Gość: brzoskwinia IP: *.pl / 192.168.3.* 13.11.03, 12:27 W kwestii wyjasnienia,kazdy mundurowy moze wejsc do mojego domu za okazaniem legitymacji i przekopać mi mieszkanie???Gdzie my zyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Internauta Dziwne IP: terminator:* / 192.168.1.* 13.11.03, 13:05 Policjanci zwariowali nie można wpadać do mieszkań z byle powodu A gdzie sąnasze prawa Poco stworzono internet NIE PRZESADZAJCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzianka Re: WAZNE PYTANIE? IP: *.foxnet.com.pl 13.11.03, 13:47 A ile mp3 mozna trzymac na dysku?? 900MB czy 400?? ILE?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Uwaga kradzież!!! IP: *.bater.net.pl / 192.168.4.* 13.11.03, 16:20 "Zabezpieczenie materiału dowodowego" brzmi świetnie, tylko szkoda że mało kto miał do czynienia z zwrotem tegóż (jeśli nawet to dopiero wtedy gdy "materiał" traci jakąkolwiek wartośc finansową choćby na skutek tzw amortyzacji) W praktyce jest to najzwyklejsza w świecie kradzież dobra nabytego w sposób legalny. Moze ktos ma inne zdanie na ten temat? Zapraszam do dyskusji i przepraszam wszystkich, których mogła urazić tak radykalna wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bandyta Re: Komentuje Leszek Goławski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 16:21 To dobry sposob na okradanie mieszkan. Szyjemy sobie mundur, drukujemy na pc legitymacje z ta piekna gwiazdka i pod pretekstem "sprawy niecierpiacej zwloki" konfiskujemy telewizor, dvd, pc, dywany, obrazy zaslaniajac sie tym ze doniesiemy nakaz od prokuratora za tydzien ... czysty zysk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Komentuje Leszek Goławski IP: 80.51.236.* 13.11.03, 16:30 A jeśli się posiada mnustwo mp3 ale ściągniętych w sposób legalny - np. z radia mp3 lub radia internetowego ?? Policja odrazu mi stwierdzi że to jest nielegalne czy będzie sprawdzać że nie wiem dana mp3-ka leciała kiedyś w radiu ?? A co z grami lub filmami nie dostępnymi na naszym runku?? Produkt nie jest przeznaczony na polski rynek lub nawet jego dystrybucja dawno się skończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WESOŁEK Re: Komentuje Leszek Goławski IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 04:28 Panie Prokuratorze taki komentarz dyskfalifikuje Pana jako Prokuratora. W tym przypadku nie może byc wogóle mowy o sytuacji niecierpiącej zwłoki. Takowe sytuacje maja miejsce najcześciej tylko w przypadku działań podejmowanych w przypadku pościgu bezpośredniego za sprawcą lub tuż po pościgu.Jeżeli ktos przed miesiacemściągnął nielegalnie program lub kilka plików mp3 to gdzie tu sytuacja niecierpiąca zwłoki? Biedny policjant nie miał czasu przez miesiąc zebrac dowodów i uzyskac od Pana Zarzadzenie o przeszukaniu. Sprawa druga- nie przedmiotów mogących mieć zwiazek z przestępstwem lecz konkretnych przedmiotów pochodzacych z przestepstwa lub mających zwiazek z przestępstwem i to konkretnie wymienionych w zarądzeniu o przeszukaniu. Chyba czasy kiedy szukano kół sdamochodowych między ksiażkami w biblioteczce dawno juz minęły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenny Re: Komentuje Leszek Goławski IP: iB2.rudanet.com:* 14.11.03, 10:05 Hej co to ma zanczyć? Co to juz nie mamy prywatnosci? Co policjanici nie radza sobie z łapaniem prawdziwych przestępców? Jesteście żołośni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benji Re: Komentuje Leszek Goławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.03, 21:36 wszystko fajniwe ale czy na nakazie przeszukania mieszkania nie powinien byc dokładny adres? Bo wydaje sie że kluczem i podstawa przeszukania jest posiadanie podłaczonego internetu (a modem?) Druga sprawa to ciekawe co oznacza lakoniczne stwierdzenie że zabezpieczono kilkadziesiat komputerow ... jakos sobie nie wyobrazam że na wniosek nieodpowiedzialnego buraka co mnie nie lubi policja pozbawia kilkadziesiąt osób narzędzia pracy ... do wyjasnienia ... heheheh dom wariatów a po jakims czasie oddadza i zasalutują? hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Komentuje Leszek Goławski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:16 Gość portalu: brzoskwinia napisał(a): > W kwestii wyjasnienia,kazdy mundurowy moze wejsc do mojego domu > za okazaniem legitymacji i przekopać mi mieszkanie???Gdzie my > zyjemy? Nie nieprawda i p. Leszek Gocławski jak wypisuje takie bzdury to jako prawnik powinien powołać się na odp. przepisy. Samą legitymacją to może sobie pomachać na dworcu. Owszem w sprawach niecierpiących zwłoki (patrz wymagających natychmiastowego działania) policja może okazać nakaz przeszukania podpisany przez odp. komendanta. Najazd na mieszkanie posiadacza komputera nie wymaga takiego pośpiechu, ponieważ taki posiadacz komputer miał, ma i będzie miał dopuki policja mu go nie ukradnie. O każdej porze dnia i nocy jest dyżurny prokurator, któey może wystawić stosowny nakaz i trzeba tego żądać przed wpuszczeniem policji. Rada - nie otwierać drzwi (b.zabezpieczenia np łańcuchem) policji dopuki nie okaża nakazu podpisanego przez prokuratora lub sąd. Jak otworzysz to policjant jest już w środku i nie wyrzucisz go bo zostaniesz oskarżony o napaść na funkcjonariusza. Jak nic nie znajdą to nie usłyszysz przepraszam a jak znajdą to dostaniesz w ciągu 24h nakaz podpisany przez prokuratora. Nie dajmy się bezprawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helot Re: Komentuje Leszek Goławski IP: *.nexus.gliwice.pl / 192.168.0.* 16.11.03, 23:25 To jest jakiś absurd! Skoro każdy użytkownik Internetu jest podejrzewany o złodziejstwo, to w takim razie może pójdziemy dalej i wszystkie osoby odwiedzające bazary będziemy traktować jako złodziei kurtek, idąc dalej trzeba robić co tydzień na bazarze listę osób które go odwiedziły i przetrzepać im chaty zabierając wszystkie kurtki, aby sprawdzić czy nie były kradzione, czy wy jesteście chorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaił NO ok ale jeśli... IP: *.rawanet.net 26.11.03, 12:40 Policja wejdzie do mojego domu i znajdą kopie programów, to ja moge sie wyłumaczyć z posiadania kopi oryginalnych programów. po prastu dobry informatyk nie uzywa oryginalnych płytke poniewaz moga ules zniszczeniu, tak więc moge powiedzieć że przegrałem swoje oryginalnie zakupione programy w celu zabezpieczenia się przed ich zniszczeniem. i w ten sposób te niby pirackie płytki nie są pirackimi płytami ale tylko mądrym posunięciem ze strony użytkownika. Co inego jeśli znaleziono by u mnie wiecej iż 1 kopie tego samoego programu. wtedy można by wnioskowac ze kopiuje masowo programy w celach zarobkowych. Ale ja nie posiadam wiecej niż 1 kopi więc Policja może mi naskoczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotcom Re: NO ok ale jeśli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 20:16 nie naskoczy ci tylko po prostu kaze ci pokazac licencje, bo placisz nie za nosnik ale za program. Odpowiedz Link Zgłoś