nana2222 30.07.08, 10:43 Co sądzicie o tym lokalu pod kątem wesela? Był ktoś może? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erwin ta szpetna buda z murkiem Gargamela ? IP: 213.227.87.* 30.07.08, 14:26 wstydziłbym się pokazać gościom taką kiczowatą knajpę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART Re: ta szpetna buda z murkiem Gargamela ? IP: 80.50.253.* 20.01.09, 10:17 JEdna z lepszych miejscówek w Katowicach - chyba jesteś jednym z tych którzy lubią dres i krzykliwe nowoczesne wnętrza a na szyldzie najlepiej żeby pisało wyższy wymiar !. U góry elegancka restauracja ze świetnym menu a na dole przytulna knajpka z najbardziej wyluzowanymi siedziskami !! ceny w normie, miła obsługa i co najważniejsze od kiedy zmienił się barman nareszcie leci normalna muzyka a nie daremna techniawa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.chello.pl 30.07.08, 15:27 szkoda gadac.....o wystroju......wesele tam robic to nie zabardzo... nie ma jednej wielkiej sali tylko jakies male klity podzielone piętrami! a ceny dań to masakra.....!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: 83.238.95.* 31.07.08, 09:14 Co Wy gadacie? Villa Rossa jest bardzo fajnym lokalem, zarówno na zewnątrz jak i w środku jest świetny wystrój. A ceny dań i piwa jak najbardziej normalne. Pomijam już, że porcje są spore. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula-5 Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach 12.11.08, 10:43 Resteuracja o której mowa to największa porażka jaka mozna sobie wyobrazić na śląsku...ludzie oprócz tego że jakaś knajpa wyląda w miare fajnie to najważniejsza przy organizacji czegoś dużego np wesela jest podejście ze strony knajpy ich pomocy itp w moim przypadku villa rosa wszystko utrudniała kelnarzy są nieodpowiedzialni, zupełnie nie mozna na nich polegać w dodatku sa chamscy i wydaje im sie że pozjadali wszystkie rozumy jak dla mnie-a zaznaczam że nie jestem bardzo wymagająca to jest to totalna klapa i odradzam wszystkim!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.eranet.pl 01.01.09, 19:42 WSTYD!!!W toaletach brak papieru,obsługa jakby z pod budki z piwem,a o połnocy był taki pokaz ogni i fajerwerków,ze az zastanawiam sie za co zapłaciłem tyle kasy!!!GENERALNIE LIPA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1adam12345 Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach 02.01.09, 21:30 SYLWESTER W TYM LOKALU TO TOTALNA PORAżKA. OBSłUGA PODAJE POSIłKI Z OPU żNIENIEM I W DODATKU ZIMNE. SALA DO ZABAWY W PIWNICY BEZ JAKIEGOKOLWIEK OśWIETLENIA DYSKOTEKOWEGO ( ciemno jak w DUPIE ).NA GóRNYCH SALACH KOMPLETNIE NIE SłYCHAć MUZYKI. O PółNOCY ZERO FAJERWERKóW - CHYBA ZA MAłO WZIELI ZA WSTęP (500 Zł OD PARY)!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhhhh odradzam IP: *.chello.pl 16.02.10, 17:03 pracowalem tam ludzie trzymajcie sie z dala od tego lokaliku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DobryDuszek Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.chello.pl 17.01.09, 12:10 Osobiście nie polecam!!! Byłam tam dwa razy, za pierwszym razem czekaliśmy na zamówienie prawie godzinę!!! Za drugim razem zamówiłam gorącą czekoladę a dostałam...Kakao! Ogólnie obsługa NIE MIŁA, zbieranie kufli ze stolika z częstotliwością raz na godzinę nie wspominając o popielniczkach. Naprawdę NIE POLECAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 16:12 Odradzam -to jest dokładnie naprzeciwko CMENTARZA - mnie takie miejsce dołuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.chello.pl 04.08.08, 09:11 wnetrze to wygląda jak z dramatu jakies koszmarne ponure dołujące kolory ...z maskami...brrr..na wesele w zupełnosći ten lokal sie nie nadaje a już nie wspomne jak by wyglądało z wystrojem weselnym...który by absolutnie nie pasował do reszty !!! koszmar!!!...ale na urodziny taki kicz to wsam raz .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokolik Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 22:18 Nie zgadzam się z negatywnymi opiniami. Urządziliśmy tam przed rokiem własne wesele, gdyż odpowiadał nam niebanalny klimat wnętrza. Bardzo chcieliśmy uniknąć kiczowatych dekoracji z baloników i cukrowych figurek i dlatego to miejsce spełniło nasze wymagania. Klimat baśniowy, nawiązania architektoniczne do Gaudiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 15:23 nie wiem jak ktos może pisac ze to miejscie nie nadaje sie ;/ byłem tydzien temu tam na weselu wspaniałem miejsce wystrój itd. polecam każdemu kto ma klase :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trendsetterka Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach 19.09.08, 15:50 Proszę Was...dla ludzi z klasą??? Nawiązanie do Gaudiego???? Toż to jakiś architektoniczny koszmarek... Może atrakcyjny dla nowobogackich pozbawionych gustu ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.chello.pl 22.09.08, 23:16 szmira tandeta wiocha dla wiesniakow w bialych skarpetkach a wszystkie pozytywne wpisy na temat tej fontanny kiczu naprzeciw cmentarza pochodza z jednego ip neoplus.adsl.tpnet.pl czyli od wlasciciela pozdrawiam , kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie a buraki lubiace wioche zawsze wpadna do twojego lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mloda Para Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.chello.pl 28.09.08, 09:29 jestesmy po imprezie w Villa Rosa naszym zdaniem rewelacja wszystko na wysokim poziomie obsluga naprawde na 5 teraz udajemy sie na podroz poslubną ale jeszcze odwiedzimy te forum POLECAMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Porażka IP: 217.153.85.* 12.11.08, 13:16 Jak dla mnie porażka. I nie chodzi mi o wystrój - rzecz gustu. Dania podawane zimne, kelnerka nie potrafi o nich nic powiedzieć - bo jescze nie podawała, jak przynosi to nie wie komu podać , jak ktoś chce ziemniaki bez cebuli to i owszem ale kopytka........ Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula-5 Re: Porażka 27.11.08, 11:27 popieram nic tylko wielka ogromna porażka, takiego skupiska ludzi beznadziejnych,wrednych i chamiastych jeszcze nie spotkałam!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magol@vp.pl sylwester porazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 12:27 zimny barszcz,nacpani kelnerzy,muzyka z radia RMF FM i to wszystko za jedyne 500 zł Pozdrawiam włascicieli!!!!NIE POLECAM LOKALU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula-5 nooooooo 05.01.09, 15:15 wreszcie ktoś przejzal na oczy gratuluje wszystkim tym którzy wreszcie powiedzieli jak to wygląda na prawdę!!!! pozdrawiam i pocieszcie sie ze niektórym zpierdzielili nie tylko sylwestra ale też wesele:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwestrowiczka!!! sylwestrowa padakaaaaaaaaa IP: *.c198.msk.pl 06.01.09, 19:26 takiej daremnej imprezy jak ta sylwestrowa w willa rosie jeszcze nie przezylam! kelnerzy nacpani,obiad zimny,dj fatalny a po pokazie sztucznych ogni (pewnie za cale 12 zl z tesco) goscie sluchali radia!!! a to wszystko za jedyne 500zlllllllll a mialo byc tak pieknie............ odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dramat,tragedia Re: Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 15:59 łooo matko bosko jak weserle to wszędzie ale nie tam!!! Byłem tam na weselu,na którym to zrobiono prezent dla pary młodej w postaci gipsowego tortu.A w nim ukryto pieniądze,para młoda miała je wydostać rzecz jasna narobiło się bałaganu a obsługa (szczególnie niezadowolona,wredna blonyna w krótkich włosach) od razu z pretensjami do pary młodej co to ma być,że teraz będzie to trzeba posprzątać...i goście sprzątali to największe fopa w tej branży z jakim się spotkałem. Oczywiście była też jedna bardzo miła pani z obsługi, niska blondynka,którą sedrecznie pozdrawiam :D (ale jedna jaskółka wiosny nie czyni!!!). Dopiero po upomnieniu przez świadka i pana młodego obsługi zostały 1raz wymienione szklanki i tak do końca imprezy zostały...dramat!!!!!!! Jak można prosić o wymianę szklanek na weselu to jest wstyd a co dopiero kazać gościom sprzątać lokal. Dobrze,że nie kazali wrócić na drugi dzień naczyń pomyć... Mam nadzieję,że ta wypowiedź kogoś uchroni przed zepsuciem sobie takiej uroczystości!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pijanykot Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach 10.01.09, 13:27 ja również miałam wątpliwą przyjemność przywitać Nowy Rok w villa rosie. poprzednie opinie jak najbardziej trafne. muzyka w stylu ,majteczki w kropeczki, - o zgrozo!!!, a potem rmf. dla mnie dramat, jedzenie nie dobre - ale to rzecz smaku.. poza tym wydaje mi się, że nie jest to dobry lokal na wesele - "musiałabyś porozrzucać gości" po całym lokalu ( zależy ile osób zaproszonych) , a także schodzić do piwnicy by potańczyć, a to zabawie na weselu nie służy.. odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yukino Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.chello.pl 13.01.09, 22:32 Porażka!!!Ja na szczęście nie spędziłam tam sylwestra ale spotkało mnie coś gorszego.Zaprosiłam drogą mi osobę to miał być miły urodzinowy wieczór,który okazał się okropny.Obsługa fatalna nie potrafią nic powiedzieć o serwowanych potrawach...po 40 min oczekiwania dostałam zimną potrawę w dodatku niejadalną gdyż mięso było twarde jak podeszwa kelner łaskawie przyznał rację po czym czekałam dalsze 40 min na nowe danie,które nie było wiele lepsze.Deseru woleliśmy nie ryzykować...Był to kompletny niewypał tym bardziej,że nie słyszeliśmy nawet zwykłego przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggi Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.chello.pl 29.03.09, 16:32 a Ja uważam, że to jest bardzo fajna knajpka - nieprawda, że jedzenie przynoszą zimne i trzeba na nie długo czekać. Ja zawsze dostawałam cieplutki i szybko, tak sam obsługa miła, grzeczna i zna się na tym co podaje. Czy lokal nadaje się na wesela?? Moim zdaniem tak, tylko nie na ogromne wiejskie wesele ale tak do 60 osób to bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bejbi30 Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach 11.05.09, 10:50 ja tez musze dodac swoja opinie. chcielismy urzadzic wesele w tym lokalu, nie bylo juz miejsc na 2009 rok. w ubiegla niedziele postanowilismy zjesc obiad w villi rosie. po prostu tragedia!! czekalismy ponad kwadrans na podejscie do nas kogos z laskawej obslugi i spisanie zamowienia. 2 kelnerki i 1 kelner krecili sie w poblizu udajac,ze nas nie widza. w koncu udalo sie. kelnerka niewiele umiala powiedziec o interesujacych posilkach,wiec postanowilismy zaryzykowac-ja zamowilam stek z poledwicy za 48 zl( mial byc dobrze wysmazony) z sosie (nazwy nie pamietam) z frytkami i salatka, moj facet sarne z ziemniakami-58 zl. oba dania niesmaczne, niestety, i wcale nie byly to duze porcje. moja poledwca sie ciagnela, sarna byla twarda. naprawde-za te pieniadze po prostu porazka. i bardzo sie cieszymy, ze nie bylo miejsc na wesele, uff, bo znalezlismy inny lokal z przemila obsluga i pysznym jedzeniem. nie moge zrozumiec wlasciciela villi rosy, ze zatrudnia takich pracownikow!! sa nieuprzejmi, niegrzeczni, robia łaske, po prostu szok!! to samo mialo miejsce, gdy pytalismy o wesele-kelner rozmawial z nami nie odrywajac wzroku od jakiegos zeszytu. absolutnie nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 16:45 i ja tez musze dodac komentarz. Byłam na komuni w tej restauracji. Była poprostu masakra.Podczas całej imprezy nie wymieniono nam ani razu szklanek,własciwie to niczwego tam nie wymieniano,dopiero jak poprosilismy o nową szklanke. Były w tym samym czasie trzy komunie i oprócz tego jeszcze przychodzili klienci z zewtarz na obiady i piwo a najlepsze jest to ze wszystki obsługiwali cci sami ludzie, Beznadzieja. Naprawde nie polecam nikomu zrobienia tam przyjecia. Za komunie zapłacili kupe kasy a ja bym nawet za to co tam było połowy z tego nie zapłaciła:/. Przez cały czas zastanawia mnie jedna rzecz: gdzie ta szefowa? gdzie ktos podaczas imprezy kto to nadzoruje i pilnuje pracy pracowników? yhhh szkoda gadać, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 08:29 Byłam na weselu mojej siostrzyczki!!!!! Polecam ten lokal naprawdę suppppppeeeerrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danek Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.09, 21:41 Masakra tak można podać nazwę tej willi.Jedzenie pod psem ,a obsługa jeszcze gorsza.Wymiana szklanek w czasie imprezy graniczy z cudem.Chyba że samemu się je umyje.Odradzam każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roksana zadowolona IP: 94.254.135.* 02.10.09, 21:24 Uważam, że jest to jedna lepszych restauracji w Katowicach. Gościłam tam kilka razy i jedzenie jest wyśmienite. Polecam miejsce znajomym i tez słyszę same superlatywy. Generalnie porównując, jedzenie nie jest drogie (gdzie zjecie steka za ok. 38 złotych z dodatkami), pyszne carpaccio, desery (kiedyś zamówiłam lody w koszyczku karmelowy, czy też suflet) po prostu niebo dla podniebienia. Nic dodać, nic ująć świetna restauracja. Niestety szkoda tylko, że wypowiada się garstka ludzi, którzy się w jakiś sposób przejechali- och... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.09, 21:34 Jesli o mnie chodzi ,to miejsce fatalne pod każdym względem.Na wesele się nienadaje,mało miejsca do tańczenia.Jedzenie ? masakra a obsługa tak wredna jak mało kto .Szczególnie blondynka,cierpiała że ma nas obsługiwać.Mina jak zdechły kot.To ma przyciągać klientów.Po wizycie w tym lokalu będę kazdemu odradzać to miejsce.Wszędzie tylko nie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall anonim Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 15:48 łooo matko bosko jak weserle to wszędzie ale nie tam!!! Byłem tam na weselu,na którym to zrobiono prezent dla pary młodej w postaci gipsowego tortu.A w nim ukryto pieniądze,para młoda miała je wydostać rzecz jasna narobiło się bałaganu a obsługa (szczególnie niezadowolona,wredna blonyna w krótkich włosach) od razu z pretensjami do pary młodej co to ma być,że teraz będzie to trzeba posprzątać...i goście sprzątali to największe fopa w tej branży z jakim się spotkałem. Oczywiście była też jedna bardzo miła pani z obsługi, niska blondynka,którą sedrecznie pozdrawiam :D (ale jedna jaskółka wiosny nie czyni!!!). Dopiero po upomnieniu przez świadka i pana młodego obsługi zostały 1raz wymienione szklanki i tak do końca imprezy zostały...dramat!!!!!!! Jak można prosić o wymianę szklanek na weselu to jest wstyd a co dopiero kazać gościom sprzątać lokal. Dobrze,że nie kazali wrócić na drugi dzień naczyń pomyć... Mam nadzieję,że ta wypowiedź kogoś uchroni przed zepsuciem sobie takiej uroczystości!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUCYFER Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.146.154.140.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.10, 10:57 RÓWNBYLEM NA WESELE W VILLA ROSSIE I POWIEM NAWET ZE NIE NA JEDNY GDYZ MOI ZNAJOMI NAWZAJEM POLECAJA SOBIE TEN LOKAL. MAM ZAPYTANIE DO AUTORA POSTU GDYZ TEZ BYLEM NA TYM WESELU I POWIEM ZE NIE DZIWIE SIE OBSŁUDZE,POMYSL Z TORTEM BYL ORYGINALNY LECZ EFEKT ROZBICIA TORTU ZRESZTA MOKREGO W SROSDKU Z GIPSU BYŁ TRAGICZNY!!! GIPS ROZNIUSŁ SIE POI CAŁEJ RESTAURACJI I POZASTYGAŁ NA ZIEMI TO BYŁA TRAGEDIA!BOMBOWY POMYSŁ LECZ TAKIE ZECZY BYNAJMNIEJ MNIE SIE WYADNIA SIE WCZESNIEJ Z WLASCICIELEM LOKALU TAK BYNAJMNIEJ NAKAZUJE KULTÓRA. CO DO JEDZENIE TO ZARCIE SPOKO,TA ROLADKA AJ,MNIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuszek Re: Restauracja Villa Rosa w Piotrowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:03 A ja mam bardzo pozytywne wrażenia z imprezy karnawałowej w tej restauracji. To była impreza na ok.60os. i moim zdaniem wszystko było świetnie zorganizowane i dopięte na ostatni guzik. Pyszne jedzonko, fajna muzyka i miła obsługa. Polecam na imprezki w gronie znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś