Dodaj do ulubionych

Gdzie wyjechac (koniec listopada)

09.11.11, 12:38
Egipt, Tunezja i Turcja odpadaja.
Kanary last minute za drogie. Dalekie kierunki za drogie na tydzien przed wyjazdem.
Macie jakies pomysly? Jakies miasto albo gory, Europa. Zeby byla znosna pogoda. Jedziemy z trzylatkiem.
Co sadzicie o Kopenhadze. A moze Madryt? A Grecja?
Obserwuj wątek
    • carmita80 Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:46
      rulsanka napisała:

> Macie jakies pomysly? Jakies miasto albo gory, Europa. Zeby byla znosna pogoda.
      > Jedziemy z trzylatkiem.
      > Co sadzicie o Kopenhadze. A moze Madryt? A Grecja?

Znosna pogoda moze byc na poludniu Europy, choc z pogoda to roznie bywa. Na wysokie temperatury jednak nie liczylabym i wzielabym pod uwage, ze moze padac. Trudno doradzac, ladnej pogody w Europie pod koniec listopada nikt nie zapewni.
    • znowu.to.samo Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:48
      Kopenhage w listopadzie odradzam. Jest zimno, wietrznie, pogoda jest taka sama jak w PL o tej porze roku. w koncu to skandynawia
    • chipsi Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:48
      A dlaczego Turcja odpada? Z ciekawości pytam bo rozważam wyjazd.
      • rulsanka Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:57
        2 lata temu bylismy na 3 tyg. wyprawie w Turcji: Stambul, Kapadocja i 10 dni nad morzem. Wtedy bylo cieplo - pazdziernik. Wydaje mi sie, ze koniec listopada jest juz za zimny na wyjazd nad morze. Turcja jest super do zwiedzania, kapadocja -cudo. Stambul rewelacja. A morze jak morze, nuuda. Z poltoraroczniakiem + paralotnie to bylo dobre polaczenie. Nad samo morze nie pojechalabym, ale ja mam adhd. wink
        • chipsi Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 13:04
          Hmm, zaintrygowałaś mnie smile Mam to samo zboczenie, czyli wolę pozwiedzać niż leżeć na plaży. Niestety znajomi jeżdżą tam się poopalać latem i nikt nie był w stanie polecić czegoś sensownego. Może Ty?
          • rulsanka Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:54
            My nie jechalismy z biurem. Loty rezerwowalismy przez internet. W turcji tez latalismy - loty wewnetrzne sa smiesznie tanie, szczegolnie w porownaniu z autokarem. Hotele/hostele rezerwowalismy sami, online.
    • anel_ma Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:50
      My z 3-latka jedziemy do Krakowa smile
    • edelstein Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:53
      Poniewaz nie mam ochoty na dlugie podroze i chce miec pogode jak w banku jade do Center Park w Holandii.Tropiki pod kopula.Cos jak tropical island w De tylko wieksze z hotelami,domkami i mnostwem atrakcji dla dzieci i doroslych.
      • ola33333 Re: do edelstein 09.11.11, 15:11

Hej, a moglabys wrzucic linka do tego parku w holandii, albo chociaz nazwe miejscowosci podac, bo szukam i nie moge znalezc. Dzieki z gory i pozdrawiam smile
        • edelstein Re: do edelstein 09.11.11, 19:45
          My jedziemy do Het Heijderbos kolo Venlo,bo mi tam najblizej,ale to jest cala siec parkow,wpisz center parcs Holandia albo Holland.
    • sumire Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:54
      Kopenhaga jest przecudowna, ale w listopadzie - brrrrr. ożyły wspomnienia zacinającego deszczu, walącego po pysku dzięki nieustającemu wiatrowi od morza, które tam jest wszędzie smile poza tym pobyt w Skandynawii raczej od Kanarów last minute tańszy nie będzie.
      Madryt już bardziej. albo Włochy, ale tam w listopadzie często leje.
      • rulsanka Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 12:58
        Wlochy nie bardzo, bylam wiele razy, choc kusi mnie, bo do Rzymu jest tani przelot.
        • ceide.fields Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 13:01
          Licz się z tym, że w listopadzie w Europie raczej już nie poplażujesz, no bo chyba nie zamierzasz masakrować 3-latka zaliczaniem zabytków i wernisaży?
          • rulsanka Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 13:08
            Moj trzylatek (tak naprawde prawie 3,5 latek) jest nietypowy, na plazy w chorwacji uznal, ze mu sie nudzi i chce w gory wink Caly wyjazd tak marudzil. W koncu pojechalismy w te gory i to byl strzal w 10. Tak wiec plazowanie mam z glowy smile
            Jesli chodzi o miasto, to w paru bylismy i zwiedzanie polega glownie na chlonieciu atmosfery i spacerach + 2-3 muzea. Ogolnie z trzylatkiem da sie duzo, tylko trzeba przestawic priorytety, podzielic plany przez 3 a potem odjac 2.
            • ceide.fields Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 13:12
              Wiem smile Na tym forum każde dziecko wyjątkowe smile Tylko moje aż do bólu nudne i przewidywalne, latem rosną im płetwy w basenie i na plaży, a jak już się je wyciągnie wołami z wody, to interesują sie głównie chłonięciem zawartości lodziarni i pizzerni. "Chłonięcia" atmosfery przez przedszkolaka nijak sobie nie mogę wyobrazić.
              • edelstein Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:34
                Moje tez do bolu nudne,jedyne miejsce jakie lubi to aquazoo,ktore w rzeczywistosci przedstawia gatunki zwierzat wodnych do wodno ladowych.Tam bywa chetnie.Natomiast za granica zwiedza jak twoje,baseny,place zabaw,lodziarnie,pizzerie i sklepy z zabawkamibig_grin
              • gaskama Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:49
                No cóż, to mój dziewięciolatek ma tak nadal. Aczkolwiek w tym roku zwiedzialiśmy Seville. Syn mędził strasznie, że nudno, że gorąco, że chce do basenu. Ale jak wróciliśmy po całym dniu, to stwierdził jednak, że mu się podobało.
              • rulsanka Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:52
                To my chloniemy atmosfere. A mlody gada gada gada gada gada smile On moze byc w sumie wszedzie, byle gadac sie dalo. Nie wiem, dlaczego nad morzem protestowal. Chyba mial po prostu faze na gory.
              • hanalui Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 15:33
                ceide.fields napisała:

> Wiem smile Na tym forum każde dziecko wyjątkowe smile Tylko moje aż do bólu nudne i p
                > rzewidywalne, latem rosną im płetwy w basenie i na plaży, a jak już się je wyci
                > ągnie wołami z wody, to interesują sie głównie chłonięciem zawartości lodziarni
                > i pizzerni. "Chłonięcia" atmosfery przez przedszkolaka nijak sobie nie mogę wy
                > obrazić.

No coz...faktycznie kazde dziecie inne. Na moim kupa piachu, plaza nie robi wrazenia bo mamy do niej 15 minut samochodem, poza tym moje dziecie to czyscioch i przylepionego piachu podobnie jak mama nie znosi, tak wiec 30-40 minut kapieli max i trzeba sie zmywac, zadnego grzebania czy siedzenia w piachu.
                Lody moze robia wrazenie, byle tylko dostac jednego, potem mu to zwisa, ale to akurat wrazenie kazda pora bo o kazdej porze roku je jadamy.
    • panna.w.paski Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 13:02
      2 lata temu byłam pod koniec listopada w Andaluzji i kąpałam się w morzu smile Więc ciepło było, ale nie wiem czy dla Was nie za nudno.
      • rulsanka Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 13:11
        Twarda jestes, my w zeszlym roku bylismy w Andaluzji pod koniec pazdziernika i morze bylo zimne. To znaczy dla mnie ok, ale juz dziecko nie chcialo plywac. A tu bedzie miesiac pozniej.
        • azjaodkuchni Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:12
          Czeska Praga , Berlin zależy co lubicie.
          • rulsanka Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:56
            O Pradze tez myslalam. Bylismy kiedys w wakacje i tlum mnie dobijal, wiec moze. Dla mlodego - zoo.
        • panna.w.paski Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:18
          Heh, nie do końca, chyba tak się nam po prostu w tamtym tygodniu poszczęściło pogodowo smile
          Ktoś niżej napisał Berlin i ja tę propozycję bardzo popieram wink
    • bunia72 Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:30
      Nie polecam podróżowania z dzieckiem! Chyba że dziecko jest grzeczne i nie hałasuje.
      Co do wyjazdu to polecam Włochy-konkretnie rejon Bibione smile ale nie wiem czy tam teraz jest dosyć ciepło. Na taki okres jesienno-zimowy zdecydowanie polecam wyjazdy do m.in Egipt, Turcja tam jest ciepło.
      • papalaya Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 14:39
        podrózowanie z dziecmi nie jest zakazane

teraz możesz toczyć pianę i się oburzać

zaiste, Egipt to Europa pełna gębą...
        • eliszka25 Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 21:04
          jesli chcesz w europie, to polecam do jednego z kinderhotels. w sumie obojetnie gdzie, bo to specjalne hotele urzadzone tak, zeby dzieciom i rodzicom bylo w nich dobrze. nawet jak pogoda bedzie brzydka, to w hotelu jest tyle atrakcji, ze dziecku nudzic sie nie bedzie. rodzicom tez nie, bo dla rodzicow tez rozne atrakcje sa. skoro wasz synek lubi gory, to moze w austrii? my ostatnio bylismy tu:
          www.kinderhotels.com/de-hotels-europas_1_baby_und_kinderhotel-217.shtml
          na miejscu jest basen dla dzieci i baseny dla doroslych, nawet odkryty podgrzewany czynny caly rok, wiec kapac sie tez bedziecie mogli. jak bedzie ladna pogoda, to jak najbardziej jest gdzie wybrac sie na spacery czy wycieczki w gory.
    • erba Re: Gdzie wyjechac (koniec listopada) 09.11.11, 21:50
      A może Apulia na płd Włoch, Lecce, Bari, domki Trulli? Byłaś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka