Dodaj do ulubionych

Piwo na Slasku

IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.03, 18:25
jade za miesiac do Zor na 3 tygodnie.Chce wziasc pare skrzynek piwa,bo to,ktore pije (jest z NRD nazywa sie Oettinger,swietnie smakuje i ma piane do konca) kosztuje 5,5 euro 20 butelek czyli 27 centow butelka.Znajomi mi odradzaja,bo piwo na Slasku tez tanie.Pilem przed 2 laty,ale nie mialo piany i bylo po 15 min.jak lura bez gazu.Co zrobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: settembrini Re: Piwo na Slasku IP: *.swic.dialup.inetia.pl 28.06.03, 18:51
      no to faktycznie masz problem ;>
      • Gość: Piotreq Re: Piwo na Slasku IP: 80.48.245.* 28.06.03, 22:49
        Piwo w takiej cenie w Niemczech musi byc faktycznie
        wysmienite.
        • Gość: settembrini Re: Piwo na Slasku IP: *.swic.dialup.inetia.pl 28.06.03, 23:00
          moze ten pan ma jakas znizke? a moze to jego piffko jest odpowiednikiem naszych
          aromatycznych piw rodem z dyskontow spozywczych typu plus czy biedronka- tam
          tez sa takie za 1,5 pln :)
          • builder Re: Piwo na Slasku 28.06.03, 23:32
            -bym bych zapomniol - wisz mosz rycht - ale bych si nopil b.dobrygo we butylce
            tyskigo -)), po jydnym na gowa
            • Gość: settembrini Re: Piwo na Slasku IP: *.swic.dialup.inetia.pl 28.06.03, 23:38
              ahahahahha ok, jak nie zapomne ;)

builder napisał:

> -bym bych zapomniol - wisz mosz rycht - ale bych si nopil b.dobrygo we
              butylce
              > tyskigo -)), po jydnym na gowa
          • Gość: Janusz Re: Piwo na Slasku IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.03, 04:29
            Sa jeszcze tansze piwa niz moje.Ale moje jest tanie,bo z NRD a smakuje jak Ritter z Dortmundu za 37 centow 0,5 litra.Hansa za 25 centow mi nie smakuje.
            www.fly-and-die.de/Bier.jpg
            • carlsberg2 i wszystko jasne.../bt 29.06.03, 08:09
            • brezly Re: Piwo na Slasku 29.06.03, 12:09
              Wez Janusz wiecej tego piwa i dawaj tu miejsowym niech
              nie mysla ze tam/tu w Niemcach lekko. Czesc od razu
              wybije sobie z glowy emigracje.
              Butelka Hefe-Weizen kosztowala we Wroclawiu w Tesco
              wiosna cos 1.5 euro.
              • wilym Re: Piwo na Slasku 30.06.03, 17:14
                A mnie najbardziej zastanawia to, ze Janusz pisze jakoby jego piwo pochodzilo z
                NRD :-))))
                No to nie wiem, albo takie stare, albo Honecker powrocil!!!!
                • Gość: Edek Re: Oettinger IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.03, 18:17
                  Oettinger to bawarskie piwo,ale produkowane takze w Gotha w bylym NRD.Wiele towarow z bylego NRD jest tansze niz podobne z RFN,bo tam zarabia sie mniej i firmy z NRD chca oczywiscie wiele marek ,nieznanych w RFN sprzedac.A to nie latwe
                  bo dla wielu 2-3 euro wiecej za skrzynke piwa,sprawdzonego piwa,do ktorego jest sie przyzwyczajonym i dostanie sie go w kazdym sklepie jest tych pieniedzy warte.
                  • Gość: jurek Re: Oettinger IP: *.arcor-ip.net 30.06.03, 19:05
                    EB jest dobre ale drozsze od najdrozszego w Niemczech
          • naphta Re: Piwo na Slasku 04.07.03, 11:24
            Gość portalu: settembrini napisał(a):

> aromatycznych piw rodem z dyskontow spozywczych typu plus czy biedronka- tam
            > tez sa takie za 1,5 pln :)

Widziałem takie w Geancie, półtoralitrowe w plastikowej butelce chyba marki
            Leader Price. Ale nie odważyłem się kupić :-)
            • settembrini Re: Piwo na Slasku 04.07.03, 19:36
              naphta napisał:

> Gość portalu: settembrini napisał(a):
              >
              > > aromatycznych piw rodem z dyskontow spozywczych typu plus czy biedronka- t
              > am
              > > tez sa takie za 1,5 pln :)
              >
              > Widziałem takie w Geancie, półtoralitrowe w plastikowej butelce chyba marki
              > Leader Price. Ale nie odważyłem się kupić :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka