Dodaj do ulubionych

Internet - dostawcy - POMOCY :)

IP: 212.122.214.* 18.09.06, 20:41
Hej! W tym roku przeprowadzam się do Katowic,bo zaczynam studia na AE. Chcę
założyć stałe łącze internetowe na 3 komputery na czas nieokreślony, dostawcy
ogólnopolscy są dość drodzy i szukam teraz sposród lokalnych, może ktoś mi coś
doradzi :)
Liczę na Waszą pomoc :)
Karolina86k@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: zazizu Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:51
      Wszystko zależy od tego, gdzie wynajmiesz mieszkanie. Różne lokalizacje mają
      różnych dostawców.
      • Gość: missy seepy Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: *.strong-pc.com 18.09.06, 22:06
        Mieszkanie znajduje się przy ulicy Wiązowej w Bogucicach. Wie ktoś coś może o działających w tej dzielnicy sieciach lokalnych? Udało mi sie jak na razie zdobyć tylko nazwisko człowieka, który podobno jedną taką sieć w okolicach Wiązowej prowadzi - niejaki p. Maj. Ale numeru tel. nie mam :|. Ma ktoś może jakiś kontakt do tego pana? (choćby mail?)

I co sądzicie o dostawcach ogólnopolskich, takich jak tp czy chello? Lepiej decydować sie na któregoś z nich czy raczej na sieć lokalną?
        • Gość: missy seepy Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: *.strong-pc.com 21.09.06, 23:52
          up:) - naprawdę nam zależy na tym, żeby znaleźć internet tańszy niż chello (70 zł za miesiąc:|). Naprawdę nikt się nie orientuje w bogucickich sieciach lokalnych?
          • Gość: winadajcie Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: 195.116.35.* 28.09.06, 16:09
            w niektórych miejscach Katowic jest hyperion. zadzwoń do nich i zapytaj o twoją
            lokalizację. (hyperion pl przez google)

sam szukam czegoś lepszego od hyperiona, ale nie umiem znaleźć
            • Gość: jula Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: 62.233.185.* 29.09.06, 08:25
              ja jestem z Bogucic, internet mamy PPHU OPPTI Jacek Smorzewski 48,80 m-c,
              pozniej poszukam nr jezeli Cie interesuje
              • winadajcie Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) 30.09.06, 20:56
                podaj prosze namiary do PPHU Smorzewski
            • Gość: rom hyperion???? raczej nie IP: *.c9.msk.pl 30.09.06, 19:36
              jestem użytkownikiem hyperiona
              wg mnie to całkowita porażka
              co prawda ceny nie szokują (jak podpiszesz cyrograf na rok lub dwa) ale
              zawodność wysoka
              po kazdej burzy i to nie jakiejś tropikalnej brakuje sygnału przez co najmniej
              1 dzień - czas reakcji firmy jak za komuny
              poza tym notoryczne zaniki sygnału na kilkadziesiąt sekund do kilku minut
              tak bez powodu
              poprzednio uzywałem neostrady i z powodu ceny sie wycofałem
              ale nie ma porównania
              dwa lata z neostradą i zero awaryjności - sygnał non stop
              (dla jasności - nie pracuje w TP)
              • winadajcie Re: hyperion???? raczej nie 30.09.06, 20:56
                dziwią mnie twoje kłopoty z hyperionem. mój brat ma hyperiona od miesiąca i nie
                narzeka.

raz inet zniknął, zadzwonił i niemal natychmiast naprawili usterkę.
                hyperion to duża firma, więc na pewno można liczyć na Quality Of Service. o
                neostradzie każdy słyszał wiele złego.
                mam propopzycję. nie ma co obrzucać błotem różnych dostawców, bo takie opinie są
                mało wiarygodne. jeden ma problemy, drugi nie. i jaki z tego morał? żaden.

PPHU na Bogucicach...proszę podać namiary, sprawdzę ich ofertę
                • Gość: rom Re: hyperion???? raczej nie IP: *.c9.msk.pl 01.10.06, 20:15
                  ja tez w pierwszym miesiacu nie narzekałem
                  aż do pierwszej burzy
    • Gość: ciekawska Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: 80.51.222.* 06.10.06, 10:14
      i co znalazlas juz? pochwal sie :)
    • Gość: KARINKA Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: *.chello.pl 08.10.06, 10:36
      UPC TEŻ BYM ODRADZAŁA MAM PODŁĄCZONY INTERNET 3 DZIEŃ I CO CHWILE SĄ PRZERWY
      • Gość: Dendi Re: Internet - dostawcy - POMOCY :) IP: *.adm.us.edu.pl 08.10.06, 15:15
        A nie orientujecie się jak rzecz ma się z Piastowską? Wprowadzam się tam od
        przyszłego miesiąca i też chciałbym założyć net.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka