Dodaj do ulubionych

Mieso poddane radiacji?

IP: *.netcom.ca 11.04.02, 19:05
Tylko w Amerika! Od pewnego czasu w Stanach mieso jest poddawane
radiacji. Mam na mysli mieso dostepne w sklepach! Zeby ludzie zbytnio
nie panikowali, nadano temu nazwe "irradiation" (wiekszosc zreszta nawet
nie wiec co to jest radiation). Czy tych Jankesow kompletnie pojebalo?
Obserwuj wątek
    • muzaaa Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 19:16
      Netcom, dlaczego jezeli juz spedzasz tyle energii i czasu w necie, nie mozesz
      zmusic troche swojej mozgownicy do jakichs bardziej produktywnych dzialan.
      Szwendasz sie tutaj jak... nie powiem dokladnie i tylko siejesz swoja glupote.
      Po co Ci to? Moze wez jakas ksiazke, poczytaj, idz na spacer moze cos zobaczysz
      ciekawego. Poszukaj inspiracji do zakladania watkow z realnej rzeczywistosci, a
      nie z czelusci Twojej chorej wyobrazni.
      • Gość: Reniek Re: Mieso poddane radiacji? IP: *.netcom.ca 11.04.02, 19:30
        Droga Muzooo!
        Czy spotka sie z Twoja aprobatom taki pomysl - zaglebmy sie raz jeszcze
        w skomplikowane kwestie prawa administracyjnego w Kraju? To moze
        okazac sie takie tworcze, nie? A gdyby jeszcze ten ekspert od polskiego
        prawa meldunkowego Macacz sie podlonczyl, to sukces gwarantowany!
        • Gość: Kevorkia Mozg poddany ruchaniu IP: *.proxy.aol.com 11.04.02, 22:30
          Tobie zas potrzebny jest expert od ortografii i dobry neurolog, bo psychiatra
          to nad toba rece bezradnie rozlozy
    • Gość: a psik Re: Mieso poddane radiacji? IP: 192.168.1.* 11.04.02, 19:29
      co otrzymales najnowsze wydanie "National Geographic" ?
      z wyrazami szacunku
      • Gość: Reniek Re: Mieso poddane radiacji? IP: *.netcom.ca 11.04.02, 19:31
        Nie, ale ogladalem kawalek na ten temat w CBC. Co, tez o tym pisza w
        National Geographic?
    • roseanne Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 19:45
      cos wspomniane jest tez w "fast food nation"
      w niektorach fabrykach rzezniczych, bo nie da sie tego nazwac zwylka ubojnia,
      jak podaje ksiazka warunki higieniczne sa tak okropne, ze......
      • jot-23 Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 21:27
        roseanne napisał(a):

> cos wspomniane jest tez w "fast food nation"
        > w niektorach fabrykach rzezniczych, bo nie da sie tego nazwac zwylka ubojnia,
        > jak podaje ksiazka warunki higieniczne sa tak okropne, ze......

aaa no wlasnie, to dobra ksiazka smile

warunki higieniczne? z tego co pamietam facet pisal ze jakosc miesa nigdy nie
        byla lepsza niz jest teraz, you've missed the point.

co do radiacji... to tez tylko zabobon dla ciemnoty, jak np netcom. jesli ktos ma
        jakis konkretny argument przeciwko radiacji, to prosze, chetnie podyskutujemy.

• drapieznik Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 21:52
          Jak rozpoznac jablko po radiacji? Przekroic na pol o zobaczyc czy sciemnieje.
          Raz kupilem ciete kwiaty to przez trzy tygodnie byly jak swieze. Potem
          wyrzycilismy je na zewnatrz i byly nadal swieze przez tydzien az je jakies
          zwierze zjadlo myslac, ze to natka.

Ja bym sie bardziej martwil piecem mikrofalowym. Do mojego podchodze z kijem od
          sczotki jakby to byla zmija.
          • karelia Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 22:37
            a dlaczego? czy mikrofalowka jest tak niebezpieczna? Nie uzywam czesto,
            czasami cos podgrzeje. Jedzenie przygotowywuje w normalnym trybie , bo
            uwazam , ze wszystko wymaga swego czasu. W mikro tylko odgrzewam , a i to nie
            czesto?
            • drapieznik Re: Mieso poddane radiacji? 12.04.02, 01:12
              to jest taki sliski temat. Podam dwa przypadki. W szpitalu pielegniarka
              podgrzala krew i pacjent zmarl z powodu tej podgrzanej krwi. Organizacja
              zdrowia dla niemowlat zaleca wyraznie nie podgrzewanie jedzenia dla niemowlat w
              ten sposob (widzisz jak oglednie pisze?). Juz nie mowie o tym, ze starsze
              modele moga byc nieszczelne i moga spowodowac oparzenia wewnetrzne. Nikola
              Tesla, najwiekszy naukowiec wszech casow mial powiedzenie: modle sie abym nie
              dostal poparzen wewnetrznych. To jest facet ktory pierwszy opracowal 'wojny
              gwiezdne' ponad 100 lat temu. To jest facet ktory rozwalil elektrownie przez
              swoje eksperymenty. To jest facet dzieki ktoremu boruja nam zeby bezbolesnie i
              nikto tym nawet nie wie. Taki los wynalazcow.
              • roseanne mikrofale 12.04.02, 01:16
                no, sam pomysl podgrzewania KRWI DO PRZETACZANIA w ten sposob budzi we mnie
                przerazenie.
                Mikrofali jednak uzywam: do podgrzania mleka dla dzieci na sniadanie i do
                gotowania ryzu

pozdrawiam
        • roseanne Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 22:36
          jot-23 napisał(a):

>
          > aaa no wlasnie, to dobra ksiazka smile
          >
          > warunki higieniczne? z tego co pamietam facet pisal ze jakosc miesa nigdy nie
          > byla lepsza niz jest teraz, you've missed the point.
          >
          Taaaaaaaak?
          a te wszystkie patogenne E.Coli, bo miesko sie poparalo, bo pracownicy nie
          nadazali z linia produkcyjna.
          Jestem pewna, ze to z tej samej ksiazki

uklony
          • jot-23 Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 22:46
            roseanne napisał(a):

> jot-23 napisał(a):
            >
            >
            > >
            > > aaa no wlasnie, to dobra ksiazka smile
            > >
            > > warunki higieniczne? z tego co pamietam facet pisal ze jakosc miesa nigdy
            > nie
            > > byla lepsza niz jest teraz, you've missed the point.
            > >
            > Taaaaaaaak?
            > a te wszystkie patogenne E.Coli, bo miesko sie poparalo, bo pracownicy nie
            > nadazali z linia produkcyjna.
            > Jestem pewna, ze to z tej samej ksiazki
            >
            > uklony

to jest niejako wliczone w rachube, po prostu w rzezniach papra sie mieso,
            niezaleznie od kraju. irradiation zalatwi sprawe jesli uda sie przeforsowac zeby
            uzywac zawsze i wszedzie, to z koleji moze faktycznie pogorszyc warunki
            sanitarne, bo nie bedzie od tego zalezala jakosc koncowego produktu, wystarczy
            przeciez tylko dobrze przeswietlic i juz smile

smieszne byly propozycje, pamietasz jak to nazywac zeby nie odstraszac klientow?
            hehe "cold pasteurized"
            • roseanne Re: Mieso poddane radiacji? 11.04.02, 22:48
              no coz.
              ja jakos zaczelam kupowac wolowine tylko z farm menonickich - jakos masz
              wieksze zaufanie
              pozdrawiam
              i zmykam narazie
              • jot-23 Re: Mieso poddane radiacji? 12.04.02, 00:35
                roseanne napisał(a):

> no coz.
                > ja jakos zaczelam kupowac wolowine tylko z farm menonickich - jakos masz
                > wieksze zaufanie
                > pozdrawiam
                > i zmykam narazie

hehe, a ja kupilem maszynke do mielenia miesa
                • drapieznik Re: Mieso poddane radiacji? 12.04.02, 01:16
                  a ja juz dawno miele i robie wlasna kiebase... bez nitratow. Gdzie sie kupuje
                  wolowine od menonitow? Ja mam amish w poblizu ale u nich warunki dosyc
                  makabryczne.
                  • Gość: A27 Re: Mieso poddane radiacji? IP: *.proxy.aol.com 12.04.02, 01:39
                    Meat irradiation to dosyc kontrowersyjna sprawa. Oczywiscie przemysl miesny
                    jest nastawiony na zysk zatem radiacja sie oplaca. Czy sa konkretne
                    dowody....odsylam do www.citizen.org
                    • Gość: A27 Re: Mieso poddane radiacji? IP: *.proxy.aol.com 12.04.02, 01:42
                      Potem kliknac na Critical Mass
                  • Gość: roseanne mieso od mennonitow IP: *.sympatico.ca 12.04.02, 02:18
                    mam namiary na farme niedaleko mnie - Niagara Penninsula
                    chcesz adres, napisz do mnie na skrzynke ;o)
                    • jot-23 Re: mieso od mennonitow 12.04.02, 02:37
                      Gość portalu: roseanne napisał(a):

> mam namiary na farme niedaleko mnie - Niagara Penninsula
                      > chcesz adres, napisz do mnie na skrzynke ;o)

mennonity to te co rozmnazaja sie przez paczkowanie? (po 5000 na raz?)
    • Gość: Reniek Re: Mieso poddane radiacji? IP: *.netcom.ca 12.04.02, 02:50
      A nie lepiej i zdrowiej gdy zamiast tej calej radiacji ksiondz zwyczajnie
      poswienci mieso i po klopocie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka