Dodaj do ulubionych

Wybory 2006 w TG

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 20:51
Tematyka dot. "Gwarków", "Nieprzyjemnych Sprzedawców" czy konfliktu Hanysy:
Gorole na pewno jest napewno ważna, co potwierdza ilość postów na Forum. A
może czas podjąć wreszcie temat najbliższych wyborów samorzadowych,ale bez
chamstwa, ironii i wielkiej polityki i ideologii, za to w sposób bardziej
merytoryczny i praktyczny. Ci co niebawem dojdą do władzy, w niektórych
sytuacjach będa decydować o naszych sprawach i dobrze byłoby zastanowić się
na kogo postawić aby nie być rozczarowanym...
Obserwuj wątek
    • Gość: Wasz Bercik Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 20:54
      Wierzoj mi że bez hamstwa sie niy do.
      Wystarczy pomyśleć ło poprzednich ekipach aby pszisiąść na rynkach i nie przez
      chwila niy pisać bo boua by haja!!!
      Kazdo psziszlo ekipa tutek pisuje a potym jak już sie chopcy wybieroom to echo
      Pyrsk ludkowie.
      • Gość: mir Re: Wybory 2006 w TG IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.06, 15:49
        Wybory-bez polityki i ideologii?. Nierealne.
    • Gość: hanys Re: Wybory 2006 w TG IP: 213.186.95.* 12.09.06, 12:18
      "Bercik" na burmistrza do Tarnowskich Gór, wtedy bedzie porzadek.
    • Gość: Tereska Re: Wybory 2006 w TG IP: 213.186.95.* 12.09.06, 16:09
      Po wczorajszym obwieszczeniu premiera zacznie się wyścig szczurów do
      Ratusza.Brrr!
      • Gość: pytacz Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:29
        nie będzie mnie w czasie wyborów. Co mam zrobić żeby oddać głos. Skontaktowć się z Państwową komisją wyborczą?
        • d_aga Re: Wybory 2006 w TG 12.09.06, 18:47
          Niestety, to wybory do władz terytorialnych...
          Poprostu nie będziesz głosował.
    • Gość: matys Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:09
      ktory z kandydatow waszym zdaniem najlepiej nadaje sie na stanowisko burmistrza TG?
      • Gość: dorcel Re: Wybory 2006 w TG IP: *.stk.vectranet.pl 12.09.06, 23:15
        zapewne ten co nie wystartuje :(

normalny sie z oszołomstwem nie zmierzy
      • Gość: WYBORCA Z TG Re: Wybory 2006 w TG IP: 213.186.95.* 18.09.06, 14:21
        Niektórzy oceniają że kandydatów może być nawet i dziesięciu. Z tych o których
        się mówi to Hanysek, Szczerba,Psiuk,Szczęsny, Czech,Kowolik,Ganszyniec i byc
        może pani Susek, dyrektor Ekonomika.Może być goraco.
    • Gość: pułk Miodowicz Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:33
      ostatnio jestem do tyłu
      jak przestawia sie na dzien dzisiejszy grono kandydatów na burmistrza
      czy bedzie Hanysek i jego "Banda"??
      kto z PO kto z PiS
      czy jeszcze jakies forum lokalne stowarzyszenie czy inne bedzie
      i ile jest koalicji bo teraz tak PiS przemianował ordynajce ze to njabardziej
      sie opłaca
      • Gość: pułk Miodowicz Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:34
        i co wyborcy cisza przed burzą

no nawet nasz najznamienitszy poseł nic nie powie

przeciez to ze podpadł Tuskowi to nie znaczy ze ma i na tym forum siedziec cicho
        • Gość: matys Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:43
          w jaki sposob podpadl?
          • Gość: aaa Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:04
            nie wydaje mi się żeby podpadł. Śmieszne by też było gdyby pisał na jakimś
            obciachowym forum, jak to. Zresztą nie zapomniał o tarnogórzaninach i pisze od
            czasu do czasu na www.tg.net.pl
            • Gość: mir Re: Wybory 2006 w TG IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.06, 20:49
              Teraz to "obciachowe forum", a jak przed wyborami trzeba bylo zabiegac o
              glosy,to bylo dobre.
              • Gość: ada Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:37
                jakis czas temuukazala się notka w GW katowickiej że Głogowski został
                sekretarzem krajowego sztabu PO, więc chyba jednak nie podpadl, a robi karierę..
            • Gość: ewita Re: Wybory 2006 w TG IP: *.strong-pc.com 26.10.06, 19:41
              Nic sie w tym miescie nie zmieni tak jak i w kraju Nastepni beda sie ustawiac
              Pozdrowienia dla wszystkichJA NIE GLOSUJE
          • Gość: pułk Miodowicz Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:25
            znajomy z Gliwickiej PO mówil mi ze w trawie zapiszczało jakoby na początku
            kadencji próbował mariażu z PiS ale to plotka mozliwe ze mało realna
            faktem jest ze gosc nie ma planu na siebie
            nowa siła, ktos nasz w Sejmie, młody taki przedsiębiorczy
            jak było przed wyborami rok temu kazdy forumowicz pamięta...
            cd kandydatów jestem zmartwiony
            kazdy ma plus i minusy
            nasze miasto to klitka, kazdy chce sie jakos dorobic...
            układy, klepanie po plecach, sitwa sitwę goni...
            nasze prawo jest tak niejasne i tak sprzyjejące korupcji ze kazdego kasa
            zdeprawuje a jak juz PiS zmienił ustawe o przetargach tak ze teraz kazdy do
            60tys euro bedzie tylko i wyłącznie w gestii urzędników to widze pole do
            wzrostu tego układu
            walka z układem, rozliczanie, rok temu tak głosno było na ten temat...
            póki prawo bedzie tak nie jasne, będą działąnie sprzyjające tylko własnym
            interesom
            ciekawe czemu w przetargach publicznych w TG startuje niejednoktornie 1 firma
            z pewnoscią przedsiębiorcy chodza do wróżek i znają wyniki
    • Gość: Wyborca TG Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:30
      A moze tak kandydaci na Burmistrza sami odkryją swoją kartę i przekażą nam
      informację. Z mniej lub bardziej oficjalnych informacji wynika, że
      Tarnogórskie Porozumienie Samorządowe wystawia obecnego Burmistrza Kazimierza
      Szczerbę
      Koalicja PIS itd ... - pana Kowoloika niestety nie wiem jak ma na imie
      PO - pana Arkadiusza Czecha
      Platforma Tarnogórska - panią Elżbietę Susek
      Przymierze Śląskie - na razie niewiadoma ale albo Joachima Ganszyńca albo
      Krzysztofa Łozińskiego
      Podobno w szrankach znajdą się również Tadeusz Psiuk, Barbara Dziuk

Podkreślam, że ta informacja została stworzona na podstawie mniej lub bardziej
      oficjalnych informacji, aczkolwiek uważam, że jest najwyższa pora aby kandydaci
      poinformowali nas o swej decyzji planach itp. Serdecznie pozdrawiam.
      • Gość: ciekawy Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 00:14
        a co to za twor ta platforma tarnogorska? o ile mi wiadomo takiego komitetu
        napewno nie bedzie
        • Gość: mm Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:31
          Kandydaci na burmistrza tg to:

Kazimierz Szczerba
          Joachim Ganszyniec
          Arkadiusz Czech
          Krzysztof Łoziński
          Barbara Dziuk
          Piotr Szczęsny
          Stanisław Kowolik
          Elżbieta Susek

To są pewniaki, tzn. zadeklarowały, że będą kandydować.

Mówi sie tez o:
          Tadeuszu Psiuku
          Piotrze Hanysku

• Gość: Wyborca TG Re: Wybory 2006 w TG IP: 82.160.247.* 19.09.06, 14:48
            Tarnogórska Platforma Samorządowa - kierowana obecnie przez Radnego rady
            Miejskiej w TG Jana Ozgę.
            • Gość: ciekawy Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:07
              troche zenujaca proba podszycia sie pod nie swoj szyld
              • tomasz_glogowski Re: Wybory 2006 w TG 25.09.06, 00:01
                Witam,

Co do zarzutu, że pojawiam się rzadziej, niż wcześniej (czyli przed wyborami),
                to wydaje mi się, że schemat jest ten sam – odpowiadam, jeśli dostrzegę, że
                jestem wywoływany, bo sam raczej nigdy nie inicjowałem wątków i dyskusji.

Tak jak ktoś wyżej wspomniał jestem sekretarzem Krajowego Sztabu Wyborczego PO.
                Na pewno zaprzecza to śmiesznej sugestii, że miałem podpaść Donaldowi, chyba
                jest przeciwnie. Roboty w związku z tym jest straszliwie dużo, nieustannie w
                drodze, a walizka praktycznie cały czas pozostaje nie rozpakowana.
                Ale pracy się nie boję, a i mam świadomość, że to w słusznej sprawie
                niedopuszczenia PiS-u do zawładnięcia samorządem.

Poza tym staram się nie tylko aktywnie śledzić przygotowania do wyborów
                samorządowych w TG, ale też wspomóc kolegów.
                Wywiad Piotra Szczęsnego w ostatnim „Gwarku” wskazał jaką drogą idziemy.
                Jestem pewien, że poparcie Arkadiusza Czecha to dobry ruch, który przyniesie
                pozytywne efekty.
                A o próbach powolywania komitetów mających w nazwie "Platforma" - no cóż, co tu
                mówić. Widać niektórzy próbują się pod nas podszyć. Może to cieszyć, słabym nie
                próbowaliby ukraść nazwy...

• forman5 Re: Wybory 2006 w TG 25.09.06, 12:09
                  tomasz_glogowski napisał:

> Witam,
                  >
                  > Co do zarzutu, że pojawiam się rzadziej, niż wcześniej (czyli przed
                  wyborami),
                  > to wydaje mi się, że schemat jest ten sam – odpowiadam, jeśli dostrzegę,
                  > że
                  > jestem wywoływany, bo sam raczej nigdy nie inicjowałem wątków i dyskusji.
                  >
                  > Tak jak ktoś wyżej wspomniał jestem sekretarzem Krajowego Sztabu Wyborczego
                  PO.
                  >
                  > Na pewno zaprzecza to śmiesznej sugestii, że miałem podpaść Donaldowi, chyba
                  > jest przeciwnie. Roboty w związku z tym jest straszliwie dużo, nieustannie w
                  > drodze, a walizka praktycznie cały czas pozostaje nie rozpakowana.
                  > Ale pracy się nie boję, a i mam świadomość, że to w słusznej sprawie
                  > niedopuszczenia PiS-u do zawładnięcia samorządem.
                  >
                  > Poza tym staram się nie tylko aktywnie śledzić przygotowania do wyborów
                  > samorządowych w TG, ale też wspomóc kolegów.
                  > Wywiad Piotra Szczęsnego w ostatnim „Gwarku” wskazał jaką drogą idz
                  > iemy.
                  > Jestem pewien, że poparcie Arkadiusza Czecha to dobry ruch, który przyniesie
                  > pozytywne efekty.
                  > A o próbach powolywania komitetów mających w nazwie "Platforma" - no cóż, co
                  tu
                  >
                  > mówić. Widać niektórzy próbują się pod nas podszyć. Może to cieszyć, słabym
                  nie
                  >
                  > próbowaliby ukraść nazwy...

Dobrze ,ze pan w ogóle dotrzymał słowa i zagląda na to forum.
                  Skoro pan poseł to czyni to proszę odpowiedzieć dlaczego kierownictwo partii
                  wypuszcza ludzi na ulicę ?
                  Czy nie istnieje obawa ,że zaczną się burdy ? Udział również zapowiadają
                  bojówki Wierzejskiego,może dołączą inne skrajne ? Szumowiny z kibolami mogą
                  zacząć robić zadymy .
                  Czyżby hasłem PO było im gorzej tym lepiej ? Zawiodłem się w tym wypadku na
                  decyzji szefa partii.
                  Proszę wyjaśnić co chce osiągnąć przez to PO ?

Nie dziwił bym się Andy Warcholowi gdyby on wyprowadzał ludzi na ulicę,ale wy
                  partia inteligencka ? ?

Co prawda nie jest to o wyborach samorządowych,ale skoro pan Głogowski nas
                  zaszczyca to pozwoliłem sobie o pytanko do posła ziemii tarnogórskiej.

>
                  • Gość: wojtek Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:47
                    Stary! Przestań, do niego nie docieraja takie argumenty, on jest PO, czyli
                    Polska Oszołomów. Czechowi mało jest godzin w szkole, to się zabawia. patrioci
                    od siedmiu boleści.
                    • Gość: hmm Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:03
                      ciekawa i logiczna argumentacja...
                • Gość: amgos Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:34
                  jeśli dobrze zrozumiałem, tarnogórska PO poprze kandydującego na burmistrza
                  pana Arkadiusza Czecha. To bardzo dobra wiadomość. Pan Czech
                  zidentyfikował "tarnogórską grupę trzymającą władzę", więc ma szansę rozbić ten
                  chory układ dowodzony przez zakochanego w sobie cyborga.
                  • Gość: obserwator grupa trzymająca władze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:09
                    tarnowskiegory.naszemiasto.pl/wydarzenia/423555.html26.11.2004

Grupa trzymająca władzę

Ostatnia sesja Rady Miejskiej w Tarnowskich Górach okazała się być rewolucyjną.
                    Tadeusz Psiuk i Rafał Krawczyk postanowili swoimi głosami wesprzeć dotychczasową
                    opozycję w RM. Dzięki temu posunięciu opozycja może nazywać się już rządzącą
                    koalicją. Ma 13 na 23 głosy i jest w stanie przeforsować swoje pomysły. Na
                    pierwszy nie trzeba było czekać. Nowi koalicjanci postanowili odwołać
                    dotychczasowego przewodniczącego Arkadiusza Czecha i jego zastępcę
                    Jana Hahna. Projekt odpowiednich uchwał przedstawili tuż przed sesją.

Na miejsce Czecha wybrany został właśnie Psiuk.
                    Radni nowej koalicji mieli jednak kłopoty z wyjaśnieniem, dlaczego to właśnie
                    jego wybrali spośród 13 osób.
                    — To człowiek z dużym doświadczeniem. Samorządowiec z poprzednich kadencji —
                    tłumaczy radny Krzysztof Sznajder. I szuka kolejnych argumentów: — To osoba
                    zrównoważona, doświadczona, dająca sobie radę w trudnych sytuacjach. Będzie
                    wpływał na łagodzenie sporów na sesjach.
                    Sznajder został wiceprzewodniczącym RM.

— To osoba najbardziej godna zaufania — zdecydowanie mówi radny koalicji Jan Ozga.

— Dla nas najistotniejsza była sama zmiana. Na pewno można liczyć, że ze strony
                    Psiuka będzie dużo obiektywizmu i żadnych dyrektorskich manier — mówi radny
                    koalicji Tomasz Głogowski.

Odwołany Czech lubi podkreślać, że jest wicedyrektorem jednej z najlepszych
                    szkół w Tarnowskich Górach, Liceum Ogólnokształcącego im. Stanisława Staszica.
                    — Ważne było odsunięcie Piotra Hanyska i Arkadiusza Czecha od wpływu na miasto —
                    dodaje Głogowski
                    • Gość: gosc Re: grupa trzymająca władze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:14
                      tarnowskiegory.naszemiasto.pl/wydarzenia/423555.html
                      • tomasz_glogowski Re: grupa trzymająca władze! 28.09.06, 01:17
                        Do Pana formana5:

Z "zaszczycaniem" przeze mnie forum proszę nie ironizować, zaglądam tu nieraz,
                        zwłaszcza kiedy jestem parę dni poza domem.

"Błękitny Marsz", który organizujemy 7 października nie jest chyba niczym złym?
                        Wolność manifestacji to ważna zdobycz demokracji, a nasz marsz - zgłoszony
                        władzom Warszawy 1 września dodatkowo zaplanowaliśmy taką trasą, aby
                        warszawiakom nie utrudniał życia.

Pierwotną inspiracją był protest przeciw skandalicznej manipulacji przy
                        ordynacji wyborczej (chyba zgodzimy się co do tego?). Sytuacja polityczna jest
                        dynamiczna, więc teraz dużo wskazuje, że będzie w marszu kładli nacisk na
                        wskazanie rządzącym, aby przestali zajmować się sobą i zawłaszczaniem państwa,
                        a pomyśleli o działaniach poprawiających codzienne życie obywateli (o ile nadal
                        rządzący sądzą, że ten parlament ma potencjał dalszego funkcjonowania...).

Skandalem oczywiście jest, że marionetkowy komisarz Warszawy wydaje zgodę LPR-
                        owi na kontrmanifestację, skoro ci w żaden sposób 30-dniowego terminu
                        zgłoszenia nie dochowują.

Jestem blisko w przygotowaniach marszu i zapewniam, że robimy wszystko aby pod
                        względem logistyki (np. parking dla kilkuset autobusów) i bezpieczeństwa nic
                        złego się nie wydarzyło.

To tyle w odpowiedzi na dygresyjne pytanie. Z zaciekawieniem czekam na opinie
                        poświęcone kandydatom na burmistrza TG, bo lista rośnie...
                        • Gość: Wyborca Nie zmarnuję głosu na kandydata z partii ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 01:48
                          Po tym co się stało wczoraj i mimo pewnych sympatii dla kandydata, który związał
                          sie z partią polityczną dojrzałam do pewnej decyzji. Jestem zdecydowanie
                          przeciwny uzależnianiu naszego Miasta od tego wszystkiego co się stało. Wiem, że
                          poparcie kandydata, który wiąże sie w bloku partii to nic innego jak tylko
                          usilne dażenie do władzy wielkim kosztem. Dlatego nie będę doświadczał oddam
                          głos na tego, który startuje z lokalnego komitetu nie powiązanego układem
                          zależności.
                          Tarnowskie Góry są dla mieszkanców.
                          • Gość: E.A. Re: Nie zmarnuję głosu na kandydata z partii ! IP: *.debacom.pl 28.09.06, 21:22
                            Określenia Pana posła:
                            ...niedopuścić...
                            ... marionetkowy...
                            ... błękitny marsz to nic złego...
                            Mój Boże najgorsze zło jakie przytrafiło się Polsce to te cholerne partie
                            polityczne. Bezwzględne w walce o władzę, która ma przynieść profity tylko im
                            samym. Nie cofną się przed żadnym oszustwem obywateli w dążeniu do władzy.
                            PO panie pośle jest drastycznym i dramatycznym przykładem takiej szubrawczej
                            partii.
                            Pamięta Pan spotkanie w sprawie mieszkań zakładowych w TG?
                            Proszę nic więcej nie pisać - i proszę wstydu oszczędzić.
                            Ktoś mądry (w dyskusji TV) w ciągu tych kilkudziesięciu godzin które upłynęły
                            od tego spektaklu wtorkowego stwierdził: DONALD TUSK TO SZUBRAWIEC JAKICH MAŁO.
                            I tak jest Panie pośle - nie zamydlicie ludziom oczu.
                            W taki sposób jak był pokazany ukrytą kamerą to i sam Balcerowicz został tym
                            kim jest obecnie
                            De ja Vou!
                            • Gość: gosc Re: Nie zmarnuję głosu na kandydata z partii ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 21:31
                              Balcerowicz zostal tym kim jest obecnie wlasnie dlatego ze potrafil byc
                              niezalezny od tego typu naciskow
                              • Gość: E.A. Re: Nie zmarnuję głosu na kandydata z partii ! IP: *.debacom.pl 28.09.06, 21:52
                                Oj naiwny, naiwny, naiwny.... ;))

Balcerowicz? wolny? Od czego?
                                Wolny od zobowiązań wobec narodu, ale zniwolony przez bank światowy.
                                Na I bankiera RP wybrano faceta, który będzie posłuszny wpływom kapitału
                                światowego - i odbyło się to też w wyniku targów... tylko przy tym nie było
                                ukrytych kamer... albo i były, tylko na razie filmów nie pokazano pospólstwu.
                                A biedne pospólstwo się podnieca: a fe! Jaki ten PiS be!
                                I ani rusz gawiedź nie czuje jak bardzo jest oszukiwana... i to nie przez tych
                                na których są wskazania... niestety!!
                            • Gość: chyba normalny nie ważne czy z partii, ważne co to za człowiek IP: *.sejm.gov.pl 28.09.06, 23:04
                              Chyba nie ma kraju demokratycznego, który radzi sobie bez partii politycznych.

W wyborach na burmistrza to chyba akurat drugorzędne znaczenie ma formacja
                              popierająca (choć akurat PO - wyglądająca na jedyną sensowną siłę w skali
                              kraju - nie powinna zaszkodzić).
                              Jak będziemy znali pełną listę kandydatów (ciekawe, czy tak jak 4 lata temu
                              będzie ich aż 10?) to trzeba wybrać najlepszego, głównie na podstawie jego
                              dotychczasowych dokonań. Akurat w mieście naszej wielkości kandydaci całkiem
                              anonimowi nie są.
                              I mniej istotne dla mnie będzie kto wystawia kandydata, partia, czy
                              stowarzyszenie, tylko człowiek. Choć nie wiem, jakiego "orła" musiałby wystawić
                              PiS, żebym się przełamał i na kogoś zwiążanego z Kaczorami oddał głos
                              • Gość: Jaskółkowa Re: nie ważne czy z partii, ważne co to za człowi IP: *.debacom.pl 28.09.06, 23:26
                                No widzisz NORMALNY jaki jestes niekonsekwentny!
                                Nie oceniasz po partii tylko patrzysz na człowieka, ale równocześnie nie
                                przełamiesz się i nie oddasz głosu na kogoś(choćby złotego) związanego z PiS!
                                Jesteś tak samo pokrętny jak TUSK!
                                • Gość: wyborca TG a właśnie, że ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:57
                                  Z wielką radością przyjąłem fakt nawiązania dyskusji i polemiki w temacie.
                                  Ja podobnie jak poprzednicy uważam, że przynależność do partii nie
                                  dyskwalifikuje kandydata na Burmistrza aczkolwiek...
                                  I własnie po tym co się stało nie pisze jaki mam stosunek do PIS, ale napewno
                                  PO, która może właczyć się do tworzenia normalności bardzo mnie zawiodła.
                                  Ważniejsze są stołki, dalsze kompromitowanie kraju niż troche pokory. Dlatego
                                  też na pewno żaden kandydat z bloku związanego z partią polityczną dla dobra
                                  naszego Miasta, a przedewszystkim dla mieszkańców nie powinien mieć Burmistrza
                                  powiązanego z układem partii politycznej. Weksle, rezygnacje z mandatu posła in
                                  blanco itd to przecież jest chore . Ludzie nie dajmy sie tak uzalezniać.
                                  A odnośnie stosunku lidera PO do kandydata na Burmistrza warto poczytać poniższą
                                  lekturę. I od razu nasuwa mi się ...punkt widzenia zalezy od......
                                  tarnowskiegory.naszemiasto.pl/wydarzenia/423555.html
                        • forman5 Re: grupa trzymająca władze! 29.09.06, 07:58
                          tomasz_glogowski napisał:

> Do Pana formana5:
                          >
                          > Z "zaszczycaniem" przeze mnie forum proszę nie ironizować, zaglądam tu
                          nieraz,
                          > zwłaszcza kiedy jestem parę dni poza domem.
                          >
                          > "Błękitny Marsz", który organizujemy 7 października nie jest chyba niczym
                          złym?
                          >
                          > Wolność manifestacji to ważna zdobycz demokracji, a nasz marsz - zgłoszony
                          > władzom Warszawy 1 września dodatkowo zaplanowaliśmy taką trasą, aby
                          > warszawiakom nie utrudniał życia.
                          >
                          > Pierwotną inspiracją był protest przeciw skandalicznej manipulacji przy
                          > ordynacji wyborczej (chyba zgodzimy się co do tego?). Sytuacja polityczna
                          jest
                          > dynamiczna, więc teraz dużo wskazuje, że będzie w marszu kładli nacisk na
                          > wskazanie rządzącym, aby przestali zajmować się sobą i zawłaszczaniem
                          państwa,
                          > a pomyśleli o działaniach poprawiających codzienne życie obywateli (o ile
                          nadal
                          >
                          > rządzący sądzą, że ten parlament ma potencjał dalszego funkcjonowania...).
                          >
                          > Skandalem oczywiście jest, że marionetkowy komisarz Warszawy wydaje zgodę LPR-
                          > owi na kontrmanifestację, skoro ci w żaden sposób 30-dniowego terminu
                          > zgłoszenia nie dochowują.
                          >
                          > Jestem blisko w przygotowaniach marszu i zapewniam, że robimy wszystko aby
                          pod
                          > względem logistyki (np. parking dla kilkuset autobusów) i bezpieczeństwa nic
                          > złego się nie wydarzyło.
                          >
                          > To tyle w odpowiedzi na dygresyjne pytanie. Z zaciekawieniem czekam na opinie
                          > poświęcone kandydatom na burmistrza TG, bo lista rośnie...

To nie była ironia tylko podziw dla pana,że potrafi pan jeszcze wykrzesać siły
                          dla nas w tak gorącym okresie.
                • Gość: Gosc Re: Wybory 2006 w TG IP: *.vcn.bc.ca 29.09.06, 00:47
                  Panie Tomaszu na stronie internetowej Raport Nowaka przeczytalem ze
                  oryginalne nazwisko Kaczzynskich brzmi Kalkenstein. W zwiazku z tym ze
                  w oficjalnym zyciorysie braci Kaczynskich o tym sie nie wspomina jest duze
                  prawdopodobienstwo ze oszukali spoleczenstwo. Czy PO nie zamierza tej
                  sprawy rozwiklac?
                  Pozdrawiam
    • forman5 Re: Wybory 2006 w TG 29.09.06, 07:56
      Nie sądzę,by PO jak pan Kurski(sprawa dziadka z Wermachtu) zajmowała się taką
      być może nieprawdziwą sprawą.
      Nikt nie zajmował się nazwizkiem Stolzman !
      • tomasz_glogowski Re: Wybory 2006 w TG 29.09.06, 10:10
        Na głupie prowokacje o charakterze rasistowskim oczywiscie nie będę reagował. Za
        pochwały i słowa otochy (kierowane też osotatnio licznie na mojego maila, a
        adresowane również do liderów PO) serdecznie dziękuję. Bardzo to dla nas cenne.
        • oregon Re: Wybory 2006 w TG 18.10.06, 13:35
          Panie Polonista! Otucha to sie pisze przez "u" otwarte!
      • Gość: biedronka pstra Re: Wybory 2006 w TG IP: *.hcm.com.pl 29.09.06, 11:33
        Przepraszam czy tu biją. Najpierw trzeba poporacować aby póżniej móc pracować
        dla społeczności lokalnej, bo jak można wiedzieć o potrzebach innych nie
        wiedząc o ich troskach dnia powszedniego. Cóz panowie chyba o tym zapomnieli.
        • Gość: E.A. Re: Wybory 2006 w TG IP: *.debacom.pl 29.09.06, 15:01
          Nie masz za co dziękować chłopcze.
          Nikt tu PLATFORMY nie chwali i nie ma dobrego zdania o jej liderach.
          Młody człowiek z kitką jak już został posłem to niech nauczy się słuchać... a
          dopiero później przemawiać.
          • Gość: roz Re: Wybory 2006 w TG IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.06, 15:43
            Ludzie Was chwala?.Chcialbym sie dowiedziec za co.Ja jakos powodow do chwalenia
            nie widze.
            • Gość: wyborca Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:23
              Zobaczcie jakie mydlenie oczu przed wyborami powstało Komitet
              Wyborczy "Pojednanie ponad podziałami" to kompletna bzdura nie dajcie się
              naciągnąć drodzy miasteczkowianie - wyborcy
              • Gość: Gosc Re: Wybory 2006 w TG IP: *.bc.hsia.telus.net 29.09.06, 21:54
                Panie Glogowski, czy zechcialby Pan zejsc na ziemie i zrozumial ze w demokracji
                nie ma miejsca dla chowajacych glowe w piasek gdy wyborca zada klopotliwe
                pytanie. Prowokacje na tle rasowycm to zwykly wykret. Prosze Pana Polski Sejm
                nie jest druzyna pilkarska w ktorej wystepowac moze kazdy, nawet afrykanczyk.
                Sa okreslone potrzeby znalezienia tych ktorzy nie reprezentuja interesow
                Polski, lecz sa przedstawicielami innych narodow, - ukrytej mniejszosci
                narodowej. Jezeli ich jest w Polsce ponizej 1% to w Sejmie nie powinna byc tam
                ani jedna osoba ktora NIE JEST OSOBA O POLSKIM RODOWODZIE i zminila w celach
                koniunkturalnych swoje nazwisko. Uwazam ze nie dorosl Pan do tego aby wogole
                ten temat z Panem podejmowac. No tak Tusek to tez przeciez Polak z krwi i kosci,
                tylko dlaczego ten dziadek taki lajdak, ze walczyl razem z nazistami? Jakis
                koniunkturalizm w genach?
                • Gość: E.A. Re: Wybory 2006 w TG IP: *.debacom.pl 30.09.06, 08:33
                  Ukłony i szacunek dla GOŚĆIA za tą argumentację.
    • Gość: ahmed Re: Wybory 2006 w TG IP: *.emirates.net.ae 29.09.06, 22:57
      Nie ide na zadne wybory !
      • Gość: Jadźka Re: Wybory 2006 w TG IP: *.debacom.pl 30.09.06, 13:11
        A temu facetowi z kucykiem powiedźcie aby go obciął, bo to nie przystoi w
        sejmie manifestować taki luz.
        • Gość: mir Re: Wybory 2006 w TG IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.06, 15:03
          Mnie to za przeproszeniem "wisi",czy nasz posel nosi kucyk czy nie.Wszak nie
          wyglad swiadczy o czlowieku.Mnie interesuje tylko to jak sie wywiazuje ze swoich
          przedwyborczych obietnic, i co zrobil dla regionu ktory reprezentuje.A tak na
          marginesie, jak widze osoba naszego pana Posla zdominowala ten watek , ale o ile
          sobie przypominam najblizsze wybory sa do Samorzadow,a nie do Sejmu.Moze cos
          wiecej o kandydatach do Samorzadu.Wszak beda to ludzie ktorzy beda rzadzic
          naszym miastem.
          • Gość: jogi Re: Wybory 2006 w TG IP: *.strong-pc.com 30.09.06, 15:49
            I tu zgadzam sie z moim przedmowca-zostawmy tego goscia z kucykiem i
            porozmawiajmy o realiach-wiem ze rejestruje sie wiele dziwnych komitetow,ktore
            na dobra sprawe niczego konkretnego nie reprezentuja oprocz walki o stolki ale
            brak tym ludziom jakiejkolwiek wiedzy o samorzadach.
            • Gość: E.A. Re: Wybory 2006 w TG IP: *.debacom.pl 30.09.06, 20:22
              A wyborcom brak elementarnej wiedzy o istocie wyborów - i co gorsze, to że
              kandydaci nie mają wiedzy o samorządzie czy może fakt iż wyborcy olewają lub
              grają w ciemno?
              Gdyby wyborca był świadomy to nie wybrałby takich z niewiedzą.
              Mam rację?
              • Gość: yzzy Re: Wybory 2006 w TG IP: *.emirates.net.ae 30.09.06, 23:02
                nie masz racji .
    • Gość: WYBORCA Z TG Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:40
      Słusznie, ktoś z forumowiczów zauważył, że odbiegliśmy od tematu, a mianowicie
      od konkretnych kandydatur do najwyższych władz naszego miasta,sąsiednich gmin,
      a może i powiatu. Jeżeli ktos ma wiedzę na temat kandydatur niech sie z nią
      podzieli, wraz ze swoją opinią.
    • Gość: ojom Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 08:53
      Samorządowców należy rozstrzelać na rynku razem z radnymi, od 25 lat widać tylko
      i wyłącznie upadek tego miasta bez względu na to kto rządzi.
      • Gość: gosc Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:33
        to moze rozstrzelac tez tych ktorzy na nich glosowali? i tych ktorzy nie poszli
        glosowac wogole przez co oszolomy mialy ulatwiony dostep do wladzy
    • Gość: Taki sobie Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:28
      Dla mnie duzym argumentem za tym a nie innym kandydatem bylby jego portfel. Ktos
      kto ma dlugi lub pracuje za srednia pensje moze byc swietnym facetem ale malo
      prawdopodobne aby byl dobrym burmistrzem. Jest za duze prawdopodobienstwo, ze
      zalezy mu na pensji i przywilejach. U nas niestety jest moda na nauczycieli i
      "podnoszacych ciezary".
      Ale jak tu poznac stan majatkowy kandydatow?
      Innym argumentem przemawiajacym za danym kandydatem byloby doswiadczenie
      zagraniczne i co sie z tym wiaze biegla znajomosc min. jednego jezyka obcego. No
      bo co moze zmienic ktos kto nie zna innych realiow?
      • Gość: bercik Re: Wybory 2006 w TG IP: *.eranet.pl 05.10.06, 17:03
        Masz rację . Należy się dobrze zainteresować kandydatami i wyelminować
        gołodupców,nieudaczników co dotychczas nic nie osiągli,oraz wszalkich
        nauczycieli zakochanych w siebie,a pozostaną tylko ci co dają nadzieję że znają
        się choć trochę na zarządzaniu.

• Gość: jogi Re: Wybory 2006 w TG IP: *.strong-pc.com 05.10.06, 17:59
          Bercik Ty jesteś najlepszy-byda głosować na ciebie!
          • Gość: kandydatka Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:18
            a ja będę głosować,
            więcej będę kandydować do Rady Miasta
            mam już dość, płacę podatki a mieszkam przy ulicy bez asffaltu, gazu nie mam, a
            kanalizację mam od pół roku... było tyle unijnej kasy, wystarczyło się po nią
            schylić.. ale chyba komuś nie zależało
            • Gość: ojom Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:59
              Następna która myśli tylko o sobie, a może też moją ulicę wyremontujesz? Ja
              głosuję tylko na UPR.
              • Gość: grek Re: Wybory 2006 w TG IP: *.eranet.pl 06.10.06, 16:43
                kandydatka masz rację startuj.Ostatnie cztery lata całkowity paraliż inwestycji
                miejskich .Zero funduszy zewnętrznych.Ten Narcyz Szczerba skupił się tylko na
                ataku poprzedniej grupy i przylepianiu do inwestycji prywatnych i
                powiatowych.Czas aby skupił się na wykonywaniu poleceń żony.
                • Gość: suzi Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 18:34
                  img139.imageshack.us/img139/7504/kaczowstrzymywaczfh8.jpg
                • Gość: real Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 10:45
                  Oj "grek" , bardzo łatwo wybowiada się sądy, zwłaszcza krytyczne a nawet
                  obrażające, dotyczace ludzi i spraw JAK SIĘ JEST ANONIMOWYM.
                • Gość: Przedsiebiorca Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:59
                  Żeby wystapić o fundusze trzeba mieć tzw wkład własny.Jeżeli tej kasy nie masz
                  zapomnij o pieniądzach z Unii. I tu jest przyczyna braku inwestycji miejskich.
                  Najpierw trzeba było odbudować zrujnowaną kasę miejską a potem inwestowac
                  • Gość: tt Re: Wybory 2006 w TG IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.06, 10:07
                    zła kolejność - najpierw odbudować swoją kasę a potem miejską - na inwestycje
                    już nie starczy
                • Gość: Grek Cypryjski Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 22:03
                  Co ma żona burmistrza do miejskich inwestycji,o czym pisze "Grek". Chyba go
                  nieco pogieło.
                  • Gość: amgos Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:40
                    Posłuchaj cypryjczyku złotoustego greka, bo nikt nie zna lepiej narcyza.Myślisz
                    w naiwności,że lala potrafi kierować miastem, a on nawet autem kiepsko kieruje.
                    Nauczycielem kieruje metodyk.
                    • Gość: jogi Re: Wybory 2006 w TG IP: *.strong-pc.com 14.10.06, 15:23
                      Chyba "Amgos" ma rację!
                    • Gość: Grek Cypryjski Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 20:37
                      Wcale nie jestem murem za obecnym, ale przyznasz że nie mozemy sie za niego
                      wstydzic jezeli chodzi o jego prezencję. Widać że wolisz karzełka, "Koszałka
                      Opałka" czyli wiekowego, aczkolwiek niezniszczalnego Ganszyńca. Albo Czecha,
                      który mam przed decydujacą fazą wyborów odwiedzi dentystę...Prawdopodobnie jako
                      zazdrosny nauczyciel jesteś do nich podobny i tu masz problem z narcyzem...
                      • Gość: bingo Re: Wybory 2006 w TG IP: *.eranet.pl 15.10.06, 21:57
                        Te grek chyba jesteś pedałem albo Szczerbą.
                        • Gość: Grek Cypr. Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:12
                          Odpowiadam :mogę Cię zapewnić,że nie jestem ani jednym ani drugim. A tak wogóle
                          mam dość tego tematu i spadam.Niech wybory wygra ten od podnoszenia ciężarów bo
                          będzie co dźwigać, oj będzie...
                          • Gość: jogi Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:58
                            A może wyborcy pomyślą o Pani Susek-nowa twarz-może się sprawdzi!
                            • Gość: ryro Re: Wybory 2006 w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:47
                              w obciąganiu
                              • Gość: mieszkaniec Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:36
                                P. Susek nie umie sobie poradzic ze swoim wydzialem a co dopiero z miastem :)
                                kobieta kombinuje jak kon pod gore, mogą to powiedziec nauczyciele z ekonomika.
                                Sadze ze p Susek nie bedzie miala wiekszego wkladu w wynikach wyborczych
                                • Gość: gienio Re: Wybory 2006 w TG IP: *.eranet.pl 23.10.06, 08:18
                                  Czy w tym mieście nie ma kandydata poza nauczycielami!!! Gdzie są
                                  inżynierowie,ludzie co mają chodz trochę pojęcia o kierowaniu i zarządzaniu a
                                  nie nauczyciele trzeciej ligi którzy myślą tylko o sobie nie potrafiący
                                  zarządzać nawet w własnej rodzinie.
                                  • Gość: tyta Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 20:22
                                    Czy ktoś może wie co łączy radnego Sławomira Wilka z posłem Bestrym ?
                                  • Gość: buba Re: Wybory 2006 w TG IP: 83.17.133.* 25.10.06, 18:59
                                    nie ma kandydatów poza nauczycielami? Łoziński to tez nauczyciel? Chyba nie za
                                    bardzo, chociaż ukulał nauczycielom nagrody ministra edukacji, za co swoją droga
                                    powinni gościa w mankiet pocałowac
                                    • Gość: PARYS Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:24
                                      Zgadzam się z tobą buba. Facet jest ok. Ale w wyborach mamy jeszcze dwie
                                      ślicznotki, może nimi należy się zainteresować ? My chłopy - powinniśmy stawiać
                                      na ... Ha,ha,ha ... Co ty na to ? Chyba jednak gadam głupoty. Co ? A może
                                      wybierzmy coś jeszcze bardziej egzotycznego ... NIECH ZWYCIĘŻY ROZSĄDEK I
                                      MĄDROŚĆ TARNOGÓRZAN !
    • Gość: Bob Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:39
      Dumny i arogancki: śni mi się po nocach twarz mężczyzny ze STarannie
      wydepilowanymi brwiami wpatrująca się we mnie z ironicznym uśmieszkiem.Mówi o
      sobie, że jest uczciwy i wiarygodny.Ja też czuję się człowiekiem uczciwym i
      wiarygodnym.Czy to wySTarczająca kwalifikacja, by zostać burmistrzem TG, czy
      może jest w tym stwierdzeniu zawarta sugestia, że pozostali kandydaci są
      nieuczciwi i niewiarygodni ?
      • Gość: bolo Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:11
        Masz jakies kompleksy...
      • Gość: lolo Re: Wybory 2006 w TG IP: *.strong-pc.com 26.10.06, 16:04
        Popieram w pełni Boba !
      • Gość: lolo Re: Wybory 2006 w TG IP: *.strong-pc.com 26.10.06, 16:05
        Popieram w pełni Boba!
    • Gość: camarillo Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 17:29
      lista 31 - 35%,25-25%,24-20%,5-20%
      wysłuchaj mnie Panie...
      • Gość: bolo Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:15
        Tylko ci to pozostało...
    • Gość: sosnowiczanin Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:50
      obserwuję wyniki sondy przedwyborczej na burmistrza TG i myślę,że dobrze byłoby
      połączyć wybory wTG z referendum mieszkańców nt, połączenia Tarnowskich Gór z
      Sosnowcem. Sukces murowany !
      • Gość: mir Re: Wybory 2006 w TG IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.06, 22:41
        A ja sie zastanawiam co sie stanie, jak jutro TK orzeknie,ze znowelizowana
        ordynacja wyborcza,jest niezgodna z Konstytucja.Wybory beda odwolane?.Moze byc
        ciekawie.
        • Gość: WYBORCA Z TG Re: Wybory 2006 w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:51
          Nie wybory, lecz PIS-owskie bloki wyborcze.A to byłaby szkoda.Dzięki tym blokom
          jest szansa, że PIS-uary mają szanse polec jeszcze bardziej niż się na to
          zanosi.
          • Gość: mir Re: Wybory 2006 w TG IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.06, 23:06
            O ile dobrze Cie zrozumialem,to wezme udzial nie w wyborach,lecz w PIS-owskim
            bloku wyborczym?.A tak na marginesie-zawsze mi sie wydawalo ze PIS, po to
            znowelizowal ordynacje wyborcza zeby jak najwiecej "ugrac",a nie zeby
            stracic.Forsowaliby cos ,dzieki czemu mieliby przegrac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka