Dodaj do ulubionych

Warszawa nie chce oddać lwa

• Gość: jj Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:05
      Jestem Warszawiakiem z "dziada pradziada".
      Uważam, że trzeba oddać lwa jak najprędzej bez żadnych targów.
      Z przeprosinami!!!
      • Gość: Chorzowianin Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.ipt.aol.com 30.11.06, 11:32
        Gratuluje uczciwosci! Pierwszy porzadny warszawiak o jakim slysze.
        Pozdrawiam i szacuneczek!
        • Gość: zw Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.inco-veritas.pl 30.11.06, 12:16
          Może to pierwszy warszawiak o jakim wogóle słyszysz? Od kiedy się jest
          mieszkańcem jakiegoś miasta? W Krakowie podobno potrzeba mieć korzenie aż do
          prapradziadka, żeby zasłuzyć na miano krakowianina, a w Wawie? To ile to jest
          rok, dwa lata?
      • jot10 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 01.12.06, 09:01
        Gość portalu: jj napisał(a):
        > Jestem Warszawiakiem z "dziada pradziada".
        > Uważam, że trzeba oddać lwa jak najprędzej bez żadnych targów.
        > Z przeprosinami!!!
        Wreszcie jakiś warszawianin z klasą!
    • Gość: aga Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.chello.pl 30.11.06, 10:20
      To szczyt bezczelności. Ta rzeżba powinna trafić na Sląski i to jak najszybciej.
    • Gość: Warszawiak Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:21
      Popieram w całej rozciągłości. Lew powinien wrócić na swoje miejsce.
    • Gość: Jano Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:24
      Oni poprostu grają w kulki. To jest typowy przykład warszawskiej buty i
      stołecznego chamstwa.
    • olex5 Warszawa od samej wojny okradala Slask 30.11.06, 10:27
      Warszawa od samej wojny okradała Slask.Z całej Polski zabierano wartosciowe obiekty i przewozono do tej wiesniackiej stolicy.
      Osobna sprawa to Slask powinien miec autonomie tak jak to było przed wojna.Dopiero polska władza zabrała ją w 1945 i zaczeło sie okradanie stulecia.
      • Gość: Morro Re: Warszawa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:36
        A tobie co do tego kacapie ?To twoi pobratymcy po qojnie mordowali Slązaków
        i wywozili z niego co się dało..
        • Gość: Adek Re: Warszawa .... IP: *.chello.pl 30.11.06, 10:45
          Nie pisz tak o Polakach, bo Cię zaczną ścigać. W sumie masz rację, że Polacy
          mordowali Ślązaków w obozach(jak choćby Łambinowice) i wywozili wiele rzeczy,
          ale przyjęła się zasada że o tym się nie mówi, bo Polacy to naród mesjanśki i
          nie skarzony żadnym grzechem, więc cichutko...
          • Gość: Morro Re: Warszawa .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:52
            Napisałem o Kacapach którzy mnie mogą..cmoknąć...ruska kanalio..
    • Gość: Kolo Czy wy chcecie mieć drugą Serbie? IP: 212.244.156.* 30.11.06, 10:30
    • Gość: Warszawiak Przepraszam za warszawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:33
      bez sensu. I przez takie właśnie kretyństwo urzędasów z magistratu w warszawie
      rodzą się animozje.

No cóż, debile są wszędzie, z tym, że gdzieniegdzie jest ich więcej.

Przepraszam.
    • Gość: wrocławianin a kiedy stolyca odda wrocławskie cegły? IP: *.static.korbank.pl 30.11.06, 10:41
      po II wojnie... z wroclawia do warszawki pojechała kazda w miare cała cegła...

ówczesny rząd chyba nie bardzo wierzył, ze wrocław pozostanie polski dłużej niz
      kilka lat

:)

oczywiscie żartuje, a Górnoślązakom życzę odzyskania lwa

Dolnoślązak...

• nchyb Re: a kiedy stolyca odda wrocławskie cegły? 30.11.06, 11:12
        > po II wojnie... z wroclawia do warszawki pojechała kazda w miare cała cegła...
        to dotyczyła całośi Ziem Wysyskanych, tfu, odzyskanych...

> ówczesny rząd chyba nie bardzo wierzył, ze wrocław pozostanie polski dłużej
        niz
        >> kilka lat
        > > oczywiscie żartuje
        Ty żartujesz, ale oni nie żartowali, tylko tak właśiemyseli na wszelki wypadek
        kradli na potęgę jak najszybciej...

Szczecinianka, - mieszkająca na Dolnym Sląsku :-)
    • leszekes To nie pierwsza Warszawska kradzież... 30.11.06, 10:44
      Z Poznania po wojnie znikła piękna rzeźba... o ile pamiętam dziewczyny. Stoi
      sobie teraz "gdzieś" w Warszawie. Prawie nikt o niej nie wie. Z poznańskiego
      Zamku Cesarskiego ukradziono po wojnie zabytkowe krzesła. Wiecie gdzie się
      kilka lat temu odnalazły? Nie uwierzycie... W SEJMIE. Jakiś poznański poseł
      przypadkowo takie krzesełko odwrócił i aż zdębiał... miało pieczątkę "zamek -
      Poznań" (oczywiście napis był niemiecki). Rzeżba lwa MUSI wrócić do Bytomia,
      podobnie jak wiele, wiele innych zabytków. Warszawa ma dosyć pieniędzy. Czasami
      myślę, że dużo za dużo, bo trwoni je gdzie popadnie. Niech sobie zamówi wierną
      kopię każdego z tych zabytków a oryginały odda. To jedyny sensowny kompromis.
      Jeśli zaś sobie takich kopii nie zamówi to też się nic nie stanie. Płakać nikt
      nie będzie.
      • dobiasz Re: To nie pierwsza Warszawska kradzież... 30.11.06, 12:04
        leszekes napisał:

> Jakiś poznański poseł
        > przypadkowo takie krzesełko odwrócił i aż zdębiał... miało pieczątkę "zamek -
        > Poznań" (oczywiście napis był niemiecki).

Skoro napis był niemiecki, to chyba był jeszcze przedwojenny szaber? Bo w
        Poznaniu przed wojną chyba nie pisano po niemiecku w państwowych (polskich)
        instytucjach?
    • Gość: newas Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.realestate.net.pl 30.11.06, 11:07
      "Dokumentację wysłano do Warszawy, ale nie przekonała ona tamtejszych
      urzędników, którzy domagają się bardziej jednoznacznych dowodów."

Ich by sam autor nie przekonał.
      • schwarzer_peter Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:12
        Ten lew jest tylko przykładem na to, jaką mentalność Polacy posiadają.
        Uważają, że ponieważ im się krzywda stała, mają prawo do tego, żeby się przy
        każdej nadażającej okazji „obsłużyć”.
        Przesież to za śląski węgiel i pot odbudowali swój kraj króla Swieczka. Teraz
        też bez żenady okradają Slązaków przy podziale środków z EU (przykład Czarnej
        Huty w Tarnowskich Górach). Ale czego się spodziewać po tak prymitywnym
        narodzie ?
        Największy poeta polski urodzony na Białorusi mówi „Litwo, ojczyzno moja...”.
        Był tak polski, że pochowano go we Francji. Podobnie jak Chopina – muzyka,
        którego nazwisko jest tak polskie jak i język, którego używał. Jedyna jego
        pamiątka z Polski to kiła, na którą zmarł.
        Wielki POLSKI (światowy) astronom był Slązakiem bo stamtąd pochodzili
        dziadkowie. On sam zapytany na Uniwersytecie Jagielońskim o języki jakimi
        włada, podał niemiecki i łacinę... (tam zapewne nauczył się najbardziej
        reprezentatywnego polskiego słowa, no wiecie już jakiego. Cały świat je zna !)
        Kiedy my Slązacy otrzymywaliśmy chrzest (100 lat wcześniej niż Polanie) to
        państwa Polan jeszcze w ogóle nie planowano. Za to że państwo Polan powstało
        Polacy powinni codziennie w Radiu Jezus-Maryja i wieczornym paciorku cesarzowi
        Ottonowi za prychylność dziękować.
        My otrzymywaliśmy już do kolebki język niemiecki, polski i czeski, podczas
        kiedy nasi sąsiedzi ze Sonsnowca ledwie się od gęsi odróżniali...

Mam nadzieje, że o Ruchu Autonomii Sląska okupanci polscy jeszcze wielokrotnie
        usłyszą.
        • gentoo1 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:20
          Podziękuj za to temu z wąsikiem....
        • gero88 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:28
          A teraz idz sie utopic Czarny Piotrusiu, w tych twoich wypocinach
          szloonsko-niemieckiej nienawisci do wszystkiego co polskie. Dziwie sie tylko ze
          na Slowackiego i Kosciuszke tez nie naplules? Do kolebki to Ci cos wlozyli ale
          nie jezyki - tylko nienawisc. Karm sie dalej jeyna sluszna i wlasciwa mitomania
          niemiecka, narodu pokrzywdzonego i niedocenianego przez wszystkich.

Glueck auf!
          Na pohybel dojczszlyzjerskim nazistom!
          Ojrer Gero88
          • Gość: L.Poleciek Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:33
            problem w tym kretynie że juz wszyscy mają was dość. jak naprawde tak bardzo
            chcecie zostać sami to jest to najlepsza droga do tego. zobaczymy czy wtedy
            bedziecie cwaniaczyć
            • gero88 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:43
              Gość portalu: L.Poleciek napisał(a):

> problem w tym kretynie że juz wszyscy mają was dość. jak naprawde tak bardzo
              > chcecie zostać sami to jest to najlepsza droga do tego. zobaczymy czy wtedy
              > bedziecie cwaniaczyć

Do mnie zlotko pijesz? Lepiej pociagnij sobie tej szloonskiej bryny. Co to
              znaczy wszyscy? Kto to sa wszyscy? Zapewne pozostalosci dojczszlyzjerskiego
              wychowania w nienawisci z elementami miedzynarodowki narodowo-socjalistyczznej
              a'la hajl Dedeer. Zapamietaj sobie zlotko, nasaczone komunizmem i
              narodowym-socjalizmem - to juz nie wroci - a teraz rozpaczaj dalej i nad tym
              twoim sra..cym szloonskiem.

Glueck auf!
              Ojrer Gero88
              • Gość: L.Poleciek Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:47
                Nie mam nic wspólnego ze śląskiem. mieszkam wielkopolsce i myślę że warszawa
                kradnie. masz jeszcze coś do mojej polskości azjato?
          • gentoo1 Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:39
            Ten gostek to żaden Slązak,on już to samo pisał pod nickiem olex5...
            a jemu to możemy zwrócić ...Pałac Kultury bardzo chętnie zresztą...
    • Gość: Lech Warszawa Warszawa nie chce oddać lwa IP: 213.17.168.* 30.11.06, 11:16
      W 1961 roku zrobiłem zdięcie synowi /2latka/ na grzbiecie lwa kołoZOO
      LECH z
      Warszawy
    • Gość: Upssssssss Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:27
      Już wiem dlaczego nie chcą oddać - lew to tylko początek góry lodowej później
      zażądamy przęsełek z mostów warszawskich heheheeeeeeeeeee , no i warszawiakom
      pozostaną tratewki.
      • Gość: mex !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasze IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:29
        Zobaczymy co zostanie z warszawy jak zabierzemy stamtąd wszystko co nasze
        • gero88 Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz 30.11.06, 11:35
          Gość portalu: mex napisał(a):

> Zobaczymy co zostanie z warszawy jak zabierzemy stamtąd wszystko co nasze

Nie pij tyle bryny! Wasze? Wasze to jest to co widzisz - to czarne pod
          paznokciem. Zbieraj lepiej puszki i butelki, nasmmaruj swoj wozek by nie kwiczal
          i poszukaj nowego bieda szybu - tylko uwazaj zeby sie nie zawalil - inaczej
          polski podatnik bedzie musial placic na jeszcze nieroba szlooonskiego.

Glueck auf!
          Ojrer Gero88
          • Gość: mex Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:39
            jak nasmaruje swój wózek to będę u ciebie szybciej niż zdązyć znowu cos wyjąkać
            żeby ci giry z d.. powyrywać
          • Gość: wiedźma Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:48
            Chcesz przewiozę Cię wózkiem, a może składakiem ? Sama pojeżdżę wiedeńskim
            metrem bo to wasze zanim się rozpędzi ..zaczyna hamować, co niekoniecznie
            dobrze działa na mój system trawienny ( a teraz uruchom swoją kiepską
            wyobraźnię .
            • gero88 Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz 30.11.06, 11:54
              Gość portalu: wiedźma napisał(a):

> Chcesz przewiozę Cię wózkiem, a może składakiem ? Sama pojeżdżę wiedeńskim
              > metrem bo to wasze zanim się rozpędzi ..zaczyna hamować, co niekoniecznie
              > dobrze działa na mój system trawienny ( a teraz uruchom swoją kiepską
              > wyobraźnię .

Sluchaj no stara hekso, zamiast ubanami sie rozbijac to nasmaruj sobie lepiej
              miotle, tylko nie zapomnij o tej czerwonej opasce ze skrzywionym krzyzem (zawsze
              powyzej lokcia). Kup sobie Nowego Kuriera lub innego niemieckiego bilda i nakarm
              sie nienawiscia i tepota.

Glueck auf!
              Ojrer Gero88!
              • Gość: wiedźma Re: !Polacy!!Na warszawe!!!!Idziemy po to co nasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:04
                Hekso? stara? oj kiepściutko z wyobraźnią ... mów mi Helga i nie wypruwaj sobie
                przy tym flaczków, spalasz się chłopie - niepotrzebnie.
    • Gość: misiek Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:29
      Siemraki to siemraki.od kiedy w w-wie zamieszkali ludzie pokroju
      michnik,balcerowicz,kwasniewski,millerek to w kraju bieda!! Tym panom podając
      rekę trzeba policzyć palce!!!
    • Gość: koko Polaczki i gorole, oddawać co nasze, Śląskie!!! IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:37
      jw.
    • Gość: Naród Śląski Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:44
      Nadszedł już czas, żeby Śląsk odłączył się od Polski!!!
      • Gość: WuWuA [...] IP: *.aster.pl 30.11.06, 11:46
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Harogate Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:50
          Ze tak sie wtrące , my w Poznaniu tez mamy was dość . Więc coś ci powiem: jako
          miejsce kolebki państwa polskiego uważamy że przynosicie polsce wstyd . Więc to
          warszawa niech spada. My sobie najlepiej poradzimy bez was.
          • Gość: WuWuA Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:01
            z wami jest podobna bajka,od zawsze nienawidzicie Warszawy,wiec twoj glos jest
            malo obiektywny. Tak wogole to wstyd Polsce przynosza podobne tobie,
            zakompleksione matoly ktore nawet nie potrafia napisac nazwy naszego panstwa z
            wielkiej litery. Jedyna roznica miedzy Poznaniem i Slaskiem jest taka,ze w
            Poznaniu tak nie ciagna kasy ze stolicy, w miare potraficie na siebie zarabiac
            w przeciwienstwie do slaskiej holoty
            • Gość: ale zbdety Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:07
              Śląsk jest drugim największym płatnikiem netto w tym zasranym kraju, zanim coś
              napiszesz, rusz swoim prąciem i pomyśl.
            • Gość: Harogate Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:08
              ..co nie znaczy że możecie sobie zabierać nasze pieniądze
            • Gość: Harogate Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:13
              nie będę pisał nazwy państwa którego stolicą jest warszawa z dużej litery
              • Gość: WuWuA Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:17
                Gość portalu: Harogate napisał(a):

> nie będę pisał nazwy państwa którego stolicą jest warszawa z dużej litery

Tutaj chyba komentarze sa zbedne, sam wlasnie gosciu pokazales swoj poziom.
        • Gość: oleeee Re: Jak nie oddacie, to siłą zabierzemy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:51
          no to wg ciebie "hołota" przyjechała z centralnej polski, proszę nie
          uświadamiaj mnie więcej w tym temacie.
    • mike_ Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 11:51
      Jak udowodnią że to ich oraz, że im to wbrew ich woli zabrano to oddać. W innym
      przypadku nie widzę powodów żeby lwa oddawać.

Swoją drogą śmiesznie się czyta te wszystkie przekleństwa na Warszawę ;)
      najpierw krzyk a później blaganie - daj mi to daj mi tamto daj mi pracę, kasę...
      • Gość: mesiu Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 11:53
        nie zdarzyło mi się błagać o cokolwiek kogokolwiek z warszawy. jak juz mnie
        błagają o coś z oddziału z warszawy
      • Gość: ślązak błaganie??? IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:54
        To Warszawa przez lata żerowała na Śląsku i błagała o wsparcie przy jej odbudowie i budowie. WASZ
        DOBROBYt ZA NASZĄ PRACĘ!!!
        • mike_ Re: błaganie??? 30.11.06, 13:43
          Gość portalu: ślązak napisał(a):

> To Warszawa przez lata żerowała na Śląsku i błagała o wsparcie przy jej odbudow
          > ie i budowie. WASZ
          > DOBROBYt ZA NASZĄ PRACĘ!!!

ROTFL
          ja bym raczej powiedział - WASZ DOBROBYt ZA NASZĄ KASĘ!!!
          • Gość: SFOS Re: błaganie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:48
            Masz nikłe pojęcie o relacjach między naszym regionem a centralnym budżetem.
            Nawet przemysł w "stolycy" musieli budować Śłazacy. Poczytaj o historii
            huty "Warszawa". I nie rozśmieszaj opowiastkami o mitycznej "Waszej" kasie.
            Przez lata za wszystko pałciliście "naszym" węglem. Dzięki temu ten kraj nieco
            się zmodernizował i przestał straszyć strzechami. Dotyczy to oczywiście Polski
            centralnej i wschodniej.
            • mike_ Re: błaganie??? 30.11.06, 16:48
              jaaasne, a Warszawiacy tylko siedzieli i czekali aż węgiel się opchnie i coś
              zbudują. Co to za przemysł w stolicy budowali ślązacy? Fanaberie w postaci Huty
              Warszawa? Zaitse wielki przemysł.
              Za to płacenie węglem za "rozwój" Polski jeno długi zostaly...i gierkówka na
              Śląsk i Zagłębie D...
              powiem tak: Masz nikłe pojęcie o relacjach między Warszawą a centralnym budżetem.
              • Gość: SFOS Re: błaganie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:51
                Rzadko chyba nos wyściubiasz poza stolycę. Zobaczyłbyś jak się wieś w
                centralnej Polsce zmieniła właśnie za Gierka. I to nie za pieniądze Warszawy.
      • Gość: Realistka Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.e-wro.net.pl 30.11.06, 11:57
        mike_ napisał:

> Swoją drogą śmiesznie się czyta te wszystkie przekleństwa na Warszawę ;)
        > najpierw krzyk a później blaganie - daj mi to daj mi tamto daj mi pracę,
        kasę..
        > .

Hej, jestem z Wrocławia. Chcesz, to ja dam Ci pracę.
        Spróbuj, tu się żyje dużo przyjemniej.

Pzdr.
        • Gość: zw Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.inco-veritas.pl 30.11.06, 12:00
          No to fajnie. Ja sobie jakoś dam radę tu w Wawie, ale jakbyś zabrała część tych
          co tu przyjechali po pracę i strasznie narzekają, że im źle i że Wawy
          nienawidzą, a cała reszta Polski jest git to by korki mniejsze były.
        • mike_ Re: Warszawa nie chce oddać lwa 30.11.06, 13:31
          > Hej, jestem z Wrocławia. Chcesz, to ja dam Ci pracę.
          > Spróbuj, tu się żyje dużo przyjemniej.

Pracę mam, a czy tam żyje się przyjemniej to rzecz względna. Ale tak jak ktoś
          powyżej zauważył - daj pracę tym którzy tu pracują a na Warszawę i warszawiaków
          plują...wtedy tutaj przyjemnie będzie dla każdego
    • Gość: zniesmaczony Do moderatora IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:58
      Kolego, zwróć uwagę na wypowiedzi kogoś, kto podpisuje się nickiem "WuWuA". Tyle chamstwa i
      ordynarnych wyrażeń nie sposób naraz skonsumować w kulturalnym dyskursie
    • Gość: MIK8I Re: lwa nie oddamy - slaskie szmaty w dupie mamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:59
      i tu wychodzi całe warszawskie bydło no koment
      • Gość: WuWuA Re: lwa nie oddamy - slaskie szmaty w dupie mamy IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:13
        bydlo to przyjechalo pare razy do naszego miasta i niszczylo jego ulice,bijac
        sie z policja o pieniadze,ktore mu sie nie nalezaly.
    • Gość: Lwa nie odpuścimy Ślązacy wysyłamy Protest do Warszawy IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:01
      www.gornoslaskie-dziedzictwo.com/lew/sendmail.php
    • Gość: s Re: Polaczki i gorole, oddawać co nasze, Śląskie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:03
      oddajcie tylko podatki wiecej nie trzeba bedzie po was
      • Gość: WuWuA Re: Polaczki i gorole, oddawać co nasze, Śląskie! IP: *.aster.pl 30.11.06, 12:10
        juz zostaly wam oddane z nawiazka w postaci doplat do kopaln i innych zapomog.
        tak trudno zrozumiec ze wiecej ciagniecie z budzetu niz do niego wplacacie??
        najsmieszniejsze jest to nieroby, ze jeszcze smiecie sie oburzac na tych,ktorzy
        was utrzymuja. gdyby to ode mnie zalezalo to odcialbym wam wszystkie srodki i
        czekal az wyginiecie niczym dinozaury
        • Gość: wUwUa WuWuA ale ty prymitywem jesteś IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:17
          www.gornoslaskie-dziedzictwo.com/lew/sendmail.php
    • Gość: Józef Warszawa nie chce oddać lwa IP: 87.205.11.* 30.11.06, 12:03
    • Gość: aliveinchains Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:08
      Z tym lwem to dogryziecie Prusoki Warsiawiakom w pięknym stylu. Tyle tylko że
      to takie pyrrusowe zwycięstwo. to tak jakby mrówka kponęła słonia w dupe:)
      GOP plus ROW niby jest większy od Wa-wy ale to w Wa-wie jest tyle firm,że
      wyrabia ona dochod kilkakrotnie większy niż GOP_ROW do którego w cholerę się
      dokłada w postaci substydiów różnego typu i SSE.
      • Gość: koko Subsydia dla Śląska??? IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:12
        A mnie się wydawało, że "cały naród budował stolicę". To do was wszytskie regiony kraju dokłądały przez
        kilkadziesiąt lat. Teraz - jak to w zwyczju goroli ze stolycy bywa - wypeliście się dupą na tych, którzy
        wam pomagale przez dziesiątki lat. Tyle tylko, że to bradzo krotkowzroczne, bo sytucaj może się znowu
        zmianić!!!
      • Gość: normals Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:21
        Kilkakrotnie wiekszy dochod? nie mam w zwyczaju podawania danych na tacy, ale na
        stat.gov.pl poznasz inna rzeczywistosc.
      • Gość: nie masz racji Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:48
        firmy te są tylko w warszawie zarejestrowane.
    • Gość: LionfoJuda Raz zdobytego lwa Warszawa nie odda nigdy! IP: *.localnetwork.pl 30.11.06, 12:10
      Raz zdobytego lwa Warszawa nie odda nigdy!
      • Gość: siłą odbieżemy Złodzieje z Warszawy... IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:13
        ...dawać naszego lwa. A jak nie, to...
        • leeo2 Re: Złodzieje z Warszawy... 30.11.06, 12:16
          Dziennikarze powinni być bezstronni, więc co Ty tu z tym IP Dziennika
          Zachodniego nawołujesz do szturmu?:-)
          • Gość: ? Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 12:26
            Dziennikarz to zawód jak każdy inny. A gadki o obiektywiźmie i bezstronności w tym fachu można włożyć
            między bajki. Dziennikarz może mieć przecież swoje poglądy, zwłaszcza, gdy coś komentuje, a nie
            opisuje...
            Ale chyba wiem, o co w tym wszytskim chodzi - niektózym się marzy taki tępy lud, co to nawet sojego
            zdani boi się wyrazić. Łatwiej takimi rządzić...
            :-)
        • Gość: Kasia Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:18
          Jestem z Warszawy i z checia bym tego lwa oddala.

Mam tez wrazenie ze wcale o lwa nie chodzi. Jestescie oburzeni, ze pomogliscie
          odbudowac nasze miasto.
          Nie wiem tylko dlaczego tak nie lubicie mieszkancow tego miasta, dlaczego
          twierdzicie ze mam niska kulture, napewno smierdze i jestem niedorozwinieta.
          To nie ja i nie moja rodzina i nie Warszawiacy kradna Wam pieniadze i co tam
          sobie jeszcze wymyslicie.

Macie zal do rzadzacych i zwalacie cala wine na miasto i mieszkancow.
          Zadacie od nas tolerancji, zrozuymienia i szacunku, a nas bezkarnie i bezmyslnie
          obrazacie.
          • Gość: mex [...] IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:22
            • Gość: kasia Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:24
              Dlaczego Ty mnie obrazasz?
              Ja nic do Slaska i Slazakow nie mam. Jak juz mowilam lwa tez bym Wam chetnie oddala.

Dlaczego mi grozisz? Po co mialbys przyjezdzac?
              • Gość: mex Re: Złodzieje z Warszawy... IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:25
                no to lepiej oddajcie bo...
              • kavasz Re: Złodzieje z Warszawy... 30.11.06, 12:25
                Masz rację Kasiu. Przepraszam za nich, nie wszyscy na śląsku tak myślą
          • Gość: RAŚtaman Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:27
            Obraźliwe wypowiedzi padają z obu stron. Tymczasem stroną w sporze sa władze
            Warszawy, a nie mieszkańcy, wśród których zdania na temat lwa są na pewno
            podzielone.
            W naszej akcji (czyli Ruchu Autonomii Śląska) chodzi własnie o lwa i o szeroko
            rozumiane dziedzictwo kulturowe naszego regionu. Nie wiem, czy wszystkim,
            którzy tu się wiisali, właśnie na tym zależy, ale nam tak, czego dowiedliśmy
            organizując liczne imprezy poświęcone tej tematyce.

Pozdrawiam z Górnego Śląska
            • Gość: uriel Re: Złodzieje z Warszawy... IP: *.pkobp.pl 30.11.06, 13:11
              O, skoro już.

Ruch AUTONOMII Śląska?

Jaki zakres autonomii Was interesuje?

Jeśli prosty deal, że my nie chcemy waszych podatków, a wy nie ssiecie z budżetu
              na renty dla nierobotnych i emerytury dla 50-letnich operatorów kopalnianych
              dźwigów naziemnych, to jestem cały za.

Jeśli jeszcze prostszy deal, że Śląsk wraca do Rzeszy, też jestem za.
              Niemcom spada na kark rzesza darmozjadów i bandytów (tak, to jest właśnie
              adekwatne określenie panów przyjeżdżających porzucać kamieniami w Sejm celem
              wymuszenia nienależnego socjalu), Ślązacy z czasem znajdują się w sytuacji, z
              którą najwyraźniej tęsknią (czyli stan z czasów Śląska niemieckiego),
              wszechpolscy miłośnicy idei od morza do morza płaczą, reszta jest happy.

Jeśli to któraś z tych wersji, to trzymam za was kciuki i też chętnie petycję o
              zwrot lwa podpiszę.
              • slezan RAŚtaman 30.11.06, 13:31
                Prponuję postudiować historię swojego kraju (autonomia wojewóztwa śłaskiego w
                ramach II RP) i przyjrzeć się współcześnie funkcjonującym autonomiom. Przy
                okazji spiesze poinformować, że w górnictwie zatrudnionych jest niewiele ponad
                100 tysięcy osób, podczas gdy w rolnictwie, branży znacznie brdziej
                uprzywilejowanej, o wiele więcej osób. Pozwoli to dostrzec właściwą skalę
                problemu.
                Z pewnością swój obecny stan górnictwo zawdzięcza władzom centralnym, które
                przejęły nad nim zarząd w 1945 roku.
                • slezan Re: RAŚtaman 30.11.06, 13:34
                  Oczywiście wyjaśnienie to kieruję do uriela, a nie do kolegi z organizacji.
    • Gość: neuron [...] IP: 212.244.156.* 30.11.06, 12:18
    • Gość: yofujita Re: Warszawa nie chce oddać lwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:18
      bolszewicko-warszawski gen złodziejski nie uległ mutacji. Zwasze okradali całą
      Polskę vide tzw. Ziemie Pozyskane / oficjalnie "Odzyskane"/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka