Gość: gruby Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.aster.pl 16.10.06, 11:43 piszem tjak bji nje kcem óraść luzi bjo mjiorze pjapjesz tjak pedział PARANOJA żyjemy w PISRANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ru Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.range86-131.btcentralplus.com 16.10.06, 11:44 no to co ze zawiera alkohol? to juz jest ble .. a jak na szabli pisza bog honor ojczyzna? napij sie piwa a potem nadziej na szable i ocen co jest bardziej niebezbieczne :) powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.elb.vectranet.pl 16.10.06, 11:52 Bez przesady. Nadgorliwi katolicy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nok Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:54 Mam pomysł, można zastrzec wszytskie słowa, które wypowiedział papież i pobierać od wszystkich ludzi tantiemy za ich używanie a dochód mógłby zasilić konto np radia maryja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:54 To jeszcze nic, ja widziałem wczoraj faceta w pejsach co miał na głowie taką samą białą czapeczkę co Nasz Wielki Rodak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:57 Może od dziś nie mówić: przepraszam za .... bo to słowa żywcem wyjęte z ust Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzak Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 12:10 lubię kremówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "K" Ocenzurować Shrek'a IP: *.mainseek.pl 16.10.06, 12:12 W pierwszej części Shrek'a mowa jest o kremówkach że wszyscy je lubią itd.. co po niektórym moherowym i wszechpolakom sie nie podoba te scena ja proponuję aby w polskiej wersji zrezygnować z tej sceny gdyż wspomnienie o kremówkach godzi w ich uczucia religijne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.media4.pl 16.10.06, 12:14 Przejdźmy na język migowy... Odpowiedz Link Zgłoś
ozrabal Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. 16.10.06, 12:22 Paranoja, kolejna paranoja pod rządami obecnie zarządających. Autocenzura politycznej poprawności w Polsce pod rządami obecnej koalicji zaczyna osiągać wyżyny. Bo przeciez lepiej zamalować hasło niż stracić intratny kontrakt, albo poparcie ministra... Jak takdalej pójdzie to zaradni Niemcy (a co, przeciez to wróg odwieczny :P ) postawią na naszej granicy bramki i będą sprzedawać bilety do naszego Lunaparku Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Wykształciuch Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.apeks.com.pl 16.10.06, 12:24 Niektórych już chyba do reszty posrało. Niebawem wszystko (przepraszam za to słowo), co kojarzy się z Janem Pawłem II stanie się sacrum narodowym. Zjedzenie kremówki i podróż po wszystkich miejscach odwiedzonych przez Papieża stanie się obowiązkiem każdego prawdziwego Polaka i katolika. A herezje w stylu tej reklamy rozwiązywać będzie specjalny Trybunał z siedzibą w Toruniu. On, lub jego Trybuni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella1234 Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: 149.156.14.* 16.10.06, 12:27 Nie będę kupować piwa Żywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzulw Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.02-29-74686e1.cust.bredbandsbolaget.se 16.10.06, 12:27 W kraju duzo ludzi jest stuknietych, w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.10.06, 12:29 To nieprawda, to nie są słowa Jana Pawła II, te słowa wypowiedział Lenin do robotników w Leningradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixel "Jakby sie kto pytal" ... IP: *.ri.ri.cox.net 16.10.06, 12:31 PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: *.3.pl 16.10.06, 12:47 A co jest jakiś spis słów papieża które bedą zakazane? Nie przesadzajcie ludzie...rozumiem zwroty "nie lękajcie się" czy coś co definitywnie kojarzy się z papieżem polakiem...czyli jak powiem ..."tu wszystko się zaczęło" to od razu bedę posądzony o antypapieskość? Ludzie troche umiaru...i wyczucia,oraz umiejętności popatrzenia z dystansem na siebie i świat,bo inaczej wszystko będzie wydawalo się atakiem na was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzepka Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. IP: 213.25.67.* 16.10.06, 12:48 po..cy po prostu - ta lokalna spolecznosc. zdanie jak zdanie, zgadzam sie ze slowani eksperta Odpowiedz Link Zgłoś
olias kunszt redaktora Gazety wart podwyżki 16.10.06, 12:49 proszę tylko zwrócić uwagę jak sprytnie Gazeta sugeruje że zasadniczych słów: "Tu wszystko się zaczęło" - papież NIE WYPOWIEDZIAŁ. A przecież ... wypowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Ja chcę uszanować to co dla innych jest święte ... 16.10.06, 12:56 Ja chcę uszanować to co dla innych jest święte ale jeśli Ci inni zawłaszczają dla siebie cały świat to ja mówię nie. Jest taka książka., Biblia o której mówią pismo święte. To ponad 1000 stron. Czy wszystkie zdania tam zapisane są zakazane? A papież to bohater zaledwie części uznających ją za świętą. Zresztą ja nie wyobrażam sobie takiego wynoszenia wszystkiego co mówił ten człowiek. Przecież zdarzało się, że plótł ewidentne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfds TEN KRAJ TO JUZ... IP: *.ip24.pl 16.10.06, 12:59 ...JENDA WIELKA PARODIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.tsi.tychy.pl 16.10.06, 13:09 To jak musi być obużony sam Jezus skoro tyle ludzi powtarza słowo w słowo jego modlitwę? A przecież modlitwa to coś znacznie bardziej osobistego niż te parę słów wypisanych na browarze. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P 16.10.06, 13:32 Jedna z największych firm reklamowych, WPP, stosuje się do takiego sformułowanie w sprawie odpowiedzialności społecznej: We will not knowingly create work which contains statements, suggestions or images offensive to general public decency or to minority segments of the population, whether that minority be by race, religion, national origin, colour, sex, sexual orientation, age or disability. co znaczy mniej więcej: Nie będziemy świadomie tworzyć prac zawierających stwierdzenia, sugestie lub ilustracje obraźliwe dla opinii publicznej lub mniejszościowych grup społeczeństwa, niezależnie czy mniejszość ta wyznaczona jest przez rasę, religię, narodowość, kolor, płeć, orientację seksualną, wiek lub inwalidztwo. Jak widać – twórcy reklamy Żywca, kiedy zorientowali się, że ich hasło budzi wątpliwości części opinii publicznej (wyznaczonej przez wyznawaną religię), wycofali hasło. I sprawa powinna być zakończona. Niestety, wielu ludzi uważa, że wolno (albo wręcz należy) ranić uczucia, z których oni się "wyzwolili". Nie mam nic przeciwko mówieniu sobie przez kogoś pod nosem, że Papież był (tu można wstawić obraźliwe słowo). Nie mam ochoty, żeby mówiono to publicznie, gdyż szanuję Papieża i nie chcę, aby obrażano przywódcę mojej wspólnoty religijnej. Nie mam nic przeciwko temu, żeby cytować słowa i sformułowania Papieża w zwykłych rozmowach, w dyskusji politycznej, raziło jednak moje uczucia zachowanie posłanki Senyszyn (gdyż jej intencją było - tak myślę - nadużycie tamtych słów, a nie uprawnione zastosowanie ich w dyskursie politycznym) a jaszcze bardziej razi mnie używanie ich w reklamie. Wolność słowa ma granice, które wyznaczane są przez prawo i dobre obyczaje. Cieszy mnie, że Żywiec jest także tego zdania. Martwi mnie zaciekłość wielu spośród użytkowników tego forum, którzy nie dostrzegają, że można mówić wszystko, ale nie wszędzie i nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nx Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 15:48 afrykan napisał: > Jedna z największych firm reklamowych, WPP, stosuje się do takiego sformułowani > e > w sprawie odpowiedzialności społecznej: > We will not knowingly create work which contains statements, suggestions or > images offensive to general public decency or to minority segments of the > population, whether that minority be by race, religion, national origin, colour > , > sex, sexual orientation, age or disability. > > co znaczy mniej więcej: > Nie będziemy świadomie tworzyć prac zawierających stwierdzenia, sugestie lub > ilustracje obraźliwe dla opinii publicznej lub mniejszościowych grup > społeczeństwa, niezależnie czy mniejszość ta wyznaczona jest przez rasę, > religię, narodowość, kolor, płeć, orientację seksualną, wiek lub inwalidztwo. Nie widzisz roznicy? Czekaj, wytluszcze Ci: "> Nie będziemy świadomie tworzyć prac zawierających stwierdzenia, sugestie lub > ilustracje OBRAŹLIWE dla opinii publicznej lub mniejszościowych grup > społeczeństwa, niezależnie czy mniejszość ta wyznaczona jest przez rasę, > religię, narodowość, kolor, płeć, orientację seksualną, wiek lub inwalidztwo." Jak tlum jest glupi i/lub obraza sie o bzdety to jego sprawa/problem. Odpowiedz Link Zgłoś
9312aa Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa Pap.. 16.10.06, 13:10 A pierdnąć można bo nie wiem nic w tym temacie a nie chcę być ciągany ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarpetka na nosie Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.net.upc.cz 16.10.06, 13:17 wyjęte ze zdania ...bla bla bla ...ZIEMI,TEJ ZIEMI to prawie jak ......BOND.JAMES BOND ! ZLIKWIDOWAĆ FILMY Z BONDEM ! ON MÓWI JAK PAPIEŻ !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lakatoia Re: Browar w Żywcu wykorzystał w reklamie słowa P IP: *.aster.pl 16.10.06, 13:14 Nie, to jest jakaś paranoja... Wiekowy, zmęczony życiem człowiek przyjechał do swego rodzinnego miasta, wzruszył się, zaczął wspominać dzieciństwo. I użył najzwyklejszych w świecie, normalnych, codziennych słów, jakich użyłoby w tej sytuacji 95% Polaków: "Tu się wszystko zaczęło". Zwykłe słowa, nic więcej. A wy, katolicy, robicie wokół tego tyle histerii... Wzięlibyście jeden z drugim jego pisma teologicnze, poczytali, skoro taką wielką wagę przywiązujecie do jego słów. Tamte słowa z encyklik powinny być dla was ważne, a nie gawędy o kremówkach! Zrozumcież wreszcie, że Jan Paweł II był obywatelem Kościoła, a nie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Taka debilna, katolicka logika, jak ta - 16.10.06, 13:21 Czy w czasie modlitwy można pić piwko? No co ty, w żadnym razie! A czy jak piję sobie piwko, mogę też się modlić? Modlić trzeba sie zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f basta...:-( To i "witajcie" odpada....a "witajcie, 16.10.06, 13:23 moi drodzy" bedzie opodatkowane...?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Taka debilna, katolicka logika, jak ta - IP: *.biznespolska.pl 16.10.06, 13:31 Modlić się można zapewne zawsze, nawet w ubikacji. Kwestia osobista, co kto lubi bądź uważa za stosowne. Ale niekoniecznie trzeba dla czystej chęci zysku używać słów, których Papież używał w stosunku do wiernych podczas jednej z ostatnich wizyt w ojczystym kraju, wspominając swoje dzieje. Sam jestem daleki od katolicyzmu, ale dla mnie to niesmaczne. Kwestia smaku. I nie chodzi akurat o to, że powiedział to Papież. Gdyby posłużono się jakimś zdaniem Dalajlamy, to również byłoby w moim odczuciu niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Taka debilna, katolicka logika, jak ta - 16.10.06, 13:36 Gość portalu: y.y napisał(a): > Sam jestem daleki > od katolicyzmu, ale dla mnie to niesmaczne. Też nie uważam tej reklamy za hit, ale to nie powód do krucjaty. Odpowiedz Link Zgłoś