Gość: jj Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:05 Jestem Warszawiakiem z "dziada pradziada". Uważam, że trzeba oddać lwa jak najprędzej bez żadnych targów. Z przeprosinami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chorzowianin Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.ipt.aol.com 30.11.06, 11:32 Gratuluje uczciwosci! Pierwszy porzadny warszawiak o jakim slysze. Pozdrawiam i szacuneczek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.inco-veritas.pl 30.11.06, 12:16 Może to pierwszy warszawiak o jakim wogóle słyszysz? Od kiedy się jest mieszkańcem jakiegoś miasta? W Krakowie podobno potrzeba mieć korzenie aż do prapradziadka, żeby zasłuzyć na miano krakowianina, a w Wawie? To ile to jest rok, dwa lata? Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 01.12.06, 09:01 Gość portalu: jj napisał(a): > Jestem Warszawiakiem z "dziada pradziada". > Uważam, że trzeba oddać lwa jak najprędzej bez żadnych targów. > Z przeprosinami!!! Wreszcie jakiś warszawianin z klasą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.chello.pl 30.11.06, 10:20 To szczyt bezczelności. Ta rzeżba powinna trafić na Sląski i to jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:21 Popieram w całej rozciągłości. Lew powinien wrócić na swoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:24 Oni poprostu grają w kulki. To jest typowy przykład warszawskiej buty i stołecznego chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Warszawa od samej wojny okradala Slask 30.11.06, 10:27 Warszawa od samej wojny okradała Slask.Z całej Polski zabierano wartosciowe obiekty i przewozono do tej wiesniackiej stolicy. Osobna sprawa to Slask powinien miec autonomie tak jak to było przed wojna.Dopiero polska władza zabrała ją w 1945 i zaczeło sie okradanie stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morro Re: Warszawa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:36 A tobie co do tego kacapie ?To twoi pobratymcy po qojnie mordowali Slązaków i wywozili z niego co się dało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Warszawa .... IP: *.chello.pl 30.11.06, 10:45 Nie pisz tak o Polakach, bo Cię zaczną ścigać. W sumie masz rację, że Polacy mordowali Ślązaków w obozach(jak choćby Łambinowice) i wywozili wiele rzeczy, ale przyjęła się zasada że o tym się nie mówi, bo Polacy to naród mesjanśki i nie skarzony żadnym grzechem, więc cichutko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morro Re: Warszawa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:52 Napisałem o Kacapach którzy mnie mogą..cmoknąć...ruska kanalio.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Przepraszam za warszawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:33 bez sensu. I przez takie właśnie kretyństwo urzędasów z magistratu w warszawie rodzą się animozje. No cóż, debile są wszędzie, z tym, że gdzieniegdzie jest ich więcej. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin a kiedy stolyca odda wrocławskie cegły? IP: *.static.korbank.pl 30.11.06, 10:41 po II wojnie... z wroclawia do warszawki pojechała kazda w miare cała cegła... ówczesny rząd chyba nie bardzo wierzył, ze wrocław pozostanie polski dłużej niz kilka lat :) oczywiscie żartuje, a Górnoślązakom życzę odzyskania lwa Dolnoślązak... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: a kiedy stolyca odda wrocławskie cegły? 30.11.06, 11:12 > po II wojnie... z wroclawia do warszawki pojechała kazda w miare cała cegła... to dotyczyła całośi Ziem Wysyskanych, tfu, odzyskanych... > ówczesny rząd chyba nie bardzo wierzył, ze wrocław pozostanie polski dłużej niz >> kilka lat > > oczywiscie żartuje Ty żartujesz, ale oni nie żartowali, tylko tak właśiemyseli na wszelki wypadek kradli na potęgę jak najszybciej... Szczecinianka, - mieszkająca na Dolnym Sląsku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes To nie pierwsza Warszawska kradzież... 30.11.06, 10:44 Z Poznania po wojnie znikła piękna rzeźba... o ile pamiętam dziewczyny. Stoi sobie teraz "gdzieś" w Warszawie. Prawie nikt o niej nie wie. Z poznańskiego Zamku Cesarskiego ukradziono po wojnie zabytkowe krzesła. Wiecie gdzie się kilka lat temu odnalazły? Nie uwierzycie... W SEJMIE. Jakiś poznański poseł przypadkowo takie krzesełko odwrócił i aż zdębiał... miało pieczątkę "zamek - Poznań" (oczywiście napis był niemiecki). Rzeżba lwa MUSI wrócić do Bytomia, podobnie jak wiele, wiele innych zabytków. Warszawa ma dosyć pieniędzy. Czasami myślę, że dużo za dużo, bo trwoni je gdzie popadnie. Niech sobie zamówi wierną kopię każdego z tych zabytków a oryginały odda. To jedyny sensowny kompromis. Jeśli zaś sobie takich kopii nie zamówi to też się nic nie stanie. Płakać nikt nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiasz Re: To nie pierwsza Warszawska kradzież... 30.11.06, 12:04 leszekes napisał: > Jakiś poznański poseł > przypadkowo takie krzesełko odwrócił i aż zdębiał... miało pieczątkę "zamek - > Poznań" (oczywiście napis był niemiecki). Skoro napis był niemiecki, to chyba był jeszcze przedwojenny szaber? Bo w Poznaniu przed wojną chyba nie pisano po niemiecku w państwowych (polskich) instytucjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newas Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.realestate.net.pl 30.11.06, 11:07 "Dokumentację wysłano do Warszawy, ale nie przekonała ona tamtejszych urzędników, którzy domagają się bardziej jednoznacznych dowodów." Ich by sam autor nie przekonał. Odpowiedz Link Zgłoś
schwarzer_peter Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:12 Ten lew jest tylko przykładem na to, jaką mentalność Polacy posiadają. Uważają, że ponieważ im się krzywda stała, mają prawo do tego, żeby się przy każdej nadażającej okazji „obsłużyć”. Przesież to za śląski węgiel i pot odbudowali swój kraj króla Swieczka. Teraz też bez żenady okradają Slązaków przy podziale środków z EU (przykład Czarnej Huty w Tarnowskich Górach). Ale czego się spodziewać po tak prymitywnym narodzie ? Największy poeta polski urodzony na Białorusi mówi „Litwo, ojczyzno moja...”. Był tak polski, że pochowano go we Francji. Podobnie jak Chopina – muzyka, którego nazwisko jest tak polskie jak i język, którego używał. Jedyna jego pamiątka z Polski to kiła, na którą zmarł. Wielki POLSKI (światowy) astronom był Slązakiem bo stamtąd pochodzili dziadkowie. On sam zapytany na Uniwersytecie Jagielońskim o języki jakimi włada, podał niemiecki i łacinę... (tam zapewne nauczył się najbardziej reprezentatywnego polskiego słowa, no wiecie już jakiego. Cały świat je zna !) Kiedy my Slązacy otrzymywaliśmy chrzest (100 lat wcześniej niż Polanie) to państwa Polan jeszcze w ogóle nie planowano. Za to że państwo Polan powstało Polacy powinni codziennie w Radiu Jezus-Maryja i wieczornym paciorku cesarzowi Ottonowi za prychylność dziękować. My otrzymywaliśmy już do kolebki język niemiecki, polski i czeski, podczas kiedy nasi sąsiedzi ze Sonsnowca ledwie się od gęsi odróżniali... Mam nadzieje, że o Ruchu Autonomii Sląska okupanci polscy jeszcze wielokrotnie usłyszą. Odpowiedz Link Zgłoś
gentoo1 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:20 Podziękuj za to temu z wąsikiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
gero88 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:28 A teraz idz sie utopic Czarny Piotrusiu, w tych twoich wypocinach szloonsko-niemieckiej nienawisci do wszystkiego co polskie. Dziwie sie tylko ze na Slowackiego i Kosciuszke tez nie naplules? Do kolebki to Ci cos wlozyli ale nie jezyki - tylko nienawisc. Karm sie dalej jeyna sluszna i wlasciwa mitomania niemiecka, narodu pokrzywdzonego i niedocenianego przez wszystkich. Glueck auf! Na pohybel dojczszlyzjerskim nazistom! Ojrer Gero88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.Poleciek Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:33 problem w tym kretynie że juz wszyscy mają was dość. jak naprawde tak bardzo chcecie zostać sami to jest to najlepsza droga do tego. zobaczymy czy wtedy bedziecie cwaniaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
gero88 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:43 Gość portalu: L.Poleciek napisał(a): > problem w tym kretynie że juz wszyscy mają was dość. jak naprawde tak bardzo > chcecie zostać sami to jest to najlepsza droga do tego. zobaczymy czy wtedy > bedziecie cwaniaczyć Do mnie zlotko pijesz? Lepiej pociagnij sobie tej szloonskiej bryny. Co to znaczy wszyscy? Kto to sa wszyscy? Zapewne pozostalosci dojczszlyzjerskiego wychowania w nienawisci z elementami miedzynarodowki narodowo-socjalistyczznej a'la hajl Dedeer. Zapamietaj sobie zlotko, nasaczone komunizmem i narodowym-socjalizmem - to juz nie wroci - a teraz rozpaczaj dalej i nad tym twoim sra..cym szloonskiem. Glueck auf! Na pohybel dojczszlyzjerskim nazistom! Ojrer Gero88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.Poleciek Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:47 Nie mam nic wspólnego ze śląskiem. mieszkam wielkopolsce i myślę że warszawa kradnie. masz jeszcze coś do mojej polskości azjato? Odpowiedz Link Zgłoś
gentoo1 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:39 Ten gostek to żaden Slązak,on już to samo pisał pod nickiem olex5... a jemu to możemy zwrócić ...Pałac Kultury bardzo chętnie zresztą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Warszawa Warszawa nie chce oddać lwa IP: 213.17.168.* 30.11.06, 11:16 W 1961 roku zrobiłem zdięcie synowi /2latka/ na grzbiecie lwa kołoZOO LECH z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Upssssssss Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:27 Już wiem dlaczego nie chcą oddać - lew to tylko początek góry lodowej później zażądamy przęsełek z mostów warszawskich heheheeeeeeeeeee , no i warszawiakom pozostaną tratewki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasze IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:29 Zobaczymy co zostanie z warszawy jak zabierzemy stamtąd wszystko co nasze Odpowiedz Link Zgłoś
gero88 Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz 30.11.06, 11:35 Gość portalu: mex napisał(a): > Zobaczymy co zostanie z warszawy jak zabierzemy stamtąd wszystko co nasze Nie pij tyle bryny! Wasze? Wasze to jest to co widzisz - to czarne pod paznokciem. Zbieraj lepiej puszki i butelki, nasmmaruj swoj wozek by nie kwiczal i poszukaj nowego bieda szybu - tylko uwazaj zeby sie nie zawalil - inaczej polski podatnik bedzie musial placic na jeszcze nieroba szlooonskiego. Glueck auf! Na pohybel dojczszlyzjerskim nazistom! Ojrer Gero88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:39 jak nasmaruje swój wózek to będę u ciebie szybciej niż zdązyć znowu cos wyjąkać żeby ci giry z d.. powyrywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedźma Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:48 Chcesz przewiozę Cię wózkiem, a może składakiem ? Sama pojeżdżę wiedeńskim metrem bo to wasze zanim się rozpędzi ..zaczyna hamować, co niekoniecznie dobrze działa na mój system trawienny ( a teraz uruchom swoją kiepską wyobraźnię . Odpowiedz Link Zgłoś
gero88 Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz 30.11.06, 11:54 Gość portalu: wiedźma napisał(a): > Chcesz przewiozę Cię wózkiem, a może składakiem ? Sama pojeżdżę wiedeńskim > metrem bo to wasze zanim się rozpędzi ..zaczyna hamować, co niekoniecznie > dobrze działa na mój system trawienny ( a teraz uruchom swoją kiepską > wyobraźnię . Sluchaj no stara hekso, zamiast ubanami sie rozbijac to nasmaruj sobie lepiej miotle, tylko nie zapomnij o tej czerwonej opasce ze skrzywionym krzyzem (zawsze powyzej lokcia). Kup sobie Nowego Kuriera lub innego niemieckiego bilda i nakarm sie nienawiscia i tepota. Glueck auf! Na pohybel dojczszlyzjerskim nazistom! Ojrer Gero88! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedźma Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:04 Hekso? stara? oj kiepściutko z wyobraźnią ... mów mi Helga i nie wypruwaj sobie przy tym flaczków, spalasz się chłopie - niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:29 Siemraki to siemraki.od kiedy w w-wie zamieszkali ludzie pokroju michnik,balcerowicz,kwasniewski,millerek to w kraju bieda!! Tym panom podając rekę trzeba policzyć palce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Polaczki i gorole, oddawać co nasze, Śląskie!!! IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:37 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naród Śląski Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:44 Nadszedł już czas, żeby Śląsk odłączył się od Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuWuA [...] IP: *.aster.pl 30.11.06, 11:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harogate Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:50 Ze tak sie wtrące , my w Poznaniu tez mamy was dość . Więc coś ci powiem: jako miejsce kolebki państwa polskiego uważamy że przynosicie polsce wstyd . Więc to warszawa niech spada. My sobie najlepiej poradzimy bez was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuWuA Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:01 z wami jest podobna bajka,od zawsze nienawidzicie Warszawy,wiec twoj glos jest malo obiektywny. Tak wogole to wstyd Polsce przynosza podobne tobie, zakompleksione matoly ktore nawet nie potrafia napisac nazwy naszego panstwa z wielkiej litery. Jedyna roznica miedzy Poznaniem i Slaskiem jest taka,ze w Poznaniu tak nie ciagna kasy ze stolicy, w miare potraficie na siebie zarabiac w przeciwienstwie do slaskiej holoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale zbdety Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:07 Śląsk jest drugim największym płatnikiem netto w tym zasranym kraju, zanim coś napiszesz, rusz swoim prąciem i pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harogate Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:08 ..co nie znaczy że możecie sobie zabierać nasze pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harogate Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:13 nie będę pisał nazwy państwa którego stolicą jest warszawa z dużej litery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuWuA Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:17 Gość portalu: Harogate napisał(a): > nie będę pisał nazwy państwa którego stolicą jest warszawa z dużej litery Tutaj chyba komentarze sa zbedne, sam wlasnie gosciu pokazales swoj poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleeee Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:51 no to wg ciebie "hołota" przyjechała z centralnej polski, proszę nie uświadamiaj mnie więcej w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:51 Jak udowodnią że to ich oraz, że im to wbrew ich woli zabrano to oddać. W innym przypadku nie widzę powodów żeby lwa oddawać. Swoją drogą śmiesznie się czyta te wszystkie przekleństwa na Warszawę ;) najpierw krzyk a później blaganie - daj mi to daj mi tamto daj mi pracę, kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesiu Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:53 nie zdarzyło mi się błagać o cokolwiek kogokolwiek z warszawy. jak juz mnie błagają o coś z oddziału z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązak błaganie??? IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:54 To Warszawa przez lata żerowała na Śląsku i błagała o wsparcie przy jej odbudowie i budowie. WASZ DOBROBYt ZA NASZĄ PRACĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: błaganie??? 30.11.06, 13:43 Gość portalu: ślązak napisał(a): > To Warszawa przez lata żerowała na Śląsku i błagała o wsparcie przy jej odbudow > ie i budowie. WASZ > DOBROBYt ZA NASZĄ PRACĘ!!! ROTFL ja bym raczej powiedział - WASZ DOBROBYt ZA NASZĄ KASĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SFOS Re: błaganie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:48 Masz nikłe pojęcie o relacjach między naszym regionem a centralnym budżetem. Nawet przemysł w "stolycy" musieli budować Śłazacy. Poczytaj o historii huty "Warszawa". I nie rozśmieszaj opowiastkami o mitycznej "Waszej" kasie. Przez lata za wszystko pałciliście "naszym" węglem. Dzięki temu ten kraj nieco się zmodernizował i przestał straszyć strzechami. Dotyczy to oczywiście Polski centralnej i wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: błaganie??? 30.11.06, 16:48 jaaasne, a Warszawiacy tylko siedzieli i czekali aż węgiel się opchnie i coś zbudują. Co to za przemysł w stolicy budowali ślązacy? Fanaberie w postaci Huty Warszawa? Zaitse wielki przemysł. Za to płacenie węglem za "rozwój" Polski jeno długi zostaly...i gierkówka na Śląsk i Zagłębie D... powiem tak: Masz nikłe pojęcie o relacjach między Warszawą a centralnym budżetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SFOS Re: błaganie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:51 Rzadko chyba nos wyściubiasz poza stolycę. Zobaczyłbyś jak się wieś w centralnej Polsce zmieniła właśnie za Gierka. I to nie za pieniądze Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realistka Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.e-wro.net.pl 30.11.06, 11:57 mike_ napisał: > Swoją drogą śmiesznie się czyta te wszystkie przekleństwa na Warszawę ;) > najpierw krzyk a później blaganie - daj mi to daj mi tamto daj mi pracę, kasę.. > . Hej, jestem z Wrocławia. Chcesz, to ja dam Ci pracę. Spróbuj, tu się żyje dużo przyjemniej. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zw Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.inco-veritas.pl 30.11.06, 12:00 No to fajnie. Ja sobie jakoś dam radę tu w Wawie, ale jakbyś zabrała część tych co tu przyjechali po pracę i strasznie narzekają, że im źle i że Wawy nienawidzą, a cała reszta Polski jest git to by korki mniejsze były. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 13:31 > Hej, jestem z Wrocławia. Chcesz, to ja dam Ci pracę. > Spróbuj, tu się żyje dużo przyjemniej. Pracę mam, a czy tam żyje się przyjemniej to rzecz względna. Ale tak jak ktoś powyżej zauważył - daj pracę tym którzy tu pracują a na Warszawę i warszawiaków plują...wtedy tutaj przyjemnie będzie dla każdego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Do moderatora IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:58 Kolego, zwróć uwagę na wypowiedzi kogoś, kto podpisuje się nickiem "WuWuA". Tyle chamstwa i ordynarnych wyrażeń nie sposób naraz skonsumować w kulturalnym dyskursie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK8I Re: lwa nie oddamy - slaskie szmaty w dupie mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:59 i tu wychodzi całe warszawskie bydło no koment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuWuA Re: lwa nie oddamy - slaskie szmaty w dupie mamy IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:13 bydlo to przyjechalo pare razy do naszego miasta i niszczylo jego ulice,bijac sie z policja o pieniadze,ktore mu sie nie nalezaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lwa nie odpuścimy Ślązacy wysyłamy Protest do Warszawy IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:01 www.gornoslaskie-dziedzictwo.com/lew/sendmail.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Polaczki i gorole, oddawać co nasze, Śląskie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:03 oddajcie tylko podatki wiecej nie trzeba bedzie po was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuWuA Re: Polaczki i gorole, oddawać co nasze, Śląskie! IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:10 juz zostaly wam oddane z nawiazka w postaci doplat do kopaln i innych zapomog. tak trudno zrozumiec ze wiecej ciagniecie z budzetu niz do niego wplacacie?? najsmieszniejsze jest to nieroby, ze jeszcze smiecie sie oburzac na tych,ktorzy was utrzymuja. gdyby to ode mnie zalezalo to odcialbym wam wszystkie srodki i czekal az wyginiecie niczym dinozaury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wUwUa WuWuA ale ty prymitywem jesteś IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:17 www.gornoslaskie-dziedzictwo.com/lew/sendmail.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:08 Z tym lwem to dogryziecie Prusoki Warsiawiakom w pięknym stylu. Tyle tylko że to takie pyrrusowe zwycięstwo. to tak jakby mrówka kponęła słonia w dupe:) GOP plus ROW niby jest większy od Wa-wy ale to w Wa-wie jest tyle firm,że wyrabia ona dochod kilkakrotnie większy niż GOP_ROW do którego w cholerę się dokłada w postaci substydiów różnego typu i SSE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Subsydia dla Śląska??? IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:12 A mnie się wydawało, że "cały naród budował stolicę". To do was wszytskie regiony kraju dokłądały przez kilkadziesiąt lat. Teraz - jak to w zwyczju goroli ze stolycy bywa - wypeliście się dupą na tych, którzy wam pomagale przez dziesiątki lat. Tyle tylko, że to bradzo krotkowzroczne, bo sytucaj może się znowu zmianić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normals Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:21 Kilkakrotnie wiekszy dochod? nie mam w zwyczaju podawania danych na tacy, ale na stat.gov.pl poznasz inna rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie masz racji Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:48 firmy te są tylko w warszawie zarejestrowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LionfoJuda Raz zdobytego lwa Warszawa nie odda nigdy! IP: *.localnetwork.pl 30.11.06, 12:10 Raz zdobytego lwa Warszawa nie odda nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siłą odbieżemy Złodzieje z Warszawy... IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:13 ...dawać naszego lwa. A jak nie, to... Odpowiedz Link Zgłoś
leeo2 Re: Złodzieje z Warszawy... 30.11.06, 12:16 Dziennikarze powinni być bezstronni, więc co Ty tu z tym IP Dziennika Zachodniego nawołujesz do szturmu?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:26 Dziennikarz to zawód jak każdy inny. A gadki o obiektywiźmie i bezstronności w tym fachu można włożyć między bajki. Dziennikarz może mieć przecież swoje poglądy, zwłaszcza, gdy coś komentuje, a nie opisuje... Ale chyba wiem, o co w tym wszytskim chodzi - niektózym się marzy taki tępy lud, co to nawet sojego zdani boi się wyrazić. Łatwiej takimi rządzić... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:18 Jestem z Warszawy i z checia bym tego lwa oddala. Mam tez wrazenie ze wcale o lwa nie chodzi. Jestescie oburzeni, ze pomogliscie odbudowac nasze miasto. Nie wiem tylko dlaczego tak nie lubicie mieszkancow tego miasta, dlaczego twierdzicie ze mam niska kulture, napewno smierdze i jestem niedorozwinieta. To nie ja i nie moja rodzina i nie Warszawiacy kradna Wam pieniadze i co tam sobie jeszcze wymyslicie. Macie zal do rzadzacych i zwalacie cala wine na miasto i mieszkancow. Zadacie od nas tolerancji, zrozuymienia i szacunku, a nas bezkarnie i bezmyslnie obrazacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex [...] IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:24 Dlaczego Ty mnie obrazasz? Ja nic do Slaska i Slazakow nie mam. Jak juz mowilam lwa tez bym Wam chetnie oddala. Dlaczego mi grozisz? Po co mialbys przyjezdzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Re: Złodzieje z Warszawy... IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:25 no to lepiej oddajcie bo... Odpowiedz Link Zgłoś
kavasz Re: Złodzieje z Warszawy... 30.11.06, 12:25 Masz rację Kasiu. Przepraszam za nich, nie wszyscy na śląsku tak myślą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAŚtaman Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:27 Obraźliwe wypowiedzi padają z obu stron. Tymczasem stroną w sporze sa władze Warszawy, a nie mieszkańcy, wśród których zdania na temat lwa są na pewno podzielone. W naszej akcji (czyli Ruchu Autonomii Śląska) chodzi własnie o lwa i o szeroko rozumiane dziedzictwo kulturowe naszego regionu. Nie wiem, czy wszystkim, którzy tu się wiisali, właśnie na tym zależy, ale nam tak, czego dowiedliśmy organizując liczne imprezy poświęcone tej tematyce. Pozdrawiam z Górnego Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uriel Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.pkobp.pl 30.11.06, 13:11 O, skoro już. Ruch AUTONOMII Śląska? Jaki zakres autonomii Was interesuje? Jeśli prosty deal, że my nie chcemy waszych podatków, a wy nie ssiecie z budżetu na renty dla nierobotnych i emerytury dla 50-letnich operatorów kopalnianych dźwigów naziemnych, to jestem cały za. Jeśli jeszcze prostszy deal, że Śląsk wraca do Rzeszy, też jestem za. Niemcom spada na kark rzesza darmozjadów i bandytów (tak, to jest właśnie adekwatne określenie panów przyjeżdżających porzucać kamieniami w Sejm celem wymuszenia nienależnego socjalu), Ślązacy z czasem znajdują się w sytuacji, z którą najwyraźniej tęsknią (czyli stan z czasów Śląska niemieckiego), wszechpolscy miłośnicy idei od morza do morza płaczą, reszta jest happy. Jeśli to któraś z tych wersji, to trzymam za was kciuki i też chętnie petycję o zwrot lwa podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan RAŚtaman 30.11.06, 13:31 Prponuję postudiować historię swojego kraju (autonomia wojewóztwa śłaskiego w ramach II RP) i przyjrzeć się współcześnie funkcjonującym autonomiom. Przy okazji spiesze poinformować, że w górnictwie zatrudnionych jest niewiele ponad 100 tysięcy osób, podczas gdy w rolnictwie, branży znacznie brdziej uprzywilejowanej, o wiele więcej osób. Pozwoli to dostrzec właściwą skalę problemu. Z pewnością swój obecny stan górnictwo zawdzięcza władzom centralnym, które przejęły nad nim zarząd w 1945 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: RAŚtaman 30.11.06, 13:34 Oczywiście wyjaśnienie to kieruję do uriela, a nie do kolegi z organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neuron [...] IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yofujita Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:18 bolszewicko-warszawski gen złodziejski nie uległ mutacji. Zwasze okradali całą Polskę vide tzw. Ziemie Pozyskane / oficjalnie "Odzyskane"/ Odpowiedz Link Zgłoś