pabloha 13.02.04, 14:07 Synek pd koniec sierpnia skończy 3 lata. Chciałabym pojechać z Nim za granicę (gwarantowana pogoda, woda - to wszystko dla Niego, bo ja osobiscie ubóstwiam góry. Moze znajdzie sie ktos chetny do wspólnego wyjazdu. Mam 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olik7 Re: Samodzielna mama na wakacje z dzieckiem 18.02.04, 10:28 Planowałam samodzielny wyjazd teraz w marcu, zanim córeczka skończy dwa latka, co by zaoszczędzić na cenie, ale przekładamy, może na jesień, chociaz nie obiecuję. Jeździmy same bo.. jesteśmy same, więc towarzystwo jak najbardziej wskazane. Mam 32 lata, jeżdżę na tanie kwatery, nie palę i nie lubię całonocnych balang. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Samodzielna mama na wakacje z dzieckiem 18.02.04, 15:11 O ja bym sie pisala.I dzieci mamy w tym samym wieku ,moja Mila skonczy 3 lata we wrzesniu.Ja chcialabym pojechac w sierpniu ew.we wrzesniu do Chorwacji.Juz przegladalam sporo ofert i ceny nie sa wygorowane.Mam 26 lat i w przeciwienstwie do Magdy ,lubie sie bawic.Ze wzgledu na mala niekoniecznie cala noc ....ale lubie.Napisz jesli masz ochote,ja tez myslalam zeby sobie znalezc towarzystwo na wyjazd.Zawsze to razniej ,niz z samym dzieckiem. A skad jestes? asia Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: Samodzielna mama na wakacje z dzieckiem 19.02.04, 14:28 Ja dalej buszuję po ofertach w necie i jedno jest pewne, najtaniej wychodzi wynajęcie apartamentu, oczywiście w kilka osób, np. 6 = 3 mamy + 3 dzieci. Niestety w apartamentach dziecko jest liczone jako dorosłe, ale różnice w cenach w porównianiu do hoteli bywaja tak znaczne, że i tak wychodzi taniej. Co do cen za dziecko, generalnie dziecko do 2 lat lata za darmo, płaci się opłatę lotniskową ok.70 dolców no i ubezpieczenie (nie przysługuje jednak dziecku miejsce i limit bagażu - czyli musimy się zmieścić w 20 kg, tyle akurat waży mój wyładowany plecak), a ze świadczeniami jest różnie, w różnych biurach i hotelach, zależy od "ugadania się biura z hotelami", najwięcej świadczeń darmowych maja hotele gdy jedziemy ze Scan Holiday. Astomi! Taki ponurak to i ja też nie jestem! Jakby co to ja do rana śpię z dzieciakami a Wy szalejecie, OK? Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: na marginesie 19.02.04, 13:07 Pabloha - jeśli wybierasz się samolotem - pamiętaj że do 3 lat niektóre biura podróży oferują opcję "dziecko gratis", ale wszelkie zniżki przysługują w modelu 2+1, tzn. jak chciałam jechać z dzieckiem sama to się okazało, że wszystkie biura liczą ją jak osobę dorosłą. Bez zniżek. Czasem w neckermanie zdarzają się oferty dla singli z dzieckiem, ale rzadko i te zniżki nie są powalające. Więc może rozejrzyj się za kimś, kto by do was dokooptował - siostra, babcia, kuzynka? Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: na marginesie 19.02.04, 18:30 Magda to super,nabralam jeszcze wiekszej ochoty na wyjazd!! Oczywiscie bede Cie wykorzystywala w granicach rozsadku hehe to jak umowa stoi? To jak ,wybieramy sie gdzies razem? asia Odpowiedz Link Zgłoś
pabloha do astomi i olika 19.02.04, 21:53 Widzę, ze zdążyłyście juz mnie pominąć. Wszystko przez to, że nie zaglądałam tutaj przez kilka dni, bo nie było wcale odzewu. Dziś zerkam, i zdziwiłam się ... Hm, marzy mi się Chorwacja. Pobawić sie lubię, ale jeśli decyduję się jechać z synem, to właśnie dlatego, aby on na tym najbardziej skorzystał. Cenowo jak to wygląda w tych ofertach, które znalazłyście? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: też jedziesz! 20.02.04, 11:55 No co Ty nikt Cię nie pomija. Ja też nie codziennie zaglądam na forum. Wczoraj przeleciałam katalog Itaki, tam w wielu hotelach dzieciaczki mają świadczenia gratis, ceny ... hm... dla mnie zawsze za wysokie, ciężko zmieścić się w dwóch tysiącach. Chorwacji nie mają w ogóle. Do astomi. Wiesz, wiem z doświadczenia, żeby taki wyjazd był fajny, osoby musza nadawać na tych samych częstotliwościach, podobnie lubić spedzać czas, mieć mniej - wiecej tyle samo kasy, itp. Razem raźniej. Ja nie toleruję palenia i nikt przy moim dziecku nie zapali, więc np. nie mogę jechać z palącą osobą. to tylko przykład, nie żadna dygresja. O balangach wspomniałam, ponieważ niektórzy jada np. na Majorke, co noc szaleja do rana, śpią potem do 17.00 i zaczynają od nowa... Więc nie wiem po co jechać w tym celu na Majorkę. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś