Dodaj do ulubionych

Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk

• Gość: Jakub Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.xsil.com 23.03.07, 09:21
      Wstydze sie byc czlowiekiem! Dlaczego nie ma takiego prawa w Polsce jakie mozemy
      ogladac na Animal Planet (Policja dla zwierzat w Miami, NY etc)???? Powinna ta
      baba i kazdy zlapany na takich procederach dostac kare w postaci robot karnych!
      Nie siedzenie we wiezienu przed telewizorem ale do roboty w kamieniolomach itd!
      Cholera mnie bierze jak slysze ze nie ma ludzi do tego czy tamtego! A gdzie te
      tysiace wiezniow????????
    • Gość: dogs_power Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.ydp.com.pl 23.03.07, 09:40
      a ja z chęcią zbiorę ekipe kilku dobrze zbudowanych panów,
      i zmontuje grupe szybkiego reagowania, która skuteczniej niż policja,
      rozprawi sie z panami od walk psów.
      Jeden pożądny wpier..l i więcej walki sobie nie zorganizują.
      Albo niech ich własne psy pogryza, to później nawet do jamnika nie podejdą

pzdr,

• Gość: Jolka No to po co IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.03.07, 09:48
        No to po co trzymacie te psy w schronisku. Takie psy do niczego sie nie nadaja;
        niestety trzeba uspic. Teraz lyse miesniaki prosza... bedzie gorzej gdy sila
        zaczna domagac sie miesa do walk. Zrozumcie wrezscie: rasy niebezpieczne sa
        sztucznie genetycznie uformowane i w rekach idiotow i bandziorow sa grozna bronia.
    • Gość: norsk_skogskatt Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.w86-194.abo.wanadoo.fr 23.03.07, 10:04
      Niestety tradycja walk psich jest bardzo stara i nawet opisana w literaturze, London: "Biały Kieł" na ten
      przykład.
      I podziemie walk psów istnieje chyba wszędzie. Ostrzegano mnie np. w Szwecji, żeby swojego
      dobermana - łagodnego jak kociak - nie przywiązywała przed sklepem, bo może zostać ukradziony w
      charakterze "Mięsa" do walk psów- oczywiście zakazanych i nielegalnych.
      Nawet w takim porządnym i praworządnym kraju jak Szwecja, to co mówić o Polce, w której tradcyjnie
      panuje bajzel. prawo jest po to, żeby je łamać nawet na najwyższym szczeblu, a policja robi wszystko,
      tylko nie to, co do niej należy.
      Prawo o rasach niebezpiecznych jest pięknie obchodzone we wszystkich krajach, które takie prawa
      zaakceptowały (w Szwcji np. takiej listy nie ma, bo każdy pies może być niebezpieczny) właśnie przez
      wystawianie dokumentów, nawet psom rasowym z tzw. listy, że są mieszańcami - weterynarze
      protestuje w ten sposób przeci idiotycznemu pomysłowi listy, który jest sprzeczny ze zdrowym
      rozsądkiem i wiedzą o psach.Tym samym wszędzie spacerują sobie zakazane pieski. Jak gdyby
      mieszańce tzw. groźnych ras były mnej groźne niż rasy czyste!
      Kiedy we Francji tworzono listę, o mieszańcach nie było mowy, mówiono natomiast, że właściciele psów
      z listy 1 (4 sztuki ras) muszą psa zgłosić na merostwie, i blablabla, a nadto, że psy te muszą by-
      wykastrowane i nie wolno ich hodować. Tymczasem .młodych psów owych raz skazanych prawem
      teoretycznie na wymarcie, widuję ostatnio coraz wiącej. A nawet w okolicy była prywatna hodowla -
      legalna!- tych psów, dopóki się nie okazało, że żyją w okropnych warunkach i - niedokarmiane -
      pożerają sią wzajemnie. Teraz zajęła się tym policja, która już wcześniej o tej hodowli wiedziała i mimo
      monitów schroniska dla psów (akurat po sąsiedzku z tą hodowlą) palcem nie ruszyła.
      Czyli: i tu prawo sobie, a ludzie sobie i to nawet z błogosławieństwem władz.
    • majafi Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 10:14
      >Zwierzęta są drażnione, napuszczane na siebie. Łagodne są porzucane. Psy
      >waleczne, wykazujące agresję przygotowuje się do walki na ringu. - Przydają
      >się też zwykłe kundle. Słabe, zlęknione zwierzęta są mięsem do ćwiczeń
      >agresorów

No, ja też chyba powinnam pójść siedzieć. Gdybym coś takiego zobaczyła
      kupiłabym karabin i wystrzelała sku.wysynów co do sztuki!
      • mary4 Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 10:26
        podobnie jak moja poprzedniczka wypowiedzi- też bym tych ludzi pozabijała
        skad bierz sie w śród ludzi tyle zła i okrucieństwa?
        dlaczego zło wyżadzone niewinnym nie moze dotych ludzi wrócić ze zdwojoną siła?
        pozdrawiam
        • Gość: cpl Re: Nowy pomysł-schronisk IP: *.ie.com.pl 23.03.07, 10:41
          Proponuje następujące rozwiązanie: Zamiast schronisk dla psów, zrobić
          schroniska dla "pseudoludzi"niech posiedzą w klatce na czworaka, chętnie
          przejdę się do takiego schroniska.
          • zigzaur Re: Nowy pomysł-schronisk 23.03.07, 11:34
            A może tak wprowadzić walki skinów i ćpunów na śmierć i życie? Z transmisją
            telewizyjną, z zakładami.
            Ktoś kiedyś wpadł na pomysł rozegrania meczu Polska-Niemcy w dyscyplinie:
            bijatyki skinów.
    • Gość: alex Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.nowytarg.pl 23.03.07, 10:46
      Podli ludzie............
      • Gość: Ktoś Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:02
        Ludzie są coraz bardziej bezczelni - jak nie mogą psa ze schroniska dostać to
        dochodzi do tego,że go...kradną... I nie jest to mój wymysł mający na celu
        wywołanie sensacji. Nie wiadomo,po co go porwali,ale bardzo możliwe,że właśnie
        do walk.Pięknego,bardzo dużego,wykastrowanego dobermana,który wcale nie miał w
        sobie agresji.
    • Gość: psi behawiorysta Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.prokom.pl 23.03.07, 11:10
      Pani Magda ma zielonego pojęcia o tym, co mówi, nie rozwiązuje się problemu walk psów zakazując ich posiadania. Dziesiatki czy setki tysięcy wlascicieli 'grożnych' psów cieszy sie ze swojego pupila i nikt nie ma prawa nakazywać, co mozna posiadać, a czego nie. Problem można łatwo rowiązać zezwalając jedynie na hodowlę psów rasowych, ekonomia załatwi 90% istniejących problemów, prawie żadne pies ze schroniska nie jest psem rasowym, a jedynie psem w typie. A policja jest od ścigania zwyrodnialców, kórzy walki psów organizują.
      W USA mnostwo ludzi bardzo aktywnie walczy z prawem BSL, które pani Magda proponuje, prawo nie jest jednolite, nie należy więc proponować jako rozwiązania konstrukcji stosu. Nie tędy droga.
      Zanim się coś powie, należy dogłębnie zbadać problem, a nie traktować sprawę po łebkach:(

www.antybsl.pl
      • Gość: gosc Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.chello.pl 23.03.07, 16:34
        Slowa zostaly przekrecone i sedno sprawy wykasowane. chodzilo o psy
        bezpapierowe. ale o tym juz redakcja nie wspomniala. Na jakiej podstawie
        tytuuje sie pan mianem psiego behawiorysty? zajmuje sie pan anty bsl ale na
        stronie nie widze jak narazie postepow jesli chodzi o dzialanie.
        co do tresci postu zgadzam sie jesli fakyzcnie pani magda by tak powiedziala
        ale nie powiedziala:_(
    • Gość: wojtek Jak to prymitywne bydło może uważać się za ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:13
      Nie poznaję siebie, gdy myślę, co miałbym ochotę im zrobić.
    • Gość: pipi Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.tesco.pl 23.03.07, 11:15
      Coz za hipokryzja! To swinie, krowy i inne zwierzeta "rzezne" mozna hodowac tylko li wylacznie w celu
      brutalnego ich usmiercenia ale walki psow sa be? "Czyncie sobie ziemie poddana" zaklamani katole!
    • Gość: Stefan Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.u.itsa.pl 23.03.07, 11:37
      Co ty gościu mówisz. Psy nie są niczemu winne. Wszystko zależy od tego jak się
      z nimi postępuje.To bydlaki i bandyci, którzy tak postępują z psami powinni być
      wysterylizowani, by zapobiec ich niekontrolowanemu rozmnażaniu a nie zwierzaki.
      • Gość: genyo Racja IP: *.ppp.dion.ne.jp 23.03.07, 11:47
        Otoz to.Psy sie czesto glodzi i bije takie sa metody by wzbudzic w nich agresje.
        Stad chociaz to drastyczne, ktore padlo w poprzednim mailu ale prawdziwe.
        Najpierw nalezaloby wysterylizowac to co ogolnie nazywa sie czlowiekiem a co
        poprzez swoje postepowanie stoi naprawde daleko daleko w tyle za jakimkolwiek
        zwierzeciem. W naszym kraju podchodzi sie nadzwyczaj liberalnie do problemow
        znecania sie nad zwierzetami. Tak naprawde mozna dopuszczac sie roznych
        bestialstw a sady czesto nie przykladaja do tego zbyt wielkiej rady: po prostu
        mala szkodliwosc spoleczna co w sumie wystawiam opinie ze jestsmy prymitywnym
        narodem bowiem miara spoleczenstwa jest jego stosunek do ludzi niepelnosprawnych
        i do zwierzat.
      • shachar Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 11:49
        jesli to prawda, to prosze opublikowac dane tej zwyrodnialej baby na pierwszej
        stronie Wyborczej
        to nieslychane, do jakiego stopnia mozna byc podlym
    • Gość: wielkie serce Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.zeto.opole.pl 23.03.07, 11:45
      Ludzie patrzcie komu dajecie zwierze, przeciez nawet jak ktos wezmie to za jakiś
      czas trzeba sprawdzic tych pseudowłaścicieli,zwłaszcza jeżeli są młodymi
      ludzmi.Nie wolno zostawiac zwierząt na pastwę losu bo ktos wziął to problem z
      głowy, a właśnie że dopiero wtedy problem sie zaczyna.Trzeba sprawdzac rodzine
      która zabrała psa jak w USA.Oglądajcie policje dla zwierząt na Animal Planet i
      uczcie sie postepowania.To jest żywe stworzenie i potrzebuje miłości i opieki
      więć nie oddawajcie je ludziom nieodpowiedzialnym i psychopatom.sprawdzajcie i
      jeszcze raz sprawdzjacie co sie ze zwierzęciem dzieje.Jeżeli na żywą istote
      brakuje pieniędzy to znaczy że nasze państwo jest wyzute z jakichkolwiek
      uczuć,bez serc i zero odpowiedzialności.Ludzie tak nie mozna pieniądze to nie
      wszystko,niektóre rzeczy sa ponad wszystko bo inaczej sami wpadniecie w tą pułapkę.
    • Gość: azorek Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.zeto.opole.pl 23.03.07, 11:50
      Nasz rząd od dłuższego czasu zajmuje sie grzebaniem w damskich majtkach, ale na
      egzekwowanie wydanego przez siebie prawa nie ma ani ochoty i miejsca.Na każdy
      sygnał policja powinna interweniowac do skutku ,złapać tych psycholi i zamknąć w
      więzieniu a oprócz tego wyegzekwować dużą karę pieniężną.Bo inaczej jak
      wszystkie zwierzęta już pozagryzaja sie to przyjdzie na ludzi pora.Zacznijcie
      działać,nie udawajcie że was to nie obchodzi bo obróci sie przeciwko wam
      politycy,i tak juz was naród nienawidzi,wezcie sie do roboty,pilnujcie praw i
      człowieka i zwierząt.
    • Gość: mika Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:10
      Można zabijać małe foczki rozgniatając im kręgosłupy dla ich futra, można
      zabijać słonie dla kłów, można wybijać wieloryby,delfiny..Na każdym kontynencie
      to samopWszędzie to samo brak szacunku do przyrody,zwierząt i drugiego
      człowieka tez,a wszystko po to żeby zaspokić pragnienie jakiejś paniusi co musi
      mieć futro z norek, meble w domu z drewna najleoiej z Ameryki
      Południowej,torebkę ze skóry krokodyla a na ścianie najlepiej skórę lamparta
      jako pamiątkę z podróży po Afryce,gdzie dla spragnionych wrażeń Europejczyków
      urządza się prywatne polowania.
      Można też transportować konie na rzeź w warunkach tak strasznych że umieraja
      same pod drodze,można świnie wrzucać żywe do wrzątku, kłusować i pozwalać by
      zwierzęta ginęły w męczarniach, można z psów robić smalec a z kotów sprzedawać
      skórki na rynku, ponoć dobre na reumatyzm.
      Można też z ludzi robić mydło i abażury pamiętając wojnę.
      Tylko jakim prawem człowiek może decydować o życiu innycyh stworzeń? Jak widać
      dla przyjemności,satysfakcji zabijania, chęci posiadania eksluzywnych
      gadżetów.Ze wszystkich żyjących chyba gatunków człowiek moim zdaniem jest
      najbardziej podłym i żałosnym.
    • Gość: mika Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 12:11
      Można zabijać małe foczki rozgniatając im kręgosłupy dla ich futra, można
      zabijać słonie dla kłów, można wybijać wieloryby,delfiny..Wszędzie to samo brak
      szacunku do przyrody,zwierząt i drugiego człowieka tez,a wszystko po to żeby
      zaspokić pragnienie jakiejś paniusi co musi mieć futro z norek, meble w domu z
      drewna najleoiej z Ameryki Południowej,torebkę ze skóry krokodyla a na ścianie
      najlepiej skórę lamparta jako pamiątkę z podróży po Afryce,gdzie dla
      spragnionych wrażeń Europejczyków urządza się prywatne polowania.
      Można też transportować konie na rzeź w warunkach tak strasznych że umieraja
      same pod drodze,można świnie wrzucać żywe do wrzątku, kłusować i pozwalać by
      zwierzęta ginęły w męczarniach, można z psów robić smalec a z kotów sprzedawać
      skórki na rynku, ponoć dobre na reumatyzm.
      Można też z ludzi robić mydło i abażury pamiętając wojnę.
      Tylko jakim prawem człowiek może decydować o życiu innycyh stworzeń? Jak widać
      dla przyjemności,satysfakcji zabijania, chęci posiadania eksluzywnych
      gadżetów...
    • Gość: sandra Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.CNet.Gawex.PL 23.03.07, 12:40
      Kobieta(chociaż ciśnie mi się na usta "ta kur...!") zasługuje na to, by
      umieścić ja w klatce z wygłodniałymi wilkami. Serio, nawet bym jej nie
      wpółczuła. Ona nie jest człowiekiem. Jest potworem. Ale kto by przejmował się
      jakimś tam psem...przecież to czyn o "niskiej szkodliwości społecznej"...jasne
    • Gość: ohida Teraz zauważyli? IP: 62.111.150.* 23.03.07, 12:52
      Mój znajomy mieszka naprzeciwko schroniska dla psów. Zaręczam, że wolałby każdą
      inną lokalizację - zwierzaki szczekają i to mu daje w kość, facet nie należy do
      szczególnych miłośników piesków tudzież kotków - ale do rzeczy. Okna domu
      wychodzą praktycznie na bramę do schroniska. Zaciekawiło go, że regularnie pod
      schronisko podjeżdżają tuningowane beemwuchy pełne tzw. sałatki z buraków. Owi
      postawni chłopcy wypuszczają z samochodu zazwyczaj jedną w miarę neutralnie
      wyglądającą osobę, często dziewczynę (sic!). I ta osoba wychodzi ze schroniska z
      kundelkiem. Taką sytuację obserwował kilka razy, toteż powoli zaczęła go zżerać
      ciekawość. Nagły atak ludzkich uczuć u karków? A może sami schronisko zakładają?
      Za którymś razem wziął samochód i pojechał za ekipą. Fura dotoczyła się na
      koniec pobliskiego osiedla blokowiska i zatrzymała się za garażami. Z samochodu
      pieska na smyczy wyprowadzono wprost na podjudzonego amstafa*, z którym siedział
      kolejny dresik. Nie muszę pisać, że schroniskowy Fafik został z mgnieniu oka...
      rozszarpany. Przy akompaniamencie zachęty i zachwytu ze strony niedawnej
      rodzinki adopcyjnej Fafika...

* nie mam nic do amstafów, to pewnie była jakaś mieszanka, albo jakikolwiek pies
      z dużą ilością zębów i burakami-właścicielami

** Miasto to Konin, ulica przy schronisku Gajowa, osiedle z dresami - Zatorze.
      Jak ktoś chce, niech sprawdza.

*** Znajomy był świadkiem rozrywki buraków w roku 2003cim. Nie były to żadne
      walki psów, tylko "wesoła" rozrywka, że strony kolesiów. Pieski z reguły były
      wybierane małe i liche i nie miały żadnych szans, żeby w ogóle do amstafa startować.

p.s. Kolega od 2004go roku siedzi za granicą - jak wielu innych wybrał pracę w UK.
      • majafi Re: Teraz zauważyli? 23.03.07, 13:53
        @ohida

Czy kolega jakośkolwiek zareagował?
        Czy gdzieś to zgłosił?
        A może ci zwyrodnialcy do dziś dnia robią sobie szoł????
    • Gość: losiol Tylko na tym obrzydliwym Śląsku ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 13:41
      Tylko na tym obrzydliwym Śląsku jest cos takiego mozliwe.
      • Gość: Ona Re: Tylko na tym obrzydliwym Śląsku ... IP: *.clubnet.pl 23.03.07, 14:00
        Niestety mylisz się albo masz niewielka wiedzę w tym temacie człowieku.
        Takie walki mają miejsce w całej Polsce, a dlaczego? proste chodzi o kase! Są
        zakłady, mozna fajnie dorobić a że kosztem zwierząt. A kogo to obchodzi. Był
        pies- nie ma psa.
        A nawiedzeni fani takich walk niech nie pieprzą o legalizacji tego typu
        procederu. Co to za porównanie że za walkę bokserska też zakłady dajecie? Walki
        psów nie mają zasad- tam jest jeden wielki rozlew krwi. Psy chyba nie są
        świadome prawda tego co robią- to człowiek je karmi, szkoli własnie do tego.
        Prosze nie porównujcie tego z ludzkimi zawodami i zakładami. A swoją droga jak
        faceci chcą się lac po pyskach w klatkcha bez żadnych reguł- droga wolna. ich
        wybór.
        Krwawa jatka w wykonaniu psów- nie wiem czy jest to aż tak ekscytujące.
        Niestety jedno słowo pasuje do tego procederu- mafia. Bo tym nie zajmuja sie
        zwykle ludziki którym sie nudzi, to jest dobry interes i trzeba uważać. Swego
        czasu trafiono na takie miejsce gdzie sa hodowane psy amstafy własnie do walk
        i co? Zastraszono ludzi żeby się nie mieszali. A ludzie sie boją bo prawo nie
        stoi po stronie obywatela czy maltretowanego zwierzęcia.Prawo jest dla tych co
        mają pieniądze i "plecy".
        Dopóki przepisy w polskim prawie nie ulegną zmianie i nie będą oczywiście
        egzekwowane to nie ma co liczyć na zmiany.

Ktos tutaj tez pisał o znajomym który mieszka blisko schroniska. Trochę chyba
        przerysowałeś człowieku rzeczywistość- jest ustawa która reguluje miejsce i
        warunki jakie ma spełniac schronisko- i absolutnie nie ma prawa być w okolicach
        miejscach zamieszkania. tak więc mieszkanie vis a vis schroniska- odpada.
        • majafi Re: Tylko na tym obrzydliwym Śląsku ... 23.03.07, 14:35
          Można mieszkać vis a vis schroniska. U nas we Wrocku są tam nowe osiedla
          dookoła. Wiem, bo mieszkałam ulicę dalej. Ludzie którzy mieszkają naprzeciwko
          schroniska mają faktycznie nielekko, ale ceny mieszkań są tam i tak b. wysokie.
        • Gość: w_oparach_absurdu Re: Tylko na tym obrzydliwym Śląsku ... IP: *.dialog.net.pl 23.03.07, 14:59
          zapraszam do wroclawia na ulice bodajze skarbowcow, przepisy przepisami, maze i
          sa ale tam schronisko jest wlasciwie wewnatrz osiedla domkow jednorodzinnych...
          • Gość: Ona Re: Tylko na tym obrzydliwym Śląsku ... IP: *.clubnet.pl 23.03.07, 21:19
            Zatem zapoznajcie się z przepisami, a jeśli tak jest jak piszecie o Wrocławiu
            to moje pytanie następujące jest? Co najpierw powstało? Schronisko i
            następnie w ciągu lat powstawały bloki czy na odwrót? czy niezgodnie z
            przepisami postawiono schronisko? Czy poprostu osiedle budowało się bez względu
            na istniejące tam schronisko- zgodznie z przepisami musieliby zapoznac się z
            ustawą i budowac tak aby wszystko było zgodnie z prawem a z tego co widać jest
            inaczej. Budowa osiedla w okolicach schroniska (zwłaszcza tak bliskich) to
            absurd.
            To nie wychodzi na dobre ani ludziom ani zwierzętom. A ludzie reagują
            agresywnie na zwierzęta a to przecież nie ich wina- za to możemy dziękowac
            urzędnikom i polskiej biurokracji.
    • Gość: mike i brawo !!! IP: 217.153.25.* 23.03.07, 13:56
      nareszcie rozwiąże się problem wałęsających, sczczekających i wszedzie
      srajacych kundli w tym kraju !!!
      • Gość: www Re: i brawo !!! IP: *.5.15.vie.surfer.at 23.03.07, 13:59
        Gość portalu: mike napisał(a):

> nareszcie rozwiąże się problem wałęsających, sczczekających i wszedzie
        > srajacych kundli w tym kraju !!!

Ale z ciebie glupi sk.u.r.wiel...i zalosny do tego
      • Gość: Ona Re: i brawo !!! IP: *.clubnet.pl 23.03.07, 14:03
        Jesteś zdrowo jeb......ty. lecz się człowieku!
        To może rozwiążmy jeszcze problem wałęsających się pijaków i meneli?
        Można nie lubić czworonogów ale takie teksty świadczą o naszym humanitaryźmie
        tylko. Przykre to jak nieczułe jest społeczeństwo.
        A bezdomność psów bierze się z głupoty ludzkiej!!!!!!!!!!!!!radze poczytac
        trochę i porozmawiać z ludźmi ktorzy znają ten problem od podszewki a nie
        pisac takie brednie.
      • Gość: anja Re: i brawo !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:32
        "Wałęsające, szczekające i srające kundle" - efekt kretynizmu ludzkiego.
        Wrażliwy człowiek nie naraża swoich psich przyjaciół na takie reagowanie.
        Ludzie nieodpowiedzialnych powinien obowiązywać automatyczny zakaz posiadania
        jakiegokolwiek zwierzęcia (po stwierdzeniu odchyleń od normy i ogólnego
        tumiwisizmu emocjonalnego.
    • Gość: homo_erectus Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.acn.waw.pl 23.03.07, 13:57
      groźnych tzn. jakich? masz na mysli konkretną rasę czy psa?
    • arturpio barbarzynstwo 23.03.07, 14:03
      jeszcze jeden (po Ligocie...) przyklad polskiego barbarzynstwa...
      • Gość: Monika Re: barbarzynstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:10
        Tak to prawda jesteśmy barbarzyńcami dla naszych mniejszych braci.Widać to
        szczególnie w środowiskach wiejskich i małych miasteczkach.Policja nie ma
        wynikow bo ją to nie interesuje.pies policjantki wyglądal jak szkieletor,to
        młody bokserek -szczeniak.Na zgłoszenie telefoniczne do komendanta policji
        jedyna reakcja pies znikł.Nie szanujemy zwierząt i nie szanujemy siebie na
        wzajem.Edukacja i jeszcze raz edukacja od przedszkola ,uczenie
        wrażliwości ,zrozumienia otaczającego nas świata.
    • egradska Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk 23.03.07, 15:09
      Najwyższy czas zajać się ludzmi, którzy w tak makabryczny sposób zarabiają
      pieniądze. Trzeba nagłośnić sprawę, pomóżcie!!!!
      Pieski nie tylko zostają "wyadoptowane" przez podstawionych ludzi, bywają też
      bezczelnie wykradane ze schronisk. Szukamy dobermana, może ktoś go gdzieś widział:

www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54057
      Stop okrucieństwu, stop obojętności, stop bezradności!
    • kj1971 Agresja 23.03.07, 16:38
      Agresja to nie rasa, to kwestia wychowania. Jak ktos jest chce, to i jamnika na
      agresora wychowa. W Polsce tylko duzo sie mowi. Zakazac, ograniczyc,
      monitorowac. I na tym koniec. Za chwile tematu nie bedzie. Policja tez jak
      zwykle bardzo zdolna. Biedaki znalezc nie moga. To jest wlasnie Polska i polskie
      BLA BLA.
      • majafi Re: Agresja 23.03.07, 17:15
        >Jak ktos jest chce, to i jamnika na
        > agresora wychowa.

Racja, ale agresywny jamnik choćby się starał, nie zagryzie cię jak np.
        agresywny rottweiler...
    • Gość: bart Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.ipt.aol.com 23.03.07, 17:08
      masz racje tu polska i naprawde ci ludzie nie zdaja sobie sprawy co robia
    • Gość: Joanna Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:11
      Już dawno słychać było ze walki się odbywają
      ale jakos Policja nie podchwyciła tematu..niestety:((
      Mój znajomy z Łodzi mający amstafa mówił mi,że pod ŁOdzia
      "karki" urządzają sobie takIE zabawy kosztem psów:((
      Niestety ewentualni świadkowie i policja sie boja tych gangsteróW więc
      proceder kwitnie.:((
      To wina Policjii ze wciąż ta kwestia jest niszowa i stosunek policjI do niej
      jest ŻADEN!!!
    • Gość: Joanna Re: Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:11
      Już dawno słychać było ze walki się odbywają
      ale jakos Policja nie podchwyciła tematu..niestety:((
      Mój znajomy z Łodzi mający amstafa mówił mi,że pod ŁOdzia
      "karki" urządzają sobie takIE zabawy kosztem psów:((
      Niestety ewentualni świadkowie i policja sie boja tych gangsteróW więc
      proceder kwitnie.:((
      To wina Policjii ze wciąż ta kwestia jest niszowa i stosunek policjI do niej
      jest ŻADEN!!!
    • Gość: Asia Krwawe walki z udziałem psów ze schronisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 17:21
      k....!
      ciekawe jak wydajacy psy w schronie maja sie w tym rozeznac? nie ma jak tego
      sprawdzac! a policja jak zwykle-bezsilna. Absurd!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka