Gość: M IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.07, 22:20 Na takich leszczy nie zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:19 ja też nie i w związku z tym oddam głos niewazny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 23:19 Pierzchała i Więcławska zostały ukarane za krytykę sojuszu PO-LiD w Sejmiku Śląskim. A o tym niestety ta gazeta nie napisze. ja się dziwię naiwności Frankiewicza, że liczył że go wstawią na listę. To obok Rokity kolejni ludzie kojarzeni z antykomunizmem i karani za to. W Krakowie młodzi PO-owcy są ustawieni przez prezydenta Majchrowskiego (SLD). W śląskiej PO także tacy dominują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hombre--UK oyapeerdolee czemu oczyniliscie z krajo niewoole IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.09.07, 00:16 tym joooz wystaaaaarczy ... koooolej na nooooowych ... koooryto poooste jooz ale yeeszcze moozna lizac ... czirrsss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 02:54 Frankiewicz sie wlasnie skumal z komunistami, dzieki nim zostal prezydentem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazaj Frankiewicz nigdy sie nie kumał z komuchami IP: *.gl.digi.pl 13.09.07, 15:23 Nigdy w Gliwicach nie było koalicji ugrupowania, w którym był Frankiewicz, z komuchami. W przedostatnich wyborach starcie między Frankiewiczem, a Ogryzkiem, było bardzo ostre, a w RM rządzili komuchy z PiS, a nie z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserfer Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:08 No właśnie też mnie to zdziwiło że ktoś Frankiewicza utożsamia z antykomunizmem, skoro prócz tego ze skumal sie z postkomuchami w Gliwicach, to też te same reguły stosuje w UM i RM, co komuniści za PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chachar Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 02:56 Szkida, ze nie wpisali Frankieiwcza. Byliby sie w Gliwicach go pozbyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly wyborca PO Pietraszewska kontra Religa ale bedzie kleska PO IP: *.chello.pl 13.09.07, 01:47 a ja pierdziele pojedynek Pietraszewska - Religa hahahaha Slaska PO idzie na DNO!!! Panie Tomczykiewicz wez sie pan puknij w ten leb. Ile ty chcesz mandatów zebrac w Katowicach 1-2? To juz lepszy by był ten Rzymełka, przynajmniej znany a nie jakas baba z Rudy Slaskiej o ktorej poza Ruda nikt nie zna. Mialem glosowac na PO ale po takim mysleniu uwazam ze PO sie nie nadaje do niczego. Przegracie z PISem jak ta lala, ale ja naszczecie juz tego nie bede swiatkiem, pakuje sie i znikam z tego kaczolandu. Ostatnia nadzieja prysla poprzez idotyczne decyzje "madrych" w PO. Panie Tomczykiewicz najlepiej pan Jacka Matusiewicza daj na 1, ostatnio cale 1500 glosow z 4, to bedzie jeszcze lepszy lider, wtedy PIS wezmie 8 a LID 3 mandaty :). Banda wyksztalconych inaczej w tym kierownictwie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Re: Pietraszewska kontra Religa ale bedzie kleska IP: *.devs.futuro.pl 13.09.07, 11:39 Kolega trafił w sedno! Trzeba naprawdę być nieszczęśliwym człowiekiem aby takie listy ułożyć! Jak ma zupełnie anonimowa postać konkurować z Religą? Myśli ktoś w tym PO czy ma z tym problem?! Dlaczego inne regiony mają na listach znaczące postaci, liderów pełną gębą? Jak ten Śląsk jest traktowany? Czy my nie możemy mieć przedstawiciela z którego ta ziemia może być dumna?! Chociaż jestem zwolennikiem PO ja na takich kandydatów nie zagłosuję!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 02:52 Poznali sie na Frankiewiczu w PO, poznali sie na nim w Gliwicach. Z PO mozna go wyrzucic, ale z Gliwic sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzaj_chorzów Mimo, że u bas się wybira partie IP: *.domainunused.net 13.09.07, 05:17 To ja głosowałem na człowieka smutne, że nie ma teraz soby, na którą w PO można by zagłosować, był Buzek do europejskiego, był Sośnierz, a teraz daj się jakiś partyjniaków, ech szkoda gadać. Liczyłem, że przekonają Buzka, może Bochynek. To samo w Gliwicach, choć ja akurat należe do Katowic, ale najlepszego wydaje się z możliwych kandydatów się odsuwa. Jedno jest pewne jak PO wystawi u NAS jakiegoś tuza nie z naszego rregionu na pierwsze miejsce to w życiu nie oddam głosu na nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Mimo, że u bas się wybira partie IP: *.multimo.gtsenergis.pl 13.09.07, 06:46 Niestety czułem, że tak będzie z Frankiewiczem. Szef śląskiej PO, Tomczykiewicz, czyli osoba kompletnie niekompetentna i z której to osoby mieszkańcy jego rodzinnego miasta od dawna drwią, nie lubi Frankiewicza za to, że odważył się myśleć. Myślałem, że zagłosuję na PO, ale te gierki Tomczykiewicza mnie już po prostu zmęczyły i nie będę głosować na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razz Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 07:11 Tomczykiewicz przegrał przecież nawet ostatnie wybory samorządowe w swojej Pszczynie - burmistrzem został nie jego człowiek. No to jak on ma wygrać wybory na Śląsku ? Będzie jak po poprzednich wyborach do Sejmu - przegrali wybory a Tomczykiewicz wcześniej wykupił bilboardy z podziękowaniami za zwycięstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esencja Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: 85.198.214.* 13.09.07, 08:32 Nie ma na kogo zagłosować ,albo byłe komuszki (patrz: były minister górnictwa) albo ludzie z partyjnego układu, którzy od 20 lat siedzą w tej robocie ,ale nic dobrego do tej pory nie zrobili:((( Tragedia: (((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysa spiewaczka Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 09:03 Oj boje sie ze przerzna te wybory:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciach Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 09:08 Skandal ze nie ma Frania, jak sie \tusk dowie to Tomczykiewicz jest pozamiatany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:21 Tia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak sie Tusk dowie???????????????? Tusk ma wystarczająco z "myślącym" Rokitą, jeszcze mu "myślący pod siebie" Frankiewicz potrzebny, kolejny mityczny założyciel czegoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Donald2 Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 09:18 Więckowska, Franek i Pierzchała są przeciwni przyszłej koelicji PO z Komunistami ludzie! ratunku, zostaną w PO sami zwolennicy SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawik Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 09:54 Ja też (okręg sosnowiecki)nie mam na kogo głosować. :( Żenujące są te kandydatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajczi Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:27 Hej! No Zagłębie nie rysuje się za dobrze. Na PiS na bank nie zagłosuję, wiadomo czemu... z resztą Malikowa... szkoda słów. W PO tak na prawdę tylko Małecka wydaje się konkretna. Na Dolniaka nie będę głosować, bo ostro się miesza w partyjne przepychanki... Wszędzie naświetla paszczę... tu Tusk, a tu ktoś tam. A Małecka wydaje się być taką "swoją" kobitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grucha Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.telpol.net.pl 15.09.07, 12:21 tajczi masz rację Dolniak wpycha łapy tam gdzie nie trzeba (np. sejmik śląski) a dla Zagłębia zrobił zero. Chyba tylko kariera w głowie a pomysłów na Zagłębie żadnego. Słyszałem dużo dobrych rzeczy na temat Małeckieji jestem peien, że na nią też zagłosuję. Zresztą takich jak ja jest dużo więcej. Wiem, że takich ludzi dla zagłębia należy wybierać. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reggeb Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 13.09.07, 11:09 Nie ma Frankiewicza to nie ma potrzeby wychodzenia 21.10. z domu. PO popłynie w Gliwicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliwitz Kto Frankiewiczowi broni startować samodzielnie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 21:26 Skoro taki dobry, i tylu go różnych osobistości namawiało do startu, to na co czeka, powinien wygrać w cuglach. Ja go w każdym razie poprę, i nie dla tego ze go lubię, tylko aby się go pozbyć z Gliwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zieeeeeeeew Mieszkam w Sosnowcu ale nie kojarze ludzi z PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 11:18 którzy maja startować z naszego okęgu. Spadochroniarze czy cichociemni? Na pewno nie zaglosuje na nieznne osoby , co oni zrobili dla miasta i regionu dąbrowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek PO Koryciarze won od koryta IP: *.telpol.net.pl 13.09.07, 11:37 Do forumowiczów! Przekazujcie wszem i wobec aby nie głosować na tych co są NA PIERWSZYCH MIEJSCACH NA LISTACH WYBORCZYCH. To oni niszczą Platformę Obywatelską. Otóż to są KORYCIARZE w PO kierujący się zasadą "RAZ ZDOBYTEJ WŁADZY NIGDY NIE ODDAMY".Wszyscy wiemy kto to powiedział.Tomczykiewicz, Dolniak i inni obawiają się mądrych ludzi w PO z osobowością. Im potrzeba miernych ale wiernych. Przecież Frankiewicz wygrywa w cuglach i po tych dwóch osobnikach, a dla nich władza jest piękna bo i kasa niemała. Dla mnie to szkoda na ich temat się wypowiadać bo już wielu się wypowiedziało i należałoby z nimi podzielić zdanie.To prawda PO na Śląsku siega dna. Przekonacie się, PO przegra te wybory a po wyborach będzie koniec z partią wodzowską jaką jest PO. Popatrzcie na zachowania Rokity i związanych z nim ludzi. Przed wyborami byłoby głupotą aby opuścił PO ale po wyborach ten scenariusz jest prawdobodobny. Wielu członków PO na to czeka. Niestety ale Tusk zaczyna być powoli zgraną kartą. Natomiast PO w całej Polsce jest podzielona nie tylko na Śląsku. Pierwsza o ile pamiętam to woj mazowieckie - Gronkiewicz robiła tam porządek. Żywieczczyzna też likwidowano w niej udział wzieła europarlamentarzystka Handzlik która notabene jest w sitwie z Tomczykiewiczejm, Dolniakiem senatorem Szaleńcem. A więc myślacych i niepokornych wobec nich ale za to walczących o PO i jej rozsądek usuwa się. Albo robi się różne świństwa aby sami odeszli. Piszę to jako osoba funkcyjna w PO. NAPEWNO NA PO NIE ZAGŁOSUJĘ, NIEUDACZNICY NIE MOGĄ MNIE REPREZENTOWAĆ W SEJMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadunio Re: Koryciarze won od koryta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 09:30 To fakt. Na jedynki nie ma co głosować. W Zagłębiu sam beton na jedynkach startuje. Malik, Dolniak... Obstawiam Małecką z PO, o ile beton da szansę wykazać się komuś kompetentnemu. PiS i LiD w moim okręgu to już w ogóle jakaś degeneracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trumienka Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.telpol.net.pl 13.09.07, 11:44 Popatrzcie jak Gazeta Wybiurcza zaraz usunie z forum ten tekst i wypowiedzi forumowieczów krytykujących PO. Broń Boże na PO nie można krzywo spojrzeć bo to to samo co komuchy. Są przecież w koalicji np. sejmik Śląski.Zawsze to robiła i robi. Popatrzcie jakie i od kiedy są teksty. Za to już od miesiąca widnieją bzdety kto kocha Sląsk itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza 13.09.07, 11:58 GW nie jest proplatformerska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat hahaha żart roku! IP: *.forweb.pl 13.09.07, 13:00 jorge.martinez napisał: > GW nie jest proplatformerska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no żart, żart... Re: hahaha żart roku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 13:11 Gość portalu: wielki brat napisał(a): > jorge.martinez napisał: > > > GW nie jest proplatformerska. chyba każdy normalny odebrał to jako żart :), są ludzie naiwni ale aż takich nie ma więc sie nie bulwersuj tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Cynizm IP: *.tsi.tychy.pl 13.09.07, 12:11 Buzek nie chce zawieść wyborców,a ilu za nim głosowało,jaki % mieszkańców wojew.Byłby głupcem gdyby zrezygnował z ciepłej i dobrze płatnej posadki i bez większej odpowiedzialności.Ale te solidaruchy się urządzili. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Cynizm 13.09.07, 20:01 ja buzka akurat rozumiem. w brukseli ma do czynienia w wiekszosci z ludzmi cywilizowanymi, na mandacie europosla poplynie w spokoju kolejnych 5 lat nadchodzacej kadencji, ba ta ma w kieszeni. w polskim sejmie natychmiast by sie utytlal w szambie, wizerunkowo tez by mogl wiele stracic. Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Bzdury. 14.09.07, 18:38 Gość portalu: opt napisał(a): > Buzek nie chce zawieść wyborców,a ilu za nim głosowało,jaki % > mieszkańców wojew.Byłby głupcem gdyby zrezygnował z ciepłej i > dobrze płatnej posadki i bez większej odpowiedzialności.Ale te > solidaruchy się urządzili. Jerzy Buzek Okręg nr 11 Śląsk 173 389 głosów www.pe2004.pkw.gov.pl/ Proszę zobaczyć ostatni załącznik. Buzek miał największą ilość głosów w CAŁEJ POLSCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki brat Jak PO wygra to skończą się górnicze przywileje IP: *.forweb.pl 13.09.07, 12:59 dlatego tak wielu z centralnej Polski chce na nich głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grass-PO Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.poczta.katowice.pl 13.09.07, 13:37 PO niczego nie wygra. Jaki wykształcony człowiek przedłoży jakąś Pietraszewską przed Religę ? Triumf coraz mierniejszych kadr w PO - warto przypomnieć, że w Sosnowcu pozbyto się Karola Winiarskiego a BMW PO zawarli układ w samorządzie z LiD. I oni jeszcze mówia, że u nich to jest demokracja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Nie wiem czy wiecie ale razem z PO wraca Balcerowi IP: 195.175.37.* 13.09.07, 14:59 a pan Leszek zbytnio za Śląskiem nie przepada. Tutaj macie przewidywany skład przyszłego Platformowego rządu: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9146431,wiadomosc.html?ticaid=1474e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szozda Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: 69.37.76.* 13.09.07, 17:16 i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza 13.09.07, 20:06 kolejne wybory, na ktorych oddam niewazny glos. a PO bez mocnego nazwiska poniesie porazajaca kleske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1968 Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: 212.76.37.* 15.09.07, 18:20 Jak to Siedlaczek z Rybnika???Przeciez to katastrofa dbajaca tylko o swoje interesy...Cwaniak, ktory nawet na tace pozycza od sasiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Śląskie Platforma bez Buzka i Frankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 21:59 Buzek to świnia dla Ślązaków - won do wora ! Pa Buzek ! Odpowiedz Link Zgłoś