stala2 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.01.06, 16:09 WITAM eMAMY!!!! Mam na imie Magda przyjechalam do Londynu z Kluczborka (kolo Opola) 3 miesiace temu.Obecnie zajmuje sie wychowaniem naszego 2 letniego synka Dominika.Moj maz- Lukasz jest juz w Londynie od 1.5 roku.Chetnie poznam eMAMY z okolic Whitechapel i Bethnal Green.Bardzo brakuje mi tutaj przyjaciol,wiec jesli ktoras z Was mialaby ochote na spotkanie to zapraszam na privat. POZDRAWIAM MAGDA Odpowiedz Link Zgłoś
madzia916 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.02.06, 22:13 Witam! Ja tez mam na imie Magda i mieszkam na Whitechapel z mężem i prawie 2-letnią córeczką Justynką. Chętnie bym nawiązała znajomość z Tobą a moja Justynka z Dominikiem Podaję mojego maila: madzia9@poczta.fm A może są też inne mamy w tej okolicy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkwiatkowska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.01.06, 22:48 Birmingham-bordesleey green----------gdzie mozna milo spedzic czas w tym miescie pelnym pakistanczykow i tym podobnych -pomocy .mam zbuntowana 14 latke - Marte Odpowiedz Link Zgłoś
pluszufka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 00:37 hejka!mamuski a czy tu w ogole sa jakies mamy z Milton Keynes? Jeszcze w grudniu sie przeprowadzilismy z Oxfordu(z mezem i obecnie 9-miesieczna coreczka Paulinka) do Bletchley. Byloby super spotkac sie z mamuska tutaj na obczyznie W Polsce mieszkalismy w Lodzi. Pozdrowionka, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
wolkam Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 17:49 pluszufka napisała: > hejka!mamuski > a czy tu w ogole sa jakies mamy z Milton Keynes? > Jeszcze w grudniu sie przeprowadzilismy z Oxfordu(z mezem i obecnie 9- miesieczn > a coreczka Paulinka) do Bletchley. Byloby super spotkac sie z mamuska tutaj na > obczyznie > W Polsce mieszkalismy w Lodzi. > Pozdrowionka, > Beata Hej, niestety mieszkam dużo dalej, bo pod Manchesterem ale też jestem z Łodzi i mam 9 miesięczną córeczkę Marysię (i dwuletnią Zosię). Szkoda, że dzieli nas taka odległość bo mogłybyśmy się spotkać.Może kiedyś... Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
pluszufka Do Agnieszki 20.01.06, 16:39 A moze bysmy tak chociaz na gg sie spotkaly? Na dobry poczatek Zawsze moglybysmy wymienic sie doswiadczeniem-ja bardzo chetnie bym pogadala! Pozdrowionka, Beata gg6812639 Odpowiedz Link Zgłoś
wolkam Re: Do Agnieszki 21.01.06, 18:03 Beata, Ja też bardzo chętnie pogadam tylko nie mam gg, ale może przez Skypa albo maile. Wysyłam więc moje namiary na Twoją skrzynkę. Pozdrawiam i do usłyszenia. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.01.06, 15:31 Czesc, ja tez kiedys z Lodzi a teraz z Luton... To troche na poludnie od MK. Pozdr Lila pluszufka napisała: > hejka!mamuski > a czy tu w ogole sa jakies mamy z Milton Keynes? > Jeszcze w grudniu sie przeprowadzilismy z Oxfordu(z mezem i obecnie 9- miesieczn > a coreczka Paulinka) do Bletchley. Byloby super spotkac sie z mamuska tutaj na > obczyznie > W Polsce mieszkalismy w Lodzi. > Pozdrowionka, > Beata Odpowiedz Link Zgłoś
hardyralf Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.03.06, 15:13 Hej Beata, Dwa miesiące temu też przenieśliśmy się do Milton Keynes a dokładniej Emerson Valley. Od dwóch dni jesteśmy też rodzicami! Pozdrawiam, Rafał, Iwona i Wiktor(ek) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka9935 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 20.10.06, 17:42 hej,troche pozno znzlazłam to forum.Ja tez mieszkam w Bletchley razem z mezem i 2letnia coreczka Wiktoria.jesli masz ochote sie spotkac,lub popisac to podaje mojego mail'a ania_ciok@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joannap72 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 01:38 CZesc, mam na imie Joanna i razem z mezem Grzegorzem i synkiem Kacperkiem mieszkamy od roku w Banstead pod Londynem. Pracuje jako kelnerka. Moze sa jakies mamy w okolicy.....moj e mail joannap72@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
joannap72 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 01:41 Zapomnialam dodac jestesmy z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
omarzena Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 17:03 Witam wszystkie mamy!Mam na imie Marzena wraz z mezem i synkiem /2,5/mieszkamy w Burton -on- Trent/od dwoch miesiecy/w UK od 3 lat.Z przyjemnościa porozmawiam z kims z okolic i nie tylko.Przez przypadek trafiłam na to sympatyczne forum-muszę przyznac,że jestem mile zaskoczona...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.01.06, 17:26 owszem, w Burton on Trent mieszka Agnieszka zwana Pieguskąą. Tutaj chyba częściej zagląda: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29377 Odpowiedz Link Zgłoś
omarzena Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.01.06, 19:12 Jagienka,dziękuję za informacje.Zaraz poszukam.Przy okazji- ślicznego masz synka.Moj Michael jest troszke młodszy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.01.06, 19:49 nie ma sprawy - ja mieszkam też blisko Burton. Pieguskę najczęściej widuję w...Ikei tam na forum Polki w Anglii jest lista gdzie kto mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
wolkam Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.01.06, 01:48 Wydłużam listę. Mam na imię Agnieszka. Jestem mamą 2-letniej Zosi i 9-miesięcznej Marysi (zwanej w domu Misią). Od prawie 4 miesięcy mieszkam z rodzinką w Ashton-under- Lyne(10 minut na wschód od Manchesteru). Dojechałam do pracującego tu męża. Sama jestem obecnie na urlopie wychowawczym. Pochodzimy z Łodzi. Czy jakieś polskie mamy mieszkają w tej okolicy (Ashton, Oldham, Glossop, Manchester)? Chętnie nawiążę kontakt. Pozdrawiam wszystkie mamy w UK Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.01.06, 11:59 Agnieszka, na drugim forum jest kilka mam z Manchesteru, kilka razy się spotkałyśmy (ja jeżdżę do Leigh niedaleko Wigan do mojej teściowej i jak mam czas to organizujemy spotkanie) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29377 a tu wątek Manchesterowski: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=29377&w=25090050&a=25090050 Odpowiedz Link Zgłoś
wolkam Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.01.06, 17:59 Jagienko, dzięki za namiary. Niestety nie mogę otworzyć wątka Manchesterowskiego. Ale miejscowości, które wymieniłaś (Leigh i Wigan) trochę znam, bo tam pracują koledzy męża po fachu - czyli polscy dentyści - których zresztą bardzo dużo ostatnio przyjechało do UK. Twój synek super. Prawdziwy facet. U mnie w domu "babskie" klimaty, bo mam dwie córeczki. Pozdrawiam Agnieszka - mama Zosi i Marysi Odpowiedz Link Zgłoś
mmolek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.01.06, 19:30 Czesc Agnieszka! Mam na imie Magda i mieszkam w Newcastle upon Tyne.To troche daleko od Ciebie ale i tak chcialam napisac.Tez jestem tutaj z mezem lekarzem i coreczka (Ola,18m).Sama tez jestem lekarzem(wychowawczy).Masz racje.Sporo jest nas tutaj. Takie zycie... Goraco pozdrawiam-Magda Odpowiedz Link Zgłoś
wolkam Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.01.06, 21:24 Cześć Magda, miło,że się odezwałaś.Lekarska polonia w UK coraz większa. Ciekawa jestem czy Twój mąż zadowolony z pracy. Gdybyś chciała pogadać (bo ja chętnie), to daj znać (mój adres mailowy: wolkam@gazeta.pl) Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
akrupotow Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.01.06, 02:45 Witam, Rowniez jestem lekarzem. Pracuje i mieszkam w Londynie. Chetnie nawiaze kontakt. Moj email: dr_ania@yahoo.com Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mmolek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.01.06, 06:36 hej! moze zalozymy oddzelne forum:polscy lekarze w Wielkiej Brytanii? pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa wolkam 22.01.06, 19:45 link jeszcze raz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=29377&w=25090050&a=25090050 mój nr gg 2521332 Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa no patrz co za złośliwiec 22.01.06, 19:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=25090050&a=25090050 a jak nie zadziała to wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
wolkam Re: no patrz co za złośliwiec 22.01.06, 21:42 zadziałał- dzięki. Czy ten wątek będzie kontynuowany??? Chętnie dołączę do następnego zlotu w Manchesterze. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: no patrz co za złośliwiec 22.01.06, 22:03 wiesz myślę że następne spotkanie będzie w lutym najwcześniej - zaglądaj na drugie forum to będziesz wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
wolkam Re: no patrz co za złośliwiec 23.01.06, 17:57 Ok. Będę śledzić. Dzięki. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
omarzena Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.01.06, 19:39 Jagienka!Rzeczywiście mieszkamy blisko.Często przejezdzam nedaleko jadąc do Nottingham.Chcesz porozmawiac...to zapraszam na moje gg 9555966.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dag78 Londyn NW10 14.02.06, 17:34 mam na imie Dagmara, mieszkam od 2 lat w londynie NW10, mam 10 mies coreczke Emilke. Moze ktoras z was mieszka w okolicy, chetnie sie spotkam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikas72 Re: Londyn NW10 15.02.06, 14:43 Tu Monika! Też mieszkam w Płn-Wsch Londynie, na Neasden, pracuję w szkole (tzn. teraz akurat jestem na macierzynskim), jestesmy tu z mezem ok. 2,5 roku, a miesiac temu dolaczyla do nas Julenka, czyli nasza wyczekana coreczka! Chetnie sie spotkam, wyskocze czasami na kawe itp. Pozdrawiam! gg 684619 Odpowiedz Link Zgłoś
julia_uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.06.06, 10:46 Jestem ze Stafford.Sa tu jakies mamy-Polki? Odpowiedz Link Zgłoś
hampstead Londyn NW3 05.07.06, 11:35 Czesc Dziewczyny, Mam na imie Kaska. Mieszkam w Londynie (NW3), z mezem i siedmio-miesiecznym synkiem). Sporo podrozowalam po swiecie, a obecnie jestesmy w Londynie od roku. Jestem na macierzynskim. Chetnie poznam mamy z maluszkami. Zapraszam na wspolne spacery, kawe, itp. Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek4444 Re:Jest ktoś z Hounslow TW3 3EW 17.11.06, 13:15 witam serdecznie wszystkie mamy mieszkam od sierpnia w Hounslow na Strafford Road z miom mezem Damianem i 11miesiecznym synkiem Oliwierkiem.NIe pracuje alekoncze jeszcze studia w polsce i co jakis czas musze wracac na zaliczenia a tak poza tym siedze w domku z Olim chociaz od dawna zagladam na fora to jakos nigdy na to. Dlatego postanowilam wejsc i cos napisac moze ktos mi pomoze.Mam pod nosem przychodnie ale jak maz chcial nas zapisac to nie ma miejsc i nie wiem gdzie teraz szukac?Zreszta chchiaalabym sie tez dowiedziec gdzie pojsc z dzieckiem na basen???Czy maly bedzie zapisany w tej samej przychodni co my blagam poradzcie cos sama znam slabo angielski i nie moge za bardzo cos zalatwiac a maz pracuje do 14.00. Jesli sa mamy z Hounslow to prosze o kontakt na maila: cukiereczek4444@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
losik0 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.01.06, 18:23 polnocna Szkocja jestem (Gosia) tu z mezem Radomirem od sierpnia 2005 .W tydzien po przybyciu do tej krainy urodzilam piekna coreczke Lucje.Teraz ma 5 m- cy.Za krajem teskno zwlaszcza za przyjaciolmi moze ktos z was chce sie zaprzyjaznic? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.01.06, 09:27 hej, a z jakiego miasta jestes? my jak napisalam wczesniej jestesmy z Edynburga, moje gg 1117495 jakbys chciala sie odezwac to jestem zawsze rano i czasem w ciagu dnia zadladam, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.01.06, 01:32 Mam na imie Asia, mam meza jestem w 17 tyg. ciazy i mieszkam w Londynie od 10- ciu lat. Mam zamiar wrocic do Polski zanim dziecko pojdzie do szkoly, bo nie chce zeby moje dziecko wychowywalo sie tu w Anglii. Z Polski pochodze z Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.marcelek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.01.06, 09:34 He, a ja od pol roku w Edynburgu, mam 3 dzieci:Marcel 4 latka, Dorotka 2.5 a Helenka urodzona t prawie 4 miesiace ma. Pozdrawiam serdecznie. moje gg 1117495 jesli ktos by chcial pogadac) Odpowiedz Link Zgłoś
vereena Re: Magda Londyn Earsfield 26.01.06, 09:05 Witajcie. Jestem w Anglii od maja 2005 roku, mieszkam w Londynie. Mam córkę Hanię, urodziła się 4 marca 2005 i męża Michała. Mieszkamy na Earsfield, przyjechaliśmy z Wrocławia. Jestem dziennikarką, pisuję m.in. do Gońca Polskiego (polski magazyn w Londynie) i forum jest dla mnie niekończącą się kopalnią tematów Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
akrupotow Re: Magda Londyn Earsfield 29.01.06, 02:37 Witam, Jestem lekarzem, mieszkam i pracuje w Londynie od stycznia 2005. Chetnie nawiaze nowe kontakty, bardzo chetnie odpowiem na maile: dr_ania@yahoo.com Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
violetp Re: Viola z Finchley Polnocny Londyn 02.02.06, 00:23 Witam wszystkie mamusie.Jestem szczesliwa mamusia dla Natalie 11miesiecy. Mieszkam w Londynie dokladnie Finchley od ponad 5ciu lat. Chcialabym nawiazac znajomosc z mamusiami z okolic i nie tylko. Sluze rada i ramieniem. Chcialabym znalezc dobra kolezanke-mamusie z ktora moglabym sobie poplotkowac, spotkac. Z gory pozdrawiam i dziekuje za odpis XXX Odpowiedz Link Zgłoś
edith79 Re: Viola z Finchley Polnocny Londyn 10.02.06, 18:16 Witaj Viola! Jestem mama 2 letniej Kamili. W Londynie mieszkam od roku i jak na razie nie mialam okazji sie z kims zaprzyjaznic ; z Polakami to tak roznie bywa na obczyznie.... Mieszkam w okolicach Victoria Docks i chetnie bym sie spotkala i poplotkowala. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
monikas72 Re: Viola z Finchley Polnocny Londyn 15.02.06, 14:55 Czesc Viola, mam na imie Monika, jestem mamą 1-mies. Juleńki. Mieszkam tez w płn-wsch Londynie, mam przyjaciół na Finchley, to nie jest daleko ode mnie. Chętnie się spotkam, wysyłam ci nr tel na priva. Albo jak chcesz to gg 684619. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
julex Re: Viola z Finchley Polnocny Londyn 17.02.06, 10:31 Czesc Violu - ja jestem w Londynie od roku, mieszkam na polnocy : Winchmor Hill - Enfield i mam 3-letnia coreczke. Rowniez poszukuje towarzystwa polskich kolezanek. Moj nr gg 7228530. Pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
londonka_uk mamusie w uk 20.10.06, 21:38 witam wszystkie mamusie zyjace w anglii, jestem mamusia emilki urodzonej 30.05.2005, mieszkamy w poludniowym londynie. pozdrawiam papapa Odpowiedz Link Zgłoś
iwona25_81 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.02.06, 11:36 Witam wszystkie Mamy!! Jestem Iwona mam 25 lat jestem mamą Kacpra(prawie 5 lat) i Maciusia (8miesięcy).Mieszkam w Bedford razem z mężem Kamilem od 7 mięsięcy. Siedzę w domku z moim młodszym synkiem i bardzo chętnie poznam mamy z mojego miasta i nie tylko. Jeśli macie ochotę pogadać to mój nr gg 5355916. PS. Pomysł świetny!! (zapomniałam pochwilić) Odpowiedz Link Zgłoś
staserka SLOUGH 10.11.06, 20:55 mam na imie Magda i wraz z mezem Paulem i jednomiesieczna coreczka Marika mieszkamy w Slough-wczesniej mieszkalismy w Windsor.moze jest jakas mamusia z okolic?? Odpowiedz Link Zgłoś
verona81 Reading 09.02.07, 17:17 Mam na imie Ania i wychowuje 7 letniego syna,szukam dobrej kumpeli,mieszkam tu od niedawna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trilla Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii/ Chigwell, Essex 15.02.06, 15:07 Super sprawa ta lista, wiec postanowilam sie dolaczyc. Jeszcze nie jestem mama ale ciagle Mum-to-Be. Nasz synek ma 38+ i w kazdym momencie moze przyjsc na swiat. Mieszkam z moim wloskim mezem w Chigwell,Essex,IG7 od ponad 3 lat. Super by bylo poznac jakas mame, ktora mieszka w okolicy. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
tomekedyta Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.02.06, 11:15 fajnie, ja też się dołącze! jestem edyta, mam 2 dzieci - żuzia 7 lat i Bartuś lat 3. mieszkam w londynie N16, ale za kilka dni czeka mnie przeprowadzka. jestem tutaj dopiero rok i trzy miesiące. pozdrowienia dla wszystkich mam z UK Odpowiedz Link Zgłoś
velvet35 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.02.06, 17:26 hej, fajne to forum. mieszkam na poł-wsch londynu z mężem i 12-letnią córką.chętnie pogadam i zapraszam na moje kobiece forum. czekam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37410 Odpowiedz Link Zgłoś
renata_uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.03.06, 18:18 Czesc Mam na imie Renata, jestem mama 4 miesiecznego Oliwiera.Mieszkamy w Redditch niedaleko Birmingham.Nie pracuje, obecnie jestem na maciezynskim.Jak dlugo tu bedziemy nioe wiadomo Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliv Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.02.06, 22:51 Nazywam sie Basia Mieszkamy z mezem w Liverpoolu w dzielnicy Anfield Jestem mama 17 miesiecznego Krzysia Pochodze z Katowic Mam 24 lata i obecnie nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
agahad Luton!! Luton!! 07.03.06, 20:07 Witam!Mam na imię Agneszka i mam 27 lat. Niedługo wyjeżdżam do Luton z dwuletnim synkiem.Będę spędzała z nim całe dnie w domu. Miłoby było mieć tam kogos znajomego! Prosze piszcie! Agnieszka i Kubuś aahs@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
magdalik Croydon 14.03.06, 21:28 Czesc, mam na imie Magda i za miesiec przeprowadzam sie z Battersea do Addiscombe k. Croydon. Jestem mama 18-miesiecznego Maksa i mieszkam w Anglii od roku razem z mezem Anglikiem. Poszukuje mam Polek z okolic Croydon do wspolnych spacerow i szeroko pojetego milego spedzania czasu Piszcie na magdagroch- syratt@hotmail.co.uk!! Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
m_anee Okolice Tower Bridge 24.03.06, 12:38 Czesc, mieszkam niedaleko Tower Bridge SE1 ,mam syna 21 miesiecy,wiec ,mamy z tych okolic,badz Elephant&Castlle ,Bermondsey odezwijcie sie....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika3031 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.03.06, 20:35 Witaj. Mam na imie Monika i obecnie mieszkam w Sosnowcu. Niedlugo dojadę do męża do Birmingham. Mam pytanie. Jak Ci się żyje na Wyspach? Masz dzieci? Ba ja mam dwójkę 7 lat i rok i nie wiem jak sobie dam tam rade z nimi. Starsza musi isc od wrzesnia do szkoły a ja nie mam pojęcia o szkołach w Anglii. Prosze o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maximama5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.03.06, 14:11 a moze tez poczytacie i piszecie na forum emigrantek ??? pozdrawiam forum.banda.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
elegia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.04.06, 13:01 hej mam na imie sylwia, ja i moja 11 miesieczna coreczka jestesmy "nowe" w londynie mieszkamy w zachodniej czesci na west ealing. wszystkie mamy chetne na wspolne spacer i pogaduszki goraco zapraszam. moje gg.2542232 Odpowiedz Link Zgłoś
101krotka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.04.06, 15:27 hej jestem dosyc zajeta mama 3-letniej Kamilki (pracuje i robie kurs) ale z checia spotkam sie z innymi mamami na "pogaduszki".mieszkam zaraz przy ogromnym Gunnersbury Park,ale mam rowniez blisko do Chiswick czy do Acton Town stacji. sylwio,wlasnie ci odpisalam na twojego emaila. Odpowiedz Link Zgłoś
maximama5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.04.06, 20:26 a ja was zapraszam na forum mamulek na emigracji forum.banda.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monika-anglia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.06.06, 19:00 Witam. Mam na imię Monika, mam 23 lata. Jestem z mezem w UK od prawie 11-tu miesięcy. Nasza dzidzia jest w drodze - termin na 11 sierpnia. Mieszkamy w Royal Tunbridge Wells, Kent, gdzie pracujemy (ja jeszcze dwa i pół tygodnia ;> W Polsce mieszkaliśmy w Toruniu. Chciałabym - jak niektóre mamy - wrócić do Polski, zanim szkrab pójdzie do szkoły. Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy i przyszłe mamy, zwłaszcza te, które czują się naprawdę samotne z dala od kraju i bliskich... Odpowiedz Link Zgłoś
julia_uk Stafford 15.06.06, 10:42 Jestem tu od 3miesiecy.Studia skonczylam w Polsce.Teraz tutaj maz pracuje,a ja wychowuje nasza pocieszke 8 miesiecznego Kamila.Pozdrawiam wszystkie mamy teskniace za Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
aliceandjulia Portsmouth:))) 05.05.06, 19:33 Witajcie Mam na imie Alicja, moja cora to Julka Ja jestem w trakcie osiedlania sie w Portsmouth, a moje cudo jeszcze jest z dziadkami w Polsce Pracuje w Portsmouth CC, mieszkam natomiast w Southsea W Polsce jestem... typowa koza mazurska Pozdrawiam serdecznie! Alicja F. Odpowiedz Link Zgłoś
anetamarek Re: Portsmouth:))) 22.11.06, 14:03 hej, jak to cieżko znaleźć polska mamę w Portsmouth. Jak ci sie tu podoba?Ja siedze tu z moja Alą 4 miesiace. Mąz jest zadowolony z pracy i wogole z życia tutaj, a mój początkowy entuzjazm już opadl. Jestem rozdarta bo chcialabym juz popracowac, ale wizja zostania kitchen porterem po studiach jakoś mnie przeraza. Troche pracowalam w weekendy w hotelu. Poza tym jest jeszcze kwestia childcare.Jestem w trakcie zapoznawania sie z oferta(bedzie cieżko bo boje sie ja zostawić). W jakim wieku jest Twoja Julka i czy chętnie przyjmują obcokrajowcow do CC? Odpowiedz Link Zgłoś
aliceandjulia Re: Portsmouth:))) 25.01.07, 23:38 Hej anetamarek napisalam do Ciebie na gazetowy adres Pozdrawiam! Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
gumiska2 czy jest ktos z Watford lub okolic? 08.05.06, 16:08 Czesc wszystkim mamom!Jestem Kasia, mam 22lata i jestem mama pieciomiesiecznego Michalka. Mieszkam w Anglii od prawie trzech lat. Nie poznalam jeszcze zadnej polskiej mamy a bardzo bym chciala. Zalezaloby mi na zapoznaniu sie z mamusiami z Watford lub okolic, moznaby sie wtedy spotkac, umowic na spacerek itp. Prosze o kontakt na mego maila www.gumisiowa2@wp.pl GG 4696800 Odpowiedz Link Zgłoś
trilla Czy jest ktos z okolic Chigwell??? 07.06.06, 16:22 Witam wszytskie mamy w Angli! Ja zostalam mama 3,5 miesiaca temu, wtedy wasnie urodzil sie nasz synek. Chetnie poznalabym inne mamy maluszkow, bo chodzenie samemu na spacery jest nieco smutne. czy sa tu jakies mamy mieszkajace w rejonie IG ? moj mail to monia_dullek@yahoo.co.uk Monika Odpowiedz Link Zgłoś
coolaga1 Preston, Blackpool, Kirkham 07.06.06, 17:25 Hej dziewczyny, Poki co wciaz mieszkam w okolicach Newcaslte. Pracuje jako tlumacz i administrator w biurze. Do 14 lipca, bo wybieram sie wtedy na urlop macierzynski i przeprowadzam do meza, ktory mieszka w okolicach Blackpool. Tutaj w Newcastle mam juz swoich przyjaciol, a tam nie znam nikogo. Moze znajdzie sie jakas bratnia dusza z okolic. Pozdrawiam sedrecznie. Aga zona Fijianina Odpowiedz Link Zgłoś
annika13 Re: harpenden 13.06.06, 13:55 Hej jestem samotna matka z harpenden ma trzyletniego synka.jestem otwarta na nowe znajomosci obecnie nie pracuje od wrzesnia zaczynam studia a potem to zobaczymy.pozdrowienia dla wszystkich mam z uk. Odpowiedz Link Zgłoś
lillap Re: harpenden 19.06.06, 14:12 Czesc, mieszkam w Luton od 4 lat prawie, ale w Harpenden bywam prawie codziennie i moj synek tez ma prawie 3 lata. Jesli chcesz pisz na priva. Lila Odpowiedz Link Zgłoś
martusia2178 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.06.06, 09:49 Witam! Mam na imię Dagmara,jeszcze jestem w Polsce,ale już od 6 lipca dołączam do męża z dwójką naszych urwisów 5letnim Patrykiem i 9letnim Adrianem.Będziemy mieszkać w Londynie.Powiem szczerze, ze jestem trochę przerażona tymi wszystkimi zmianami.Nowe otoczenie, obcy kraj,liczę się z tym ,że początki nie będą łatwe, ale najważniejsze że będziemy razem i dzieci będą miały tatę na codzień, no a ja oczywiście męża.Bo naprawdę życie na odległość nie jest łatwe.Martwię się trochę tym czy dzieci się zaklimatyzują, czy dadzą sobię radę w szkole...Liczę się z tym ,że napewno narazie nie mam co liczyć na znalezienie pracy, tym bardziej, że nie znam języka, chcę pójść na jakiś kurs angielskiego.Zresztą na początku powinnam być z dziećmi i pomóc im odnaleźć się w tej nowej sytuacji, no staram się myśleć pozytywnie,wiem, ze nie jadę na luksusy, ale mam nadzieję że będzie OK.Bardzo często odwiedzam forum i uważam, ze jest naprawdę świetne, i bardzo pomaga.Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
edmado Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 19.06.06, 12:40 Witam wszystkie mamy. Ja mam na imię Ewa. Przeżywam dokładnie to samo do Dagmara. Do męża dołączymy pod koniec lipca. Dzieci: córka 8 lat, syn 6 lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.06.06, 01:19 czesc mamuski,tu Lena,mam 24 lata i jestem w 33 tygodniu ciazy,z niecierpliwoscia czekamy z mezem na naszego synka.mieszkam w Blackburn,niedaleko Blackpool.Jestesmy tutaj od roku.nie mam kontaktu z zadnymi "polskimi"mamami,dlatego ciesze sie z tego forum niezmiernie.Moze ktoras z was mogla by napisac do mnie jakie prawa maja polki i ich dzieci w UK,jakie formalnosci nalezy zalatwic po urodzeniu dziecka itp. albo poprostu wymieniac sie e-mail'ami z gory dziekuje za kazdy kontakt,mam nadzieje poznac polskie mamy...niebyla bym wtedy sama. buziaki lena69priv@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
staserka ciezarowka ze Slough 23.06.06, 23:48 mama na imie Magda.od miesiaca razem z mezem mieszkamy w Slough.wczesniej w Windsor.jestem tu na stale poniewaz moj M jest brytyjczykiem.w pazdzierniku rodzina powiekszy nam sie o jedna osobke.jestem nauczycielem w malym podlondynskim miasteczku.ucze Food lesson i Art.dzieciaki sa okropne ale juz od wrzesnia na macierzynski.A moze sa tu jakies mamusie z okolic Slough chetne do utrzymywania kontaktow?? Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 30.06.06, 16:13 ha! i ja w koncu zostalam mama :o) Moja coreczka Alicja przyszla na swiat 24.06.2006 w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka11 Londyn -Alperton 26.06.06, 08:54 A moze ktos ma ochote na spotkanie.Jestem mama prawie trzyletniego urwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mata.s Re: okolice luton 30.06.06, 15:17 Hej,mam na imię Marta(24l.) i jestem mamą 4letniej Martynki,ale obecnie jestem w 3mies ciazy,zamierzam urodzić w uk,mieszkam w St.Albans,jest to ok.10min od Londyn Luton,jesli ktoś z okolic miałby ochote na spotkanie lub chociazby korespondencje meilowa to bardzo się cieszę.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mioczka Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.07.06, 20:02 cześć wszystkim jestem Mariola i mieszkam razem z moim partnerem Krzychem i miesięczną córeczką Nikolą w Gainsborough ( 30 min od Lincoln ). jesteśmy tu od dwóch lat, obecnie jestem na macierzyńskim. pozdrawiam gorąco wszystkie mamuśki :o) Odpowiedz Link Zgłoś