Dodaj do ulubionych

Manfred Freiherr von Richthofen

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.02, 23:29
Potomkowie czerwonego Barona zostali zamorg
Obserwuj wątek
    • Gość: Ballest Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.02, 23:34
      Potomkowie czerwonego Barona zostali zamordowani w tym tygodniu w Brazylii,
      jeden z jego potomkow jest prezesem niemieckiego zwiazku sportowego.
      To tez jeden z wielkich Slazakow.

Pyrsk

Ballest
      • Gość: Schlesier Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.11.02, 23:39
        Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Potomkowie czerwonego Barona zostali zamordowani w tym tygodniu w Brazylii,
        > jeden z jego potomkow jest prezesem niemieckiego zwiazku sportowego.
        > To tez jeden z wielkich Slazakow.
        >
        > Pyrsk
        >
        > Ballest
        VON RICHTCHOFEN WURDE IN BRESLEU GEBOREN UND IST DER BESTE DUETSCHE FLIGER DES
        ERSTES WELTKRIGES SCHLESIEN LEBT
        • Gość: Chrobok Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.02, 23:53
          Gość portalu: Schlesier napisał(a):

FLIGER D(ES) ERST(ES) WELTKRIG(ES) SCHLESIEN LEBT

Schlesien lebt auch ohne dich ... die deutsche Rechtschreibung stirbt mit dir .
          • Gość: Wehrwolf Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.dialup.tiscali.it 03.11.02, 15:06
            "Pur la Merite" Traeger der "Blaue Max" das Hoeste Orden in Erste Welt Krieg.
            Rycerskosc tego pilota bohatera byla legendarna nawet podczas walk powietrznych
            mial swoje zasady w stosunku do wroga byl podziwiany przez Anglikow za jego
            sposoby walki.
            • Gość: Chrobok Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.11.02, 23:09
              Wiem ,wiem.. Jego postac jest mi doskonale znana.
              Byl czas kiedy sie bardzo lotnictwem interesowalem .
              Ponadto bylo o nim pare filmow.

A ty co? Na wczasach??? (serwer aus Italien )
              • Gość: ^wehrwolf Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 04.11.02, 19:54
                Gość portalu: Chrobok napisał(a):

> Wiem ,wiem.. Jego postac jest mi doskonale znana.
                > Byl czas kiedy sie bardzo lotnictwem interesowalem .
                > Ponadto bylo o nim pare filmow.
                >
                > A ty co? Na wczasach??? (serwer aus Italien )
                Ja bylem trzy dni w Milano zona ma tam kolezanke tez z Kattowitz.
        • Gość: Chrobok Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.02, 23:55
          Gość portalu: Schlesier napisał(a):

FLIGER D(ES) ERST(ES) WELTKRIG(ES) SCHLESIEN LEBT

Schlesien lebt auch ohne dich ... die deutsche Rechtschreibung stirbt mit dir .
    • Gość: mrW Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 02.11.02, 23:41
      -zmin tymat!, na bordzij nowoczysny!
      -wymysl cos na miore Slonzaka z XXI Wiku
      • Gość: ballest Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.02, 23:49
        To bylo do informacji, nic wiecej.
        Oczywiscie, powinnismy byc dumni z tego ze mielismy takiego czlowieka na
        Slasku, ktorego kazdy Amerykanin zna, co w wojsku sluzyl, a to ma cos znaczyc.
        Adam Malysz tez ma szanse byc bardzo znanym czlowiekiem.

Pyrsk

Ballest
        • Gość: mrW Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 02.11.02, 23:52
          -OK!, ale to nie sa najwazniejsze sprawy na teraz!
    • Gość: Arnold Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: 213.186.78.* 03.11.02, 01:42
      Szkoda godac Ballest. A ta dzioucha ze Hirschbergu, Hanna......
      • Gość: XXX Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 03.11.02, 09:56
        Gość portalu: Arnold napisał(a):

> Szkoda godac Ballest. A ta dzioucha ze Hirschbergu, Hanna......
        HANNA REISCH ???
        • Gość: Arnold Re: Manfred Freiherr von Richthofen IP: 213.186.78.* 03.11.02, 11:14
          HANNA REITSCH - Sloonzoczka ze Hirschbergu:

www.silesiasuperior.com/01/HenrykSporon_HannaReitsch.htm
          i ciag salszy:

www.silesiasuperior.com/02/HenrykSporon_HannaReitsch2.htm
          • Gość: Ballest Re: Manfred Freiherr von Richthofen a Breslau IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.11.02, 11:31
            Znacie piosenke

" Red Baron" od Royal Guardsmen.

Zaczyna sie po niemiecku, Gruppa chyba z Florydy.
            We Wroclawiu (radio)wsze Hitparada ze "Sztandaru Mlodych" i mozna bylo
            glosowac.
            Zmobilizowalem wtedy pare klas z roznych technikow gliwickow, i mielismy ja co
            najmniej na tydzien na pierwszym miejscu, a gdzie w jego ulubionym Wroclawiu
            (czytaj BRESLAU)
            Ze prawde pisze, mozecie sprawdzic.To byla wtedy moj uklon dla niego jako
            czlowieka.
            Piosenke napewno mozna sciagnac z Kazaa !!!

Pyrsk
            Ballest

• ballest Re: Manfred Freiherr von Richthofen a Breslau 03.11.02, 19:47
              Musze dodac, ze Red Baron (roter Baron) to Manfred Freiherr von Richthofen
              • willi2 Re: Manfred Freiherr von Richthofen a Breslau 03.11.02, 20:03
                Troche z innej beczki dodam ,że grałem ostatnio w Red Barona - fajna gierka.
                Ale jak ktoś chce postrzelać do angielskich łotrów to polecam Bittle of Britan.
                • ballest Re: Manfred Freiherr von Richthofen a Breslau 03.11.02, 20:26
                  Willi, dostales odp.????
                  • willi2 Re: Manfred Freiherr von Richthofen a Breslau 03.11.02, 22:56
                    ballest napisał:

> Willi, dostales odp.????
                    Ja dzynki Ballest.
                    Jeszcze Ci coś musza napisać
            • Gość: {)xx[::::::::::::> richthofen bolko? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 03.11.02, 22:01
              hi ballest,

tyn richthofen, je on verwandt z bolko, co napisol "Die polnische Legende -
              Polens Traum vom Großreich. Polens Marsch zum Meer"?
              super buch!
              • Gość: Ballest Re: richthofen bolko? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.11.02, 22:23
                To chyba byl brat od Manfreda !!!
                • Gość: {)xx[::::::::::::> Re: richthofen bolko? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 03.11.02, 22:35
                  czytol zes tyn buch? abo inny? moze by tak trocha pocytowac? ;-)
                  • Gość: Ballest Re: richthofen bolko? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.11.02, 22:43
                    Nie nie czytou uech
                    • Gość: {)xx[::::::::::::> Re: richthofen bolko? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 03.11.02, 23:19
                      ballest, to najwyzszi czas jom przeczytac! no i calol reszta od niygo!
                      ;-)
                      Glück Auf
                      • Gość: ballest Re: richthofen bolko? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.02, 20:16
                        Mom ostatnio ogromne zaleglosci w czytaniu , w pracy stress, duzo projektow,
                        ktore musze do konca 2002 "abschließen", jak wiesz to nie nie jest latwo.
                        Teraz czytam ksiazke Samuela Salzborna "GRENZENLOSE HEIMAT", zeby kogos pokonac
                        musisz go poznac !!!
                        Uwazam, ze chwilowa jest mi wazniejsza jak Bolko von Richthofen.

Pyrsk
                        Ballest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka