Gość: nick Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 23:19 kmioty jednego dnia nie wytrzymają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art "Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 23:21 Co za kretyński news. Jeśli ktoś myślał że po takim szumie medialnym jakikolwiek hiper- czy supermarket będzie otwarty to jest idiotą, Jeśli jednak chciał kupić czy to piwo czy tez ziemniaki to kupił. Mieszkam niedaleko wspomnianego w newsie Będzina. Do najbliższego OTWARTEGO sklepu spożywczo-monopolowego miałem jakieś 50 m, do następnego..jakieś 150 m. Ustawa jest tak kretyńska że każdy kto naprawdę chciał to sklep i tak otworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rabat Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: 203.185.255.* 01.11.07, 23:22 OTO POLSKA CALA. NIc dodac , nic ujac. Sklepow alkocholowych jeden przy drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 23:24 Jeszcze się ludziska nauczą. Ja staram się robić zakupy na kilka dni, a nie na jeden. Po pierwsze- mniej kasy się wydaje na mniej potrzebne rzeczy (a te zawsze jakoś tak same wpadają do koszyka), po drugie- mam więcej czasu na inne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Narodowa tragedia IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.07, 23:25 bo w sklepach nie można kupić ziemniaków, pokażcie mi drugi taki kraj z taką ilością sklepów spożywczych, w niemczech czy francji trzeba się naszukać sklepu w dzień powszedni, a nie w jak u nas w święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.chello.pl 01.11.07, 23:31 Artykuł stronniczy aż boli. Co do wypowiedzi, że np. lekarz musi pracować w święto to informuję, że bez pomocy lekarza człowiek może umrzeć. Bez zakupów nie. Nawet jakby miał pustą lodówkę jeden dzień wytrzyma. Poza tym może zlikwidujmy niedziele i zacznijmy pracować przez 7 dni. Tak żeby wszyscy mieli po równo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.11.07, 23:31 Wróciliśmy do czasów dobrej zamierzchłej komuny.Świat pracy świętuje. 1 lub 2 % ludności ma dobrze kosztem 99%. To dobry zalążek przyszłego cudu gospodarczego, który niebawem nas najdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.chello.pl 01.11.07, 23:44 A ja powiem wam tak ze prawda jak zwykle lezy po srodku , sam zazwyczaj wole dzien wolny w dzien powszedni bo wtedy wszystko moge sobie pozalatwiac , wiadomo czasem fajnie jest miec wolny weekend a czasem w tygodniu ..A jesli chodzi o zakazy handlu w taki dzien jak dzis jestem zdecydowanie na NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pražan Jakie to typowo polskie, jak PIS-owska obluda! IP: *.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz 01.11.07, 23:38 czytajac ten artykul mialem wrazenie, jakby Polska cofnela sie (na razie) o 20 lat! Podziekujcie PIS-owi i innych tzw. patriotom giertychowskiego stylu - dinozaura polskiego szkolnictwa. Dzieki Bogu, ze stali u sterow tylko 2 lata, co by to bylo, gdyby tak cala kadencje macili ludziom w glowach? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 W czeskim filmie jestesmy czy co ... :) 02.11.07, 00:26 Gość portalu: pražan napisał(a): > czytajac ten artykul mialem wrazenie, jakby Polska cofnela sie (na > razie) o 20 lat! Podziekujcie PIS-owi i innych tzw. patriotom > giertychowskiego stylu - dinozaura polskiego szkolnictwa. Dzieki > Bogu, ze stali u sterow tylko 2 lata, co by to bylo, gdyby tak cala > kadencje macili ludziom w glowach? ------------------------------------------------------------ Bylem kiedys na weekend w Pilznie i myslalem , ze jestem w czeskim filmie. Wszystkie banki i kantory pozamykane,nigdzie nie wymienisz pieniedzy . Z powrotem na granice,na przejsciu wymiana i na zakupy . Tylko co to byly za zakupy :) Tesco i towary pamietajace Dupczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pražan Do czeskiego filmu to Polska dojrzeje za 20 lat! IP: *.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz 02.11.07, 00:53 Przez Polske to nawet przejechac sie nie da - drogi pamietajace pruskie zabory! Ale mysle,ze artykul jest na inny temat! Takiego oszolomstwa w České Republice nigdy nie bylo i nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lassak Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.ghnet.pl 01.11.07, 23:41 To jest k**** p********* skandal z tą pop********* ustawą !! Może PO to jakoś odkręci ... oby ... wszyscy przez to cierpią ... nie wiem kogo niby do k***** ma to chronić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.chello.pl 01.11.07, 23:43 normalnie pracujących aby w takie dni nie oglądać takiej zapitej mordy jak Twoja ale popatrzeć troche na dzieci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Pis to HORROR samo dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 23:43 NIe poto głosowałm na PO by sklepy były zamknięte w święta.Wcześniej głosowałem na PIS i mam obrzydzenie do samego siebie !! Kryminaliści Lepper i BLizniacy powinni trafic do więzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: Pis to HORROR samo dno IP: *.chello.pl 01.11.07, 23:54 Poznaniak Twój poziom intelektualny, to dno jesteś przeżarty prymitywizmem, co chcesz kupić w markecie chłopie czy tysiące ludzi ma siedzieć w robocie bo ty nie potrafisz użyć głowych (a nie tej części na której siedzisz) do myslenia i zrobić zakupów kilka dni wczesniej leziesz do marketu bo nie wiesz co z soba zrobić baranie przeczytaj książkę pierwszą od kilku lat, zagraj w coś z dziećmi jesteś tak pusty jak ta Twoja flaszka po piwie do której tak tesknisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pis to HORROR samo dno IP: *.ap124.ftth.ucom.ne.jp 03.11.07, 11:52 Gość portalu: Jaca napisał(a): > Poznaniak Twój poziom intelektualny, to dno jesteś przeżarty > prymitywizmem, co chcesz kupić w markecie chłopie czy tysiące ludzi > ma siedzieć w robocie bo ty nie potrafisz użyć głowych (a nie tej > części na której siedzisz) do myslenia i zrobić zakupów kilka dni > wczesniej leziesz do marketu bo nie wiesz co z soba zrobić baranie > przeczytaj książkę pierwszą od kilku lat, zagraj w coś z dziećmi > jesteś tak pusty jak ta Twoja flaszka po piwie do której tak tesknisz Jaca, ty tez przeczytaj ksiazke. Moze cie jakos zainspiruja wystepujace tam znaki interpunkcyjne... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maggies Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 01.11.07, 23:48 Na ten temat wogóle nie powinni mówić ci, którzy nigdy nie pracowali w jakimkolwiek supermarkecie. Kazdy średniointeligentny wie kiedy trzeba zrobic zakupy na zapas albo co zamiast. Jak nie mamy ziemniakow i nie wiemy co zrobic to doprawdy urocze! Dokleić sztuczne rzesy, pomrugać i zwolnić się z pisania dla G.W. W Austrii, Niemczech nie pracują w mniedzielę i jak oni żyją??Nawet sie nie wysikasz na shell-u po drodze z Wiednia. Pozdrawiam obecnych i byłych pracowników supermarketów. Z Sosnowca, Będzina, Czeladzi ,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PErrEcT Ludzie!!! To dyskryminacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.07, 23:49 Czy każdy w tym kraju jest chrześcijaninem/katolikiem??? Zapewne nie - więc dlaczego do cholery zabrania się handlu także tym, którzy pewnych świąt nie uznają??? I jeszcze jedno - czy czasem liberałowie nie wygrali??? Jeśli tak to powinni znieść ten bzdurny przepis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Ludzie!!! To dyskryminacja 01.11.07, 23:52 Żałujesz ludziom wolnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Ludzie!!! To dyskryminacja 01.11.07, 23:58 sikorka68 napisała: > Żałujesz ludziom wolnego??? Niemcy sobie jakoś radzą. Turek pracuje w niedzielę ale w piątek ma wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Ludzie!!! To dyskryminacja 02.11.07, 00:06 hummer napisał: > sikorka68 napisała: > > > Żałujesz ludziom wolnego??? > > Niemcy sobie jakoś radzą. Turek pracuje w niedzielę ale w piątek ma wolne. > Wiesz, ja ci napiszę o Polsce. Znam kilka osób nie-katolików i jakoś nie rozpaczają, jak mają wolne w święta katolickie, których oni nie uznają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pražan To dyskryminacja-racja! A jakie to swieto?U nas nn IP: *.strcechy.adsl-llu.static.bluetone.cz 01.11.07, 23:58 normalny dzien pracy, a pomimo tego na cmentarzach tlumy ludzi. Zreszta - prawdziwe swieto zmarlych jest jutro tzw. dušičky. dzisiejszy dzien wszystkich swietych jest dla mnie niezrozumialy. Czy oprocz Polski gdzies jeszcze jest to swieto?(W panstwie del Vaticano na pewno, ale tam kazdy dzien to jakies swieto...). Odpowiedz Link Zgłoś
schwarze_sonne Re: Ludzie!!! To dyskryminacja 02.11.07, 01:19 Gość portalu: PErrEcT napisał(a): > Czy każdy w tym kraju jest chrześcijaninem/katolikiem??? Zapewne nie - więc dla > czego do cholery zabrania się handlu także tym, którzy pewnych świąt nie uznają czlowieku nie pitol... ja tam jestem ateista i sympatykiem satanizmu (moderator jednego z najwiekszych polskich portali satanistycznych)i uwazam ze ludziom (niewolnikom z hipermarketów )nalezy sie odrobina luksusu :PPP, a szlugi i browce jak ci sie skrancowały to dymaj qwa na tankstella kaufnac i nie pierd..l mi tu sciem.Co qwa wczoraj wszyscy z moona spadli??? trza se było qwa zrobic zapasy browara lajka me :) > ieść ten bzdurny przepis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiszka Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.e-wro.net.pl 02.11.07, 00:13 Beznadziejny ten artukul... o niczym nie mowi... I jeszcze historie wyssane z palca dla plotkarskich Pan. A to, ze mozna kupic alkohol i papierosy, a ziemniakow nie, to normalne. W nocnych przecie jest to samo. podobniez szewc w niedziele nie przyjmuje, ale agencje tak. To nie komuna, ze alkoholu nie mozna sprzedawac do 13-tej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przytomny czy autorka głupia sama z siebie czy jej kazali? IP: *.markom.krakow.pl 02.11.07, 00:23 W wielu krajach zachodnich w świeta i to koscielne sklepy są nieczynne! Tylko GW udaje ,ze nie wie i opisuje ten straszny KATOLAND gdzie ciocie w gosciach z głodu mra. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: czy autorka głupia sama z siebie czy jej kaza 02.11.07, 00:29 Gość portalu: przytomny napisał(a): > W wielu krajach zachodnich w świeta i to koscielne sklepy są > nieczynne! > Tylko GW udaje ,ze nie wie i opisuje ten straszny KATOLAND gdzie > ciocie w gosciach z głodu mra. I jeszcze jedno można dodać: te parę ziemniaków to można było pożyczyć od sąsiadki- szybciej, niż ganiać po całym mieści. Tak poza tym, u nas w okolicy były otwarte dwa. Sprzedawali właściciele. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 00:28 ech ale pieprzy ten organ Michnika, typowy public - goebbels - relations czyli w Polsce mamy faszyzm bo Giertychchciał trochę dyscypliny w szkole wprowadzić a PiS chciał dac wytchnienia zarabiajacym 700 złotych na dobe organ michnika androny plecie coś muszą czytać ubeckie śmiecie Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 00:30 "Na parkingu jest kilka samochodów. Z granatowego audi wysiada starszy pan w eleganckim płaszczu, bierze wózek na zakupy. Dopiero potem czyta kartkę, że sklep jest nieczynny." a to sie przejechal, oligarcha w dziaslo szarpany! ROTFL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyn Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:45 Stary, co Ty pier..lisz, co ma do tego BP, że znalazła świetny punkt na sprzedaż towarów po za paliwowych,. NIE MOGĘ WYTRZYMAĆ TAKICH ARGUMENTACJI!!! Po ch.j tankujesz o 24!!! Nie Nawidzę "ludzi" którzy dopie..ją się o coś, czemu sami mogą zabobiec. K..wa, czy Ty myślisz, że jesteś pępkiem świata!!! Na marginesie: zarabiam 180 tys rocznie i nie myślęe jak utrudnić życie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał in Polonia quando sumus... IP: *.icm.edu.pl 02.11.07, 00:53 Bibit pauper et egrotus, bibit exul et ignotus, bibit puer, bibit canus, bibit presul et decanus, bibit soror, bibit frater, bibit anus, bibit mater, bibit ista, bibit ille, bibunt centum, bibunt mille. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakk Przypominam Polactwu że już 11 listopada IP: *.mtvk.pl 02.11.07, 01:34 markety równiez bedą nieczynne.Tu nie chodzi o ziemniaki, wodę mineralną czy sraj-taśmę, ale o to ze nie macie co z sobą zrobić w wolny dzień, dlatego łazicie po tych sklepach z całymi rodzinami bez zadnego celu. Siadacie na tych ławkach i żrecie patrząc się przed siebie jak szpak w piz.ę, albo zapraszacie swoich partnerów i gapicie się na pralki, golarki czy inne bzdety bo nie umiecie zorganizować sobie czasu.Moze jakąś książkę przeczytajcie, dobry film obejrzyjcie do teatru skoczcie, zabierzcie dzieci do parku a dziewczyne do lasu. Naprawdę zycie to nie tylko supermarket. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Przypominam Polactwu że już 11 listopada 02.11.07, 01:40 > zorganizować sobie czasu.Moze jakąś książkę przeczytajcie, dobry > film obejrzyjcie do teatru skoczcie, Ciebie pogięło? A pracownicy kin i teatrów to nie mają prawa mieć wolnego? Myślisz, że sam właściciel całej sieci obskoczy wszystkie kina i taśmy poustawia i popcorn będzie sprzedawał? Onienienie, kolego, ludzie mają prawo mieć wolne. Zamiast siedzieć i się bezmyślnie gapić w ekran, zawsze możesz siedzieć w domu i się gapić w telewizor. > a > dziewczyne do lasu. Takie rzeczy to latem, a teraz to się można grypy nabawić. Lepiej we własnym łóżku zostać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: Przypominam Polactwu że już 11 listopada IP: *.mtvk.pl 02.11.07, 01:53 Dobrze prawisz:) Ja tam w dzień swiąteczny mogę w domu siedzieć. Zawsze zostaje książka, dvd i las:)) Odpowiedz Link Zgłoś
schwarze_sonne ???dziwny kraj.... 02.11.07, 01:14 w ogole dzisiaj nie wychodzilem z domu poza spacerami z psem , warszawa taka cicha poza okolicami cmentarzy na które nie chodze , co za problem drodzy rodacy był zrobic zakupy przedwczoraj???mam jeszcze w ch..browców i poł flaszki (z 2 kupionych p. wczoraj ) whishy. lol i ani mnie to ziebi ani grzeje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabud Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: 80.238.93.* 02.11.07, 01:34 wszyscy skupili się na tych ziemniakach... ale wg mnie ten artykuł pokazuje inną rzecz - że "świętowanie" kończy się na upijaniu z rodziną. Wygląda to jakby po to były świeta - żeby wszyscy mogli się w spokoju nawalić, bo jutro wezmą wolne i mogą być 4 dni na bani. Rolą tego zakazu było ożywienie małego handlu, co jak można zauważyć też okazało sie bujdą. Czyli główny cel poległ... A jak ktoś nie chce pracować na kasie - to trzeba się było uczyć kiedy był na to czas, a w tej chwili mieliby wolne jak pewien pan manager sklepu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambroży Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: 62.29.134.* 02.11.07, 02:54 A tu się mylisz. Ja w piątek nie muszę brać wolne. Gdyż w styczniu wiedziałem, czwartek święto, piątek i sobota wolna. Wiesz co kmitku to trzeba było się uczyć, teraz nie musiałbyś zapieprzać po 12 godzin. Albo nie trzeba być dusigroszem. Wiesz to nie jest ważne czy ja się uczyłem, czy nie. Ale pracuję 8 godzin na dobę i mogłem zakupy zrobić w środę. Jak już jesteśmy przy nauce. Lekarz też musi sie uczyć i to ile, jednak w święta służba zdrowia pracuje. Także nie pie..głodnych kawałków. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 01:37 Nie było gdzie kupić biletów na komunikację miejską. BILETOW! Nie benzyny, nie etanolu, nie diesla, nie piwa. BILETOW. Dlaczego i jakim prawem benzyna i piwo są towarami pierwszej potrzeby, a bilety nie? Ano dlatego, że lobby Orlenu rządzi, a pisiorki tańczyły, jak im zagrało. :( Nb. biletów ani jedzenia nie mogłam kupić dzień wcześniej ani dwa dni wcześniej, bo byłam chora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambroży Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: 62.29.134.* 02.11.07, 03:12 Tak jest liberałowie doszli do władzy, zniosą durny zakaz. Znisą też wszystkie święta, niedziela będzie dniem roboczym jak każdy inny. Jedynie prywaciarze pracujący samodzielnie lub spółki rodzinne będą mogły decydować czy mają pracować, czy nie. Wtedy dopiero zacznie się afera, ale przynajmiej bedzie sprawiedliwie. Nikt nie będzie zgrzędził a czemu to jedni mogą pracowć a inni nie. Tak dla wyjaśnienia taksówkarz w niedzielę i święta pobiera podwujną opłatę. Może też za zakupy w niedzielę i święta powinna być podwujna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc LA Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak IP: *.socal.res.rr.com 02.11.07, 03:30 wspolczuje wam wszystkim w Europie a Polska jest sczegolnie malpiarska , powtarza to co glupkowaci zachodnio europejczycy wymyslil przeciw sobie, jestescie wy europejczycy mistrzami w utrudnianiu sobie zycia, komu przeszkadza handlowanie w swieta. Akurat swieta w USA to najwiekszy handel,oczywiscie mozna to krytykowac ale dla mnie jest super , ide do sklepu w niedziele wieczorem , rano lub dzien wielkanocny albo w Dzien Nowego Roku tak jak w kazdy inny dzien, tu nie ma zadnego ministra , wojewody ktory by nam mowil co mamy robic a czego nie robic , tu wszystko jest dla LUDZI, przez LUDZI( to sa slowa konstytucji) dlatego ten kraj jest WIELKI. Tu jest wybor i nikt nikomu nie przeszkadza robic te wybory, jest miejsce dla kazdego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosik gość " LA" z usa napisał IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 02.11.07, 04:27 "Akurat swieta w USA to najwiekszy handel,oczywiscie mozna to krytykowac ale dla mnie jest super , ide do sklepu w niedziele wieczorem , rano lub dzien" Napewno handel jest duży i ja tego nie krytykuję, ale co do godzin to już trochę przesadziłeś. W Polsce niejednokrotnie mogłam kupować o dowolnej godzinie dnia i nocy a tu gdzie jestem obecnie sklep spożywczy w tygodniu otwarty jest od 9.00 rano do 8-9 wieczorem A w niedzielę ten wieczór to najwyżej 5-6 po południu. Wolałam tamten handel w Polsce niż tu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: Ziemniaków kupić się nie dało, ale piwo tak 02.11.07, 04:35 u mnie przed blokiem na jelonkach są dwa sklepy i oba były czynne a ruch był że głowa mała chyba wszystkie męty osiedlowe tam się zlazły s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Czy to takie dziwne, że chcą mieć wolne? IP: *.ap124.ftth.ucom.ne.jp 02.11.07, 04:46 Artykuł napisany jest w takim tonie, jakby to była sytuacja kryzysowa, jakiś absurd, że nie można kupić ziemniaków. Jakby nie można było podać gościom czegoś innego do jedzenia. Wszak rodzina chyba zrozumie, że nie będzie uczty, skoro przyjeżdżają niezapowiedziani, a sklepy zamknięte. Tylu właścicieli odgrażało się, że otworzą sklepy, a jednak tego nie zrobili. Zastanawialiście się dlaczego? Może jednak podoba im sie to, że mogą tak samo jak wy pójść spokojnie na cmentarz, a potem zjeść obiad z rodziną? Z przyjemnością zrzucili winę na PIS i bardzo dobrze, nie mają się czego wstydzić! Gdyby nie zakaz, to nie mogliby po prostu zamknąć sklepu, bo klienci by się obrazili, że ziemniaków nie mogą kupić, a tak to nie ich wina, to PIS, a oni mają jeden dzień odpoczynku, którego potrzebowali tak samo jak my wszyscy. Ta panika w poszukiwaniu ziemniaków pokazuje, jak bardzo rozpieszczonym i nieporadnym narodem staliśmy się przez kilkanaście ostatnich lat. Pamiętam, że kiedy byłam mała (nie tak dawno, teraz mam 23 lata), sklepy były zamknięte nie tylko w święta, ale i we wszystkie niedziele i... w co drugą sobotę! Istniało coś takiego jak sobota pracująca i niepracująca. I jakoś zawsze mieliśmy w weekend na obiad ziemniaki. Nie, moi drodzy, nie mieliśmy własnego pola ziemniaków ani magicznego kapelusza - robiliśmy zakupy w piątek i w sobotę pracującą! To naprawdę nie jest niemożliwe! Uwierzmy w to, że da się zrobić zakupy z jednodniowym wyprzedzeniem! Nie róbmy z siebie upośledzonych życiowo ofiar łatwego życia... Odpowiedz Link Zgłoś