Dodaj do ulubionych

Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów inte...

• Gość: Franek Gejtz Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 03.12.03, 19:02
      A ja mówię wam wszystkim, że to prawda!! Dzisiaj w Gliwicach weszli do jednego
      z akademików i przetrzepali wszystkich. Skonfiskowali ponad 20
      komputerów. "ChWDP" - Chowajcie Windołsy Do Piwnicy!!
      • Gość: PJ2099 Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 80.48.249.* 03.12.03, 19:38
        Tak a do mnie podjechała czarna wołga i na kontrole przyszedł sam klon
        towarzysza Lenina trzymając się z sobowtórem Billa za rękę.

Dziś słyszałem wybitnie zajebiste info o tym że za każdy nagrany film na cd
        płaci się od ręki - 20 zeta. hahaahahahahahahahahaha dobre dobre - gratuluje
        pomysłu.

LUDZIE SKOŃCZCIE JUŻ CHRZANIĆ I NAKRĘCAĆ TEN MŁYN!!! SAMI SOBIE ZRÓBCIE
        KONTROLĘ - ALE MÓZGU!!!

Pozdrawiam wszystkich którzy chowają płyty po piwnicach. :D
    • Gość: Lomi Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 03.12.03, 19:37
      Może skończymy tą dyskusję: republika.pl/podstep/naloty/
      • Gość: mały Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 20:08
        Nie wiem co robić ale mój sąsiad zakopal dzisiaj kompa z całym oprogramowaniem
        w ogródku
        • Gość: the Wicked Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 213.17.150.* 03.12.03, 23:22
          jutro wykopki .... poczytaj nizej
    • Gość: aninimowy Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.crowley.pl 03.12.03, 20:27
      Drodzy Panowie z ELSAT.
      Chyba ktoś w mieście delikatnie rzecz biorąc, nie darzy was sympatią.
      A może to tylko zbieg okoliczności...mmmmmm ?
      A tak swoja droga to dawniej internet byl anonimowy, bo takie bylo jego
      zalozenie...
    • Gość: ENAK Internet zawiódł. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 20:39
      Witka - tak sobie czytam posty na tym forum oraz artykuły w kilku gazetach. I
      widzę tutaj jedną ciekawą rzecz - internet kompletnie zawiódł jako wiarygodne
      źródło informacji! O ile artykuł o 42 przeszukaniach jest prawdziwy to cała
      reszta wydaje się być stekiem plotek powymyślanych naprędce przez ludzi którzy
      najzwyczajniej mówiąc - nudzą się. Może robi to sama policja, żeby "napędzać
      maszynę"... Nie wiem - wiem, że ktoś zrobił zajebistą reklamę firmie Microsoft!
      Reklamę działającą na zasadzie - jak nie kupisz to cię "zabijemy"... Tak nie
      może być w normalnym kraju. Rzecznik praw obywatelskich będzie tu miał na
      prawdę dużo do powiedzenia w przeciągu kilku następnych dni i tygodni. Odnoszę
      wrażenie, że to policja będzie miała większe problemy niż ci piraci z kablówek
      na dłuższą metę. W końcu wiele osób zostanie nawiedzone przez naszych
      niebieskich braci kompletnie bez powodu. A zarekwirowanie komputera takiej
      osobie to już podstawa do na prawdę dużego odszkodowania!

I jeszcze jedno - tępimy piratów którzy coś tam sobie robią w domu...
      Niezapominajmy jednak o jednym - ludzie którzy w tej chwili pracują jako
      technicy komputerowi w policji oraz w ogóle we wszelkich firmach komputerowych
      w Polsce, wychowali się na pirackim oprogramowaniu - nie mieli innej
      możliwości. Czemu teraz nagle mamy nowym pokoleniom uniemożliwiać ten
      sam "preceder"? Przecież oni też kiedyś będą informatykami zapewne. No ale
      jeśli takiemu biednemu 16latkowi zabierzemy komputer i nazwiemy go złodziejem
      to - ja myślę, że już w zasadzie taki człowiek może stwierdzić - mam to gdzieś -
      idę na wino, za dużo nerwów z tymi głupimi kompami.

Na prawdę panowie policjanci... Od góry - nie od dołu.
      • Gość: SPfIP CO wy nie przesadzacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:17
        Pracuje w firmie ktora zajmuje sie wychwytywaniem pirackich kopii
        oprogramowania, chodze bardzo czesto na kontrole ale nie do ludzi jako osob
        fizycznych tylko do instytucji - ktore jak wiadomo moga i czerpia korzysci z
        uzytkowania oprogramowania. Na kontroli najczesciej jest 5 osob, to zreszta
        zalezy od wielkosci firmy, ale 5 to srednio, nie wliczajac mnie jako
        informatyka, jest jeszcze prokurator, policjant, prawnik, i jeszcze kolega
        informatyk, na poczatku blokuje sie admina i cala siec wew w firmie, a pozniej
        lecimy z papierami, cedakami i innymi pierdolami. A tytaj ktos puscil plote po
        sieci ze sprawdzaja, ale to sa brednie, pracuje w tej dzialce od ponad 6 lat i
        na kontroli u osob prywatnych bylem ze dwa moze trzy razy, i tylko tyle, poza
        tym ze na jedna nas nikt nie wpusil powiedzieli ze "wypchajcie sie tu nic nie
        ma" i do dzis chodza bezkarni. DRODZY INTERNAUCI WYLUZUJCIE SIE I NIE
        DENERWUJCIE.
        • Gość: ENAK Re: CO wy nie przesadzacie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:41
          > A tutaj ktos puscil plote po
          > sieci ze sprawdzaja, ale to sa brednie, pracuje w tej dzialce od ponad 6 lat
          i
          > na kontroli u osob prywatnych bylem ze dwa moze trzy razy, i tylko tyle, poza
          > tym ze na jedna nas nikt nie wpusil powiedzieli ze "wypchajcie sie tu nic nie
          > ma" i do dzis chodza bezkarni. DRODZY INTERNAUCI WYLUZUJCIE SIE I NIE
          > DENERWUJCIE.

Plote? Prokurator plotkuje? Jakos tego nie widze... Goscie kupili lewy soft w
          jakiejś kawiarence i przyszli do nich policjanci do domów. Później gdzieś tam
          piszą, że sprawy umorzono i wykasowano nielegalne oprogramowanie. Wszystko
          fajnie - postawmy się teraz w sytuacji studenta informatyki zasypanego
          projektami które napisać musi w Visual C++. Ktoś może powiedzieć, że są
          przecież licencje akademickie - no niby tak - ale wydobycie akademickiej kopii
          od uczelni (jeżeli uczelnia ma taką możliwość w ogóle - bo dużo nie ma nawet
          tego) to już inna bajka - wszyscy rezygnują z tego "przywileju" i po prostu
          jadą na piratach. Teraz załóżmy, że taki ktoś - no zrobił głupi błąd i kupił u
          pirata gierkę bo chciał się zrelaksować trochę "w przerwie" a nie bardzo
          wiedział skąd możnaby ją zassać za darmo. Nagle policja w domu, konfiskata
          kompa (przynajmniej na kilka miechów) i po zwrocie pokasowane z dysków
          programy. To tylko piana może człowiekowi z gęby pójść po czymś takim. A
          właśnie do takich rzeczy dochodzi na Śląsku. Do rzecznika - prosto do
          rzecznika. Może nawet tego o piętro wyżej...

Wiem, że większość ludzi którzy tu piszą sieje zwyczajnie panikę ale - nie
          wszyscy.

Z drugiej strony mamy sytuację pod tytułem - "Jeden dzień - ... dwie afery (już
          nie jedna)". To jest podejście fair do obywatela? Przecież jasne jest, że
          tamtym ludziom nikt nic nie zrobi! Będzie komisja, pogadają, pogadają,
          pogadają, znajdą sobie jakiegoś "Rywina" i nagle w tajemniczych okolicznościach
          sprawa ucichnie.
        • Gość: piekny Re: CO wy nie przesadzacie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:42
          mam podobna opinie co moj poprzednik,czy czasem wlasciciele sklepow komp. nie
          nakrecili tej calej ploty teraz maja przynajmniej zbyt.A my mlodzi spanikowani
          uleglismy plotce i chowalismy kompy gdzie popadlo ja nawet owinilem folia i
          zakopalem w ogrodku u babci cale szczescie ze na polu cieplo jutro bede go
          odkopywal. dobranoc komputerowcy.
          • Gość: PJ2099 UWAGA - NOWA MODA !!! IP: 80.48.249.* 03.12.03, 23:59
            Oststnio wśród braci komputerowej zapanował "młodzieżowy" szał!
            Ludzie poddali się tej nowej tendencji bez namysłu , co swiadczy tylko o
            ogromnej sile oddziaływania nowego trendu.
            Mianowicie :
            następuje masowe wyrzucanie z piwnic wszelkiego rodzaju tradycyjnych
            przetworów, soków, konfitur, kompotów, kartofli i ogórków konserwowych!!!
            Miejsce powyższych zajmują komputery wraz z oprogramowaniem i pokaźnym zapasem
            płyt. Co poniektórzy - ci bardziej "trendy" siedzą całymi dniami w piwnicy
            podczepieni do pionów energetycznych ,umilając sobie pobyt graniem w nowsze ,
            tudzież bardziej czerstwe gierki.

TO JEST ZAMACH NA ŻYCIE PODZIEMNE POLSKICH PRODUKTÓW ,WARZYW I OWOCÓW!!!
            DAJCIE IM ŻYĆ W SPOKOJU - CZYM SOBIE NA TO ZASŁUŻYŁY TE BIEDNE KOMPOTY???
            Z BUCIORAMI I KOMPUTERAMI INGERUJECIE W ICH ŻYCIE PRYWATNE!

Nowej modzie mówię : NIE!

• Gość: Jack Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:57
      Polecam
      polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1141003&MP=1
    • Gość: Lucas Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 04.12.03, 01:18
      ...84-letnia mieszkanka Skierniewic została zaatakowana we własnym mieszkaniu
      przez 12-latka, który ją poturbował i zabrał 7 zł. Chłopiec popełnił już około
      200 przestępstw. Napada na dzieci i dorosłych, wymusza pieniądze, zabiera
      telefony komórkowe, straszy nożem - pisze "Dziennik Łódzki".

Policjanci, prokuratorzy i sędziowie przyznają się do bezradności ...

Nawet mi się tego nie chce komentować, tylko szkoda że nie mam 12 lat, bo wtedy
      bym wszystko kopiował i kopiował do bólu ;)
    • Gość: Cube Wielkia, wspaniała sprawa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 10:13
      Uważam, że ta akcja to największe intelektualne osiągnięcie policji od czasu odkrycia maskujących właściwości przydrożnych krzewów.

("To jak będzie panie piracie? Da pan 50 zł czy zabieramy komputer?")
    • Gość: Antyglobal Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 04.12.03, 13:56
      Ludzie dajcie spokój juz z tymi nalotami, wszyscy o tym mówia a ilu z was było
      naocznymi swiadkami??Plotka ma najszybsze nogi jak wiadomo.Kupujcie dalej
      orginalne windowsy ,officy, zycze powodzenia...Nabijajcie dalej kabze bILLA!!
      PROPAGANDA RULEZ!!!Sprzedasz wzrosła kilkukrotnie.Gratulacje GW nikomu jeszcze
      nie udało sie wywołac takiej ogólnopolskiej paniki!!
    • Gość: Yo-Yo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 195.94.201.* 04.12.03, 14:07
      Cos slabo sie staraja chlopaki. mogliby rozszerzyc swoja dzialalnosc np
      w kazdym sklepie komputerowym albo na gieldzie powinien stac policjant i
      sprawdzac kto kupuje np

- nagrywarke, czyste pyty - podejrzany o piractwo rewizja
      - drukarke - podejrzany o drukowanie pieniedzy
      - papier do drukarki - nielegalne kopiowanei czegokolwiek - rewizja
      - legalny program albo gre - napewno chce to skopiowac i puscic w obieg -
      podejrzany np o udzial w zorganizowanej grupie przestepczej aalbo przynajmiej o
      chorobe psychiczna (bo kto zfdrowy kupuje legal soft)- rewizja
      - kupuje kabelek sieciowy - napewno chce budowac nielegalna siec dystrybucji -
      podejrzany - rewizja

z innej dziedzin:
      - kupuje samochod - napewno bedzie jezdzil po pijaku albo kogos przejedzie na
      pasach - potencjalny przestepca - obserwowac
      - w szkole zlapano handlarza narkotykow - wszyscy uczniowie podejrzani o
      posiadanie narkotykow a przynajmniej o narkomaństwo - nakaz prokuratora,
      rewacja, przesluchania wszystkich nauczycieli i uczniow, rodzicow uczniow i
      rodziny uczniow i kolegow z podworka uczniow itd ... wszyscy podejrzani!
      - spacerujesz Krakowskim Przedmiesciem , przecodzisz kolo Palacu Prezydenta -
      napewno jestes zamachowcem - rewizja, przesluchanie wszystkich j.w.

... co ja gadam ? ale sie wkurzylem ale czy my zyjemy w wolnym kraju, w
      panstwie prawa ?
      takie akcje juz robili nam za komuny - nalot na mieszkanie a napewno cos sie
      znajdzie a jak sie nie znajdzie tzn ze gosc jest ostrozny i cos ukrywa wtedy na
      dolek na przesluchanie a napewno sie przyzna.

WYPIERDALAM Z TEGO RAJU !!!
    • Gość: FRED !UWAGA! IP: 157.158.20.* 04.12.03, 14:34
      (...) I CO Z TEGO - POSIADACIE, NIE HANDLUJECIE, NIE ZARABIACIE NA TYM ALE NP.
      UDOSTEPNIACIE (KAZAA, FTP, FOLDERY UDOSTEPNIONE, ITP.) - UDOSTĘPNIANIE JEST
      KARALNE BO NIE UDOSTĘPNIA SIĘ LICENCJI. A JEŻELI MACIE NA HDD LUB CD TO
      PRZETRZYMUJECIE NIELEGALNY SOFT - CZYLI JESTESCIE PASERAMI - TO TEŻ
      PRZESTĘPSTWO. A CO DO TEGO CZY TO SĄ PLOTKI CZY PRAWDA: TAK, TO JEST PRAWDA ŻE
      POLICJANCI, PROKURATORZY AGENCI BSA A NAWET SEDZIOWIE (DO WYPISYWANIA NAKAZÓW
      PRZED DRZWIAMI MIESZKANIA) ODWIEDZAJĄ MIESZKANIA (NIE TYLKO FIRMY) MIESZKAŃCÓW
      TAKŻE TYCH, KTÓRZY NIE MAJĄ NETU NAWET PRZEZ MODEM - WIADOMOŚCI POTWIERDZONE.
      MAŁO TEGO - POLICJA A NAWET ADMINI SIECI DOSTAJĄ KASĘ ZA UDOSTEPNIANIE DANYCH
      UŻYTKOWNIKÓW SIECI. JEZELI TEPSA LUB ADMINI NIE UDOSTĘPNIĄ DANYCH TO OCZYWIŚCIE
      SA POCIAGANI DO ODPOWIEDZIALNOŚCI.
      • Gość: F**k bill Re: !UWAGA! IP: *.artvox.pl / *.artvox.pl 04.12.03, 15:25
        No dobra ale komu wjechali na chate??Znasz taka osobe??osobiscie widziałes to
        byłes swiadkiem??Bo ja cały czas słysze tylko ,ze babci kuzyna ciotki mojego
        siostry chłopaka rewidowali....I to co chwile sa nowe doniesienia, ze juz
        gdzies byli a jakos nikt tego tak naprawde nie potwierdza, co najwyzej
        zartownisie.Raz miałem nawet tel ze sa blok obok, i co??i Gówno jedna wielka
        psychoza strachu.A sprzedasz rosnie windowsy na zapisy ahahahah
      • Gość: Lucas Re: !UWAGA! IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 04.12.03, 16:29
        ale miałeś piękny sen .... ;)
        • Gość: PJ2099 Re: !UWAGA! IP: 80.48.249.* 04.12.03, 19:09
          I podobno razem z tymi wszystkimi szacownymi pracownikami po domach chodzi
          także Limp Bizkit gdyż Fred postanowił osobiście się przekonać czy ktoś
          przypadkiem nie ściagnał jego nowej płytki.Chętnym wypisuje na rachunku od
          sędziego autografy. Opcjonalnie - za to oczywiście się nie płaci.

Stary- jesteś wielki. Sędzia który chodzi po domach i wypisuje rachunki.Jutro
          to opowiem na wydziale prawa - ale będzie ubaw. Dzięki za możliwość
          rozweselenia kolegów. :D
          • Gość: ajt_ Re: !UWAGA! IP: 80.48.96.* 05.12.03, 00:03
            obojetne czy policja chodzi po domach czy nie, ale czy wy naprawde uwazacie ze
            ktos moze szaremu czlowieczkowi wdupic kare czy tam zrobic sprawe za
            posiadanie kazy i udostepnianie przez nia jakichs tam pierdol? to bysmy juz
            wszyscy mieli do konca zycia pozamiatane.. co ja bym ogladal dla relaksu?
            chyba nie telewizje;)
            • Gość: FRED Re: !UWAGA! - JEST DOWÓD IP: 157.158.20.* 08.12.03, 14:15
              W KATOWICACH LIGOCIE W BLOKACH "KOLEJOWYCH" CHYBA W PIĄTEK CHODZIŁO TRZECH (2
              INFORMATYKÓW + MENDA),MIELI IMIENNY NAKAZ, WESZLI DO MIESZKANIA, PRZEDSTAWILI
              ZARZUT POSIADANIA NIELEGALNEGO OPROGRAMOWANIA I ZACZELI PRZEKOPYWAĆ SZAFKI.
              TYLKO, ŻE W TYM MIESZKANIU NIE MA I NIGDY NIE BYŁO INTERNETU W ŻADNEJ POSTACI
              (MODEM, STAŁE), NIE MA I NIE BYŁO ZADNEGO KOMPUTERA, W BLOKU I SĄSIEDNICH NIE
              MA I NIE BYŁO NIGDY ŻADNEJ SIECI KOMPUTEROWEJ. NIKT NIE PRODUKOWAŁ I NIE
              HANDLOWAŁ ŻADNYMI PROGRAMAMI I MUZYKĄ. LOKAL TO POKÓJ + KUCHNIA + PRZEDPOKÓJ +
              HAZIEL, WIĘC PRZESZUKANIE NIE TRWAŁO DŁUGO (ZAGLĄDALI DO WSZYSTKICH SZAFEK,
              SZUFLAD). LOKATORZY TO MAŁŻEŃSTWO PO OK. 60 LAT, ICH CÓRKA 30LAT KILKA LAT TEMU
              SIĘ WYPROWADZIŁA ALE ODWIEDZA RODZICÓW WIĘC KIEDYS PRZYSZŁA I ZOSTAWIŁA NA
              PÓŁCE PUDEŁKO PO PŁYCIE (PUSTE, NIEWIEM CZY Z CDR CZY ORYGINAŁ) I JEDEN Z
              BUBKÓW STWIERDZŁ, ŻE JAK JEST PUDEŁKO, TO SĄ I PŁYTY I JEST KOMPUTER. KIEDY
              ZACZĄŁ PRZEGRZEBYWAĆ JEJ BIELIZNE W SZUFLADZIE, TO POWIEDZIAŁA, ŻE OSKARŻY GO O
              KRADZIEŻ PIENIĘDZY I WTEDY PRZESTAŁ SZUKAC I STWIERDZDZIŁ, ŻE "WIDOCZNIE SIĘ
              POMYLILIŚMY". WYSZLI, WYJELI NASTĘPNY NAKAZ I... ZADZWONILI DO SĄSIADÓW
              NAPRZECIWKO I WESZLI DO ŚRODKA (WIDZIAŁA TO PRZEZ KUKLOK). WIĘC MOGĄ PRZYJŚĆ
              WSZĘDZIE I DO KAŻDEGO. A CO DO TEGO CZY BYŁ TO SĘDZIA TO NIE WIEM CZY NIE
              PROKURATOR ALE W KAŻDYM RAZIE TEN, CO WYPISYJE TAKIE IMIENNE NAKAZY.
            • Gość: MaGik Re: !UWAGA! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 18:40
              Kolege złapali zapłacił za Windowsa i Offica 3000zł!!!!!

P.S. Żadnych innych gier ani programów nie miał (wywiózł do babci)
              • Gość: XYZ Re: !UWAGA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 19:38
                Czesc.Juz skonczyly sie zarty.kazdy wie ze to byla tylko plotka nakrecona przez
                wlascicieli sklepow komp.Dlatego ta droga moze juz za nich wezmie sie ktos
                kompetetny. /wlasciciele sieci internetowych tez uwazajcie na legalnosc/
          • Gość: mark6 Re: !UWAGA! IP: *.bluu.net / *.bluu.net 09.12.03, 17:35
            Bo to był sąd polowy. I nie żadne tam rachunki tylko kwalifikowana kara
            śmierci. Do wyboru: rozerwanie sukami albo wbicie na Sznupka (vide strona kwp).
    • Gość: F..E..R..M..Y..N.. Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.squid.pl / 80.51.236.* 09.12.03, 02:34
      LUDZIE POWIEDZCIE MI CZY KTOS OSOBISCIE GADAL Z OSOBOM U KTOREJ BYLA POLICJA I
      SKASOWALA JEJ KOMPA !!! BO JA SIE QRWA NIE SPOTKALEM !! WY SIE WSZYSZCY
      BOIICIE !! I TYLKO KAZDY SLYSZAL ZE BYLI U KOLEGI ALE NIKT NIEROZMAWIAL Z NIM
      OSOBISCIE !!
    • Gość: Cichy bil Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.radzionkow.net 09.12.03, 08:19
      moje zdanie jest tekie Ze znudzony mops jak niema co roboć to jaja liże aczemu
      ta Policja nie kontroluje tych czerwonych pająków skod oni mają takie majątki
      tych afeżystów kombinujących co i gdzie ukraść
    • Gość: VEREB Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:56
      I bardzo dobrze!!! Tak powinno być!!! Każdemu powinni zabrać sofcik, wszystkie
      CD z pirackimi grami, programikami, muzą. Każdy pirat powinien zapłacić karę
      (nie rozumiem dlaczego tylko 5000zł- powinno być co najmniej 20 000zł mandatu).
      Pewnie drogi czytelniku "troszkę" się już zbulwersowałeś. Ale pomyśl- TP SA
      traci wielu klientów bo piratów już nie stać na podłączenie do sieci, dziura
      budżetowa zostaje w szybkim tempie zatkana i to z nadwyżką, nadwyżka ta idzie
      na lotnictwo (np) i na rządowe samochody oraz na NFZ do którego przychodzi 80%
      społeczeństwa by leczyć urazy psychiczne związane z brakiem internetu. Jola
      wygrywa wybory z Andrzejem (który zostaje premierem) i wszyscy są szczęśliwi.
      Eden, Eldorado... Argentyna...

Pozdro dla tego kto wpędził w paranoje całe woj. śląskie :)

VEREB

• Gość: JohnyWalker Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 03:02
        Siedzę sobie nocą i czytam. Wierszyk był bomba ! Opowiadanie science-fiction
        również (czy mogę legalnie je skopiować ?). Niektórzy to mają talent ! Z
        pewnością jest w tej historii ziarnko prawdy. Policja (i nie tylko) ma prawo
        do bardzo wielu rzeczy. Nie jestem expertem, ale z pewnością może wejść do
        każdego mieszkania bez konkretnego powodu, mamy niestety państwo policyjne.
        Jednakże, nie sądzę, aby z tego prawa korzystała zbyt często (dużo późniejszej
        papierkowej roboty). Są także przedstawiciele zrzeszeń artystów, którzy mogą
        na miejscu nawet pobrać pieniądze (nie policjanci - im nie wolno). Chodzą po
        knajpach, szewcach, fryzjerach (którzy to puszczają radio w swoich salonach).
        Jednakże zdecydowana większość wypowiedzi, jak sądzę, mija się z prawdą. Tak
        szerokiej skali kontroli być nie może. Do tej pory, żaden z dyskutantów nie
        przedstawił rzetelnego dowodu kontroli u siebie. Na przykład nieszczęsnego
        skanu dokumentu jaki pozostawiła kontrola. Tłumaczenie, że zabrano mu kompa
        jest śmieszne, bo kompa nadal ma jego sąsiad, kolega, lub kawiarenka
        internetowa. Przyrzekam, że jeśli spotka to mnie, to taki dokument prześlę i
        każdy będzie mógł go sobie zobaczyć. Po kontroli, nie będę musiał już być
        anonimowy. Mieszkam trochę bardziej na południe, więc do mnie dojdzie, za
        jakiś czas (albo wcale), jeśli w ogóle ma miejsce taka impreza. Jest późno,
        więc DOBRANOC WSZYSTKIM. -/Janek
        • Gość: Fisher Czestochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 20:48
          No i dalismy sie nabrac na zagrywke psychologiczna.
          Akurat ta psychoza zaczela sie jak Bill byl w Polsce, stwierdzono, ze sa zbyt
          male kary sa za piractwo i wystarczyla krotka wzmianka w TV ze policja kogos
          skasowala za plyty po czym zaczela sie ogolna panika wsrod pseudopiratow.
          Po czym wzrosla sprzedaz oryginalnego oprogramowania i w ten sposob nie tylko
          zaczely zarabiac sklepy ale takze zaczela splywac kasa do Microsyfu a tym samym
          moze Bill bedzie zarabial teraz 64$ na sekunde a nie jak wczesniej 63$/s.
          Obserwuje ta sytuacje juz od kilkunastu dni i tez slyszalem ze policja kogos
          tam zgarnela, ze 2 gosci ulice obok i nawet 1 niedaleko mnie i wszystko to
          okazalo sie jedna wielka PLOTKA przekazywana przez ludzi-bajkopisarzy ale coz i
          takie pojeby tez musz istniec.
          Mam jedna potwierdzona wiadomosc, ze zgarneli goscia ale on mial sklepik z
          gierkami, programami (PC i PS) i jednoczesnie sprzedawal wszystkie nowosci
          jakie tylko wyszly na piratach ale to juz bylo na maxa - sam sie dziwilem, ze
          tak dlugo sie gosc na rynku utrzymal.
          Jak tylko bede mial potwierdzona wiadomosc z Czestochowy, ze zgarneli jakiegos
          kolesia zaraz puszcze ja na GG jako "przekaz dalej" i podam na forum gdzie sie
          tylko da to zrobic.
          • Gość: Troszke zartem Re: Czestochowa IP: 217.97.252.* 13.12.03, 13:51
            Kiedy przyjdą przeszukać dom,
            Ten, w którym mieszkasz chłopie,
            Kiedy sprawdzą twój CD-ROM,
            I na płytach nagrane kopie,
            Gdy pod drzwiami staną, i nocą
            Nakazem w dłoni w drzwi załomocą -
            Wiesz o jaką im chodzi zbrodnie?
            Ściągałeś pliki
            Przez dwa tygodnie.
            Już przed twym domem setki są glin,
            Dokąd uciekać? Chyba do Chin.
            A wszystko przez to, ze owe dane,
            Wprost z Ameryki były pobrane
            Co czyni z ciebie kogoś gorszego,
            Niźli mordercę wielokrotnego...
            Kiedyś przyjdą napewno pogrzebać ci w kompie
            może sie zlitują, w co szczerze wątpie,
            jak GROM w nocy przez dach sie wkują,
            płyty połamią, save'y skasują,
            pójdzie sie j***ć w Fifie kariera,
            znów w nfs'a startujesz od zera,
            choć w call of duty wojnę wygrałeś,
            choć wiele nocy przez to zarwałeś,
            brak u nich skrupułów, litości nie mają,
            za dyskutowanie zarobisz pałą,
            nie pomogą płacze, ani lamenty
            cały twój hardware w foli zapięty,
            już biurko puste, już wiatrak nie huczy
            może mnie w końcu to coś nauczy,
            mijają godziny, mijają dni,

chyba oszaleje, wciąż komp mi się śni,
            dzwonię na pały, może coś da się załatwić,
            jakiś glina mówi: muszę pana zmartwić,
            tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją,
            kompa pan oddał przebranym złodziejom,
            jaki jest morał mojej definicji?
            profilaktycznie nie wpuszczaj policji...!
    • Gość: Zartobliwie Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 217.97.252.* 13.12.03, 13:58
      Wiecie co to jest naprawde chore bo malo kogo stac na legalne oprogramowanie,
      niektorzy za cieszko nazbierane pieniadze kupili sobie kompa i nie stac juz
      bylo nawet na system a jednak nie ma sie co oszukiwac latwiejszy do pojecia jes
      Win niz np. Linux .
      Ale zas z drogiej strony nie ma co karcic za to policje tylko tych co to
      wymyslili te lapanki i nie pomysleli o tych biedniejszych gropach spolecznych.
      Ale to ich nie my bedziemy sadzic :))

A teraz troszke humoru bo to zaczyna byc stasznie straszne
      i jeszcze dodam ze to nie ja jestem Autorem i przepraszam go za wykorzystanie
      tego textu

Kiedy przyjdą przeszukać dom,
      Ten, w którym mieszkasz chłopie,
      Kiedy sprawdzą twój CD-ROM,
      I na płytach nagrane kopie,
      Gdy pod drzwiami staną, i nocą
      Nakazem w dłoni w drzwi załomocą -
      Wiesz o jaką im chodzi zbrodnie?
      Ściągałeś pliki
      Przez dwa tygodnie.
      Już przed twym domem setki są glin,
      Dokąd uciekać? Chyba do Chin.
      A wszystko przez to, ze owe dane,
      Wprost z Ameryki były pobrane
      Co czyni z ciebie kogoś gorszego,
      Niźli mordercę wielokrotnego...
      Kiedyś przyjdą napewno pogrzebać ci w kompie
      może sie zlitują, w co szczerze wątpie,
      jak GROM w nocy przez dach sie wkują,
      płyty połamią, save'y skasują,
      pójdzie sie j***ć w Fifie kariera,
      znów w nfs'a startujesz od zera,
      choć w call of duty wojnę wygrałeś,
      choć wiele nocy przez to zarwałeś,
      brak u nich skrupułów, litości nie mają,
      za dyskutowanie zarobisz pałą,
      nie pomogą płacze, ani lamenty
      cały twój hardware w foli zapięty,
      już biurko puste, już wiatrak nie huczy
      może mnie w końcu to coś nauczy,
      mijają godziny, mijają dni,

chyba oszaleje, wciąż komp mi się śni,
      dzwonię na pały, może coś da się załatwić,
      jakiś glina mówi: muszę pana zmartwić,
      tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją,
      kompa pan oddał przebranym złodziejom,
      jaki jest morał mojej definicji?
      profilaktycznie nie wpuszczaj policji...!
    • Gość: teo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 02:32
      a jesli prezes MOś-iek miał by zdjecia swojej gołej żony to oczywiscie tez by
      pokazal (jest to legalne wiec sie nie wstydze) ze to jego i prosze bardzo..
      albo co to za avik moze to jakis film nie legalny .. a nie to tylko utrwalona
      najebka u cioci halinki..
      podejrzewam ze zaraz trzeba bedzie zinvigilowac prezesunia.
    • Gość: teo Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 02:33
      a jesli prezes MOś-iek miał by zdjecia swojej gołej żony to oczywiscie tez by
      pokazal (jest to legalne wiec sie nie wstydze) ze to jego i prosze bardzo..
      albo co to za avik moze to jakis film nie legalny .. a nie to tylko utrwalona
      najebka u cioci halinki..
      a no i historie w IE trzeba oblukac bo moze chodzil po jakis nie legalnych
      stronach i teraz ma je w keszu...
      podejrzewam ze zaraz trzeba bedzie zinvigilowac prezesunia.
    • Gość: Linuxowiec Re: Policjanci.......niczego nie szukaja ( w domu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 23:57
      LUDZIE !!!!
      Po pierwsze dosyc tej paniki!!! Nie bylo, nie ma i dopoki nie pojawi sie zaden
      KONKRETNY dowod opisanej dzialalnosci Policji proponuje nie pisac roznych
      bezsensownych bzdur. Przestudiowalem uwaznie caly watek i zauwazylem jedna
      prawidlowosc. Jak tylko informacje o kontrolach zaczynaly tracic na waznosci
      zawsze nagle zjawial sie ktos z nowymi niesamowitymi dowodami. Czy to nie
      zastanawiajace? Po drugie jesli ktos naprawde sie boi to jesli ma to mu pomoc
      ustrzec sie przed zawalem proponuje mu instalacje swietnego legalnego systemu
      systemu, czyli Linuxa. Wiem, wiem....juz widze te twarze krzyczace ze to jest
      do niczego lub ze jest zbyt skomplikowany....Ale zanim sie to powie chcialbym
      zapytac: ile z tych osob chocby probowalo teraz instalowac Linuxa? Mysle ze
      niewiele zwazywszty na intensywne dzialania naszego kraju w celu uzmyslowienia
      ze tylko Windows jest dobry. Otoz ludzie.....wiekszosc dystrybucji Linuxa
      (zwlaszcza Red Hat i pochodne) jest w instalacji conajmniej tak samo trywialna
      jak Windows. Druga kwestia Gry. Otoz wydano juz wersje kilku
      najpopularniejszych gier dla Linuxa (m. in. UT2003) ale jest tez projekt winex
      o ktorym jednak nie bede teraz pisal (zainteresowanych odsylam
      www.transgaming.org )O darmowych office kazdy wie. Wiec apeluje do tych ludzi.
      Nie bojcie sie Linuxa!!! On juz od dluzszego czasu stal sie tak samo przyjazny
      jak windows albo i bardziej. Wszystkie ukochane wasze kaazy, dc, emule i inne
      tez maja swoje linuksowe wersje....o filmach i muzyce nie wspomne....wiem ze
      moze niektorzy mi zarzuca ze tu pisze o legalnosci a zaraz potem o p2p i
      sciaganych mediach....ale zastanowmy sie sami ...ilu z nas poszlo do kina i z
      checia wydalo na bilet aby obejrzec na duzym ekranie wasz ulubiony film
      sciagniety wlasnie z dc? Ilu tez z checia zakupilo pozniej oryginal dvd? Ilu z
      nas wlasnie pod wplywem sluchanych mp3 zdecydowalo sie na zakup oryginalnej
      plyty bo stwierdzilismy ze jest tego warta? Uwazam ze kopiowanie filmow i
      muzyki przez p2p nie nalezy nazywac piractwem, przynajmniej nie w przypadkach
      ludzi, ktorzy traktuja je czesto jako czynnik pozwalajacy zdecydowac czy warto
      wydac nasze ciezko zarobione pieniadze na cos co jest tego warte, czy nabic
      komus kase za kicz w ladnej oprawie...Dziekuje wszystkim ktorzy doczytali to
      do konca i przepraszam ze mi to tyle miejsca zajelo...
      Pozdrawiam rowniez wszystkich ktorzy nie ulegna zludzeniom i otworza swoje
      umysly takze w strone OpenSource. Powodzenia!
    • Gość: początk.golfista Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: 62.233.241.* 20.12.03, 20:12
      Może by już, do k... nędzy!, przestali ich szukać.
      To już, do króćset!, sześćsetktóryś post na ten głupi temat.
      Nie zudziło im się jeszcze?...

To tak jakby piłeczki do GOLFA szukać przez pół dnia w pokrzywach obok POLA
      GOLFOWEGO, zamiast iść z kumplami na piwo, albo pożyczyć od kogoś. Mają
      chłopaki dużo czasu...
    • Gość: Wisnia Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.myslowice.artcom.pl / *.myslowice.artcom.pl 24.12.03, 22:52
      To jest państwo policyjne ,jedni kradną miliony i nic im się nie stanie,a ty
      masz jedną płytkę z grą to cie wyślą do Alca Tras. Gdzie jest ta obiecywana
      demokracja. Chyba w kiblu sejmowym.Ten kraj jest tak smieszny że tu powinni
      żyć sami klauni. To jest jedna wielka banda skorumpowanych ludzi.
    • Gość: Krzys Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 00:46
      wiecie ludzie co wam powiem.... myslalem ze ta cala gadka o tych nalotach to
      byla plotka... dopuki sie nie przekonalem ze jest to prawda, kilka dni temu na
      moim osiedlu byly przypadkowe kontrole urzytkownikow z z lokalnej sieci, mialem
      szczescie szczerze mowiac bo nie bylo mnie w mieszkaniu, u sasiada byli ale nic
      nie zabrali tylko format dysku i pouczenie, a ja jusz po formacie i na legalu
      jade.... az strach pomyslec co by bylo jak by mnie zastali.... wiec ku
      przestrodze... nie wszytko jest prawda i ni ewszytko falszem... pilnujta sie
      ludzie
      • cza_ha Re: Policjanci z Rudy Śląskiej szukają piratów in 30.01.04, 18:46
        Już was namierzyli, i zaraz będą w środku :
        www.ewa.bicom.pl/humor/h20.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka