Gość: Jankes IP: *.oc.oc.cox.net 01.08.02, 07:54 Warto czasami sprawdzic czym sie jezdzi. Zwlaszcza jak ma sie samochod z drugiej reki albo po przeprowadzkach. www.nhtsa.dot.gov/cars/problems/recalls/Rec1.cfm?SearchTopic=Vehicle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazeta Re: USA - recalls - samochody - defekty 17.08.02, 22:24 Ja zawsze jezdze Fordem - najlepiej gdy nazywa sie Mazda lub Volvo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: USA - recalls - samochody - defekty IP: *.mad.east.verizon.net 18.08.02, 06:14 mazeta napisał(a): > Ja zawsze jezdze Fordem - najlepiej gdy nazywa sie Mazda lub Volvo! No wlasnie i Ford i Mazda mialy troche recall'i. O Volvo nie wiem na razie nic ale pewnie kazdemu zdarzaja sie wpadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: USA - recalls - samochody - defekty IP: *.mad.east.verizon.net 18.08.02, 06:12 Gość portalu: Jankes napisał(a): > Warto czasami sprawdzic czym sie jezdzi. > Zwlaszcza jak ma sie samochod z drugiej reki albo po przeprowadzkach. > > <a href="www.nhtsa.dot.gov/cars/problems/recalls/Rec1.cfm?SearchTopic=Ve > hicle"target="_blank">www.nhtsa.dot.gov/cars/problems/recalls/Rec1.cfm?SearchTo > pic=Vehicle</a> Wystarczy ze oddasz samochod na regularny serwis (czego nasi sie boja... bo przeciez trzeba za to zaplacic) albo w ramach innej naprawy dealer sprawdzi to sam oraz przysle do domu informacje o niezbednym "recall". Wystarczy sie wtedy umowic i te naprawe dokonaja darmowo. Mialem takich kilka w roznych samochodach. Oczywiscie mozna tez samemu szperac i szukac co moze dolegac posiadanemu samochodowi... jak ktos ma czas zeby szukac dziury w calym to moze sie znajdzie. "Recall" przysluguje z tytulu federalnych regulacji bezpieczenstwa i musi byc bezplatny (u autoryzowanego dealar'a). Poza tym kazdy dealer rejestruje dokonana naprawe z producentem samochodu wiec wiadomo czy dany samochod juz przeszedl przez proces. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś