sarusm 31.05.10, 00:27 Powódź wiadomo wielkie nieszczęście wielu ludzi. A ja się tak zastanawiam,czy polskie morze będzie z tego powodu w ty roku bezpieczne. Szczególnie na urlop już w czerwcu.Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillylive Re: Powódź,obawy!!! 31.05.10, 12:36 Ja też się zastanawiam czy jechac chociaż juz mam zapłaconą zaliczke w terminie 11.06-21.06 ale nie dość ze zimno jest to jeszcze ta fala powodziowa w bałtyku.. Odpowiedz Link Zgłoś
kafcia Re: Powódź,obawy!!! 31.05.10, 13:18 Tu jest materiał o czystości wody, najbardziej czyste będzie pomorze środkowe czyli Jarosławiec, Łeba. www.facebook.com/home.php?#!/wczasy?ref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Powódź,obawy!!! 08.06.10, 18:57 ja sobie morze daruję w tym roku, trudno Odpowiedz Link Zgłoś
alex_200 Re: Powódź,obawy!!! 09.06.10, 14:40 My tez planowalismy jechac nad polskie morze ale jednak zrezygnowalismy i chyba wybierzemy Tunezje. Z tego co ostatnio czytalam to wszystkie niebezpieczne zanieczyszczenia mogá byc w wodach i glebach nawet do 4 m-cy po opadniéciu wody! wiec nie chcemy ryzykowac Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Powódź,obawy!!! 09.06.10, 17:31 Wybraliśmy tereny popowodziowe by tak wspomóc ten teren , ludzi (okolice Muszyny). Nie warto uciekać znad morza ze strachu o sterylność wody. bez przesady. od tego są służby sanitarne by powiadomiły o istniejącym ryzyku. Może w okolicach ujścia nie jest zbyt przyjemne ale taki np. Hel ? Odpowiedz Link Zgłoś
k8tie.online Re: Powódź,obawy!!! 09.06.10, 18:10 Nie przesadzajcie, przecież Morze samo sie oczyszcza, a poza tym jest tak duzym akwenem ze raczej ciezko zeby grozila - jak to mowicie - wrecz katastrofa ekologiczna!! Ludzie przeciez sa sluzby ktore na biezaco badaja wode, wystarczy tylko o tym wiedziec... Nie polecam jechac nad zatoke i do Swinoujscia jak tak bardzo sie boicie - tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Powódź,obawy!!! 09.06.10, 18:34 ja też analizuję, czy warto pojechać, mamy rezerwację w Juracie od 3 lipca. Stresuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: Powódź,obawy!!! 10.06.10, 12:05 My mamy rezerwację w sierpniu w Dziwnowie i nie będziemy rezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
inka_34 Re: Powódź,obawy!!! 10.06.10, 14:33 My koniec czerwca początek lipca ruszamy do Karwi. Nie rezygnujemy Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3301 Re: Powódź,obawy!!! 11.06.10, 21:01 ja za dwa tygodnie-Jastarnia-nie mogę się doczekać! Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Powódź,obawy!!! 14.06.10, 08:38 o Jastarnia, to obok Juraty. A zamierzacie wchodzić do morza? Mi na tym nie zależy, ale moje dziecko uwielbia pluskać się w morzu i tego się obawiam, aby nie dostało jakiejś wysypki, a do tego jest dość skłonny. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: Powódź,obawy!!! 16.06.10, 17:33 każdy robi jak uważa, ja nie mam ochoty nawet zamoczyć nóg w wodzie, która przeleciała przez szamba, cmentarze i inne równie ciekawe miejsca, a jechać nad morze żeby na nie tylko popatrzeć to dziękuję bardzo, w/g opinii specjalistów woda nie oczyści się sama tak szybko Odpowiedz Link Zgłoś
k8tie.online Re: Powódź,obawy!!! 18.06.10, 23:23 Oficjalny komunikat Powiatowej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Lęborku www.wrotapomorza.pl/res/BIP/PSSE/Lebork/k_pieliska_komunikat_3_10.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: Powódź,obawy!!! 21.06.10, 09:57 Do Zatoki gdańskiej bym nie pojechała. Zresztą już od jakiegoś czasu staram się ją omijać szerokim łukiem. Mamy rezerwację na 20 dni (koniec lipca, początek sierpnia) w Orzechowie koło Ustki i raczej nie rezygnujemy. Mam nadzieję, że nie będzie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabasia Re: Powódź,obawy!!! 21.06.10, 16:38 Czy tam jest w miarę blisko do morza? Odpowiedz Link Zgłoś
edu-arda Re: Powódź,obawy!!! 22.06.10, 10:29 Byliśmy tydzien temu w weekend w Jastarni. Niestety woda od strony Zatoki Gdańskiej śmierdzi juz od molo, i przy brzegu nieciekawie wygląda... nie wiem co mówią stacje o tych wodach, ale sam zapach mi wystarczył za wszystko, wiemy co tam wpadło, no nie? Od strony morza niby czysto, ale to juz morze otwarte więc wiadomo ,że oczywistych zanieczyszczeń się nie zobaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 a w Juracie? 22.06.10, 20:46 ktoś ma wieści jak tam stan wody i ewentaualne zanieczyszczenia / zapachy? Odpowiedz Link Zgłoś