszne to..

pozdrowienia i szacunek dla Ciebie mrW.
              • Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 01:33
                -chlopie, wielkie dzieki!, pozdrow cala Swoja rodzine od nas!
                -Arnold, jest jedynym, ktory na tym forum nigdy mnie, nie obrazil, a mogl
                wiele razy, a to z uprzedzen ziomkow z Niemiec, a to z innych argumentacji
                -nawet, wtedy jak roz mu napisolem, to mnie wyzwol, ale nie brzytko i napisol
                tak; "ales sie czail, nowet jo sie dol nabrac", zdziwilo mnie to troche, bo
                pomyslalem; pozniej, nie zalapal, co chcialem przez to powiedziec - to sie
                zdaza, to jest forum (wielki korkociag)
                -najwazniejsza osoba, ktora wyciagnela do mnie dlon na tym forum, byl Arnold,
                a potem Karlik, z tymi dwoma zawsze chcialem prowadzic dialog na wysokim
                poziomie, i mam nadzieje, ze sie nie pomylilem
                -Arnold z Karlikiem nie za bardzo sie lubia, ale chcialem doprowadzic do
                jakiejs ugody miedzy nimi - po czesci sami doszli do pewnego porozumienia, ale
                nie do konca, a szkoda..
                -Karlik ma doswiadczenie, i wie co jest grane, nawet lepiej niz nie jeden tu
                puszacy na tym forum
                pozdr. Was!
                mrW
              • Gość: Gościu Re: Gorole IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 10:23
                A ja się pod tym podpisuję rękami i nogami. Jestem w dokładnie takiej samej
                sytuacji (tzn. mam żonę ślązaczkę i teściów rodowitych ślązaków z którymi
                mieszkamy) no może prawie takiej bo teściowa zachowuje się dokładnie tak jak
                arnold, ale nie mam nic przeciwko ślązakom i myślę dokładnie tak samo jak
                Jaracz.
                Pozdrawiam
              • Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 01.10.02, 10:32
                Nie wiem ,czy zauwazyliscie, ze nie uzylem sformulowania "Dobry slazak, zly
                Polak". Sam osobiscie znam bardzo porzadnych Polakow, rozumiejacych nasze,
                slaskie sprawy i identyfikujacych sie z ta ziemia bo tu mieszkaja, maja
                powiazania rodzinne, jak wlasnie to opisaliscie wyzej, i nas, Slazakow szanuja.
                Ale sa rowniez inni. Pozdr.
    • Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.10.02, 00:39
      -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjscia?!
      -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga?
      • Gość: GOSC Re: Gorole IP: *.rednet.com.pl 01.10.02, 07:56

> -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjscia?!
        > -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga?

Pyrsk!
        Mosz recht,niy kozdy gorol je zly,ala prawie kozdy to komuch(do mie glosujacy
        za sld to komuch)!
        Wystorczy przesledzic wyniki wyborow,czy to parlamentarnych,czy to
        prezydenckich z ziem typowo gorlskich(tych za rzyka).
        ugoda wg. mnie je niymozliwa,ala za spokojym bych bol,my tukej,loni tam.
        • Gość: Jaracz Re: Gorole IP: *.jest.okey.pl / *.czyzyny.net.pl 01.10.02, 08:10
          Gość portalu: GOSC napisał(a):

> Gość portalu: mrW napisał(a):
          >
          > > -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjscia?!
          > > -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga?
          >
          >
          > Pyrsk!
          > Mosz recht,niy kozdy gorol je zly,ala prawie kozdy to komuch(do mie
          glosujacy
          > za sld to komuch)!
          super, a kazdy czlowiek pijacy piwo to alkoholik...

widziales co sie dzialo, jak rzadzilo AWS?! Syf i malaria... Dziwisz sie wiec,
          ze ludzie glosuja jak glosuja?

Jaracz
          • Gość: GOSC Re: Gorole IP: *.rednet.com.pl 01.10.02, 08:17
            przeca to byz synsu,cobys mi dowol takie porownanio,jo tyz moga pedziec-czy
            wiysz co sie dziolo bez 50 lot,problem politykow to inksza sprowa.
            • Gość: hans Re: Gorole IP: *.de45616.dealer.de / 10.57.42.* 01.10.02, 09:21
              gorol to taki co wyjechol do Niymcow i teraz udaje Niymca a jest tu nikim.
          • Gość: Gościu Re: Gorole IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 10:33
            Gość portalu: Jaracz napisał(a):

> Gość portalu: GOSC napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: mrW napisał(a):
            > >
            > > > -nie wszystkie gorole sa zle, czasem trzyba przemyslec wszystkie wyjs
            > cia?!
            > > > -nie kozdy gorol, to komuch, tyz wys to pod uwaga?
            > >
            > >
            > > Pyrsk!
            > > Mosz recht,niy kozdy gorol je zly,ala prawie kozdy to komuch(do mie
            > glosujacy
            > > za sld to komuch)!
            > super, a kazdy czlowiek pijacy piwo to alkoholik...
            >
            > widziales co sie dzialo, jak rzadzilo AWS?! Syf i malaria... Dziwisz sie
            wiec,
            > ze ludzie glosuja jak glosuja?
            >
            > Jaracz

A poza tym skinom też trzeba wydzielić małe państewko wielkości śląska. Niech
            chłopcy też coś mają z życia, niech zbudują im ośrodki "wypoczynkowe" z piecami
            do których będą zapraszać żydowskie wycieczki zagraniczne. Niech se wybiorą
            drugiego hitlerka, przecież chłop chciał dobrze... tylko przyszedł rachunek za
            gas i...
            ehhh ludzie powtórzę jeszcze raz Polska to Polska a jak ktoś nie czuje się
            Polakiem tylko niemcem niech jedzie do niemiec i niech nie niszczy tego strzępu
            poczucia jedności narodowej który pozostał jeszcze w każdym normalnym Polaku.

Gościu
            • Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 01.10.02, 10:46
              I tu jest problem, bo ja sie nie czuje Polakiem, nie chce wyjezdzac do Niemiec,
              jestem u siebie na Slasku, i slysze ze tacy jak ja "niszcza ten strzep poczucia
              jednosci narodowej ktory pozostal jeszcze w kazdym normalnym Polaku"

Gosciu to co napisales jest wlasnie tym czego Slazacy doswiadczaja od goroli,
              to odczucie ze skoro tu jest Polska (w sensie przynaleznosci panstwowej" to co
              my tu do jasnej cholery jeszcze robimy? A my tu jeszcze bezczelnie czujemy sie
              gospodarzami i pozwalamy sobie na wypowiedzi na forum. Eeeee.
            • Gość: gorol Re: Gorole IP: *.a.003.pth.iprimus.net.au 10.10.02, 19:21
              Gosciu,zlote slowa ,powinni to zrobic w 1945
        • Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 01.10.02, 23:23
          Najwyzszy czas odlaczyc nieslaskie terytoria od tzw. woj, Slaskiego. Wtedy
          wyjdzie na jaw ktory region popiera czerwoncow.
    • hugon Re: Gorole 01.10.02, 11:11
      mrW szanowanie poglądów drugiego człowieka tolerancja to bardzo szlachetna
      cecha pod jednym warunkiem wszystko ma swoje granice i obrzucanie błotem Polski
      i Polaków nie może byc tolerowane pod żadnym pozorem !
      hugon
    • byt Re: Gorole 01.10.02, 11:28
      Formularz tłumaczący wszystkie życiowe klęski

Samochód Ci się zepsuł,*
      żona niewierna,*
      dzieci są głąbami w szkole,*
      z butów odpadły zelówki,*
      sąsiad kradnie,*
      w pracy szef poniża,*
      interes idzie źle,*
      impotencja,*
      w porfelu tylko rachunki do zapłacenia,*
      nie mamy za co palić,*
      nie możemy już palić,*
      papierosy/cigarety są syfiaste,*
      nie możemy się napić,*
      musimy się napić,*
      wódka/gorzoła jest droga*

wszystko to wina Gorola/Hadziaja*
      • Gość: !!! Re: Gorole IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.10.02, 11:31
        od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-))))))))))))))
        • byt Re: Gorole 01.10.02, 11:36
          Gość portalu: !!! napisał(a):

> od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-))))))))))))))

Wykaż na podstawie powyższegotekstu czy autor reprezentuje kulturę czy kulturwę?
          • bwanakubwa Re: Gorole 01.10.02, 14:22
            byt napisał:

> Gość portalu: !!! napisał(a):
            >
            > > od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-))))))))))))))
            >
            > Wykaż na podstawie powyższegotekstu czy autor reprezentuje kulturę czy
            kulturwę
            > ?
            Masa Byt , Twoja niekonsekwentna jest. Miala z krzyczaca nie dyskutowac na
            zaden temat
            • byt Re: Gorole 02.10.02, 09:31
              bwanakubwa napisała:

> byt napisał:
              >
              > > Gość portalu: !!! napisał(a):
              > >
              > > > od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-))))))))))))))
              > >
              > > Wykaż na podstawie powyższegotekstu czy autor reprezentuje kulturę czy
              > kulturwę
              > > ?
              > Masa Byt , Twoja niekonsekwentna jest. Miala z krzyczaca nie dyskutowac na
              > zaden temat

Witaj,

Jestem bardzo konsekwentny. Wypowiedź niejakiego !!! posłużyła jako przykład
              dla dziatwy szkolnej, jak odróżnić reprezentanta kultury od reprezentanta
              kulturwy.

pozdrawiam
              byt

• Gość: !!! Re: Gorole IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.10.02, 11:31
        od-byt ksztaltuje swiadomosc ;-))))))))))))))

PS.
        jak tam leobschütz?
        • Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 02.10.02, 01:47
          -ty komunistyczny gorolu z Niemiec, co ty tu wogole masz do powiedzenia?
          -pierdzisz na kazdym kroku!, hepiesz jak gbur i nawet kulturalnie nie umiesz
          przeprosic?

-kultura, to podstawa w zyciu! - zapamietaj!;-)
    • slezan Re: Gorole 02.10.02, 15:52
      Asymilować.
      • Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 02.10.02, 15:57
        Dzieki Slezan. Pierwszy konkretny pomysl, ktory zreszta popieram. Pozdr.
      • Gość: mrW Re: Gorole IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 04.10.02, 00:04
        slezan napisał:

> Asymilować.

-nagla zmiana podejscia do sprawy, czy tez wreszcie zmadrzales?
        -ciekawe?, ty chyba si nacpales?
        • Gość: Arnold Re: Gorole IP: 213.186.78.* 05.10.02, 01:18
          Dalij asymilowac, do skutku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka