Dodaj do ulubionych

telewizja kablowa internet

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 19:48
mam pytanie dotyczace telewizji kablowych w Katowicach: kto z Was uzywa ŚTK
albo UPC i co mozecie powiedziec o nich tzn jaki jest odbior, czy internet
jest w porzadku czy zacina czasami i jak sie wspolpracuje z tymi firmami.
Chyba ze znacie inne firmy zajmujace sie takimi uslugami.
Dzieki z gory za pomoc:)
Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:)
Obserwuj wątek
    • acid.jazz Re: telewizja kablowa internet 02.01.07, 13:57
      Telewizja UPC na 1000-leciu jest OK, nie mam zastrzeżeń do jakości, usterki
      zdarzają się rzadko, natomiast wiem,że różnie to bywa w różnych miejscach,
      kolega z Siemianowic bardzo narzeka na jakość techniczną UPC. Na internet z UPC
      też nie narzekam, hula bez problemu. Minusy są inne: mało konkurencyjne ceny i
      ogólne podejście firmy - złapać klienta i nie puścić. Jak chcesz założyć
      telewizję i internet to przylatują w te pędy, instalują i podtykają umowę z
      pocałowaniem rączki, zrezygnować już nie jest tak łatwo, trzeba osobiście udać
      się do BOK-u na Kossutha, a tam masakra - dwie panienki, kolejka ludzi, wszyscy
      złorzeczą, dzień stracony.
      • Gość: michelino74 Re: telewizja kablowa internet IP: 195.205.180.* 02.01.07, 14:39
        zgadzam się z poprzednikiem z UPC tv i internet chodzi spoko jakieś problemy
        zdażają sie góra 2 razy w roku i to z reguły na kilka godzin góra. Ceny i
        obsługa jednak beznadzieja totalna -sami niekompetentni ludzie, mają okropny
        bałagan i nie umią odpowiedzieć na proste pytania-każdy mówi co innego.
      • Gość: castoro Re: telewizja kablowa internet IP: *.chello.pl 02.01.07, 20:19
        Właściwie zgadzam się z Tobą co do jakości , kompetencji pracowników też , nie
        rozumiem natomiast dlaczego uważasz że trzeba iść osobiście w momencie
        rozwiązania umowy-bo przecież jakoś umowę podpisywałeś. W każdej umowie i
        regulaminie pisze jasno, że gdy nie chcesz przedłużać umowy , musisz powiadomić
        ich o tym na 30 - dni przed terminem zakończenia umowy, czyli możesz to zrobić
        listem poleconym. Czyżbyś miał jakies przykre doświadczenia w tym temacie -
        pomimo chęci zrezygnowania z umowy w sposób o którym wspomniałem ? - podziel
        się więc - może się przydać.
        • acid.jazz Re: telewizja kablowa internet 04.01.07, 10:08
          Jeśli masz tylko TV to prawdopodobnie tak, jeśli masz coś więcej to musisz iść
          osobiście oddać np. modem. Ja to przechodziłem ze dwa lata temu, wziąłem na rok
          Canal+ i HBO, jak rezygnowałem to musiałem odstać swoje, żeby oddać dekoder, jak
          im nie dostarczysz sprzętu, to umowa automatycznie się przedłuża. Podpisanie
          umowy to co innego, wtedy chętnie przyjdą ci do domu w dogodnej dla ciebie
          porze, dostarczą i zainstalują sprzęt.
    • Gość: Pepzz Re: telewizja kablowa internet IP: *.chello.pl 02.01.07, 19:02
      Jeśli chcesz po prostu oglądać tv, jest ok. Ale już większe wymagania to problem. Choćby stereo - ledwie kilka kanałów jest tak nadawanych. Jakość obrazu jest w porządku ale też bez rewelacji. Najgorszy jest jednak brak elastyczności w dostępności kanałów. Mówiąc wprost: nie licz na nowości. Pojawienie się nowego kanału w ofercie to rzadkośc taka sama, jak przepisowo jeżdżący kierowca w kapeluszu. Jeśli zadzwonisz z pytaniem w stylu "czy taki a taki kanał będzie dostępny.." itp to usłyszysz, ze być może tak, ale właściwie nie, bo niby tak, ale raczej nie :) Tak to mniej wiecej wygląda. Głównym argumentem jest brak wolnych kanałów (no bo przecież TV Mango, Zone Romantica, mające oglądalność trzech, w porywach do dziesięciu osób dziennie, być muszą)
      Co do chello. Żadnych zastrzeżeń. Świetny. Awarie w UPC bardzo rzadkie i szybko naprawiane.
      Pzdr.
    • Gość: tarnorzanin Re: telewizja kablowa internet IP: *.stk.vectranet.pl 02.01.07, 20:06
      mam stk internet + telewizja i jestem bardzo zadowolony!!! zero problemow, a
      dodatkowo teraz daja cyfrowa telewizje za free
      • Gość: hihi Re: telewizja kablowa internet IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.07, 20:13
        za free to nawet po pysku nie chca juz dawac,bydzie zdziwko
      • Gość: up Re: telewizja kablowa internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:42
        up
    • Gość: kathe Re: telewizja kablowa internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 20:09
      dzieki za odpowiedzi bo wlasnie sie zastanawiam.
      co do ŚTK to z tego co wiem to oni w Katowicach nie dzialaja...
      macie jeszcze jakies pomysly co do kablowki czy internetu w pakiecie??
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka