Dodaj do ulubionych

Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii

IP: *.freedom2surf.net 03.03.08, 00:55
popieram strajkujacych calym sercem!
niech te zalosne gogusie w garniturach z wolczanki (obowiazkowo z metka
pozostawiona na rekawie), zarzad zalosnej firmy tesco wreszcie zrozumieja, ze
skonczyly sie czasy wyzysku i pomiatania pracownikami.
na polskim rynku pracy zaczyna brakowac osob zainteresowanych tak szmatlawa
placa, jaka oferuje tesco.
w artykule najbardziej rozsmieszyla mnie tresc listow rozsylanych do
pracownikow. kierownictwo tesco...czy w waszych malych mozgach zrodzila juz
sie ta mysl, ze bez tych ciezko pracujacych ludzi, jestescie nikim!?

Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.opera-mini.net 03.03.08, 01:01
      Trzysta sklepów w Polsce? Jak widać chętnych do pracy za 800 zł nie brakuje
      • krzych.korab Gdzie Solidarność i pozostałe związki ? 03.03.08, 07:25
        • Gość: tyszanin Tyskie TESCO. IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 11:13
          Bardzo dobrze, że nie dostaną 500 zł. To są chamskie baby. Chamskie dla klientów
          i jak widać, chamskie w stosunku do pracodawców.
          • Gość: Erlich1 A kim Ty jesteś? Nowobogacki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 14:51
            Chciałbyś aby ktoś poniewierał Twoją Matką, żoną? Żyłeś kiedyś za
            800 zł. miesięcznie (razem z rodziną)? Tesco płaci Ci za takie
            wypowiedzi? Obyś musiał żyć za 300 zł. miesięcznie!
            Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy! Łobuzie!
            • Gość: tyszanin Re: A kim Ty jesteś? Nowobogacki? IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 16:06
              Gnoju, socjalizm się skończył. Mam prawo być traktowany z szacunkiem.
              • Gość: zet w czym problem? IP: *.echostar.pl 03.03.08, 20:19
                baba powiedziala ze znajda prace od reki gdzie indziej to co strajkuja? jak mi
                sie praca/placa nie podoba to najpierw dyskutuje z szefem a jak to nie przynosi
                efektu to sie zwalniam.
              • Gość: gazaj To dlaczego się nie zwalniają? IP: *.gl.digi.pl 03.03.08, 21:07
                Skoro jest im tak źle, a od ręki mogą znaleźć inną pracę, to
                dlaczego się dotychczas nie zwolnili?

Tesco słusznie ich ukarało i powinni zwolnić tych ludzi, zamiast się
                z nimi cackać.
                • pinki3006 Re: To dlaczego się nie zwalniają? 05.03.08, 20:41
                  Ja tez pracuje w tej firmie jesli mnie zwolnia płakać nie będe ale
                  są osoby które musza się trzymać tej pracy bo nie maja innych
                  dochdów.Całe te szefostwo powino sie wstydzic ze tak traktuja nas
                  roboli to my robimy na ich premie ,zabawy itp.Czasem sie zastanów co
                  piszesz bo nie masz racji
              • Gość: andrias Re: A kim Ty jesteś? Nowobogacki? IP: *.elsat.net.pl 03.03.08, 21:19
                Smieci należy traktować jak śmieci najpierw trzeba mieć szcunek a
                dopiero od innych wymagać szcunku.
                • Gość: tyszanin Re: A kim Ty jesteś? Nowobogacki? IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 23:48
                  Nie wiem o czym bredzisz śmieciu.
              • Gość: sk Re: A kim Ty jesteś? Nowobogacki? IP: *.chello.pl 14.03.08, 13:10
                Nie rozumiem jak moralnego śmiecia można traktować z szacunkiem
          • Gość: dreamweb Re: Tyskie TESCO. IP: *.telpol.net.pl 03.03.08, 15:12
            chamscy to są klienci supermarketów.większości z tych ludzi to się w ogóle
            słuchać nie da, jakie głupoty wymyślają albo obrażają obsługę na sklepie.a
            obsługa na sklepie to nie służące ,obsługa jest po to żeby ci biedni ludzie
            którzy przychodzą coś kupić nie umarli z głodu, bo jakby nie my,szeregowi
            pracownicy, to na półkach nic by nie było.
            proponuję przyjść do pracy do supermarketu i się przekonać jak jest.
            • Gość: tyszanin Re: Tyskie TESCO. IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 16:18
              Część tych grubych bab na kasach nie potrafi zrozumieć, że socjalizm się już
              skończył i nie mają prawa odgrywać boga w sklepie. Siedzą w sklepie takie tłuste
              babsztyle, które ani ,,dzień dobry" nie powiedzą, ani ,,dziękuję"; nawet siatkę
              podają tak jakby robiły klientowi łaskę. W tyskim TESCO jest to mniej więcej
              połowa kasjerek.
            • Gość: eric jakość obsługi IP: *.citynet.pl 03.03.08, 16:31
              Jestem psychologiem, szkolę ludzi z tego jak dobrze obsługiwać
              klientów.Często pracownicy różnych firm rzeczywiście są chamscy.
              Tyle, że podstawowym chamstwem jest płacić pracownikowi 800 zł.
              Jeżeli właściciel Tesco oczekuje, że w takich warunkach ludzie będą
              kulturalnie obsługiwać klientów to chyba pomylił Polskę z Chinami. I
              tak pracownicy Tesco dają znacznie więcej niż powinni.

Proponuję dać kasjerkom 100% podwyżki i wysłać na moje szkolenie (no
              dobrze, nie musi być moje), a okaże się, że nie ma ani chamskich
              kasjerów ani klientów.

A póki co to popieram bojkot Tesco i trzymam kciuki za pracowników.
              Według mnie takie płace są kpiną nie tylko z pracowników, ale także
              (a może przede wszystkim) z klientów.
              • Gość: opt Re: jakość obsługi IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 16:36
                A mnie się wydawało ,że podstawowych zwrotów grzecznosciowych to
                każdy się uczył w przedszkolu,a teraz na kursach.Kursy kosztują,to i
                nie stać Tesco na podwyżki.
                • Gość: eric Re: jakość obsługi IP: *.citynet.pl 04.03.08, 07:33
                  "Podstawowe zwroty grzecznościowe" wystarczają u cioci na
                  imieninach, a nie wtedy, gdy ma się do czynienia ze wszystkimi
                  możliwymi typami ludzi, ze stresem i odpowiedzialnością. Wbrew
                  pozorom taka prosta praca kasjera wymaga wielu komptencji. Jak sie
                  ich nie ma to po prostu buduje się zły obraz firmy. Efekt - ludzie
                  wybierajką konkurencję i firma mniej zarabia.

To raz, dwa, ze Tesco nie szkoli, albo robi parodię szkoleń z
                  użyciem swoich niedouczonych trenerów. A trzy,szkolenia dają
                  znacznie większy zwrot z inwestycji niż np. budowa nowego marketu.
                  Wystrczyłoby żeby właściciel mniej kasy przeznaczył na chybione
                  inwestycie w tysiąć pięćset dziwiędziesiąty market a zainwestował w
                  ludzi. Naprawdę potrzebują tego 300- setnego marketu?

Spotkałem ludzie, którzy tworzyli politykę HR (human resources) w
                  Tesco. NIe mają zielonego pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Nadają się
                  do zarządzania ziemniakami.Pewnym wyjaśnieniem jest to, że Tesco
                  jest brytyjskie. Anglicy mają najgorszy HR na świecie.
                  • Gość: opt Re: jakość obsługi IP: *.tsi.tychy.pl 04.03.08, 16:13
                    Cztredzieści lat przepracowałem w brańży edukacyjnej.Nie jestem
                    przeciwnikiem uczciwych,przydatnych i efektywnych szkoleń,które
                    jednak nie mogą zastąpić rzetelnego wykształcenia.W ostatnim czasie
                    namnożyło się różnych ośrodków szkoleniowych,inkubatorów ....Wiele z
                    nich wydaje piękne zaświadczenia,ba czasem z podpisem kogoś ze
                    środowisk naukowych- to takie chwyty marketingowe.Kiedy ktoś mi
                    przedkłada plik różnych zaświadczeń zwykle pytam,a co pan -pani
                    potrafi-póżniej już jest mniej ciekawie.W wielu topi się pieniążki
                    unijne,rządowe,samorządowe i wszystko dobrze,gdy poszerza to
                    uprawnienia i wiedzę ,doskonali umiejętności,ale bardzo często
                    inicjatywę ludzi zastępuje sie tresurą.Gdy ktoś do mnie przychodzi i
                    w czasie konwersacji używał wyuczonych na kursach zwrotów np.typu:"
                    nie,nie zgadzam się z panem mam odmienne zdanie" to bezbłędnie
                    określałem ,gdzie był szkolony.Ja wierzę w umyśł człowieka ,w jego
                    inicjatywę,kulturę wyniesioną w wyniku wychowania,natomiast takie
                    metody siadania w kółku,mówienia sobie po imieniu (oczywiście kartki
                    z imieniem przyczepione do delikwenta),bezsensowne w danym temacie
                    burze mózgów najczęściej mnie śmieszą( temat o zarządzaniu
                    przezsieci poprzedzony pytaniem czym się kojarzy słuchacom sieć- to
                    na rybakach i rybach skończono).Nazywanie czegoś warsztatami tylko
                    dlatego,że tak to nazwano gdzieś w Europie,to kolejna śmieszność,bo
                    nasz język jest o wiele bogatszy i określone treści przypisuje
                    doświadczeniu,ćwiczeniu ,pokazowi,warsztatom...Kiedy widzę te
                    ogłoszenia,reklamy i efekty,to mam zwykle jedno skojarzenie-forma
                    przerosła treści.
    • Gość: biniou nie kupuje w resco, bojkotujmy wyzyskiwacza tesco IP: *.net81-64-173.noos.fr 03.03.08, 01:02
      nie kupujmy w tesco! ogolnopolski bojkot! solidarnosc ze
      zwolnionymi!
      • Gość: fish Re: Kiepska taktyka zarządu IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 01:11
        Takim sposobem nie ustabilizują sytuacji. Pracowałem w firmie, gdzie
        kierownictwo zachowało się podobnie i doprowadziło to do eskalacji konfliktu. W
        efekcie ustąpili. Ale oprócz ustępstw stracili bezpowrotnie twarz wśród załogi.
      • Gość: tyszanin Re: nie kupuje w resco, bojkotujmy wyzyskiwacza t IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 11:14
        Umiesz czytać? Nikt nie został zwolniony.
    • Gość: dreamweb Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.telpol.net.pl 03.03.08, 05:54
      W carrefourach expressach też powinni zastrajkować.
      tam dopiero jest głupota.
      • Gość: quosoo Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.acn.waw.pl 03.03.08, 06:40
        > W carrefourach expressach też powinni zastrajkować.
        > tam dopiero jest głupota.

Tak jest powinni strajkowac, zeby nie bylo glupoty. Popieram.
        • kibic1-only Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii 03.03.08, 07:08
          ...ja wiedziałem, że tak będzie! Ja wiedziałem. A mówiłem żeby 21
          Postulatów "S" wpisać do Konstytucji. Ja wiedziałem....
    • Gość: Tien Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.toya.net.pl 03.03.08, 07:31
      Popieram wszystkich strajkujących kiedyś tam pracowałem i jako kierownik
      zarabiałem 1700 zl brutto (smiech na sali). Jak ktoś ma okazję niech stamtad
      ucieka w 95% firm zapewne jest lepiej
      • aron2004 Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii 03.03.08, 07:36
        jak się komuś nie podoba praca w Tesco niech się zwolni - nie ma
        przymusu pracy w Tesco.
        • unhappy Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii 03.03.08, 11:05
          aron2004 napisał:

> jak się komuś nie podoba praca w Tesco niech się zwolni - nie ma
          > przymusu pracy w Tesco.

Ale jest ekonomiczny przymus pracy. To tak jakbyś Murzynowi na plantacji bawełny
          powiedział:

-Stary - nie ma przymusu pracy, nie musisz pracować.
          I potem byś go zastrzelił bo nie chciało mu się rano do pracy ruszyć. Wszak mu
          powiedziałeś: "obowiązku nie ma".

Jest wiele przyczyn dla których proste: "nie podoba się to się zwolnij" nie jest
          takie proste. Strajk nie jest lekarstwem na wszystko ale też postawa typu: "jak
          się praca nie podoba to se zmień na inną" nie jest rozwiązaniem wszystkich
          problemów.
          • Gość: labestia Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.chello.pl 04.03.08, 00:08
            bzdury gadasz...strajk w gospodarce wolnorynkowej to jakas paranoja.
            Ci ludzie z tesco sa tak malo mobilni, ze sa warci maksymalnie
            800zl. Kto uwaza inaczej nie mial nigdy z nimi do czynienia. Pojedz
            sobie do biedronki, lidla z Tych- wszedzie wisza ogloszenia o prace
            i place sa 1,5 raza wyzsze od tesco. Ale po co cokolwiek zmieniac,
            jeszcze trzeba bedzie dojezdzac z 5 przystankow, nowy szef bedzie be
            (albo bedzie po prostu inny), szkoda ryzyka, lepiej zastrajkujmy,
            gornikom sie udalo, czemu ma nam sie nie udac.
      • Gość: opt Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 14:59
        Po zawodówie aż 1700 złotych
    • Gość: gosc Strajki powinny byc zdelegalizowane !!!!! IP: *.ac.pwr.wroc.pl 03.03.08, 08:12
      Co to znaczy: strajk z powodu niskich zarobkow???? Nie podoba sie to
      ide do przelozonych i mowie: podwyzka, albo sie zwalniam. Nie ma
      podwyzki - do widzenia. I to jeszcze w czasie, gdy wiekszosc
      marketow ma problemy kadrowe. Wystarczy cytat "Nie bali się, że
      przez strajk stracą pracę. - Znajdziemy inną od ręki.". No to co
      szkodzi postrajkowac, nie? Modne sie ostatnio zrobilo? Powinni
      pokryc straty jakie poniosl pracodawca z wlasnych kieszeni. A
      zwiazkom zawodowym poninno sie ograniczyc prawa o jakies 95%.
      • norabs Re: Strajki powinny byc zdelegalizowane !!!!! 03.03.08, 10:19
        No jasne masz racje niech pracują za miskę ryżu, ty zapewne też
        jesteś jakimś pracodawca i dajesz zapewne komuś łopatę i 800 zł i
        myślisz że jesteś drugi po bogu, bo masz jakąś firmę budowlaną i
        myślisz że jesteś biznesmen. Proste jak słońce pensja powinna być
        określona na jakimś rozsądnym poziomie nie 800 zł a jeśli
        pracodawca nie potrafi jej określić i zapłacić to niech pakuje swoje
        torby albo zasuwa sam, do tyczy to wszystkich i tego biznesmena z
        łopatą co szuka jelenia do niej, i właścicieli sieci.
      • Gość: Radek Re: Strajki powinny byc zdelegalizowane !!!!! IP: *.wfd101.dsl.pol.co.uk 03.03.08, 10:49
        Chyba pracujesz w zarządzie TESCO, albo u innych wyzyskiwaczy.Nie wiem czy byś
        wyżył za 800zł.
      • marcinmarcin12 Re: Strajki powinny byc zdelegalizowane !!!!! 03.03.08, 13:57
        Miales racje, ale dwa lata temu. Zyj dniem dzisiejszym, gdy
        odpuscisz, to kicha. Patrioci z Wiejskiej i BCC sciagna kolorowych
        niewolnikow
      • olek_01 Re: Strajki powinny byc zdelegalizowane !!!!! 19.03.08, 09:43
        gość,a ty jesteś najwyrażniej kretyn! nie chodzi o to ,że pracować się nie chce,czy o to by iść gdzie indziej - chodzi o to żeby pracodawcy,kierownicy i prezesi wreszcie szanowali pracowników i zaczęli placić za pracę a nie udawać ,że placą - wymagają złotych gór a placą jak w bangladeszu:/
    • Gość: SDB Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 03.03.08, 08:32
      polska edycja ogólnopolskiej kampanii?? chyba ktoś tutaj
      przesadził....
    • polld74 Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii 03.03.08, 09:04
      Trzymajcie się towarzysze! Pamiętajcie dziś niczym, jutro wszystkim
      my. Niedługo nadejdą czasy gdy banda managerów, presidentów i innych
      darmozjadów trafią w takie miejsca, gdzie nauczą ich uczciwej roboty.
      Popieram wasz strajk, tak trzymać nie odpuszczać!
      • Gość: franek Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:50
        Pogonimy tych managerów, najlepiej jak zastąpią ich niepiśmienni.
        Oni są solą rewolucji i przyszłością świata!!!
    • Gość: seler naciowy Bojkot tesco IP: 87.204.12.* 03.03.08, 09:40
      Juz wiem gdzie na pewno nie będe robił zakupów. Z zasady nie kupuje
      w marketach ale czasami wpadam po jakieś drobiazgi. Teraz jednak w
      tesco nie wydam ani złotówki. Ot, taki mam kaprys. Ktoś jescze tak
      mysli ?
      • Gość: franek Re: Bojkot tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:51
        Myśle że ktoś cię poprze. Frajerów nie brak.
        • swan_ganz Re: Bojkot tesco 03.03.08, 10:58
          > Myśle że ktoś cię poprze. Frajerów nie brak.

dlaczego uważasz, że ci z nas którzy nie zrobią zakupów w Tesco to
          frajerzy?
          Hipermarketów przeciez jak psów więc jest wybór a taki bojkot da na
          pewno jeden efekt; minaowicie ci nieszczęśni "managerzy" (cudzysłów
          nieprzypadkowy) dostaną kopa w dupę od swojego zarządu w Anglii jak
          im obroty spadną bo my przestaniemy tam kupować...
          I przeciez tylko o to idzie by tych leszczy woutować, tak?
    • Gość: franek Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:41
      Mnie najbardziej rozśmieszyło że kasjerka z 7 letnim stażem ma
      zarabiac wiecej niż kasjerka z 2 letnim stażem. A niby dlaczego? W
      czy ona lepsza? Czysty socjalizm!!!
      Czy ktokolwiek z was zapłaciłby za zniesienie węgla do piwnicy
      więcej facetowi z 7 letnim stażem?
      • Gość: rdg46 Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 09:53
        abstrachując od wszechpanującego w Polsce wyzysku masz rację, staż
        nie ma tu nic do rzeczy.
      • Gość: idiot Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:20
        a mnie twoje glupie gadanie smieszy,jak po 7 latach nie dostac podwyzki ,nie byc
        docenianym,to dzieki mnie wypracowuja zyski
      • Gość: klient Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.08, 12:08
        ty franek nie pij zaraz z rana bo ci zyla peknie alfonsie zasrany .
    • Gość: rt Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.aster.pl 03.03.08, 10:25
      strajki wybuchają raczej tam gdzie nie jest najgorzej, gdzie jest
      nadzieja

przypuszczam że Tesco jeszcze najlepiej z tych hipermaketowni
      traktuje pracownikow:) a jak jest u Francuzów, ktoś wie?
      • Gość: dreamweb Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.telpol.net.pl 03.03.08, 15:42
        carrefour to dopiero porażka.a zwłaszca carrefour express.

brak ludzi do pracy.równie marne wypłaty.
        bajzel, głupota managerów, debilne aktualizacje asortymentowe co Tydzień!!remanenty co miesiąc,bałagan logistyczny.

To co francuzi zrobili ze sklepów Albert woła o pomste.
        Carrefour to zacofana firma o 10lat, funkcjonuje tam wiele nieprzemyślanych systemów, głównie logistyczny powodujący dublowanie zamówień i przez co straty rosną.
        W tej firmie nie da się normalnie pracować
    • the_kat Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii 03.03.08, 10:28
      żydzi nie pozwolą sobie na dmuchanie w kasze, szczególnie polakom.
      a jak dostana obywatelstwa polskie to będzie tak ze wszystkim.
      • Gość: byle tak dalej Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 10:54
        Te wszystkie firmy od marketów w kraju to, Waszym zdaniem - firmy
        charytatywne ??? Oczekujecie ze będą handlować na zasadzie MHD czy
        Społem ?

Żałujcie i napuszczajcie dalej pracowników z supermarketów, jacyż
        Oni biedni, jak mało zarabiają... byle tak dalej, opamiętacie się
        jak odbije się to na cenach towarów ktore chętnie tam kupujecie.

Nikt jeszcze nie wymyslił skuteczniejszego sposobu na pracodawców -
        źle Wam tam, to się zwolnijcie, przesadzicie to firma zwinie interes
        i przeniesie się np. do Rumunii - w końcu to ich własność, ich
        marka , ich towar i sklepy.

Zdradzę Wam wielką tajemnicę - cały ten biznes ktory zainstalowal u
        nas swe sieci handlowe, robi to wszystko aby wyciagnąć tylko jak
        największy zysk - tak jest i było na całym świecie... w każdej
        branży. Bzdurą jest tzw kapitalizm z ludzkom twarzą, wszystkie te
        akcje społeczne, sponsorowanie szkół, biednych dzieci, żywność dla
        biednych - maja tylko wykreować markę formy... i w efekcie
        powiększyć sprzedaż i ich zysk !

Związki Zawodowe u nas, muszą się jeszcze duzo nauczyć, sa niezbędne
        ale bez pilowania gałęzi na ktorej siedzą.
        A Państwo Redaktorzy powinni się w końcu zdecydować bo coś ostatnio
        pisanie na te tematy zaczyna przypominać czasy w których "biuro
        polityczne" dekretowalo tematykę kontekstu artykułów dla wszystkich
        gazet w jednym czasie - ktory strajk popierać a ktory ganić i
        podkopywać.
        • swan_ganz chyba ci trochę palma odbiła co? 03.03.08, 11:45
          uważasz, że Tesco się na nas może obrazić i w konsekwencji zabierze
          swoje zabawki i nas zostawi?
          O mój boże!!! To nam przyjdzie biedakom umrzeć z głodu!!!

Panowie zarządzający z Tesco; to ja was już bardzo przepraszam za
          swoje gorzkie słowa kierowane pod waszym adresem... Błagam - nie
          zostawiajcie nas.... Nie dajcie nam umrzeć!!!
        • Gość: klient Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.08, 12:14
          pokaz mi przyglupie w ktorymkolwiek markiecie Tesco,angielskie
          towary ,bujasz w oblokach,ja bym wywalil z kraju te wszystkie
          zachodnie supermarkiety na zbity RYJ ,pokaz mi w zachodnich krajach
          jakikolwiek POLSKI supermarkiet wiec nie bredz i wytrzezwiej.
          • Gość: franek do klienta Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 13:54
            klient - skończ jaką szkołę ponadpodstawową.
            Słownictwo u ciebie nieskomplikowane, mysli formułujesz grubiańsko,
            nerwy zakłócają ci myslenie, a może i wzrok.
            Nudzisz się, kac cie meczy - bo ciągle o wódce piszesz.
            Daj sobie spokój. Pospij trochę, wyjdź na powietrze - nie pisz tyle,
            bo cie to męczy!
      • unhappy Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii 03.03.08, 11:07
        the_kat napisał:

> żydzi nie pozwolą sobie na dmuchanie w kasze, szczególnie polakom.
        > a jak dostana obywatelstwa polskie to będzie tak ze wszystkim.

Nie wydaje ci się, że Żydzi to twoja obsesja?
    • Gość: Marek Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.08, 10:36
      Prawda jak zwykle leży pośrodku - firma poniosła straty - ale też ile jeszcze w
      tym kraju gdzie wszystkie ceny zaczynają przypominać te ze "starej" UE ludzie
      będą się zgadzać na płace które za godzinę uczciwej roboty nie pozwolą kupić
      paczki papierosów. I niech nikt nie mówi o poziomie wykształcenia itp. bo płaca
      800zł na rękę za miesiąc zapieprzania to czysty wyzysk - jakie warunki panują w
      "sieciach" każdy kto choć trochę się interesuje tym tematem wie - ja nie mam nic
      przeciwko inwestorom zagranicznym ( jak by nie było tworzą miejsca pracy ) ale
      za to mam wiele przeciwko temu aby kolosalne zyski były (także) wynikiem
      "głodowych" pensji personelu ( zawsze tego na najniższym szczeblu - bo "białe
      kołnierzyki" jak zwykle zarabiają x razy tyle )- na szczęście sytuacja jest taka
      że personel w końcu może się upomnieć o poprawę swego losu - jestem za strajkami
      w "sieciowych" sklepach - po to mamy prawo aby ( ale zgodnie z nim) je wykorzystywać
      Nigdy nie pracowałem w takich sklepach i nie mam zamiaru (choć sam teraz szukam
      pracy ) - szkoda mi tych których sytuacja materialna zmusza do tej formy
      "pańszczyzny" - życzę aby mądrze to rozegrali z pożytkiem dla siebie i swego
      poziomu życia
    • swan_ganz co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco 03.03.08, 10:45
      w Polsce...
      Nie dość, że wykorzystują pracowników to jeszcze mają czelność
      powiedzieć im, że ich niezadowolenie narusza dobry wizerunek firmy w
      oczach klientów...

Namawiam więc tych klientów; pokażcie co myślicie o takich
      zarządzających i przestańcie przynajmniej przez miesiąc robić tam
      zakupy. A jak trzeba będzie to i dłużej bo przeciez nie może być
      tak, że Tesco w Anglii płaci swoim pracownikom 300 funtów tygodniowo
      a w Polsce 160 miesięcznie..

Olewajcie więc Tesco ku pożytkowi pracowników tej firmy
      • damianbsc Re: co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco 03.03.08, 11:09
        Ty w Polsce placisz za maslo 4zl
        Ja w Irlandii place za maslo 1.20euro
        Tesco placi pracownikowi w PL 800zl na miesiac
        Tesco placi pracownikowi w IE 400e na tydzien
        WIec zeny sa takie same wiec i obroty podobne a jednak w PL zaplacic sie nie da
        wiecej - jak to jest??
        • swan_ganz Re: co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco 03.03.08, 11:25
          > WIec zeny sa takie same wiec i obroty podobne a jednak w PL
          > zaplacic sie nie da wiecej - jak to jest??

są oczywiście różnice w kosztach utrzymania w Irlandii i Polsce; jak
          by nie patzreć Tobie wyjdzie drożej ale nie aż o tyle by dało się
          tym usprawiedliwić różnicę w zarobkach...
          Przyczyna jest prosta; polscy "managerowie" chcą za wszelką cenę
          zaistnieć w świadomości swoich angielskich szefów jako sprawi,
          genialni wręcz pracownicy i dlatego starają się za wszelką cenę
          wygenerować dla firmy jak największy zysk. A ponieważ nie da się juz
          tego zsyku osiągnąć gnojąc dostawców tak jak robiono to jeszcze
          kilka lat temu to "wypracowują" go wykorzystując swoich pracowników.
          Angielksiego właściciela goowno obchodzi ile zarabiają pracownicy
          jego firmy w Polsce; ma być zysk z tej działalności i tyle.
          Zainteresuje się sytuacją dopiero wtedy gdy te zyski przestaną
          płynąć. I dlatego namawiam wszystkich do bojkotu Tesco choć oni tak
          naprawdę nie sa ani lepsi ani gorsi niż inne sieci handlowe. Od
          czegoś jednak trezba zacząć i skoro ci zarządzający tą firmą debile
          w Polsce tak ładnie się podłożyli to grzechem byłoby nie skorzystać
          :-)
        • Gość: opt Re: co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 15:15
          No to porównaj jeszcze czynsze w Polsce i Irlandii,i u prywatnego
          dentysty za usługę nie 150 złotych tylko 150 $.
        • Gość: labestia Re: co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco IP: *.chello.pl 04.03.08, 00:18
          jest cos takiego jak sredni koszyk (ile dany klient wydaje w sklepie
          pieniedzy) w danym sklepie. I jak w Tesco wynosci pewnie cos ok.80
          zl to na wyspach tez 80 ale funtow. Sredni koszyk ma wielki wplyw na
          ogolna wydajnosc pracownikow, wydajnosc na ogolne koszty, czyli
          posredni wplyw na koszty personalne. Mysle, ze w Tesco w Polsce jest
          jeszcze troche miejsca na podwyzki dla personelu, ale poki udaje im
          sie kogos wylapac to probuja i nie dziwie sie akurat firmie, tylko
          pracownikom Tesco. Zamiast zmienic prace na lepiej platna, ktorej
          ponoc wszedzie tyle, mowia "fajny sklep, fajne kolezanki". W zyciu
          nie dalbym im podwyzki...
      • Gość: tyszanin Re: co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 11:16
        Bezczelne typy to pracują na kasach. Wiem, bo często robię tam zakupy.
        • swan_ganz Re: co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco 03.03.08, 11:32
          > Bezczelne typy to pracują na kasach. Wiem, bo często robię tam
          > zakupy.

no to masz jeszcze jeden powód by przynajmniej przez jakiś czas
          bojkotować Tesco...
          Zgadzam się z Tobą co do oceny profesjonalizmu tych pracowników i
          jako klient też wolałbym by byli oni jednak bardziej uprzejmi..
          Z tym, że czego możemy spodziewać się po ludziach, którzy są w
          stanie podjąć pracę za 800 złotych miesięcznie?
          Czyli wyżeszego poziomu obsługi możemy oczekiwać tylko i wyłącznie
          wtedy gdy ludziom tam zatrudnionym będzie zależało na tej pracy
          którą wykonują. A zależeć im będzie dopiero wtedy gdy dzięki pracy
          będą w stanie realizować swoje plany zyciowe i osiągać cele...
          Bojkot więc pomoże nam wsyzstkim; pracownikom w podniesieniu swojej
          stopy zyciowej a nam standardu obsługi..
        • Gość: klient Re: co za beszczelne typy zarządzają tym Tesco IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.08, 12:31
          e ty tyszanin bierz kanapki i wio do roboty a nie pieprz
          banialukow debilu.
          • Gość: tyszanin IP: *.dip0.t-ipconnect.de IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 13:04
            Myślisz, że wszyscy pracują od 8 do 16 tak jak ty na zmywaku w Niemczech?
    • Gość: moko Zróbmy coś wreszcie z tymi nagrodami sponsorowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 11:46
      Zróbmy coś wreszcie z tymi nagrodami sponsorowanym!
      Pracodawca roku, firma dla kobiet roku, laurka klienta i tysiące innych
      bezczelnych tytułów.
    • baltimora W ekonomii musi byc równowaga 03.03.08, 11:52
      Pracownicy powinni na tyle dobrze pracować, by ich nie wyrzucono, a pracodawcy
      tak powinni zarządzać, by nie dostać w ryj od pracowników. Komunizm nie zrodził
      sie z niczego. Był odpowiedzią na wynaturzenia kapitalizmu. Każdy pracodawca
      powinien o tym pamiętać. W szczególności dotyczy to wielkich sieci handlowych.
      Sam fakt ich istnienia jest wynaturzeniem, wspieranym prawdopodobnie przez
      lokalny sponsoring władz, w zamian za pozwolenie na budowę blaszaka. W małych
      sklepikach nie ma tego problemu co w dużych sieciach.
      • Gość: cudak Re: W ekonomii musi byc równowaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.08, 12:40
        No to coś mi się widzi że to Państwo powinno ustalić place minimalną
        na poziomie Irlandi... i obowiązujaca tylko w Tesco. A poniważ tego
        nie ustalilo, to Państwo jest winne ! Strajkujmy więc do skutku -
        więcej nowych drukarni / banknotow /
        Proletariusze wszystkich krajow PUKNIJTA SIĘ W łeb !
        • baltimora Re: W ekonomii musi byc równowaga 03.03.08, 14:19
          Nie gadaj głupot cudaku. Chodzi o to, że nie należy dawać pożywki szkodliwym
          zapędom komunistycznym i socjalistycznym. Trzeba się dogadać i nie prowokować
          postaw skrajnych. Myślę, że Tesco stać na podwyżki, a jak nie stać, to trzeba
          wyrzucić kogoś z administracji. Proste. Tam zawsze jest przerost.
    • Gość: autochton Tesco.PL = ceny zachodnie x 2 za 50% pensji IP: *.katowice.pl 03.03.08, 12:38
      dam przykład: butelka wina Chenet w Niemczech kosztuje od 2,49 do 2,99 Euro, ta
      sama butelka w Tesco kosztuje 19,99 pln.
      Wino chilijskie Niemcy 2,99 Euro - w Polsce w Tesco 23,99 pln.
      Tę listę można by kontynuować (czekolady, kiepskie proszki, przepłacone CD)
      dowoli. To, że szczypiorek i cebula są tanie to tylko dlatego, że dostawcy w
      Poslce jeszcze mniej dostają.
      O płacach inni już pisali wystarczająco.
      Moim zdaniem winni są polscy managerowie, biegają jak pieski i dbają o interes
      zachodniej firmy bez krzty przyzwoitości. I tak jest w wiekszości zachodnich
      firm w Polsce - standardy na papierze (i ewentualnie w kraju macierzystym) a
      brutalny wyzysk i oszustwa w Polsce.
    • Gość: bim bom Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: 193.120.72.* 03.03.08, 12:41
      No do cholery!
      Pracownicy, dajcie popalic tym cholernym kapitalistom!
      Nie dajcie soba pomiatac!
      • Gość: kiki Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.ols.vectranet.pl 03.03.08, 14:34
        mieszkam obok tesco, jestem czestym gosciem. to zenada, w jakich warunkach ci
        ludzie tam pracują! Oprócz podwyzek powinni dostac również działające kasy,
        wózki elektryczne, automatyczne podnosniki itp. przeciez oni wszystko musza
        nosic na wlasnych ramionach- sklepy tesco za granica jakims dziwnym zrzadzeniem
        losu wygladaja lepiej!

Trzymajcie sie, duzo osob jest z wami!!!
    • Gość: bambaryla Nie bali się, że przez strajk stracą pracę. IP: *.20.energis.pl 03.03.08, 14:50

"Nie bali się, że przez strajk stracą pracę.
      - Znajdziemy inną od ręki. A w Tesco nie ma przyjęć. Chociaż są oferty i nie ma
      żadnych wymagań. Nikt nie chce tu pracować. Jeśli ktoś się zgłasza, to emeryci,
      jest duża rotacja - opowiadali "Gazecie" sprzedawcy i kasjerzy."

Nie kumam zatem tych ludzi? Skoro praca im sie nie podoba w TESCO a prace niby
      moga znalezc od reki to co oni tam jeszcze robia? Masochisci czy co ?
    • Gość: opt Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.tsi.tychy.pl 03.03.08, 15:30
      Przecież to oczywiste.Jak babci nie chciało się iść do pracy i
      nowalijki jej na straganie podwiędły,to straty poniosła sama,więc
      jak ktoś nie pracował,to jak może żądać zapłaty i nagrody,powinien
      raczej poprosić pracodawcę,by spłatę szkody rozłożył na raty lub
      umorzył.
    • Gość: ktoś Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.domainunused.net 03.03.08, 15:49
      No gorszego wizerunku nie mozna juz bylo pokazac, wiec to jest bezpodstawne :).A
      co do strajku-luuuuuuudzie czas szukac innej pracy!!!!!kokosow tam nie
      zarabiacie, lezec tez nie lezycie,wiec lepsza prace napewno znajdziecie.
    • Gość: roman Re: Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.c201.msk.pl 03.03.08, 19:35
      JEBA# tesco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: AUTOR Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:56
      Cieszę się, że pracownicy strajkują! Trzeba do tego nagłośnić
      ponownie prawo do odpoczynku!!! Szczególnie w niedzielę!
    • Gość: grzesio Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.echostar.pl 03.03.08, 20:54
      i oby więcej tych strajków wyzyskiwacze= tesco
      w anglii żyją pracownicy jak w maśle a u nas w kraju 3 świata to mga
      po 800 zł zarabiać
      ja uważam że częściej ludzie w hipermarketach strajkować
      a co nie można- zarząd jest pomylony jeżeli uważa że naruszono dobre
      inie sklepu- przecież TESCO niegdy nie miało dobrego zdania wśród
      polaków- i jeszcze jedno jest droższe od REALA
    • Gość: mucha Tesco karze za strajk i odbiera 500 zł premii IP: *.lazurowa.waw.pl 03.03.08, 22:57
      Oj nie wróże długiej kariery zarzadowi Tesco w Polsce, jak o kilku kolejnych strajkach i podejmowanych działaniach odwetowych, napisze kilka brytyjskich i innych światowych gazet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka