Gość: pawman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 01:29 Otóż stadion w Poznaniu będzie wyglądał zdecydowanie inaczej. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyhoo Poznań: mecz na stadionie Lecha w Poznaniu, noc.. IP: *.echostar.pl 04.09.08, 09:49 co za dziennkikarski bełkot... Jak można nie pofatygować się na tyle żeby choć zdobyć aktualne zdjęcie wizualizacji stadionu które dość znacznie różni się od pokazanego!!! No i jeszcze ten drugi pas na Ławicy!!! Przepustowość lotniska w tym przypadku poprawi równoległa droga do kołowania i tzw drogi szybkiego zjazdu a nie budowaa drugiego pasa, o budowie którego nigdy nie było mowy!!!! Panowie dziennikarze, do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loco Poznań: mecz na stadionie Lecha w Poznaniu, noc.. IP: 217.153.50.* 04.09.08, 09:53 Śmieszne to.. Nie jestem pesymistą, ale faktem jest że w Poznaniu są takie korki że się w głowie nie mieści. Miasto nie może poradzić sobie z ruchem tubylców, a jak przyjadą goście (nie tylko samolotami) to będzie KLAPA. Niemcy, Włochy, Czechy, Słowacja, Węgry, Ukraina, Białoruś, Rosja, Litwa, Łotwa, Estonia. Z tych krajów przyjadą floty samochodów. A Panowie z "komitetów" po mistrzostwach będą mówili: "Gdybyśmy wiedzieli..." To już teraz wiedzcie Panowie odpowiedzialni za drogi w Poznaniu że jest jedna wielka LIPA. Jak ktoś jezdzi przez pół Poznania do pracy i z powrotem to wie o czym mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawier Re: Poznań: mecz na stadionie Lecha w Poznaniu, n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 11:02 Ty chyba nie byłeś w innych miastach! Poznań jest zdecydowanie najbardziej przepustowym miastem. Szczególnie jeśli weźmie się ile samochodów przypada na 100 tys mieszkańców. Tu jesteśmy liderem. A porównując do pozostałych miast-organizatorów Euro 2012 zostawiamy konkurencję daleko w tyle. Jeśli zdarza Ci się postać w korkach nie mów od razu, że masz najgorzej. Mogłoby być dużo, dużo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Poznań: mecz na stadionie Lecha w Poznaniu, n IP: 80.53.148.* 04.09.08, 11:23 Zapraszam na Slask. Pojezdzisz sobie 3 pasmowka pomiedzy Gliwicami a Katowicami. Wrock i Poznan to korkowa masakra. Wiem bo z racji mojej pracy jezdze po calym kraju. Wawa to juz niestety sredniowiecze Odpowiedz Link Zgłoś
kaptur1105 Re: Poznań: mecz na stadionie Lecha w Poznaniu, n 04.09.08, 11:40 Na Śląsku i Zagłębiu Drogową Trasę Średnicową finansuje budżet państwa jako rekompensatę za nie wiadomo co. Inne miasta muszą radzić sobie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Poznań: mecz na stadionie Lecha w Poznaniu, n IP: *.komster.pl 15.01.09, 07:55 Liderem...? Chyba właśnie w korkach. Całe życie mieszkałem w Warszawie - tam (zwykle) wiesz ile będziesz jechał - no powiedzmy 40 min. do centrum. W Poznaniu, którego mam od roku zaszczyt być mieszkańcem jest masakra. Do pracy jadę (zwykle) 15 min., ale zdarza się też GODZINA. I weź tu coś zaplanuj. Poznań nie jest miastem dla kierowców. O MPK nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sęp Re: Poznań: mecz na stadionie Lecha w Poznaniu, n IP: *.echostar.pl 04.09.08, 18:13 Ale to comówisz to Grobelny i reszta wierchuszki wiedzą nie od dzisiaj. Tyle, że oni na 100% nie mają wizji strategicznego rozwoju infrastruktury miejskiej. Jedno jednak trzeba im oddać umieją oddawać najcenniejsze tereny miejskie pod markety i podobne dziadostwa, że w wielu miejscach nie podobna będzie zrobić kolejnych pasów ruchu czy skrzyżowań bezkolizyjnych. Niestety np. w dziedzinie wiaduktów umozliwiających bezkolizyjny i płynny ruch to najwięcej zbudowali Prusacy i w PRL-u a potrzeb w tej dziedzinie jest naprawdę dużo. Zobaczcie np. jak Grobelny "rozwiązał" lokalizację "hiperbunkra" Malta ze Sródki nie wjedziesz w Baraniaka, a tym bardziej w tę część Rataj, bo korki będą się z powodu tego molocha zaczynać już na Solnej ew. na Moście Mieszka. Taki to jest słuchajcie gość. Pochwali się a jakże jak dobrze sprzedał tę działkę, że Poznań zamiast niskiej zabudowy przy terenie rekreacyjnym mieć będzie coś ala Manhatan. Słuchajcie te władze miasta to z pewnością wykolejńcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Db Waskie gardlo... IP: 213.25.153.* 04.09.08, 10:36 A co z "pieknym" waskim gardlem miedzy lotniskiem na Lawicy a Realem. Tam nawet nie mozna przejsc sucha noga bo nie ma kawalka chodnika! No chyba ze smiglowiec rozwiaze ten problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POSEN a może by tak na czas budowy przemalować boisko IP: *.umww.pl 04.09.08, 10:55 I GRAĆ NA SZEROKOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen wymyślili sobie debile że kibol ma w 4 i 5 gwiazdk IP: *.umww.pl 04.09.08, 10:59 owych hotelach spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xawier Re: wymyślili sobie debile że kibol ma w 4 i 5 gw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 11:05 Naucz się czytać ze zrozumieniem - UEFA wymaga wysokiego standardu dla swoich działaczy i członków, nie dla kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweta0 dworce w ręce gmin! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 12:42 tylko w ten sposób pozbędziemy się międzyinnymi dworca głównego w poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Do Redakcji Gazety IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 14:25 proszę żebyście wreszcie używali aktualnych wizualizacji i danych odnośnie stadionu images32.fotosik.pl/354/df6dbc22d567750d.jpg images31.fotosik.pl/355/af228b6c944b67ff.jpg images44.fotosik.pl/7/357702636fc53f29.jpg www.gazetainwestor.pl/inne/foty/wizualizacje/stadion/stadion14.jpg etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr S. Grobelny musi odejść! IP: *.icpnet.pl 04.09.08, 17:25 Żeby sprawa była jasna. Sam na niego głosowałem i popierałem kiedy miałem do wyboru pisiora Tomczaka i zupełnie niezorientowaną w samorządzie Pasło (w 2002 głosowałem na Aldonę Kamelę-Sowińską, II turę odpuściłem). Jednak to co ten facet i jego ekipa uskutecznia w magistracie woła o pomstę do nieba. Stadion na Bułgarskiej to największy bubel uwidaczniający brak nie tylko wizji ale jakiejkolwiek wiedzy, wyobraźni i koncepcji tych ludzi. Każda trybuna będzie inna. Projektowanie, budowanie i zarządzanie tym projektem jest od początku skażone grzechem amatorszczyzny i to niebywale kosztownej amatorszczyzny. Za te pieniądze powstaną piękne stadiony we Wrocławiu i Gdańsku a nam przyjdzie się wstydzić i drapać po głowie. Choćby ostatnie przeprojektowanie. Chciałbym wiedzieć kto jest w gabinecie politycznym Grobelnego i kto ponosi odpowiedzialność za tą głupotę. Panowie wyobrazili sobie, że będą mieli półfinał Euro, ale nie pomyśleli, że do tego trzeba nie tylko większego stadionu. Potrzeba lotniska i hoteli, których i tak w tym momencie mamy mniej niż we Wrocławiu, Gdańsku i Krakowie. Zlecili nowy projekt, wydając kolejny raz ciężkie pieniądze, wstrzymali budowę (2-poziomowy Kocioł był już gotowy rok temu) a teraz wycofują się rakiem i kolejny raz będą przeprojektowywać albowiem UEFA zwróciła uwagę na to, że Poznań nie udźwignie półfinału logistycznie (mało hoteli pięcogwiazdkowych i zbyt niska przepustowość Ławicy) i może wręcz stracić w ogóle prawo organizacji imprezy. Na potknięcie czyha tylko Kraków. Kiedy krytykowałem Grobelnego znajomi z Urzędu Miasta i Wiary Lecha mieli mnie za oszołoma i kwitowali mnie stwierdzeniem: "A nie wystarczy ci, że w ogóle będzie? Pieniacz!" Jak w czeskim filmie. A przecież nie trzeba mieć ukończonych studiów MBA tylko trochę zdrowego rozsądku żeby wiedzieć, że wyszłoby taniej, lepiej i szybciej gdyby budowano stadion od podstaw, od początku do końca w nowym miejscu. Jakie to miejsce? Nie trzeba być znowuż superurbanistą, planistą i wizjonerem. Każdy średnio rozgarnięty Poznaniak bez trudu wskaże lokalizację, bowiem wie jak piękne i niewykorzystane tereny są na Golęcinie, który można fantastycznie skomunikować zaledwie kilometrowym odcinkiem linii tramwajowej z Sołaczem pod trasą Niestachowską. Już dziś Kolejorz grałby tam na ukończonym stadionie miejskim. Byłyby pieniądze na Nową Arenę, być może stadionik Warty i realne wdrożenie hasła "Poznań stawia na sport", nie wspominając o innych projetkach. Tymczasem mamy co mamy - niewyobrażalną kpinę. Jest mi wstyd, bo poniekąd to moje środowisko polityczne. Nie mniej zawsze zwracałem głośno na to uwagę. Projekt ESK 2016 jest prowadzony w sposób skandaliczny i niedopuszczalny. Wystawimy się na pośmiewisko tylko. Jeśli można coś dobrego o Poznaniu dziś powiedzieć to tylko to, że jest dobra komunikacja, chociaż też nie bez wad. Tu nie warto żyć. Błagam. Niech się coś zmieni! Ale nie proponujcie mi więcj takich, trudno mi znaleźć coś co nie byłoby obleżywym epitetem, takich najmądrzejszych w całej wsi, profesjonalnych amatorów jak Grobleny i jacy są zresztą w PO i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kaptur1105 Re: Grobelny musi odejść! 03.10.08, 18:07 Może i masz rację ale ja wolę Golęcin taki jaki jest teraz. Juz wyobrażam sobie co z Golęcinem i Sołaczem zrobiliby kibice opuszczający stadion. Nie mam nic do kibiców w ogóle ale zawsze znajdzie się wśród nich kilku wandali - wystarczy popytać w MPK czy PKP. Odpowiedz Link Zgłoś