Dodaj do ulubionych

Leczenie swiatlem

IP: *.adsl.alicedsl.de 23.03.07, 19:09
Mam zamiar kupic taka lampe z kolorami, czy ktos ma doswiadczenie albo czy
ktos sie z was leczyl sie tym sposobem. Dziekuje za wszystkie relacje.
Obserwuj wątek
    • ania19610 Re: Leczenie swiatlem 23.03.07, 19:10
      Moja mama i jest bardzo zadowolona z takiej lampy, naświetla nią nogi, które
      b.ją bolą.
      • Gość: potrzebujaca Re: Leczenie swiatlem IP: *.adsl.alicedsl.de 23.03.07, 19:13
        A mozesz mi powiedziec jaka lampe mama uzywa
        • ania19610 Re: Leczenie swiatlem 23.03.07, 19:53
          Phiipsa, chociaż powiem ci że leczy tylko jednym światłem, którym po prostu
          naświetla bolące miejsca.
    • alpepe Re: Leczenie swiatlem 24.03.07, 08:27
      ja mam, Zeptera wraz z zestawem do chromo terapii. Uważam, ze metoda moŻe i
      dobra, ale brak mi wytrwałości, by regularnie się tym naświetlać. Jedna ciekawa
      rzecz, mam chorą tarczycę i zauważyłam po wynikach, że zawsze jak się przez parę
      dni naświetlałam, jest lepiej, tylko mi się nie chce regularnie tego robić np.
      przez tydzień, a szkoda, może bym się wyleczyła.
      • ania19610 Re: Leczenie swiatlem 24.03.07, 16:56
        A ja szczerze nie wierzę, że światło jest dobre na bóle, może na depresje tak.
        Ale mamie pomaga i Tobie, to może to jednak skuteczna metoda leczenia.
        Pozdrawiam.
        • alpepe Re: Leczenie swiatlem 25.03.07, 15:09
          fototerapia i chromoterapia sa znane od tysięcy lat, gdyby były nieskuteczne, to
          pewnie byłoby inaczej, co?
          W przypadku naświetlania mojej tarczycy, to wyniki mówią same za siebie, to nie
          była kwestia mojej wiary czy niewiary.
          • ania19610 Re: Leczenie swiatlem 25.03.07, 17:15
            To się ciesze i może ja zacznę używać lampy mojej mamy. Pozdrawiam.
          • nutao Re: Leczenie swiatlem 05.12.13, 10:35
            Uzdrowienia kolorami znano już w starożytnych Indiach, Chinach i Egipcie. Dziś powracając do natury, chromoterapia odzyskuje należne jej miejsce wśród stosowanych sposobów leczenia.

Dzięki rozszczepieniu przez I. Newtona promienia światła, dowiedzieliśmy się, że jego składowe to 7 podstawowych kolorów. Ponieważ światło to pewna forma energii, więc również jego składowe (kolory) posiadają właściwości fali elektromagnetycznej.

Każdy kolor posiada właściwą mu energię którą emanuje. Kolory pobudzają i uspokajają, przywracają równowagę i harmonię w organizmie człowieka. Barwa, oddziałując na psychikę może wywołać silniejsze lub słabsze reakcje fizyczne, przyczynić się do złagodzenia objawów lub usunięcia dolegliwości. Emituje z określoną częstotliwość drgań, podobnie jak komórki ludzkiego ciała, więc jeśli jesteśmy zdrowi, ta częstotliwość jest stała.

więcej o kolorach i ich wpływie na nasze zdrowie:
            www.nutao.pl/znaczenie-kolorow-i-ich-wplyw-na-samopoczucie/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka