fewer 01.09.09, 12:38 Witam, Proszę o podpowiedź gdzie w Katosach znajdę tanie apteki, które nie zedrą ze mnie ostatniego grosza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siudamac Re: Tanie leki - gdzie? IP: 212.160.172.* 01.09.09, 12:59 Przetestowałem wiele aptek i z moich obserwacji wynika, że najtańsze (są oczywiście odstępstwa) są: - pod dworcem - na Ściegiennego (koło Żabki - koło skrzyżowania z Krzyżową/Szczecińską) czynna całą dobę W tej drugiej (sieciowa o nazwie MAGICZNA) warto założyć "kartę sympatyka" - oprócz zbierania bzdurnych punktów za zakupy (trzeba być niezłym lekomanem żeby dostać za te punkty jakąś nagrodę) daje rabat przy kasie i to spory - kilka-kilkanaście procent (mój przykład z wczoraj - bez karty 14,98zł, z kartą zapłaciłem 13,33zł) Mają też promocję - codziennie między 8:00 a 10:00 rano "ceny hurtowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Tanie leki - gdzie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.09, 23:33 Określenie "pod dworcem" - masz na myśli aptekę na dole dworca PKP /koło postoju TAXI/ ????? Odpowiedz Link Zgłoś
maria10344 Re: Tanie leki - gdzie? 02.09.09, 08:38 Dzisiaj tam się wybieram.Jestem z po za Katowic.Konkretnie gdzie jest ta apteka?Za odpowiedź dziękuję.Lekarka powiedziała:pod dworcem a nie na dworcu. Gość portalu: ? napisał(a): > Określenie "pod dworcem" - masz na myśli aptekę na dole dworca > PKP /koło postoju TAXI/ ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Malinka Re: Tanie leki - gdzie? IP: *.chello.pl 28.11.09, 19:32 Na plebiscytowej jest apteka Ziko, mają przyzwoite ceny. No przynajmniej mojej kieszeni odpowiada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Tanie leki - gdzie? IP: *.chello.pl 28.11.09, 19:47 Dolny hol dworca PKP.Można wejść wejściem od postoju taksówek,jednak musisz sie przygotować,że postoisz w kolejce od 30-60 minut:)ale warto bo sporo zaoszczędzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzie dobre Re: Likwidacja IP: *.c201.msk.pl 29.11.09, 08:59 Za kilka dni tej apteki nie będzie. Przenoszą ją do Sosnowca. Poza tym rząd majstruje coś przy ustawie o lekach i najprawdopodobniej znikną tanie leki - wyrównają ceny w górę aby wszystkie apteki jednakowo dużo zarabiały i nie konkurowały ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprostowanie Re: Likwidacja IP: *.sileman.net.pl 12.12.09, 12:42 Nie martwcie się, apteki nie przenoszą do Sosnowca. W Sosnowcu powstanie kolejna filia "Apteki Głównej". Na dworcu w Katowicach apteka będzie pracowała do czerwca 2010, a później przeniosą ją niedaleko dworca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi tania apteka IP: *.146.216.217.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.12.09, 00:47 polecam stronę [url=http://www.doz.pl]tam zamawiacie a odbior w wybranej aptece nastepnego dnia. jest 10-20% taniej niz w zwyklym punkcie, oprocz tego mozna zbierac punkty za zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: tania apteka IP: *.vipharm.com.pl 20.05.10, 00:48 Co do tej apteki na dworcu to poprostu masakra. Ostatnio straszej kobiecie tak pozamieniali leki tzn dali jakies odpowiedniki - kobieta przyszla do domu i zaczeła płakac bo nie woiedziała za co zamienili. poprostu kretynizm. Z tego co sie orientuje to nadzór farmaceutyczny sie szykuje na nich bo inne apteki i lekarze sie skarża. bedzie jazda.... Odpowiedz Link Zgłoś
drexler82 Re: tania apteka 08.07.10, 07:21 No Panie z Vipharm, w waszych aptekach za to są super ceny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: receptor Re: tania apteka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.10, 11:23 Apteka "Główna" pewnie drażni konkurencję :) mnie jednak cieszy!!!. Wykupuję tam co miesiąc niezbędną dla mnie maść na AZS o nazwie PROTOPIC 0,1% 10g, która nie posiada zamiennika. Ta niewielka tubeczka we wszystkich aptekach łącznie z "Magiczną" kosztuje w granicach od 70 do 76zł. W "Głównej" płacę 29,90zł !!! Różnica jak dla mnie więcej niż kolosalna. Nie interesuje dlaczego tam jest tak tanio a raczej dlaczego we wszystkich i to podkreślam wszystkich innych aptekach jest aż o ponad 100% drożej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50tka Re: tania apteka IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 19:29 bzdura totalna. Jak ktoś bierze zamiennik, Pani magister pisze na pudełku nazwę leku, który przepisał lekarz. Najlepiej to konkurencję obsmarować, a ze swoich cen nie zejść ani na jotę. Najlepsza walka to podgryzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Likwidacja IP: *.gb.net.pl 06.01.10, 14:11 male sprostowanie... jak rzad wprowadzi ta ustawe to apteki nie beda wiecej zarabialy bo tak czy siak jesli pacjent placi za lek np 50 zl to apteka ma na tym tylko kilka zl zysku a 45 zl musi oddac hurtowni..... przy nowej ustawie nadal najwiecej zarobi producent bo juz nie bedzie musial dawac wybranym czyli tym tanim aptekom w kopercie kasy i rabatow zeby mogly obnizyc cene lekow.... niech nikt nie mysli ze tania apteka charytatywnie sprzedaje leki.... bo one tak sobie za nic nie obnizaja cen. najczesciej wlascicielem takiej apteki jest duza hurtownia albo ktos kto ma 20 aptek i ma uklad z producentem... dzieki czemu moze dostac ogromny rabat... czego oczywscie nie dostanie apteka mala. i dlatego male apteki maja drozej i jednoczesnie wcale na tym wiecej nie zarabiaja bo musza pelna cene zwracac hurtowni bez zadnego rabatu... nie wiem skad w spoleczenstwie przekonanie ze drogie apteki maja wielkie zarobki??? pomyslcie ludzie jaki to ma sens? przeciez wtedy traci sie klienta- czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądralińska Re: Likwidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 08:21 Ale ty Mary jesteś, jak lek kosztuje 50 zł to apteka zarabia tyle ile z tabeli marż dygresywnych, zależy czy lek jest rx tzn. refundowany , 30 % odpłatności dla pacjenta, 50 % czy 100%, czy jest to lek OTC czyli bez recepty. A to że lek jest tani to apteka ma rabat od producenta, płacą przedstawiciele za zamiany, na tym zarabia apteka! Kto dostanie wszystkie leki z recepty i ani jeen nie zostanie zamieniony to ma 100 zł odemnie wirtualnie :) I jest jeszcze jeden sposób na tani lek, tylko, że taka moherowa babcia nie zastanowi się dlaczego lek kosztuje 1 gr. Tylko się cieszycie ludzie , że macie taniej, a to my wszyscy, którzy płacą składki, bo pracują. To płaci NFZ, czyli my wszyscy, bo lek jest refundowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Likwidacja IP: *.gb.net.pl 04.05.10, 22:00 odpłatność dla pacjenta a marża to dwie rozne sprawy i zysk apteki z odpłatnościa nie ma nic a nic wspolnego...wiec porownywanie marzy do odplatnosci ma sie jak piernik do wiatraka... marza to marza a im drozszy lek tym nizsza marza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tanie leki - gdzie? IP: *.chello.pl 17.11.10, 16:47 Skuszony reklamą ZIKO i opiniami,kupiłem wczoraj kilka stałych lekarstw, które muszę zażywać ,zapłaciłem ponad 115 zł ,wracając ,wstąpiłem na dworcu PKP do apteki Głównej, zapytałem o cenę tych samych lekarstw, i o mało nie umarłem na zawał ! ? W ZIKO przepłaciłem ponad 60 zł !!!!!! NIGDY WIĘCEJ MOJA NOGA NIE STANIE W ZIKO !!!!!!!! Ta apteka Główna ( niedługo się przeniesie na 3 maja 22) cały czas trzyma niski poziom cen ! i dlatego już nigdy nie uwierzę w oszukańczą reklamę !! Może mają kilka specifików tanich na wabia ale na reszcie rąbią,biednych emerytów jak się patrzy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marasbone Re: Tanie leki - gdzie? 23.07.10, 15:53 Ja leki dla całej rodziny zamawiam na e-lek.pl. Mają duży wybór, rzadko się zdarzyło, by jakiegoś lekarstwa nie było. Oszczędzam przy tym dużo pieniędzy, rodzice i dziadek dają mi listę lekarstw, zamawiam i wszystko jest na miejscu. Nie trzeba wystawać w kolejce, szukać gdzie ten lek jest itd. Odpowiedz Link Zgłoś